Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tigipuf
senior tag
válasz
Vakegérke #2593 üzenetére
Bocsi de az aláírásoddal élnék"Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok"pont illik ide,mert van az az 1-2 illető aki végigkisérte,végigszenvedte a Blu-ray dolgait meg kellene őket,és a tapasztalaitukat(egyáltalán van ilyen magyar szó?) tartani.
-
M107
addikt
válasz
tigipuf #2594 üzenetére
az 1ső hozzászólás nem csak én rajtam múlik ,én csak csepp vagyok a tengerben, nem olyan nagy tudással de ami van megosztom, túl vagyok olyan 8-11 ezer dvd-n meg 100-156 BD-n a cd -t meg nem is számolom az sok.
Olyan 1-3 hónap körül meglenne ha Gg72 Flashget, Jeni-nek is van ideje, mert ők jobbak és tapasztaltabbak mint én.
-
M107
addikt
-
M107
addikt
Holnap írok egy kis segítséget az első hozzászóláshoz, írók és íróprogram tekintetében (Nero, Pioneer 205-206-207) segítség a kezdőknek.
Felajánlva a kezdő hozzászólásban.
-
M107
addikt
válasz
#92239104 #2587 üzenetére
De ez csak akkor működik ha a kicsomagolt release Blu-Ray egyébként szól a Nero is s az Imgburn is.
Mkv-ket Blu-Ray (UDF) szokás kiírni (Neronál).
További sok sikeres írást. GG72, Jeni, Flashget [Nagymesterek] s jómagam megpróbálunk segíteni ha baj van.
UI:
Bár én most csak a magam nevében beszéltem, de ők igazán segítő készek ahogy észre vettem a fórumon
-
M107
addikt
válasz
#92239104 #2587 üzenetére
Akkor gondolom működött
Csak nem mindenki szereti a Nerot főleg az új veziókat, mert sok minden egyéb dolog van benne ami túl bonyolult és sokat foglal el. Ezért szoktam én is a portable verziót telepíteni ,semmi sallang csak az író progi és gyors mindent kiír.
Iso-nál DVD-BD-nél én is az Imgburn használom.
-
vypera
csendes tag
A BD Rebuildernél az encoder beállításnál jó az automatikus beállítás vagy változtatni kell?
-
M107
addikt
válasz
#92239104 #2578 üzenetére
Nero 10-11-12 [Nero 11 Portable]
01, Indits el a programot.
02, Az aktív íroknál a Blu-ray író legyen aktív
03, Új gombra kattints (New)
04, Válaszd ki : BDMV-Video
05, Írás fülön állítsd be a írás sebességet BD-R 4-6X BD-RE 2X
06, Kattints az új gombra (New)
07,Két ablak jelenik meg az egyikben Inaktív (ált szürke színű) BDMV, Certifictae Mappák
( A jobb oldalon a saját géped könyvtár struktúráját látod)08, Megkeresed a csatahajó mappádat ahova letöltötted.
09, Be lépsz még nem látod, a BDMV, Certifictae mappákat áthúzod.
10, Ha valami nem stimmel jelzi a program, de valószínűleg ennek kicsi az esélye.
11, Írás fül (Write) itt adhatsz neve is a lemeznek (Címke felírat alatt), ellenőrzöd az írás sebességet és kiírod betesz a lemez az asztali és élvez.
-
baji
tag
válasz
#92239104 #2583 üzenetére
Egy BD könyvtár-struktúra nagyjából így néz ki:
CERTIFICATE
----BACKUP
BDMV
----AUXDATA
----BACKUP
--------BDJO
--------CLIPINF
--------PLAYLIST
--------JAR
----BDJO
----CLIPINF
----JAR
----META
----PLAYLIST
----STREAMHa valamelyik mappa hiányzik azt csak simán hozd létre. Vagy futtasd át a BDRebuilder-el. Az szerintem létrehozza ami nincs meg, de egyszerűbb neked megcsinálni őket.
-
gg72
veterán
válasz
#92239104 #2581 üzenetére
Azert mert a + utan neked kell hozzaadnod a BDMV es a Certificate mappakat. De ne haragudj (most mar sokadszor), de ennyire nem lehetsz bena...
Az ImgBurn-ben alapbol minden jol van beallitva, nem kell piszkalni, plane ha nem ertesz hozza.
Ha nem megy az ImgBurn, probald meg a Nero-t, ezt is ajanlottak mar korabban. -
-
M107
addikt
válasz
#92239104 #2569 üzenetére
A képen amit linkeltél úgy veszem észre hogy adat lemezt írtál és nem video lemezt.
A BD video lemezen gyökérben ez található:
BDMV
CERTIFICTAEA Dvdnél :
AUDIO_TS
VIDEO_TSÍgy azonosítja be a lejátszó, ha ezek vannak kint a gyökérben akkor videolemezként viszonyul hozzá az asztali lejátszó.
-
törölt tag
Thx mindenkinek,kisérletezek
-
M107
addikt
-
gg72
veterán
válasz
#92239104 #2566 üzenetére
Hát én itt asszem feladom, majd mások talán segítenek. Mivel: én még nem láttam olyan asztali lejátszót, ami kiírja egy BD-lemeznél a mappa(!) címét, mintha valamilyen médialejátszó lenne. Ugyanez vonatkozik az MPC-HC progira is, ott a DVD/BD megnyitása opcióra kattintva csak mappát kellene megnyitni, nem fájlt.
Az EMTEC lemez meg igencsak felejtős, de ettől függetlenül szerintem nálad nem ez lehet a hiba oka, hanem valamilyen szoftveres dolog, mountoló program, stb.
Különben pedig igenis ezeket a mappákat kell látnod, mert így néz ki egy BD-lemez struktúrája, az teljesen rendben van.vypera: Ha biztos vagy benne, hogy minden okés a kiírandó anyaggal, akkor nyugodtan írhatod ki egyből ISO-ból, de ha előtte bele akarsz nézni, akkor tömörítsd ki WinRar-ral.
-
törölt tag
válasz
#92239104 #2566 üzenetére
JA Lg Blu Ray íróm van és Emtec újraírható lemezre írtam ki ImgBurn progival,de a számítógépen is csak úgy játszat le a Media Player Classic Home Cinema.hogy a lemezen amit írtam belépek az almappába és a STREAM almappában kattintok rá,szerintem egy íti lemezen nem ezeket a mappákat kellene látnom
-
törölt tag
Az asztali lejátszom nem akarja lejátszani,lássa a lemezt söt a címet is kiírja :csatahajo.2012.Remux.BD25.AVC.DTS.Hun-BMG.De ha a lejátszás gombot nyomom meg ezt írja ki a képernyőre :no files available to playback.Ha simán leokézomm akkor belép a mappába és az almappákat adja ki: BACKUP,CLIPINF,PLAYLIST,STREAM
-
vypera
csendes tag
A Blue Rayt ISO-ként is ki lehet írni vagy érdemes kicsomagolni?
-
gg72
veterán
válasz
#92239104 #2562 üzenetére
Most mi lássa mit és mi mit nem?
Bocs, de nekem ez kezd tiszta káosz lenni, így nehéz segíteni.
Az asztali lejátszód nem látja a lemezt? Mert a PC-d látja, azt ez a screenshot bizonyítja. Ha a PC-d látja, próbáld meg lejátszani valamilyen szoftverrel, pl. Media Player Classic Home Cinema.
Ha az asztalid nem ismeri fel a lemezt, akkor jön a következő kérdés:
- Milyen lemezre írtál és milyen íróval?Most látom, hogy van valamilyen mountoló progi a gépeden? Azonnal vedd le, vagy tiltsd le írás közben!
Igen, a 3. megoldás a jó, az egész mappát fel kell írni, de szerintem ezt elég világosan leírtuk már tegnap este is.
-
törölt tag
-
gropi
csendes tag
Sziasztok!
Minden tisztelet es elismeres mellet a segitsegeteket szeretnem kerni!
Ki szeretnek irni egy blu-ray filmet,(elso probalkozasom) de elakadok vele! probaltam mindet ugy tenni ahogy azt korabban leirtatok, de lehet valamit kihagytam!?
ImgBurn-t letoltottem, a teszten minden renben , de mikor elkezdi kiirni megall egy hibauzenettel:---------------------------
ImgBurn
---------------------------
I/O Error!Device: [3:0:0] ATAPI BD E DH12E3SH MAA2 (E
(ATA)
ScsiStatus: 0x02
Interpretation: Check ConditionCDB: AA 00 00 00 00 00 00 00 00 20 40 00
Interpretation: Write (12) - Sectors: 0 - 31Sense Area: 70 00 05 00 00 00 00 0A 00 00 00 00 20 00 00 00 00 00
Interpretation: Invalid Command Operation Code
---------------------------
Retry Cancel
---------------------------Nezzetek el nekem, de amator vagyok!
Ha van kedvetek es otletetek szivesen vennem, elore is koszonettel!!! -
Joshi
titán
Egyértelműen nem veszhetünk el a részletekben, ugyanis ilyen topikokat olyanok keresnek fel akik valahol megakadtak vagy egyszerűen halvány-lila fogalmuk sincs az egészről. Most gondolj bele ha elkezdi olvasni az első hsz-t egy laikus
, mindenképpen emészthető anyagokkal kell kezdeni különben azonnal bontani fog egy sört az ember.
Természetesen lehetne egy komolyabb rész is ahol az általad felsorolt dolgokat részletezzük, de ha így teszünk annak minőséginek kell lennie különben átsiklanak fölötte az érdeklődők. Szerintem összehozható a dolog de mindenképpen az általános infóval kellene kezdeni az első hsz-t.ui: én az általános részt megírom és elküldöm nektek privibe, aztán ti visszajeleztek hogy min kellene változtatni.
-
szaszapi
őstag
Ez túlzás hogy a menüszerkesztést vágom,de amit nagyjából ki lehet hozni ingyenes progikkal azt eddíg majdnem mindíg kiviteleztem.Elvileg csak azokkal a bd-kel van gond(om)amiben másodlagos pip videó van illetve dts express hangsáv,ezekkel ts muxer semmit nem tud kezdeni,nem ismeri fel.
-
gg72
veterán
Akkor legyen az, hogy én írok a hardverekről, a szoftveres résznél pedig a következőkről kellene:
- rippelés (pl. SlySoft AnyDVD HD, DVDFab DVD Copy)
- tömörítés (BD Rebuilder, DVDFab DVD Copy) A BD rebuildert vállalom.
- átalakítás (pl. TS Muxer, MultiAVCHD)
- szerkesztés (MultiAVCHD + szaszapi által használt progik)
- írás (ImgBurn, Nero)Meg jó lenne az egyes formátumokról is írni néhány gondolatot, hogy elkerüljük az olyan félreértéseket, mint az előbbi is volt.
-
Joshi
titán
válasz
Vakegérke #2547 üzenetére
Moderátorok által Igen, gondolom az Olvasd el az #1-es hsz-t! követően a linkelt hsz-ed a 2. lenne.
(#2548) gg72: megtisztelő hogy én is részt vehetek a projektben de akár hiszed akár nem szinte mindent tőletek tanultam.
Gyakorlatilag csak annyi kreativitásom volt a dologban hogy kezdetben mindig újraírható lemezre írok így nagy baj nem történhet.
Egyébként szívesen segítek osszátok ki a feladatot és én megpróbálom a lehető legjobban végrehajtani. -
gg72
veterán
Javaslat: Én szívesen írok a dolog hardveres részéről (írok, lemezek) egy összefoglalót, M107 már írt egy elméleti hátteret/történetet, esetleg te vállalnád a szoftveres részt? (Ha már pl. olyan szép screenshotokat tettél be ide az előbb
) Ebbe tartozna bele az írás, kódolás/átalakítás/tömörítés. De ebbe besegíthetne szaszapi kolléga is, ő pl. nagyon vágja a menüszerkesztést, ami nekem magas ló. De a BD Rebuildert ellenben elég jól ismerem.
Aztán persze ha van kiegészítenivalónk egymás írásában, akkor azt megtehetjük. -
Vakegérke
félisten
Itt az első.
Lehetséges ezt módosítani? -
gg72
veterán
válasz
#92239104 #2540 üzenetére
Az egész Csatahajo.2012.Remux.BD25.AVC.DTS.Hun-BMG mappát írd ki ImgBurn-nel (Fájlok/Mappák lemezre írása opció) és kész.
Egyszerűbben is megoldhattuk volna a problémát, ha nem Mekkából indulunk el...
Másik jótanács: ha először írsz BD-t, használj újraírható lemezt. Kevesebb mérgelődéssel jár és költséghatékonyabb, mintha elkukázol néhány egyszer írható lemezt.
Közben látom Joshi kolléga szemléletesebben megoldotta a dolgot.
-
Joshi
titán
-
gg72
veterán
válasz
#92239104 #2535 üzenetére
Ne haragudj, de felejtsd már el ezt az AVCHD formátumos dolgot, amit letöltöttél az egy normális Blu-ray. Az más tészta, hogy az m2ts fájlt a windows miért mutatja AVCHD-ként...
Máshol kell keresned a hibát, lásd: [link] Meg egyálatlán mit írtál ki lemezre? Csak ezt az egy fájlt (adatként?), vagy az egész fő mappát (amiben benne vannak a BDMV és Certificate almappák)?
-
Multibit
nagyúr
Én meg azt hittem, hogy tényleg AVCHD anyagról van szó (pl. videokamera felvétele)
-
gg72
veterán
válasz
#92239104 #2530 üzenetére
Jaj!
Ez egy teljesen normális BD-anyag, még jó, hogy ha darabokra szeded, akkor a legutolsó mappában egy m2ts fájlt fogsz találni, amit a win avchd-nak hisz (rejtélyes módon).
Akkor már csak arra kellene rájönni, hogy ha kiírtad az egész fő mappát (amiben pl. a BDMV mappa is van) Blu-ray lemezre, akkor az miért nem ment az asztalidban. Itt jönnek aztán az olyan kérdések, hogy mivel írtad ki a lemezt, milyen lemezt használtál, milyen írót, milyen írási sebességet, stb.
-
-
gg72
veterán
válasz
#92239104 #2524 üzenetére
És annak az AVCHD-nak, amit ki akasrz írni, mi volt a kiindulási alapja? MKV fájl? Ha igen, akkor veszed az eredeti fájlt, megnyitod TS Muxer-ben és csinálsz belőle Blu-rayt (ki lehet választani mi legyen a célformátum), illetve a fejezeteket is meg lehet adni hogyan állítsa be, pl. 5 percenként.
Én ezt a Freemake Video Converter-t nem ismerem, így ehhez nem tudok mit mondani, hogy azzal mit és hogyan kell csinálni.
-
törölt tag
Az a lényeg hogy az én asztali Blu Ray lejátszóm nem ismeri az AVCHD formátumot ,ezért kérdeztem hogy az eredeti Blu Ray milyen formátum mert a gyári lemezeket olvassa,Én most az AVCHD-t szeretném Blu Ray lemezre kiírni tömörítés nélkül.Én most Freemake Video Converterrel próbálkozom,de nem sok sikerrel
-
gg72
veterán
válasz
#92239104 #2520 üzenetére
Gyári Blu-ray filmek formátuma? Nem igazán értem a kérdést.
Blu-ray formátum, BD-ROM: [link]
Ha AVCHD formátumra akarsz kódolni, vagy átalakítani, akkor TS Muxer, vagy MultiAVCHD programot kell használni. Az AVCHD lényege, hogy DVD lemezre kerül felírásra HD (=BD) anyag, így nem igazán értem, hogy miért csodálkozol azon, ha a kódolás végén 4.3 GB-ot kaptál, ui. ez az egyrétegű DVD mérete. Ennek így kell lennie. Illetve lehet még 8.5 GB-ot megadni, ez a kétrétegű DVD mérete.
Ha MKV-t akarsz asztali lejátszón megnézni/lejátszani úgy, hogy az eredeti méret ne változzon, akkor szintén a fenti programokat kell használni, csak célformátumnak ne AVCHD-t adj meg, hanem Blu-ray-t és máris nem fog tömöríteni, feltéve, hogy a kiindulási nagy nem nagyobb 23.2 GB-nál.
-
törölt tag
Srácok,hogy tudom az AVCHD formátumot úgy kiírni Blu Ray-re hogy lejátssza az asztali lejátszóm,konvertálással már próbálkoztam Mpg4 be de úgy összetömörítette a 23 Gb-ot 4,3-ra de szeretném ha megmaradna az eredeti minőség. Az Mkv nem igazán szeretem mert úgy nem tudok a jelenetek között ugrálni lépkedni,thx
-
M107
addikt
Főleg GG72 -nek
Megvan mi volt a probléma........
Nyomogatni kell amikor beteszed a lemezt a Refresh gombot mint az állat, és utána újraíndít és láss csodát megy..
Vagy is én értelmeztem én japan fórumon találtam de mükődik.
-
M107
addikt
Opti Drive Control
Le mondhatok a programról AMD 55/75 Chipsten nem megy ugyan az nem válaszható sebesség csak a max
Remélem javítják majd az 1.71 ben.
-
baji
tag
Visszatérve picit a lejátszó progikhoz, én azért használok powerdvd-t mert elég érzékeny a bd struktúrára. Valamelyik nap xy filmből hiányzott az AUXDATA könyvtár és nem is volt hajlandó lejátszani, csak miután létrehoztam. Mivel nincs még asztalim, ezért kiírás előtt ezzel "tesztelem" őket hogy majd vinni fogja-e. Remélem igen
-
szaszapi
őstag
válasz
banderasz77 #2514 üzenetére
te készen vagy ember
-
M107
addikt
Tényleg van egy kis bukéja
De attól még kiváló lemez.
OFF:
Felrakok egy Win8 X64 -et tesztelésnek ha abban sem jelzi ki, akkor tutti hogy az alaplapi vezérlő lesz a ludas.
UI: még a registry ből is töröltem az értékeket, de semmi az olvasási sebesség kiválasztás nál lenyilló fül és semmi.De ha igen akkor elég lett volna a W7 újra tenni amúgy a Nero-ban és az Img burn ok.
-
gg72
veterán
válasz
banderasz77 #2511 üzenetére
Inkabb legyen szagtalan, de sz...r?
Ne szagolgasd.
-
M107
addikt
Opti Drive Control progiban, nem tudom kiválasztani a olvasási sebességet új gépem lett a trial változat van fenn de a sebesség kiválasztás lenyilík a fül de semmi
UI:
Gigabyte GA-A55M-S2HP
Északi híd: AMD K12 IMC
Déli híd: AMD A55 (Hudson-D2) -
Joshi
titán
Nem, már régóta lejátszható a BD MPC-HC-én.
Annyi trükk volt régen hogy a feliratot és hangsávot csak a felső menü sorból lehetett kiválasztani a navigáció fül alatt. Most már lejátszás közben is elérhető a navigáció opció a képernyőre kattintva. A menü kezelés még most sem megoldott lévén hogy ingyenes programról van szó és a Java licenszes dolog.
-
gg72
veterán
Jó hír, hogy a Media Player Classic új verziója már BD-t is lejátszik, igaz alapból menü nélkül, a fő film indul el. A minőség így első blikkre nem marad el a fizetős progiktól (Total Media Theatre vagy a PowerDVD).
[64bites változat] -
gg72
veterán
válasz
banderasz77 #2500 üzenetére
Hiába állítod be azt, a Rebuilder mindig kisebb méretet produkál, ezért mondtam, hogy nekem általában 25000 MB körül szokott kb. fullra kijönni egy 25Gb lemez.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Eladó M2 SSD-k 2280 NVMe, 2230 NVMe, 2242 NVMe több méretben
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB eladó /Garanciás/
- Micron, kifogástalan, szinte új állapotú 480gb SSD! Már csak pár darab maradt!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- SzoftverPremium.hu
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest