Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
Aktív témák
-
honyike
aktív tag
válasz
forise #49795 üzenetére
Köszi a tippet, gyorsan ki is próbáltam. RivaTuner-rel visszevettem először a ram órajelét pár 100 Mhz-el, majd feleztem, de sajnos egyik se hozott megoldást...Esetleg átírni a BIOS-t, hogy ne lássa mind az 512 MB-ot, hanem csak kevesebbet? Vagy ez biztos, hogy nem működne? :S
-
Blitz23
tag
Bocs,lejárt a szerkesztési idő. Az új gépbe kell majd emiatt kéne döntenem.Játékok terén nyitott vagyok mindenfelé.Azért kérdeztem meg,mert a legtöbb játék nvidia-ra van optimizálva(ha rosszul tudom javítsatok ki
) és sokáig nem váltanék VGA-t.
-
forise
tag
válasz
honyike #49793 üzenetére
Szia
Esetleg valamelyik progival vegyél vissza a ramok órajeléből 50-100 MHz-t, talán megjavul.
(Nekem is így megy évek óta egy gyári OC-s 8800GT, néhány játéknál beszemcsézett vagy
kék halállal leállt a gép, de mióta visszább vettem azóta nincs vele gondom,kopp..kopp..kopp) -
honyike
aktív tag
válasz
Skeleton01 #49783 üzenetére
Nekem a 7600GT-t sikerült feltámasztanom a sütős módszerrel...
KB. mennyi lehet egy 9600GT-nél a ram-ok reballozása? Lehetséges egyáltalán? :S
-
Blitz23
tag
Sziasztok!Az Nvidia gtx 560 vagy a Radeon HD 6950 2GB lenne jobb választás?Tudom,hogy a HD 6950 2gb jobb valamennyivel,de nvidiara optimizált játékoknál viszont a gtx 560 a gyorsabb.Mennyire számít ez és melyiket ajánlanátok?Előre is köszi!
-
Sandrew
őstag
válasz
Elég sok 8800-karit élesztettek így újra. Egy próbát azért megérhet!
-
vergilx
őstag
válasz
Skeleton01 #49785 üzenetére
pü
-
erikke17
őstag
Remek köszönöm mindenkinek
Úgy látszik akkor a másik 6 pin az már csak a tuning végett van. Mert lehet tuningal nem férne bele egy 6 pines csatiba.
-
válasz
Az benne van a pakliban, hogy nem sikerül.
-
Kube
senior tag
válasz
erikke17 #49779 üzenetére
Ha azt nézzük hogy a gyári adatok szerint üresjáratban 19 wattot míg terhelve 150 wattot fogyaszt akkor a valóságban is megállja a helyét ezek szerint... szerintem ez valós eredmény, főleg ha megnézzük a teljes konfigurációs fogyasztásokat ahol 200-250 /rendszertől függő/ watt körül forog terhelve, abból levonva a többi alkatrészt, egész közeli eredményt kapunk.
-
erikke17
őstag
Üdv, már válaszoltak erre a kérdésre de azért kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Találtam egy képet valami angol hardverekkel foglalkozó oldalon ahol tesztelték 6790-et és volt egy diagram a fogyasztásáról.
A kép: [6790] Mennyire lehet valós? Csak mert 6790 fogyasztása nem konkrét, hanem így van meg adva hogy Max.150WElőre is köszi.
-
Kube
senior tag
válasz
Mika1227 #49776 üzenetére
A tényleges teljesítményéről nem tudok nyilatkozni, mivel a mostani konfigurációm nem igazán tudja kihozni belőle a maximumot. Ennek ellenére, csak jót tudok mondani róla, minden játékban megállta a helyét eddig és szépen fut vele minden. A TDU2-őt nem tudtam kipróbálni mivel nincs 2GB ramom, szóval itt látszik az hogy nem csak a kártyán múlnak a dolgok. De egyébként a mai játékok így is elfutnak, és ezt mind a kártyának köszönhetem mert nagyon sokat dob a teljesítményen a többi cucc mellett. Szóval röviden, a mai játékokat simán elviszi.
Ezt a kártyát korrekt áron vettem itt PH-n, még garis és rev 2.0 ami nagyon fontos, mert csendesebb, jobb a hűtése /tapasztalat fél évig volt a gépembe egy 1.0-ás /. Az előző verzióhoz képest ami szintén gyári OC-s volt, ebből még többet sajtoltak ki és az alkatrészhasználat is kicsit minőségibb. Én azt mondom hogy nagyon jó ár/érték potenciállal rendelkezik, nekem megérte mivel nincs pénzem drága kártyát venni, ez pedig szinte mindent elvisz gond nélkül.
-
honyike
aktív tag
Igen sütésre gondoltam.
De akkor inkább keresek valakit, aki vállal Reballozást. Esetleg tudtok ajánlani valakit?
-
Kube
senior tag
válasz
Skeleton01 #49773 üzenetére
Itt van a drágaság
-
Kube
senior tag
Üdv.
Szeretnék érdeklődni ismét a következőkről:
Nemrég szerváltam egy 9800GT és érdeklődnék hogy a BIOS frissítést elvégezzem-e, vagy nem sürgős?
A másik dolog hogy körülbelül alapjáraton 50 fok körül mozog a GPU hője nem tudom ez mennyire normális?
-
Mika1227
őstag
Szerintetek 1680*1050-es felbontáshoz elég a 768MB, vagy jobban menne 1GB-al?
Megérné lecserélni a karimat az Extreme HD 5830-ra? -
vergilx
őstag
valaki tud mondani atihoz bios editor a rbe-n kivül?
-
gabo9201
senior tag
válasz
csucsbicep #49762 üzenetére
Én is ezt javasolnám
Azért egy 9600Gt még nem eldobandó szerintem -
^^|CC|^^
tag
vmi ilyesmire(gyorsasággal kapcsolatosara) gondoltam én is.. köszönöm a megerősítésedet és a további információkat is..
amugy mindig is ha veszek vmit akkor itt ph!-n szoktam előtte kérdezősködni mer a boltokban igen csak arra mennek rá h vmi jó drágát adjanak el és kész.. persze tisztelet a kivételnek.. -
Ribi
nagyúr
válasz
^^|CC|^^ #49749 üzenetére
GDDR3,4,5.. mondhatni a ram sebeségével van leginkább összefüggésben. Ami magasabb GDDR az általában gyorsabb is. Persze ez a kártya sebességére kis mértékben van hatással. Illetve vannak olyan kártyák amit alapból mondjuk DDR4-el szerelnek, van aki olcsósított ddr2-t rak rá az rosszat tehet. De erről nagyjából leszoktak a gyártók.
Nincs alaplap és VGA memória típus közti korlátozás / összefüggés stb.
Javaslom írd meg mennyiért, mire kellene vga és sok jó ember megírja mit javasol. Ne sózzanak rád valami kiszuperált vackot a boltban. Jó szokásuk a SOK MEMÓRIÁS csigalassú dolgokat fennhangon reklámozni. -
Na így jó. Kikapcsoltam a flash hardveres gyorsítását. De még azon részét mindig nem értem, hogy egy régebbi fele ilyen jó kártyánál ez miért ment...
-
honyike
aktív tag
válasz
csucsbicep #49751 üzenetére
Menthető, vagy teljesen halott?
-
gabo9201
senior tag
válasz
KaiotEch #49750 üzenetére
Ha ebből indulunk ki, hogy az UVD nem bír nagyobb órajelet akkor próbáld meg kikapcsolni a hardveres gyorsítást. És nézd meg így mit csinál.
A hardveres gyorsítást úgy tudod kikapcsolni, hogy a youtube-os videón kattintasz jobb gombbal, majd a Settings-re mész és itt a Display fülön az Enable Hardware acceleretion-t kikapcsolod. Szerintem ez megoldja.
-
^^|CC|^^
tag
csáóó
olyan kérdésem lenne h mit takar a GDDR(2,3,4,5,..) kifejezés a vga-kon?
illetve számít a lapoknál? mármint h van egy konkrét lapom és akkor pl abba nem tehetek GDDR3masnál nagyobbakat?
(vga-t vásárolnék és ezért ez a "furcsa" v "láma" kérdésem) -
honyike
aktív tag
válasz
Воланд #49746 üzenetére
Sajnos csak a GPU hőmérsékletét tudom ellenőrizni, az 50-60 C körül mozog. Elég szar a gyári hűtő, mert a memóriák és a borda között van kb. 2 mm, tehát levegő nem jut be, de pasztával se tudom áthidalni ezt a pár mm-t.
Próbáljam meg átalakítani a hűtőt, hogy hozzáérjen a memóriákhoz is? Vagy BIOS-csere megoldás lehet?
-
polonic
félisten
válasz
KaiotEch #49744 üzenetére
Ez ilyen, mást nem lehet mondani rá.
A flash gyorsításhoz szükséges órajel 300/1000, a 3d órajel pedig 775/1000. Az uvd nem visel el magasabb órajeleket, ezért nem ajánlott kézzel átállítani, hogy akkor is 775-ön menjen. Na most, ha te megnyitsz egy flash videót, akkor az uvd órajelén megy a kártya, hiába rakod le a háttérbe és hiába indítasz egy játékot. Be kell zárnod azt a böngészőablakot, akkor 3d órajelen fog menni játékok alatt. -
honyike
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam egy használt, GF 9600GT-t. 2D-ben tökéletesen működik, ám a 3D-t nem bírja.
Kipróbáltam a Brink nevű játékot, kb. 5 perc után megállt a gép, Ctrl+Alt+Del -re magához tért, akkor visszamentem a játékba, és ez fogadott:
Szerintetek mitől lehet? A GPU 50-60 C körül van max. Memória melegedhet túl? Az sajnos nincs hűtve...
-
Más driverrel is ilyen. De én nem szeretném elkönyvelni annak, hogy ez ilyen, mert ha már 40eFt-ért vettem VGA-t akkor nehogymár olyan kompromisszumokat kellene kössek, hogy játék közbe ne hallgassak zenét, amikor a régi 4850-esemmel simán ment ez.
-
válasz
csucsbicep #49738 üzenetére
Hát de azon részét nem értem, hogy miért fagy be, egy olcsóbb VGA nem csinál ilyet. Sőt ez se mindenkinél.
-
polonic
félisten
válasz
KaiotEch #49736 üzenetére
Ez ilyen. Ezzel nem tudsz mit csinálni. Be kell zárnod a böngészőt, amiben flash tartalom van megnyitva.
(#49738) csucsbicep
Ez sem jó megoldás, mert ha megemei az órajeleket, akkor a videó alatt fog érdekes jelenségekkel találkozni. Ugyanis az uvd-nek túl magas a 3d órajel.
-
gabo9201
senior tag
válasz
dances #49735 üzenetére
Mondjuk az a dobozon lévő felirat tényleg az 1600x1200-ra utal.
Ki kell próbálni szerintem menni fog FullHD-ben.
A Sapphire honlapján is azt írják, hogy: "High resolution 32-bit 3D gaming up to 2048x1536"Legfeljebb, ha nem fog menni veszel egy pár ezer forintos újabb VGA-t.
-
Üdv. Megkérdezem itt is. Másnál nincs olyan 6850-es kártyával, hogyha elindítunk egy bármilyen vidit youtube-on(nem feltétlen kell fusson, megállítva is) 300/1000 körül szaladgál a VGA. Ez oké lenne, csakhogy ha emellett belépünk játékba akkor is annyit futkos a kártya. Nekem MSI van egy másik tagnak VTX3D és nála is csinálja. Ha kilépünk youtube-ról akkor minden oké. 3. tagnak sima MSI-je van nála nem csinálja.
-
vergilx
őstag
válasz
dances #49732 üzenetére
igen, széthúzza, azért lesz kicsit homályos. attól, hogy mennyire arról nem nagyon tudok nyilatkozni.
de ahogy írták, elméletileg bírnia kell a fullhd-t. ha esetleg te úgy látod a gépeden, hogy csak 1600x1200ig lehet beállítani, akkor valószínűleg azért, mert akkora a monitorod max felbontása, és érzékeli a gép, ezért nem engedi feljebb állítani, mert ha nagyobbra állítanád, akkor nem lenne kép, és ezekből való kellemetlenségből nem enged feljebb a gép. -
gabo9201
senior tag
válasz
dances #49732 üzenetére
Már az elősre gyanús volt, hogy egy ilyen kategóriájú kártya csak 1600x1200-ig támogatja a felbontásokat, mivel nekem volt egy 9200-as 64MB-s Gexcube VGA-m ami simán támogatta 2048x1536-ig 85Hz-el a felbontásokat.
Nos utánanéztem a tiednek és annak is 2048x1536-ig támogatni kell a felbontásokat. Tehát a FullHD-t vígan el kell bírja.
-
dances
tag
válasz
vergilx #49731 üzenetére
És ha sikerül beállítani az 1600*900 -as felbontást, akkor azt "széthúzza" a teljes monitor felületére, vagy pedig egy fekete keret lesz a megjelenített kép körül?
A homályosodás, amit említesz mennyire zavaró? Tehát hogy viszonyul majd az a képminőség mondjuk a mostani CRT -méhez?
-
dances
tag
Sziasztok!
Van nekem egy régi kártyám (Sapphire Radeon 9100 Atlantis), aminek a max felbontása 1600*1200.
A kérdésem pedig: ha veszek egy Samsung B2230HD típusú televízió-monitort, aminek a felbontása 1920*1080, akkor a kártya csak a monitor natív felbontásánál kisebb képet képes kiküldeni a DVI csatiján?
És csak 4:3 -as képarányú képet tud megjeleníteni? (Mert az szerintem elég furán nézne ki egy 16:9 -es monitoron.)
Ezeknek az LCD monitoroknak mennyire romlik le a képminősége, ha a natív felbontásnál kisebben használják őket? -
Kube
senior tag
Üdv.
Nemrég szerváltam egy 9800GT és érdeklődnék hogy a BIOS frissítést elvégezzem-e, vagy nem sürgős?
A másik dolog hogy körülbelül alapjáraton 50 fok körül mozog a GPU hője nem tudom ez mennyire normális?
-
Voodoofx
csendes tag
válasz
gabo9201 #49726 üzenetére
Én sem vagyok Asus-os, viszont ennek a kártyának számos hasznos kis funkciója lett volna. Sosem tartottam olyan minőségűnek, mint az MSI-t, vagy Gainward-ot. Sok Asus terméket láttam már behalni, főleg lapokat.
Nem is tervezek a jövőben még1X Asus projektet azt hiszem
-
vergilx
őstag
Na akkor a kérdések:
5830-ra valaki tud valami jó hűtőt?
az 5830 xtreme-nek más a felfogatása, mint a sima kártyáknak? -
-
Voodoofx
csendes tag
válasz
gabo9201 #49719 üzenetére
Persze 3 év garis viszem is vissza
A lap is új
MSI 890FXA-GD70. Összeraktam már számos gépet mindenféle generációból, de ilyet még nem láttam
Főleg, hogy más nem füstölt és nem is ment vele. Csak a VGA pusztult meg, de leszedtem a hátlapját és láttam, hogy a tápcsatlakozók mellett égett át a panel, szóval valszeg vmi gyártási hiba lesz.
-
vergilx
őstag
amúgy az 5830 sapphireból az xtreme, vagy a sima jobb?
-
gabo9201
senior tag
válasz
Voodoofx #49718 üzenetére
Ez elég érdekes. Újonnan vetted a kártyát? Mikor először bekapcsoltad tapasztaltál valami furcsaságot (szag, furcsa hang ilyesmi)? Milyen lapod van? Ha újonnan vetted és garis akkor szerintem vidd vissza és cseréltesd ki.
Mod: Már látom, hogy a kártya új
csak késő van.
-
Voodoofx
csendes tag
Sziasztok!
Járt már vki úgy, hogy egy vadonatúj, felsőkategóriás kártyát berakott a gépbe és az a BIOS képernyőig sem jutott el, mert elfüstölt?
Kicseréltem egy másik használt PCI-e kártyára, ugyanabban a slot-ban, ugyanarra a tápra kötve, ami egyébként szintén vadonatúj és minden rendben zajlott tovább, mintha mi sem történt volna.....
Még szerencse, hogy nem vitte az egész gépet.
-
Alister71
nagyúr
válasz
vergilx #49712 üzenetére
Ha megvan az eredeti bios, nagy baj nem érhet. Integrált vga-val, vagy pci vga-val bármikor visszarakhatod, és megy tovább a kari.
igen, ezt írd be, a -4 -5 -6 kiiktatja az ID ellenőrzést. Csak nyomkodod az y-ont a feltett kérdésekre. A "newbios" természetesen az új biosnak a neve, ami ha 7600GSmod bios pl., akkor : nvflash -4 -5 -6 7600GSmod.romInkább mentsd le a gpu-z-vel.
-
vergilx
őstag
válasz
Skeleton01 #49705 üzenetére
az dos-os nem?
-
vergilx
őstag
válasz
Skeleton01 #49703 üzenetére
az már megvan, flashelni? csak dos alól megy?
-
vergilx
őstag
nvidia biost mivel tudok szerkeszteni, menteni, majd flashelni?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest