- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Home server / házi szerver építése
- Akciókamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Jelentősen nőhet idén az optikai lemezek ára
Na nem mintha orrba-szájba írnám a lemezeket de azért ez nem túl jó hír. -
206 cc
senior tag
válasz
JokerBane #3147 üzenetére
Nem teljesen így van.Az SSIF mappában levő adatok tulajdon képen a 3D filmet tartalmazzák....de ez olyan mint egy virtuális meghajtó ezek akkor jönnek létre ha 3D-n nézed a filmet....azt hiszem ez az mvc ködolás lényege....mert a film nem kétszer van rajta a lemezen hanem egyszer rajta van a film 2D-ben illetve azok az adatik vannak még rajta amik az eltérések hogy létrejöjjön a 3D hatás....ha jól tudom.Amikor megbontod az iso képfájlt akkor duplázódik meg a méret ezért sem olyan egyszerű a 3D film szerkesztése...
A fórumok olvasgatásából azt szűröm le hogy olyan progi kell ami ezt az ssif mappában levő adathalmazt tudja kezelni ha hozzá akarsz adni hangsávot vagy törölni akarsz feliratot stb...stb...
Remélem jól mondom a dolgokat??....de biztosan van aki kiigazít majd... -
JokerBane
csendes tag
Hahó! Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek! 3D blu ray írással lenne pár kérdésem. A BD Rebuilder nem kezeli a 3D-t ugye, ezért nem is lehet belenyúlni a hangba, feliratokba? A felesleges sallangot így nem lehet kiszedni belőle? Az ImgBurn-el pedig ha ki akarom írni, simán be kell tallózni elsőként az AACS, majd a másik 2 mappát? Az SSIF mappában van még egyszer a film, ezért foglal mondjuk isoban egy 21 gigás BD film a merevlemezre átmásolva 42 gigát? Ezt pedig akkor értelemszerűen csak 50gigás lemezre lehet kiírni. Az UDF verziót érdemes 2.6-ra állítani vagy, elég a 2.5? Köszi a válaszokat előre is!
-
Memora
senior tag
Kösz az info-kat, a linkelt oldalakból sikerült megtudnom a "Multi-process Encoding"-ról, hogy a 4 magos proci ellenére 1, vagy 2 értéket célszerű beállítanom, mert sajna csak 4GB ram-om van (ráadásul csak egy lassú HDD van SSD helyett a gépemben egyenlőre). Az 1-es érték esetén a BD rebuilder maga állítja be, hogy hány szálon fusson a kódolás, úgyhogy azt fogom először kipróbálni.
Viszont a "B_PYRAMID"-dal kapcsolatban nem lettem okosabb, max: annyival, hogy ez már inkább a programozó guruknak való valami...
...ha a Force Noencode-ot 1-esre állítod (bekapcsolod), akkor onnantól kezdve semelyik videósávhoz nem fog nyúlni.
A "FORCE_NOENCODE=1" parancs ez esetben nekem fölösleges, inkább a custom size-t szoktam állítgatni, alapból nekem 50000MB-on van, így egész biztos nem fog semmit sem átkódolni...Kár, hogy -a sok playlist esetén teljesen összezavarodó- MultiAVCHD-n kívül nincs olyan BD editor program, ahol egyenként lehetne szabályozni a különböző video-fileoknál az átkódolás minőségét. Így továbbra is az extrák külön tömörítésénél maradok, sajnos...
-
MCTheAnt
csendes tag
Köszi! Neked is B.U.É.K. !
A Sata-val nincs gond!
Azóta az ImgBurn-nel kiírtam egy iso-t DVD-re. Tehát a progival nincs gond.Több lemezt nem szeretnék kidobni, minőségileg a Verbával meg vagyok elégedve. A hozzászólók is maradéktalanul meg van elégedve ezzel a típussal. Így valószínű az írócsere....
-
M107
addikt
válasz
MCTheAnt #3133 üzenetére
Először is B.U.É.K
Sata vezérlő(k) minden ok?
Esetleg ahogy GG72 mondja másik író vagy lemez ?S figyeld nincsenek e írási nehézségek írás közben egyenletes motorhang, írásidő változás, (olvasási tesztet azért nem mondok mert nem tesztképes másrészt kisebb mw erejű lézer kell a lemezek leolvasásához, mint az írásához.
Amennyiben nem változik az eredmény akkor író csere.
UI:
LG-t kihagynám, ott a kis PIO 207-es minőség író minőségi szuper áron.
-
gg72
veterán
AUTO_BIAS=3
Autotamtikus beállítások esetén a legjobb minőséget veszi alapul a sebesség helyett.
AUTO_BIAS=n n = 0-3 - Def=1, Auto Qual bias, 0=high speed, 1=normal, 2=high quality, 3=highest qualFORCE_NOENCODE=1 (ezt kimondottan a fő filmhez hozzá lehet rendelni?)
Akkor, ha csak a fő filmet szeretnéd megtartani, egész lemez esetében nem.Multi-process Encoding
[link]B_PYRAMID=1
[link]Esetleg valahogy a FORCE_NOENCODE=1 és a "Quicker" encode for extras kombinálásával?
Ez nem működik, ha a Force Noencode-ot 1-esre állítod (bekapcsolod), akkor onnantól kezdve semelyik videósávhoz nem fog nyúlni. -
Memora
senior tag
Közben én is behatóbban tanulmányoztam a BD rebuildert, ill. visszaolvastam a fórumot és az új HSZ-eket, találtam is egy csomó hasznos info-t. Furcsa mód pár HSZ eltűnt/törölték (vajon miért?!), így szeretném megkérdezni újra pár számomra ismeretlen parancs jelentését:
B_PYRAMID=1
AUTO_BIAS=3
FORCE_NOENCODE=1 (ezt kimondottan a fő filmhez hozzá lehet rendelni?)
MULTIPROCESS=4 és ENCODE_QUALITY=4: nekem 4 magos i72600k cpu-m van, és sajnos átlag 5-6 órát húzza 100%-on egy 10-20GB tömörítés...ezekkel a parancsokkal tudnék ezen segíteni?Megosztanék én is néhány tapasztalatot/parancsot, amit eddig még nem láttam itt:
ENABLE_TEST=1 rögtön az [options] alá, bár lehet hogy ennek nincs jelentősége...
Így már lehet "Blank-olni", azaz kiszedetni a fölös video-kat (trailerek, extrák, stb), amiket nem akarunk backup-olni. A "mode" menüben megjelenik többek közt az "edit mode (manual blanking)". Nekem mondjuk így is bent hagyott pár trailert...DTSX_ENABLE=1 Így nem dobja ki az esetleges PiP vodeo hangját, bár ez nem (sem) az igazi, nekem pl: csak TotalMedia Theatre játsza le, Power DVD-vel néma, ezért azt hittem eleinte hogy nem is működik.
Az extrákat én úgy szoktam tömöríteni, hogy addig kiteszem a fő filmet egy másik mappába (HDD-n persze), beállítom a kívánt custom size-t (az eredeti bitrátát megnézve könnyen meg lehet saccolni a kívánt méretet az alacsonyabb bitrátához), majd ha kész, visszateszem a fő filmet is. Működik, de asztali lehet hogy nem játszaná le, erről nem tudok nyilatkozni. Meglepő, DE van egy csomó olyan BD50 lemez (kemény 35-40-45GB adattal), amelyből kiszedve a fölös szinkronokat/trailereket, és az extrákat olyan 8000kbps-re tömörítve szerencsés esetben akár BD25 méretű lemezt is csinálhatunk, ANÉLKÜL, hogy tömöríteni kellene a fő filmet.
Szóval tökéletes kis progi lenne ez, ha lenne benne rejtett parancs ahhoz is, hogy külön beállíthassuk a bitrátákat, vagy legalább a méretet minden video-hoz egyenként...Esetleg valahogy a FORCE_NOENCODE=1 és a "Quicker" encode for extras kombinálásával?
Egyébként meg B.U.É.K minden BD geeknek!
-
206 cc
senior tag
Sziasztok!
Már én is túl vagyok pár BD25 kiírásán....és mondhatom teljesen elégedett vagyok a pio207 és a pana 25GB lemezekkel...igaz még nem vettem BD playert majd a jövő héten talán lesz időm kiválasztani egyet,de ismerősnél samsung5500-ön sikeresek voltak a lemezek..
Köszönet mindenkinek a tanácsokért!
Még az érdekelne ,hogy mivel az én gyerekkori nagy filmjeim a Star Wars epizódok, tényleg olyan tuti a minőségbeli különbség a BD25 vs. BD50 között hogy érdemesebb 50GB-s változatban megőrizni?Tudom elenyésző az ár a bolti 6 BD árához képest 40K!...
-
gg72
veterán
-
dodoroli
aktív tag
Sziasztok!
Milyen programot javasoltok BD filmek méretének csökkentésére?
Adott egy film ami 23.8 GB ezt szeretném csökkenteni,hogy ráférjen egy BD25 lemezere,de menü megtartásával illetőleg hangok kivételéve!
A dvdfab 9.0.1.1-es befürödtem mert a film eleje pár mp-ig homályos lett sajnos,vagy mit kell ezen állítani? -
jeni
félisten
válasz
mayday00 #3130 üzenetére
az említett Lopper 2012 filmet megkaptam,és szerencsére nem nyafogott a "cinavia dologra"
egyszer sem jelzett nekem a Pioneer 150 'cerka'
angol-hang magyar felíratlehet,hogy a fekete piacon a használt 2012 márc.1 előtti cuccok felértékelődnek?
-
mayday00
őstag
2012. márciusától már csak olyan Blu-ray licensz vásárolható, amely tartalmazza a legújabb másolásvédelmet. A cinaviat nem lehet jelenleg kikerülni, sem másolással sem a hang átkódolásával hiszen a "védelmet" valamelyik hangcsatornába keverik bele (15mp-s időnként), de többnyire a hd hangok tartalmazzák.
Aki még március előtt vett asztali bd ( de akár dune vagy oppo-t) és nem frissítette, az ne is tegye meg , mert onnantól csak az eredeti lemezeket fogja tudni lejátszani
Magyar hangsávban , egyenlőre nincs benne a védelem, azt bátran lehet nézni..Magyarul..
Kérdés idővel bele e kerül..Ki tudja,,
De a külföldi BD ken sem van mindegyiken benne a védelem.cinaviat védelemmel ellátott BD manapság pl Total.Recall.
Ott TrueHD hangsávban van benne a védelem.
Ha 2012. március utáni a lejátszód, annyi van, hogy elindul a film, TrueHD hanggal nézed, s rövid időn belül elkezd akadni, szaggatni stb..nézhetetlen a film,..ha másolt a lemez..
Magyar hangra váltva ez a hiba megszűnik.Lényeg a lényeg...kép az mindig van, mindig is lesz..csak ha olyan a hangsáv, amibe bele van kódolva a védelem, akkor jönnek a fent említett hibák...ez a lényeg.
iBár én Angol hanggal nem nézek sose filmet, idáig csak a emlékmásnál láttam ezt a védelmet.
-
206 cc
senior tag
Egy kérdés csupán ...hogyan állnak a BD25 ill BD50-re kerülő filmek ezzel a "sziamia"
védelemmel?...erről lehetne tudni vmit?...
-
mayday00
őstag
Torrenteknél a BD-25 az ugye már Blu ray és nem Mkv?
Igen az.
Persze nem biztos hogy ki birom irni a Blu-ray-t mert xp van a gépemen..
Ki tudod írni, nekem is xp-m van.
Ha jól emlékszek, udf driver kellett a gépre, fel is telepítettem.
De már nem emlékszek, hogy ez a íráshoz kellett e, vagy csak arra, hogy a gépen is tudjak BD filmet nézni.
Lehet csak utóbbi miatt kell a udf driver.
De nem vagyok benne biztos.. gg72 segített anno ebben is.. -
joncy
csendes tag
Szerintetek BD-R lemez Maxell vagy inkább Panasonic?
-
joncy
csendes tag
-
gg72
veterán
Az USB 2.0 nem korlátja a 4X írásnak, sokkal inkább a notivinyó gyenge átvitelei sebessége, pláne úgy, hogy ha közben használod is a notit. BD-írás közben lehetőleg ne csinálj semmit rajta, a netezést is szüneteltesd.
Milyen lemezre írnál amúgy? Az írási sebesség azért nem kis részben attól is függ... -
206 cc
senior tag
Na megjött a pio 207...már csak a lemezeket várom.Használja esetleg vki külső házban ezt vagy más írót.Nekem csak notim van usb 2.0 kimenettel...illetve vettem egy külső 5.25 házat...szépen benne is van az író már a házban ,mivel vannak korlátai ugya az adatátvitelnek ezért kérdezném usb 2.0-n a 4X blu ray írás működhet vagy folyamatosan töltögetne??..inkább csak 2X írjak?...van vkinek tapasztalata esetleg?
-
mayday00
őstag
ImgBurnal írok , pio író s nem rontott még semmit, jópár lemezen vagyok túl.
ImgBurn- al írj.ImgBurn, fájlok mappák lemezre írása, betallózód, sebesség kiválasztása, írás.
BD nél is 2 mappa van, mint a dvd nél..
BDMV and Certificate..
Ugyan úgy kell kiírni mint a dvd video file okat..
Ott is 2 mappa volt..AUDIO_TS, VIDEO_TS
Szóval mindent ugyan úgy kell.
ImgBurn, fájlok mappák lemezre írása, betallózód, sebesség kiválasztása, írás.Betallózod mindkét mappát, vagy a főmappát amiben mindkét könyvtár van.
Sebesség kiválasztása, írás.. -
joncy
csendes tag
válasz
mayday00 #3107 üzenetére
Köszi az infót! az iróm még teljesen új,gondoltam kipróbálom,Nero expressz-el akartam megirni egy 13 gigás MKV-t, de 2 perc irásnál jöt egy hibaüzenet,hogy az egymenetes DAO lezárás nem hajtható végre... szóval a lemez kuka. Remélem az IMGBURN-nél nem lesz ilyen? Ha a gépemen XP-van Blu ray formátumot tudok irni?Ott két mappát kell,ha jól tudom?
-
gg72
veterán
válasz
MCTheAnt #3110 üzenetére
Így nem tudom mi lehet, de én az íróra gyanakszom és nem a lemezre. Az elég fura, hogy néhány lemezt nem szeret, aztán másokat meg igen. Ilyen nagy minőségbeli szórás nincs japán lemezeknél, inkább a lézerfej gyengélkedik, lehet erre a MID-re nem áll rá rendesen.
Íróból egyértelműen Pioneer-t kell venni. -
MCTheAnt
csendes tag
Hali! Remélem, az íróval nem lesz gond kb. 200 lemezt írhattam vele. De a pack-ból néhánynál hisztizík. Megpörgeti, azután leáll. Néhány sec. után megint pörget, aztán megint leáll. Nem tom mi baja. Iso-t nem is merek kiírni. Már vagy öt lemez kukában végezte. Érdekes, ho újraírhatónál nincs gond.
Ha kellene újban gondolkodni, akkor milyen típust tudnál ajánlani?
-
gg72
veterán
válasz
MCTheAnt #3103 üzenetére
A lemez MID-je VERBAT-IMd-000, vagyis ezzel nincs gond. Így elsőre 2 dolgot tudok javasolni:
- Ne írj 3X, hanem 4x sebességen.
- Nem poros az író, vagy nem karcosak a lemezek?
- Ha van rá lehetőséged, próbáld ki a lemezeket másik íróval is.Ezek gondolom az én lemezeim. Ugyanebből a hengerből más is vitt, eddig senki sem panaszkodott rájuk, így én arra gyanakszom, hogy az íróddal van a baj. Ez a hibaüzenet akkor jelentkezik általában, ha az író lézerfeje kezdi megadni magát...
-
Joshi
titán
Közérdekű információként közölném hogy a fájlformátumokról rengeteg infó van a Wikin de máshol is. Ha valamihez nem értek akkor először utánaolvasok és nem kérdezek, csak akkor kérdezek ha már van némi alapinformációm.
Ez nyilván azoknak szól akik arra se veszik a fáradságot hogy maguktól utánanézzenek a tényeknek.
-
Joshi
titán
válasz
MCTheAnt #3103 üzenetére
Több infó kellene, konkrétan milyen MID-es lemezre írtál ami hibát jelzett? Az összes újraírható lemez maximum 2x-en írható tehát 2x-es írási sebességet kell beállítani. Az egyszer írható lemezeknél azt az írási sebességet kell beállítani az író proginál ami a lemezre van írva, ha ettől eltérsz az hibához vezethet. A lemez pontos specifikációja fontos lenne ahhoz hogy megoldást találjunk.
(#3104) joncy: Az mkv és a Blu-Ray nem ugyan az, de erre hamar rá lehet jönni ha letöltesz mindkét megoldásból egy-egy kópiát.
Az ImgBurn-el tudsz adatként is BD lemezt írni, olvass vissza és megkapod a választ.
-
joncy
csendes tag
Sziasztok! Elég kezdő vagyok a témában.....25 gigás BD lemezekre szeretnék MKV-s formátumú filmeket irni ! Az MKV és a Blu-ray formátum az ugyanaz?Régebben DVD9 lemezekre irtam MKV-t adatként, és az asztali vitte is őket, de sok film nagyobb méret,ezért lenne BD lemez! Kérdésem az lenne hogy az IMGBURN-el tudok-e adatként MKV fájlt irni? Válaszotokat előre is köszönöm!!!
-
MCTheAnt
csendes tag
Üdv! Az LG Blu-ray írómmal az ImgBurn 2.5.5.0 a Verbatim BD50 lemez megírása után hibát jelez ki. Érdekes, hogy újraírható Verbatim BD50-nél nincs ilyen gond! Minkét esetben 3x sebesség volt beállítva. Az írón 1.01 (2012-05-15) firmware frissítés van. Korábban nem volt ilyen probléma.
Az ISO-ból történt kiírás után pedig ezt írja:
Valami ötlet esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Quadro FX 570 eladó
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest