Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Volt időm egy kicsit tesztelgetni tegnap és alapfesszel fsb-t 10mhz-enként emelgetve eljutottam 3500Mhz-ig. Próbáltam kimérni meddig bírja a lap az fsb emelést. Visszavettem a proci szorzót és úgy próbáltam tovább de 520-nál már nem bootolt be a lap hiába emeltem feszt az nb-n. További kisérletezést igényel, mert olyan beállítások is vannak a bios feszültség részénél amikről sejtésem sincs. Remélhetőleg egy későbbi tuning bios még ad lehetőséget arra hogy 10-20mhzet kisajtoljak az fsb-ből. Ez után visszatettem a szorzót 7re és próbáltam az 510-et de itt már hibázott az orthos, hiába feszeltem agyon az nb-t és a procit. Ez szintén még kisérletezés tárgyát képezi. Majd visszaálltam 500as fsb-re 7es szorzóval és ekkor már ott is hibákat dobott az orthos elég hamar. Végülis adtam a procinak 1.32v-ot (nem tudom biosban ez mennyinek felel meg, mert ott %-osan van megadva az emelés mértéke de orthos alatt stabilan ennyit kap a proci, cpu-z, everest és smart guardian szerint is) és így 33 percig futott az orthos gond nélkül. Azt hiszem szerencsém van a procival. Mennyi lehet még benne ha ilyen könnyedén szalad 3500-on?
Ha bárkinek van 5lete hogyan lehetne még pár 100 mhz-et
kisajtolni a finomhangolással az ne tartsa vissza!
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen autót vegyek?
- Revolut
- Google Pixel topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 256GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
kisajtolni a finomhangolással az ne tartsa vissza!