Új hozzászólás Aktív témák

• jerry311

nagyúr

- sima, egyszeru, sallangoktol mentes LAN-to-LAN IPSec.

Itt a tunel nelkuli crypto mapisra gondolsz? Ja.

- IPSec VPN kliens

Ez a vpn cliens szoftveres? Amikor kell egy progi winre es betud jelentkezni a user a corporate networkba?

Cisco VPN Client

- SSL VPN kliens

Ez a bongeszos https szerver nezegetos.

Nem a böngészős HTTPS a WebVPN. Ez SSL alapon megy, de van hozzá kliens. Cisco AnyConnect

DMVPN. Na ez a kedvencem :)

VTI,DVTI? Lattal mar ilyet. Ezeknek a konfigja eleg puritan de megy rendesen.
    Talán. Egyszer már láttam ilyet a vizsgán kívül is.

Meg 2 kerdes:

1. A recoursive routing ellen mit tudok csinalni a static routingen kivul? Probaltam tobb routing protokollal es redistribucioval is - ospf megy a tunellen eigrp a routereken - de neha feltunik, neha nem. Tegnap egyszer sem talalkoztam vele, de tegnap elott allandoan bontott/felhozta a szomszedsagot.

Erre majd valaki CCNP válaszol. Talán majd a CCNA Wireless után foglalkozom a CCNP R&S-sel és benne a dinamikus routinggal. :B

2. DVTI-nel es NHRP- nel gyakran elofordul, hogy a 3 spokebol 2 beregisztralodik, de eggyel nem tud kapcsolatot csinalni a HUB. A hibauzi szerint key mismatch van, de nincs, asszonnyal is atnezettem, de nem vett eszre elgepelest. Aggodjak, vagy csak sima GNS3 hiba? 3725-s routereket hasznalok 12.4-es ios-sel.

Szerintem az egyik key végén lesz egy space. :P

GET_VPN
    Passz. Majd mingyá összerakok valami GET VPN-t itt GNS3-ban, de nekem teljesen jól ment.
    Igaz én nem turbóztam fel a biztonságot, meg nem akartam sok CPU-t sem fogyasztani, úgyhogy des/md5 kombinációval szórakoztam végig, mert labba minek több.

Új hozzászólás Aktív témák