- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Steam Deck
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali!
És ugyanazt a kettőt hagyta ki a teszt nálad is?
Arki #3086
Ebben a "remek" időben, ami hétvége óta tartott itt felénk, úgy döntöttem, hogy gépeket telepítek itthon. Az meg "unalmas", sok a holtidő, stb, gondoltam újra felteszem a CIS4-et, úgyis kijön a 4.1-es a jövő héten(akkor még úgy volt). Aztán amikor szembefigyelt az Antivirus fekadatok, akkor gondoltam kutakodok GUI/helyesírási hibák után, amíg települnek a masinák.
(épp most fejeztem be az utolsó gépezetet)Fire.
-
-
Hali!
Antivirus csoport
# Vizsgálat futtatása/"Kérem, válasszon elemeket...."
Mivel egy elemet lehet csak kiválasztani, egyes szám kellene# Karanténozott elemek/[link]
A Küldés gomb el van csúszva, a bal pozíciója mintha 1 pixellel eltérne# AV események/[link]
Célszerű lenne múlt idő pl "Érzékelve" vagy helyette "Észlelve". Esetleg a "Siker"-t "Sikeres"-re cserélmi# Fájlok beküldése/[link]
Szélességét módosítani kell annak a gombnak# Kereső beállításai/Kézi és Ütemezett fülön is: *zip
Tűzfal csoport
# Speciális/Tűzfal viselkedés.../Speciális fül/[link] standaroknak
Defense + csoport
# Általános/Def. események/[link]
Érdemes újra megvizsgálni fordítást itt, különösen a Zászlók és Homokládázva mint esetében# Általános/Saját bizt. fájlok/[link]
Az Érvényesít gomb el van csúszva, a bal pozíciója mintha 1 pixellel eltérne# Homokozó/Homokozó beállítás/Általános fül/[link] virtalizáció
# Speciális/[link] töldődés
# Speciális/Def. beállítások/Ált. beáll. fül/[link] Szabályok létrehozás
Több... csoport
# Beállítások/Kapcsolat fül/[link]
Egyenlőre ennyi.
Fire.
-
-
Hali!
Az összegzés oldalon nem lehetne valami másra ferdíteni azt a Tegyük most... feliratot, pl Azonnali vizsgálat tb...
Kicsit szétcsúszott a szöveg
Tűzfal végig nagybetűvel, a többi kategória viszont csak nagy kezdőbetűvel
AV Bronx EditionFire.
-
Hali!
Nem ide tartozik, de talán egy comodo user tud válaszolni, Comodod backup-al kapcsolatban.
1. Nem lelek benne olyan lehetőséget, hogy boot-os eszköz készítése...Miért nem?
2. Ha úgy összeborul a rendszer, hogy nem indul többet az OS, akkor hogy lehetne visszaállítani a korábbi mentésből a rendszert? (Olyan funkciója sincs(mármint ha van nem tudom hol), mint a Time Machine-nek, azaz van boot menüje legalábbFire.
-
-
-
-
Hali!
Alakulok, de mára befejeztem, mert zúg az agyam már...Eddig eljutottam, ez itt kéremszépen a 4.1-es CIS, a 3-as köntösében(legalábbis részben). [link]
Fire.
-
-
-
-
-
-
-
-
Hali!
Először is: ez csak egy tipp részemről, de talán működhet. Szóval blattida nyelvi fájlai közt van olyan, aminek a dátuma még februári, lehet, hogy a CIS a fájldátumot is megvizsgálja és ez alapján dönti el, hogy frissítsen avagy sem.
Azt kellene kipróbálnotok(nincs fent CIS nálam és csak ezért nem teszem fel), hogy blattida összes nyelvi fájlját állítsátok pl a ma dátumra, majd ezt követően másoljátok be.
(A dátum nem lehet régebbi, mint amilyen dátummal a gyári/eredeti nyelvfájlok el vannak látva)Szóval egy próba, aztán írjatok...
Fire.
-
válasz
FüligJimmy #2703 üzenetére
Hali!
Biztonság a Windows 7 tűzfalával (Dorner Péter)
Remek cikk, az elejétől a végéig olvasd el...
Fire.
-
-
-
válasz
blattida #2668 üzenetére
Hali!
"ráadásul már ismerték az új teszteket"
Na ez is röhej a maga nemében. Kb olyan mint pontosan tudni, hogy melyik tétel húzod ki egy vizsgán. Csak ebben meg megint nem értek valamit. Tudtommal a Matousec felkérésre tesztel, evvel nincs is gond. De kérdem, akkor miért éri meg egy olyan cégnek "benevezni", ami a mai napig(évekkel ezelőtt is) a lista végén kullog...
(Vagy "Ő" nem ismeri a tesztelési metódust, nem gyúr rá vaze?)Olyan tesztnek lenne értelme, amikor rászabadítanak 100 vírust a masinára, aztán megnézni mi maradna belőle után. Ja, hogy ennek meg azért nem lenne értelme, mert még az OS sem éledne fel? Hát persze...
vv5204
Nem kell kidobni semmilyen védelmi szoftvert, csak nem ilyen teszt alapján ítélem meg "őket". (Merthogy sajnos, vannak szép számmal user-ek, akik nem használnak G-Data-t pl ezen teszt miatt)
Igen, sokkal egyszerűbb írni káros kódokat, mint attól megvédeni egy rendszert. Amúgy meg figyelmesebben olvass, nem írtam semmi kicselezést, azt írtam engedélyezed a futását. (Egy "warez bubus" pont ezt teszi meglehetős gyakorisággal)vante
Végül is "majdnem"... Egy kis olvasni való: [link]Fire.
UI: Innentől ez a teszt nem érdekel, nem fogok már rá válszolni, mert nem ebbe a topic-ba tartozik, meg elég keményfejű vagyok, ha azt mondom nem, akkor nem és kész.
-
-
Hali!
1. Mi köze az újság teszteknek a korábbi HSZ-omhoz? Engem is hidegen hagynak amúgy.
2. Tudod mennyi az esély, hogy egyazon védelmi progi ugyanolyan eredményt produkáljon a régi ill. új teszteléssel(ha csak a tesztek számát nézem is, nem hogy az eljárást)? Számold ki...(Meg azt is, hogy 2 vagy több szinte vagy teljesen ugyanazt az eredményt hozza)
3. Azt a tesztet már régebben megnéztem(forráskód is van benne), némelyik eljárás annyira primitív(és igazából érthetetlen is, hogy miért lenne veszélyes), hogy nem is csodálkozom rajta, hogy egyes szoftverek nem is foglalkoznak vele.
4. Az RVS köszöni jól szuperál, épp ma frissítettem új build-re
5. Én is tudok olyan "terminátor tesztet" készíteni, amit teljesen mindegy milyen AV meg virtuális gép meg stb alatt futtatsz, mert ha megengeded hogy fusson, akkor ledarálja a HDD-t...Szóval az eredmények teljesen értéktelenek számomra(nem az érdekel, hogy melyik progi milyen eredményt ér(t) el és nem is a rangsor bántja a szemem), csak ilyen egyezés nem lehet(ne).
Fire.
-
Hali!
Megmondom neked előre milyen eredmény fog születni.
CIS/PC Tools hoz majd ilyen 99-100%-ot, Outpost 92-96%-ot stb stb
Ez a teszt az én szememben a parasztvakítás kategóriája. Eddig egy az egyben ugyanaz, mint a korábbi eredmények, pedig drasztikus változások voltak kilátásba helyezve. Nem hiszem el(és ezt senki nem fogja tudni megmagyarázni nekem, ezt most mondom), hogy szinte %-ra pontosan ugyanolyan eredmények születnek, mint korábban.
(1% plusz-minusz meg aztán nagy élmény)Rég sem voltam oda ezért a tesztért, de azt hiszem ezután teljesen kihagyom, mert ez már a Muppet Show kategória(csak ez utóbbi nagyon jó)
...
Fire.
-
-
Hali!
Már letakarítottam. (Ez nem W7 alatt, hanem az XP-m alatt volt, Avira társaságában és csak a tűzfal) Az a bosszantó, hogy már régebb óta fent volt a 4-es fal és semmi gond nem volt vele(nem állítottam az alapbeállításokon, csak a homokozót lőttem ki). A minap frissült ugye új build-re, de ebben az 1-2 napban sem volt vele gond. Most meg teljesen beállt, 3-4x újraindítottam a gépet is, de semmi, agyhalott.
(Sőt újraindításkor az XP írta, hogy várnom kell mert az OS valami hosszabb műveletet végez, reset gomb)Majd a 4.1-nél visszatérek az biztos, de most inkább feldobtam egy másik falat.
Ja és persze kösz, hogy próbáltál segíteni...
Fire.
-
Hali!
Sajnos érzékeny búcsút vettem a CIS4 tűzfaltól is, egyszerűen XP alatt "beállt", nem csinált semmit, nem szűrt forgalmat, megy a net, de meg sem mozdult, csak virított a sarokba, el sem lehetett indítani.
Sebaj van másik...
Fire.
UI: Matousec teszten vannak újabb versenyzők, "akiket" már az új 148-as tesztnek vetették alá, akit érdekel: [link]
-
Hali!
W666W és blattida
Thx a választ, akkor megnyugodtam, mert a tűzfalat szoktam telepíteni.Fire.
-
-
-
válasz
blattida #2536 üzenetére
Hali!
Akkor tisztázzunk pár dolgot
1. Azért köszöntem meg, mert nem tudtam, de ez nem azt jelenti, hogy nálam a 3-as vagy 4-es CIS ne 340 érne el(én nem állítgatok semmit a 4-esen, akkor is 340 XP alatt
)
2. A "2 másodpercenkénti támadás" bug kipipálva, ez az új nem csinálja
3. Fals-ok nem érdekelnek, mert nem használom az AV részét, csak most pakoltam fel, hogy legyen fent valami, mert a KIS-t kellett a cél érdekében feláldoznom
4. Ami érdekelt volna az az, hogy másnál is produkál-e olyat a CIS 4, hogy "megakad" a scan...(Nem lefagy, nem leáll, csak nem megy tovább egy fájlnál)
5. A Sandbox a másik olyan dolog, amit élből likvidálok, egyrészt mert RVS-t használok, másrészt meg az első induláskor vagy 20 progimra kérdez rá, amit biztosan nem akarok homokozóba tenni. pl IDM, Apache server, meg még az RVS-t is.
(Na az durva lenne, hogy a klónozót homokozóba)6. Reggel óta dzsungelt írtok/irtottam, ott meg épp hogy nem kell a "Let the Sunshine in"..
Fire.
-
-
válasz
blattida #2508 üzenetére
Hali!
Nem jelentettem, mint korábban is írtam, nekem a tűzfal része kell általában, most "csak úgy" felpakoltam az AV részt is, de elsősorban a "2 másodpercenkénti támadás bug" érdekelt. Lehet, hogy elküldöm, de lassú a netem, felfelé meg ugye még lasabb, ezek egy része meg elég méretes a net sebességemhez képest.
Van olyan fals találata is, ami gyári XP Home/Pro lemez könyvtáraiban van.Engem a "megakadós" scan érdekelne jobban. Apropó, azt hol lehet beállítani, ha pl egy partíciót akarok átvizsgálni, akkor ne scannelje a rendszerpartíció bizonyos területeit?
(pl egy "H" partíciót nézetnék át vele, de mielőtt ezt megteszi, a "C"-n is matat egy ideig)Fire.
-
válasz
blattida #2506 üzenetére
Hali!
Ja értem, szóval ez kizárólag XP-re igaz, oksa, már ezt is tudom, thx...
A heurisztika úgy van, ahogy alapban/telepítéskor beállítja magának, nem állítottam rajta semmit.
(Amúgy ez egy XP-hez tartózó(nem a rendszerpartíción található) rejtett könyvtáron belüli fájl)Fire.
-
Hali!
Csak a clt.exe futását kell engedélyezni(Mehet), az összes többi kérdésre "nemmel"(Tilt) kell "válaszolni". Ha nem így csinálod, akkor az azonos "típusú" támadásokat kvázi engedélyezed, és akkor tényleg kevesebb lesz a pontszám(ahogy írtad is)
blattida
"A clt.exe a defense+-on belül legyen izolált alkalmazásként kezelve"
Ez alatt mit értesz pontosabban?
(Én nem állítottam semmit, a FW és Defense+ van(mint ahogy alapban is) Biztonságos "szinten")Más
Ráersztettem a teljes ellenőrzésre 23 kártevőt talált(mind fals 100%-ban), de ami szomorúbb, hogy egy fájlon megakadt. Vártam vagy 10 percet, de nem ment tovább a scan...Fire.
-
-
Hali!
Matthewus #2472 ; Arki #2479
Először is bocsesz, hogy nem válaszoltam korábban, de tegnap este óta nem volt netem, pár órája jött vissza, de még nem az igazi most sem. (Napközben 1x 10 percre visszajött, de akkor csak egy fontosabb HSZ-re tudtam válaszolni, aztán megint elment...)
Szóval felpakoltam W7 x64 alá ezt a ma megjelent buildet, megszűnt a korábbi jelenség, nem észlel behatolást 2 másodpercenként, konkrétan nullán van...
korábban és most /jelenleg is engedélyezve van az IPv6, szóval olybá tűnik, hogy javították ezt a "hibát"Llew
A tűzfalat és a Defense+-t is egyaránt Biztonságos mód-ra kellene állítani, ha meg ott van, akkor passzolom, hogy miért lett ennyire rossz eredmény.
(Nem maradt le egy nulla amúgy? Mondjuk úgy is gyenge, de 20 pont az durva...)
Fire.
-
válasz
blattida #2470 üzenetére
Hali!
Azt tudom, hogy milyen tartományból érkezik a "támadás"(de nem az) csak XP alatt miért nem csinálja...
Na mindegy, igazából a puding próbája az evés alapon, ha valamikor lesz kedvem, akkor feldobom ezt a ma letöltött változatot x64 alá, lehet hogy időközben történt változás ez ügyben is...
Amúgy XP alatt Avira 10 + CIS 4 Fal az egy igazán király párost alkot...
Fire.
-
-
Hali!
A CIS 4 tűzfalában már kiküszöbölték, hogy 2 másodpercenként érzékeljen(nálam legalábbis) támadást?
A 3-as nem csinál ilyet...
Fire.
-
-
Hali!
Ez a 2-3 megás CIS 4.x telepítő végleges megoldás marad? Nekem még megvan a ~40 megás telepítő, ez akkor mehet a levesbe?
Meg hogy hogy a gyári oldalról a 40 megás is leszedhető? (x86 x64 egyaránt)
Kezdem elveszteni a fonalat...Fire.
-
-
válasz
prosztata #2187 üzenetére
Hali!
Ja és még annyit, hogy az első HSZ-ban találsz 2 magyarosító progit(Árki és általam készített), bármelyiket is használod, mindegyik a legutolsó kiadott magyar nyelvi fájlokat pakolja fel CIS 3.x-hez. Mindenképp használd valamelyiket, lehet hogy ezzel meg is oldódik a problémád.
Fire.
-
válasz
prosztata #2187 üzenetére
Hali!
Hát a jobb alsó sarokban kellene lennie 2 gombnak, az egyikkel engedélyezed a másikkal tiltod a műveletet. Az, hogy az miért nincs ott, azt nem tudom, majd jár erre CIS expert és megmondja...
Bár nekem lenne egy tippem, nevezetesen(mivel látom, hogy magyar is meg nem is) hogy valami régebbi magyarítást szedtél le. A 3-asban csak tippelem, hogy azonkívül, hogy a magyar nyelvért felel, a gombok pozíciói is benne vannak a nyelvi fájlokban(mint CIS 4 esetén), és mivel valami régi/nem teljes nyelvi fájlokat szedtél le, ezért ezek a pozíciók hibásak.
De ez csak tipp...Fire.
-
válasz
volvoguy #2173 üzenetére
Hali!
[link] a 4-es Beta, de oda is lesz írva...
Magyarítás a 4 Beta-hoz
(Remélem nincs újabb link, ha meg igen, akkor blattida belinkeli)CIS 3.12 vagy újabbhoz magyarítás
Fire.
-
-
válasz
#27441408 #2101 üzenetére
Hali!
Igazából legalább 6 böngésző van fent, mert web-re is dolgozom(weblapot készítek), ezért csak az érdekel, hogy mindegyik alatt ugyanúgy jelenjen meg, meg funkcionáljon az oldal.
Programozás/biztonság szempontjából IE és FF amit behatóbban ismerek, de ilyen sebesség meg hasonlók nem tartoznak az érdeklődési körömbe...Fire.
-
válasz
brodorics #2091 üzenetére
Hali!
EZT, de gyorsan.
(Azért gyorsan, mert az ilyen direktlinkek, nem minden fájlmegosztón élnek sokáig, ezt meg nem ismerem annyira)blattida
Amúgy meg célszerű lenne, valamilyen másik megosztóra pakolni, mert amikor rákattintok a letöltésre, akkor menne egy olyan oldalra, amire nem kellene, a WOT tűzpiros és blokkolja.Fire.
-
-
Hali!
Azzal az IP-vel, amit megadsz, teljesen úgy működik, mintha simán az OS futna.
Nem szabad összekeverni VMWare-el és társaival, vagy akár a Sandboxie-val. Itt az egész OS virtuális másolata/klónja fut, nincs korlátozás, teljesen úgy működik a gép/OS mintha Returnil fent sem lenne, nem veszel észre semmi különbséget, nincs kihatással a játékokra, 3D gyorsításra, semmire.Ebből adódóan, amit használtál/alkalmaztál eddig az változás nélkül üzemelni is fog.
Fire.
-
Hali!
Mondok egy jó "védelmet", ami természetesen nem váltja ki a biztonsági szoftvereket, mert pl keylogger-ek stb ellen nem véd, de ha használod, akkor az egész OS klónja fut, azaz ha megfertőződsz véletlenül, akkor csak újraindítod a gépet vagy nyomsz egy reset gombot, aztán megint tiszta rendszer indul.
Returnil Virtual System (W7 x64 is támogatott)
Mielőtt bárki nekiugrana, előtte a "Melyik a legjobb vírusirtó" topic-ban érdeklődjön, mert vannak bizonyos víruskergetők, amikkel nem működik együtt, vagy külön beállítás szükségeltetik.
(és pár fontos tanáccsal is szolgálhatok/szolgálhatunk a használatát illetően)
Mondjuk a CIS 3.x verziókkal összefér...
(CIS 4 beta-val még nem próbáltam)
Fire.
-
válasz
blattida #1959 üzenetére
Hali!
Időközben felpakoltam a CDE-t, valóban kifogástalanul megy, nincs vele gond, a legerősebb titkosításnál érezhető, hogy lassabb, de ha biztonságról van szó, akkor nálam ez nem szokott számítani.
Azt jó ötletnek tartom, hogy opcionálisan bekerüljön a CDE is a telepíthető összetevőkbe, a CIS-be...
Fire.
-
válasz
blattida #1957 üzenetére
Hali!
Nem ide tartozik, de talán tudsz pár kérdésemre válaszolni, erről lenne szó: [link]
1. W7 x64 alatt szeretném használni, de hivatalosan nem támogatott. Tudsz valami bug-ról, ami kijöhet W7 alatt?
2. Sebességben mit prudukál?
(Tudom, hogy a különböző titkosítási metódusok közt van különbség, de az érdekel, hogy más termékekhez képest, ugyanazon titkosítás mellett, lassabb/normál/gyorsabb a visszafejtés?)Többiektől bocs az OFF-ért.
Fire.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #1852 üzenetére
Hali!
Fogalmam nincs mi törpént korábban. Újraindítottam de még a W7 is megakadt, vissza kellett állítanom partíciómentésből a rendszert. Ennek ellenére nem adtam fel a küzdelmet, és érdekes módon 2. nekifutásra meg nem volt semmi gond...
Na mindegy, megy/ment.Sajnos képben nem tudom megmutatni már(erre nem számítottam, hogy nem kell elindítanom a W7-et, ezért a rendszerpartícióra mentettem a képet), de amikor először indítod el a teljes ellenőrzést, akkor érdekes módon frissít egyet még(annak ellenére, hogy épp előtte frissítettem az adatbázist), na és az itt megjelenő frissítési ablakban, az épp letöltés alatt álló fájlnév, "belelóg" a folyamatjelzőbe.(félig a folyamatjelző mögött van)
Fire.
-
Hali!
Szomorú látvány az új béta nálam(W7 x64): [link]
A diagnosztika szerint minden oké, se frissítés, se vizsgálat futtatás, csak a tűzfala megy. Próbáltam, hogy egy régebbi vírusfrissítést csökkentettbe felülírva, de semmi...Fire.
UI: PH-ra másnál sem lehet feltölteni képet? RIOS ERROR - nem megfelelő formátumú a kép...
-
válasz
Greenebola #1846 üzenetére
Hali!
Ez is egy biztonsági/védelmi plusz, segítségével elkerülhetőek(többek közt) pl a DNS Poison típusú(DNS Mérgezés) fertőzések
Nem kötelező használni, és ha router mögött vagy akkor szükség lehet a router konfigurációjára is. Comodo Secure DNSFire.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #1835 üzenetére
-
-
Hali!
"Már ne is haragudj, de Bétát ne rakjon már fel ..."
Ezt honnan veszed?
Nekem nincs róla tudomásom, hogy a 3.13.126709.581 változat béta stádiumba lépett volna vissza, és itt a topic-ban visszaolvasva sem találtam ilyen HSZ-re...
blattida sem tesz róla említést, pedig ő biztosan odaírná, hogy béta: [link]Fire.
-
válasz
blattida #1820 üzenetére
Hali!
Szent makréla!
"av miatti rendszerösszeomlás elhárítva"
Na én nem ebbe a csoportba tartoztam, remélem ezután sem.
Amúgy a Comodo fejlesztői nem adnak esetleg valami konrét támpontot, hogy vannak-e esetleg olyan "területek" a CIS 4 beta-ban, ami prioritást élvez tesztelés szempontjából?Fire.
-
válasz
blattida #1813 üzenetére
Hali!
Ez a szám CCleaner takarítása után volt, jelzem régebben a Perfect Speed is fent volt, ami az egyik legjobb a területén, ott sem volt valami fényes a helyzet, nagyságrendileg akkor is ilyen számok születtek. De legyen igazad, legyen jobb is...
Fire.
UI: Azt sosem felejtem el, amikor még nagyon rég(egy távoli galaxisban) letöltöttem az MS gyári registry takarítóját és futtattam. Na az talált ennyi hibát, de mivel az MS írta, gondoltam, akkor az hiba is. Uccu neki javítás. Na akkor velem lett az erő(Win98 nem indult többet) kimentem és még szerencse hogy volt mit hasogatni, mert vagy 2 köb fát aprítottam miszlikbe, mire lehiggadtam...
Azóta "valamilyen rejtélyes okból" óvatosan közelítem meg a registry takarító progikat...
-
válasz
blattida #1810 üzenetére
Hali!
Nem a kártékony találattal van gondom, az nincs(nem is volt, csúnya lenne RVS mellett
) hanem a többi: [link] Na ez mi ez?
Tudom mi az, csak úgy ahogy van hülyeség. Ha minden registry bejegyzés kivágnák, amiben "hibát" talált, akkor jó eséllyel még a W7 sem indulna elFire.
-
válasz
blattida #1808 üzenetére
Hali!
Aha.
COMODO Cloud Scanner 1.0.129202.4 Beta
Mondjuk én korábban kíváncsiságból felpakoltam, futtattam, aztán annyi "hibát" talált, hogy úgy döntöttem nem foglalkozom vele, mert az életbe nem tudnám befoltozni.
De azért most letöltöm, aztán mutatok egy képet, mennyi is az annyietele34
Mondjuk, mint minden "normális" szavazásnál, a portál/honlap csak egyszer fogad el szavazatot ugyanarról az IP-ről...Fire.
-
-
válasz
blattida #1753 üzenetére
Hali!
cavscan.hungarian.lang
Helytelen Helyes
[id]--------------------------------------------------
137 fertozés fertőzéscfp.hungarian.lang
Helytelen Helyes
90 automaikus automatikus
112 Megbízhatatlanlan Megbízhatatlan
205 sanboxba sandboxba
273 ellenörző ellenőrző
278 számítógépett számítógépet
392 számtógép számítógép
606 riasztástó riasztástól
473 aktivak aktívak
520 futtani futtatni
523 felületetét felületét
558 Interetről Internetről
564 módosítan módosítani
590 billetyűket billentyűket
590 billetyűket billentyűket
592 kérnyőhöz képernyőhöz
734 titkosíttatlanítása titkosítatlanítása
20070 Memóritúlcsordulás Memóriatúlcsordulás
20220 Memoriahozzáférések Memóriahozzáférések
20231 lemezhozzáfárás lemezhozzáférés
21014 Protokolmeghajtók Protokollmeghajtók
21068 protokol protokoll
21075 protokol protokoll
33011 folymatokra folyamatokra
33018 Imeretlen Ismeretlen
[id3]-------------------------------------------------
32798 Szerkesz Szerkeszt
[id7]-------------------------------------------------
203 kivánt kívánt
203 szofverkibocsátókat szoftverkibocsátókat
206 töldődés töltődés
338 Párbeeszédablak Párbeszédablak
360 Aggresszív Agresszív
380 kisérleteket kísérleteket
2008 kivánt kívánt
2008 kivánt kívánt
2008 kivánt kívánt
2008 kivánt kívánt
2008 kivánt kívánt
2008 kivánt kívánt
2008 kivánt kívánt
2008 kivánt kívánt
2008 kivánt kívánt
2008 kivánt kívánt
2008 kivánt kívánt
3477 kivüli kívüli
32895 Vizgálati Vizsgálati
32895 Vizgálati Vizsgálaticfpconfg.hungarian.lang
Helytelen Helyes
201 jelenkezzen jelentkezzen
21014 Protokolmeghajtók Protokollmeghajtók
21068 protokol protokoll
21075 Protokol Protokollcfplogvw.hungarian.lang
Helytelen Helyes
20043 titkosíttatlanítása titkosítatlanítása
20107 Tanulóló Tanuló
20218 Memóriakép-ellenörző Memóriakép-ellenőrző
20220 Memoriahozzáférések Memóriahozzáférések
20231 lemezhozzáfárás lemezhozzáféréscfpupdat.hungarian.lang
cfpupdat.hungarian.lang
Helytelen Helyes
[id2]-------------------------------------------------
132 Szofterfrissítő SzoftverfrissítőFire.
-
válasz
blattida #1753 üzenetére
Hali!
Szomorúan hallom, hogy ez nem a nyelvi fájlokban van. Más
Letöltöttem az utolsó nyelvi csomagot, azonban még sok helyesírási hiba van benne, amik kitudja melyik részén vannak kiírva/jelennek meg. Én helyesírás ellenőrzőt küldtem rá és talál rendesen. Szóval azt tudnám neked javasolni,(és ez tényleg csak egy javaslat, nem akarom megmondani mit-hogy csinálj), szóval ez a módszer elég hatékony, már ha használsz Excel-t.[link]
Törölj minden oszlopot, csak azokat az oszlopokat hagyd meg, amiben magyar nyelv szerepel ill az id oszlopot, mert ez alapján jól követhető, hogy hol talál helyesírási hibát az Excel, és így párhuzamosan tudod egyből azt az eredeti fájlban javítani.Remélem hasznos/használható tippet adtam és nem lesz még bonyolultabb az "életed" ezzel...
Fire.
-
válasz
78zolika #1748 üzenetére
Hali!
1. Milyen OS alatt? x86 vagy x64? (W7 x64 alatt nem mindenkinél műxik rendesen a CIS)
2. Megnéztétek, hogy a Win tűzfala ki van-e kapcsolva? (A telepítő nem szokta/nem tudja bizonyos esetekben kikapcsolni az OS tűzfalát, a 2 együtt meg nem jó)Más ötletem nincs, talán blattida tud többet mondani, de gondolom elég elfoglalt mostanság.
Fire.
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD #1744 üzenetére
Hali!
Mégiscsak leírom őket, mert az új verziójú Outpost falt is ki szeretném még ma próbálni.
Általános, teljes körű "hibák"
# A listákon, a fejlécre víve az egérkurzort, a felbukkanó rejtett üzenetek(Hidden Message) -> Sort by: <Fejléc neve>ANTIVÍRUS részen
# Vizsgálat futtatása -> Egy része még angol
# Mindig teljes vizsgálatot indít, függetlenül, hogy My Computer vagy Critical Area profilt választom.(Lehet, hogy amíg nem csinálok egy teljes ellenőrzést, azért?)
# Ütemezett vizsgálatok -> Egy része még angol
# Vizsgálati Profilok -> Egy része még angol
# Kereső beállításai -> A megjelenő ablak fejléce meg Víruskereső beállítások
# Ugyanitt Kézi vizsgálat/Ütemezett vizsgálat fülön -> (pl. *zip, *.rar)TŰZFAL részen
# Új biztonságos alk... -> Egy része még angol
# Új tiltott alk... -> Egy része még angol
# Láthatatlan portok varázslója -> Minden ablak bezáródik ESC bill-re, ez nem
--------------------------------------------------------------------------------------------------
# Hálózati biztonsági házirend -> Egyes füleken található még angol
# Hálózati biztonsági házirend -> A Saját hálózati zónák és Saját portok fülön el vannak csúszva a gombok
# Predefiniált tűzfal házirendek -> Egy része még angolDEFENSE+ részen
# Saját védett fájlok -> Még angol, az ablakról elmegy a fókusz
# Saját megbízható szoftverkiadóim -> az ablakról elmegy a fókusz
# Saját védett regisztrációs kulcsok -> még angol
# Saját védett COM interfészek -> még angolEgyenlőre ennyi.
Fire.
-
-
-
válasz
blattida #1668 üzenetére
Hali!
"Nálam is előjött a gond a virtuális rendszeren, ami az usb-s eszközöket érinti..."
Konkrétan mire gondolsz, milyen virtuális rendszer, milyen usb eszközök?
(Mert hogy ilyet nem írtam)
RVS mellett x64 alatt minden műxik rendesen(nálam), azok a korábban említett hibák/nemtetsző dolgok kivételével.Fire.
-
Hali!
Nos negatívumokat írok, hisz ez beta, azokat kell feltárni, nem azt ami működik. W7 x64 RTM eredeti, jogtiszta változat alá pakoltam
1. A More.../Check for Updates gomb nem reagál, nem történik semmi
2. A virusadatbázis frissítése kifogástalan, ezután javasolja a full scan-r, amit megtettem, ennek ellenére ugyanúgy javasolja
3. Nem tudom becsukni a CIS főablakot, mintha rögzítettem volna a tálcán
4. Kifejezetten rondák a szürke ikonok, meg a szürke átmenetes csoport fejlécek
5. Másodpercenkét emelkedik a blokkolt támadások száma(szerinte). Mikrohullámos netem van, olyan IP-kről blokkol, amik a tornyok hálózati eszközei
6. A tűzfal események lista nem jól méretezhető. Nem lehet vízszintesen görgetni, ezáltal nem lehet normálisan megjeleníteni az összes oszlopazonosítótElsőre ennyi.
Fire.
-
Hali!
Sajnos ezt nem csak az új változatnál tapasztaltam, hanem korábbiaknál is. Azt lehet/kell tenni, hogy először az update-re menni(nem a vírusadatbázis updat-re) gyakran frissül itt is és újraindítást kér(het). Tedd meg, majd ezután a vírusadatbázis update-re menni.
Ha így sem járnál sikerrel, akkor egy régebbi adatbázist kell letölteni, csökkentett módban indítani a gépet és a CIS telepítési könyvtárában a scanners könyvtárba bemásolni. Újraindítani a gépet és újra a vírusadatbázis update-re menni. Nos körülményes dolog, de működni szokott. CIS virus signature file
(tömörített, ki kell csomagolni és úgy bemásolni)Fire.
-
Hali!
Sajnos(vagy sem) a marketing erősen nyomul minden téren. Mielőtt egy számítógépes magazin hardvertesztjét megnézném, először átlapozom az újságot, és megszámolom melyik hardvergyártónak van a legtöbb reklámja. Na az szokott lenni a a hardverteszt győztes.
Egy részről érthető, hisz a reklámbevételek nagyon fontosak és elég furán adná magát, ha a legnagyobb "szponzor" termékei lennének az utolsók(vagy legalábbis nem elsők), valószínűleg a következő számban már nem hirdetne az adott gyártó/cég.
Viszont ennek az az ára/hátránya, hogy nem minden esetben azon sw/hw nyeri a tesztet, aminek kellene.Fire.
-
-
-
-
-
-
válasz
blattida #1458 üzenetére
Hali!
Ööö, most "zavarban" vagyok. Ez a hír azért örömteljes, mert eddig a CIS csak törölni tudott? Esetleg megpróbálkoznak a lehetetlennel és minden kártevőt amit felismer, azt "csak" tisztítani fog?
Első kérdésemhez: Bocs, ha ennyire "tudatlan" vagyok és nem tudtam(eddig), hogy a CIS 3.x csak törölni tud.
Másodikkal kapcsolatban meg erős fenntartásaim vannak...(már ha valóban azt kísérlik meg)
Fire.
-
válasz
blattida #1449 üzenetére
Hali!
Ez már nem Agnitum kérdés csak, mivel ahogy korábban linkelt kép mutatja az FF-nek is volt/van gondja vele, meg persze az IE-nek is, EZÉRT.
Az oldal hitelességi bizonyítványával van gond, és tuti hogy gond van. Az érdekes az, hogy eddig soha nem dobott ilyen értesítést a KIS, meg más AV sem, ez e jelenség egybeesik azzal, mióta az outpost először elkezdett reklamálni. Ez nem lehet véletlen...Fire.
-
válasz
blattida #1439 üzenetére
Hali!
Remek, eddig miért nem volt ilyen jelenség...És, hogy tovább fokozzam, W666W által adott CIS Magyarosítás linkjére ez a kép fogad: [link]
Nem tudom mi ez, de régebben ilyen nem volt, most meg 2 negatív dolog egyidőben, valaminek kell lennie a CIS háza táján, ez már gyanús, felettébb gyanús
Fire.
-
Hali!
Az outpost falam blokkolta/támadást észlelt a CIS Secure DNS címéről: [link]
Most akkor ez mire véljem...
Fire.
-
válasz
canniball #1394 üzenetére
Hali!
A szín nem gond, hisz mire lesz a Comodo 4-esből egy éppkézláb változat, addigra ugyis "narancs" színben fogunk úszni...
(bár jobban belegondolva, narancs színben is elég randa lenne a Comodo)
blattida
Úgy volt, hogy December elején lesz már valami tesztváltozat, vagy rosszul emlékszem?Fire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest