- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Google Home/Nest
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Steam Deck
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- LG LCD és LED TV-k
- HP notebook topic
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackSeven
aktív tag
válasz
blattida #4614 üzenetére
Szia!
Nem akarok vitába szállni veled, távol álljon tőlem de ...
Ha nekem szárnyam is lenne akkor tudnék repülni és nem kellene ehhez külső eszközt igénybe vennem. De ha még ráadásul olyan érzékszerveim lennének mint a texasi csörgőkígyónak ( bejegyzett nevén Crotalus atrox) akkor bizony érzékelném a 0.3 Celsius-fokos hőmérséklet különbséget, és remek nyomkövető is lehetnék, mert a hőnyomot tudnám követni. De ha még ehhez társulna az is, hogy lenne az emberi szememnek még egy plusz kiegészítője, - mint a macskáknak a tapetum lucidum - nevű rétege, ezáltal a bejövő fényből nagyságrendekkel több több fény verődne vissza a retinámra és ezáltal kifogástalanul látnék a korom sötétben is és nem kellene villanyt kapcsolnom. Mennyi áramszámlát takaríthatnék meg.Viccet félretéve. A belinkelt RAP-Teszt táblázatban vegyük például az ESET szoftverét, amiben tudva levő, hogy nincs és sosem nem is volt sem felhő alapú technológia sem DEFENSE+ (vagy nevezzük viselkedés elemzőnek? kinek melyik tetszik) és mégis sokkal jobb eredményeket ér el mint a Comodo. Gondold csak el, ha ezek mind még pluszban benne lennének a NOD32-ben. Akkor valahol 120% körül teljesíteni legalább.
-
BlackSeven
aktív tag
válasz
blattida #4610 üzenetére
Itt egy másik is. Comodo nem igazán villog. (még mindig) A VirusBuster is beelőzte, ha csak egy hajszállal is.
VirusBulletin RAP Teszt - 2010 December -
W666W
tag
válasz
blattida #4610 üzenetére
Azt szeretném kérdezni, hogy mi lett MELIH-hel ????
Most már jók a minösítések ?? A CIS fejlesztésének elején mikor meg kérdezték Töle hogy mikor lesz VB 100-as minösítés akkor még nagyon azt mondta hogy nem a teszt a lényeg majd az AMTSO megmutat mindent....
Most meg azt kell látni hogy örülünk egy ICSA minösítésnek is ??? azért sokat változott a világ nem ???? -
válasz
blattida #4590 üzenetére
Sajnos az idő szorít(holnap fel kell adnom a cuccot), így inkább újrahúztam a gépet, újra felpakoltam minden, újra megcsináltam a videóbejárást a CAD project-ben, aztán most dolgozik a gép, majd talán valamikor késő estére elkészül a renderelés(videóbejárás)
Iszonyú részletes a CAD modell, nem csak jelképes tárgyak vannak, hanem a bútorok is, meg a legapróbb tárgyak is modellezve vannak, illetve minden 16 millió színű anyagmintával.
Na most több hektáron elterülő, amolyan szabadidő központról van szó, rengeteg szoba, szauna, konferenciaterem, fedett medencék stb stb. Meglehetősen nagy felbontásban, 30FPS-el, nyers videóformátumban kérték a videóbejárást(ami kb 1 óra), ami ilyen részletesen kidolgozott modell illetve ilyen minőségű és számú anyagminta esetén, még ennek a gépnek is több tíz órába telhet lerenderelni és igen méretes is lesz a kész video(nyers adat, semmi tömörítés)Még nem aludtam, olyan vagyok mint a kifacsart mosogatórongy...
Utólag is elnézést a kirohanásért és hangnemért, töröltetni fogom a HSZ-t...
Annyit azért megtehetnének, hogy legalább a támogatott OS-k közül kiszedik a W7 x64-et a honlapon
BlackSeven
"...hogy hosszú percekig mást sem csináltam mint kattintgattam a törlésre. Már kezdett begörcsölni az ujjam."
Lehet, hogy írnom kellett volna, de az összes találatot ki lehet jelölni és egy mozdulattal törli az összes kijelöltet...A Revo is jó eltávolító, de azt tudni kell, hogy a Free változata nem támogatja a W7-et, illetve nem tud x64 telepítőket eltávolítani. Épp ezért szoktam inkább EZT ajánlani. EZ a W7-et és x64 is támogatja és ingyenes.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
blattida #4548 üzenetére
Sziasztok!
Nem igazán tudom, hogy a clt.exe szabályait honnan kellene kitörölnöm.
Hálás lennék, ha felhomályosítanátok.
A másik dolog ezzel kapcsolatban, amit még mindig nem értek. Miért ér el akár egyetlen egy ponttal is kevesebbet a CIS a clt teszten akkor, ha be van kapcsolva a sandbox? Nem csak nálam, másoknál is! Most is írtátok nem rég, hogy legalább mennyit kellene úgy elérnie. De miért nem max pontot?
Ja, és egy általa nem ismert fájlt futtatva (akár kártevőt is) miért írja azt a Sandbox, hogy "futtatva mint korlátozás nélküli"? Bárhogy is állítom be.
Üdv.
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #4572 üzenetére
okay, próbálom figyelni ,milyen műveletnél naplózza. lehet h olyankor a cmdagent.exe ragad be.olvastam róla és nálam is volt olyan pl az Eseményeknél rányomtam a Több...gombra és fél percig 100%os lett a CPU használata,majd csak azután jelent meg a Napló nézőke.
még alig írtam le és már látom is. megnyitottam a Windows intézőt , majd ott egy mappát ,ahol elég sok fotó van /miniatűr nézetben/ ,amíg azokat töltötte be, akkor az explorer.exe cpu használat majdnem 100% lett és a Defense+ naplóban meg is jelent 2 db memória hozzáféréses bejegyzés. tegnap is abban a mappában nézegettem képeket XnView-el, amikor az a sok jelzés volt egymás után. sztem a miniatűr képek megjelenítése terheli le.
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #4570 üzenetére
ha ezek nem hiba jelzések h ilyen gyakran próbálkozik, akkor nem zavar a naplózás. nem is szoktam külön nézegetni, csak akkor,amikor az összegzőben írja h blokkolt valamit. szóval ha ezek a jelzések teljesen normálisak és másnál is ilyen, akkor hagyom ahogy van. egyik barátomat kérdeztem ,de neki csak néha van 1-2 ilyen jelzés. nálam nem tudom mitől ennyire gyakori vagy mit akarna csinálni az explorer.exe.
Te ajánlanád a fent leírt beállítás módosítását ? nálad is ilyen ?
köszi a segítséged -
Stephan89
aktív tag
válasz
blattida #4548 üzenetére
Köszi a segítséget mindkettőtöknek!
Ha lesz időm, akkor a szabályokat átnézem. Egyébként a konfig proaktívon van. Elég sokat olvastam korábban a CIS-ről és akkor láttam, hogy valaki javasolta a Sandbox kikapcsolását. Egyébként úgy is védett vagyok, ha ki van kapcsolva a homokozó nem? A D+ ugyanúgy védi a rendszert, nem engedélyezi a módosításokat, legalábbis remélem, mert tegnap kipróbáltam pár kártevőt, persze a D+ kérdéseinél mindig a tilt gombot nyomtam meg.Szerk. A tűzfalat is alapból egyedi házirend módra állítottam a telepítés után.
Üdv.
-
azse
csendes tag
válasz
blattida #4494 üzenetére
Nos,újra telepítettem a Comodot,most már jó a teszt 330/340.A hiba ott lehetett,hogy az első telepítésnél nem a proactive volt bejelölve,hanem a középső optimális telepítés.Volna még 1 kérdésem.Utorrentot használok,így van beállítva: http://forums.comodo.com/frequently_asked_questions_faq_for_comodo_firewall/tutorial_for_utorrent_with_comodo_firewall_3-t15677.0.html ,de valahogy a seed nem nagyon megy,pontosabban csak annál a torrentnél megy a feltöltés,amit töltök le.Nem tud valaki 1 pontos leírást,mert valahol olvastam,hogy az 5-ös szabályt engedni kelenne,hogy aktív legyek és valami globális szabályt kell létrehozni.Nálam a globális szabályoknál minden tiltva van,alapbból.Kell ott valamit változtatni?
-
törölt tag
válasz
blattida #4464 üzenetére
Érdekes ez a téma amit felhoztatok.
Ám még ha nyitva is van, vagy láthatatlan vagy nem, de még ekkor sem jöhet be akármi, csak a megadott alkalmazás.
Megnéztem a Comodo naplóját. Akkor a képeken pont azt látom amit írsz? Nálam a 48937-es port van jelenleg megadva az utorrentnek. Az első képen engedte az utorrentből hozzám érkező kérést, a másodikon nem az utorrenttől jött a kérés és blokkolta.
-
nem100girl
csendes tag
válasz
blattida #4464 üzenetére
Kösz a választ, egyébként ide írtam be http://www.t1shopper.com/tools/port-scan/ a CIS által a kliensnek megnyitott port számát és nyitottnak látja. Ezért érdekelne ha ez nyitva van, a torrent kliensben hozzám kapcsolódottaknak pedig nyilvános az IP-m és ez a port is, akkor elméletben ezen keresztül támadható vagyok-e.
-
fcc
aktív tag
válasz
blattida #4442 üzenetére
Teljesen biztos. Viszont valamiért nem tudtam frissíteni, letöltöttem a legfrissebb verziót.
Sőt "letörölni" se lehetett a régit, valami végzetes hálózati hiba és nem talája .msi telepítőt.
De azért nem is indult el.
A vége, rendszer visszaállítás, májusi állapot. Ott viszont még csak a 4-es volt, jelezget is hogy van friss verzió. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #4435 üzenetére
Szia ,ezzel kapcs.[link]nem tudnál segíteni ? te nem használod a Comodo Backup progit ? mi miatt nem távolította el normálisan
ha utólag az eszközkezelőben eltávolítom szted az elég ? mert a system32 mappában még ugyanúgy megtalálható az a dll. nem tudom még milyen "szemetet" hagyott maga után. nem szeretnék ezért rendszert ghostolni.
-
-
-
-
válasz
blattida #4350 üzenetére
Hali!
Ha kikapcsolják minden modulját, akkor minek tesztelik...Ezt most tényleg nem értem...
Fire.
UI: CTM-et 1x raktam fel, rendszer-visszaállítás lett a dologból...Igaz, akkor még nem támogatta a W7 x64-et, kíváncsiságom áldozata lettem anno.
"FIXED! Failed to install CTM when system partition is NTFS format."
Mondjuk akkor nem csodálom, hogy pár embernél leamortizált dolgokat. -
válasz
blattida #4345 üzenetére
Hali!
Igen, arról, igaz nem onnan töltöttem le, hanem egész pontosan innenecske, de attól még a 3-as.
(Pár nappal a megjelenés után már kipróbáltam, mivel a partíció klónozása érdekelt elsősorban, ami belekerült (mellesleg azt szépen/kifogástalanul megcsinálta) )bivalyolo
A probléma ott kezdődik/kezdődhet, ha bedől az OS, akkor honnan indítod?Fire.
-
válasz
blattida #4343 üzenetére
Hali!
"Mint adatmentő alkalmazás, teljesen rendben van."
Ez jó diplomatikus válasz volt...Kár, hogy olyan "apróságok", mint a hiberfil.sys, pagefile.sys kihagyását nem engedi, amikor partíciót mentesz, vagy épp a rescue cd elkészítését a userre bízza, de ahhoz sima user nem elég.
(WinPE,BartPE,WinBulder, parancssorból particionálni pendrive-ot stb stb)Nem igazán értem, ha már ennyi energiát befektetnek, akkor ilyen dolgokon miért kell elcsúszni...
Fire.
-
-
L7wy
őstag
válasz
blattida #4332 üzenetére
Hát igen, kicsit értelmetlenül írtam le
Szóval van egy olyan dolog h pl egy matlab mappát hozzáadtam a megbízhatóhoz, és a kismillió fájl miatt belassult a megbízható fájlok ablak betöltése, és gondoltam törlöm a matlab fájljait, de csak egyesével lehet őket kijelölni, és próbáltam már minden szöszt, amikor is csak véletlenül megnyomtam egy billentyűzetgombot és ez ugrott be.
Szóval a valódi kérdés, hogy kismilla fájlt hogy lehet gyorsan ésszerűen törölni a listáról, illetve hogy ez a képen látható dolog mire jó? -
-
válasz
blattida #4323 üzenetére
Hali!
Oksa, már akkor ezt is tudom pontosabban...
Viszont kipróbáltam a CIS-t a saját gépemen is, és az a rejtélyes frissítés és restart nálam is megvolt. Ha csak a falat telepítem (D+-al persze), akkor semmi sem történik, tehát az AV részhez érkezik valami (mondjuk ez amúgy is logikus lenne), de mi?
Azt írtad nyelvi fájlok miatt se restart, se újraállítgatás, valamiért pedig ezt teszi...
Végül is nem annyira zavar, csak szeretem tudni, az ilyen "jelenségek" okát...Fire.
-
W666W
tag
válasz
blattida #4301 üzenetére
A hatos végleges még októberben megjelenik, elvileg.
DRAGON STABIL 4.1.1.12
DRAGON BÉTA 6.0.0.5 Én ezt használom csak az a bibi, hogy nem mindegyik extension megy fel ráIdézet egy cikkböl
A Google nemrégiben bejelentette, hogy ha esik, ha fúj, minden hatodik héten kiad egy új stabil verziót a Chrome-ból. Ezek minden esetben tartalmazzák majd az időközben született hibajavításokat, némi fejlesztést, csiszolást, illetve új funkciókat is.
Mindez azért, hogy a felhasználók érezzék, hogy a Chrome hosszú távon is szélsebes fejlődési ütemet képes tartani. Az ígéretet pedig be is tartotta a Google, tegnap megjelent a Chrome 7 végleges, stabil változata. Ahogy a korábbi előrejelzésből is kiderül, komoly hangsúly van a hibajavításon, s ez esetben is több száz bug lett korrigálva.Na most ha ezt az idézetet olvasom akkor hiába a Dragon ha régebbi verzéböl csinálják akkor elvileg egy rakat hiba is benne marad nem ???? Akkor nem az lenne a célszerü ha egyszer az életben a fejlesztök utolérnék magukat ?? Mert a Googlét ismerve 6 hetente jönnek az ujabb és ujabb verziók..ha ez tényleg így lesz akkor ha a Comod nem akar lemaradni fel kéne gyorsítaniuk a Dragonnál is a fejlesztési ütemet....
-
válasz
blattida #4286 üzenetére
Hali!
Komolyan mondom, nem "bántani" akarom a CIS-t (főleg nem ilyen dolog miatt), de ezt a helyesírási hibát (többek közt), már talán a 3.x-be is jeleztem, aztán a 4.x-nél, aztán az 5.x-nél és javítva is lett (Te magad javítottad), most meg, hogy elméletileg nyelvi fájlok frissültek, megint itt virít.
Ez hihetetlenFire.
-
válasz
blattida #4286 üzenetére
Hali!
Pedig ez történt, sőt a DT-t amit már egyszer mellőzte és elindult rendesen, azt is ismét mellőznöm kellett (csak most tűnt fel, hogy nem fut [link])
Kikapcsolt SB-t újra bekapcsolta, tanulóról biztonságosra állította a dolgokat, szóval mintha újratelepítettem volna, pedig a frissítés nem volt akkora, hogy az egy buildet kitegyen illetve nem is változott a build szám...
Mondjuk megy ezerrel (W7 x64 alatt) épp nézegetem, hogy tényleg megy-e minden védelem, mert olyan mintha nem lenne semmi a gépen...
Fire.
-
válasz
blattida #4284 üzenetére
Hali!
Engem nem zavar, mert nem használom az AV részét, de akinek a gépére telepítettem, Őt fogja, mert ismerem annyira. Sebaj, majd mondom neki, ha reggel elmész melóba indítsd el, mire hazaérsz addigra kész lesz...
Nyelvi fájlok frissítésekor kér újraindítást, majd ezt követően OS indulásakor az összes hálózatot amit talál újra meg kell adni? (Amit már egyszer végigjátszottam)
Fire.
-
SLYM
veterán
válasz
blattida #4263 üzenetére
el tudná valaki magyarázni a sandbox működését? illetve, hogy pontosan mit is csinál? pár dolog nem tiszta nálam. tehát ha beteszek a sandbox-ba egy progit, akkor az a progi nem nyúlhat bele a rendszerbe ugye? de azt nem értem, hogy a progitól van a gép biztonságban, vagy a gép van biztonságban a progitól? asszem valami ilyesmiről szólhat a kép is
aztán, hogy lehet beállítani egy progit, hogy a sandbox-ban fusson, ha egyszer már elvetettem ezt a lehetőséget?
-
törölt tag
-
riki
senior tag
válasz
blattida #4226 üzenetére
Bocs a kirohanásomért,de gyakorlatilag már nem a virusminták száma a mérvadó ,hanem a megelőző rendszer hatékonysága a lényeg. És ezt pont a konkurencia emelte ki ! És ebben pont az egyik legjobb a Cis. VB teszten pont a szárnyait vágják le. Ki a fenét érdekli ,hogy hivják azt a károkozót, ha már a homokozónál,nem jut tovább. Sajnos az ellenpélda a Virusbuster ,hiába jó a VB-n, ha nincs benne jó hips.
-
hartib
csendes tag
válasz
blattida #4217 üzenetére
Előtte írtam, hogy kapcsolja ki a sandboxot, tehát az auto sandbox elélkül is inaktív lesz.
Másrészt lehet, hogy azért bukik el a coat teszten, mert a cis csak részben limitáltként kezeli a clt-t és így nem véd a coat ellen.Biztonsági kockázatot azért nem jelent, mert a d+ ettől függetlenül aktív marad.
ludla
Ha elszigetelt alkalmazásnak állítod be a clt-t, akkor mi lesz az eredmény? -
ludla
őstag
válasz
blattida #4213 üzenetére
Kivan törölve minden honnan, és nincs a megbízható fájlok között.
De amikor indítom a leak tesztet feldob egy ablakot de ott nincs ilyen lehetőség hogy ne izolálja többet, 3 lehetőség van Sandbox, mehet, Tilt
De most sandboxba is 330-at ért el. Ja és igen proaktívban használom -
Ragga.Bob
tag
válasz
blattida #4207 üzenetére
Igen. Sajnos ez a javaslat is felmerült már fórumokban. Meg is próbáltam restartal, minden körítéssel, de nem változott semmi. Próbáltam az -Xnosplash kapcsolóval is, meg az összes itt és itt felsorolt ötletet, de egyik sem volt megoldás eddig.
Azt hiszem így kell megszoknom, de egy próbát megért megkérdezni. Előbb vagy utóbb csak lesz rá javítás, addig meg kibírom vele, ahogy van.
Ahogy olvastam ez a hiba csak vistáná és 7-nél jött elő a comodóval párosítva, és csak a +64 verzióknál. -
Ragga.Bob
tag
válasz
blattida #4205 üzenetére
Persze, hogy használom. Csak e miatt a hiba miatt nem fogom nem használni, mert minden másban nagyon bevált.
Az a baj, hogy már minden létező fájlt hozzáadtam defense+-nál és a tűzfalnál is, de nincs változás. Már a windows\syswow64\ mappában lévő java alkalmazásokat is hozzáadtam, mert volt akinek ez segített. Pont erről írnak a támogatói fórumban is, hogy nagyon rapszodikus a dolog, mert van akinek bejön egy megoldás, másnak meg nem. -
Imi1981
veterán
válasz
blattida #4191 üzenetére
Hali!
Na rájöttem miért van az hogy nem blokkolja a Coat-ot!
Ha a saját vírusírtója ki van kapcsolva akkor ez az eredmény:Ha a saját vírusírtója be van kapcsolva akkor meg ez:
Szóval a saját av-je is kell hozzá ezek szerint!Most azon gondolkodom hogy használjam a saját AV-jét vagy maradjon a Nod.Erőigényben is lehet jobban járnák egy szoftverrel mind kettővel, bár így is alacsony a gépigény hogy a Nod-al dolgozok együt.De a lényeg rájöttem a hibára! -
Ragga.Bob
tag
válasz
blattida #4170 üzenetére
Miután megpróbáltam megcsinálni, amit javasoltál és csak nem jött javulás (valószínűleg kihagytam valamit), inkább leszedtem a CIS-t, letakarítottam a progijával és újra raktam. Ez annyiban segített, hogy most az egyik javas program indul szépen, a másiknál viszont maradt az előző hibaüzenet, annak ellenére, hogy nem tettem sandboxba egyetlen programelemet sem. Mi mást tehetek még?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mobilinternet
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Autós topik
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged