Új hozzászólás Aktív témák
-
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800 #9922 üzenetére
Nos... annyit tudok, hogy sosem szabad Auto-n hagyni, mert az veszélyesebb, mintha vki. 100 felett hajtaná.
Láttam már szétégett videókártyát, pont ezen okból. Egyszerűen elfüstölt. A magam részéről, nem örülnék emiatt, egy ilyen meglepinek, úgyhogy 100-on van...
Milyen 100 felett? Lehet, hogy az a 20-30-as növelés nem olyan vészes még..., de szét kéne nézni, hogy van-e, aki ezen, vagy-e felett használja, sikerrel.
Én nem merném megkockáztatni az enyémen, egyelőre. (Míg nem kapok esetleg pozitív visszajelzéseket a húzásával kapcs.) -
Charger69
csendes tag
-
Charger69
csendes tag
válasz
zoo8800 #9890 üzenetére
nem a 8 giga a lényeg... hanem a quad.... sajnos már nem tudtam szerezni 2x1 es (a már meglévő 2x1 hez)kaszásokat... szal csere lesz... és, h mire használom.... gondolok a jövőre..
a 64 bites vista meg sokkal jobban kihasználja a gépet, ennyi... és látni is fogja a 8 gigát
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800 #9866 üzenetére
Úgy van
, de jó látni néha az eredményét is
A Load Line abszolút ideillik, lipivel épp folytattunk róla kis diskurzust nemrég...
Lényeg, hogy olyat tud, mint a C1E, csak épp sokkal drasztikusabban droppoltatja a feszt, v. valami ilyesmi. Energiatakarékos-kütyü, az biztos.
(Ez sztem. Asus lapoknak sajátossága inkább, az Abitnál ilyennel nem találkoztam, gondolom, Gigákban sincs.)
Olvastam sok helyütt, hogy Auto beállításon a legjobb, és tényleg. Nem igazán szereti, ha ki van kapcsolva, ill., ha Enabled és nem Auto, akkor meg kicsit lassabb a gép...
Lipi figyelmeztetett, hogy volt már olyan Quad, amit megfeszelt ez a beállítás 1,7-re, mikor Load-ban volt, csak úgy ukmukkfukk, minden előzetes nélkül, úgyhogy jobb vele vigyázni... mondjuk, C1E-vel és CPU-FSB-termination bekapcs. mellett annyira nem tartok ettől... eddig figyelgettem, stabilan tartja az 1,22-1,23-at, fölé sosem, inkább aláesik.Apropó, darálnak:
Ugyanolyan környezetben futott a teszt, semmi differencia, hajszálnyira sem. Igen, ez lenne a kézenfekvő, h. valami lefogta, de nem. Minden egyezett, ezért is kérdeztem rá.Mennyi volt a NB-nek adva??? (Én max. 1,40-et tettem neki, most 1,36, az alatt ezt a sebességet-feszt nem igazán támogatja..., bár elindul 1,28-on is, valameddig...)
1,8-2,2-ig nem csoda, ha megfeküdt a gépMost mennyi a ramfeszed?
Amúgy, milyen OP-ot használsz?
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800 #9846 üzenetére
Azért nem fogom nagyon "meglőni", mert már így is 60-62 fokra ment a prime..., nem akarok 70-ig, azért a nyeklett +0,3-0,5ghz-ért..., talán majd CPUZ Valid-ot, de azt 5Ghz-n, ha bebootol egyáltalán - a fotóig "biztos" kibírja
Nekem meg ugye alapból 9x, a 8x-ost utálja... vkik. 8,5-tel kísérleteznek...
Úgy vettem észre, hogy 500fsb felett már köhög kissé...Meg kérdezem, mi ez a "sávszélesség" itt...jólvan, annyit segítek, nem a hűtőké ám!
[link] -
puttputt
őstag
válasz
zoo8800 #9835 üzenetére
Te! Nem fogod elhinni... ma, "hajnali 7-kor" bedugtam a gépbe a zsinórt (energiatakarékos elosztó...), nyomom a kapcsolókat, semmi... erre még 1x, bekapcsol, de a monitor csak nem... Mondom, mifene... csak nem elszállt a BIOS a tegnapi ténykedés miatt...? Szórakoztam, szórakoztam, lehúztam a CMOSt, hátha, de nem. Semmi. Erre, egy hirtelen ötlettől vezérelve, kirántottam a tápkábelt, aztán 10 mp után vissza, vadul vertem a "Del-t, meg az Ins"-t, láss csodát, bebootolt.
Reménykedtem, h. nem kapta be a legyet (vmi. szép, új kis "vírusocskát"... pl.). -
kriszbon
őstag
válasz
zoo8800 #9789 üzenetére
Csak egyetlen kérdés hozzátok, és ha megmondjátok rá a választ akkor megpróbálom bootoltatni a gépem a kért fsb-vel! Konkrétan hogy hogyan a bánatba érjem el hogy egyáltalalán elinduljon 340 feletti fsb-vel 15-ös fix szorzóval, mert az testvérek között is 5 felett van, annyit meg tuti nem megy
-
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800 #9677 üzenetére
Amúgy, a mobilnet egy nagy
... nekem a Vodafone-os 3G vált be anno, az elég szépen szórta a dolgokat a Smartphone alá...
Édesapámnak munkahelyi, Pannonos-mobilinternetje van, (USB), szidja, mint a bokrot.
Most akar váltani T-Mobilra..., lehet, szólok neki, hogy ne kövessen el efféle hibátEgyébként, a sok fagyás legalább a letöltésnek nem tesz be..., hisz használom a "FlashGot"-ot... kezdem észlelni, némely Firefox-os alkalmazás nem is akkora hülyeség...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800 #9679 üzenetére
drotos nem drotos nem mind1?
a forgalomkorlátozás meg szívás.
diginél nincs, és UPC is azt mondja, h nincs nála, de ha figyelmesen elolvasod a szerződést, akkor kiderül , h van
ha 3x egymás után átléped a havi 300Gb(nemn biztos, h ennyi...300-500 között) adatforgalmat, akkor lekorlátoznak vagy szerződést is bonthatnak
ramokkal yol állok
feladtam postára a "trogertec"et (ősember szerint ez a neve
) és kapok helyette 2*2gb mushkin 800as cl4es 1.8 Vos ramokat
eredeti tervem is hasonlo volt. csak crucial vagy g.skillben gondolkodtam. és ezt fel is felhuzom ugy 900-1000 közé. persze cl4 vagy 5ben. eredeti terv alapján
krisz te fizetnél érte? elfogadom
ramok lesznek nálad is a gyenge láncszemek. lazíts az időzítéseken egy tesz erejéig. CL6?
aztán meg beállítgatod kicsit precízebben
-
lipi67
nagyúr
válasz
zoo8800 #9663 üzenetére
P35-ben se van ennyi, de sztem a procinak jobb. Nem mindíg a sok kütyü a nyerő, a sok bába között elvész a gyerek..
Persze, tuti profin be lehet állítani, de mire ki merném jelenteni, hogy na..most 100%-ra be van lőve..Addigra lejárna a procim garija.Nem beszélve arról, hogy jön egy biosfrissítés, és kezdhetek mindent előről...
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800 #9657 üzenetére
Újra próbálkozom, egyelőre 4,06+1070 körül..., eddig bejött, hogy kilőttem a C1E-t és a LoadLine-t. Pillanatok alatt bootolt, nem fagyott, stb.
Mindent stabilizáltam (NB: 1,26+1,21V ramnak), kivéve az FSB termination...azzal nemtok mit kezdeni.
Van az az x65... beállítás..., ott az elsőre tettem, bár fogalmam sincs, mit-hogy kéne
Megyek feljebb is, mindjárt betesztelem "játékkal", aztán viszem feljebb... kív vagyok.Amúgy, Google Earth is kiváló tesztprogi, rendszerint kifagy, ill. kékhalálozik, amint belépek, ha vmi. nincs rendben..., néha kilépésnél is hibázik.
Ami még fura:
Most, komolyabb alk. indításakor, hogy ki van lőve a C1E és LoadLine, nemhogy túlmelegedne, kisebb a hő, mint előtte... -
Charger69
csendes tag
válasz
zoo8800 #9619 üzenetére
Hát ez így elég stabil!
szokott 1huzamba 1 hétig is menni a gép(torrent)
soha nem fagy le, ez 1 teljesen hibátlan config! (hálisten..)
Everest nek a túlhajtós tesztjén max 68 C ig megy fel a proci. (100% terhelésen) De ugye más progi nem hajtja 100 on a procikat... csak a tesztek
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800 #9619 üzenetére
"It is stabil volt de már nem anyira csak it már nyomatni kelet a fütést it tejesen rá tekertem a hütöventi szabájzot"
Szerintem is, nyomatni kell még a "fütést rája"..., aztán az lesz.Talán kevés a CPU-fesz... mondjuk ez várható...1,20-on, C1E és LoadLine társaságában..., szal kilépett a game-ből, de legalább nem BSOD..., ez is valami.
Emelek feszt, de előtte próbálok anélkül, kezdek vmit. ezzel a Load Line-nal és C1E-vel talán...
-
lizakattila
senior tag
válasz
zoo8800 #9611 üzenetére
áááááá. Olyanokat adtam el, mint amit linkeltél, mert az előző lapom nem szerette, és csak 667-esnek ismerte fel. Lehet, hogy érdemes lett volna még várni vele...
Bár a mostaniakkal is meg vagyok elégedve.
puttputt: publikusan vagy priviben dobnál egy árat, hogy mennyiért vetted? -
zoo8800
veterán
válasz
zoo8800 #9610 üzenetére
bázz, kicsúsztam a szerkből
ilyened van?
(adatlap javít)
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800 #9608 üzenetére
Nah, igen..., de azért, mindenképp jogos az öröm, a Wintec CL5 860-890-je után
1,98-on van most, gondolom, ez maradhat.
Igen, meglepő, hogy azt hozza, ami elvárható...
Megnézem, meddig bírja ezen a feszen, bár lehet, hogy biztonságira-állandóra beteszem 2,2V-ra, csak nem sok az neki.
Azért, ehhez el kell találnom a CPU feszt és sebességet is..., főleg a feszt... kíváncsi leszek. Mostmár reálisabb értékekkel is ki tudok jönni, szerintem.
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800 #9605 üzenetére
Jól bizony.
Milyen feszt állítsak? 2,1...? Az extra hűtője miatt mertem neki ennyit nyomni...
Lehet aszinkronba állítani a procival? A proci 4,0..valamennyi, a ram 1066. Ez lenne a cél, csak a "gond", hogy a proci húzza magával a ramot is..., aztán meg nem indul. Ilyenkor CL6?
Egy CL6 pl. 1100-1200mhz-n jobb, mint 1066CL5, ha elindul úgy?Eddig nem vettem észre, hogy méri azt is, de jó volt látni ezt a "hülyeséget", már kezdtem elhinni
- PROCI HŐ
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800 #9510 üzenetére
Nálam bekövetkezett pedig... bár, használtan vettem, úh. lehet, hogy nem én kezdtem a "témát"
(Tudod, a szokásos szöveggel hirdette: "Sosem raktam még be, 2 hetes, ajándékba kaptam..." a paszta azért "rája volt száradva"
)
Persze, h. van rá mindenféle gari. Nekem 2 is1. Az általad említett - ahogy darálnak
2. 4 napon belül (7 a max. ilyen - kérdéses - ramok esetében) jeleztem, hogy cserélném, ráadásul az eladónál, személyesen, ráfizetéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel i5 13th 13600k processzor ELADÓ!
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.40GHz) Processzor
- Bomba ár! HP Zbook 14u G5 - i7-8GEN I 16-32GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- TOP Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD, ROG RTX 4090/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest