-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma314
tag
válasz
poker18g #14094 üzenetére
gratula
nincs jelentősége szerintem, hogy a switching-el vagy a routing-al kezdesz-e
én a switching-el kezdtem és volt is hozzá homelab gyakorolniviszont azt érdemes átgondolni, hogy a végén teszed le a tshoot vizsgát
nyilván nem lehet biztosra kijelenteni, hogy a tshoot-ban mi a switching routing arány, de azért ha belegondolsz, hogy a routing-nak mennyi dinamikus routing protokoll a témája, és ott van a IPv4 IPv6 mint külön layer 3 protokollok, switching meg ugye "csak" ethernet.
Én annak idején úgy okoskodtam, hogy nekem könnyebb friss routing és átismételt switching tudással nekimenni a tshoot-nak mint fordítva.Persze, ha nem akarod felesleges költségekbe verni magad, akkor kezded a rouiting-al és addig is olcsóbb lesz a használt switch-ek ára. (én a mai eszemmel két 3550-est és egy 2950-est vennék a switching-hez gyakorlásul ami használtan 30-40 eFt utána pedig eladhatod). Ha tervezed, hogy utána megcélzod a CCIE-t is, akkor pedig 3-4 3560-ast érdemes most beszerezni, de ki tudja mondjuk 3 év múlva mi lesz a vizsga témája?!
Egyébként van más mód is a switching gyakorlásához: GNS3-ban a switch modulos router-rel is sok mindent lehet gyakorolni illetve vannak online laborok is. A kettőt okosan használva fel lehet készülni gyakorlati oldalról is viszonylag kis befektetéssel.
(Én az igazi vas híve vagyok, ha teheted vegyél, de lehet számos olyan élethelyzet, amikor az elhelyezés, búgás, tápellátás gond lehet.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Reklámblokkolók topikja
- Formula-1
- Anime filmek és sorozatok
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Gumi és felni topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest