- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Topicban gyakran előforduló webáruházak linkjei a szabályzat után:
>> BestSecret meghívó: topicban nem szabad!
Reddit, Facebook, Google percek alatt lehet találni kódot.
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
BestSecret vagy bármilyen más meghívó kérés/felajánlás TILOS!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
margithid
veterán
válasz
Szabi® #32034 üzenetére
Én azért ami jó méretben azt nem adom oda.
Eláll az a szekrényben és ha kell, rögtön ott van, nem kell boltba menni vagy online vadászni.
De egy kezemen meg tudom számolni mi volt rossz méret.Én amúgy mostanaban már csak kb futócipőt vennék, esetleg galléros vagy sima pólót, annyira bevasaroltam, hogy évekig nem kell.
1 éve nem is vettem semmit. (Na jó, talán a lidlben egy futopolot 1500 forintért)
-
-
Szabi®
addikt
válasz
jjeahh #32016 üzenetére
Én értelek, de a példád a kérdezőnek nem jó, egyszerűen nem releváns. Ha valaki sétálni nyárra keres kényelmes cipőt az túrabakancsokkal semmire nem megy, Lowa bakancsokkal meg főleg nem megy. Ezek a kérdező kritériumainak nem felelnek meg.
#32022 rbalint88 Ezzel nem írtál semmit. Ez megint szubjektív. Az Air Max 2017 rossz értékeléseket kapott hogy hamar szétesik, nálam a legdurvább nyúzással is 8. évét éli. Most már csak fűnyírásra használom, viszont a cipő nincs kilyukadva és megnyílva sem. A mesh hálón a felsőrészén egy szakadás sincs. Ha te azt írnád hogy nálad szét esett 2 hét alatt, én a saját EGYÉNI tapasztalataim alapján akkor is ajánlanám.
-
oszy
veterán
válasz
mert_csokis #31996 üzenetére
Én a adidas PW Tennis HU cipőt vadászom már régóta, de nem agyon van. Ha van is, akkor nagyon magas az ára.
-
margithid
veterán
válasz
Mr.Csizmás #32029 üzenetére
Én már nem vacakolol ilyesmivel.
Par éve bevasaroltam rendesen, van még évekig ruhám, soknak még a címkéjét se vettem le
1-2 dolog ami meg meretproblemas, azzal nem szenvedek, majd odaadom valekinek inkább ingyen ha úgy van. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
margithid #32028 üzenetére
kirakhatnám a kuka mellé is, de ha valakinek fűnyírásra, kertészkedni még jó, nekem meg az aprópénz jól jön termékkiemelést fizetni
mondjuk most egy olymp inget vettem szállítással együtt 1500 ft-ért, ha nagyon viseltes, a varró okj-s kuzin megkapja alapanyagnak egy sörért.
most ezt hoztam el személyesen, 15k-ért:
-
margithid
veterán
válasz
Mr.Csizmás #32023 üzenetére
5 éves cipőért valaki adott pénzt?
Nekem egy Dockers papucsom van, vadiúj, és senkinek se kellett ennyiért.
4 éve vettem kb 2500 Ft körül, de sajnos kicsi és nem küldtem vissza. -
rolii92i
tag
válasz
PROHARDVER! #23420 üzenetére
Cipovasarhoz nezzetek fel Spartoo.hu-ra.
50%-os Adidas kedvezmenyek, Minusz 12000Ft kuponkedvezmennyel gyakorlatilag parezer Forinttol vehetsz egyet magadnak. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #32023 üzenetére
Gyorsan rá is kerestem a Dockers-re
. Nekem is volt régen, még gyerekkoromban egy deszkás cipőm tőlük, nem emlékszek jó volt-e vagy sem.
Ennek a Vintednek vajon miért nincs még topikja? Rákerestem, de semmi... Facebookon van csoport, de gyakorlatilag egy panaszfal az egész. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
rbalint88 #32022 üzenetére
+1
erről eszembejut, hogy az utóbbi évek legtartósabb cipője nálam egy dockers by gerli farmer sneaker volt, 8k-ért kihúzott 5 évet. aztán 1000 ft-ért megvették vinteden
a másik egy reebok edzőcipő volt, az 4 évet bírt, de a végén már simára koptak a bütykök, azt is 2 matyiért elvitték.
sztem a különféle beton, aszfaltfelületek, bkv járművek padlói, mozgólépcsőzés, irodák csodás parkettái jobban gyepálják az átlagcipőt, mint átgyalogolni vele az Alpokot.
-
rbalint88
addikt
válasz
Szabi® #32014 üzenetére
Ha ugyanannal az embernel, ugyanolyan hasznalati korulmenyek kozott az ugyanannyiba kerulo cipok kozul az egyik fel evig birja, a masik 3-5 evig, akkor miert venned azt, ami fel evig birja? En se tankot szerelek benne, csak ulok a meloban vagy setalok, netan autot vezetek. Szvsz ami ezt a hasznalatot csak fel evig birja, az egy ipari hulladek, markatol fuggetlenul.
Volt mar ennyit biro nike-m es adidasom is, a new balance-ok meg sose tudtak tobbet.
-
krono.
tag
válasz
mert_csokis #31996 üzenetére
Mondjuk a Waffle One azért nem a kényelem csúcsa szerintem, hosszú gyaloglós napra nem azért nyúlnék elsőnek (de másodiknak sem).
Egyébként én egy Asics Gel-Venture 6-ot hordok most napi szinten, nincs túlzott csillapítása, de kényelmes, nem rohadt bele a lábam sem. Pont most a hétvégén egy laza 15-20km egész napos városnézés után is elégedett voltam vele. Hoka-ból esetleg a Solimar lehet, ami hasonló.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
INGJOKE #32017 üzenetére
Szerintem manapság már rengeteg jól szellőző cipő van, szinte az összes márka gyárt kánikulacipőt
. Nekem az Icebug Outrun RB9X-em is ilyen, a Scarpa Spin Planet-em szintén, de ezek futócipők. A Superdry vászoncipőm is nagyon szellős, az ON Cloud-om is egész hűvös volt. A Merrell-nél is többet láttam anno, pl. Wildwood Aerosport. 8-10 éve sokkal nehezebb volt szellős cipőt találni, túltömött, vastag, szivacsos volt mind, manapság már bő a kínálat.
-
Nem akartam hitvitát a dologból. Most épp Pécsen vagyok, ahol a hotelből lesétáltunk a sétáló utcára egy laza ebéd és utána egy fagyi meg vissza és bele melegedett a lábam a Nike cipőbe. Összesen nem volt 1 km séta. Jó visszafelé komolyabb emelkedő, mert ez mégsem az Alföld, de jah erre keresek megoldást majd nyárra, vagy viszek majd be egy papucsot az irodába. 😂
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Szabi® #32014 üzenetére
Sajnos manapság sok cipő a fogyasztói társadalomnak van kitalálva, nem rendszeres használatra. Szép, menő, egy (fél) szezont kibír, megunja a gazdája, változik a divat, jövőben már más a trendi, vesz újat. Nem véletlenül megy ennyire jól a szekér a fast fashion ruhamárkáknak is. A városi cipők, amik alattam túl gyorsan tönkrementek, melóba, városba sétálásra voltak használva és csak 55-60kg vagyok. Az ilyenek egyszerűen sz*rok, ez van. A lesajnált márkáknak is van eltalált tartósabb modelljük, Vans-tól én is láttam már komolyabb darabokat.
Én mondjuk nem vagyok annyira gazdag, hogy évente 2-3 új drága cipőt is vegyek, másrészt úgy érzem pazarlás, környezetszennyezés állandóan kukázni őket, amikor egy normálisabb cipő 10x annyit is kibír. Persze egy Lowa, Meindl, Mammut, Scarpa drágább, de legalább általában kiszolgálja az árát, szal jó befektetés.#32015 SOAD19: az emberek különbözőek, 8 évest én sem vennék meg, de szívesebben veszek enyhén használt jó cipőt, mint új fast fashion-t, ha low budget kell.
Ilyen volt a 8 éves Lowa amúgy: [link] [link] [link] . Igen, ez rengeteget volt használva, nem csak városban, hanem havas, sáros, sziklás terepen is. -
Szabi®
addikt
De a ti preferenciátok szerint akkor kb semmi nem tartós, és semmi nem bírja csak 1-2 márka a világon.
Azért melóba SÉTÁLÁSHOZ nehogy már egy 30 ezres Vans ne bírja . . . nem T 34-es tankot megy szerelni az illető, hanem csak munkába, ahol "ül".
Meg ez annyira szubjektív hogy szerintetek mi bírja és mi nem. Környezetfüggő járásfüggő, egyénfüggő ,testsúlyfüggő, napi használati idejének függvénye stb. stb. stb.
Van egy zongoratanár ismerősöm és 6 éve egy Vans van a lábán, erre mit mondjak ? -
jjeahh
nagyúr
válasz
rbalint88 #32012 üzenetére
Adidas, Nike, Vans, Sketchers cipőkből annyi szembejön az utcán, hogy ingyen sem kéne
. Van egy ilyen kattanásom, hogy amit látok az utcán minden második emberen, azt nem szívesen húzom fel. A télen mondjuk elgurult a gyógyszerem és vettem egy Nike ACG bakancsot, de 20km sincs benne és már megrepedezett
. Ami a tartósságot illeti, eddig a Lowa-val a legjobbak a tapasztalataim, de az nem vászoncipő és drága. De valamit valamiért, a Lowa cipők nálam minimum 7 év rendszeres használatot bírnak, de a legutóbbi Lowámat úgy adtam el 8 évesen vinteden, hogy a felső része újszerű volt, csak a sarka kopott.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
rbalint88 #32010 üzenetére
Nem jók a linkek.
"klasszik problema az osszes hasonlo fazonnal, converset is belertve"
Igen, anno ezért végigpróbálgattam egy tucatnyi márkát, Keds, Pro Keds, Superga, Kawasaki, Converse, Ellesse, Toms, Superdry, Lacoste stb. (igen, szándékosan kerültem a túlságosan tucatmárkákat, Converse is csak véletlenül kötött ki nálam). A tapasztalatom az, hogy a Supergában van a legtöbb anyag, rendesen odab*sz az anyagminőség is, de nem túl tartós, rosszul van összerakva. Ellesse volt a legrosszabb, Kawasaki a legtartósabb (igen, kínai!), de a Superdry és a Lacoste is sokkal tovább bírja, mint a többiek. Van még bőven amit tesztelni, elég sok márka gyárt nyári vászoncipőt, kíváncsi vagyok még ezekre is: Fred Perry, Lyle & Scott, Victoria, Original Penguin, Tretorn, Levi's, Novesta, Fenchurch, Djinns, Creative Recreation
-
rbalint88
addikt
válasz
Szabi® #32009 üzenetére
Volt, azert mondom. Es nem szar, csak nem er ennyit
En kb fele aron vettem, annyiert jo, de kb egy szezonos cipo.
Rettento gyorsan kopik a talpa, foleg a sarka. Ahol hajlik, ott elvalik az oldalan a gumi a szovettol (klasszik problema az osszes hasonlo fazonnal, converset is belertve). Kenyelme OK, de semmi extra.
30 korul inkabb ilyet keresnek:
[link] , [link] ezek nincsenek tulcsillapitva, de megis egesz napra kenyelmesek es 3-5 evet/szezont kibirnak siman. -
rbalint88
addikt
válasz
Szabi® #32007 üzenetére
Hat a levegozestol es a strapabirastol is odebb van, szvsz a kenyelme se extra…
A Nike Free es Flex (kb barefoot jellegu futocipok) modelljei kozt vannak egesz vekony anyaguak, azok tenyleg eleg jol szelloznek, de szvsz 40 fokban barmilyen cipobe beleizzad az ember laba -
válasz
Szabi® #31999 üzenetére
Most egy Nike Air max Alpha Trainer 5-t használok, de ezt melegnek érzem már. Télen jó volt, mert kb 250 métert sétálok a villamosig utána pedig kb 300-at a munkahelyemig. Mivel informatikus vagyok, így relatíve sokat ülök és keveset sétálok a munkába. Edzése futó cipőt veszek, meccsre játékvezetőként hernyós focicipőt,( adidas copa munidal) vagy ha áll a víz a pályán stoplisat(évi 2-3 alakalom)
Szóval ehhez mérten keresek cipőt munkába “járáshoz” (üléshez?) nyárra. -
margithid
veterán
Skechers szerintem kényelmes sétára.
Azt én is észrevettem, hogy egy futócipő sokszor nem épp a legjobb választás sétálni .
Viszont én erre használom el a leselejtezett futócipoimet.
Esetleg még Decathlonban van kimondottan sétára szánt cipő. (Tapasztalatom nincs vele) -
Szabi®
addikt
válasz
jjeahh #32002 üzenetére
Nálam ha csak "séta" a prior kb az összes sportgyártó kiesik, főleg azok akik outdoor és basketball profilra vannak ráállva. Sétára temérdek cipő áll rendelkezésre viszonylag olcsón nagy tartóssággal. Ezért sem ajánlottam a Hoka-t, mert minek ? Egy jobb Air Max kenterbe veri utcai kényelemben, és a dizájnja is jobb, és van rá x év garancia. Olyan minőség meg már rég nincs, mint ami a fejünkben van hogy sok-sok évig rifulunk egy cipőt. Nincs itt már garancia semmire senkitől. Nyílnak szét a százezres túracipők viszonylag rövid idő alatt . . . és nem kell a Mount Everestre mászni bennük.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Szabi® #32001 üzenetére
Ha kényelem mellett a tartósság, minőség is fontos, akkor megfontolnám az ECCO-t is, kár, hogy nem annyira olcsók. Plusz h jó ár/érték arány kell, gondolom néhány embernek hajmeresztő lehet kínából cipőt venni, de a Li-Ning cipőket is nagyon dicsérik, Alin van store. Nem egy noname cucc, viszonylag régi márka, profikat is szponzorálnak már régóta, olimpián is rendszerint ott vannak. Nekem utcára most egy Lacoste van, egy Superdry és egy utcára is ajánlott Lomer túracipő.
-
Szabi®
addikt
válasz
robag93 #32000 üzenetére
Az Altra is egy outdoor gyártó biztos van olyan cipője amibe kényelmes sétálni, viszont ilyenkor én összevetném az árát egy Air Max-el és a kinézetét is. Ha mind a két kritériumban alul marad számomra, akkor ki is esne a mezőnyből. Nálam séta szempontjából a légkamra váz is prior, mert attól viszont tényleg kényelmesebb egy cipő.
Nálam ha nagyon szakadna a kötél, és semmi ötletem nem lenne, plusz a lábméretem szerint sem találnék értelmes utca cipőt, akkor vennék egy Hoka Clifton 8-at, vagy 9-et 44 ezerért és akkor sem járok rosszul, de ezek a gyártók specifikus cipőket gyártanak. A Nike Adidas ilyenkor jobban szélesebb spektrumon kiszolgálja az egyént. Rendkívül puha talpúak bizonyos deszkás cipők DVS C1rca Globe Element Emerica ÉS ezeket sem érezni a lábon, és belülről nagyon jól párnázottak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest