Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imifej
senior tag
Db-520 Data bank órára lehet valahol tokot szerezni?
-
orbit76
tag
Ez ma jött.
WS-1600H. Az eredeti fekete gyanta tok nem tetszett, de az AE-1200 háza jól áll neki. Aztán ha megjön, kap egy fém tokot ő is.Most nézem, 100 m WR? Ez a kis gyösz? Ez igaz lehet?
-
Szatee
kezdő
válasz
Blindmouse_ #3281 üzenetére
Nem nyomódik be gyakran a világítás gomb?
Ezen még elég "rossz" helyen, jobb oldalon fenn van a gomb és ha olyan helyzetben van a kezed, bármikor benyomódhat, amit nappal nem igazán lehet észrevenni... talán ez is merítheti...
De ki tudja, talán tényleg a korral jár... -
Blindmouse_
aktív tag
Jé, van ilyen totyik?
Miért lehet az hogy ez a krumpli uszkve 3 hónap alatt megeszik egy elemet? az órás szerint azért "mer' öreg..."
-
V-I-D-A
aktív tag
Legolcsóbb Illuminator-os Casio (hétvégi akciós 6792,- forintos) érkezett ma hozzám, ami a téli dolgozós órám lesz. Pulóver, kabát alatt nem fog elakadni. 😉 Ennek még az igazi klasszikus kékes fényű, sìpolós hangú illuminator-a van. CASIO F-105W
-
válasz
perge666 #3275 üzenetére
Expressz one szállít itthon az amazon-nak. Az ár már áfás, csak várni kell a futárt. Biztosított csomag, de nekem mindig megjött eddig. És ha garanciális problémám volt, az amazon küldött 0ft-os visszaküldési etikettet. Én majdnem mindent tőlük veszek, mert 100% buyer protection van. A csomagolás tény, hogy nem erőssége a cégnek. Jött farmer kvázi csomagolás nélkül. És a moonwatch 86e forintos könyv is csak egy vékony borítékban volt. Az meg is sérült. Megreklamaltam, visszakaptam a 86e forintot és megtarthattam a borító sérült könyvet is.
-
gerigő
tag
válasz
Churpik #3267 üzenetére
perge tökéletesen megfogalmazta helyettem is.(én is hasonlóképpen gondolom).
Vmi mintha hiányozna a (licensz lejárta óta) a számlapról....A Duro és a kardhal számomra már összenőtt.
Persze attól még uolyan jó. Nem úgy mint az mdv 10 es. Amit gondolom oly' sokan vártak már (kisebb legyen)...no de azért ez már downgrade lett!
-
Genova1983
tag
Casio asztali ébresztőóra október 25-től. Sajnos csak Japánban.
-
perge666
veterán
válasz
V-I-D-A #3269 üzenetére
A hasznot jól ráteszik.
Memmaao : Igen tudom hogy néha ki lehet fogni elvileg újakat,csak szerintem vicc árakat kérnek értük.Külföldi oldalakat hanyagolom.
Kb.2-3 hete Marketplacen hirdettek egy feketét amit soha nem használtak 27-ért,de mire ráírtam már lecsaptak rá,pedig friss hirdetés volt.
Pedig az BestBuy lett volna szerintem. -
orbit76
tag
Kinek melyik?
Kék, vagy zöld? -
-
cog777
senior tag
-
Szatee
kezdő
Én is szívesebben hordom a GA-B2100-ast, mint bármelyik okosórám, mert amit ígér azt betonbiztosan be is tartja. Van okosított Casio-m, de valószínű eladom vagy elajándékozom, nagy csalódás...
És igazad van, maradjon a jól bevált receptnél, mert amint a példa mutatja, egyéb fronton földbe döngöli a konkurrencia.
Én csak hiányolom azt a Casio-t aki olyan meglepő, ötletes és érdekes megoldásokat mutatott be anno, ami meghaladta a korát. Ebből mára a régi receptek újragondolása maradt nagyjából nulla innovációval. -
Zsombe
senior tag
Szerintem teljesen rendjén van az, hogy a Casio marad a kaptafánál, azaz a hagyományos óragyártásnál és csak egy-két okosított modelljük van.
Nagy a hype az okosított eszközök iránt, de egy klasszikus óra szerepét sosem fogják tudni átvenni.
Nekem van pl. Apple Watch series 8-am, de olykor szívesebben hordom a G-Shock Ranger-t. Jobban is néz ki és nem nyaggat folyton mindenféle értesítéssel. -
cog777
senior tag
Szerintem a fiatal generacio inkabb okosorat vesz, az idosebb generacionak meg fontosabb, hogy jol lassa az orat, nem kell 2x1cm-es helyre bezsufolni ertesiteseket.
En orulnek egy hagyomanyos oranak, amit kicsit modernizalt a Casio, kicsit nagyobb szamlapok, kivalo betekintesi szog, kicsit tobb funkcio pl tobb ebresztes stb.
Lepesszamlalo? Akar lehetne az is, de jelezzek ki a hagyomanyos LCD-vel, kivalo lathatosaggal. Siman ki lehet jelezni 8 karakteren, mennyit leptem 24 ora alatt...
Esetleg 2025-ben a weblapon lehetne akar konfiguralni az orat amit szeretnek
na ez az ami igazan modern lenne...
Ezek hianyaban, elegedetten hasznalom a DW 5600UE-t
"Miért nyers félig a hús amikor tudjuk, hogy azt csak az angolok szeretik?"
HAHA, mikor hazavittuk a sulthust Angliaban, mindig atsutottuk -
Churpik
tag
Vagy vegyél mellé egy Samsung okosgyűrűt és akkor maradhat a sima G-Shock, nem kell okosfunkció.
A gyűrűt meg párosítod a mobiloddal.
( [Samsung Galaxy Ring] ) -
Szatee
kezdő
Oké, de ha már léptek egyet (vagy inkább felet) az okosítás irányába, akkor miért nem tudják jól csinálni mint anno, amikor innovatív és más gyártók által nem kínált megoldásokkal kápráztatták el a nagyérdeműt?
Miért nyers félig a hús amikor tudjuk, hogy azt csak az angolok szeretik? -
Nimda
addikt
Szerintem a casiónak nem kellene az okosóra vonalat erőltetnie, erre ott vannak az okoseszköz gyártók. A casio maradjon a régi hagyományoknál, csak adja ki a régi komolyabb vintage modelleket újra, akár új kijelzővel. Pont ez volt az erőssége, hogy megelőzte a korát. Igaz, hogy rétegigény, de azért a retro vonal még mindig szárnyal.
-
Szatee
kezdő
Ide is beteszem az Óra topik-os bejegyzésemet, hátha van aki nem követi...
Érdekelne a ti véleményetek is:
Kedvelem a G-Shock szériát, különösen az új GA-B2100 kialakítását, laposságát és dizájnját... de...Valahogy azt érzem, hogy a Casio nem tud - vagy nem is akar - felzárkózni az új trendekhez.
Beújítottak a MIP kijelzővel, jó döntés, tényleg szuper minden körülmények között.
Aztán kihoztak egy "felokosított szériát" de egy olyan egyszerű dolgot nem tudtak rendesen megoldani, mint az értesítések kezelése (lásd GBD-100 széria), hogy az applikáció bénaságairól és egyéb más apróságokról ne is beszéljünk.Tudom, nem kell mindenkinek csilivili színesképernyős okosóra (volt Samsung órám, visszaváltottam Casio-ra ), de akinek csak annyi is elég lenne, hogy számolja a lépéseket és megjelenítse az üzeneteket, az valószínű nem a Casio mellett fogja letenni a voksát, annyira értelmezhetetlen módszerrel oldották meg ezt a két alapdolgot.
A G-Shock elméletileg egy sportóra de aki aktív sportoláshoz szeretne használni egy órát, annak nem biztos, hogy elég a stopper, a pulzusmérés és a lépésszámlálás.
Ha megnézzük, hogy egy G-Shock-hoz hasonló sportóra (pl. Garmin Instinct széria) milyen szolgáltatásokat tud nyújtani, a Casio okosított példánya Nokia 3210-esnek tűnik mellette.
Persze, talán nem is akar más lenni, mert amit nyújt azt bombabiztosan nyújtja hosszú éveken át, amikor talán már a Garmin feladta a harcot.A Casio ragaszkodik a hagyományaihoz és ez rendben is van, de emlékezzünk a Nokia és a Blackberry esetére... Ők is abban buktak el, hogy későn reagáltak a piac változására és ragaszkodtak az évekig jól bevált módszerekhez és megoldásokhoz.
Sokaknak elég, hogy strapabíró, pontos és megbízható. Tudom, hogy a többi okosított kütyü már rég a szeméttelepen fog pihenni amikor a DW-5600-as még mindig az eredeti elemmel mutatja az időt... de vajon ez elég új vásárlók bevonására és a márkahű felhasználók megtartására?
-
perge666
veterán
Az új jövevények :
-
PéZsé72
lelkes újonc
válasz
szalai019 #3237 üzenetére
Azt nem tudom, hogy mennyire értékes, mindenesetre elég olcsón vettem, furcsa is volt, hogy senki nem csapott le rá, gondolom a logó miatt. Én is hezitáltam miatta, de olcsó volt és már egy hónapja nem vettem órát, kellett valami 🙂. Végülis a cég, ahol dolgozom, gyárt a Bosch-nak is.
Szörnyű beteség ez az óramánia...😀 -
V-I-D-A
aktív tag
válasz
lomposfarkas #3238 üzenetére
Például jelezhetné azt is, hogy az 5db ébresztőből melyik aktív. Nem lehet, hogy az a funkciója, csak "üresjáratban" lépked? Amikor nincs ébresztés beállítva.
-
szalai019
csendes tag
válasz
PéZsé72 #3222 üzenetére
Szia! Nekem a Festina órám Mc Donald's logós, az öt éves tagságomra kaptam még 2012-ben. Velük volt szerződésben a cég. Igaz én kicseréltettem a számlapot, mert zavart a fekete "M" betű.
Jelenleg is hordom. Képet nem teszek fel róla, mert ez Casio topic itt inkább a történet a lényeg. Nyilván a Tiéd limitált, értékes, az enyém egy forintot nem ért számlapján a Meki logóval, azért is cseréltettem ki. Listáára akkor volt 33.000 Ft, tehát nem egy drága cuccról beszélünk. Üdv. Laci
-
PéZsé72
lelkes újonc
válasz
szalai019 #3234 üzenetére
Szia,
Megnéztem egy videót, az öt sáv egy 5 másodperces számláló.
Van egy WS1600H-m, azon több ilyen is van, ott 10 mp-ig mennek a sávok, minden 10 mp után rajzol egy sávot a másik skálán és van egy 10 körcikkes rész is, ez percenként vált. Nem sok értelmét látom ezeknek, de jól néznek ki -
szalai019
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a reakciót.
Nyári órának vettem a 32-37 fokokba amikor nem olyan jó beizzadni a fémszíjas órába.
Igazad van, bekapcsolom majd a DST-t.
Az a skála egy folyamatosan mozgó animáció, mint a régi monokróm mobilokon a töltés de szerintem nincs funkciója. Legalábbis nem jöttem még rá.
Szép estét mindenkinek! -
DefJamHUN
aktív tag
Sziasztok,
Valaki nem tudna megdobni egy casio Id vel vagy valami megoldással?
Két napja vettem egy gbd 100 Casiot, de hiba miatt nem küldi el az emailemre a megerősítő kódot.
De már nagyon kíváncsi lennék hogy mit tud az alkalmazásban az óra. -
szalai019
csendes tag
Első napelemes Casio órám. Persze nem egy csúcsmodell de hátha van itt helye a fórumon.
-
perge666
veterán
válasz
lomposfarkas #3225 üzenetére
Köszi az infót,meglesem.
-
lomposfarkas
tag
válasz
perge666 #3224 üzenetére
A gumitappancs-rúd a ludas. Piszkáltad, valami mikroszkópikusan megmoccant és máris problémás (mint a nagyon sokáig működő más eletronikus eszközöknél sem ritka jelenség) Jó esetben alkoholos tisztogatás, összerakás, mozgatás segíthet.
Itt egy hasonló trancsír, 9 perc után:
https://www.youtube.com/watch?v=grb6FEAXHi8 -
perge666
veterán
Az mitől lehet hogy cserélek elemet egy órában és vagy rögtön hibás kijelző fogad,vagy beszerelés után olyan lesz mint a lent mellékelt fotón?
Az alaplapot erősebben nyomva ezek többnyire megjavulnak,de legtöbb esetben mire berakom a tokba ismét hibás képet adnak.
Próbáltam a fémlapkákon hajlítani hogy feszesebben tartsanak de ugyanez a szitu,vagy a kijelző érintkezői nem frankók?Több ilyen régi,olcsó órámmal ugyanez a szitu,szívesen elbohóckodok velük hátha 1-2 megjavulna.
Szóval bármilyen tippet,trükköt elfogadok. -
PéZsé72
lelkes újonc
Tudja esetleg valaki, hogy miért van Bosch logó a képen látható MTP-1308-ason?
Valami Bosch évfordulóra készülhetett, vagy a cég adta ajándékba a dolgozóinak?
Nem találtam róla semmit a neten. -
cog777
senior tag
Megvan a nyertes: Casio DW-5600UE. Megneztem eloben a GD-010-t, de sajnos megint kellett a Casio-nak par millimetert novelni a krumpli mereten, igy az mar tul sok volt a 16.5cm-es csuklomnak. Tudom, sima egyszeru ora az 5600, de azt jol tudja amit tud.
(Talan egyszer a Casio is csinal sima orakat MIP-es kijelzovel)Szamtalan leiras es teszt van ezekrol az orakrol, hozzatennem a sajat tapasztalataimat:
- megtekintesi szog sokkal jobb mint a napelemes valtozaton, eros szemuvegem van, bizonyos reszein mashogy latok, tehat figyelnem kell hogyan olvasok szoveget, de ha lenezek a csuklomra, nem kell elforgatnom teljesen, ugy is jol latom a szamokat. Nekem ez volt a legfontosabb.
- szij kenyelmes, konnyen ki-be csatolom
- nagyon konnyu, szinte eszre sem veszem hogy rajtam van, ellentetben a femszijjas analog orammal
- khm, en gyorsabban olvasom es fogom fel az irott szamokat, mint ahogy az analog orak mutato allasait dolgozom fel - foleg ha faradt vagyok. Ez van, en mar digitalis szam generaciohoz tartozom.
- van idozito es ebreszto funkcio, neha jol jon, foleg amikor "elhagyom" a telefont a lakasban es nem veszem eszre hogy csorog.hatrany:
- gombokat picit nehezebb benyomni
- a reset gombot kulonosen, mivel az sullyesztve vanAzert latszik, hogy a 40 eve beallitott gyartosort nem akarjak atallitani, vagy nincs olyan, aki felszolaljon a fonokkel szemben ...
Lenne otletem hogyan lehetne modernizalni ezeket az orakat.Ettol fuggetlenul meg mindig pozitiv a vasarlas es nem kuldom vissza, ez lesz a napi munkabamenos oram.
-
zolikaDB
veterán
Köszönöm!
-
lomposfarkas
tag
válasz
zolikaDB #3217 üzenetére
A 16-20 ezer Ft-ból sejthető, de a Casio leírásában is szerepel:
Case and bezel material
Resin / Chrome plated
Vagyis bevont műanyag.
https://www.casio.com/europe/watches/casio/product.A700WE-1A/ -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Lehet tudni, hogy az A700 tokja miből van? Mármint acél vagy valami más, és bevonatolt/kopós sztori? -
Szatee
kezdő
válasz
nothingface #3206 üzenetére
Igen, de ezen vannak gombok, a VDB-1000 esetén nincs egy sem, csak érintőképernyő. Ettől más, mint az elődjei.
-
-
perge666
veterán
válasz
lomposfarkas #3212 üzenetére
Igen meg lett,azért köszi neked is.
A digitális része tökéletes azt leszámítva hogy a kis rugó ami továbbítja a hangot az nem volt benne,és helyettesítettem vékony drótszállal.
A gumitömítése is szerintem már nem sokat ér,de vissza raktam.Az analóg része sajnos hol megy hol nem.
Most dilemmába vagyok hogy vigyem el egy órás mesternek hogy csinálja meg,vagy engedjem el.
A gyengéim az Ana-digi órák és ez szerintem nem egy tömegtermék. -
lomposfarkas
tag
válasz
lomposfarkas #3211 üzenetére
Közben meg is lett
-
perge666
veterán
válasz
perge666 #3202 üzenetére
Casio ARW-320 órába vettem 2 belevaló elemet,de sajnos nem akar életjelet adni.
Valamit meg tudok esetleg próbálni hátha elindulna?
A másodperc mutató valamikor elem piszkálgatására elindult,ment 4mp-t,mert előtte 28-on állt most pedig 32-n van.Mi mehet ezekbe tönkre?Eléggé egybe van kívül-belül,és belülröl még tiszta is,sehol egy kosz vagy rozsdafolt.
-
perge666
veterán
válasz
perge666 #3201 üzenetére
W-752 amit kérdezel.Ezek közül ez a legközömbösebb számomra.
ARW-320 Nekem ez jön be ezek közül a legjobban.Intézek hozzá elemet,ha minden szuper vele akkor jöhet a szíj is hozzá.
ABX-22-nek is örülök,csak sajnos annak a tokja sérült a szíjfelfogatásnál,meg használtabb állapotú. / már mókolták /
CBX-600 úgy jó ahogy van. / használatból adódó apró karcok előfordulnak az elmúlt 30 évből /
DBC-62-nek gyenge az eleme azt írja meg valamiért nincs hangja,pedig lecsavaroztam a hátlapot benne van a rugó. / vagy lehet 2db kell bele? /
W-59 megtetszett az egyszerűsége miatt / van W-91 is a csomagban,de elem berakásra nem adott életjelet /
MMA-200W sajnos eléggé karcos az üvege és a tekerője hiányzik a végén,de nagyon megfogott.
Van még néhány sablon óra,csak ezek fogtak meg.De szerintem kettőt ha megtartok.
-
perge666
veterán
válasz
Luck Dragon #3199 üzenetére
W-752
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motoros topic
- RoadCraft - Akár négyen is játszhatunk a teljes változattal
- PLC programozás
- Xbox Series X|S
- Ingatlanos topic!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bestbuy játékok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest