- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
egyedije
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy HP DV5-s laptop, a hibajelenség windows alatt fagyogat,linux alatt meg jó.Gondoltam hogy a gpu-val van valami gond. ATI AMD 216-0707011 ez a gpu van benne.Első körben kapott egy rework-t.De most már nincs kép.
Szerintetek ezt a chipet megölte teljesen a rework és csere? Vagy esetleg egy reball még visszahozhatja.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
egyedije
csendes tag
Sziasztok.
Én a munkahelyemen RWS9900-al tudok néha dolgozgatni.
De egyre több gép kerül hozzám BGA hibával.Vagyis lassan gépvásárlásra kell adnom a fejem.
Most az ACHI IR6500-al szemezek.
Szerintetek ezzel a géppel neki lehet kezdeni?
Reflow illetve reball munkákra.Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
egyedije
csendes tag
válasz mobileman #4866 üzenetére
Persze olvastam az egész topikot.Így szívom magamba a tudást.
Az RWS-el megcsináltam már pár munkát eddig sikerrel.Annak is infrás az alsó és a felső fűtése is.
És ezt még számítógéppel sem lehet vezérelni,azért gondoltam a 6500-re.Vagy esetleg ennek a HR-es
változata.Sajnos az anyagi lehetőségeim korlátozottak.
Egyébként csak notikkal akarok foglalkozni.Ezekben idáig még csak 0.4-0.6-os golyómérettel találkoztam.
Ahogy olvasom itt,ti inkább a forrólevegős gépeket favorizáljátok.Azokkal tényleg annyival profibb munkát lehet végezni? -
egyedije
csendes tag
Hát igen a tudást nem adják ingyen.És igen ezt csak tapasztalat útján lehet elsajátítani.Meg persze kell hozzá elhivatottság is.Én szakmám szerint RTV műszerész vagyok,Anno azt gondoltam,mivel nagyon érdekelt az elektronika,hogy ebből majd milyen szépen megélek.Hát gyorsan rá kellett döbbennem hogy nem olyan keresett dolog ez már.Így én is elmentem egy elektronikai céghez dolgozni.Ott smd beültető automatákkal dolgoztam.Mellette szerelgettem a tv-ket. Most jelenleg egy elektronikai szervízben dolgozom ahol autóelektronikákat javítok pl,rádiók,abs vezérlők...stb.És mellette itthon másodállásban vállalkozóként megy a javítás.Eddig tv-ket meg mindenféle elektronikus vackokat.Azután egyre többen kerestek meg notebookal.Nálam így kezdődöt. Tehát arra akarok kilyukadni hogy némi előképzettség nélkül nem hiszem hogy el lehet ezt kezdeni.A videókról nagyon könnyűnek tűnik az egész.De én is mint szerintem itt mindenki megfizettem a tanulópénzt elrontott alaplapok,felszakadt pad-ek és megsült processorok által.Mire kitapasztaltam a gép beállításait.Tehát nem várható el senkitől hogy leírja:ezt így azt úgy azt amúgy és képzett szakember leszel.
Húúúúúúú ez szép hosszú lett.
-
egyedije
csendes tag
Egyébként meg vagyok elégedve ezzel az RWS-el is.Csak az RWS rohadt drága ahhoz képest amit tud.És a melóhelyen nem nézik jó szemmel ha maszekol az ember. Ezért kellene itthonra befektetni most már egy gépbe.Csak még mindíg nem tudok dönteni hogy infrás vagy forrólevegős. Valahogy az infrás felé húz a szívem.Azért olvasom ezt a topikot is hátha meg tud valaki győzni hogy melyik legyen.Melyikkel lehet eredményesebben dolgozni.
-
egyedije
csendes tag
Köszi hogy rögtön lelomboztál
Akkor ezek szerint csak infrásat kell vennem.Egyébként ahogy nézem a levegősnek is két fajtája van.Olyan amely alsó fűtése csak infrás,illetve amelynek van alul mind a kettő.
Mint pl. a Honton HT-R490.
Nos ez miért jó? Az alsó levegő koncentráltabb fűtést eredményez?
Hogy ne fűtsük az egész lapot?[ Szerkesztve ]
-
egyedije
csendes tag
Üdv.
IBM T42p-hez keresnék hűtést.Bontott is jó csak menjen a venti.
Ha van valakinek érdekelne sürgősen. -
egyedije
csendes tag
Sziasztok,
Volna valakinek esetleg 216-0707011-es ati chip eladó?
Sürgősen kellene.Üdv.
Egyedi Jenő -
egyedije
csendes tag
Más. Tablet pc-ben otthon van valaki?
Van egy VegaS7104 szuper mega giga tudású tablet amely csak az android feliratig jut el,utána újraindul.
Ez csak szoftveres hiba lehet vagy inkább hardver? -
-
egyedije
csendes tag
Mondjuk amivel én szívtam az samsung noti volt de a hibajelenség ugyan ez volt.
-
egyedije
csendes tag
De legalább a gépek is "pihennek" ilyenkor.
Az asszony meg is ölne ha a főkapcsoló nem off állásba lenne.
No persze a fórum az más.Az kell mindíg.[ Szerkesztve ]
-
egyedije
csendes tag
Ops. Megelőztél
[ Szerkesztve ]
-
egyedije
csendes tag
válasz KillHates #7477 üzenetére
Nekem sikerült már pár ilyen tabot feléleszteni.A főtápic ment el mindben.AXP202 volt ezekben amely az ebayről szereztem be.Lehet csak nekem volt szerencsém ezekkel.Bár őszintén nem szeretem ezeket a noname gyerekjátékokat.Csakhát a megélhetésért sokmindent el kell vállani.
-
egyedije
csendes tag
Üdv.
MCP77MH-A2 -es chip lenne valakinek?
Űber mega giga fontos és sűrgős lenne. -
egyedije
csendes tag
Mobileman
-
egyedije
csendes tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni,
adott egy Samsung NP700-as laptop amelyet,az ügyfél elmondása szerint,bios frissítés közben kikapcsoltak és azóta nem indul el.Én az MX ic-ben lévő tartalmat újraírtam,de semmi változás.Ez a terület még fehér folt a tudásomon.Mit kellene megnéznem vagy flashelnem rajta hogy jó legyen?Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
egyedije
csendes tag
HP / Agilent 34970A kártya nélkül eladó\cserélhető!
Ami érdekelhet
DSO szkóp.
Asztali true rms multiméter. -
egyedije
csendes tag
válasz fero02 #11590 üzenetére
"nincs benne semmi ami tönkremehet, sem mozgó alkatrész, sem elektrolit, sem nagy áramerősség vagy feszültség."
Ebben teljesen igaza van a "kollégának".Ezekben az alkatrészekben ici-pici manócskák dolgoznak akik aranyszálból szőtt kis tarisznyákban hordják az elektronokat egyik helyről a másikra. Csak előbb utóbb szarnak a munkára vagy a szakszervezetük sztrájka buzdítja őket.No ilyenkor vagy új munkásokat kell hozni vagy meg kell egyezni velük hogy dolgozzanak tovább. A multiméter meg a szkóp az mind csak parasztvakítás , olyan mint a jósnőnél az üveggolyó.
Csak azért kell hogy felvágjunk a tudatlan ügyfelek előtt.Meg hát jól mutat. -
egyedije
csendes tag
Hát igen.
Sajnos ez tényleg így van náluk.
Jártam kint megnézni egy gyártást. Ott annyi volt a külömbség hogy az ESD-re legalább jobban figyeltek.
Mindenkin köpegy volt meg sapka.Lehet hogy csak a mi tiszteletünkre.
De az azért érdekes volt hogy álltam a sor mellett és a pcb-kel teli kocsik mellet csöpögött a víz a légkondiból.
A durva az volt hogy az SMD soron 30% volt a kiesés és nem igazán izgatta őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Playstation/Xbox konzolok
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest