Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zoli bácsi

őstag

válasz KTTech #560 üzenetére

Dehogy akarok komolyabb tisztítást. :) Egy makacs porszem miatt szétszednék a gépet?
    Lehet hogy igazad van, nekem kéne kipucolni. Csak azért félek a szenzorhoz nyúlni, még sosem csináltam ilyet. Meg állítólag a szenzor érintésével ugrik a gari..ez nem tudom mennyire igaz. Egyébként kerestem a google-val szenzortisztítás+szerviz szavakra, lett egy-két találat a Camera kft-vel kapcsolatban is. Ha csak a fele igaz annak amiket olvastam, akkor is tökéletesen igaz a topik címe.
    Többen írták, hogy 15ezer forint a szenzortisztítás, ehhez szétszedik a gépet, hogy hozzáférjenek a szenzorhoz.
    A 2500 ft-os tisztításnál állítólag párat belefújnak a szenzorhoz, ami koszosabb lesz, mint volt.
    Kb 2 éve voltam a Nikonnal szenzortisztításon a Fóti úton, szintén gyárilag koszos CCD miatt, amit nem tudtam lefújni. 10 perc alatt kész lett, annyi volt hogy hazamenve tesztképnél szálszerű dolgok látszottak, amik egy-két fújással eltűntek. Ebből gondolom, hogy nem lefújással dolgoznak, hanem valami nedves tisztítással. De ez a Nikon Kft, a Camera Kft az valami egész más.

Új hozzászólás Aktív témák