- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
addikt
Nekem is samsung van, de pár hete volt nálam LG BD650 próbaképp.
Az vitte blu-ray lemezről az mkv file-okat.
Melyik típus ami nem akarja ezt?üdv
szabi -
gg72
veterán
válasz
adamcsik #5196 üzenetére
Ehhez igazából nem tudok mit mondani, én néha szoktam MKV-kat kiírni adatlamazként, azokat viszi a Samsung asztalim. Te korábban próbáltál már más MKV-t kiírni és lejátszani az LG-vel? Lehet nem is képes rá, vagy nem tetszik neki a lemez, vagy az adott MKV-val van valami gebasz (ami azért valljuk be, elég gyakran előfordul).
-
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Hogyan tudok több mkv fájlt (sorozat) kiírni úgy BD lemezre hogy olvasható legyen? -
Csabroncka
addikt
válasz
Csabroncka #5192 üzenetére
Mármint utóbbi esetben a médialejátszó dolgozna....
-
Csabroncka
addikt
Megnézem a TS muxert, 4 lemezen vannak a részek!
eboostr: Nem a PC lejátszás a gondom asztali lejátszóba kell, egy évad kb 120 Giga ezzel van a bajom első sorban. Most még azon gondolkodom, hogy marad az mkv és a megosztott PC BD iró/olvasóma és akkor így megy 50-es vagy 25-ös lemezre.
-
eboostr
aktív tag
válasz
Csabroncka #5189 üzenetére
MPC-HC-val megnyitod bluray-ként (Ctrl+D) aztán betöltöd a magyar feliratot (Ctrl+L), már ha gépen játszod le.
-
gg72
veterán
válasz
Csabroncka #5189 üzenetére
[AnyDVD HD]
A visszaalakítás nem lesz egyszerű, mert a TS Muxer-rel habár meg tudod csinálni, de azzal nem tudsz több címet (részt) összefűzni és menüt sem készít. Ezekre a célokra a a MultiAVCHD-t ajánlom. -
gg72
veterán
válasz
Csabroncka #5187 üzenetére
Nem kell konvertálni, TS Muxer kell hozzá. Amúgy mit értesz a "digitális" alatt? Manapság minden digitális, gondolom nem VHS-en van meg.
Szóval MKV, vagy BD formátum? Ha utóbbi, akkor először be kell rippelni a lemezeket, aztán jöhet a TS Muxer. De ezzel a módszerrel a menük nem maradnak meg, csak az egyes epizódok.
-
Csabroncka
addikt
Sziasztok a következő kérdésemre keresem a megoldást, nevezetesen a trónok harca sorozatról van szó.
Van-e lehetőség arra, hogy az Angol BD-n (digitálisan van meg) az angol feliratot magyarra cseréljem?
Vagy marhára munkásan "ki"rippeléssel és újrakonvertálással megy csak
-
spiky03
veterán
Semmit.
Mert nem is használom a laptopot az írás alatt.A Serviiot kikapcsoltam meg az utorrentet is. Az office-t meg a chrome-ot is letiltottam addig
AVG fut rajta csak meg amik kellenek a Win-nek.
Csak egy USB-s egér van rádugva, mert ilyenkor még a telcsit sem töltöm, mert az lenne még ami USB-n van rádugva.Akkor írjam csak 2x-esen őket?
Mondjuk amikor az első lemezeket írtam a BD25-ötöket azokat 2x-sen írtam csak, de ott nem néztem, hogy hogy megy az írás, hanem elindítottam majd elmentem itthonról és amikorra hazaértem már kész is volt a lemez.
Most is csak tegnap vettem észre amikor megnéztem, hogy mennyi van még hátra az írásból.
-
-
spiky03
veterán
NAh mintha most lett volna olyan, hogy megállt az írás, mert hátralévő időnél is azt írta, hogy ismeretlen, meg az írási sebesség is 0 volt. Ez kb pár másodpercig tartott talán, de utána ismét beindult az írás és megírta a lemezt.
Amikor végzett be is tudta olvasni, meg a BD lejátszó is vitte.Remélem nem lesz/lett baja.
De ez ugye úgyis csak akkor derül majd ki ha az adott filmeket végignézem .
-
spiky03
veterán
Azt nem tudom, hogy megállt-e, de lehet, hogy volt olyan, hogy 59%-on időzött egy keveset, amit írtam is fentebb az akkor volt, hogy ugrált a puffer, meg az írási sebesség is.
De utána rögtön kipróbáltam és vitte a BD lejátszó.
Úgyhogy remélem nem lett baja.
Nah de majd ha egyszer végignézem a filmet akkor kiderül.
-
spiky03
veterán
Szerintetek lehetet valami baja attól a lemeznek, hogy írás közben Az Eszköz puffer leesett 27%-rá és ugrált az írási sebesség meg a hátralevő idő?
BD50-és lemezt írtam, a gépen semmi sem futott ahogy írtátok.Amúgy megirta a lemezt semmi hibát nem írt ki meg utána a BD lejátszó is beolvasta rendesen.
-
spiky03
veterán
Pioneer BDK-209-el írok, ami külső író USB-n kapcsolódik a laptophoz.
Nah de megírtam 4x-esen, 40 perc alatt végzett, és a Pioneer BDP-150-es BD lejátszó beolvasta rendesen.
A Buffer 97% és 100% között ugrált. Gondolom ez jó?Igaz a jelenetugrás az lassú volt, de ez szerintem azért van mert kicsit módosított volt. A Galaxis őrzői, amire rápakoltak a magyar hangot/feliratot.
A BD25-ös lemezeknél nem tapasztaltam ilyet, mondjuk azokat csak 2x-esen írtam.
-
spiky03
veterán
Nah végre megjöttek a BD50-es lemezek. Ezek
Akkor ezeket írhatom nyugodtan 4x-esen is?
-
johnywalker
őstag
Lehetséges hogy UDF-be jobb videót írni mint adatot.De például BD-t szinte nem is tudnál máshogy, mivel sztem csak ezzel a szabvánnyal tudsz 4 gigánál nagyobb méretű fájt írni.Pl. az ISO9660+UDF 1.2 ver. az mindig dvd formátumot takar, s Ha az ImgBurn Bdmv mappát érzékel, akkor is átvált UDF-re.
Nem próbáltál még Iso fájlt készíteni az írandó fájlokról és abból kiírni, akár Udf-el is? -
jeffo
tag
Közben ránéztem itthon a tegnap esti összeállításra, és rájöttem, hogy a Joliet fájlrendszer 110 karakteres korlátjáról van szó, eddig nem néztem utána ennek, mi okozza, hogy időnként hosszúnak találja az író program a fájl elnevezéseket. ImgBurn-ben a Fájlok/mappák lemezre írása részen belül a Haladó/Korlátozások/Joliet fülön van beállítva X. szint 110 karakterre, az ISO9660 fülön meg X. szint 219 karakterre. Kipróbáltam, ha a Beállítások/Fájlrendszerben nincs Joliet választva, csak ISO9660+UDF, akkor nem szól a 110-nél hosszabb fájlnévre. Ez utóbbit az ImgBurn a videókra szokta alkalmazni, felismeri, ha DVD Videó-nál VIDEO_TS van betallózva, akkor figyelmeztet, felajánlja az átállítását erre. Azért majd jobban utánanézek ezeknek az írási módoknak, meg hogy más programban esetleg másképp vannak-e a beállításokban. Valahol így gyorsan rákeresve azt olvastam, hogy az UDF-es írást adatfájlokra nem ajánlják annyira, hanem jobban videókra.
A pár órája ajánlott Cut Long Names programot is lepróbáltam ezen a mappán, és rájöttem, hogy valamiért nem engedi 150-nél kisebbre állítani, így ez nem lesz jó a Joliet X. szint fájlhossz ellenőrzésre.
A Google csoport üzenetben lévő ötletek alapján végül az alábbi kettőt választottam ki:
1.) DCSoft Long Filename Finder - ezzel átnevezni is lehet egyből, ahogy felül a kékkel kiemelt leírásban olvasható
2.) parancssorból (batch fájlból) vagy Far Manager fájlkezelőben az F2 felhasználói menüből indítva az adott mappában kilistázza a 110 karakternél hosszabb fájlokat:
dir /b | gawk "{if (length($0) > 110) print $0 \" (\" length($0) \" karakter)\" ;}"
(Gawk for Windows letöltése szükséges a gawk futtatásához, helyezd el valamely a path-ban lévő könyvtárba a gawk.exe-t.)Én a Far Manager F2 menüs megoldást fogom használni, betettem egy menüpontba a commands részbe a fenti dir-es sort, és adtam neki hot key-t is.
-
jeffo
tag
Köszi az infót. Megfontolom a Nero programot, majd kipróbálom valamikor, habár nagyon rég írtam vele, és azóta sokat növekedett a verziószám. Imgburn-t azért is használtam, mert ingyenes, és eddig nem is volt vele gond, jól megírt mindent.
Közben kitaláltam, hogy elejét veszem az Imgburn fájlnév problémának, és még az összeállítás ablakba pakolás előtt leellenőrzöm valamivel, sőt még az md5 fájl készítés előtt, hogy kiderüljön mely fájlok túl hosszúak. Hirtelen találtam ezt a Google csoport bejegyzést, itt van néhány tipp és program ajánlás is: [link]
Innen próbáltam a Cut Long Names-t, ez jónak tűnik: [link] -
jeffo
tag
Elképzelhető, hogy több napja futó Windows 7 64bit rendszer produkálhat olyan hibát, hogy egyszer csak nem lehet olvasni az egyik hdd-ről fájlokat?
Alig térek magamhoz, hogy az Imgburn program egy ilyen képtelen hiba miatt elrontott egy drága Panasonic BD-R lemezt:
(Tévés felvételeket, letöltéseket szoktam BD-R-re archiválni, és csinálok hozzá a crc ellenőrzéshez md5 fájlt, és az irás után ezek alapján ellenőrzöm az Fsum Frontend programmal.)01:07:18 Failed to read from file: 'mappa_neve.md5'
01:07:18 Reason: Reached EOF!
01:36:42 Synchronising Cache...Ugyanazon hdd-ről 2 partícióról voltak beválogatva fájlok, közben kijelzett a program, hogy 1 fájl neve túl hosszú, azt módosítottam az md5 fájlban és a mappában is, de lehet, hogy elfelejtettem újra behúzni az md5-öt, de az átnevezett mpeg fájlt azt biztosan behúztam újra. Elvileg frissítenie kellene a programnak, vagy talán csak újrakalkulálja az írott fájlok méretét, mert be van pipálva az az opció.
Eszerint lehet, hogy az összeállításban lévő fájl hosszabb volt, mint ami a hdd-n volt, és azért állt le?
De legalább lépte volna át! (Hirtelen nem találtam ilyen opciót az Imgburn-ben, ha valaki esetleg tudja hol van, kérem írja meg.)A legnagyobb hiba részemről az volt, hogy közben kimentem a fürdőszobába, és csak fél óra múlva néztem rá az írásra, bár nem tudom, hogy ha előbb nyomtam volna rá, akkor folytatta-e volna. Mert így sajnos a hiba után nem tudott semmit csinálni a program.
Az a legrosszabb, hogy csak 1 db 2.5GB-os fájlt írt rá a lemezre, utána jött a hiba, de nem lehetett folytatni, így asszem kuka lesz a lemez.Legközelebb inkább újra behúzom az egész összeállítást, ha változtatok bármin, és 1 partícióra pakolom át az egészet, általában így is szoktam.
Képfájlba nem tudom írni, hogy abból megírjam utána, mert általában nincs annyi szabad hely.Egyébként régebben volt, hogy jelzett, ha írás indításakor valamely fájl hiányzott, de fájlméretre eszerint nem ellenőriz. Vagy kellene olyan opció, ami újraellenőriz az indítás előtt mindent, vagy olyan, hogy kihagyja az írásnál automatikusan, ha valami hiba van.
-
Locsi
senior tag
válasz
Eupalaestrus #5165 üzenetére
Sajna most melózok, nem tudom megmutatni. Ha később jó, akkor leírom.
-
Locsi
senior tag
Én tuti nem tökölnék konvertálással. Ha nincs a végén a filmnek semmi extra, és nem kell a menü, akkor tsmuxerrel levágni a végéből, oszt annyi.
-
Eupalaestrus
csendes tag
válasz
Eupalaestrus #5162 üzenetére
rendszergazdaként sem engedi telepíteni
abba a matroskaban 2mappa van és a 2mappában 1-1 fájl AX kiterjesztésű -
gg72
veterán
válasz
Eupalaestrus #5160 üzenetére
Idézet az összefoglalóból: 3féle segédprogram kell hozzá
-
gg72
veterán
válasz
Eupalaestrus #5158 üzenetére
Az összes segédprogramot is feltetted, rendszergazda jogosultsággal indítottad?
-
-
Eupalaestrus
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van 1 asus blu ray íróm és van 25gb os verbatim lemezem, szeretnék kiírni egy 23,45gbos 3D s filmet mit kellene leszednem(progit) ahoz,hogy ki tudjam írni?mert ugye 23,3gb a kapacitás.
Win7 rendsz.Segítséget köszönöm..
-
Jampi88
újonc
-
klaca1978
tag
Üdv! DVDFab -ban szeretnék bd50 ből bd 25 -re, de akár mit csinálok jobb alul lent nem next hanem start jelenik meg. Két állomást így nem látok, csak rögtön start. Youtubon ugyanezen verzióval next látható, nem tudom mit csinálok rosszul. BD rebuilder is jó lenne, de ott a menüt nem tudom testreszabni.
Nem tudom, lehet off téma de nem találtam megfelelőt. Ha van irányítsatok oda. Köszönöm! -
klaca1978
tag
anno a gyári dvdről magam állítottam össze úgy ahogy nekem tetszett, ma már a gyári lemezekhez nem férek hozzá, adott remux ál rendelkezésre. Lehet ezeket mind át kellene dolgozni, de egy piszkált remuxból jobbat nehezebb összehozni. Egy-két remux progit újfent szerintem be kell szereznem a BD -hez is
-
klaca1978
tag
....van új alany, ahol a kép tökéletes, nincsenek elmosódások, viszont a közép hang nagyon gyenge, a többi hang túl intenzív. Házimozi erősítővel van tesztelve, a center maxon, mégis halk. Szerintem a remux alatt, a hangot kicsit összenyomták. A menüben is vannak gondok. Régen a dvd-nél nem volt ennyi problémás remux.
Igaz ezt még ki kellene írnom a sima BD-R-re mert most verba BD-RE-n van, de a hang eleve gázos, tehát ez a remux is rossz lehet. Azt hiszem ez amolyan 22-es csapdája mint anno a dvd5 és dvd9 esetében. Össze kell nyomni, szerkeszteni a BD50 tartalmát BD25-re. Ha nem lenne olyan drága a BD50, nem kellene a 25-el maszatolni. -
klaca1978
tag
-
gg72
veterán
válasz
Bajusz2010 #5147 üzenetére
Nero-hoz nem értek, de miért nem használod a sokak által ajánlott és megelégedéssel használt ingyenes ImgBurn progit? Leírása a téma-összefoglalóban megtalálható.
-
Bajusz2010
tag
Segítséget szeretnék kérni, hogy Nero 15-ben mit kellene kiválasztanom hogy az ISO file megírva minden asztali lejátszón lejátszható legyen?
A Nero Burning ROM-ban ha CD -ROM (ISO) van kiválasztva , adat mód, file rendszer, karakterkészletnek mit kellene beállítani? (Kiírja a progi, hogy nem minden DOS és Win alatt lejátszható..)
Korábban írtam a Nero Expressel: nem minden lejátszó látta az írást, hiába adatként lett beállítva. -
gg72
veterán
válasz
klaca1978 #5145 üzenetére
AVI filmeknél?
BD-lemezre írsz ki avi-kat, vagy ezt hogyan kell érteni?
Arra nem válaszoltál, hogy ez egyedi eset volt, vagy az összes kiírt filmnél jelentkezik? Milyen lemezre írsz?
Ha nem, akkor valószínűleg rossz volt a remux anyag, ilyen sajnos gyakran előfordul, rengeteg a kontár munka... -
ariel96
aktív tag
Sziasztok!
2014.09.19-én vettem egy ASUS BW-12D1S-U külső blu-ray írót. Akkor kerestem hozzá egy író programot, így keveredtem a PROHARDVERre. Akkor gond nélkül írtam pár lemezt:[link]
Aztán nem használtam az írót. A napokban szerettem volna újra írni vele, de nem indul el az írás "idő túllépés miatt". Nem tudom, mi lehet a probléma.
Viszont furcsa, hogy az író átállította magát 1. régióra (USA, Canada), és nem engedi, hogy vissza állítsam 2. régióra. - Az általam írt DVD-t így is le tudja játszani, gyári DVD-t nem próbáltam bele. Nem tudom, hogy a régió beállításnak lehet-e szerepe az írás problémában.
Van ötletetek, mivel próbálkozzam?
-
klaca1978
tag
A lemez működik, csak apróbb hibát véltem felfedezni: alkalmanként kb .05.-1 mp re lelassúl a kép, olyan mint a játékoknál a lagg, csak nem olyan intenzív. Erre a pillanatra a kép kissé torz. A filmet többször megnéztem külső merevlemezről mkv-ként ott semmi hiba. Ez remux, tömörítési hiba miatt lehet? Egyelőre más BD25 filmel nem tudom összehasonlítani, adatként kiírt HD vagy SD film tökéletes. Esetleg melyik topikot érdemes olvasgatni e téren?
-
klaca1978
tag
Sziasztok! Addott egy blu-ray film amit asztalin néznék, de csak a MDMV mappa van meg más nem volt a torrentben. A CERTIFICATE mappa nincs mellékelve. Ez nagy baj? A DVD strukturábol kiindulva, ha nincs AUDIO_TS akkor egy üreset létrehozva megteszi.
A kiirom akkor aCERTIFICATE mapp nélkül nem fog működni? egyátalán miért hiányozhat? -
adamcsik
aktív tag
Üdv!
A projektoron nem tudok megnézni egy 3D-s filmet. A BD lejátszó 3D-s, a film is, viszont a vetítő csak 2D-s. Indítás után kiírja, hogy nem tudja vetíteni, mert 3D-s a film. Viszont van olyan 3D-s filmem, amelyik érzékeli, hogy két 2D-s a vetítő és automatikusan 2D-ben indul el. Azt nem tudom, hogy ez mitől függ. Mindkét lemez ugyanúgy lett megírva. Én 2D-ben szeretném megnézni. -
gg72
veterán
válasz
Jampi88 #5135 üzenetére
Én azért a helyedben más lemezzel is kipróbálnám, mielőtt visszaküldeném, mert így elég nagy kockázatot vállalsz, hogy nem csinálnak majd vele semmit, mert nekik működni fog más lemezzel...
Erre az UDF mizériára nem tudok mit mondani, én már lassan 6 éve használom az ImgBurn-t és soha nem jutott eszembe, hogy módosítsak a program által automatikusan kiválasztott fájlrendszer beállításon.
-
Jampi88
újonc
Tiszteletem!
Felhívtam az illetékes céget és azt mondták nekem,ha az írónak van baja-akkor kicserélik egy másikra abban az árban (akkor lg vagy pioneer lesz),h apedig szoftveres problémája lesz-akkor azért fizetek x összeget+majd persze nekem kell megoldanom hogy eljusson az író vissza ahonnan rendeltem.
Próbáltam az imgburn nevű progit,de nem hajnandó írni-nem tetszik neki a lemez-mindenféle variácóval próbálkoztam-de nem fogadta el-minden egyébb mást tudtam vele csinálni-csak sajnos írni nem
Megnéztem az udf file rendszert is és azt írta h blu ray íráskor a visszajátszhatóság szempontjábol az udf 2.5 és 2.6-t kell beállítanom. Isot mind1-k progi tudott csinálni-csak éppen írni nem-bár a power 2 go írni és iso-t csinálni tudott-lehet h az udf beállításnál buktam el,mert azt nem állítottam át
Utána néztem a lemeznek-az asus írok közül van olyan amelyik támogatja-compatibilis a media range lemezzel.Egy utolsó próbát teszek vele-mielött utjára indítom -
törölt tag
válasz
hakos1987 #5132 üzenetére
1. IMGBurn (ingyenes)
2. Az egyik 25GB a másik 50GB kapacitású, dupla rétegű. Pont, mint a DVD esetében. 3D tartalmak esetében általában később jön ki a 25GB verzió, mert oda többnyire újra kell kódolni a streamet, így, ha megjelenéskor szeretnél a filmhez jutni, többnyire dupla rétegen jutsz hozzá a tartalomhoz.
2D esetén az extrák, felesleges hang, és feliratsávok levételével, az esetek nagy százalékában elfér a film 25GB lemezen is, újrakódolás nélkül. Néha ez 3D esetében is előfordul, de nem ez a jellemző.3. Nem kell certificate, hanem az ISO file TARTALMÁT kell kiírni, a mappaszerkezettel együtt. Amúgy az IMG file ezt tartalmazza, illetve minden olyan file-t a struktúrában, amire szükség van. Tehát semmit nem kell hozzáadnod, vagy elvenned belőle.
szerk:
4. Extra javaslat: Vegyél PIONEER lejátszó eszközt. Pl BDP170, hacsak nem akarod media playernek is használni. Akkor Samsung az általam ismert legjobb megoldás.Remélem tudtam segíteni.
-
hakos1987
őstag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni: most tervezem író és asztali lejátszó beszerzését.
Samsung külső írót vennék (csak külső oldható meg), valamint egy Samsung BD-F5500 lejátszót.
kérdéseim:
1. iso-kat írnék ki, melyik erre a legalkalmasabb progi?
2. Mi a kül. a 25 és 50 gb-os verziók között? Érdemes az 50 gb-os filmelkkel foglalkozni inkább? Főleg 3D tartalom érdekel.
3. Elég az iso-t kiírni, vagy kell még mellé varázsolni pl. certificate-et is, hogy lejátsza az asztali lejátszó?Előre is nagyon köszi a segítséget!
-
Ang
csendes tag
Szoftveresen nem nyúltam a rendszerbe a korábbi leirásban ahogy láttátok szerintem mindent megtettem, viszont szétszedtem a gépet, kifujtam sűrített levegővel a tálcát nyitott állapotban, visszaszereltem, és most az előbb megírt 4X-esen egy Verba LTH-s lemezt, miközben elmentem ebédelni. Bíztató. Holnap jön egy BD-RE Verba, azzal még tesztelek, bár az meg csak 2X-esen pörgethető.
Eddig főként AWS-es sebességgel azaz legtöbb esetben MAX-on nyomtam ki Pana lemezekre a munkákat.
Azt elárulná valaki hogy mi is az a proggi amivel vissza lehet olvasni és az irás minőségét megállapítani?
Köszi mindenkinek a tippeket. -
-
fricc_
tag
Bár nem megoldás, de -szerintem- jobb lenne egy újraírható lemezen kísérletezni :-)
Esetleg más frissen telepített gépbe tenni és kipróbálni...
Persze lehet a progit újra telepíteni, de ha oprendszer szinten van a bibi ez nem segít.
Ha ott jó akkor a hiba nálad lesz, ha ott sem jó az nem jó hír
Más gépbe más íróval a lemezeket megnézni, nem valószínű, de hátha kifogtál egy hibás garnitúrát,Hát nagy hirtelen ennyi.
-
Ang
csendes tag
Sziasztok,
Mi a vértől lehet az hogy már sorban a 6 vagy 7-edik Panasonic illetve Verbatim Blu Ray-eimet nem tudom kiirni ImgBurn-nel (2.5.8.0 azaz legutolsó verzió ) ?
Pioneer 207 -esem van eddig simán mentek a dolgok, több mint 40 blu ray-t irtam ki amióta megvan, (fileok, munkák archiválása, általában UDF módban írodnak a filenevek miatt) aztán amióta megpróbáltam 1 hónapja egyszer Dual Layer 50GB-s lemezre irni amiket elrontott, onnantól hiszti van, és már semmit nem ir meg.Az elöbb updateltem a gyári 1.21-es firmware-ről a legutolsó 1.60-asra, de semmi eredmény, vagy talán még rosszabb a dolog. A buffer-t és a device buffer-t is 100%-ra tolja ki már az elején az ImgBurn, és pár kilóbyte perc sec-cel elkezd irni, majd abbhagyja és 0 KiB/s -sel beálll. A Write retries is felmegy 9-10-re is eddig. Aztán semmi, csak búg de nem ír, és igy elrontott 7 lemez sorban. Megőrülök már. Elromlott az író maga? Eddig semmi baja nem volt. Daemon Tools nem fut a gépen, és egy SSHD-ről olvasom az adatokat miket kiirnék, és semmi más program nem fut.
Ötlet?
Kuka? -
ariel96
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valamit a "mappás" Blu-ray tartalmak lejátszásához?
Régebben a Nero Blu-ray Playert használtam erre, de nem mindent tudott lejátszani. Most ImgBurn-nel készítek iso filet, de jó lenne, ha meg tudnám spórolni ezt a totturát.
Előre is köszönöm a segítséget. Üdv
-
gg72
veterán
válasz
Jampi88 #5111 üzenetére
Szoftveres rész: power2go 8-10,nero 15, cd burner xp, burnware professial helyett ImgBurn, ahogy az összefoglalóban is szerepel, ha elolvastad.
Asus-hoz ne is keress új FW-t, ők inkább előbb adnak ki egy új írót, minthogy a meglévő meghajtóik FW-ivel törődjenek. Sajnos. -
Jampi88
újonc
Tiszteletem!
Köszönöm a választ-olvastam utána és valóban a fórumban is nem én vagyok az első,aki ilyen kételyekkel és problémával küzd.Az említett media range lemezt elküldtem egy szakinak vizsgálatra,de eddig még csend van róla.A szoftveres résznél mire gondolt konkrétan?Firmware-t nem találtam hozzá-sem más frissítést.
Nem tudom mit csináljak,mert beleválasztottam sajnos a lemezbe és az íróba ezek szerint....vagy csak egy jó progi kell és megy mindenImage file-t akarok lemezre írni-nagy terjedelmű játékaimat akarom kiírni,mert helyszűkében vagyok,de szeretném h meg is maradjanak-így úgy döntöttem h nem veszek winyot és nem törlöm le őket.
-
gg72
veterán
válasz
Jampi88 #5109 üzenetére
Először is nem ártana elolvasni a téma-összefoglalót és hanyagolni az általad felsorolt progikat, másodszor pedig pontosan mit akartál kiírni, filmet, fájlokat, image fájlt?
Harmadszor pedig érdemes lenne valamilyen jobb lemezzel próbálkoznod, a Mediarange nem igazán számít annak, de erről egy másik topicban találsz segítséget.
Negyedszer ez az Asus író sem egy igazán jó választás (akkor már inkább LG-t vettem volna a helyedben, ha nem volt Pioneer), de szerintem nálad valamilyen szoftveres gubanc lesz, vagy egyszerűen az író és a lemez nem "szeretik" egymást. -
Jampi88
újonc
Tiszteletem!
Nekem egy olyan problémám volna,h nem rég vettem egy blu ray írót (asus bc-12d2ht) és hozzá media range blu ray lemezeket.Furcsa volt először nekem,mert rögtön az írni való file-kat elakarta menteni isoba-amivel nem is lett gond,mert az sikerült-és meg meg is írta a lemezt-csak mikor visszaakartam nézni,h mit is írt-illetve sikerült-e a dolog-bajba kerültem.A lemezen nem lehetett látni a file-kat-azt viszont közölte,h terjedelemben van rajta cucc.
Miért nem látom amit megírtam?(power2go 8-10,nero 15)
Próbáltam másik író progikkal is(cd burner xp-burnware professial) de itt sem jártam sok szerencsével.
A gyári lemezen csak egy író progi és egy energia save progi volt.
Meg egy lehetőség firmware update-ra az asus oldalán,de ott nem találtam semmi ilyesmit.
Mit tegyek?Segítsetek kérlek.... -
spiky03
veterán
válasz
-=RelakS=- #5106 üzenetére
Én nem tudom.
De van ilyen beállítás az írónál.
De akkor megnyugodtam, hogy nem kell neki.Köszönöm
-
spiky03
veterán
Szerintetek az mennyire baj, ha a winyón amiről kiírom a filmeket nincs még egyszer akkora hely, amire a lemez kiférne?
Mennyire van ennem létjogosultsága?Köszönöm
-
johnywalker
őstag
Hm, hát jó hírem van önmagam számára...A pár hsz-el korábban jelzett BD írási hiba úgy látszik csak átmeneti volt.Valamenyi lemezkezeléssel kapcsolatos és esetleges ütközést generáló programot reinstalláltam.Egy mechanikus lemeztisztító CD-vel fejtisztítást végeztem.Aztán egy BD50 film illetve iso-fájlt hibátlanul ír az íróm (Pio 206D).Talán korai lett volna BD író betegségre, halálozásra gondolni, elég jó sorozat ahhoz illetve hosszabb élettartamot gondoltam hozzá.Viszont egyértelműen nem tudom megmondani szoftveres vagy hardveres (feltapadt kosz) okozta a hibát.Egyelőre működik.
-
Aurig@
őstag
válasz
johnywalker #5102 üzenetére
Ezért használok Virtual Clone Drive-ot. Mióta van BD íróm /4 éve/, azóta ez is a gépen van, sosem akadtak össze, még csak hibás lemezt sem írtam emiatt.
-
johnywalker
őstag
Talán egy egy hete felvetettem, hogy bd50-es lemezre nem hajlandó írni az íróm.Aztán újra megpróbáltam, újra iso-ba a fájlok stb, írás ami továbbra sem megy.Kicsit átnéztem a gépem, és azt hittem nem jól látok.Eszközkezelőben a Tárolóvezérlők fül alatt azt látom másodikként: "Daemon tools ultra virtual".Kábé egy hónapja szükségem volt a daemon-ra, de aztán uninstalláltam, ezek szerint nem teljesen illetve ez ottmaradt.Lehet ez okozza a gondot,Most nincs mit írnom, de ha ezután menni fog az írás nagy meglepi lesz.Tehát hagyhat maga után a D.T.Ultra ilyen ajándékot!Csak azért írom le, hogy más ne fusson bele hasonlóba...
-
stanley00
aktív tag
válasz
Flashget #5090 üzenetére
Amit sejtetni próbálsz azzal erősen vitatkoznék. Az, hogy milyen a képminőség egy blu-ray lemezen nem a méret határozza meg hanem az eredeti forrás állapota (minősége), a tömörítéshez használt video codec (mert ugye már az is tömörített tartalom ami az eredeti lemezre kerül) és az sem egy utolsó dolog, hogy mindezt az egészet igazi szakember készítse. Számtalan filmet tudnék sorolni ami referencia minőségű képpel rendelkezik (VC1, AVC) és simán BD25 méret alatti eredeti és magyar hanggal mindenféle tömörítés nélkül. Ugyanakkor számos, főleg régebben forgatott filmet is tudnék említeni ahol pedig a bitráta végig az egekben a kép meg olyan amilyen. Csak 2 példa:
I am legend VC-1, 16143 kbps átlag bitráta kb 16 GB, referencia.
Predator (ultimate hunter edition) MPEG-4 AVC, 32728 kbps átlag bitráta kb 32 GB, nem találsz szakembert aki nem gagyizta volna le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Google Pixel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- E-roller topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- iPhone topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Ingatlanos topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest