Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
macskajancsi #639 üzenetére
Köszi, kinéztem párat még pénteken. A működésképtelen is jó ötlet, utánanézek.
-
macskajancsi
aktív tag
Szia!
Pár tipp:
Én a helyedben fényképezőgép szervizeket túrnék a neten, hátha adnak jobb ajánlatot.
Sajna személyesen nem ismerek sokat.
Illetve használt, de működésképtelen ugyanilyen gépet is lehetne keresni 2-3 sörért cserébe, és egy ügyeskezű ismerős szerintem jó eséllyel meg tudja csinálni.
Sok szerencsét! -
Hátha benéz ide valaki...
Sziasztok,
Van egy kis Canon ixus fényképezőgépünk, aminek tönkrement az LCD kijelzője. Hiába garanciális, mivel mechanikai sérülés van a műanyag kereten (jogos észrevétel), nem cserélik, csak 15000 Ft.-ért. Pont ennyiért vettük a gépet a MM-ban akciósan. Van valamilyen alternativ szerviz, ahol olcsóbban megoldják, vagy várjunk MM kiárusításra?
Előre is kösz a segítséget. -
hun620
tag
Újra vissza kellett vinnem: valószínűleg rosszul szerelték össze, mert kontaktos volt az LCD. De ezt is javították 1 nap alatt, szóval bocsánatos bűn
-
hun620
tag
Az 550D-m burkolata eléggé recsegett-ropogott, szerdán beadtam, pénteken már mehettem is érte. A szervizlapon pedig ott van a kiolvasott expo szám is. Egyelőre szimpatikus helynek tűnik.
-
DJ Reinhardt
tag
válasz
helo-mee #630 üzenetére
Nálad spéci a helyzet: most költöttél a gépre.
4-8GB CF kártyák viszonylag vállalható áron elérhetők, legfeljebb majd eladod a géppel együtt, némi (HAHA!!!) bukással.
A CF-SD adapter sem gáz, ha eleve beszámolod potenciális hibalehetőségnek.
Nálam egy SD - micro SD adapter játszik kényszerből noname (egyenesen hamis, olcsó kínai másolat) kamerával, eddig noproblémó. Ments gépre gyakran (legkésőbb hazaérkezéskor), néha bevetés előtt dörgöld meg az SD érintkezőit vagy mozgasd meg a CF adapterben. Ha mégis beüt a gebasz, hát nyelni kell egy nagyot. Ez az ára, ha a fejlődés elszáguld a fejünk felett és megtartjuk a régi technikát. -
helo-mee
csendes tag
sziasztok!
van-e valakinek tapasztalata Canon kamerával CF kártya helyére rakott SD adapterrel???
inkább vennék több GBos SD kártyát, mint CF-et, mert az SD máshol is használható.
Vagy ez nem túl jó ötlet? Köszönöm.
(láma 'fényképész' vagyok) -
helo-mee
csendes tag
Sziasztok!
kisit visszaolvastam, sajna több a negatív mint a pozitív a Camera Kft-ről, főleg az ügyfélbarát hozzáállás a defektes, ahogy levettem.
Nos, van egy ősrégi Powershot G2 gépem. Kölcsönben volt egy darabig és úgy került vissza hogy nem kapcsol be. Meg se nyekken. Akkuról semmiképp. Töltőre téve pedig nem történik semmi, még a töltést jelző led sem világít, pedig a töltőt kimértem, kijön belőle a töltő fesz/töltő áram.
Érdemes-e eljuttatni a camera kft szervizébe vagy lengetős módszer az ablak előtt???
Sehol nem találtam meg, h. mennyi náluk a bevizsgálási díj... :S
Valaki valami hasznosat? Jó lenne nem kidobni a gépet.
(ja, akinél kölcsönben volt, az egyszer nyilatkozott, hogy márpedig ő működőképesen adta vissza... azóta nem elérhető :S ) -
C^^
őstag
Volt náluk a vázam fókuszkalibráción, sajnos nem volt időm ott helyben kipróbálni, nagyon nagy hiba volt.
Az autofókusz ugyan jobb lett, de azóta a kereső iszonyú homályos, gyakorlatilag használhatatlan. Gondolom a mattüveggel nem stimmel valami.
Van rá esély, hogy javitani fogják anélkül, hogy még egy rakás pénzt otthagynék? -
macskajancsi
aktív tag
Rettentő nagy mínuszjel, feketepont, egyes, gonosz szmájli, és f@szkorbács a mélyen tisztelt káeftének.
Ezek miatt.
Nem értik meg a TÉNYEKET (pedig egy 60-as IQ-jú emberkének el tudom magyarázni mi a bajom), vagy nagy ívben tesznek rá, nem tudom melyik.
Fogyasztóvédelemmel próbálkozott már valaki velük kapcsolatban? -
oncsi
őstag
Én egy újabb elégedett ügyfél vagyok a Camera KFT. részéről.
Van egy S1 IS gépem, ami CCD hibás lett. A gép 2006 Januári!! Papirjai már nincsenek meg. Meglepetésemre 3 nap alatt a Camera KFT-nél megjavították. Optika, és CCD csere!! (optika nem is volt hibás, csak kicsit morgott ha zoom-olt.) Javítási összeg 0 Ft A cserélt alkatrészekre fél vagy 1 év gari !!! (még nem érkezett meg csak a hölgy mondta mikor kérdeztem a munkalap alapján) Még nem tapasztaltam hasonló hozzáállást sehol. A napokban a 370e Ft-os TV-m talpa elrepedt és így nem áll meg a saját lábán. gari 2 hónapja lejárt. (LG) Szervizes egyből mondta, hogy mind eltörik idővel és ők cserélik. De nem ingyen! 35e Ft az új talp. Úgyhogy ha lehetne piros pontokat adni szerviznek, akkor most a Camera KFT-nek utalnék egyet. -
Dízeles
aktív tag
Általános szervizes topikot nem találtam .
Pozitív tapasztalat
Canon Power Shot A 75 ccd meghibásodott.
A Camera kft munkatársai igen segítő készekvoltak a garancia időn túli javításban.
Vidékre ingyen futár hozta a javított gépet.
Ha valakinek javításra szorul a digitális fényképező gépe őket ajánlom.
By -
generikus
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Canon SX10 IS-em, és az utóbbi időben lett a CCD néhány hotpixel, ami mindig fehér, és nagyon zavar, mert a kijelzőn is ill. a keresőn is látszik, ha fent van az objektív védő kupak. Az elkészült képeken is láthatóak elég rendesen.
A Canon helpdesk szerint a Camera Kft.-hez kell vigyem.
A kérdésem az lenne, hogy ott meg tudják csinálni ezt egy szoftveres hotpixel re-map-al? Van hozzá eszközük? És ha van, akkor mennyi ideig tart nekik? Nem hagyom ott nekik hetekig a gépet egy pár perces műveletért
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.
Péter -
csabors
tag
Sziasztok!
Svájcból behozott fényképezőgépet -Canon- javítanak itthon? (Camera KFT) Európai garilevél pecsételve, számla megvan.Üdv:
-
jeni
félisten
Pénteken megkaptam a Canon IXUS 100 IS készüléket,amit javításra leadtam hétfőn. Teljes objektívet cseréltek rajta
1.,CSAK EGYRE NEM FIGYELTEK a kontroll ledeket nem jó helyre tették vissza,egymáshoz képest egy sorral el vannak csúszva.
2.,Másik az élőképe nekem zajosnak tűnik, igaz az elkészült kép az jó csak maga AZ ÉLŐKÉP zajos
3.,A harmadik az aksija ennyire melegszik használat során,szinte érezni,hogy a Canon IXUS fémháza működés közben ahogy tapizom az aksi részénél.
Akinek van ilyen gépe, az tud infót adni arról, hogy nála is fenn állnak a 2-es és a 3-as sorban megírt hibajelenségek?
Bár az is igaz lehet,hogy nem a Camera KFt javította meg,lehet,hogy csak továbbítja azokat melyeket átvesz javításra.
Bár nagy piros pont nekik hogy 4 nap alatt elkészült. -
jeni
félisten
Szia
A kijelzőn látom folyamatosan mikor fényképezek,,illetve vissza nézve az elkészült képeket,ott virít a pötty..Mikor a menüt és egy másik memóriakártyát tettem bele és azon egy Pana FS3 képei voltak akkor nem lehetett látni a pöttyöskét -
jeni
félisten
Szia
Bocs,hogy ide írok nekem egy Canon IXUS 100 IS van igaz nem én vagyok az első tulaja (bár az apámé) . A gond az ,hogy friss gép ellenére (09.07.08) pedig Made in Japan teljes terjedelmében,és fényképezéskor a bal sarokban pöttyöt látni folyamatosan,vagyis PIXEL hibás.
Ezt miképpen oldják mer sajna csere nem jöhet szóba mert letelt a 3 nap. Ha van ennek topikja,megköszönném a linketMa leadtam a Camera Kft-n javításra,elvileg 10-15 nap alatt készül el.
Mit csinálnak vele,hogyan javítják?
1.gondolom elsőre kipucolják,hogy lejön-e
2.szoftveresen kiégetik?
3.CCD- érzékelőt cserélnek benne? -
*Ropi*
félisten
válasz
zozo2222 #598 üzenetére
Abban igazad van, hogy poros a levegő, de a légáramlás sebessége nem engedi megtapadni a felületen, hanem lepattannak róla a porszemek. Egyébként a tükörakna felfogható egy zárt térként is, amibe ha belefújsz, csak kifelé tud jönni a levegő, tipikusan a "hogyan vegyünk ki egy apró tárgyat a pohárból, anélkül, hogy bármelyikhez hozzányúlnánk?" - bűvésztrükk. Nagyon egyszerű: elég erősen belefújunk és a levegő kihajtja.
-
zozo2222
csendes tag
Üdv!
Olvasgatom a fórum hsz-okat a szenzor tisztításról és itt-ott azért meglepődöm, mennyire túl van ez misztifikálva. Canon 400D-m van és gyakran cserélgettem az obikat rajta, amig meg nem tanultam valamelyest fotózni. A szenzor bizony gyakran lett poros.
A tisztítás viszont nem egy nagy dolog. A lényeg, az információk összegyűjtése, a kamu dolgok kiszűrése (fültisztító...) Mivel egy kép felér 1000 szóval érdemes megnézni a következő linket: http://www.youtube.com/watch?v=lpSi27u4azQ&feature=related , ahol egy tisztító szett használatát mutatják be. A fototipp.hu-n is van valahol egy videó.
A magam részéről az olcsó és jó megoldások híve vagyok.
- Ha levegővel akarunk tisztítani, akkor tegyük azt lehetőleg tiszta levegővel.
1; Legyen tiszta a helyiség levegője (nekem a toaletta leg pormentesebb helyiségem, amibe a művelet elkezdése előtt, beteszem bekapcsolva a hepa 12-es porszívót 5 percre, majd várok 10percet,hogy az esetlegesen megmaradt porszemek leülepedjenek),
2; Az eszköz amivel a befújást végezzük (pl. patikából körtefecskendő, amit pormentesen csomagolva tárolok).
Fújjunk be a tüköraknába néhányat, több szögből, majd kapcsoljuk be a gépen a manuális tisztítás funkciót, hogy a szenzorra is fújhassunk néhányat.
- A szenzort ezután ellenőrzöm, a kitobit és zseblámpát használok hozzá. Ha van rajta még por akkor egy művészboltban vásárolt mókusfarok-szőr ecsettel ÓVATOSAN eltávolítom.
- Ha makacs, ragadós szennyel van dolgunk jöhet a nedves tisztítás. Szintén "pormentes" helyiségben végezzük. Az izopropil sajnos nem pótolható, próbáltam többféle anyagot az a leg jobb hatású. A sensor swab viszont könnyen pótolható. APS-C mérethez megfelel pl. a Tesco-ban kapható ragasztó-felhordó műanyagpálca, amire papírtörlőt szoktam tekerni (csak Zewa a többi vagy szöszöl, vagy szutyok ázik ki belőle az izopropiltól).
A papírtörlőre két-három csepp izopropilt cseppentek. Nagyon enyhe nyomással áthúzom a szenzoron a tisztítót, ezt két-három alkalommal elég megtenni. Semmiképp ne nyomjuk meg erősen a pálcát, mert a szenzort borító mikrolencséket eltörhetjük és ezzel tönkretesszük azt.
Már csak bátorságot kell gyűjteni a művelethez! -
KrAt
veterán
Bevittem egy CCD hibás A75-öt, megnézték, azt mondták, igen, valóban ingyenes hibajavítós a cucc, 1-1,5 hét mire meglesz, sms-ben értesítenek..
Eddig tökfrankó
-
Zozzant
addikt
válasz
Zoli bácsi #589 üzenetére
Szerintem küldje csak ki, rossz és kész, ne mondjuk már ki eleve ennyire szarnak a pentax kitobit... persze ez lenne a legkényelmesebb. Linkeltem már neked saját 1-es kitobival készült képet, kitobi képe van de nem mosott itt-ott homályos.
-
Zoli bácsi
őstag
Kb 1 hónapja küldtem el futárral a Camera KFT-hez egy 18-55 ALII-es kitobjektívet. A gondom az volt, hogy nagylátószögnél erősen lágyul a széleken. Sokan mondták, hogy mindegyik lágyul, de ennyire azért nem. Beküldtem, ők a szerviz. Ma csörög a telefonom, rejtett szám, fölveszem, mondja hogy ő P.D. a Camera KFT-től. Elmondja, hogy az objektív miatt hívott, kipróbálta, sokkal jobb mint a náluk lévő AL I-es, igazából nem lát hibát. Mondtam, hogy eddig Nikonom volt, annak a kitobija után volt furcsa, mert bizony sokkal rosszabb....Mondja, hogy erre had ne mondjon semmit. (Szar a Pentax kitobija, asszem' ebben kimondatlanul megeggyeztünk) Szóval megkérdezte, most mi legyen visszaküldje az obit, vagy kiküldje külföldre javításra. Beszélgetés közben említettem, hogy töltöttem tesztképeket föl a netre, mondtam, hogy a PH fórumába írogattam, ide linkeltem tesztképeket. Mondta a srác, hogy szokott erre járni, megkeresi a tesztképeimet, megnézi, aztán ha annyira rossznak látja kiküldi. Rákérdeztem, hogy mennék szenzortisztításra, ugye megcsinálják ambulánsan..A válasz hogy igen, keressem meg személyesen, megcsinálja a tisztítást is. Mondtam, hogy pumpával fújogattam, nem jött le, azt mondta ők is hasonlóképpen kezdik, aztán ha nem jön le a kosz, akkor egyéb megoldás..De ezt már nem részleteztük. Ja, és elnézésemet kérte, hogy egy hónapja ülnek az objektíven.
Kb. ennyi volt a telefonbeszélgetés, majd miközben kerestem a leesett államat, azon gondolkodtam tehát ez az a hírhedt Camera KFT? Ha ilyen szervizesek dolgoznak, akkor nagy baj nem lehet. -
pitman
őstag
A por a szűrő mögé elméletileg nem juthat be (természetesen egy hibás szigetelés esetén ez nem így van).
A szétszedéses tisztításra akkor kerülhet sor, ha a szenzorra olyan kosz kerül, amit nem lehet lefújni, illetve a házi, nedves tisztításnál is csak szétmázgálni lehet. -
szenny
csendes tag
Sziasztok!
A CMOS tisztítós dologhoz szeretnék hozzászólni!
Konkrétan a szétszedéses tisztításhoz!
Igazatok van tényleg hozzá lehet férni szinte 100%-osan előlről a képérzékelőhöz és egy ilyen 2500 ft-os léglefúvásos tisztítás alkalmával szinte tökéletesre lehet tisztítani a CMOST!!!
A szétszedéses tisztítás az akkor játszik ha már a por a szűrő mögött van! (mert csodák nincsenek por, meg van) Szóval kenegethetitek akármivel a szenzort, hogy tiszta legyen ha mögé ment a por....További szép estét! -
Zoli bácsi
őstag
E-mailben megkérdeztem a topik témájához tartozó szervizt, hogy megvárható-e a tisztítás. Ezt válaszolták:
"Köszönjük levelét! A külső légbefúvással történő tisztítás 2.500 Ft és
megvárható."
Tehát ambulánsan megcsinálják, ez a lényeg. És gondolom nem körtepumpával fújnak.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. -
ottkar
addikt
válasz
DJ Reinhardt #582 üzenetére
De oldószerrel pld egy TFT-t csak akkor kell pucoválni ha zsíros szennyeződés van rajta. Először ecsettel kel lesöpörni majd antisztatikus törlővel letörölni és ha tiszta akkor vége. Nem szabad túltisztítani semmit.
-
ottkar
addikt
válasz
philoxenia #580 üzenetére
"Készülékünk fő mosóhatása az ultrahangtérnek köszönhető, amely a mosófolyadékban keletkezik"
De itt nem az UH mos hanem a mosószer az UH csak mozgatja a molekulákat.
-
DJ Reinhardt
tag
válasz
Zoli bácsi #581 üzenetére
Vegyszerboltokban 2-3000Ft lehet egy literes adag, az otthon elég örök időkre.
Vagy megveszed "csavaros kifli"-mennyiségben fotós tisztítókészlet részeként (fajlagosan aranyárban) pár kellékkel.Lefogadom, hogy ha már megvetted, nem maradsz nyugton és megtakarítod a masina belsejét
Ha egy kijelzőt meg tudsz takarítani csík- és foltmentesen, utána a szenzor már nem nagy varázslat. -
Zoli bácsi
őstag
Elnézést kérek, nem akartam itt a topikban vitát kirobbantani a szenzortisztításról, és a különféle vegyszerekről, csak az érdekelt volna van-e valakinek személyes tapasztalata a Camera KFT-s CCD pucerálásról.
Azért az izopropil alkoholos tippet köszönöm, igaz, hogy szenzorhoz nem merek nyúlni, de találtam egy leírást, hogy 1:1 arányban vízzel keverve elsőrendű monitortisztító (LCD). És feltételezem hogy objektívtisztításra is kiváló. Akkor ilyen kell nekem. Kérdés, hogy hol kapok. -
philoxenia
MODERÁTOR
UH.
-
DJ Reinhardt
tag
Ami UH-s cuccot én láttam (használtam), az a freonos küblit zizegtette, amibe az alkatrészeket lógattuk. Lehoz az majdnem mindent, természetesen nem mindent szabad mosni vele.
Kiváncsi lennék a tényleges Camerás technológiára, mert nekem nagyon fórumhuszáros beszólásnak tűnik a "8-10 befújás 2500-ért" meg a kiszereléses CCD-tisztítás (MINEK???)
Csak pár lehetőséget látok ez utóbbira oknak:
- valaki keveri a kereső tisztítását a CCD-pucolással:iyen netes szakértő sok van.
- hibás szigetelés miatt CCD és IR-szűrő között bekoszolódott szenzor esete: ez szerintem garanciális és rendkívül ritka.
- nagyon durva szennyeződés (beázott de még javítható, belepottyantott egy madár, rápetézett a sáska, belefröccsent a malter): hát ezért viszont fizessen a gazdája, már csak nevelő célzattal is -
ottkar
addikt
válasz
Murderer69 #576 üzenetére
Tudod nekem kémia a szakmám. Mégis mit gondolsz miért van minden tisztítókészletben oldószerkeverék is?
-
ottkar
addikt
A következő anyagok vannak a tisztítófolyadékban, dietilénglykol, monoethiléter, ethil-laktat, etilénglikol és víz. Az éternek az a tulajdonsága hogy a zsír és olajmolekulákat elkülöníti egymástól és mivel a leggyorsabban párolgó anyag ezért azok szétrepülnek a levegőbe.
-
Murderer69
őstag
"Pld Giottos tisztítókészlet"
hát azért az messze nem olyan sima vatta mint a fülcucán sokkal keményebb állagú de finomabb tapintású..
de szvsz még mindig a legjobb megoldás az UH"Az UH porlasztani tud de csak száraz porló anyagot. A zsír nem porlik."
azért a bubik lekotorják a zsírt is de erről nem nyitnék vitát -
ottkar
addikt
válasz
Murderer69 #572 üzenetére
Most őszintén oldószerrel hogyan akarod vatta nélkül a zsíros szennyeződést letisztítani?
Egy kis vászondarabnak is van szála.A vásárolható oldószeres CCD tisztítóhoz is olyan vattába burkolt pálcákat adnak mint a fültísztító. Pld Giottos tisztítókészlet. -
DJ Reinhardt
tag
válasz
Zoli bácsi #566 üzenetére
Ha 2500-ért ugyan tényleg csak belefújnak, de ahogy ők fújnak, az lehozza a szutymót, akkor nem mindegy?
Csak kisebb részben fizetsz a fújásért, nagyobb részben azért, mert tudják mit, mivel és hogyan lehet fújkálniBeviszed, beadod egy obival együtt, "jajbocsánat, nincsvázsapkám, csakezvan". Valószínűleg az obi hátulja is kap egy szusszantást, már csak hogy magának ne csináljon plusz munkát a technikus.
Pucolás után ott helyben a pultnál lecsekkolod, obicsere nélkül, reálisan szűk (nem f/1024-esblendén.
Ha jó, köszviszlát. Ha nem, visszaküldöd még egy menetre. Fizettél érte, jogod van rá. Ennyi.Lényeg, hogy ne a sarokról szaladj vissza reklamálni, mert bárki képes egy obicserével összeporolni akármilyen tiszta szenzort, és lehet, hogy jófejségből (nem garanciából!) megcsinálják még egyszer ingyen, de azért ez kelthet ellenérzéseket a technikusban, aztán kedves ügyfél megfullad csuklás közben vagy panaszkodik, hogy mióta szenzortisztításon volt, csak bemozdult képeket tud készíteni
-
KTTech
veterán
válasz
Fültisztító és alkohol tényleg nem jó. De mikroszálas törlőkendő és izopropil alkohol már jó.
-
KTTech
veterán
válasz
A www.nika.hu ebben a hónapban ingyen demózza az új szenzortisztító cuccát ;) Egy ember igaz csak 1 gépet vihet... de szerintem ez bőven elég neked
-
ottkar
addikt
válasz
Murderer69 #567 üzenetére
"a száradt festéket úgy le viszi hogy "
Én zsíros szennyeződésről beszéltem. Meglepő hogy a zsíros szennyeződést oldószerrel tisztítani halott ötlet.
-
Murderer69
őstag
elárulom neked hogy UH-al szinte mindent le lehet kotorni én jóval komolyabb dolgokat takarítok UH-al pl a tetováló cumómat amin azért nem csak zsíros szennyeződés van a száradt festéket úgy le viszi hogy azt el sem hiszed utána be a sterilizátorba és kész is
najó oda nem kel a fgépet berakni lehet nem tenne jót a kis lelkivilágának
Zoli bácsi fülcuca és alkohol konbi halott ötlet nyomot hagy .....
-
Zoli bácsi
őstag
Fogalmam sincs mit csinálnak.... Keresgéltem a neten, és többször belefutottam ilyen írásokba, fórumhozzászólásokba, ahol erről volt szó, hogy erősen szennyezett szenzort kiszereléssel tisztítanak meg. A 2500 ft-os tisztítás meg 8-10 pumpás befúvást jelent.(Ezen házilag többszörösen túlvagyok) Nem linkelek, keresőbe beírva a szenzortisztítás és Camera kft szavakat dob ki elég találatot.
Ezeket az információkat az internetes fórumokban, cikkek hozzászólásaiban leltem, csak azért jöttem ide a topikba, hogy esetleg valaki járt náluk ilyen ügyben, akkor megmondja, mi a helyzet, hátha változott valami. Van itthon alkoholom, fültisztító pálcám, de nem merek nekiugrani, van aki szerint az alkohol sem jó.
Hamarosan úgy néz ki megyünk pár napra Pestre, úgyis nálam lesz a masina, majd megnézetem. Vagy a Camera KFT-nél (elvileg ők a hivatalos szerviz), vagy máshol.
Apropó, nem tudtok egy normális szervizt mondani, ahol ambulánsan leszedik a sarokból azt az egy k***a porszemet...? Gondolom más is van ilyen béna, hogy nem mer a szenzorhoz nyúlni fújkáláson kívül. -
ottkar
addikt
válasz
Zoli bácsi #561 üzenetére
"ehhez szétszedik a gépet, hogy hozzáférjenek a szenzorhoz."
A szenzorhoz mit akarnak jobban hozzáférni mint a nyitott zár és felcsapatott tükörnél? Pálcikára tekert vattapamaccsal lehet alkoholosan tisztítani ha szétszedik akkor se lehet csodát művelni. Olyan vatta meg olyan antisztatikus kendő nincs aminek szála ne lenne. A Camera kft miért pucolná egészen másképp?
-
Zoli bácsi
őstag
Dehogy akarok komolyabb tisztítást.
Egy makacs porszem miatt szétszednék a gépet?
Lehet hogy igazad van, nekem kéne kipucolni. Csak azért félek a szenzorhoz nyúlni, még sosem csináltam ilyet. Meg állítólag a szenzor érintésével ugrik a gari..ez nem tudom mennyire igaz. Egyébként kerestem a google-val szenzortisztítás+szerviz szavakra, lett egy-két találat a Camera kft-vel kapcsolatban is. Ha csak a fele igaz annak amiket olvastam, akkor is tökéletesen igaz a topik címe.
Többen írták, hogy 15ezer forint a szenzortisztítás, ehhez szétszedik a gépet, hogy hozzáférjenek a szenzorhoz.
A 2500 ft-os tisztításnál állítólag párat belefújnak a szenzorhoz, ami koszosabb lesz, mint volt.
Kb 2 éve voltam a Nikonnal szenzortisztításon a Fóti úton, szintén gyárilag koszos CCD miatt, amit nem tudtam lefújni. 10 perc alatt kész lett, annyi volt hogy hazamenve tesztképnél szálszerű dolgok látszottak, amik egy-két fújással eltűntek. Ebből gondolom, hogy nem lefújással dolgoznak, hanem valami nedves tisztítással. De ez a Nikon Kft, a Camera Kft az valami egész más. -
KTTech
veterán
válasz
Zoli bácsi #559 üzenetére
Ha komolyabb tisztítást akarsz, akkor ahhoz szétszedik a gépet, és nem 2500-ba kerül, valamint nem fogják azonnal megcsinálni.
Egyszerűbb, ha veszel megfelelő nedves tisztítószettet, és magad pucolod ki a koszt (vagy keresel valakit, akinek van ilyenje, és veszel tőle egy tisztításra valónyit: 2-3 pálca + pici folyadék, de a pálca a drága)
-
Zoli bácsi
őstag
Sziasztok! Pentaxos topikban érdeklődtem, de aztán rájöttem, hogy van saját topikja a Camera kft-nek. Azt szeretném csak megkérdezni, hogy a szenzortisztítást "ambulánsan" megcsinálják, tehát meg lehet várni? K200D-m szenzorán van egy nagyobb kosz, fújkáltam, de nem jön le, mást meg nem merek hozzányúlni. Sajnos f8-tól látszik az árnyéka.
Valahol azt olvastam, hogy csak párat belefújnak ők is a szenzorhoz, ennyi a tisztítás 2500ft-ért, ez valóban így lehet? Mert nekem a fújkálás nem vitte le a koszt, elég makacsnak látszik, gyárilag adták a géphez.
Érdemes a Camera kft-hez menni (Ők a hivatalos szerviz) vagy keressek független szakembert? Csak azért ódzkodom, mert sok rosszat olvas az ember róluk. Igaz, jót is. -
Márton
nagyúr
Nem dolgoznak mostanában?
Tegnap egész nap hívtam, de senki nem vette fel.
Ma meg mind2 szám állandóan foglaltat jelez. Ennyire égnek a vonalak? -
KTTech
veterán
Na, ismét meglátogattam a Camera kft-t, ezúttal sok mindent vittem magammal:
1 db zárhibás 40D: tökéletesen meg lett javítva, szinte nem is látszik, hogy atomjaira szedték (csak onnan tudom, hogy bontva volt, hogy szervizben dolgozom és rááll a szemem az apróságokra). A szenzoron sem maradt nyoma a beavatkozásnak, tökéletesen tiszta volt (a zárcseréhez többek közt a szenzort is ki kellett venni a gépből).
1 db képstabilizátor hibás Canon 17-55/2.8 IS USM: tökéletesen megjavítva (IS csere+dekorelem cseréje + még valami, amit nem tudok mi...), kitisztítva, AF pontosra állítva (ezt is atomjaira szedték...). Pormentes volt, amikor átvettem, ami magában is nagy szó ennél az objektívnél.
1 db Nikon mountos Sigma 18-50/2.8: AF szinte tökéletesre lett belőve (erős frontfókusz volt a hiba) a lehetőségekhez képest.
Utóbbi kettő térítéses javítás volt, az elsőért 40E-t, a másodikért 10E-t kellett fizetni, ami korrekt ár. Mindhárom javítás bőven a vállalt határidőn belül készült el (illetve a térítésesekre nem volt határidő, de minden 10 napon belül készen volt).
-
johnjohn
addikt
válasz
Sk8erPeter #547 üzenetére
A témaindító hsz. 2005-ben volt, a probléma azóta is fennáll a kollégák szerint, mármint ami a szerviz szolgáltatásait illeti.
-
Sk8erPeter
nagyúr
A témaindító hsz.-ben a képek már halott linkre mutatnak, így nem igazán tudom megnézni, mi is volt az eredeti probléma.
Megköszönném, ha felraknád pl. az Imageshack-re! -
-
pitman
őstag
Nézd, kezd ez a vita teljesen meddővé válni. Olyan dolgokat próbálsz az én gondolataimként megfogalmazni, amit én nem írtam le. Én leírtam az eset kapcsán a véleményemet, ebben pontosan leírom mit miként értek. Nem fontos vele egyetérteni.
A 300D-s példád ugyanúgy nem jó analógia, mint az autós sem volt az. Nem mindegy ugyanis, hogy egy szériából mondjuk 10% megy tönkre ugyanazzal a hibával (pl. 300D), vagy mondjuk 80% (hibás ccd sorozatok). A félreértés elkerülése végett: a fenti számokat csak a szemléltetés kedvéért írom, semmi közük a valósághoz (mielőtt ez is ki lenne forgatva).Egyébként nincs rá szükségem, hogy bármiben is igazam legyen. Én csak a saját véleményemet írom le, mint ahogy korábban is utaltam rá. Ez lehet igaz is, de az is lehet, hogy nem az. Az a szép az életben, hogy nem vagyunk egyformák. Mindenki másképp látja a dolgokat.
-
Dtomi
őstag
A 300D nek nem a zárszerkezete a műanyag ehhhh. Hanem az AF segédtükör mechanika fenntartó pöcke ehhhh. Amúgy a 300D egy nagyon nagyon jó gép és nekem volt olyan 300D-m amit kb 80000 expóval adtam el.
-
Ismi
csendes tag
Volt már szerncsém ugye 300D hez belülről is ha nem veszed zokon. Tudom mi van benne, hogyan épül fel. Nem mondanám hogy fémvázas ha nem lenne az. Egyébként még az EOS 300D-nek is fémből vannak a zárlamellái. Ami azt illeti nem is találkoztam ojan SLR-el aminek ne fémböl lettek volna a zárlamellái. Bár lehet hogy én vagyok alulinformált
Nem is tudom mit könnyebb legyártani. Egy "negatívot" rozsdamentes acélból fröccsöntés végett, vagy több százezer darab ugyanojan pontosságú fémalkatrészt. De ezen nem is vitatkoznék, mert egyértelműsége révén teljességgel felesleges.
Ha annyira szereted a pentaxot, hát vegyél azt. Én mindenesetre megkímélném magam tőle XD
-
ottkar
addikt
Akkor mondd meg a drágább gépeknek miért fémből van a tükörtartója meg a zárlemezei? Az nem igaz hogy a fém tükör nem tér vissza gyorsan mert az emberi szem nem tudja követni úgyse. Láttál egyáltalán te egy jó filmes gépet aminek természetesen nagyobb a tükre mint a digitnek hogy hogyan működik az elektromechanikailag? Azt is elárulhatod miért a fémbelsejű Pentaxokra írnak 100 ezer expot? A Canon 300 éppen nem a hosszú élettartamáról volt híres. És azt honnan vetted hogy fémvázas? Csak egy két alkatrész van benne fémből amit már végképp nem lehetett műanyagból csinálni.
A fröccsöntésnél mit gondolsz hova nyomják bele a képlékeny műanyagot? Fröccsöntő szerszámba ami rozsdamentes acélból preciziós másoló marással készülnek. Horribilis összegbe kerülnek, legalább annyiba mint a fémfröccsöntő szerszámok. Sok műanyag nem olcsóbb mint az ötvözött fém. -
Ismi
csendes tag
Most nem azért írok hogy kioktassak. De az EOS 300D nem totál műanyag belülről.Igen sok fém alkatrésszel rendelkezik, és a belső váz is fémből van. Mindössze a burkolat műanyag.Nem magnéziuötvözet mint pl az EOS 5D külső váza. És az, hogy miből készítenek egy alkatrészt nem csak egy tényezőt kell figyelembe venni. PL ha az említett tükörmechanika szerkezetet fémből- mondjuk acélötvözetből lenne, az a tehetetlensége és a gyors tükörmozgás miatt sokkal hamarabb tönkremenne mint a műanyag ami sokkal könnyebb alkatrész. Korszerű fényképezőknél fontos hogy a kereső elsötétedése exponáláskor a lehető legrövidebb legyen. Ezt legjobban könnyű műanyag alkatrésszel lehetséges megvalósítani. Ami kevésbé terheli a tükörmazgató mechanikát.
A fröccsöntött műanyag alkatrészeknek gyártástechnikai okok miatt jóval olcsóbb az előállításuk mint az acélszerkezeteknek. Példa ezekre az olcsóbb kategóriába tartozó objektívek, amelyek szinte semmi fém alkatrészt vagy fémtubust nem tartalmaznak.
Például a canon L kategóriájú objektívjei két dologról ismeretesek. A súlyukról és az árukról.
(minőségről nem is beszélve). Nyilván nem a műanyag alkatrészek teszik nehézzé. -
ottkar
addikt
Tudod az az érdekes hogy az esetek 80%-ában a gyengére megcsinált alatrészek se munka se anyagárban nem olcsóbbak.( a csavarhúzó valóban olcsóbb ha biliacélból van mintha króm-vanádium ötvözetűből lenne , csak ha visszaviszik és el kell dobni akkor már nem.) A tüköralap viszont műanyagból fröccsöntve már nem olcsóbb mintha acélból lenne. A fémvázas fémbelsejű gép semmivel nem drágább mint a totál műanyag (EOS 300 D) A Pentaxok belseje pld ötvözött acélból van.
( abban igazad van hogy a mai fönökök nem azért adnak sokszor utasítást mert értenek az adott szakterülethez, hanem mert ők a főnökök.) -
j.bravo
addikt
Az ilyenek is megtanulták az anyagismeretet, csak azt is hogy a megrendelő óhaja parancs - márpedig ha a megrendelő (a pénzügy, marketing, értékesítés, satöbbi) azt mondja hogy nem baj ha sz*r, csak olcsó legyen, olcsón adhassuk, vigyék mint a cukrot, mondván hogy ha eladnak 2x darab ócska terméket az több bevétel, mint ha kevesebb, de jobb minőségűt adnak el drágábban - akkor a vacak és olcsót fogja tervezni-gyártani.
Ez van, ebbe az irányba megy a világ, nehéz lesz ellene tenni.
Egy (de inkább két) emberöltővel ezelőtt a mérnök szava többet (de legalább annyit) nyomott a latban, mint a pénzügyesé-marketingesé-kereskedőé, de ez szép lassan megfordult. -
ottkar
addikt
Hogy legyen valamiben igazad a szomszédasszonyom a múltkor megkért hogy vegyek le egy ajtót mert az ő csavarhúzójával nem tudja a csillagfejű csavart kihajtani. Hát kiderült hogy az ő csavarhúzójának feje szétmállott mert nemhogy nem volt edzett, megeresztett, hanem lágyvasból készült amit nem is lehet edzeni. Ezt a cikket valóban vissza lehet és kell vinni akár tíz év múlva is mert annyira alkalmatlan anyagból készült.Ezt ugyanolyan baromagyú csinálta mint aki melamint kever élelmiszerbe. Hol szerzett az ilyen végzettséget és hogyan és miért?
-
ottkar
addikt
De könyörgöm atyafi! Hol láttál te a világon olyant hogy a garanciáli időn túl egy egész gép minden alaktrészére működési garanciát vállalnak? Mégha az adott cég gyártotta is. Miért lenne akkor garanciaidő? A Canon gépek tükörcsap törését a garanciaidőn belül javították azon túl csak pénzért. Pedig ott is olyan anyagot használtak amit én tükörcsapnál soha nem alkalmaztam volna. Mert öntökönszúrást alkalmaztam volna inkább. Én megtanultam annak idején a szilárdságtant és az anyagismeretet is.
-
Szten Márs
nagyúr
"Gondolom jól lehúzhattak vagy neked nem megfelelően javítottak hamár ilyen rossz véleménnyel vagy a cégről..."
Legalább akkor tényleg olvass utána, hogy milyen véleménnyel is van a cégről
[link] - ajánlom a #290-t és #347-et. Más dolog egy cég telephelyéről és annak elhelyezkedéséről/állapotáról véleményt mondani és teljesen más dolog egy cég hozzáállásáról/korrektségéről, szerintem ezt nem olyan nehéz különvenni. -
szenny
csendes tag
Rendben! Az apró részleteken már télleg felesleges vitatkozni,hogy mi hol van a boltban és miért nincsenek a dolgok abc-és növekvő sorrendben...
Amúgymeg ha már szervízbe "kell" vinni a cuccot az már jó nem lehet. Legyen az akármilyen szervíz. Szerintem a lényeg,hogy garanciát válaljanak az általuk végzett javításra (nem az ingyenesre) és jól müködjön, hamár javították... Gondolom jól lehúzhattak vagy neked nem megfelelően javítottak hamár ilyen rossz véleménnyel vagy a cégről... -
Dtomi
őstag
Igen, nem úgy van??? Akkor te tényleg nem abba a a camera kft-be jársz mint ahova én. A Somogyi Béla utcában. Ahol üvegpult, van a bejárati ajtóval szemben, a pult mögött egy térelválasztónak használt, tisztapor "bemutatószekrény" egy 400D és 40D vel, talán még egy 430 és egy 580EX II-vel, jobb oldalt két üvegvitrinbe, szir-szar bizományis cuccok. Bal oldalon egy rácsos szerszámpolcon pedig a papírdobozos szűrők, távkioldók stb. átláthatatlan halmaza??? Szerintem mégis u.o járunk, csak én nem szépítem.
nézzen utána -
pitman
őstag
Ha figyelmesen olvasod, meglátod, hogy ez a mondat nem tőlem származik. Én csupán idéztem.
Egyébként a hibás érzékelők nagyon sok fényképezőbe és videokamerába be lettek építve (nem csak a Canont érintette a probléma, a Sony saját palettáján is egész szép kis lista az érintett típusok felsorolása, de más gyártók is érintettek).
Pont emiatt kellett (az ilyen problémák esetén a szerződésekben valószínűleg rögzítettek szerint) a Sonynak vállalni a felelősséget, amit leírtál.
A Canon és egyéb partnerek, akiknek a Sony beszállított, pedig vállalták a berendezések javítását. Ez nekik is pénzbe kerül, ugyanúgy mint a Sonynak. Nyilván mindenki próbálja megőrizni a vásárlók beléjük vetett bizalmát. -
-
szenny
csendes tag
Alapból a valótlan álítás szúrt szemet...mellesleg mindenki olyan gépet és akkora értéket ír amekkorát akar ki néz utánna...nem is ez a lényeg hanem, hogy ne állíts olyat ami nem úgy van...Üveglap,papírdoboz,linóleum stb...Az ilyen hozzászólásokat olvasva tényleg elmegy az ember kedve a szervíztől pedig az valójában nem is úgy van... Lehet télleg a parlamentbe kéne a szervínek költöznie!
-
Dtomi
őstag
Nem csipp-csupp 4 milkós felszerelésel
menten összecsinálom magam
és én kérek elnézést. Az utóbbi hónapban minden héten jártam volt hogy 2x az "új csodálatos dizájnos camera KFT be"
De egyébként visszakeresheti az összes camerás dolgozó az itteni hozzászólásaimat, hogy nem csak fikázok. Viszont ha valami nem jó, azt is megmondom.
-
szenny
csendes tag
Csak annyit tennék hozzá D.tomi,hogy nem szép dolog a gladiátorokat belekeverni (mindenhol vannak). Az már messziről szúrja viszont a szememet,hogy olyan dolgokat írtál a bolt felszereltségéről ami kb 1évvel ezelőtt votl...Néha énis járok arrafelé és nem csip-csup 4gurigányi csucssal... És volt,hogy még "celeb"-et is láttam.
Szóval ha ők nem féltek kiszállni az autóból és rögtön sírni a fórumba akkor gondolom nem is lehetett olyan szörnyű.Mellesleg akkor ha legközelebb neked is a boltfelé vinne az utad ne oda menj ahova "2hete" mert onnan már 1éve elköltözött a bolt. (tapasztalat)
Üdv minden kedves forumozónak! -
Ismi
csendes tag
Már írtam:
"Aki megkapta a 5 éves semmit nem érő gépéért a cserét, (miközben belül tele volt hányva, szerencséjére a épp CCD-hibás is volt) vagy akinek elfogadják a garanciáját 60000-es javításra külsérelmi nyom híján (mert a szervizben kiderül, hogy ezt bizony ütés érte, csak kívülről nem látszik) azoknak eszükbe sem bemenni egy fórumba, és azt leírni. Jobb dolguk is van. Mint pl az új garanciálisan kicserélt kütyüjükkel játszani. De akit esetlegesen (vélt) sérelem ért, mindjárt az az első dolguk, hogy elhordják a céget, könnyítve lekiismeretükön. Ezt figyelembevéve kéne véleményt nyílvánítani."
Sokkal több elégedett ügyfél van mint elégedetlen. 3 év alatt 10-13-an írtak ide a rossz véleményükröl.
-
Ismi
csendes tag
"Tavaly tesóm mini-DV-s kamerájában ingyen cserélték a CCD-t, mert gyári hibás volt. Nem karcolták össze a készüléket, úgy kaptuk vissza, ahogyan beadtuk, és még gyorsak is voltak. Minden oké volt velük, de a sok rémtörténet után szerencsésnek érzem magam. Kár, mert Canon cuccot érdemes venni, csak - ezek szerint - szervizeltetni nem."
Érdekes. Ilyen meg olyan jól megcsinálták a kamerádat aztán azt mondod hogy nem szabad oda vinni szervizeltetni a cuccot? Csak azért mert pár ember idefirkant valamit?
-
^Clown
addikt
Tavaly tesóm mini-DV-s kamerájában ingyen cserélték a CCD-t, mert gyári hibás volt. Nem karcolták össze a készüléket, úgy kaptuk vissza, ahogyan beadtuk, és még gyorsak is voltak. Minden oké volt velük, de a sok rémtörténet után szerencsésnek érzem magam. Kár, mert Canon cuccot érdemes venni, csak - ezek szerint - szervizeltetni nem.
Ja, és még valami: nem volt sem garancialevél, sem számla a készülékhez, csak a gyári számot olvasták le, nem kérdeztek semmit a cuccról.
-
TexT-BoY
addikt
Én is beirok már, ockodtam a cégtől, de korrektek voltak, a gépem azóta is tökéletes, bár az árát megkérték ( tükörcsere)
-
ottkar
addikt
"gyakorlatilag a porrá tört és szétrozsdásodott gépeken kívül az összeset MEG KELL JAVÍTANIA a gyártó cégnek. És ezt önként vállalták..."
Milyen gyártó cégnek kell a gépeket megjavítani? A Sony kísérletezett egy új összetételű anyaggal a CCD-k gyártásánál. És ezek között lettek gyengébb szériák. Ezek a CCD-k főként Canon gépekbe lettek beépítve. A Canon kutyfülét se vállalt. A Sony állja itt a cehet és csak a CCD hibára.
-
Dtomi
őstag
Már magába a Camera kft. is mint egy márkaképviselet, szánalmasan image-romboló, és nem értem, hogy engedheti meg magának a canon Magyarország az ilyen negatív reklámot. Álladóan cigány gyerekek bagóznak, köpködnek, és óbégatnak a kapulajba lévén 20 méterre van valami gladiátorképző. 2 hete majd 4 gurigányi fotós cuccal a kocsiba, kellett bevinni 1 40D-t Egyszerűen nem mertem kiszállni a kocsiból se, mert már az ajtónyitás hangja is elég lett volna és máris nincs meg a fele. Bent az üzletben minden igénytelenül összebaszkodva kupacokba, 3000 ft-os 2000 éves legyilkolt bizományis VHS kamerák, 1000ft-os gyurma, filmes gépek. Szétsárgult szocreál lambéria... az embernek egyből elmegy a kedve, a vásrárlástól 100%, de a jobbérzésűeknek az élettől is... Mondanom se kell mikor az üveglapon baszkodja a fényképezőt a hölgyemény, mert nem tud leszednni egy gyári canon handstrap-et, már a hozzáértés is kétségbe vonható.
-
pitman
őstag
Tökéletes termék valóban nincsen. Azt feltételezni sem merem, hogy valaki szándékosan gyártana hibásan termékeket, ez nem is tudom hogy kerülhetett szóba?
Minden terméknek vannak gyenge pontjai és minden terméknek van várható élettartama is.
A probléma akkor van, ha egy termék esetén ugyanazon hibával nagy arányban kezdenek elromlani az egyes példányok jóval azelőtt, mint, ahogy arra számítani lehetett volna.
Ez előfordulhat nagyon sokféle okból, akár úgy is, hogy még a tervezők sem számíthattak arra."Ha létezne, valóban hívhatnánk ezt "rejtett hibának", viszont akkor nem értem mi a biznic benne? Gar. időn bőven túl, gyakorlatilag a porrá tört és szétrozsdásodott gépeken kívül az összeset MEG KELL JAVÍTANIA a gyártó cégnek. És ezt önként vállalták..."
Azt, hogy ezt önként vállalták, vagy sem, soha nem fog kiderülni. Ez a megoldás biztos nem túl jó biznisz nekik, a cég megítélését viszont pozitív irányba befolyásolja.
-
pitman
őstag
Itt nem arról van szó, hogy ha egy adott termék valamely alkatrésze garanciaidőn belül elromlik, azt cserélni kellene.
Itt arról van szó, hogy egy adott időszakban gyártott, adott típusú érzékelőcsalád példányai "hibahatár" feletti mennyiségben kezdték megadni magukat. Véleményem szerint ezt nyugodtan tekinthetjük gyártási hibának.
Ugyanilyen esetek előfordultak az általad említett autóiparban is, amikor garanciaidő belül vagy túl bizonyos szériákat visszarendeltek átnézésre, és ha az érintett alkatrészeken a megfelelő tüneteket találták, cserélték azokat. A vevők nagy része lehet, hogy nem is vett észre rendellenességet (ahogy szerinted elvárható lett volna)."Eltörik egy tengely az autóban öt év után azt mondod már a gyártásnál gyengébb volt azért tört el cseréljék. "
Ez pontosan így van benne a jogszabályokban. Csak az a probléma, hogy neked kellene ezt bizonyítani. Ez az, ami nem nagyon fog menni. Emiatt nincs is értelme ilyesmivel foglalkozni egészen addig, amíg nem látod, hogy az adott termék adott hibájával mások is szembesülnek igen nagy számban. Ekkor össze lehet fogni és lépéseket lehet tenni.Tehát továbbra sem azt mondom, hogy garanciaidő lejártát követően a gyártónak cserélnie kellene bármit is, de ha az adott hiba sorozatban fordul elő akkor kvázi "kötelességük". Ezt a Sony meg is tette vagy saját jószántából, vagy a partnerei ráhatására.
Szerintem. -
Bordoi
őstag
Ebben teljesen igazad van. Ilyen apró gesztusokkal lehet megtartani a kuncsaftokat.
Persze elégedetlen ügyfelek mindig is lesznek, viszont őket is le lehet szerelni normális viselkedéssel, illetve semmiképpen nem szabad lemenni az ő szintjükre.
Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb problémás ügyfelet lehet kezelni, megfelelő hozzá állással. -
ottkar
addikt
De azért azt ne felejtsd el hogy a szervíz nem dolgozhat ingyen mert akkor kihalnak a műszerészek. Egy Nikon tisztítását a szervíz számlázza a Nikon Kft-nek.Amikor valakinek az ötéves Canon gépét cserélik mert a CCD hibásodott meg azt a gépet a Sony-tól kapja az illető mert a Sony vállalta hogyha CCD működési hibás lesz vállalja a javítást. De az öt év után lehetetlen adnak egy cseregépet.
-
Ismi
csendes tag
Itt leginkább az a baja az embereknek hogy a dolgok pénzbe kerülnek. Én pl még nem látam reklamálni senkit ingyenes CMOS-tisztításért ingyenes exposzámnézésért. ingyenes kivizsgálásért. ingyenes SOS javításért.Na az utóbbi kettő főleg az ahol midenhol pénzt kérnek. Csak a camera kft-ben nem. Pedig nem 2 perces munka.Még a leggyatrább mobilszervizben is 1000 Ft ot kérnek csak azért hogy egyáltalán ránéznek a kütyüdre kivizsgáláskor.Érdekes. Szerintem értékelendő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest