- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HTPC (házimozi PC) topik
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PRO_KoRa
tag
Sziasztok!
Tesóm frissítette BIOS-t az alaplapján. A típusa: Gigabyte B450 AORUS ELITE.
Elvileg az F32 -es biost próbálta rátenni. Elvileg otthagyta, és mire visszaért már ki volt kapcsolva, és nem indult el többé.Most pedig csak a DRAM led, és a CPU diag led világít felváltva.
Sajnos ahogy olvastam nem dualbios-os verzió.
Illetve nemtudom a QFlash Plus működne-e ezzel a lappal.CMOS reset már megvolt. Nem indul továbbra sem.
Tudtok segíteni?
-
gmxl
csendes tag
Sziasztok!
Lehet a következő kérdés már "lerágott csont"...
Újonnan, IPON-ról vásárolt alaplap (ASRock B650E Steel Legend WIFI) BIOS-át beépítés előtt szeretném frissíteni BIOS Flashbackel.
A kérdésem, hogy elveszik-e az alaplap garanciája, ha frissítem a BIOS-t?
Azzal tisztában vagyok ha frissítés közben áramszünet, stb. miatt nem sikerül, akkor az kellemetlen....
Köszönöm!
-
schulc99
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék egy Asus K53BY laptop BIOS frissítéshez.
(AMD E-460, HD6470M, SSD240, 8GB ram)Win7-ről váltottam Win10-re és gondoltam lefrissítem a Bios-t is mert még a gyári van rajta.
Először Win7 alatt próbáltam az Asus honlapjáról letöltve a frissítő programmal de azt írta telepítés után hogy a program csak Asus gépen használható.Asus gyári program nem ismerte fől az Asus gépet!!!
Aztán Win10 alatt próbáltam (hátha) de ott meg nem is tudtam telepíteni a programot mert win7-hez való és 10-hez nincs
semmilyen drive ehhez a géphez az Asusnál.Van bármilyen ötlet hogyan tudnám frissíteni a bios-t?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Vorontsov
tag
Sziasztok nekem @BIOS-gigabyte program volt rá úgy csináltam ahogyan youtube-on és teljesen jó lett,bekapcsoltam a gépet anno amikor csináltam elindítottam a programot és kiválasztottam a telepítőjét és elindította.
Arra kellett figyelni közben nem lehet áramszünet mert hazavághatja a gépet.
SSD-hdd kábelt ellenőrizni minden jól csatlakozik,azt meg lehet próbálni.Nekem működik a mostani gépem meg minden, de a biosban nem tudtam láthatóvá tenni a cpu-t,így azt nem is tudtam szabályozni frekvenciára gondolok ilyet még nem is láttam, az energia gazdálkodási lehetőségek között találtam meg.
Erre a lapra nem csinálok biosfrissítést mert felmentem a lap gyártó oldalára és megnéztem az adott rendszerhez.
AMDRyzen 5 45006C/12T3.6GHz / 4.1GHz3MB8MBN/ARenoir7nmA165WF15
Hagytam F15,csak akkor kell elméletileg frissíteni ha nem ismeri fel a lap a processzort ilyesmi ha jól tudom.Pcx-videóban keresni kell olyat ami ezzel foglalkozik mert ott is volt olyan nem indult el a gép,elmondják mi volt a megoldás rá kell keresni."Legújabb biost rakta fel a kolléga miután tőlem megvette a gépet"
Milyen célból frissített biost,ha tőled egy jól működő gépet vásárolt?
Dominik műhelye és dr vga viszont értenek a bioshoz(ki melyikhez) meg kell keresned őket mert biost is írnak ill raknak saját alkatrészből kártyát,elég jó tudású emberek youtube-on keress rájuk.
-
Reibek
senior tag
Üdv, adott egy Asus b660m-e D4 alaplap
Legújabb biost rakta fel a kolléga miután tőlem megvette a gépet és most nem ad képet a gép
VGA és RAM kiszedese után sem jelez hibát a LED ellenőrző csak folyton újra indul
Próbálnék neki segíteni de a BIOS nem az én asztalok főleg nem ha esetleg nem jól frissítette -
pászka
tag
Sziasztok! Adva van egy TUF GAMING B550M-E WIFI-s alaplap. Biost kellene frissítenem, kérdésem az lenne hogy lehet úgy is bios frissíteni hogy benne van az alaplapban a cpu, és a videókártya, nem lesz probléma? Vagy szedjek ki belőle mindent és úgy futtassam le a frissítést?
-
Levi96
csendes tag
Sziasztok!
Alábbi problémával kerültem szembe, amire a BIOS update lehet a megoldás.
Vettem az alzánál egy TUF Gaming z690 PLUS alaplapot és egy I7-12700KF-et kombóban.
Amikor viszont összeraktam, akkor folyton Fehér VGA és Zöld Boot LED-et kapok.
Rengeteg helyen olvastam, hogy sokaknak a BIOS update adott megoldást, de mivel ez a szerencsétlen BIOS-ig nem jut el, kicsit tanácstalan vagyok.
Szerintetek megéri valahonnan szereznem egy korábbi 12.-ik generációs procit, hogy felrakjam az új BIOS-t? Van más megoldás is, mint még több pénzt ölni ebbe?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Vorontsov
tag
Sziasztok nem látom az alaplapom biosában a cpu clock ratio feliratot.
Cd telepítő könyv nélkül vettem meg f15 biossal feltelepítve.
A lap gyártó weboldalán a ryzen 5 4500-hoz f14 ajánlanak elképzelhető ezért nem tudom beállítani a clock ratiot és vissza kéne frissítenem f14 -re vagy más lehet a gond?
CPU support lista ezt írta:
Ryzen 5 4500
[link]
AMDRyzen 5 45006C/12T3.6GHz / 4.1GHz3MB8MBN/ARenoir7nmA165WF14itt is hozzászóltam:
[link]
és itt :
[link]
Sajnos nem oldódott meg a problémám.Hátha itt tudja valaki előre is köszi. -
abdulka1
őstag
válasz
donjohnson #4468 üzenetére
Szia!
És azt hogy? Dos, vagy Win alól indítva?Egyébként ennyi van benne.
-
abdulka1
őstag
válasz
Doky586 #4466 üzenetére
Sajnos semmiféle leírás nem volt mellette.
Ne kérdezd, hogy miért, de ha van rá lehetőség, akkor szeretem életben tartani a régi masinákat. Ezzel az a gond, hogy az eredeti (halott)Celeron 900-ra tervezett hűtése erősen köhög a T9600-al, és ezért menne bele egy szolidabb P8700, csak sajna jelenleg annyit produkál vele, hogy bekapcsol, de a monitor fekete marad, és az állapot jelző ledek alapján, nem indul a boot folyamat. -
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Egy MSI CR500 laptop lenne a BIOS frissítés alanya, de mivel nem gyakran csinálok ilyesmit kérnék egy kis segítséget, mert kicsit meglepődtem a fájlok mennyiségén a letöltött BIOS kicsomagolásakor.
Mit kezdjek a képen látható fájlokkal? -
KoBe111
csendes tag
Szevasztok!
Rendelkezem egy MSI Z390-A PRO alaplappal. A BIOS-t kívántam lefrissíteni rajt. A folyamat le is zajlott, a haladásjelző csík végigfutott, majd újra indulás helyett leállt a működés, és többet nem indult el a lap. Javítható lehet-e a lap, van aki tudja javítani?
Köszönöm.
Béla -
mmdms
addikt
Sziasztok!
Nemigazan talalok errol infot, van egy 64 gb os pendrivom amin ket particio van a fat32 korlatja miatt, az autom csak ezt ismeri. A masodik egy ntfs 4gb +fajlokhoz. Ilyen felallasban is lehet ezt biosfrissitesre hasznalni, vagy mindenkepp tokures pendrive egy particioval kell? -
Talala
senior tag
Sziasztok!
Cserélem a procim a napokban. R3 2200g -> R5 5600, ASRock B450 Gaming-ITX/ac. Ehhez frissítenem kell a BIOS-t. Instant flash-el gondoltam ezt végre hajtani még a jelenlegi procival a gépben. erről van is leírás ASRock oldalán. Az 5600-nak 4.8-as bios kell. Elég erre vagy érdemesebb a legutolsóra frissíteni? Illetve van e bármi amit meg kell tennem frissítés előtt, vagy amire számítanom kell bios frissítés után? -
lanszelot
addikt
Hello,
Jelszavas a bios a laptopomon, és ezt kell végig csinálnom.
2 dologban akadtam el:- 1 - a chip-bol kiolvasott bios-t a gyártó oldaláról letöltöttel össze kellene hasonlítani, hogy jól szedte e le.
De a gyártói oldalon nincs bin file.
Lenovo T450 laptop.
Honnan tudom, hogy jól olvasta e ki?- 2 - a programmer -em CH341 /nem CH341A/ fekete, ugyanolyan mint az oldalon, csak nincs rá irva "A" bár "A" -nak vettem.
Nos, ez írni 5V-al ír. De a chip 3V-os. Van rá mod. Megcsináltam, és jó, mert 3V lett a kimenet is. Ha bedugom a pc-be felismeri, minden ok. De mikor rácsiptetem a chip-re akkor "unknown device" és nem működik.
Tuit jól forrasztottam, nem az a baj.
[kép] [kép]
Ha ráengedem az 5V akkor van esély hogy kukázom. -
-
Laccci1
újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ugye frissítettem a legújabb biosra az alaplapot, felment minden működik jól (asus h310m r r2.0 alaplap) és uefin van, viszont amikor belépek biosba akkor a legacy bios interface jön ki és nem igazán tudom, hogy hol kell átállítani az uefi interfacere legacyról.
Köszi a segítséget! -
bazger
csendes tag
Sziasztok!
Biztos volt már,
Az lenne a kérdésem, hogy ha a bios-t frissitem a legújabb verzióra akkor abban benne van az összes előtte lévő bios frissités tartalma?MSI B450 Pro-M2 alaplapot frissitenék
https://www.msi.com/Motherboard/B450M-PRO-M2/support#bios
Köszönöm a segitséget,
Üdv -
-
Thrawn
félisten
válasz
sz.istván #4450 üzenetére
Itt van hozzá a leírás, eszerint csináltad?
-
Thrawn
félisten
válasz
sz.istván #4448 üzenetére
Before using the new Intel 4th Gen Core processors, we suggest that you first download the BIOS updater for new Intel 4th Gen Core Processors and then update the BIOS using this tool.
-
sz.istván
tag
Üdv!
Adott, egy ASUS H81M-E deszka, már azon vagyok, hogy kihajítom a p...ba
próbálom frissíteni a BIOS-t, ami amúgy sikeresen meg is történik, a lap ki is írja, amikor indítom, de mikor ki akarok lépni, hogy újraindítsam, állandóan sikertelennek írja a BIOS frissítést, ennek következményeként természetesen nem ismeri fel a 4. genes procikat, mi a sza@rt kell vele csinálni?
-
válasz
Lacika640109 #4444 üzenetére
Mivel a linkelt biost a lap megjelenése után 2 évvel adták ki ezért szinte biztos hogy érdemes lett volna már egy évtizede frissíteni.
-
mmdms
addikt
Esetleg arrol van valami infod ez kb milyen arban mozoghat?
Ha elkernek tegyuk fel 15kt erte de 20at er a lap akkor nem bajlodok vele, igy jartam. Mar megrendeltem egy b550-est. Sot postara meg nem is gondoltam, avval meg minuszos is a sztori.
Nem keresni akarok rajta, van meg egy 3500xem, ahhoz jo lenne, vagy elcserelnem akar sokkal szerenyebb de matx vagy itx lapra. -
Thrawn
félisten
válasz
Lacika640109 #4442 üzenetére
Egyetlen egy BIOS van hozzá az Asus honlapján szóval nem hiszem, hogy frissíteni lehetne.
mmdms: mindig rossz ómen ha frissítés közben száll el a gép, de talán menthető ha találsz egy szakit aki újra felprogramozza a BIOS-chipet. Sajnos az alaplap nem tud BIOS-flashbacket
-
Lacika640109
újonc
Sziasztok :
Van nekem egy ASUS P5KPL-AM TIPUSU Alaplapom és ez miota nálam van nem volt rajta Bios frissités, azért kérdezlek benneteket ezt ,hogy kell hol lehet ilyet letölteni . -
mmdms
addikt
Sziasztok!
Biosfrissites kozbe megfagyott a telepito, az allapotledekbol fentrol a harmadik, a ram vilagit sargan. Letezo osszes permutaciot kiprobaltam a ket rammodullal a slotokban, egyesevel is, elem ki, cmos, pendrivera nem reagal. A led minden esetben vilagit a bekapcsolastol fogva, ramok nelkul is. Ez most jot vagy rosszat jelent azt nem tudom. Annyi kerdesem lenne milyen pendrive-nak kell lennie? Egy 32gigas usb3.1 hp van ha ez szamit, fat32vel.
Jah lefeljtettem: Rog strix b450f gaming -
DjSaffy
tag
válasz
Doky586 #4439 üzenetére
Nem hiszem hogy el volt piszkálva. 100% os frissítés után az automatikus újraindítás után már se kép se hang. Debug led nem világít bekapcsolásra nem reagál. CMOS reset nem segít ennél a Z490-nél nincs backup opció bios javításhoz csak a külső flash(esetleg bár ebben az esetben az sem segített: [Corrupted bios uploaded to official support page] .
-
-
DjSaffy
tag
Sziasztok,
Az MSI MPG Z490 Gaming Plus lapom bios frissítés után teljesen működőképtelen állapotba frissítette magát.
A kérdésem az lenne, hogy ismertek-e esetleg olyan tagot itt aki vállal bios vissza állítást külső flashelő eszközzel?Előre is köszönöm!
-
tomcat33
tag
válasz
tomcat33 #4436 üzenetére
Közben sikerült lefrissíteni a BIOSt. Nem tudom, hogy eddig mit csesztem el, de most végre a legújabb van fent. Amit másképpen csináltam: Találtam a fiók mélyén egy 2GBs pendrivot és azt formáztam meg normál beállítással FAT 32re. Eddig egy 32 GBs pennel próbálkoztam lehet túl nagy volt? Mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy az is FAT32-re volt-e formázva? Mindenesetre most szépen felment BIOSból a frissítés.
-
karaly93
csendes tag
Köszöntem.
De úgy jártam hogy jelen pillanatban hogy a 3.90 bios van fenn és nem tudom a windowst bebootoltatni.Mármint a régit mert nem huztam új windows évek óta ez van ha nem lenne muszály nem raknék újat.Hibajelenség a következő: post lemegy majd bejön az asrock logo elkezdi tölteni a windows és ott csak körbe körbe mennek a pöttyök nem történik semmi.Egér és a bill vissza jelző ledje ki be kapcsolgat kb 5 mp-ként.Ha jol gondolom ez egy boot loop lesz. Ha nem és találkozott valaki ezzel a jelenséggel és tudna segíteni a nélkül hogy újra kéne húznom a windowst megköszönném.Ui:másik vinyóra simán felment az új windows és a kötelező javitási tippeket (cpu vcore állítás stb..)megvoltak.
-
tomcat33
tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS TUF Gaming B650 plus alaplap amin nem tudok BIOSt frissíteni.
Ha kikapcsolt álapotban próbálom Pendrive-ról akkor nem csinál semmit ha pedig Biosból akkor hibával kifagy és csak az elem kivétele után tér magához, de természetesen nem frissít. 08/19/2022-es 0421-es Bios van alapból rajta.Ugye a legfrissebb 1616-os verzió. Valakinek esetleg valami ötlet, hogy miért nem tudom frissíteni? Természetesen amikor próbálom frissíteni előtte mindent visszaállítok default-ra a BIOSban.
-
karaly93
csendes tag
Sziasztok.
Egy asrock b450 gaming k4 fatal1ty-n szeretnék biost frissiteni.Jelenleg egy r5 2600 van benne és egy r5 3600 menne most bele.Valaki meg tudná mondani hogy melyik a legfrisebb bios hozzá? A p3.20 tervezem hozzá fel tenni de ha lenne újabb akkor azt megköszönném ha tudnátok.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Van egy MSI B450M MORTAR MAX alaplapom,aminek meg lett frissítve a BIOS-a.
Régebbi BIOS-sal az"Arsenal Gaming"szöveg fogadott gépinduláskor,és egy karika
körözött a képernyő közepén.
Most az új BIOS-sal az "Arsenal Gaming"szöveg jelenik meg,majd fekete a kép egy pillanatra,majd újra "Arsenal Gaming"szöveg jelenik meg egy pillanatra,utána indul a Windows 10.
Ez normális jelenség-e?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
berzebub
aktív tag
válasz
Apollo17hu #4427 üzenetére
Az cumi, vagy keresel valakit aki megcsinálja/kölcsön ad vmit. Vagy lősz egy Athlon 3000g-t ,azzal megcsinálod és tovább passzolod.
-
Apollo17hu
őstag
-
berzebub
aktív tag
válasz
Apollo17hu #4425 üzenetére
Ahha, milyen proci? 1xxx vagy 2xxx ryzen?
-
Apollo17hu
őstag
válasz
berzebub #4424 üzenetére
Az alaplapos topikban közben már kapom a fejtágítást. Ha jól értettem, olyan procit vettem a lapba, amit a lap bios verziója nem támogat, ezért frissítenem kellene a biost. De mivel a proci nem működik, ezért kijelzőt sem tudok csatlakoztatni a géphez hdmi-n keresztül, így a bios frissítést sem tudom elvégezni.
-
berzebub
aktív tag
válasz
Apollo17hu #4423 üzenetére
Üdv!
Ezt most nem értem, mivel vagy mire fogod akkor használni?
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Szeretném a biost frissíteni az újonnan vásárolt ASUS TUF GAMING A520M-PLUS lapomon. Azért lenne erre szükség, mert hdmi-n keresztül nem tudok kijelzőt csatlakoztatni a géphez. Viszont ha nincs kijelzőm, hogyan tudom frissíteni a biost?
-
tomtech052
újonc
megoldódott köszönöm. rossz típusra kerestem M5A97R20 EVO így már engedte.
-
renegat1
tag
válasz
tomtech052 #4419 üzenetére
BIOS-ból próbálod? EZ Flash? Pendrive FAT32-re formázva? Biztos az alaplap típusa?
-
Thrawn
félisten
válasz
tomtech052 #4417 üzenetére
Próbáld meg ezt:
Bios Renamer for USB BIOS Flashback
1.Put Bios file and Bios renamer in same folder
2.Execute the Utility
3.Use new Bios file for USB BIOS Flashback.100% hogy ez a pontos típusa az alaplapnak?
-
tomtech052
újonc
sajnos ugyanazt irja
-
renegat1
tag
válasz
tomtech052 #4417 üzenetére
Szia!
Kicsomagolod és átnevezed erre M5A97R20. Kiterjesztés marad CAP -
tomtech052
újonc
Sziasztok adott egy asus m5a97 r2.o jelenlegi bios 2103. szeretném frissiteni 2603 ra.
Pendriveról próbálom de a következő hibát kapom: security verification failed
Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm. -
Thrawn
félisten
válasz
kpepe111 #4413 üzenetére
Igen azt, utána próbáld meg flashelni az új BIOS-t.
Az alaplapod support oldalán a F4c BIOS-nál kiemelik, hogy az EC firmware frissítést is meg kell csinálni (After BIOS updated, please install “One-click EC FW Update” from Downloads-> Utility section), szóval én először ezt a BIOS-t próbálnám feltenni és ha sikerült akkor utána az F4-et.szerk: örülök, hogy sikerült, de szerintem kelleni fog az EC Firmware frissítés is. Ha esetleg mégsem akkor úgyis jelezni fogja.
-
Thrawn
félisten
válasz
kissdani #4402 üzenetére
A DIMM slotok mellett is van 4 állapotjelző LED (CPU, DRAM, VGA, BOOT), azok nem jeleznek semmit?
Ha minden igaz itt tudnak segíteni ha minden kötél szakad. -
kpepe111
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek itt mi történhetett?
Gigabyte X670 GAMING X AX gyárilag F2 bios verzióval érkezett, ezt próbáltam frissíteni a legújabbra (F4). A letöltött zip-ből mindent felmásoltam egy pendrive (3 GB, FAT32) gyökér könyvtárába, így:
Restart, bios-ba belépés, Q-flash, megtalálja az F4 file-t, elindítom, elkezdi ellenőrizni, oké, restart, oké, megint ellenőrzi, ekkor kiírja, hogy nem megfelelő a bios file. Újraindult, minden maradt a régiben, maradt az F2 bios. A gép működik, de azóta tökmindegy mit csinálok, nem látja többet a bios file-okat. Próbltam korábbi verziókkal is, de semmi, csak a pendrive-on levő mappa struktúrát látja a Q-flash, magát a bios file-t nem.
Itt nem volt semmilyen rename cucc mellékelve, és az efiflash pdf-ben leírtakat nem igazán értem, erről a pendrive-ról nem bootol a gép.
Köszi előre is.
Pepe -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest