- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
W666W
tag
válasz
blattida #1569 üzenetére
COMODO Cloud Scanner 1.0.126109.1 Public Release !!!
Features
----------------------------------------- Detects malware and suspicious files;
- Reveals privacy issues and identity traces;
- Reveals all corrupted, unwanted and invalid registry entries;
- Reveals all junk data from disk;BLATTIDA ez mi ????
Valami vírusirtó vagy micsoda?, olyan lenne mint a Panda Cloud víruskergetöje ????Egyébiránt az a COBRA most nem vicc ?? tényleg víruskergetö????
Azt látom, hogy "legális" oldalon vaN -
W666W
tag
válasz
blattida #1553 üzenetére
Én nagyon kiváncsi leszek, hogy a "reklámtermékek" / itt azokra a termékekre gondolok amiket ujság melléleteként, meg elöfizetés mellé nagy szerettel osztogatnak és egész oldalas hirdetéssel bizonygatják, hogy Ök milyen jók. / hogyan fognak teljesíteni..ugyanis milyen érdekes a Kaspersky S mindig ott volt az élmezönyben az Outpost IS el együtt..Míg a "slágercuccok" ESET , McAffe, Panda , Norton a vert mezönyben és sokszor ott is a sor cégén általában..
Mielött a fentebb felsorolt termékek használói elkezdenének szidni, azért érdekes megfigyelni mondjuk , hogy amikor pl a PC WORLD ben volt a nagy IS teszt hogy hoyg nem az ESET Smart securitít hozták ki gyöztesnek..aztán a teszt után meg egy barom nagy hirdetés volt, hogy a teszt támogatója az ESET Magyarország a blablablabla stb stb..:
ezzel nem azt akarom mondani , hogy az ESET rossz termék, mert Én sosem használtam így nem tudok róla rosszat mondani, csak szúrja a szemem az ilyen dolog...
-
-
-
BigManus
addikt
válasz
blattida #1551 üzenetére
" laca026
Pontosan ezért is bővítik ki a teszteket, hogy ne lehessen ekkora különbség az eredmények között, hogy a valós képességekre derüljön fény, hogy a különféle leak-tesztek ne mutassanak szinte gyökeresen más eredményeket... "Kíváncsi leszek nagyon az eredményekre.
Mikorra várható? -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #1548 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek!
Valószínű megint lesz mit fejlesztgetni a biztonsági szoftvergyártóknak.
Nem hinném, hogy a 148 kritériumos teszten elsőre bárki is 100-as legyen.
Nagy nevek közül többen a 10%-ot sem érik el, ami önmagában is nevetséges,
az új teszten 0-ások lesznek.
Az SSTS tesztelő progijuk letölthető, de nem ajánlják a számítógépünkre
feltelepíteni, mert rongálódáshoz, adatvesztéshez vezethet. -
W666W
tag
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #1527 üzenetére
Szerettem volna és sikerült.
Két játéknak az .exe-jével próbálkoztam, amik
nem eredetiek voltak, és simán hozzáadta a fejlesztőiket (Crytek, Take Two)
a megbízható kiadókhoz.
De ezek szerint nem probléma, mert ahogy mondtad a homokozóba úgyis
el-hash-alnak...(#1526) blattida: Jó lenne már a V4-et lehúzni!
-
W666W
tag
válasz
blattida #1503 üzenetére
Igen ezt tapasztaltam ÉN is ezért is használom inkább az FF-nál a SAFE kiegészítöt...Az pl az OTP ÉMÁSZ-DÉGÁZ és egyéb magyar oldalak hitelesítését is megmutatja szemben a VE vel...Igaz ez sem mindegyiket de legalább a bankokat és a szolgáltatókét igen..
Apropó CD..Azt rendelni kell majd vagy le lehet tölteni mondjuk egy .iso formátumban ?
Azt mik várhatóak azon a CD-n ? -
-
W666W
tag
válasz
blattida #1485 üzenetére
Én ha Router van akkor a tüzfal részt sosem telepítem..Most ezt nem tudom, hogy JÓ-e avagy rossz, de eddig még nem vettem észre semmi "különös" dolgot vagy rendellenes forgalmat....
A V4 fordításával kapcsolatban annyi lenne a kérdésem, hogy a sugóü is teljesen magyarosítva lesz ???? -
W666W
tag
válasz
blattida #1483 üzenetére
Köszönöm..
Ha nem felel meg akkor majd Biztonságos Módba lesz átállítva...Viszont érdekes amit irsz mert ÉN Router mögül netezek és amikor telepíttem a CIS-t akkor nem telepítem a Tűzfal részt és megjelent a Defense plus is...
Most is telepítés után így néz ki a CIS és nem telepítettem a tüzfalat installkor... -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #1477 üzenetére
Igen, a külcsín szinte semmit nem változott, a belbecs annál inkább, és
ez a lényeg!Észrevételek.
A Tűzfalnál nem láttam a "My Network Zones"-t. Hálóba kötött gépekhez kell,
hova lett?
Hehe, a "Packet cheksum vertification" is eltűnt, úgy látszik nem volt sok
értelme.
"More" fül, szintén búcsú a gyanús fájlok elküldésének.
D+, Firewall-nál lett alul egy olyan bepipálható lehetőség, hogy
"Create rules for safe aplication", az mit tudhat? Alaphelyzetben nincs viszont
bekapcsolva. -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #1471 üzenetére
Köszi a válaszokat megint csak, bocsi a sok kérdésért, de mire kijön
V4 legalább felkészültebbek leszünk, egyszerű júzerek is.Azért még tovább pörög az agyam.
Tételezzük fel, az AV egy fájlt vírusosnak talál (legyen a heurisztikája mondjuk
kikapcsolva), mi meg fogjuk és manuálisan berakjuk a homokozóba.
D+, esetleg CIMA megvizsgálja és nem találja gyanúsnak.
Ilyenkor mi van? Vírus, vagy nem vírus? -
W666W
tag
válasz
blattida #1463 üzenetére
Mivel felhö alapú technológiát fog használni a CIS v4 így elképzelehetö a még kevesebb RAM fogyasztási is ???? Mert állítólag a Cloud egyik nagy elönye az volna, hogy a felhasználó gépére telepített program a technolódia miatt sokkal kevesebb RAM-mal is beéri..a Panda esetében az ö elmondásuk szerint 8 MByte-tal..
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #1461 üzenetére
THX!
A CIMA-ról még szeretnék kérdezni, ha szabad.
Jelenleg ugye webes felületen lehet elérni.
A V4-ben ez, hogy fog ki nézni? Melyik CIS modul fogja használni?
Internet kapcsolattal működik csak? Az AV működésére hasonlít, vagyis felhő
alapú adatbázist használó vírus-spy kereső lesz? -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #1458 üzenetére
Két dolog. (Javíts ki ha tévednék!
)
1.) Tehát mégis csak jó, ha majd a V4 Internet Security-t rakjuk fel, nem
pusztán a Firewall-t, mert a D+ ha talál mondjuk egy fertőzött rendszerfájlt
ő nem fogja tudni megpucolni, csak az AV, ha jól értem a dolgot.2.) A jelenlegi AV tudtommal csak vírus kerső, de nem spyware, mert az
a D+. A V4-ben is így marad, vagy már spy-adware-t is tud majd? -
válasz
blattida #1458 üzenetére
Hali!
Ööö, most "zavarban" vagyok. Ez a hír azért örömteljes, mert eddig a CIS csak törölni tudott? Esetleg megpróbálkoznak a lehetetlennel és minden kártevőt amit felismer, azt "csak" tisztítani fog?
Első kérdésemhez: Bocs, ha ennyire "tudatlan" vagyok és nem tudtam(eddig), hogy a CIS 3.x csak törölni tud.
Másodikkal kapcsolatban meg erős fenntartásaim vannak...(már ha valóban azt kísérlik meg)
Fire.
-
válasz
blattida #1449 üzenetére
Hali!
Ez már nem Agnitum kérdés csak, mivel ahogy korábban linkelt kép mutatja az FF-nek is volt/van gondja vele, meg persze az IE-nek is, EZÉRT.
Az oldal hitelességi bizonyítványával van gond, és tuti hogy gond van. Az érdekes az, hogy eddig soha nem dobott ilyen értesítést a KIS, meg más AV sem, ez e jelenség egybeesik azzal, mióta az outpost először elkezdett reklamálni. Ez nem lehet véletlen...Fire.
-
válasz
blattida #1439 üzenetére
Hali!
Remek, eddig miért nem volt ilyen jelenség...És, hogy tovább fokozzam, W666W által adott CIS Magyarosítás linkjére ez a kép fogad: [link]
Nem tudom mi ez, de régebben ilyen nem volt, most meg 2 negatív dolog egyidőben, valaminek kell lennie a CIS háza táján, ez már gyanús, felettébb gyanús
Fire.
-
W666W
tag
válasz
blattida #1415 üzenetére
Maradjunk a képen lévö IE példánál..ez a sandbox ablak felugró ablak mint pl amikor a Defense + nál felugrik, vagy külön beállító fülön helyezkedik el ????
Pl mi fog történni a Sandboxban futtatott IExplorerrel letöltött progikkal ???? azok megmaradnak vagy ha kiveszem az IE-t a sandboxbol azok is eltünnek ???
ugyanis volt a Comodo-nak egy progija a Sisk Shield nevü progi ha jól emlékszem..Ott ha amikor a Disk Shield aktív volt és az alatt telepítettem vagy töltöttem leprogikat a Disk Shiel kikapcsolása utáán azok ugye eltüntek... -
-
W666W
tag
válasz
blattida #1403 üzenetére
állj állj állj
Csak hogy tisztán lássak ugye most is van már a CIS ben egy saját megbízható Szoftverkiadóim rész egy csomo cég nevével..Akkor a v.4-ben is lesz egy ehhez hasonló lista ugye ??? ami ebbe a listába nincs benne azt a sandboxie ban futtatja ???
Azt olyankor fel fog dobni egy ablakot , hogy szeretném-e A saját megbízható Fájlaim közé tenni ???? Azt addig amíg nem rakom a megbízható fájlok közé, de mégiscsak futtani akarom többször is akkor mindig a sandboxie- ban fogja futtatni ???
Elnézést az értetlenkedésemért, lehet hogy az agyatokra megyek de Én valahogy így képzelem el a dolgot... -
W666W
tag
válasz
blattida #1348 üzenetére
Nekem a Chrome-mal annyi a bajom, és ez teljesen szubjektív dolog, hogy nekem még nem annyirra kényelmes a használata mint az FF-nek..Az FF-hez iszonyat sok hasznos plug-in van amikkel szinte verhetetlen a többi böngészöhöz képest...Ez az amiben a többi fölé Nö az FF / szerintem / Most itt lehetne feszegetni, hogy melyik a gyorsabb melyik böngészö mit hogyan futtat meg mennyirre biztonságos, mennyi memót fogyaszt de a millió plugin miatt az FF egyszerüen verhetetlen..SZERINTEM...
DE a Comodora visszatérve azt vettem észre a dragonba, hogy pl importálja ugyan a firefox könyvjelzöit, DE itt jön a problémám a jelszavaimat már nem tudom..Na most Nekem van 160 jelszavam azokat most egyesével ujra megjegyeztetni hát egy kicsit macerás...Remélem a végleges verzióban már meg lehet ezt oldani mert egyesével bevinni azt a 160 jelszavat háát nem is tudom...
Annyi lenne a kérdésem, hogy a 4-es verziójú CIS BETA - t gondolom ugyanúgy nem lehet majd a mostani CIS mellé próba gyanánt feltelepíteni igaz ????? Elötte a mostani CIS - t le kell gyepálnom ha jól gondolom... -
betyarr
veterán
válasz
blattida #1348 üzenetére
persze időközben megtaláltam...
lényegében sokmindent én sem használok az ie-ből sem,max a kedvenceket,meg nagyritkán az ff-ben downthemall addont.nagyjából ennyi.szeretem ha minél nagyobb a hasznos felület,meg szeretem ha biztonságosan netezek.erről a sandboxie gondoskodik nálam.
most próbálom a sárkányt és elég gyorsnak tűnik.
-
-
W666W
tag
válasz
blattida #1335 üzenetére
Ezer köszönet a válaszért...Mondjuk Én megrögzött Firefox használó vagyok , meg Opera , valahogy a Chrome nem jött be..
De Ennél kicsit fontosabb kérdésem lenne...
a cmdagent.exe akkor is települ ha a CIS összetevöinél nem telepítem az antivírust ????
Ugye azt írtad, hogy ez az összetevö a "ludas " a fagyásokért és egyéb ilyen hibákért...Az lenne a konkrét kérdésem, hogy ha van ilyen összeomlás akkor honnan tudhatom 100 % biztonsággal , hogy a CIS melyik összetevöje a ludas az összeomlásokért ?? gondolok itt arra hogy AV v. Defense +, Tüzfal ????
Vagy csak úgy lehet kiszürni, hogy amelyik összetevöt nem telepítem és megszünik a hiba akkor az a ludas ????Elöre is köszi a választ...
-
Lóri papagáj
csendes tag
válasz
blattida #1309 üzenetére
Köszönöm a választ, közben megnéztem és egyértelműen a Help Workshop okozza. (Mennyire tekinthető hibának az, amit a CHM fejlesztői-fordítói környezet nem enged át, viszont a futtatói környezet, vagy másként interpreter simán, zokszó nélkül?) Comodós viszonylatban egyetlen fórumbejegyzést találtam dettó ugyanezt a jelenséget leírva, biztos vagyok benne, hogy szintén a HTML Help Workshop okozta a holland fickó bajait. Nem érdekes, így legalább tanultam az esetből.
A másik téma: nekem sem okoz a mindennapos CIS használat végletes terheléseket, a frissítéseket is lerángatja, pedig a proci P3. Szerintem a CIS-t pontosan arra a szintre sikerült tenni, hogy még nem okoz nagy terhelést, de nagyon alapvető szinten el tudja csípni a káros tevékenységeket. A CIS-t és az Avastot az utóbbi évek legjobb ingyenes biztonsági termékének és jó "fogásnak" tartom. (Rootkit-védelem tekintetében az ingyenes Avastnak kb. egy éve volt egy nehéz időszaka, de hamar túljutottak rajta, sok frissítéssel.) A CIS például a taníthatóságával köröz le szinte mindenkit, lebuktatja az interneten árulkodni készülő programokat, illetve átláthatóvá teszi a programok viselkedését, működését. Miután kevésbé bízom a Microsoftban, a tűzfalban a privacymat bizonyos szigorításokkal szoktam növelni: amit a CIS megbízhatónak tekint alapértelmezésben, én nem. Ilyenkor egyszerűen elveszek a szabályok közül, mondván, ha egy rendszerprogram akar valamit a hálózaton, majd szól és döntök a sorsáról, de ez teljesen ízlés és bizalom kérdése. A két terméken túl még egy IP-blokkolót használok gyári feketelistákkal. Ez a trió mély csalódásokat eddig nem okozott.
-
-
válasz
blattida #1274 üzenetére
Hali!
Tudom, hogy már nem feltétlenül "aktuális", de ez rohadt virus miatt le kellett mondanom a melókat, itthon meg legalább lekötöm magam.
Múlt héten voltam melózni egy Virus Lab-nál(háziorvosi rendelő), veszélyes közegben, sok kártevővel(betegváró tökig tele). Mondta az Analyzer(dokinéni), hogy meg kellene erősíteni a tűzfalam(influenza ellen oltás), de mondtam, hogy nem szükséges.
Rábaxtam, valami átjött a védelmemen, a SAS naponta fut(Coldrex), meg blokkolni kell a Connection-t folyamatosan(hasmenés elleni gyógyszer), mert különben
format firefehérnemű:\ /s /qFire.
-
W666W
tag
válasz
blattida #1246 üzenetére
Az adatbázis nem változott.
- Az av motor újabb kártevő felismerő technikákkal gazdagodott
- Megerősített registry védelem 64 bites xp-n.
- A Defense+ névkezelési problémáinak és a registry kulcsok nemleges ACL módosítás elleni védelemének javítása.Gauranga!
Az lenne a kérdésem ehhez még , hogy van valami info hogy milyen technikákkal gazdagodott az AV motor ?? és ezek az új technikák mennyirre javítják a vírusfelismerést ???,
Gondolom az AMTSO teszt még nem volt...Elöre is köszi a választ
-
válasz
blattida #1265 üzenetére
Hali!
Majd értesíts légyszíves, hogy a társaid megadták-e az engedélyt, addig feleslegesen nem állok neki...
Fire.
UI:
1. Tudom, hogy ennyire egyszerű "magyarosítani", de vannak olyan userek, akiknek még ezt sem tudom telefonon elmagyarázni...
2. tudom, hogy létezik Árki-nak ilyen progi, csak valóban x64 alatt nem kerül semmi a translation mappába...(első dolgom volt, hogy a Magyar CIS fórumon körbenézzek) -
válasz
blattida #1256 üzenetére
Hali!
Köszönöm!
Nyelv letudva, már tudom, hogy lehet módosítani külső progival a CIS-t.
Nyilván nem volt nehéz rájönni, hogy mire megy ki a játék. Mivel legyűrt egy vírus, ez a hetem ugrott, aztán ha lesz kedvem, akkor írnék, egy CIS magyarító progit.Szóval mivel Ti vagytok a szerzők, ezért az engedélyeteket kérném, hogy az általatok készített, nyelvi fájlokat felhasználhassam ill. a neveteket(alias) feltüntethessem a leendő progiban. A program természetesen teljesen FREE változatban készülne, azt mindenki számára elérhetővé teszem. ( a tesztváltozatot persze elsőként Neked juttatom el, amint elkészül)
Fire.
-
válasz
blattida #1250 üzenetére
Hali!
Oksa verzió pipa. De ki az a MI? (Te, a Gyula meg a Tóth Ottó)
(Ha nem publikus, akkor jelezd, mert a szerzőket fel szeretném tüntetni)
Amúgy a CIS (mint cég) nem reklamál a magyarítás miatt?Nem a telepítési nyelv érdekel, hanem amikor a CIS-ben átállítod a nyelvet valami másra. Na ekkor melyik fáj(ok), registry bejegyzés, stb, stb módosul?
(felesleges plusz munkától kímélném csak meg magam, de ha másképp nem megy akkor majd kiderítem)Fire.
-
-
Lóri papagáj
csendes tag
válasz
blattida #1212 üzenetére
Oké!
Melih Abdulhayoglu:
Nem a böngésző a hibás
(Don’t Blame the Browser)
2009-02-06Forrás:
http://www.securityfocus.com/columnists/492“A PC-k biztonságának a megelőzésen kell alapulni. Az őrző mechanizmusoknak kell garantálniuk a várható behatolók folyamatos távol tartását, a böngészőtől függetlenül.”
*
Volt idő, amikor a legtöbb betegség halálos volt az emberre. A kórokozók beható tanulmányozása és kutatása hozzásegítette az orvosokat, hogy hatékonyabban tudják kezelni a betegségeket és később már szinte teljesen meg is tudták előzni a bajokat.
Manapság a védőoltások általánosan elfogadott és tartós megoldást jelentenek a betegségek megelőzésére azáltal, hogy megerősítik a szervezet természetes ellenállóképességét a kórokozókkal szemben. Az igazi megoldást a fenyegető veszélyek kiküszöbölése jelenti, vagyis nem pusztán a tüneteket kell kezelni, hanem az immunrendszert kell megerősíteni és védőbástyát kell emelni a kártevők ellen.
Ugyanez a törvényszerűség érvényes az internetes böngészőkre is. Igaz ugyan, hogy saját beépített biztonsági rendszerrel bírnak, de tulajdonképpen nem az ő feladatuk lenne szüntelenül őrködni. Ezeknek a programoknak mindössze egyvalamit kell tudniuk: böngészni az interneten. A böngészőknek az erőfeszítések helyett, hogy ők is beszállnak a felhasználó védelmét szolgáló csatákba, inkább együtt kellene működniük azokkal a biztonsági programokkal, amelyeknek valóban az a dolguk, hogy a számítógéphálózatot és az adatokat megvédjék a behatolók ellen és megelőzzék a támadásokat.
Az internet használói jól emlékezhetnek a tavalyi Internet Explorer 7-tel kapcsolatos incidensre. Az IE7 XML heap-jének sebezhetősége (puffertúlcsordulásos támadást lehetett intézni ellene) lehetővé tette, hogy a kártevők a célba vett program memóriapufferét egy titokban letöltődő programkóddal túlterheljék és ezzel veszélyeztessék a számítógéprendszert. Főleg a böngészők, az e-mail kliensek és az IM programok védtelenek az ilyen jellegű, adatlopást vagy rendszerösszeomlást okozó támadások ellen.
Úgy tűnik, az Internet Explorer felhasználói pánikba estek, amikor értesültek az IE sebezhetőségéről. A sajtóban némelyik biztonsági szakértő azt javasolta, hogy átmenetileg használjanak másik böngészőt, amíg a biztonsági lyukat befoltozó programjavítás letölthető nem lesz.
Mindamellett ez a probléma nem csak a Microsoft böngészőjét érinti, hanem általánosságban minden konkurensnek elégtelen a védelme a hasonló visszaélésekkel szemben. Az Internet Explorer ugyanannyi biztonsági rést tartalmaz, mint bármely másik böngésző, csak a többiekhez viszonyítva az IE sokmillió felhasználó alapértelmezett böngészője szerte a világon. Az ilyen problémánál az érintettek száma csak súlyosbítja az amúgy is kellemetlen helyzetet és ez az IE 2008-as malőrjénél sem történt másként.
De nézzük meg, mennyivel kockázatmentesebbek a riválisok? Tény, hogy a Firefox, a Safari vagy az Opera rajongói nagyobb eséllyel használják szoftverüknek mindig a legfrissebb verzióját, ami általában a legbiztonságosabb változat is egyben. Talán megbízhatóbbak, de azért sosem teljesen biztonságos egyikük sem, mivel minden kiadott szoftver csak egy állomása a folyamatos fejlesztéseknek.
Az esetnek elsősorban az utóhatása volt eltérő. Miközben decemberben az IE puffertúlcsordulásos problémáján csámcsogott a világ, addig nagyjából ugyanebben az időben lélekszakadva adták ki a biztonsági lyukakat befoltozó vészjavításokat a Firefoxhoz és az Operához. A Google Chrome gazdái is hangúlyozták: sem a modernebb technikájuk, sem az, hogy utolsóként szálltak a piaci ringbe, nem garantálja termékük tökéletes biztonságát.
A böngészőket böngészésre találták ki, nem arra, hogy megvédjék számítógépünket. Nem arra, hogy megóvják fáljainkat a világhálón ólálkodó bűnözőktől. Nem arra, hogy visszaverjék ezerféle vírus és trójai program támadásait. Noha minden mai böngésző rendelkezik valamilyen szintű beépített védelemmel, senki nem számíthat arra, hogy kizárólag ezek a tulajdonságaik megóvhatnak a támadásoktól.
A gyorsabb, jobb processzorok nagyobb számítási teljesítményt nyújtanak, de ahogy egyre fejlettebbek lesznek a szoftverek, egyre bonyolultabbak a kódok, egyre több új funkciót tudnak a programok, azzal együtt jelent egyre nagyobb erőpróbát a tesztelés és a biztonsági rések felfedezése. Ezen túlmenően lehet bármilyen fejlett a (védelmi) technika, ez sem tudja eltántorítani a hackereket és az adathalászokat attól, hogy mindig újabb és újabb módszereket eszeljenek ki a böngészők sebezhetőségének kizsákmányolására.
A biztonsági hibajavítások csak akkor érnek valamit, ha nagyon gyorsan elérhetővé teszik őket. A böngészők bizonyos képességeinek, mint például a java scriptek vagy az ActiveX vezérlők használatának letiltása legfeljebb a böngészési lehetőségeket korlátozza. A felhasználói magatartás kordában tartása, azaz bizonyos webhelyek blokkolása és a letöltések ellenőrzése is csak az égető probléma megkerülése. Az operációs rendszer és az antivírus programok rendszeres frissítése, a böngészők legfrissebb változatának használata vagy a kémprogramok ellen védő szoftverek telepítése, mindezeknek a műveleteknek általánosan bevett gyakorlattá kellene válniuk, de még ez is csak reagálás a fenyegetésre.
A böngészőcsere csökkentheti ugyan a sebezhetőség mértékét, de nem képes teljesen kiküszöbölni a kockázatokat, legfeljebb átmeneti megoldás lehet. Az Internet Explorer a világ legnépszerűbb böngészője, ezért a hackereknek természetesen mindig ez az elsődleges célpontja, mégsem igazi megoldás átállni egy másik böngészőre. Az igazi megoldás a veszélyek megelőzése.
A böngészők felhasználói nem a villámgyors biztonsági sebtapaszokat várnák, hanem olyan tartós megoldást, ami elébe vág a rendkívül széles skálájú fenyegetéseknek és kiküszöböli őket. A memóriatűzfalak például folyamatosan ellenőrzik minden telepített program elhelyezkedését a memóriában és a behatolók kirekesztésével képesek megelőzni a puffertúlcsordulást célzó támadásokat.
A PC-k biztonságának a megelőzésen kell alapulni. Az őrző mechanizmusoknak kell garantálniuk a várható behatolók folyamatos távol tartását, a böngészőtől függetlenül. Következésképpen a hagyományos, észlelésen alapuló technikát fel kell fejleszteni egy magasabb szintű, megelőzéscentrikus biztonsági filozófiára.
A fenyegetések talán veszélyeztethetik az átlagos böngészőprogramokat, de a hálózati biztonságot nem, ha bölcs előrelátással felkészülünk a veszélyekre.
Melih Abdulhayoglu annak a Comodo cégnek a vezérigazgatója és adatbiztonsági vezetője, amely a világban a nagybiztonságú SSL-tanúsítványok második legnagyobb kiadója. Melih 1991-ben a Bradford egyetemen szerzett elektromérnöki BS (bachelor of science) fokozatot, blogja a http://www.melih.com/ webhelyen olvasható.
-
Lóri papagáj
csendes tag
válasz
blattida #1210 üzenetére
Teljesen igazad van, de szerintem nagyon pontosan leírtam, milyen körülmények együttállása kell, hogy a frissítés "kibírhatatlan" hosszúságú legyen (az is lehet, hogy nálam valamilyen plusz lassító körülmény lépett fel, vagy amúgy is nagyon terhelt a gépem rezidensekkel)
Ha ez egy rossz progi lenne, nem foglalkoznék vele ennyit. A bases.cav másolását is elviselem.
De most kérdeznék valami egészen más jellegű, de mégis idevágó dolgot: kibírja ez a fórum, ha bemásolom Melih Abdulhayoglu (a Comodo főnöke) "Nem a böngésző a hibás" (Don’t Blame the Browser) című cikkének általam elkövetett fordítását, ami a SecurityFocuson jelent meg? Nem túl hosszú cikk, az elveket tárgyalja.
-
-
betyarr
veterán
válasz
blattida #1186 üzenetére
aha,köszi!
bocsi a láma kérdésekért,de amikor muszáj hogy valami egy időre portot nyisson (jelen esetben skype,amíg használom) akkor ha valaki teszem azt lenyomozza hogy épp nyitva van az adott port,akkor feltűnés nélkül bejuthat a gépre ha akar?vagy azért nem olyan egyszerű? -
betyarr
veterán
válasz
blattida #1158 üzenetére
az őszintét megmondva,nem lehetetlen,hogy nálam is működik,mert villámgyors lett a net,csak nem tudom összehasonlítani a régi állapottal,mert az OA-nak nagy szerepe volt a lassításban.
(mellesleg most működött a stealth port!vagy fél évvel ezelőtt,amikor egy régebbi verziót tettem fel,azzal nem.gőzöm nincs miért.)
-
bivalyolo
őstag
válasz
blattida #1113 üzenetére
hát az ingyenes avirában sincs se webguard se mail védelem viszont gond bőven akad a frissítéssel ezért döntöttem úgy h váltok..
húzos oldalakra nem szoktam menni, torrentezni sem szoktam, gondolom akkor ez tökéletesen elég lesz.
csak annyit még h miket érdemes beállítani rajta gondolok itt a heurisztikára meg a real time scanningre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest