Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamcsik
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudok átkonvertálni egy mkv filmet BD formátumra. A tsMuxer az alábbi hibát írj ki: error code 2: Unsupported media type 15 for AVCHD/Blu-ray muxing. A film adatai: 1920x1080(16:9) , képsebesség: 23,976fps, AVC (High@L4.1) ( CABAC / 4Ref Frames). Mi lehet a baj? -
adamcsik
aktív tag
Sziasztok!
Melyik a legegyszerűbb program, amelyikkel egy 1920X800 felbontású mkv filmet át lehet konvertálni 1920X1080-ra? -
sensor060
aktív tag
válasz
kapcsolat88 #1384 üzenetére
Amivel akadozott a lejátszás egy olcsóbb, mondhatni noname kábel volt, lehet, hogy csak 1080i-t tudott, de amivel most nincsen gond az egy 1.4-es Hama 1080p-s kábel, aranyozott csatlakozókkal. Tényleg nem lett más cserélve, nem lett frissítve, és tuti nem a hdd a lassú, mivel a LED-je sem világít egyfolytában. Egyébként rátettem egy USB3-as rack-et (a hdd is más volt, USB3-as aljzatba, driverrel), és azzal is ugyanúgy megakadt.
Szerintem az a 1080i-s olcsó kábel volt a hibás, mivel tényleg minden maradt a régiben. -
harcsa11
csendes tag
sziasztok
BUÉK!!!
kérdésem lenne: kiírtam egy sorozatot. az elit..
a fájlokban minden résznek külön BDMV, CERTIFICATE megvan
a gép olvassa, az asztali viszont kiírja, hogy nincs benne tartalom.
/viszont a STREAM alatt ott van/
mit hagytam ki, mi a hiba?
köszi
üdv. -
gg72
veterán
-
adamcsik
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan program, amivel újra lehet konvertálni egy BD filmet úgy hogy a menüje is megmaradjon? -
Def26
félisten
Sziasztok!
Következőt szeretném, egy bd50 film le van töltve ami mindenféle fájlokból áll. Milyen progival milyen íróval tudom ezt kiírni blu-ray lemezre? Xilisoft Blu-ray Creator 2 ezzel jó helyen járok?
Illetve egy magyar tutorialt nem tudtok véletlenül, ami a részletekre és a figyelmeztetésekre is kitér?
-
adamcsik
aktív tag
HELLÓ!
Kiírtam egy BD filmet (Kung Fu Panda), a lejátszó beolvassa rendesen. Bejön a menü, majd rákattintok a lejátszásra, elindul a film, de csak 2 másodpercet megy és megáll. Közben fekete a képernyő. Tekerni, csapterrel léptetni lehet, de ugyanúgy fekete a képernyő. Bárhonnan indítom a filmet, mindíg csak 2 másodpercet megy és megáll. Mi lehet a baj? -
kapcsolat88
tag
válasz
sensor060 #1381 üzenetére
Boldog új évet mindenkinek
Nekem is megakadt néha ( nem néha,mindig ) a lejátszás külső hdd-ről,mert a szerencsétlen elaludt...
Be kellett állítanom,hogy soha ne kapcsoljon ki. Valamiért lejátszás közben ő azt hiszi, hogy nem történik semmi és elalszik,ilyenkor teljesen lehal (ok, nem teljesen de oda kell menni a géphez és piszkálni ) a lejátszás.Ám a Te eseted tényleg fura ha semmit nem állítottak a külső merevlemezen... A kábel pontos típusát szeretném tudni
ui.: nekem is win7 és powerDvd11
-
james008bond
őstag
B.Ú.É.K. 2012
-
sensor060
aktív tag
válasz
adamcsik #1377 üzenetére
Pedig pont tegnap este tapasztaltam egy hasonló esetet : a főnökömnek (az egyiknek) összeraktam egy mini-ITX gépet, amit egy nagy lcd tévére dugott fel hdmi kábellel. Win7 megy rajta PowerDVD11-gyel, VLC playerrel, Skype, és egyéb alap programok. Namost a file-os lejátszások (mkv-k) neki is néha-néha beakadoztak, gondoltam pont határon van a kis alaplap. Azonban tegnap vett egy kábelt (hogy miért nem tudom), és elmúlt a beakadozás. Nem frissült semmi, ugyanzokat a filmeket próbáltuk ugyanarról a külső hdd-ről, szal kicsit érthetetlen.
-
adamcsik
aktív tag
Sziasztok!
Egy pár napja beszéltük a fórumon, hogy az asztalim kb egy óra után akadozva játssza le a blu-ray filmeket amiket kiírtam. (mediarange lemezek) Na most vettem egy komolyabb HDMI kábelt és az összes filmet akadás nélkül lejátssza. Idáig elég sokat várt ha ugrottam egyet a chapteren, most akár a film elejéről átugorhatok a film végére, azonnal bejön a film. Szerintetek van köze az új kábelnek ehhez. -
sensor060
aktív tag
válasz
vaguszcsaba #1375 üzenetére
Ennek ellenére én nagyon ajánlom az 1.01-es firmware-t, saját tapasztalatom és a főleg külföldi fórumokon olvasott tapasztalatok szerint jelentős a javulás, BD50-es lemezeket is sokkal jobban kezeli.
BH10LS30 v1.01 -
gg72
veterán
válasz
vaguszcsaba #1372 üzenetére
LG írót sehogy sem tudsz rávenni tesztelésre, nem támogatják ezt a funkciót, csak a Samsung olvasók, vagy Liteon, Sony/Optiarc írók.
[link]jeni: egyszerre.
-
jeni
félisten
válasz
vaguszcsaba #1372 üzenetére
Szia
Az LG nem tud lemezellenőrzést végrehajtani.
Ahhoz egy Samsung SH-B123L vagy a Sony BD-5300S író kell természetesen ha Blu-Ray lemezt szeretnél le ellenőrizni. -
vaguszcsaba
csendes tag
Sziasztok!
LG BH10LS30 írót használok 1.00 a firmware rajta, ma megpróbáltam volna visszaellenőrizgetni egy két lemezem az OPTI DRIVE CONTROL 1.51 progival, de a Disc Quality pontnál azt írjak ki a a"meghajtó nem támogatja ezt a funkciót". Mit lehet tenni hogy rábírjam?
Firmware frissítés? De azt honnan lehet jót beszerezni? Esetleg más a gond? -
wwsanyya
csendes tag
sziasztok egy olyan problémám lenne hogy kiírom a bd filmeket imgburn-el átmuxolom stb és nem mindegyik lejátszó kajálja be idáig mind be kajálta és most nem nincs vmi ötlet hogy miért nem?
-
adamcsik
aktív tag
Helló!
Sűrgősen kellene egy darab PANASONIC BD-R 25GB 4X fullprint lemez. Aki esetleg tudna küldeni írjon üzenetet, hogy megbeszéljük. Köszönöm, hali. -
james008bond
őstag
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
-
adamcsik
aktív tag
Csatlakozom az előttem szólókhoz:
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET és BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok mindenkinek! -
jeni
félisten
Boldog Karácsonyt minden ide betévedőnek és fórumtársaknak egyaránt
-
gg72
veterán
válasz
james008bond #1357 üzenetére
Szerintem is arról lehet szó, hogy a lemez már a végét járja, de asztaliban lévő lézerfej valamiért jobban megbírkózik vele, mint a PC-s meghajtó. Ez elvileg inkább fordítva szokott lenni, de a Ritek lemezeknél semmi sem normális...
-
adamcsik
aktív tag
válasz
james008bond #1355 üzenetére
Már beraktam vagy ötször, másik lemezt egyből látja.
-
adamcsik
aktív tag
válasz
james008bond #1352 üzenetére
Köszi,értem. Helló!
-
james008bond
őstag
válasz
adamcsik #1351 üzenetére
Röviden: amíg zöld a grafikon, addig jó a minőség...minél kisebbek az értékek, annál jobbak.
Tehát: Maxell lemezeket én kikukáztam/kukázom....
MediaRange egyelőre írás után egész jó képet ad, de ezeket kb 1-2 hónapja írogatom, tehát hosszútávú tapasztalataim nincsenek, de az biztos, van olyan Memorex / Ritek MID lemez / amit 3 év után NEM ismeri fel a meghajtó és sajnos a Maxell lemezek is ilyen kódú / Ritek /, tehát szerintem ezeket messzire kerüld el.
Verbatim, Panasonic, Sony, JVC szerintem megbízhatóbbak, ahogy fenti kolléga is írta.
JVC lemezről teszt ( igaz, LTH típusú, nem mindenkinek van jó véleménye erről ):Panasonic:
http://kepfeltoltes.hu/view/111223/Disc_quality_18-november-2011_Panasonic_MEI-RA1-001_BD-RE_BH10LS30_Avatar_C._E._www.kepfeltoltes.hu_.png
Verbatim :
-
adamcsik
aktív tag
válasz
james008bond #1350 üzenetére
Helló!
Nekem ez kínai. Mit jelentenek ezek a grafikonok? -
-
gg72
veterán
válasz
adamcsik #1338 üzenetére
Akkor ez egy PHILIP-R04-000 MID-es lemez, amihez nekem még nem volt szerencsém, de az eddig olvasottak alapján egy átlagos minőségű lemeznek számít.
Ha van rá lehetőséged, írj más típusú lemezre is, így ki tudod zárni, hogy vajon ezzel a Mediarange lemezzel van-e a baj.
-
adamcsik
aktív tag
BD Disc Information:
Disc ID: PHILIP-R04-000
Disc Type: BD-R
Disc Size: 120mm
Disc Class: 0
Disc Version: 1
Number of Layers: 1
Layer Type: Writable
DVD Layer Present: No
CD Layer Present: No
Channel Bit Length: 74.50nm (25GB Per Layer)
Push-Pull Polarity: Positive
Recorded Mark Polarity: HTL
BCA Present: Yes
Maximum Transfer Rate: Not Specified
First PAA of Data Zone: 131 072
Last PAA of Data Zone: 1 658 494 -
gg72
veterán
válasz
adamcsik #1336 üzenetére
A MID a lemez gyártójának, pontos típusának jelölése. Ha pl. ImgBurn-nel írsz, akkor az Eszköz fülön látszódik a meghajtóba betett lemez típusa (BD Disc Information):
A ki-és bekapcsolás utáni lejátszás pont annak a jele, hogy a lemez/lejátszó párossal nem stimmel valami.
-
adamcsik
aktív tag
Sziasztok!
Továbbra sem tud senki megoldást a következő problémára?
A kérdésem az lenne, hogy mitől csinálja azt a blu-ray lejátszó, hogy elkezdek nézni egy filmet, majd kb. egy óra után elkezd szaggatni a film. Kikapcsolom a lejátszót, majd bekapcsolás után a filmet akadás nélkül lejátssza, onnan ahol az előbb akadozott.
Üdv: György -
tibi72
aktív tag
Igen filmeknél. Akkor pipálok. Köszönöm!!
Igen néha zavarosan és helytelenül irok. Bocsi érte!
(meg az is lehet a gond hogy nálunk meg kezdödöt az ideji pálinka kostolás és a karácsonyi hangulat ez is gond lehet)
Ezt megragadva
Boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek![link]
-
tibi72
aktív tag
Szia!
Egy kérdésem lenne ez a bejelölés igazán mit takar pontosan .Még csak most frissitetem fell 2.5.2.0.-röl 2.5.6.0 ra és ez nem volt bene. Fel dobtad már ezt a beálitási menüt és az elején még nekedsem volt be pipálva de utolsoknál be volt. Érdemes ki pipélni vagy nem???
-
nTom
aktív tag
infót kérnék, de tutit. A 3D filmek kiírásához bármelyik író megfelel, vagy ahoz már olyan 3d képes író kell? Eddig nem volt BD íróm, most szándékozom venni. És nem felkonvertált filmek kiírására gondolok, hanem BD50-re full 3D-t.
-
tibi72
aktív tag
Lehet hogy hülye kérdés,de be válalom.
BD rebuilder menyi processor magon dolgozik és azt hol lehet állitani? Vagy van valami lehetöség GPU gyorsitásra? vagy teljesen automatán megy ez a része? -
GRaul
őstag
Sziasztok!
Melyik dvd írót ajánljátok?
LG BH10LS38 Fekete OEM
Vagy
LG BH10LS30 retail fekete
Az egyik OEm a másik dobozos.
Megéri a dobozos azt a felárat 700ft ?
Illetve h az Oem mintha magasabb verziószámmal rendelkezne ...Másik topikba is kérdeztem.De utána vettem észre, hogy ez egy kicsit jobban pörög
-
gg72
veterán
-
tibi72
aktív tag
Sziasztok!
Lehet hogy kérdeztem már de még mindig nem oldodot meg.
A BD Rebuilder -nél hogy lehet meg oldani hogy ne kérje mindig az uj verziot???
Mert addig nem tuddom meg nyitni a BD Rebuilder -t mig nem teszem fel az ujat.
Frissitési kényszerités az agyamra megy!!! -
ravasz21
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis technikai segítséget kérnék a BD Rebuilder kapcsán! Ezt a hiba üzenetet kapom:
BD-Rebuilder v0.39.06 (beta)
- Windows Version: 6.1 [7601]
- AVISYNTH Version: 2.5.8.0, Ok
- HAALI Splitter: 1.11.96.14, Ok
- FFDSHOW: 3882, Ok
- WIN7 preferred AVC CODEC: Not Set correctly
- WIN7 preferred VC-1 CODEC: Not Set correctly
- WIN7 preferred MPEG2 CODEC: Not Set correctly
- FFDSHOW VC-1 set to "wmv9", Ok
- FFDSHOW MPEG2 set to "libavcodec": Ok
- FFDSHOW AVC set to "ffmpeg-mt": Ok
- X264: Ok
- AFTEN: Ok
- FAAC: Ok
- MP4BOX: Ok
- WAVI: Ok
- TSMUXER: Ok
[16:06:05] - Failed video encode, abortedüdv. ravasz!
-
sensor060
aktív tag
válasz
adamcsik #1310 üzenetére
Konkrétan nem tudom megmondani az okát, de azt tudom hogy ugyanilyen problémával már valaki írt ide, ebbe a topicba, még régebben. Az azt hiszem egy LG lejátszó volt. Hogy megoldódott-e neki ez a baja azt sem tudom sajnos. Esetleg lehet olvasási probléma, tehát kicsit nehezebben olvassa a lemezt, és amikor elfogy a puffere akkor elkezd szaggatni a lejátszás. Túlmelegedés nem hiszem hogy gond lenne, mert attól ki-be kapcsolod még nem hűl annyit. Érdkes dolog, és nem te vagy az első, azt hiszem utána kellene olvasni ennek a külföldi oldalakon, hátha ott már tudják is a választ erre....
-
gg72
veterán
válasz
karlosz666 #1311 üzenetére
Közepes.
-
karlosz666
csendes tag
Hello!
Szakértőink! Ez milyen lemez lehet?
Disc id - CMCMAG-BA3-000
-
adamcsik
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy mitől csinálja azt a blu-ray lejátszó, hogy elkezdek nézni egy filmet, majd kb. egy óra után elkezd szaggatni a film. Kikapcsolom a lejátszót, majd bekapcsolás után a filmet akadás nélkül lejátssza, onnan ahol az előbb akadozott.
-
sensor060
aktív tag
válasz
kapcsolat88 #1307 üzenetére
Én több mint fél éve írtam meg lemezre, szerintem ugyanezt, és nem volt vele semmi gondom sem, azon kívül hogy a magyar hang rettenet az eredeti DTS-HD mellett.
-
kapcsolat88
tag
Hali
Ezt találtam : Tron.Legacy 1080p BD25 AVC x264 DTS-HD-MA 7.1
Ha valaki esetleg már megtalálta,akkor megtudhatnám mi a véleménye? Nekem rettenetesen kockásodik a kép,nem merem kiírni...Nem igazán ide tartozik,tudom.Elnézést
Akár privátban is szívesen fogadom a válaszokat
-
bod101
aktív tag
Sziasztok!
Az LG BH10LS30RBB megvehető iró?
Köszönöm a valaszokat előre is!
-
sensor060
aktív tag
válasz
james008bond #1302 üzenetére
Ejj, de ismerős ez a hang késleltetés.........sok mkv-val csináltam én is régebben. Ugye a neten van mindenféle, és ki lehet fogni olyat is, amibe így bele kell kicsit piszkálni. De ha egy 30fps-sel pergő avi-ból kiszedsz egy hangot, majd aláteszed a 24fps-es mkv-nak, akkor ott gond lesz. Hiába illeszted a hangot jól az elején, a film haladtával a hang egyre jobban el fog csúszni, és előbb véget is ér. Ezért utálom már az mkv-kat, mert ahány "release", annyiféle bug. Volt már hogy át kellett muxolni, mert úgy akadozott mindenen a lejátszás, hogy ihaj. Volt már, hogy félig-meddig ugyan bele voltak rakva a szinkronhangok, mégsem lehetett hallani. Feliratok úgyszintén. Szóval elég nagy lutri, sokkal nagyobb lutri mint az avi.
Ezért mondom, hogy legjobb dolog amikor a BD25-ös verziót szerzi be az ember, vagy alakítja át magának. Komolyan mondom felüdülés a sok rissz-rossz mkv-k után egy BD filmet nézni, amiben minden okés, nem csúszik, jó a felirat, és persze szebb is a film. Persze ez drágább móka azért.Más kérdés : vannak olyan filmek (blu-ray) amiben a FORCED sub benne van a SIMA sub-ban. Ugye a blu-ray technológia egyik újítása volt ez is, hogy a lejátszó "tudja", hogy mikor kell a FORCED részt kirakni még akkor is, ha amúgy a felirat nincsen bekapcsolva. Ilyen filmmel nem sokkal találkoztam, talán az Avatar volt ilyen, abban viszont nagyon hasznos volt. Amikkel most találkozom ott már a FORCED SUB külön sávként van feltüntetve, nekem pedig a film elején kézzel kell bekapcsolni, tehát ez a fentebb említett újítást le is húztuk.....
Szerintetek ez miért van ? A multiplexer/konverter programok nem tudják, vagy direkt vannak külön véve ezek a kényszerített feliratok a simától ? -
james008bond
őstag
válasz
karlosz666 #1300 üzenetére
Blu-ray lemezről az m2ts fájlokat TsMuxerGUI-val nézem meg, kilistázza a hang és feliratsávokat. Ha megvan a film hangsávja és feliratsávja, egyszerűen ki kell jelölni a programba, majd muxolni, BD vagy AVCHD lemezformátumot kiválasztani. Ha csúszna a hang, akkor a hang késleltetését be lehet állítani +/- értékben, millisecundum pontossággal. Én már jópár torrentről beszerzett 3D mkv alá tettem be máshonnan meglevő film magyar hangját. Volt, mikor csúszott, volt, mikor sikerült beállítani és olyan is, hogy nem. Az is igaz, hogy a hangot mkv-ból szedtem ki vagy divx kódolású filmből és ha szerencsém, van, akkor összeillik a kép a hanggal. Eddig nálam többnyire összejött a szinkron. A progival egyébként ki is lehet szedni külön a hangsávot, feliratokat.
-
gg72
veterán
válasz
karlosz666 #1300 üzenetére
Én egyszer próbáltam ilyet, de nekem nem jött össze, folyton csúszott a hang és a felirat, így hagytam, nem is nagyon emlékszem már rá, hogy milyen progik kellettek hozzá, de azt tudom hogy sokféle...: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Micron, kifogástalan, szinte új állapotú 480gb SSD! Már csak pár darab maradt!
- NVME PCIe (B key) és SATA (M key) SSD külső ház kábellel eladó, új, full alu ház
- Western Digital Raid Edition 3 WD2502ABYS 250 GB SATA
- Dell Optiplex 3040 5040 7040 7050 SFF 3.5" HDD Caddy 1B5146200-600
- M.2 SSD csavarok és anchor, MSI / Gigabyte / Asus-Asrock / PS5
- Xbox Ultimate előfizetések
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest