- DUNE médialejátszók topicja
- Hővezető paszták
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen házat vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #3429 üzenetére
A Comodo fórumon azt rebesgetik, hogy első időkben lesz CIMA, később
pedig rendesen D+ részeként lesz a BB is. Per pillanat nem találom az erre
vonatkozó hsz-eket abban a szószban, de ha igen írom ide.Plö: "- A local BB will be implemented later on according to Melih."
" - Some time ago I asked you if the BB will be a cloud one (CAMAS online) or on the local PC. Seems like you broke your promise it would be on the local PC.
I bet it won't be there this year.- It will also be in the local PC...but maybe not in this first version...."
-
válasz
blattida #3426 üzenetére
Hali!
1. Az lehet, hogy régen használom stb stb, de azt Te is tudod, hogy nem vagyok szemellenzős, ha van valami hibája azt én régen elküldtem már az illetékeseknek, még mielőtt feltűnne a fórumokon, ha meg feltűnik akkor leírom, hogy bizony az létező probléma és lehet-e orvosolni vagy sem.
2. A truepreventre meg valóban hibásan húzzák rá a HIPS jelzőt, az a klasszikus értelemben véve nem az. A maciban már akkor volt trueprevent, amikor a HIPS mozaikszó még egy kósza gondolat sem volt, még az univerzum másik végén sem...
3. Ami nagyon "zavaró" a Matuosec és CLT tesztnél, hogy a userek több mint 90%-a azt sem tudja mi az. Az a trend alakult ki, hogy a Matousec listában ami az első helyen van, az jó víruskergető, ami meg a végén az guánó...Holott ugye megelőző technológiákat tesztelnek, de ezt Vér Pistike nem tudja, és ontja a hülyeséget magából.
Szóval nekem azért zavaróak ezek a tesztek, mert havonta biztos belefutok 2-3 (ha szerencsém van akkor max ennyivel) Vér Istvánnal havonta. Amikor jön ezekkel a tesztekkel, akkor szívem szerint végigvágnám egy paradicsomkaróval(vagy bármilyen más karó is megtenné)
Volt olyan agyament, aki felpakolta az OA Free falat és sussz. Utána vonyít a telefonba, hogy hát hogy fertőződhetett meg, amikor az egyik legjobb szoftvert használja a listából. Arról persze nem tudott, hogy abban nincsen AV rész...Szóval tesztek ide-oda, nem ezek alapján választok védelmet, hanem a tapasztalataim alapján, és mivel gépeket pakolok össze/javítok/telepítek (többek közt) így számos konfig megfordul a kezem alatt, tapasztalatból van épp elég (bár abból sosem elég)
Fire.
UI: Na de most már tényleg nem offolok tovább, ez mégis csak CIS topic...
-
válasz
blattida #3418 üzenetére
Hali!
Egyáltalán nem jogosan, van abban a listában több olyan magasabb eredményt elérő termék, amit akkor sem raknék fel ha fizetnének érte, mert pontosan tudom, hogy nagyobb az esélye a megfertőződésnek, mint Pandával(és akkor az eddig nem teszteltel termékekről nem is beszéltem) A Panda-ban a HIPS modul az a trueprevent, na ezt meg szakmai körökben is elismeréssel említik, mivel egész korrekten teszi a dolgát. Ha ez 2% jelent a teszten, akkor azon csak mosolyogni tudok, és van alapom, mert már az előző évezred óta Panda-t használok, jelenleg is előfizetője vagyok, az egyik gépemet "Ő" védi...
No de bocs az off-ért, ha erről beszélgetnénk, akkor azt privbe...
Fire.
UI: mint már sokszor leírtuk ezt a tesztet a helyén kell kezelni, de ezt sokan nem teszik, nem veszik figyelembe, hogy mit tesztelnek, illetve hibásan magát az egész/komplett védelmet minősítik a lista által.
Ebből a szempontból nem vagyok benne biztos, ha megkínoznám a CIS-t meg a Panda-t, akkor melyik borulna be hamarabb, de ha tippelnem kellene akkor a CIS. -
törölt tag
válasz
blattida #3417 üzenetére
Most azt csináltam, hogy három kétr helyről szedtem ki a CLT-t a Comodo-n belül a tűzfal - speciális - hálózati biztonsági házirendek részről, itt kiválasztottam a megfelelő tételt, majd töröltem, és okét nyomtam.
A másik rész a Defense + -nál szintén a speciális résznél, a számítógép biztonsági házirendnél , eltávolít és alkalmaz.
Eddig nem volt fent ezen a gépen, a Comodo, most került fel elsőnek.A tűzfal esetében azon filozgatok, hogy állítsam e át egyel szigorúbb fokozatra, azaz Egyedi házirend módra. Végülis nem zavar ha sokat kérdez. Amit tapasztaltam ,amikor pár pillanatra átállítottam erre, azaz volt, hogy a Threatcast megint nem működött, ezúttal timeout-al szállt el, és ezt ékes angol nyelven közölte
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #3405 üzenetére
A V4 felülete ehhez képest egycsapásra elavultnak tűnik.
Mondjuk baloldalt kissé üres az a fekete sáv, de ez legyen a legkevesebb.
Míg kijön a végleges CIS 2011 sok (szenny)víz folyik le a Dunán, szóval
szerintem nem csak nekem tűnik fel, hogy a V4-et nagyon elhanyagolják.
Nem hogy új funkciók, de bug fix-ekre sem futja. New Jersey-ben ilyen a
munkamorál?Mire kijön a publikus beta 2011 már le lesz fordítva? (mond, hogy igen!
)
Azért pusztán kíváncsiságból hagy kérdezzem meg, miért dolgoztok ti
fordítók mind külön, és nem egyet csináltok-javítotok közösen? -
blattida
nagyúr
válasz
blattida #3372 üzenetére
Hülyeséget írtam, ezért annyiban módosítom, hogy tanuló módban az összes végrajtható fájl tevékenységét tanulja a defense+, azaz ha új alkalmazás kerül futtatásra, az is a d+-tól szabadon tevékenykedhet a gépen!!
Azaz csak ismert és már gépen lévő alkalmazások esetén ajánlatos ezt a módot választani, de mindenképp csak átmenetileg!! -
pethYeti
addikt
válasz
blattida #3370 üzenetére
Nem, mert file nevet nem írtál
.
Tanuló módnak meg nincs értelme, annak nem látom értelmét hogy minden új program esetén azért kell tanuló módra váltanom hogy ki ne fagyjon a gép
Még kipróbálom a képernyő kímélős módszert ha leírod melyik file-t adjam hozzá.
Ha nem válik be megnézem még a privatefirewall-t.
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #3361 üzenetére
Nem akarok nagyon offolni, hisz ez Comodo topik, de kíváncsi vok, miért
ilyen jó, ha közben nem túl bonyolult a felépítése.Ami nincs a fehér listán azt megvizsgálja a felhőben. De mi vizsgálja meg a
felhőben, egy CIMA szerű dolog vagy több vírusirtó, mint a Panda Cloud-nál?
Vagyis, hogy állapítja meg egy 0-day vírusról, hogy káros?
Net kapcsolat híján a BPS nem is működik?Nekem a CIS 2011 ennél összetettebbnek, több védelmi modult felvonultatónak
tűnk. -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #3358 üzenetére
Szerinted, hogy lehet, hogy a BluePoint a tesztjükön még nem szedett be
egy bacit sem? Csalnának? Lehet csak olyat küldenek rá amit ők már
beazonosítottak, mint kártevő? Amúgy röviden, hogy működik a Blue?
Csak felhő, vagy van benne a gépen tárolt adatbázis is, illetve BB, HIPS, stb?
Comodo már beszívott valami script okosságot. -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #3349 üzenetére
Viszont a BB működik offline is majd nem? Míg a CIMA csak online.
És ha online vagyunk egyszerre a 2?
Nem tudom mennyire zöldség, de ehhez hasonló képen, mintha azt is írták
volna, hogy a 2011-ben felhő és hagyományos alapú lesz az AV és lehet
köztük váltogatni.Nézeted a BluePoint-os tesztet? Eddig a Comodo állja a sarat, és a többi
külsős progik mind elvéreznek. Meglepő, hogy a Norton és Panda is gyatra!
Lehet szavazni ki legyen a következő. -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #3343 üzenetére
Végre olyan a GUI amilyennek lennie kell!
Csak kicsi maradt az idióta full pirosból, egyéb skin nélkül is elmegy.
Pozitív, hogy a főoldalon a D+ események is ott vannak, nem úgy, mint
most a V4-be.
Az Antivirus-nál miért nem alap már egy ideje indulásnál a memória
vizsgálat? Pedig hasznos lehet.
A moduloknál bal oldalról eltűnt Speciális, Általános fül, ami miatt elég
zsúfoltnak tűnnek a menüpontok, ezt majd szokni kell. (ha megéljük,
hogy kijön a program)
Lehet azért is halad olyan lassan a V4 fejlesztése mert a 2011-est is
csinálgatják.
Vajon idén lesz publikus beta, vagy csak jövőre?
Azt meg gondolom felesleges kérdezni lesz-e benne CIMA, BB, egyéb. -
(Bundás)
addikt
-
Matthewus
őstag
válasz
blattida #3286 üzenetére
Olyat pakolt be, ami nem frissült.
Most direkt megnéztem, az ablakok közül csak a víruskeresőét, a Saját biztonságos fájlokét, és a Frissítőét lehet tálcára küldeni, ebből a Víruskeresőé nem megy le rendesen, a Saját bizt. fájloké mögül nem lehet bezárni a főablakot, a frissítőé valamilyen csoda folytán rendesen lemegy a tálcára, és még a főablakot is be lehet mögüle zárni.
-
19870820
senior tag
válasz
blattida #3183 üzenetére
Ezt hogy érted hogy nem jelentkezik mindenkinél? Én azt hittem ez általános hiba.
Mi okozhatja egyébként ezt nálam?Nem szeretek piszkálgatni pl windows tűzfal kikapcsolásánál manuálisan vagy a defender kikapcsolásánál,jobban szeretem ha egy program magától kikapcsolja ami szükséges.Ja teljesen szűz rendszernél is csinálja ezt hogy nem kapcsolja ki őket(még mielőtt írnád hogy próbáljam meg így).
-
hartib
csendes tag
válasz
blattida #3159 üzenetére
Az egyik a Firefox 3.4.6 plugincontainer.exe-je volt, a másik egy önkicsomagoló exe.
A Firefox folyamatosan akadozott, le is fagyott néhányszor. Ezután néztem meg a d+ előzményeit, ott írta, hogy blokkolta őket
Mindezt úgy, hogy előtte nem kérdezte meg, h mit csináljon veleszerk: ezeken kívül volt még más telepítőprogi is
-
W666W
tag
válasz
blattida #3143 üzenetére
Ha nincs bepipálva a telepítők sandbox-on kívüli futtatása, akkor automatikusan benne futtatja őket a cis.
BLATTIDA ezzel az a gond , hogy ha be van pipálva akkor is a sandboxba akarja indítani a következö exe fájlokat...Igaz ad választási lehetöséget arra , hogy ne ott fussanak...
ATI driver.exe, Logitech setpoint exe , Realtek LAN exe , és REALTEK HDMI audio exe....
Ilyenkor hogyan lehet megértetni a sandboxxal, hogy ezek exe fájlok hagyd már ki légyszives -
W666W
tag
válasz
blattida #3090 üzenetére
Nem akarok tetszelegni az "ÉN megmondtam + szerepkörében de már a 3015-ös HSZ emben elöre leírtam, hogy ezek várhatóak..Mindenki meg akart gyözni arról, hogy milyen jó ez a sandbox meg egyebek de az az igazság, hogy amióta kijött a 4-es verze a progi csak egyre rosszabb roszabb és roszabb....
Egyszerüen hihetetlen amit müvelnek már az is gyanus volt, hogy nagy hirtelen premium lett belöle sajnálom de én ezt a vackot nem fogom soha többet felrakni..Sandboxoljon az akinek nincs jobb dolga.. -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #3099 üzenetére
No. Csináltam egy full friss installt. A Leak Test eredménye nem változott.
Illetve annyiban igen, hogy tűzfalon a böngészőket eddig Web Browser-nek
definiáltam, de úgy csak 310-et ér el.Ha hagytam, hogy a tűzfal
címkézze magának, meglett a 320, de 340 sehogy nem jön ki, akárhogy
próbálgattam. Az a videó kamu volt.És Fire-nak is annyi lett, úgyhogy
ezt tekinthetjük jelenleg a maxnak...Mod: azért az is mókás, hogy kisebb verzió frissítéskor is érdemesebb
újrarakni az egészet. -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #3095 üzenetére
Ez érdekes. Lehet nem használom annyit, mint te de ezek egy része
nem jelentkezett, igaz az a te problémáidat nem oldja meg.Az, hogy a Sandbox nem ismer fel 1-2 telepítőt az nem lehet, hogy az
online vizsgálat miatt van? Egyik nap teszteltem a homokozót és egyik
.exe ami mindig ott futott, már csak D+ felugrót kapott későbbAzért írjál a Comodo fórumon bug jelentést rendesen!
Arki
A módosított nyelvi fájlt nem tudod ide belinkelni, vagy mint blattida esetében
mindig frissíteni akarna?Másik. Próbálta már valaki a Leak Testet? Nálam proaktívon ugyanúgy
csak 310/340. A FileDrop és böngészők megnyitását mindig elrontja, mint
a 4.0-ban. A videóban meg miért ment languy99-nek 340/340-re? -
blattida
nagyúr
válasz
blattida #3084 üzenetére
Hát bizony, ez a kiadás nem lett jobb, sőt, rosszabb...ezért kár volt...
A sandbox gomb biztos nagyon fontos egyeseknek, de a hibajavítás, mint olyan, nem nagyon érintette meg a 4.1-es verziót, ráadásul inkább csak újabbakat hozott...Ugyanúgy kijátszható a sandbox, ha kikapcsolom, a d+ nem működik megfelelően, továbbra is erőforrást zabál av frissítéskor, szar a kivételkezelés, mint ahogy laca is írta...
Valószínűleg jön vissza az elődje hozzám...
Én kérek elnézést minden cis felhasználótól, ilyet én ki nem adnék a kezemből...
-
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #3060 üzenetére
Az egész azért érthetetlen számomra, mert maga a program kész, azt
láthattuk a videóban. Valószínűleg valami marketing tevékenység,
üzleti érdek lehet a háttérben...
A Comodo-val kapcsolatban lassan megtanulja az ember, hogy csak az
a biztos, ami elmúlt. Vagyis az egy hét nyugodtan lehet egy hónap is... -
W666W
tag
válasz
blattida #3050 üzenetére
Ha majd lesz online cima, akkor már a felhasználói beavatkozásra sem lesz szükség
ÉN arra változatra Várok amelyikben MINDENT beleraknak amivel a felhasználókat elkáprásztatták még valamikor amikor elkezdték a 4-es verziót fejleszteni..Akkor lesz majd az igazi kánaán..
-
vv5204
senior tag
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #2948 üzenetére
A 4.1 kapcsán (igaz ezt nem írtam oda) arra gondoltam, hogy a BB, a
homokozóból kapott infó alapján kevesebb pop-up-ot dob majd.A Threatfire üzeneteire lesz sztem hasonló, miszerint kevesebb lesz az
eldöntendő kérdés, és megjelenik a "a viselkedés elemzés szerint káros
módosításokat alkalmazhat az xy program" pop-up.
Vagyis összességében zökkenőmentesebb lehet az együttélés a Sárkánnyal.
Én erre számítok a BB megjelenésével.
(elgondolásom a Threatfire működésére alapozva) -
McClane
aktív tag
válasz
blattida #2937 üzenetére
Egyik védelmi szoftver sem tökéletes! Tisztában vagyok vele, de az a-squaredhez képest az avast ég és föld...
"Az ingyenes és legprofesszionálisabb program az Avast, mivel az összes ingyenes lehetőség közül ez az egyetlen program, ami teljes körű védelmet ad az ingyenesség ellenére." [link] (Persze ez az antivírus részére vonatkozik)"Ebben az esetben a felhasználó volt a ludas"
Az esetek döntő többségében a felhasználó a ludas."az átlagos felhasználó egyrészt túlságosan buta"
A tudatlan kevésbé lett volna sértő...(#2927) Arki
Csak alkalmi vírusirtónak szántam, mint ahogy írtam is. -
W666W
tag
válasz
blattida #2938 üzenetére
De akkor meg rohadtul nem értem az embereket már elnézést a kifejezésért--Minek használ olyan programot amit nem értenek ?????
Tudom ez elméleti fejtegetés, de olyan felelötlenek az usereke hogy az valami jijetetlen..akkor ezek szerint ha valamit nem ismer akkor azonnal beengedi a gépére ?????
De ezektöl függetlenül viszont azt azért nem hiszem el hogy nem lehetne még egy kicit finomítani a HIPS -rendszeren..Tuti lehetne gondolok itt olyanokra hogy az infót valahogy egyértelmüsíteni vagy további listákkal leredukálni az eldöntendö kérdéseket a "lusta" felhasználóknak, mert azért szerintem az sem hozzááállás, hogy ha béna vagy ne használd a programot hozzáállás.. -
blattida
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- DUNE médialejátszók topicja
- Hővezető paszták
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest