Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
trlala
aktív tag
Már teljesen elveszek...
GMW-B5000G-1ER
Ez is műanyag, de ez már 170000. -
törölt tag
válasz
BloodRay #1191 üzenetére
én is jó áron adtam el a sima 5610-emet, de ehhez az kellett, hogy anno jó áron vegyem. Gyakorlatilag ugyanannyiért ment el, mint amennyi a bekerülési költsége volt.
Közben látom, jól elírtam, természetesen nem a menetes számlapot szeretem az 5000-ben, hanem a menetes hátlapot.
cseter: ugye, hogy ugye?
ricsik: Setcomp?
Esetleg német ebay? [link] -
ricsik
őstag
A 5610-esemet végighúztam egy papír kartondoboz oldalán és legnagyobb meglepetésemre eléggé megsérült a bezel. Kicsit zavar, mert nem karcos lett, hanem több vastagabb csíkban kifényesedett a műanyag és elég ronda.
Hol lehet kapni eredeti bezelt hozzá jó áron? -
BloodRay
veterán
válasz
#14787072 #1190 üzenetére
Inverz számlapos nekem nem is kellene többet, max ana-digiben.
Én jó áron el tudtam adni az GW-M5610BC-m(ez gyárilag kompozit szíjjal jött japán only modell volt) anno, a szintén jó áron vett használt (de újszerű) GW-5000 egyik gumiszíjával(ehhez kettőt kaptam), így minimális ráfordítással meglett a nekem tökéletes kombó. -
törölt tag
válasz
BloodRay #1186 üzenetére
Egyetértek.
Nekem volt 5610-es, sima és inverz számlapos is, de soha nem érztem erős kötődést hozzá függetlenül attól, hogy ár/érték arányban verhetetlen.
Sokáig én sem értettem a 2-2,5-szeres szorzót a GW5000-nél, sajnáltam rá a pénzt. De egy hónapja nagy levegőt vettem és megrendeltem. De jól tettem. Tényleg más minőségérzetre az óra. A másik, hogy nekem nagyon bejön a menetes számlap és a homogén számlap.
-
-
dud998
őstag
válasz
Luck Dragon #1185 üzenetére
Jaja sajnos.
-
Nimda
addikt
Igen, sajnos az már kifutott, lehet rendelésre sem tudnak már beszerezni.
(solar) szerkezetek különbségei:
GW-5000 (3159) Standard LCD, MB6
GMW-B5000 (3459) STN LCD, MB6 + BT
GW-M5610 (3159) Standard LCD, MB6
GW-B5600 (3461) Standard LCD, MB6 +BTAz újabb U -s széria csak annyiban más, hogy gyakorlatilag megkapta a BT -s modulok tulajdonságait, csak BT nélkül:
Automatikus LED háttérvilágítás • Állítható 1,5 vagy 3 másodperces megjelenítés • Állítható dátumformátum és állítható nyelv • 5 világidő beállítás (48 város), 31 időzóna.
BloodRay igen, még mindig ez a legjobb párosítás (szerintem), ha valaki nem akar BT -s szerkezetet
viszont ha kellően laza a szíj, akkor észre sem lehet venni. Én legalábbis nem érzékelem
#1189 igen.
-
BloodRay
veterán
-
-
dud998
őstag
Szerintem az 5610 ár/érték arányban tökéletes választás. Nekem is van. Több órám is van volt, de NEKEM ez a világ legjobb órája. Ja és a műanyag a lelke a G-Shock óráknak. Attól lesz strapabíró illetve ütközés elnyelő is mint a kocsikon a lökhárító. De amú pikk-pakk otthon is cserélhető ha véletlen annyira lezúznád.
Valamint a feltalálója Kikuo Ibe is ilyet hord.
-
trlala
aktív tag
Köszi mindkettőtöknek.
A szerkezet a bluetooth kivételével ugyanaz, mint a fémtokosoké?
Tetszenek a kockák, de formára a GW-M5610 tetszik legjobban, viszont a plasztik visszatart. A fekete fém meg inverz számlapos. Nem tudom.... -
Nimda
addikt
A napelemes órákat, ha én lennék a gyártó, mindet menetes hátlappal csinálnék. Ezeket jóval ritkábban kell szétszedni, mint a cserélhető elemes órákat, ahol a csavaros hátlapot könnyebb megbontani/összerakni, egyszerűbb, otthoni eszközökkel is.
-
trlala
aktív tag
GW-5000U-1ER vs GW-M5610U-1ER
Miért kerül az előbbi duplájába? Mindegyik műanyag. -
-
Šolaire
veterán
válasz
Luck Dragon #1174 üzenetére
Casio fan is vagyok.
-
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
Luck Dragon #1168 üzenetére
Nem az, hogy nem tetszik, csak a kompozit jobban begyere.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
Luck Dragon #1166 üzenetére
Azóta nem is volt rajtam az A158.
szerk.: Egyetlen egy dolgot változtatnék rajta, szívesen tennék rá kompozit szíjat, de az aliexpressesnél nem túl meggyőző, hogy meg kell hajlítani a kis tengelyt, hogy rámenjen az órára, a gyári meg min. 40k Ft eBay-en. Inkább veszek majd egyszer egy GW-B5600BC-1BER-t.
-
-
Nimda
addikt
Hát az elég érdekes lenne, mert a pontosító jel LF 77,5 kHz. Míg a wifi ugye UHF 2,4 GHz, illetve SHF 5 GHz frekiken dolgozik. Itt inkább az aktuális jelerősség és az időjárási viszonyok kavarhatnak be, illetve a hosszúhullám nagyon érzékeny az interferenciákra, ami a fentiekből következik.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Yszapos #1159 üzenetére
Nekem lassacskán egy hónapja van meg az M5610, az esetek döntő többségében szokott jelet találni éjjel (Magyarorország ÉNy-i csücskében, “nem olyan messze” Mainflingentől), de azt észrevettem, hogy a Wifi rádióhullámai képesek belezavarni. Ha véletlenül még nyomnék valamilyen netre kapcsolódó eszközt hajnali 2-3 órakor, akkor nem szokott sikerülni.
-
Yszapos
tag
válasz
Dzsekobsz #1158 üzenetére
Szia
Ennyiert nagyon jo vetel az az ora. DE en megis azt tudnam mondani, hogy szanj egy kicsivel tobbet es vedd meg ezt. Fenyevo, Bluetoothos. Eleg neha raszinkronizalni az oraval es pontos. Par napja van meg nekem, egy 5610 1ER valtott, mert meguntam, hogy sosem hajlando jelet fogni a radios resze. Ezzel meg csak minden reggel rapontositok telefonrol es orulok. -
Dzsekobsz
csendes tag
Sziasztok! Eléggé megtetszettek a szögletes g-shock órák, ezért erősen gondokozok egy DW-5600E-1VER vásárlásán. Nincs szükségem az extra funkciókra illetve árban is ez lenne a legkedvezőbb, ezért is esett rá a választás. Nem túl sürgős a dolog, szerintetek érdemes várni hátha le lesz valahol akciózva? Jelenleg egyébként a timestore-on a legolcsóbb, 23k kuponnal.
-
ricsik
őstag
Ez B500 nem adja, valahogy aránytalan a kijelző. B400-nál megvan a nagyjából szimmetrikus 3-mas osztás, de az 500-nál nagyon csálé az elrendezés nekem. Zavaró hogy az üres tér 10 és 3 óra között van. Ahogy nézem a 2 és 3 óra között lévő üres hely nem tetszik.
Maradok a W110-nél, csodálom, hogy még gyártják, de idén benevezek, ha jól áll. -
SOAD19
addikt
Értem, egyszerűen szereted az analóg kijelzést.
Közben gondolkodtam, hogy, meg kellene várni az új szériát a GST-ből, azaz a b500-ast, hátha még jobb lesz, esetleg olyan vékony, mint a ga2100-asom (legvékonyabb gshock 11,8mm-rel). Láttam, hogy az utóbbi 3 évben rendre márciusban jelent meg az új modell, adtak ki róla képket, videókat. Gondoltam kivárok, mert a b400-ast az irisimonál vettem, náluk meg 12 hónapig lehet visszaküldeni az órát, amennyiben persze nem volt használva.
Most rákerestem, és ki is jött az első cikk, hogy milyenek lesznek az 500-asok. Szerencsére a 400-as jobban tetszik, maradok ennél. -
mrbego
aktív tag
Ezeket néztem én is (némelyik egész jó akcióban volt a szegedi ora-idozona -nal). Csak videón mind valahogy nekem túl krumpli formájú.
Van egy kis játszós full digitálisom (w-218), de az analógokban azt szeretem, hogy rápillantok és nem csak az időt látom rajta, hanem arányaban az időt, bár ez furán hangzik. Úgy értem, hogy nem azt számolom, hogy pl. 10 perc múlva lesz 3 óra, hanem mint egy kördiagramon látom a hátralévő idő arányát.
Nem tudom jobban elmagyarázni sajna. -
SOAD19
addikt
-
mrbego
aktív tag
Én mostanában a Casioak-kal szemeztem mint első (és egyetlen) G-shock. De pont azt néztem egy kirakatban, hogy azon is nekem túl kicsi a digi kijelző.
És ez eleg sok G-re igaz ahogy láttam, a Protek-ek még tetszenek, de anyit nem akarok költeni rá.
Pedig néha használnám a digi részt (pl. Stopper vagy csak nap kijelzés), nem csak divatból kellene. -
SOAD19
addikt
Copy-paste a fő topikból, hátha azt valaki azt nem követi, bár nem valószínű.
Pár napja megvan, egyelőre úgy tűnik, hogy marad. Nem volt szerelem elsőre próbára, de jó lesz az.
Három a magyar igazság, ugyebár
:
Ami nem tetszik benne, az a 6 óránál lévő digitális kijelző, pontosabban, annak a mérete. Az azon lévő karaktereket már tényleg alig lehet látni, annyira apróak. A világítást bekapcsolva már ok-s, úgy már teljesen jól leolvasható. A szíjtól kicsit tartottam, hogy nem lesz jó, mert Tutu-éknál 17 cm-t írtak minimális belső kerületre, nekem meg 16 cm körüli a csuklóm. Szerencsére nem volt gond vele, a 2. lyukban használom. Amit még nem szeretek, és amit Random Rob is említett a videójában, ha jól rémlik, hogy nem raknak az 5 perces indexek tövébe lume-ot, helyette csak fehér kis téglalapok vannak, és csak a mutatók lume-osak. Szerintem a Gshock-ot egy jó darabig letudtam, bőven elég ennyi. Következő áldozat most már tényleg az ocw-s100-as lesz, szerintem. Pont valamelyik nap találtam egy nagyon vagány képet róla: [kép]
-
Potzee
addikt
Sziasztok,
Akinek még nincs ilyen, az most pótolhatja
[GW-M5610-1ER] - 36.990,- -
SH4D0W2011
őstag
-
SOAD19
addikt
válasz
SH4D0W2011 #1146 üzenetére
-
SOAD19
addikt
válasz
SH4D0W2011 #1143 üzenetére
Nem rossz, nekem a bal oldali kicsit jobban tetszik. És még aza áruk se vészes, viszont kicsit lehetnének kisebbek.
-
Brett Shaw2
csendes tag
-
SH4D0W2011
őstag
-
Putyin90
senior tag
-
ricsik
őstag
Érdekes, hogy a mechanikus világban, a szerkezet típusának, minőségének fényében nőnek drasztikusan az árak (pl ugyanaz az óra x,y,z szerkezettel is kapható), a Casio meg jobb híján megfordította a dolgot. A szerkezet ugyan az, mint egy 150 dolláros órában, az anyagminőség, tokmegmunkálás miatt meg elkérik a 25-ös árat. Azért tuti kicsit törnék a buksit, ki tudnának találni valami bónuszt ezekhez.
-
SOAD19
addikt
Egy újabb bőr lehúzása... De, impresszív a videó:
MRG-B5000 -
tboldi
nagyúr
válasz
Luck Dragon #1133 üzenetére
Oh, pedig angolos voltam. 😅
-
-
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
Luck Dragon #1121 üzenetére
Mer’ az drágább.
Amúgy jobban tetszik a régebbi háttérvilágítás, más meg nem érdekel, amivel többet tud az U.
-
tboldi
nagyúr
válasz
gangstagergo #1119 üzenetére
Oh!
-
-
tboldi
nagyúr
Na, elindultam a lejtőn, az A158WEA-9EF mellé rendeltem egy GW-M5610-1ER-t. 🤷♂️
A timestore.hu-ról lesz, jelenleg ott a legolcsóbb, 37k Ft, és 28-ára ígérik.
-
struszi
aktív tag
Nem gondolnám, hogy simlis. Minden papír okés. Videót is küldött mikor fel volt töltve. Értékelése is kifogástalan. Talán csak túl hosszú volt neki a 3 nap egy sötét dobozban.
Közvetlenül egy ledes spot lámpa alatt van. Másik kettő solaros társaságában.
Remélem beindul. -
struszi
aktív tag
Üdv Urak! GBDH 1000 tulajoktól kérdeznék.
Ha nem áll rendelkezésünkre az óra töltője és teljesen lemerült az óra kb mennyi idő mire feltöltődik?
Ma kaptam csomagban. Semmire nem reagál és sajna elég borús az idő. A küldője kifelejtette a kábelt. -
Nimda
addikt
Érdekes amúgy, hogy nagyon nem mindegy a fotózás szöge sem.
Most nem a topik témája a téma
de példa egy 42mm és egy 45mm ahol a 42 mm optikailag nagyobbnak hat. De tükörben nézve valóban nagyon kicsinek tűnik
(erre nincs most példa képem)
Putyin90 mekkora a csuklód? az enyém 17cm és a nagyobb órákat, mondjuk a 45mm felettieket úgy oldom meg, hogy a szíjat lazábbra hagyom. Ez acél szíjnál egyszerűbb feladat. Van egy 48cm -es órám is, és így nem tűnik túl nagynak. Mondjuk a tokfülektől is függ a dolog, de ez a max. méret. Ezért nem lett Bulovám, mert akármennyire is szerettem volna, már zavaróan nagy volt. A típusára már nem emlékszem.
Az a GST-B300 nem kicsi. A legkisebb a B400 -as, amit követ a B200, majd a B300 és a legnagyobb a B100 -as.
-
SOAD19
addikt
válasz
Putyin90 #1106 üzenetére
Mindig nagyobbnak hat az óra, ha ránézel a csuklódra, főleg ha le is fotózod, akkor általában mindig úgy tűnik, mintha nagy lenne az óra. Kívülálló szemszögéből sokkal kisebbek hat. Nézd meg, hogy egy tükörben, hogy mutat, hogy egy kívülálló mekkorának látja. Itt van két órám példának okáért, ahol tükörből nézve sokkal kisebbnek hat: [link] [link]
Órát üzletben is érdemes megnézni tükörből, hogy hogy áll.
A mutatókkal kapcsolatban. Nem értem, hogy miért kell egyáltalán túlnyúló rész, csak feleslegesen kitakar a számlapból, vagy mint itt is látható a másik mutatóból. Gondoltam már arra, hogy így jobban ki van egyensúlyozva, de pl. a linkelt Glycinemnél nincs a mutatóknak túlnyúlása hátrafelé. Meg az nem tetszik még, érthetetlennek tartom a casiotól, hogy miért nem lehet lume-ot rakni az 5 perces indexekhez. Gondolom, ennél az óránál is, csak sima festék van az indexek tövében, nem lume? Kérjenek el pluszban pár ezer Ft-ot, ezen ne múljon. De az olyan hülye megoldás, hogy a mutatók világítanak, de a számlapon semmi, is nem sok értelme van, csak nagyjából lehet megtippelni, hogy mennyi is az idő. Tudom ott a led, de akkor is jó lenne a lume az indexeknél. -
Putyin90
senior tag
Köszönöm mindenkinek!
Nagyon minőségi érzete van, szép (és fotogén) az acél "lünetta" (vagy inkább ráma?), mélyen ül a számlap. A csuklómon oldalról nézve elég vastag tűnik, de szerintem még pont a jó ízlés határán van. Szemből nézve viszont lehet, hogy nagy, ti hogy látjátok? Egész délután csak bámultam és gyönyörködtem benne, meg fogok is még egy ideig. Most tényleg úgy érzem révbe értem az órákkal.
Ami negatívum benne, ahogy a képen is látjátok bizonyos helyzetekben a percmutató szinte kitakarja az óra mutatóját.
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok! Megjött végre a kis GST-B300S-1A!
Új hozzászólás Aktív témák
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest