- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Apple asztali gépek
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte B550 Vision D alaplapom, melyen BIOS-t akartam frissíteni.
Egy működő konfigról van szó, minden alkatrész jó.
Korábban csináltam Asrock alaplapon már frissítést, bios-ból. Most gondoltam kipróbálom a giga saját, win-es programját. Meg kell tapasztalni mindent.
Először kiolvasta a bios-t (amit korábban azért lementettem ezzel a programmal), majd felülírta egyszer, majd valamiért elkezdte még egyszer írni. Viszont ez már nem ment végig, lekapcsolt a gép. (Áramingadozás elkerülése miatt szünetmentesre volt kötve, de az meg sem nyikkant.)
Miután visszakapcsoltam a lap elkezdte az öntesztet, majd a 22-esnél megállt. Ilyen nincs a kódlistában. Emellett a DRAM LED is világított.
Neten utánaolvasva egy visszafrissítés segített a bajbajutottakon hasonló hibánál. Van rajta Qflash gomb, de sajnos csak egy bios-os.
Azért próbálkoztam a ramok kivételével is. Ha egy volt benne, akkor is 22. Ha nem volt benne, akkor 0b. Ilyen kód sincs a listában.
Összerakott gépnél nem ment a Qflash, így kiszedtem mindent. Jelenleg csak a front panel kábelei vannak az alaplapra dugva, meg a 24 és 8 tűs tápcsatlakozó.
Pendrive a helyén, bár a foglalat nem fehér. Fat32, csak a gigabyte.bin fájl van rajta. F12, F13G és F13-mal is próbáltam. F10-es nem letölthető, pedig eredetileg az volt rajta.
Bekapcsolom a tápot, majd a Qflash gombot kb. 5 másodpercig nyomva a pendrive áramot kap. De a Qflash LED fel sem villan. És a pendrive LED-je sem villog, ellenben melegszik.
A táp ventilátora sem indul el, mint egyes videókban.
Vártam pár percet, de semmi. Próbáltam hosszabban nyomni a gombot, de semmi.
A korábbi bios-t azért nem próbáltam még feltenni, mert belső vinyóra mentettem (nem is értem, jól benéztem). De majd valahogy levarázsolom róla.A kérdésem, hogy van esélyem életre kelteni a lapot vagy intézhetem garanciában?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó új, bontatlan Kingston FURY DDR5 6000MHz CL36 32GB (2x16GB) memória
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- 27% számlával! MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- 27% számlával! MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest