- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yeffy
veterán
válasz
FecoGee #16570 üzenetére
Nem a certek miatt kerdezik. Ugy jott fel, h egyik kollega belinkelt egy bugot, amibe belefutott az egyik pár C9300-unkon, de nem tudtam elolvasni a bug search toolon, amig nincs regelt v autholt fiokom, h belepjek.
Ertem. Sztem nem kockaztatok, maradok a bevalt modszernel, es regelek egy ceges ID-t.
-
Yeffy
veterán
Udv, lenne egy kerdesem.
Nemreg kezdtem uj munkahelyen, ahol kérték, h adjam meg a sajat Cisco ID-mat, h hozzaadjak a ceges fiokhoz. Eddig mindenhol ceges volt, nem a sajatom volt authorizalva (de szep hunglish).
Lehet, hulye kerdes, de lesz barmi baja a fiokomnak, ha egyszer lepek onnan, es leszedik a fiokukrol? A certek, fiok, stb attól még megmarad, nem?
-
Yeffy
veterán
-
Yeffy
veterán
ha erre jarnak tovabbi topiktarsak, megtennék, h valaszolnak az indito hsz-emre? legalabb a labos/TSHOOT xp gyujtos kerdeskoromre? sokat segitene, ha abban is kapnek par jo tippet.
-
Yeffy
veterán
csak most lattam, h erre is reagaltal. minden javaslatot szivesen fogadok.
jo, h leirtad ezeket, en is emlekszem, h a jegyzeteles anno suliban is hasznos volt, igazabol csak a merteket kell kikiserleteznem, h mennyit jegyzeteljek. nem is vartam, h a forum mondja meg nekem, nyilvan nekem kell majd kitapasztalni, csak erdekel, h ki milyen modszerrel tudja leginkabb elsajatitani a vizsga anyagot. aztan majd ebbol tudok kombinalni, probalgatni, mi a jo.
illetve, h papir vagy notepad/online shared appot hasznaljak, de az meg már igazabol reszlet kerdes.
-
Yeffy
veterán
koszi a bovitett inputot, igy már tisztabb.
nem is tudtam, h már raktak az ENCOR-ba is labot. en is ugy tudtam, h nincs benne. hasznos info mindenkepp!
igen, szoktam nezni neha KW-t, ne mrossz a stilusa, a deep dive-os videoi, amiket eddig lattam, bejottek, a tobbi sem rossz, de neha feluletesnek tunik.
ha még egyet kerdezhetek, az elkezdtem papírra kidolgozni minden egyes kis exam topicot
alatt jegyzetelest ertesz, vagy akar topologia/rajzolas/ilyesmiket is? -
Yeffy
veterán
válasz
FecoGee #16523 üzenetére
Hali, koszi neked is!
elolvastam, korrekt rendszernek tunik. tetszik.
a labozassal kapcsolatos kerdesemre van esetleg megosztanivalod?az oldaladon irod a jegyzetelest. jo is, h emlited, akartam irni feljebb.
ujfent, lehet, h lama kerdes, de mit/mennyire jegyzetelsz ki? hogy méred fel, mi az a mennyiseg, ami eleg lesz a soron kovetkezo vizsgadra?mert most erted, irhatsz 8 tomondatot/fejezet, vagy a konyv 3/4-et is akár.
kozepsuliban volt, h gondban voltam, mert vagy tul keveset, vagy tul sokat jegyzeteltem.valamint, ha jol vettem ki, videokat nem is nagyon szoktal nezni?
-
Yeffy
veterán
Szia,
koszi a valaszt. igen, olvastam a CBT-rol is, de ott meg tobben panaszkodnak ra, h CCNA-re elég, de NP-re allitolag tul feluletes. te hogy lattad?
hasznos tippek, a BOSON-rol is hallottam, ranezek, mit tud/ajanl. lehet hulye kerdes, de honnan erezted, h keves a konyv, es plusz info kellett? osszevetetted a blue printtel, mennyire sikerult elmagyaraznia a konyvnek?a nagyon sok review videot mire erted, csak azokban a temakban, amikben a konyvet/CBT-t kevesnek erezted, vagy altalanossagban nezted? mik voltak a forrasaid?
Amire érdemes figyelni, hogy januártól van tényleges lab, nekem talán 3-4 is volt, nem volt vészes de érdemes tényleg felkészülni rá hogy ne menjen el sok idő vele.
lehet, en vagyok suger, de ezt most nem teljesen ertem, milyen labra gondolsz? a vizsgaban?igen, olvastam az uj rendszerrol, h gyakrabban ujitjak a vizsgakat, remelem majd kb "dobhatom ki" a mostani konyvet, es mehetek ujat venni.
-
Yeffy
veterán
Udv mindenkinek!
elnezest, ha kisse hosszu lesz a hsz-em, probalom tomoriteni, hogy minel tobb info benne legyen. szeretnék tanacsot kerni a tapasztaltabb rokaktol.szoval, ugy volt, h tavaly leteszem a CCNP-t, el is kezdtem, eljutottam kb az ENCOR feleig tanulasban, amikor is maganeleti okok miatt hanyagolnom kellett egy idore. kozben jott 2023, amikor megint kaptam egy nagy adag sz@rt a nyakamba, amibol epp probalok kimaszni.
viszont most már tenyleg neki akarok allni, es lerakni, mert latom, h nagy ra az igeny, illetve konnyebb allast talalni/valtani. nem is igazan a cert erdekel, hanem a tudas. bar, azt tovabbra is tartom, h 10+ ev szakmai xp-t nem helyettesit semmilyen papir, de most nem akarom elvinni egy ilyen iranyba a hsz-emet. esetleg kesobb.
szoval a lenyeg. van hozzaferesem INE-hez, tenyleg jo videoik vannak fent. van is egy kedvenc eloadom, meg egy masik, aki még jobban tolja szakmailag, csak o nekem már tul "deep". CCIE szint inkabb.
az egyik kerdesem az lenne - orulnék, ha minel tobben leírnátok a tapasztalataitokat -, h ki hogy birja ezt az (lehet, h csak nekem, de) irdatlan mennyisegu infot megtanulni? foleg ENCOR-ra. már mint ugy ertem, h meg is maradjon, es vizsgan be tudd jelolni a megfelelo valaszt? abba a nepszeru velemenybe most bele se megyek, h mennyire real-life a vizsga, es mennyire kb Cisco marketinganyag (khmm, ENCOR).
tobb helyen is olvastam, reddit, forumok, h az OCG kb lof@szt se er, nem elég, meg tele van hibakkal. kell az extra tananyag. ami lehet YT, videok, white paper, stb. de pl INE-nek (most már) 400+ oranyi CCNP videoja van, osszeollozva regebbiekbol, meg ujabbakbol. ha elkezdtek nezni egy anyagot (pl EIGRP), mire a vidik vegere erek, az elejet madjhogynem elfelejtem. hogy a tokombe lehet megjegyezni ennyi infot? nem beszelve arrol, h hogy bogozzam ki, mi az, ami NP, meg mi az, ami IE szint.lehet, h rossz a tanulasi modszerem, nyugodtan javitsatok ki, min kene valtoztatnom.
a masik kerdesem pedig az lenne, h hogyan/merre talalok jo labokat/scenariokat gyakorolni GNS3-ben? sokan osztjak a nezetet, h labozni kell, hogy jobban megertsd az adott tananyagot/protokollt. amivel egyet tudok erteni, mivel valos xp-t ugy lehet a legkonnyebben szerezni (bar sztem limitalt a tenyleges munkahelyihez kepest, de mindegy). de hogyan erdemes csinalni?
mert pl az ok, h mittomen osszekotok X routert/switchet, majd elkezdek szorakozni kulonbozo L2/L3 protokollokkal, de az pl hogy fog segiteni a TSHOOT skillek fejleszteseben? ez az alap bekonfigolasban mindenkepp hasznosnak latom, de ha mondjuk elrontok benne valamit, h fixaljam, akkor tudom, mit rontottam el, tudom, hol a hiba. annak sok értelmét nem latom.
akkor már inkabb, ha vannak jo TSHOOT labok az elozo rendszerbol, ahol nekem kell megtalalni, mi miert nem mukodik, hol van(nak) a hiba(k).vagy rosszul latom? hogyan lehet jol fejleszteni TS skilleket, ha mondjuk a munkahelyeden nem segitgetnek, nem olyan a kornyezet, vagy nincs olyan/annyi cucc, amivel dolgozhatsz/TS-olhatsz?
javasolták nehol a 101 Labs by Paul W Browning konyvet, ezt beszerzem. de ha tudnatok javasolni ingyenes/olcso TSHOOT lab oldalakat, ahol a CCNP koncepciokat lehet gyakorolni, annak is nagyon orulnek.koszonom azoknak, akik elolvasták, hát még ha valaszolnak is ra.
-
Yeffy
veterán
válasz
Ripper17 #16319 üzenetére
hasznos gondolatok ismet.
igen, validnak tunik, h gyakorlati tapasztalat nélkül szerintem ezt a vizsgát borzasztó nehéz megugrani.
évek óta megy egy adott kódú vizsga, de a kérdések 10-15%a így is értelmezhetetlen, angolul se értelmes, és a válaszok jó része is ilyen félmondat, nincs befejezve
ez meg csak ugy siman priceless.milyen last-minute vizsgakat tettel le, ha lehet kerdezni?
-
Yeffy
veterán
sajnos muszaj ovatosnak lenni, es elotesztelni/labozni, mielott eles rollout lesz. eleg hitvany ez egy ilyen kaliberu cegtol. foleg, h nem egyszer, nem ketszer fordul elo.
Ugye az E3 azt jelenti, hogy a 3. BUG fix ciscotol, az E6 pl a 6. javito csomag.
igen, ezt en is igy ertelmezem, h ezek az E-k ilyen javitocsomagok.Velemenyem szerint ezek inkabb ujabb BUG csomagok, de hagyjuk meg cisconak a magyarazatot.
igy is fel lehet fogni. -
Yeffy
veterán
(Aztan wr erase, reload es vegyel masik gyartotol vmi jobbat
)
en elozo munkahelyemen tavaly, ha jol emlekszem E3-at raktam fel 600+ 2960x-re. eloszor E2-t dobtam szet nehanyon tesztelni, de vmi PoE vagy mar nem is emlekszem pontosan, milyen bug volt benne, ami E3-ban javitva lett.
osszesen kevesebb, mint 5 nem jott vissza. bar a deployment ~90%-a standalone volt.en szerettem a 2960x-ekkel dolgozni. meg az S-ek is hasonlo jo aranyban jottek vissza. sot, ott asszem' eggyel sem volt gond. bar az csak olyan 50 db korul volt.
latom, azota mar jott ki ujabb fw release.
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #16186 üzenetére
Open floor plant en is gyulolom. Nem tudom, hogy lehet abban barki is produktiv. Egyszeruen szornyu, foleg, hogy en (meg sokan masok sem, gondolom) nem tudok koncentralni mondjuk egy doksira, ha mellettem beszelgtnek, aminek az az eredmenye, hogy mindenki fulesben ul es zenet hallgat. Akkor mar otthon is tehetnem ugyanezt .
detto, rosszul vagyok en is az open office-tol. b@sznek oda szivlapattal annak, amelyik hulye kitalalta. foleg, amikor tele van maszkalo, pofazo kollegakkal, oszt' dolgozzal, ahogy tudsz.
en is már arra megyek, h minimum hybrid work, de inkabb full WfH. -
Yeffy
veterán
koszonom, igyekszem.
kezdo alatt nem, mint total newbie-t ertem, de azert még elegge a szakma elejen vagyok a mondjuk 3 evemmel.
egy IOS 5-10Mb volt, alap funkciokkal, de atom stabilan ment. Voltak 10 eves uptimes switcheink (IOS update minek?
)
wow, az se most lehetett.de amugy adom az egesz kommentet.
ON: nekem CCNP R&S a terv az evre, tavaly kezdtem bele, hát mit mondjak, nem egyszeru. melot is valtottam nemreg, tolom mellette, amikor van energiam az INE videokat, irigylem, akik ennyi mindent meg birnak jegyezni, es tudjak is. van mit potolnom.
-
Yeffy
veterán
Udv,
hasznal itt valaki/jartas ASA(v) Smart License-ben?
epp frissitettem egy redundant pairt, vissza is jott szepen, a licensed statust elvesztette az uj image utan, viszont vissza/ujraregisztralni nem tudom, hiaba krealtam neki tokent.ezt az uzenetet kapom
sh licence sta/all
alatt:Initial registration: FAILED on Jun 25 21:12:59 2022 (
) UTC
Failure reason: {"timestamp": ["The device date '1656191574751' is offset beyond the allowed tolerance limit."]}kugli (illetve DDG) a baratom, de eddig csak olyan talalatokat kapok, h ha az ora nem megfeleloen "jar", akkor van ez a problema. NTP be van konfigolva, tupontos idot mutat. eddig nem volt ilyen problemam, mind a ket eszkozon ezt mutatja.
van valakinek otlete, h ez miert van, illetve, h ez a kreten rendszer miert akar jovobeli datumot hasznalni az elso regisztraciohoz? gondolom ez neki a baja, de nem ertem, ez honnan jott neki.
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #16110 üzenetére
nem rossz, RDP-ben labozni be lehet kapcsolodni?
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #16090 üzenetére
na, ez mar mindjart konkretabb, koszi h megosztottad
-
Yeffy
veterán
ah, olyan hulye ez a feloldas szo magyarul. tudom, h arra forditjuk, de nah... mint az utvalaszto es tarsai. english pliiz.
jah, azt en is lattam redditen, h most megvasarolhato, de ez hogy? most azert, mert ilyen problema van, nem jelenti azt, h a birtoklasa is megszunt, nem?
jopofa az uj avatarod am.
-
Yeffy
veterán
válasz
Ripper17 #16060 üzenetére
jo kis osszefoglalo ismet.
Huawei certeknek piaci értéke nem sok, 1-1 pozi kiírásban látni, de ennyi, alapvetően a "nyugatias" cégek ódzkodnak a kínai cuccoktól. (És egyébként full Cisco a CLI és a mögöttes architektúra...)
nem is csodalom, en sem birom oket, foleg miota olvastam, h a 2000-es eveben kb egy az egyben leloptak egy csomo mindent Cisco-etol. nem is foglalkoznek veluk, mint vendor. akkor mar inkabb egy Juniper, vagy Aruba. -
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #16044 üzenetére
biztos lama kerdes, de az min fut? ASA?
mi a gond vele (roviden)? -
Yeffy
veterán
válasz
kenwood #16040 üzenetére
igen, hasonlokat olvasok mind az Udemy-rol, mind az INE-rol. PluralSight-ot nem is emlitve.
En letoltam az INE-t, de abban sajnos nagyon sok outdated,vagy ccie szintu video is van.
igen, ezt sajnos tapasztalom en is. a vegen a 2 review ami elvileg a frissen keszitett anyag, illetve az, mi uj tanagyag CCNP-ben, pl a WiFi resz, amit epp tolok.Ha szeretnel jo mernok lenni, akkor a legjobb forras, ha csak a vizsgara keszulesz, akkor atvertek, mert eselyed nincs a 150 orabol azt a 40-50-et kiborgaraszni, ami az ENCORhoz kell.
Csak az EIGRP 8 ora, mikozben a vizsgan egy, max. 2 alap kerdes varhato.
pontosan, ezek a kisse negativ tapasztalatok. pl nemreg vegeztem OSPF-el, 13h 24min! -_-" <facepalm>. minek? nyilvan, egyik legfontosabb/leggyakrabban hasznalt IGP protkoll, es meg is akarom erteni, hogy mukodik, de ez full CCIE szint, ennyit en egyszeruen nem birok megjegyezni.viszont ahogy irod, mernoknek keszulok, nem csak egy cert huszarnak, igy vegigseggelem oket, csak elegge lassan haladok, illetve minden ugysem fog megmaradni. Brian egybk jo oktato, latszik, h erti a dolgat, de tenyleg olyan szinten terjengos, illetve bele megy a reszletekbe, h nem birom kovetni egy ido utan. jelenleg Keith a kedvencem, szamomra o jol magyaraz, reszletesen, de nem tulsagosan bonyolultan, es nem monoton hangon. bar egyik elso videom tole egy asszem 2 oras video volt a BGP Path Attribute-okrol, es az azert eleg terjengos volt, megis "elvezettel" fogyasztottam, es ertettem meg.
-
Yeffy
veterán
válasz
kenwood #16038 üzenetére
koszi a linkert, "megvettem". elsore azt hittem, ez Kevin LinkedIn-es kurzusa, azt mar letoltam, de ugy latszik, nem.
mondjuk most egy jo honapja mar, h az INE-t daralom, erdekesek az eddigi tapasztalataim. ha vegeztem, sztem rarepulok erre is, ez mar legalabb nem 150+ ora.
egybk az Udemy az milyen "szintunek" szamit? nem neztem meg naluk kurzust, ollasmi, mint a CBT Nuggets?
-
Yeffy
veterán
igen, tudom, de nalunk meg van nehany osregi 2950, meg 2960G, azokkal elmeny dolgozni.
nem beszelve egy ket fontos tanszekrol, ahol VMPS van meg mindig... <facepalm>
valoban, ha csak a vasat nezzuk, 9200/300 jol sikerult, allitolag a 9400-as is, azt meg nem nagyon neztem meg.szoval van mit ujitani. ra is fer mar a halozatunkra.
-
Yeffy
veterán
nalunk van Aruba is, egyelore csak mint Acces Layer Switchek (meg ezek meg a felvasarlas idejebol szarmaznak, kb atcimkezett HP-k), plusz Aerohive WAP-ok (Extreme felvasarolta oket). a legkevesebb gondunk a 2960X-ekkel van. lenyegeben betonstabilak.
nem ertem, Cisco-ek mit baszakodnak mostansag, egyre tobb ilyet olvasok netszerte, nem tudom, hogy lesznek tovabbra is igy piacvezetok. elegge arcpirito hozzaallas.
-
Yeffy
veterán
válasz
kmisi99 #15884 üzenetére
nalunk kb 80/20 aranyban van Cisco/Aruba, szoktam foglalkozni mindkettovel, utobbinal nehol igen csak latszik, h probaltak elterni a Cisco fele command structure-tol (gondolom, h ne pereljek oket), vannak elonyei is, de egyelore tobb veluk a nyug, mint Ciscoeknal (ahol persze szinten akad).
nem tudom, sztem nem rossz dolog, ha ertesz mashoz is valamennyire, vagy legalabb latod/dolgozol kicsit vele, igy van fogalmad, "milyen az elet" Cisco-n kivul. plusz a mukodesi elv, a lenyeges dolgok (pl protokollok) ugyanugy mukodnek, csak mas syntax-ot kell hozzatanulni.de majd az oreg rokak mindjart helyreraknak, h hulyeseget pofazok.
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15868 üzenetére
-
Yeffy
veterán
válasz
SnoopDoggOG #15857 üzenetére
nem lepne meg, ahogy a te peldad is mutatja.
-
Yeffy
veterán
[kép]
megjottek a kicsikek, lesz mivel foglalatoskodnom az elkovetkezo idoszakban. -
Yeffy
veterán
válasz
GasparGyozi #15774 üzenetére
ertem
-
Yeffy
veterán
válasz
GasparGyozi #15772 üzenetére
most kezded, es majd kesobb, par ev tapasztalattal mennel ki, jol ertelmezem?
-
Yeffy
veterán
válasz
GasparGyozi #15769 üzenetére
topikbol en sem nagyon tudok, csak 1-2 embert, magamat is beleertve.
de sztem attol (is) fugg, hogy allsz jelenleg a szakmaban? mennyi tapasztalat, technologiak, stb? mint mindenben, itt is elonyosebb, ha nem kezdokent akarsz orszagot valtani.
-
Yeffy
veterán
válasz
GasparGyozi #15735 üzenetére
ezt csak most lattam
olyan van, aki eleve kulfoldon kezdte, es muvelgeti + tanulja.
hova tervezel menni? gondolom rolad van szo? -
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15754 üzenetére
jogos, ugyanakkor en is tartanam ezt a 2-3 evenkenti valtast. nem hiszem, h a cv-dben hu, de profinak nez ki, ha evente ugralsz.
-
Yeffy
veterán
válasz
Ripper17 #15744 üzenetére
egy szint és cégméret felett már ezek differenciálnak. öszintén szólva Magyarországon a high-end technológiákra kevés cégnek van pénze, az átlag munkáltatónak többet ér ha az alapokat stabilan tudod + mindenben is tudsz segíteni.
...
Lényeg, hogy kérni kell (persze megalapozottan), a magyar munkáltatók 98%-a a minimális elégségeset fogja csak megadni az után, hogy felvett. És az se fogja zavarni, ha te ott ülsz x éve, bevált ember vagy - simán felvesz az utcáról egy "messziröl jött ember"-t a tiednél magasabb bérért azonos poziba, ha a menedzsmentnek ez a céljait szolgálja.
eleg szomoru, ha otthon ez megy, ez nem fog egyhamar hazacsabitani, ugy latom...
mondjuk meg nem is tervezem, szeretnek minel tobb nemzetkozi tapasztalatot szerezni.gondolom a 2% az meg pesti multik, pl IBM, BT, ITSH, stb, esetleg ezek videki (Debrecen, Szeged) kirendeltsegei, jol sejtem?
-
Yeffy
veterán
válasz
Ripper17 #15743 üzenetére
koszi a valaszt
elso korben varom az OCG-t mind a kettore (ENCOR + ENARSI), meg van melos LinkedIn Learning, ott elerheto Kevin Wallace treningje, ha ezekkel megvagyok, es szukseget erzem, akkor sztem nezek valami Bosont, meg laboznom kell majd sokat.
te mar atvetted, vagy meg tanulod?
-
Yeffy
veterán
akkor/addig mast kerdeznek, uj Udemy course kombo a CCNP-hez ajanlott? eleg jo akcio van ra. ezeknel fix oktato van, vagy verzionkent massal vettek fel? korabban volt itt par oktato, akit ajanlottatok tobben is, azert kerdezem.
ha nem/ezen kivul mit erdemes meg esetleg meghallgatni/reszt venni? termeszetesen OCG utan ertem.
valahol olvastam pl h a Pluralsightnak is vannak jo kurzusai, oket csak hallomasbol ismerem. -
Yeffy
veterán
válasz
rihovszky #15725 üzenetére
en mar csak ilyen konzervativ faszi vagyok, hasonloan gondolom, osztom vadger velemenyet is:
úgy gondolom, hogy a meglévő hálózati tudás elengedhetetlen, és max utána jöhet a devnet vonal.eloszor az alapokat akarom minel jobban elsajatitani, es lehetoleg gyakorolni, aztan "raerek" nezelodni mas fele. otleteim persze vannak.
valaki a fentebbi lab-os kerdesemre esetleg?
-
Yeffy
veterán
válasz
Ripper17 #15723 üzenetére
ertheto. na majd szetnezek neten/linkedinen, mit irnak.
elore tartok a DevNet-tol, en meg a programozas...van mar egyebkent, vagy csak ugy altalanossagban jo/bevalt/ajanlott lab feladatcsomag a P szinthez? hasznal(t) itt valaki a topikban ilyet? ingyenes, fizetos (ha nem tul draga
), mindegy.
-
Yeffy
veterán
válasz
Ripper17 #15721 üzenetére
koszi.
mar csak azert emlitettem meg, mert a kollega felettem ugy jellemezte, h csak a cert guide.egybk jo is, h emlited, akartam kerdezni, h en most fogok nemsokara nekikezdeni az ENCOR-nak meg az ENARSI-nak, es hogy van-e valakinek osszehasonlitasi alapja az elozo "rendszerrel", h kb mire szamitson az ember.
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15623 üzenetére
en ugyan meg nem dolgoztam design teren, de en is kb ezt a velemenyt hallottam/olvastam kollegaktol/szakmai(bb) forumokon.
de ahogy irtad, ez persze nem zarja ki, h valakinek forditva ne menne. -
Yeffy
veterán
válasz
FecoGee #15608 üzenetére
Én a CV-n, Linkedin-en, blogon stb. kívül nem használom a számomat, mert nem jelenthet erőfölényt. Azért ne merjen nekem ellent mondani valaki mert CCIE vagyok? Azért nézzem le mert ő nem az? Na akkor nagy baj lenne.
Szoktam tévedni, sok dolgot nem tudok, és ez így van rendjén. Fel szoktam vállalni.Nem azért tisztelem az embereket mert CCIE-k vagy CCNA-k hanem amilyen emberek. És nem várom el hogy tiszteljenek mert CCIE vagyok. Tiszteljenek azért ha bizonyítok, ha segítek, ha magyarázok és tiszteljék azt az 1600 órát amit beleraktam. Mert nem hiszek a rövidebb útban. Abban hittem hogy a CCIE a mellékterméke annak hogy egyre jobb szakember vagyok. Nem a cél, a következmény. A tiszteletre rá kell szolgálni. És ez nem egy generált számon múlik.
szereny velemenyem szerint ez mindenkepp egy jo es tiszteletremelto hozzallas.
en is hasonlo elveket vallok (meg ha a kozelebe sem vagyok az IE-nek).
A CCDE tudomásom szerint az egyetlen vizsga amihez semmi nincs kint.
erre van amugy magyarazat, h miert? mondjuk, mert ez kb a top/koronaja a Cisco cert hierarchianak? nem ismerem ezeket a magas szintu cert-eket, remelem nem irtam nagy butasagot. -
Yeffy
veterán
válasz
suomalainen #15591 üzenetére
erdekes gondolatok, koszi, h megosztottad.
-
Yeffy
veterán
válasz
suomalainen #15587 üzenetére
oh, igy mar ertem, mire gondolsz.
en is amugy gondolkodoban vagyok, szokas szerint, h merre tovabb, ENCOR-ra mindenkepp ra akarok menni, de utana hasonlokon gondolkodtam en is, Ansible, meg SD-WAN-on. pythontol elegge nem fulik a fogam, de muszaj lesz.
A CCIE Enterprise meg szerintem teljesen felejtős.
mondjuk ez meglepo szamomra, azt gondolnam, ez meg mindig az "alap" csapasirany, ahonnan aztan erdemes masfele szagolni. -
Yeffy
veterán
válasz
suomalainen #15585 üzenetére
brekeg mindenki össze-vissza
ezen felvisitottamszerintem az ENCOR-nak ilyen formában már nem sok értelme van.
ezt hogy erted? tul osszetett hozza? -
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15571 üzenetére
igy mar ertheto...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Makulátlan, új állapotú Garmin Forerunner 255 music fekete
- Szinte új állapotú Samsung Galaxy A54 5G 6/128GB
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest