- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgergi
veterán
-
sgergi
veterán
válasz
AXisBOLD #2870 üzenetére
Miért nem jó a mostani Zalman? Én biztos, hogy nem fektetnék még egyszer a tx2 ventijébe, úgy szar az egész ahogy van. A törés nagyon valószínű, de nem biztos, mert már láttam olyan példányt, amelyik tökéletesen ki volt egyensúlyozva, de a legtöbbje nincs, így egy idő után el fog törni a terheléstől.
-
lsc
nagyúr
-
tibz03
őstag
válasz
AXisBOLD #2710 üzenetére
A csavar elfér, mert ha jól becsavarozod, akkor csak fél mm-rel áll ki, míg a gumipöcök 1-2 mm-rel (legalábbis amik nekem vannak), és ez pont elég ahhoz, hogy már ne lehessen visszahúzni a burkolatot a bordára.
"elképzelésem sincs hogy hogy a f@szba van rögzítve a gyári venti."
Nem kell semmi meglepőt várni, oda van csavarozva és kész.
Lehúzod a burkolatot (ahogy privátban írtam is, először elég nehezen jön le), aztán lecsavarozod a régi ventit, fel az újat, visszahúzod a burkolatot, és kész. A gumipöcköknek egyébként semmi értelme ebben az esetben, mert kizárt, hogy rezonáljon a venti a bordán. Az új venti felcsavarozása nekem elég nehezen ment, mert a lyukak nem pontosan ott voltak a burkolaton, ahol a ventin, de ráerőszakoltam valahogy.
-
tibz03
őstag
válasz
AXisBOLD #2691 üzenetére
"hát nem hallottam hogy olyan hangossak lennének az ac-k!"
Személyes tapasztalatom nekem sincs, de itt a PH!-n eléggé lesújtó véleménnyel voltak páran a 92 mm-es, PWM-es AC-ről (1-2 ilyen hsz.-be belebotlottam, de olyanba, ahol dicsérik, még nem).
Tuning nekem is van, 3,5 GHz-en jár az alaból 2,5 GHz-es E5200-m, és simán elég neki a leszabályzott Noctuával a TX2, és ami a legfontosabb: szinte hangtalan marad még terhelés közben is. Ha PWM-est veszel, akkor saját akarata szerint fogja felpörgetni a ventit az alaplap, még akkor is, ha egyébként teljesen szükségtelen volna.
Persze én csak a véleményemet mondtam el, nem biztos, hogy rossz választás az AC, de én - még egyszer mondom - eddig nem sok jót olvastam róla.
-
tibz03
őstag
válasz
AXisBOLD #2689 üzenetére
Nem sok értelmét látom a PWM-nek, hacsak nem valami nagyon melegedő, tuningolt procira lesz rátéve. Az enyémen fixen 1100-ra leszabályzott Noctua NF-B9 venti van (nekem fontosabb, hogy hangtalan legyen, minthogy 1800-on visítva 5 C°-kal alacsonyabb legyen a proci hőmérséklet). Tudom ajánlani ezt a megoldást, ha minimalizálni akarod a zajt, és nincs egy fűtő, agyontuningolt procid.
-
lsc
nagyúr
válasz
AXisBOLD #2685 üzenetére
Egy scyhte kama pwm ventit tettem rá, 92 mm-es, a gyári csavarokkal . Amennyiben az eredeti ventit szabályozta a lapod /nem hiszem, szerintem azért tört el / akkor jó, az én lapomban az a baj hogy szabályozza de alapon is elég magas fordulaton hajtja . Esetleg olyan 92-es pwm-es ventit próbálj rárakni amelyik max fordulata 2000 alatti, az jobb és a légszállítása is elég .
-
lsc
nagyúr
válasz
AXisBOLD #2682 üzenetére
Én már cseréltem ventit, ráadásul ha valamiért kiveszem a hűtőt akkor a visszarakáshoz le szoktam venni a burkolatot ventistől, úgy sokkal könnyebben hozzáférni a rögzítőkhöz . Ha rögzítve van a hűtő akkor csak felfelé le kell húzni érzéssel , lehet érezni mikor jön . Esetleg előtte a venti csatlakozóját húzd le, nehogy amikor teljesen lejön akkor elszakítsd . Feszegetni nem kell semmit, a műanyagnak vannak rögzítő karmai, a bordákban meg van nekik egy "sin" marva .
-
lsc
nagyúr
válasz
AXisBOLD #2679 üzenetére
A műanyag burkolatot egyben le lehet húzni a bordáról, ha jól megnézed kis "körmök" csúsznak a bordán kiképzett "vájatban" . Le kell szedni mert a csavarok feje belülről van . Maga a borda maradhat a procin, le lehet úgy is húzni finom ide.oda mozgatással .
Mod technoboy19 : Ha a tx2-re gondolsz akkor olyan lapban ami szabályozza abban igen .
-
m4rc!
őstag
válasz
AXisBOLD #2677 üzenetére
Hallottam már párszor, h vkiknek elrepedt a venti...
Le kell cserélni a ventillátort egy másikra, nem egy nagy was ist das: lehúzod a műanyag burkot, 4 csavar ki, másik venti a helyére (9cm-eset kell venni).
Sztem ne használd így, egyrészt hangosabb is lesz, másrészt tovább fog amortizálódni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest