- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
GIGABYTE HD5450 kártyához vennék egy ilyen kábelt itt az aprón, akkor rátudom majd kötni a tv-re?
Idézek:"Fontos: a VGA kimenetnek támogatnia kell a lehetőséget, azaz a D-SUB-on érkeznie kell az analóg jelnek."
Ezért kérdezem.[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Borderlands 2 újabban 2-3 óra játék után kifagy, ha újra indítom a játékot, akkor kékhalál, Display Driverre hivatkozik ha jól látom.
Steam-el ellenőriztettem a játékot, nem talált hibát.
DDU-val letöröltem a VGA drivert. AMD.com-ről letöltöttem a legfrissebbet,Omega 14,12. [(1)-es jelölést kapott szóval ugyan azt ami eddig is fönt volt] De a telepítés sikertelen. (AMD videokártya-illesztőprogram-nál sikertelen megjelölés van a naplóban.)Borderlands 2-vel 48 órát játszottam 40 óra utána kezdte el.
W7 64 bit HP
A kártya egy Asus R9 280x (R9280X-DC2T-3GD5)Mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
válasz norbert1998 #48602 üzenetére
Megtörtént, nem akarja az Istenért se.
15.3 Beta és a 14.9 Driver gond nélkül fölmegy. 14.12 Omega az nem.(#48601) kerekfej : Az most nem kivitelezhető.
-
Mustármag
őstag
válasz norbert1998 #48615 üzenetére
A régebbi driverekel nem volt gond.
Hát most a 14.9-el használom, azzal anno semmi baj nem volt.(remélem most is jó lesz és megszűnik a probléma.)
A Béta driverrel meg nem szeretnék lutrizni.Az a furcsa nekem még mindig hogy anno amikor megjelent a 14.12 akkor zokszó nélkül fölment.
-
Mustármag
őstag
válasz norbert1998 #48626 üzenetére
Majd elmúlik
Köszönöm segítséget -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Konfig: ASrock B75 Pro3
Intel i5 3470
Asus Radeon R9 280x
2x4gb DDR3 1600mhz Corsair
Asus Xonar DS
Corasir GS600 tápMa játszottam haverokkal Counter-strike: Global offensive-t és mostanában streamelem OBS-el, kezdett elborulni az agyam ezért ALT+Tab és kikapcsoltam az OBS-t majd vissza CS:GO ekkor lekapcsolt a monitor.
BIOS reset meg volt, DVI-D vel használom alapból ki próbáltam Display portal nem kapcsolt be a monitor. Lejjebb raktam az alsó PCI-E foglalatban és ott se akart képet adni, ki vettem és át dugtam a monitort az alaplapi DVI csatlakozóra most van kép, vissza raktam a kártyát a fő PCI-E foglalatba a kártyát még mindig nincs képe vele.
A kártyán a 2db ventilátor indításnál felpörög, a 2db táp ellátó kontrol led világít.
Ez vajon azt jelenti hogy elhalálozott a videó kártyám?
Vagy lehetséges hogy az alaplapommal lenne baj? habár a hangkártyám működik. -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Konfig: ASrock B75 Pro3
Intel i5 3470
Asus Radeon R9 280x
2x4gb DDR3 1600mhz Corsair
Asus Xonar DS
Corasir GS600 táp
Windows 10 x64Az normális ha 64bit-es módban indítom a 3dMark teszteket kapásból kifagy a gép?
Ha 32bit-es módban akkor simán lefutnak a tesztek. -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Egy R9 280x -es (éves) kártyánál állítólag megszüntetheti a Render divces has been lost problémát ha MSI afterburner-en bekapcsolom a Forced Constant Voltage-et
Ennek az opciónak a használata milyen veszélyekkel járhat?
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Mennyire befolyásolja egy Videókártya működését, ha proci felülete megvan karcolva?
KÉP
(igen tudom nagyon poros, éppen orvosolom a problémát) -
Mustármag
őstag
Értem, köszönöm a választ. 79-83 °c között üzemelt, egy Asus r9 280x-röl van szó.
2014.-ben vásároltam 2017-ben javítottak. Ezt leszámítva tökéletesen üzemelt, most megint ugyan az a baja, nem ad képet, energia takarékos módba dobja a monitort.
Mivel javították és amúgy is le volt ragasztva garancia zárral, nem mertem piszkálni, de mivel hibás most szétszedte. A korábbi kártyáimat is a garancia után szét szedtem és pasztáztam, nagyon meglepett hogy nem az a tükörsima felület fogadott mint amit megszoktam. -
Mustármag
őstag
A szerviz jegyzőkönyvön annyi áll "Szakszervíz által javítva"
Kérdeztem az úriembert hogy lehet-e tudni mi volt a baja, válasz gyanánt ránézett a papírra és közölte hogy javították.
0 szakmai tapasztalattal, de javítási nyom nincs a lapon, se sérülés ami arra utalna hogy elpukkant valami vagy ott javították. Én arra tippelek hogy a procit lábazták újra(nem tudom mi a hivatalos neve) mert a gumírozás sem tűnik gyárinak a sarkokon, és jól össze van karcolva.
Nem rég megjavítottam egy laptopot azzal hogy hőlégfúvóval meg melegítettem a grafikus processzort benne.(szintén AMD/Ati) Szerintem megpróbálkozom vele hátha ugyanaz a baja.
Apropó, van olyan egy VGA-n ami ki tud fagyni és csak akkor áll helyre ha lemerülnek rajta a kondik. Mint egy super I/O chip vagy mint egy cmos reset? Csak hogy van-e értelme visszatenni, mielőtt tovább próbálkozom?[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Van esetleg másik program, vagy jó választás az Asus Tweak II?
Kicsit visszavettem a GPU frekvenciáját és a memóriája órajelét a referencia kártya adataira. És egyedi beállításokat adtam a ventilátornak.
(R9280x) -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Vettem egy PowerColor rx 6600 fighter-t.
A CM 690II házhoz tartozék a VGA tartó, a fent említett kártyához van értelme beszerelnem?
Vagy ha nem is akkora probléma a gravitáció ha van rá lehetőségem jobb ha tehermentesítem egy kicsit? -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Ezek a hőmérsékleti értékek rendben vannak? 60-70% között mozgott a GPU ventilátor játék alatt.(oszlopok: tényleges,min,max,átlag)
Próbálom finom hangolni a hűtést hogy még ne pörögjön nagyon a ventilátor de relatíve maradjon hűvös a kártya. Nem zavar az se ha 90%-on pörög, de szeretnem kímélni a kártyát a hőtől a ventilátort a felesleges pörgéstől.(bármilyen furán is hangzik)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- DIGI Mobil
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gépész 3D tervezőrendszerek