Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ottkar
addikt
Hogy legyen valamiben igazad a szomszédasszonyom a múltkor megkért hogy vegyek le egy ajtót mert az ő csavarhúzójával nem tudja a csillagfejű csavart kihajtani. Hát kiderült hogy az ő csavarhúzójának feje szétmállott mert nemhogy nem volt edzett, megeresztett, hanem lágyvasból készült amit nem is lehet edzeni. Ezt a cikket valóban vissza lehet és kell vinni akár tíz év múlva is mert annyira alkalmatlan anyagból készült.Ezt ugyanolyan baromagyú csinálta mint aki melamint kever élelmiszerbe. Hol szerzett az ilyen végzettséget és hogyan és miért?
-
ottkar
addikt
De könyörgöm atyafi! Hol láttál te a világon olyant hogy a garanciáli időn túl egy egész gép minden alaktrészére működési garanciát vállalnak? Mégha az adott cég gyártotta is. Miért lenne akkor garanciaidő? A Canon gépek tükörcsap törését a garanciaidőn belül javították azon túl csak pénzért. Pedig ott is olyan anyagot használtak amit én tükörcsapnál soha nem alkalmaztam volna. Mert öntökönszúrást alkalmaztam volna inkább. Én megtanultam annak idején a szilárdságtant és az anyagismeretet is.
-
ottkar
addikt
"gyakorlatilag a porrá tört és szétrozsdásodott gépeken kívül az összeset MEG KELL JAVÍTANIA a gyártó cégnek. És ezt önként vállalták..."
Milyen gyártó cégnek kell a gépeket megjavítani? A Sony kísérletezett egy új összetételű anyaggal a CCD-k gyártásánál. És ezek között lettek gyengébb szériák. Ezek a CCD-k főként Canon gépekbe lettek beépítve. A Canon kutyfülét se vállalt. A Sony állja itt a cehet és csak a CCD hibára.
-
pe de
csendes tag
Kedves pitman!
Bár nem vagyok technológus, teljesen egyetértek ottkarral. Ilyen alapon minden gyártmány (tartós tej, számítógép vagy hátizsák) a gyártás pillanatától gyári hibás lenne. A "rejtett hiba" tipikusan a csalódott, üldözésmániás, hozzá nem értő júzerek találmánya. Nem fényezem a gyártókat, így is lehúzzák a népet (de hát ugye náluk is a "nép" dolgozik, és veri az asztalt több fizuért) de azért a szándékos, rejtett hiba szerintem butaság. Minden szerkezetnek van egy gyenge pontja, ha ezt kiküszöbölöd, majd elromlik rajta más. Ha azt is továbbfejleszted, majd lesz más baja. Nincs tökéletes gyártmány. Főleg a mai "mindentakarokésméghozzáingyen" világban.Amennyire ismerem a Sony CCD-s mizériát, még garanciális időn belül elkezdtek beszarni, és aztán szépen lassan meghalogatott az összes (még nincs vége). Ha létezne, valóban hívhatnánk ezt "rejtett hibának", viszont akkor nem értem mi a biznic benne? Gar. időn bőven túl, gyakorlatilag a porrá tört és szétrozsdásodott gépeken kívül az összeset MEG KELL JAVÍTANIA a gyártó cégnek. És ezt önként vállalták...
Mindenhol emberek dolgoznak, és mindent emberek vesznek meg. Amíg ez így van, lesznek hibák, de nem rejtettek...
-
ottkar
addikt
Ha a gép eladásakor hiba van annak látszani kell.A te felfogásod szerint minden alkatrésznek minden cikknél lagalább öt évig működni kellene. Akkor mondd meg nekem hogy ha annál a gépnél amit kicseréltek ha másik alkatrész hibásodik meg miért nem cserélnek akkor is? Meg minden cikknél is? Nem gondolod hogy ez képtelenség? Eltörik egy tengely az autóban öt év után azt mondod már a gyártásnál gyengébb volt azért tört el cseréljék. Technológiához nem értesz az biztos én meg technológus vagyok tudom mi az hogy kiforratlan és kiforrott technológia.
Eőfordulnak technológiai baromságok ilyen volt a robbanós színes TV aminél valóban hibát csináltak amikor adott volt a fekete fehér 16 kV szigetelése ami kiforrott volt és nem azt fejlesztették tovább a színes 24 kV-jára hanem egy teljesen más rossz megoldást csináltak. (nem én voltam) Ami nem volt stabil 24 ezer Voltra. Gyártási hiba volt sok évvel ezelött a műanyagházas fényképezőgépeknél a műanyag ház vetemedése, hogy vetemedett az elvetemült.
Mert az említett vetemedés napok hetek alatt észlelhető.
-
ottkar
addikt
Nos ez nem igaz. A Sonyn kívül egyetlen gyártó se vállal CCD-ért garanciát a garanciaidőn túl. Éz ez nem gyári hibás mert akkor nem működött volna évekig jól. Ez élettartam fogalma. Az a gyári hibás cikk ami az eladáskor is hibát mutat. Azért ne essünk át a pacinak az ő túlsó oldalára hogy természetesnek vesszük hogy hosszú évekkel a garancia után is cserélni kell a cikket. Akkor minek van a garanciaidő? A Sony ezt önként vállalta, ilyet nem sok gyártó vállal.
-
kutyuska
aktív tag
Valóban nem módosítja az eredeti szoftvert, csak a DIGIC II procin fut a script.
Amit használok belőle:
Akku állapot kijelzés ( ikon és %-os ) ami pontos!
Raw-be mentés lehetősége és most már a zajszűrés a hotpixelekre.
Zebra mód: villogtatja a beégett részeket illetve alul/túl exp. területek kijelzése
Zoom"gyűrű" használata MF módban -néha
Grid( rácsok )
RGB hisztogramAmi hátrányát tapasztaltam, az hogy sorozat módban lassú lett.
Itt az S3-as topikban illetve az Index hasonló fórumában többet olvashatsz róla.
Egy próbát megér. -
-
Jozzef
csendes tag
Talán elolvastam az összes hozzászólást és leszűrtem a lényeget, nem gondolod?
Végülis, igaz, elég lenne egy szervíz is, de akkor az legyen normális.
A hozzászólásokból sajnos ennek az ellenkezője derült ki.
De hát ez itt abszurdisztán ... olyan nagyon nem is vagyok meglepve.
Ez nem garis javítás, de ha elintézed nekem, hogy megcsinálják garba, akkor vendégem vagy egy sörre. -
j.bravo
addikt
Ha nem horror összeg a javítás (a gép értékéhez képest - azaz mondjuk egy Széchenyi arcképével díszített bankó már az intervallum felső vége erősen), akkor nem fogok fennakadni rajta - főleg ha nem kell hosszú időre otthagyni... a gép tulaja (a párom) február elején utazna el, ahova kéne neki gép - és nem tudom mennyire akarná az s5500-amat elvinni a kis egyszerű, és auto módban is jól használható A60 helyett... (auto módban nem voltam elmosva az s5500tól...)
Holnap meglátogatom őket...
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
Még garis május 19-ig...
csak ebben a topikban ugye nem túl jókat mondtak a márkaszervizről (topik névadója), és nincs kedvem hozzá hogy hülyére vegyenek és vitatkoznom kelljen... vagy sokára kapjam vissza a gépet (bár a barátnőm használja és csak ritkán, én s5500-at nyüstölök) -
lesaux
veterán
Köszi a törődést. Az objektív most nincs nálam, így nem tudom tesztelni, de igazság szerint már nem is akarom. Valami hazugságot úgyis kitalálnának rá, mint ahogy eddig.
Egyébként ma reggel postai levelet kaptam a Camera Kft.-től. Az első panaszkönyvi beírásra reagáltak. Röviden:
A hiba náluk nem jelentkezik, az objektív jó, úgyhogy minden bizonnyal a fotós hibázott. Ők tanácsokat adtak, hogy a jövőben hogyan kerüljem el az életlen képeket.
Ennyi, kb. ez állt a levélben. Na most ha náluk nem hibázott az obi, akkor nem tudom, hogy az a három kép alul, ami hibás, az mégis hogy jött elő (Bővebben: link). És persze ők fényképezték. Akkor milyen tanácsokat adtak nekem? Azt valóban elmondták, hogy egy-másfél blendével le kéne rekeszelni. De ha vették volna a fáradságot, és megnézik a képeket (meg az EXIF-et is, amiért reklamáltak, de talán nem is kell EXIF-fel szórakozni, mert odaírtam a fontosabb adatokat a képek alá), szóval akkor láthatták volna, hogy még f4-gyel készült rossz képem is van.
Szerdán 14 órára megyek a Canon Hungáriához. Jó, hogy küldték ezt a levelet, mert legalább írásba adták a hazugságok egy részét. Köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- Futás, futópályák
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen routert?
- Ukrajnai háború
- Lexus, Toyota topik
- Fűnyíró topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Canon ) -Újszerű-
- Komplett fotós szett (Canon EOS RP + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM + rengeteg tartozék)
- Wolfgang GA200 camera
- GOPRO Hero 11 BLACK Accessories Bundle - 5.3k akciókamera - eredeti Gopro-s számlával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest