Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsolti.22

senior tag

válasz tusi_ #9153 üzenetére

Jól van, felfogtam. Együtt iratkoztunk be ide szerintem :)
    Én se vagyok máshogy az egésszel. Amíg még új volt és olyan volt a munkahelyem, hogy 8 órában nem csináltam semmit, addig tök jó volt az újat tanulni és labozgatni. Most meg már annyira nem érdekel, mert örülök, ha a sok idióta után le tudok pihenni és csöndben lenni.
    A Security viszont érdekel, nálam egyfajta fétis ez a titkosítsunk be mindent :) A P secet is el fogom kezdeni és biztos is, hogy azt kezdem először, ami a VPN-ekkel foglalkozik. Emlékszem, hogy még a P ROUTE-ban lett említve az IPSec résznél, hogy van GET VPN, DMVPN, meg még másik kettő...és ez a 4 összesen pont az egyik P Sec-es anyag :) (SIMOS talán).
    Mostanában én is csak összerakok egy-egy VPN-t, de szintén nem érdekel a CCP, de azért ha fegyvert fognának rám, akkor én inkább CCP-vel csinálnám :) Tegnap 2 ASÁ-t melegítettem össze egymással, és most meg azzal a nat-os konfiggal ment, amit te írtál, azelőtt meg azzal nem :N Aztán ahogy nem mentek a pingek, úgy jöttem rá, hogy ja, ACL-l kéne, mert low-to-high átjárás nincs. Aztán még azelőtt valamiért azonos sec-level volt az internet és az inside, azért nem ment :) De végül szépen összebarátkoztak.
    De utána már mindjárt izzítottam is a játékot kikapcsolódás céljából.
    Az IPS nem akkora gáz IOS-en, volna is min tesztelni, de nem visz rá a lélek, inkább elolvasom könyvből, és bólogatok, hogy igen, ez csak ennyi, király.
    Az appliance IPS már más tészta, azzal előrébb nem lettem, hogy GNS-ban tudom kezelni IDM-en :)

Na de mindenki vissza dolgozni, még csak 10:07 :K

Új hozzászólás Aktív témák