-
PROHARDVER!
Topicban gyakran előforduló webáruházak linkjei a szabályzat után:
>> BestSecret meghívó: topicban nem szabad!
Reddit, Facebook, Google percek alatt lehet találni kódot.
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
BestSecret vagy bármilyen más meghívó kérés/felajánlás TILOS!
Új hozzászólás Aktív témák
-
falabu88
aktív tag
Sziasztok! Hátha tudtok segíteni, egy ideje nem találok értelmes pólókat.. Vagy alapból elég rövidek vagy az első szárítás (hőszivattyús) után az öv kilátszik a derekamnál.
Amilyet keresek:
- lehetőleg slim fit
- hosszított fazon
- minél egyszerűbb, ne legyen agyon nyomtatva
- bírja a szárítógépet, nem teregetünk
- fekete nem játszik macskaszőr miatt
- ne legyen aranyáron, akár csomagban több db is lehet (legutóbb 5-ös Crosshatch pólókal szívtam meg Bestsecret-ről, első mosás/szarítás után kb felére ment össze.. Ment is vinted-re 4db)
Köszi előre is!
-
Ecipo tendben van, origi termekeket küldenek, nem szórakoznak az elállással?
-
Bestsecreten most 20% off kupon is megy az early summer akciókra, érdemes szétnézni...
-
margithid
veterán
Olyan cipőt tud valaki ajánlani ami jól tartja a lábat és magas lábfejre is jó?
Idős embernek kéne, nagy méretben. (48+)
Skecherseket néztem, azokból van 48-as aránylag normális áron, de nem tudom, hogy mennyire stabilak és jók magas lábfejű embernek. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Ringman #32133 üzenetére
Elvileg ezt egyszerűsítik le a tanúsítványok, ha már gyapjú, az oeko-tex mellett a woolmark logóját is érdemes a címkén csekkolni. Több gyapjú ruházaton láttam már, de olyan gyártó is van, amelyik mindkét tanúsítványt megkapta és szerintem nem ők az egyetlenek. Számomra a linkjeidből a tanulság amúgy megint az, hogy önmagában a ruhák alapanyaga semmit nem jelent, fölösleges ujjal mutogatni a szintetikus ruhákra, hogy azok károsabbak. Márpedig sokan ezért nem viselnek szintetikus ruhát és azt hiszik, hogy az egyszerű pamut cuccok megoldják a problémát, holott mint kiderült, még a gyapjúban és a lyocellben sem lehetsz biztos. A valódi megoldás az, ha körültekintően vásárolsz, alapanyagtól függetlenül. Legalábbis így gondolom én...
-
Ringman
félisten
válasz
jjeahh #32129 üzenetére
sajnos nem kötelező egy csomó mindent leírni a gyártónak, így max marad az, hogy ír nekik az ember, aztán vagy válaszolnak vagy nem.
[link]
(ez 2017-es, szóval lehet változtattak már)
According to this pdf by Icebreaker, they spin their Merino wool around a nylon core. So hopefully this indicates that they don't use "Superwash wool" for their garments.
It'd be great to know what all the different companies do to their wool (superwashed, spun around nylon, untouched, etc.)
reddites linken van több gyártóról is adat.
a tldr az, hogy tartós ruhákat kéne vennie sok mindenkinek, de kb marad a vintage farmerek vadászásra vagy 200-300eur-tól indulnak a tartós darabok kb.A legtöbb ilyen cikkel mondjuk az a bajom, hogy kissé le van maradva, általánosít, kizárólag a téma borús oldalára összpontosít
eleve a studyból messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, újabb tanulmányok kellenének. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Ringman #32128 üzenetére
Basszus a lyocell?
A legtöbb ilyen cikkel mondjuk az a bajom, hogy kissé le van maradva, általánosít, kizárólag a téma borús oldalára összpontosít. Persze igazuk van, mert a ruhák többsége jelenleg még eléggé környezetszennyező és az emberre is ártalmas, de legalább a cikkek végén kitérhetnének a mai modern törekvésekre, mint az oeko-tex, ami az utóbbi 1-2 évben szó szerint berobbant a köztudatba és szerintem szépen-lassan uralni fogja a piacot. Az sem kizárt, hogy idővel az összes ruhagyárnak kötelező lesz megfelelnie ennek, vagy valamilyen hasonló szabványnak és ez gondolom csak a kezdet, mert egyrészt a jelenlegi helyzeten változtatni kell, másrészt most épp ez a trend. Lásd, lassan az összes tusfürdő 90-100% természetes összetevőkből áll és újrahasznosított palackot kapott, úgy, hogy az emberek többségének fel sem tűnt a váltás.
Most gyorsan rákerestem, hogy az Icebreakerjeim és a marc'o polo merinóm műanyag bevonatosak-e, de nem találtam semmi infót, szal gondolom igen. A merinó műanyag bevonatos, a műszálasból ömlik a mikroműanyag, a pamut meg esztelen mennyiségű vegyszerrel van tele. Az organikus pamut, oeko-tex szabvány ismeretlen fogalmak, szal ha tippelnem kell, a topikban mindenki pucér?
szerk: azért jó lesz ezt a cikket belinkelni, amikor valaki azzal jön megint, hogy a szintetikus ruhák miatt leszünk rákosak, meg tönkreteszik a bolygót -
Ringman
félisten
válasz
jjeahh #32123 üzenetére
múltkor olvastam, hogy az összes superwashed merino az gyakorlatilag műanyagbevonatos
---
Eco-Friendly Fibers May Pose a Greater Threat to the Planet Than Plastics, Concerning Study Revealstrue hemp pólókat néztem, de 40eur egy db, vsz. nem lesz egy darabig
-
jjeahh
nagyúr
válasz
margithid #32122 üzenetére
Ugyanígy vagyok ezzel. Pár tipp, hátha segít: ha szereted a galléros pólókat, de zavar, hogy beleizzadsz és nem szárad, akkor érdemes lehet szétnézni a túraruházatok között, több gyártónál láttam olyan galléros pólót, ami szintetikus vagy modal anyagból készült, pl. Odlo, Peak Performance, Stormberg. Én is nemrég jöttem rá, hogy a galléros cuccokban jobban érzem magam, ezért korábban feltúrtam a netet párszor a témában. Egyelőre csak ingeket vettem, van egy poliamid Odlo-m és egy lyocell Jack Wolfskin-em.
A lenre én is nagyon kíváncsi lennék, de túl sznob vagyok a Sinsay meg társaihoz, márkásabb cuccokból meg egyelőre nem találtam olyan len pólót vagy inget, ami tetszik. Uniqlo-nak van pár, de a méretezésben, szabásban nem vagyok biztos.
Gyapjú: a normál gyapjúval vigyázz, mert gyakran macera őket mosni, szúrhat, viszkethet tőle a bőröd stb. Amelyik "fine wool", vagy "virgin wool", az általában sokkal jobb, de én inkább a merinót tudom ajánlani igazán. Azt sem árt külön spéci mosószerrel mosni (DM-ben filléres tétel), cserébe egy jó merinói puha, vékony, nem irritál, nem büdösödik, emiatt ritkábban kell mosni és bírja a 40 fokos mosást. Nekem Icebreakerek vannak, meg egy decathlonos sízokni imádom őket. -
margithid
veterán
Nekem sincs gondom a "műanyag" pólókkal.
Sőt, én lidlben vettem műszálas gumis lepedőt is.
Az égegyadta világon semmi baj nincs vele, nem izzadsz bele, nagyon jó tapintású.
Hozzáteszem, tudom miért idegenkedik sok ember a műszálastól, volt itthon egy olyan takaró, na azzal ha betakaróztam, kb rögtön elkezdtem izzadni
En már a pamuttal vagyok óvatos, írtam is hogy a pamut galléros pólókba főleg nyáron rögtön beleizzadok, hiába néznek ki jól.Amit még ki akarok próbálni az a len és a gyapjú ruházat.
Azokat is ajánlják mostanság. -
jjeahh
nagyúr
Ha csak ezt a topikot olvasnám, lehet, hogy egyetlen sportpólóm sem lenne, ami nagy érvágás lenne, mert kb. megváltoztatták az életemet pozitív irányban
. Nem tudom miért uralkodnak még mindíg ezek a tévhitek:
1: "a szintetikus anyag selymes és elviselhetetlen tapintású"
Ma már a polieszter és a poliamid alapanyagból gyártás annyira kiforrott, hogy gyakorlatilag azt csinálnak belőlük, amit akarnak, egy polieszter póló vagy ing is lehet kisértetiesen pamutszerű. Csakhát az ilyent nem a lidl-ben kell keresni, talán inkább a márkásabbak között bestsecreten.
2. "a pamut természetes"
Az alapanyag az lenne, de a termelés és gyártás során felhasznált vegyszerek miatt nem sok természetes marad benne. Ha valóban természetes pamutot akarsz, akkor ott vannak az organikus pamut ruhák.
3. "a szintetikus anyagok megmérgezik az embert és a földet mikroműanyaggal"
Egyrészt ez minőségfüggő. Másrészt ott van az oeko-tex tanúsítvány, ami részben pont azért lett kitalálva, hogy olyan ruhákat használjunk, ami nem káros az emberi szervezetre és a bolygót is kíméli. Ha oeko-tex tanúsítványos poliesztert veszel, nem kell tartanod a mikroműanyagtól. Én ezt tényleg ajánlom mindenkinek, manapság már nagyon elterjedt az olcsó ruháknál is, gyakorlatikag csak annyi a dolgod, hogy megnézed a címkét, hogy rajta van-e az oeko-tex logó. Gondolom már most rengetegen használnak ilyen ruhákat úgy, hogy fogalmuk sincs róla.
-
Mi Adidas pólókat kapunk már régóta az MLSZ-től. (2010) megvan az összes generáció az edzős pólókból. Egyre több és több a műanyag benne és volt olyan év mikor a tengerről lehorgászott műanyagból készült. Én techfit nélkül sosem futok semmilyen pólóba. Annyira műszálasak, hogy ha ebben vagy és mozogsz fel tudod tölteni a telefont a kezedbe tartva.
-
-
margithid
veterán
1500 Forint most volt a rövidnadrág.
Egyiknap majd elmegyek benne futni, nekem jónak tűnik, de rövidnadrágban nem vagyok válogatós, kényelmes legyen és ennyi.
Felsőben viszont nagy melegben tényleg kimondott futópóló kell.
Nekem a lidl-ös tökéletes, de az nem tudom, hogy 1500 Forint volt-e. -
margithid
veterán
Ezek alapvetően nem futásra vannak, nagy melegben én se ebben fogok menni.
Van kimondott futópólója is a lidlnek, az viszont nagy melegben is tökéletes!
Én szívesebben vagyok már az ilyen gyorsan száradó pólókban, mint akár a 7-8x annyiba kerülő galléros pólóimba, amikbe 30 fokban 5-10 perc alatt berohad az ember -
margithid
veterán
Lidlben vettem 1000 Forintos sportpólót és 1500 Forintos rövidnadrágot.
Futni tökéletes lesz.
A póló még hétköznap is vállalható, jó szabása van!
Ezek ennyiért BB! -
oszy
veterán
-
mwin
kezdő
válasz
luckyboi82 #32106 üzenetére
Nem írtam, hogy minden hibás vagy használt csak az ami nagyon olcsó. Eddig nem nagyon olcsón vetted csak max jó áron ennyi. Ha majd látsz egy Roamer órát 40-ért aminek a bolti ára 110 és visszaküldöd akkor 2 hét múlva újralistázzák 30ért ... így lesz valami nagyon olcsó.
Videózásról és bizonyításról sem írtam szóval valamit be tetszett haluzni. -
-
mwin
kezdő
Ha a Bestsecret-ről jön valami akkor tudom, hogy úgy kell kibontanom szépen a jelzésnél mert úgy is vinnem kell a postára.
1, Sergio Tacchini pulcsi, nyak kinyújtva, tudja a fene meddig hordták.
2, Hilfiger poló retkesen jött
3, Roamer karóra szimplán nem járt
és a legutolsó talán a legjobb: head karóra mutatók kitörve.
-
alexnagy777
csendes tag
BestSecret vagy bármilyen más meghívó kérés/felajánlás TILOS!
khm...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest