- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen házat vegyek?
- ASRock lapok általában
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yeffy
veterán
Udv mindenkinek!
elnezest, ha kisse hosszu lesz a hsz-em, probalom tomoriteni, hogy minel tobb info benne legyen. szeretnék tanacsot kerni a tapasztaltabb rokaktol.szoval, ugy volt, h tavaly leteszem a CCNP-t, el is kezdtem, eljutottam kb az ENCOR feleig tanulasban, amikor is maganeleti okok miatt hanyagolnom kellett egy idore. kozben jott 2023, amikor megint kaptam egy nagy adag sz@rt a nyakamba, amibol epp probalok kimaszni.
viszont most már tenyleg neki akarok allni, es lerakni, mert latom, h nagy ra az igeny, illetve konnyebb allast talalni/valtani. nem is igazan a cert erdekel, hanem a tudas. bar, azt tovabbra is tartom, h 10+ ev szakmai xp-t nem helyettesit semmilyen papir, de most nem akarom elvinni egy ilyen iranyba a hsz-emet. esetleg kesobb.
szoval a lenyeg. van hozzaferesem INE-hez, tenyleg jo videoik vannak fent. van is egy kedvenc eloadom, meg egy masik, aki még jobban tolja szakmailag, csak o nekem már tul "deep". CCIE szint inkabb.
az egyik kerdesem az lenne - orulnék, ha minel tobben leírnátok a tapasztalataitokat -, h ki hogy birja ezt az (lehet, h csak nekem, de) irdatlan mennyisegu infot megtanulni? foleg ENCOR-ra. már mint ugy ertem, h meg is maradjon, es vizsgan be tudd jelolni a megfelelo valaszt? abba a nepszeru velemenybe most bele se megyek, h mennyire real-life a vizsga, es mennyire kb Cisco marketinganyag (khmm, ENCOR).
tobb helyen is olvastam, reddit, forumok, h az OCG kb lof@szt se er, nem elég, meg tele van hibakkal. kell az extra tananyag. ami lehet YT, videok, white paper, stb. de pl INE-nek (most már) 400+ oranyi CCNP videoja van, osszeollozva regebbiekbol, meg ujabbakbol. ha elkezdtek nezni egy anyagot (pl EIGRP), mire a vidik vegere erek, az elejet madjhogynem elfelejtem. hogy a tokombe lehet megjegyezni ennyi infot? nem beszelve arrol, h hogy bogozzam ki, mi az, ami NP, meg mi az, ami IE szint.lehet, h rossz a tanulasi modszerem, nyugodtan javitsatok ki, min kene valtoztatnom.
a masik kerdesem pedig az lenne, h hogyan/merre talalok jo labokat/scenariokat gyakorolni GNS3-ben? sokan osztjak a nezetet, h labozni kell, hogy jobban megertsd az adott tananyagot/protokollt. amivel egyet tudok erteni, mivel valos xp-t ugy lehet a legkonnyebben szerezni (bar sztem limitalt a tenyleges munkahelyihez kepest, de mindegy). de hogyan erdemes csinalni?
mert pl az ok, h mittomen osszekotok X routert/switchet, majd elkezdek szorakozni kulonbozo L2/L3 protokollokkal, de az pl hogy fog segiteni a TSHOOT skillek fejleszteseben? ez az alap bekonfigolasban mindenkepp hasznosnak latom, de ha mondjuk elrontok benne valamit, h fixaljam, akkor tudom, mit rontottam el, tudom, hol a hiba. annak sok értelmét nem latom.
akkor már inkabb, ha vannak jo TSHOOT labok az elozo rendszerbol, ahol nekem kell megtalalni, mi miert nem mukodik, hol van(nak) a hiba(k).vagy rosszul latom? hogyan lehet jol fejleszteni TS skilleket, ha mondjuk a munkahelyeden nem segitgetnek, nem olyan a kornyezet, vagy nincs olyan/annyi cucc, amivel dolgozhatsz/TS-olhatsz?
javasolták nehol a 101 Labs by Paul W Browning konyvet, ezt beszerzem. de ha tudnatok javasolni ingyenes/olcso TSHOOT lab oldalakat, ahol a CCNP koncepciokat lehet gyakorolni, annak is nagyon orulnek.koszonom azoknak, akik elolvasták, hát még ha valaszolnak is ra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gamer pc 1080p
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Nintendo Switch oled sok extrával, játékkal
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- DELL T40 EMC Szerver
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged