Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Athanáz9
aktív tag
Furcsát kérdezek. Mit értsünk ''azonosítón?''
-
Athanáz9
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Hát ez?
IBM T60
14.1''
Core Duo 1860 mhz T2400
1024 Mb
80 SATA
''Bontatlan dobozban'' 260ezer. -
parandroid
félisten
A kolléga a T2250 specifikációinak különbségére próbálta felhívni a figyelmet, némiképp megkérdőjelezhető szóhasználattal. Maradjunk inkább az informatikában oly népszerű 'butított' jelzőnél - azt hiszem ebben mindannyian kiegyezhetünk, és akkor nyilvánvalóvá is válik, hogy miről is van itt szó.
p -
shev7
veterán
válasz
parandroid #188 üzenetére
teljesen egyetertek, nem akarom en a Banias-t bantani, sot teljesen meg vagyok elegedve vele. Csak kicsit furcsaltam, hogy valaki a core dou-t elavultnak nevezi.
-
parandroid
félisten
-
Kagylo
tag
hi!
kinéztem magamnak a HP Compaq nx7400 notebook (EY508ES) gépét, easynote programon keresztül.
HP Compaq nx7400 notebook
(EY508ES)
Microsoft® Windows® XP Home operációs rendszer
Intel Core Duo T2250 (1,73Ghz/533 2MB) processzor
1024 MB DDR RAM
80 GB HDD
15.4 WXGA kijelző
DVD+/-RW, 802.11b/g, Bluetooth
1 év garanciával:
bruttó 248.099 Ft
3 év garanciával:
bruttó 293.099 Ft
van valakinek magával a géppel bármiféle tapsztalata? a Intel Core Duo T2250 már nem egy kicsit ''elavult''? csak mer más gépeknél T5000-es jelölést látok
és az easynottal valaki vett már gépet? nem easynote on keresztül kb 10-15e olcsobb az eredeti ára, nekem csak azért jönne szóba az easy, me csori egyetemista révén itt egyből odaadják hitelre -
Petes
tag
válasz
parandroid #178 üzenetére
Meg tudnátok mondani a hozzávetőleges árát egy 512-es notebook ramnak?
Eleve ebben az olcsóban lenne 1 Gb, 512-t át tudnék rakni a saját Dell gépembe mert abban csak 512 van. A HDD 100 Gb lenne, a Dellben csak 60-as van. Azon gondolkodom hogy alkatrésznek sem lenne utolsó és mellette lenne egy másik gép is, kicserélném a HDD-t illetve elvenném a fele memoriát. Nem tudom hogy ez ft-ban kifejeve mennyit jelenthet -
parandroid
félisten
Szervízben szériaszám alapján azonnal azonosítják a gép addigi előéletét. Garancia pedig kisker számla híján nem lesz hozzá, de ha lenne is megbukna a szériaszám ellenőrzésen.
Ha van kedved egy kétes eredetű gépet venni garancia nélkül (figyelem, egy notebook esetében az alkatrészek 80%-ának meghibásodása gazdasági totálkárt jelent! - kivétel a memória és a HDD, azokat csak cserélni kell), akkor lelked rajta, innét már csak a lelkiismereted dönti el a kérdést.
p -
Petes
tag
-
sssent
senior tag
Valóban nem szoktak, de elvileg megtehetik (orgazdaság 200K alatt 2 évig terjedően büntethető, ha jól rémlik, efölött - amire van esély - akár jobban is). Valóban az a kulcs, hogy bizonyítani tudja-e, hogy ő nem tudott a dologról. Mivel adott esetben az ár miatt gyanakodnia kéne rá, ezért elvárható, hogy a gyanú alapján érdeklődjön pl. a szervíznél, írjon rendes adásvételit (bár azt amúgy sem kéne elhagyni), miegymás. A fejhomokbadugós álláspont lebukás esetén nagy valószínűséggel nem jön be.
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
Igen vállalsz. Ha valóban lopott (ami az ára alapján közel biztos), akkor bűnrészes vagy bűncselekményben (értsd: akár le is csukhatnak),
Ilyenért azért nem szoktak lecsukni senkit sem, HA bizonyítani tudja, h ő nem tudott a laptop lopott mivolta felől...legalábbis az autóknál így szokott lenni -
sssent
senior tag
kérdésem az hogy ha a notebook lopott/kamionról leesett akkor vállalok e bármilyen kockázatot a megvásárlásával?
Igen vállalsz. Ha valóban lopott (ami az ára alapján közel biztos), akkor bűnrészes vagy bűncselekményben (értsd: akár le is csukhatnak), ugyanis az ára miatt a büdös életben nem fogod tudni kimagyarázni, hogy jaj, de te nem is gondoltad volna, hogy az. A gép sorozatszám alapján a forgalomba helyezés helyétől függetlenül azonosítható, legalábbis ha el nem tűntetik azt, de garancia semmiképp nem lesz rá. Különben meg csúnya dolog gonosz laptoptolvajokat támogatni. Te légy jó! -
Petes
tag
Sziasztok!
Hozzá tudnék jutni nagyon jó áron egy HP NX7400 notebookhoz, barátnőmnek lenne ajándékba viszont kétségeim vannak a vásárlást illetően, nem vagyok benne biztos hogy tiszta lenne a dolog, ahhoz túl olcsón adják, kérdésem az hogy ha a notebook lopott/kamionról leesett akkor vállalok e bármilyen kockázatot a megvásárlásával? Igaz e hogy az interneten keresztül beazonosítják a gépet illetve mi a helyzet ha a gép elromlik és szervízbe kell vinni?
Nem tudom mit csináljak mert nagyon csábító az ajánlat viszont félek nehogy valami baj legyen belőle, viszont ha ebből nem lehet bajom rögtön meg is venném, az árról csak annyit hogy mégcsak nem is 6 számjegyűÉs 1 Gb ram, 100Gb HDD, Bluetooth, fényes kijelző szóval jó vétel lenne. Elvileg angol nyelvű XP van rajta szóval nem magyar piacra szánták
Köszi előre is a segítségeteket
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz
Aprósólyom #169 üzenetére
en lattam a hp 500-at eloben, nem volt meggyozo. Mar ujonan ropogott, kicsi az akksi, valamint nagyon furcsa a tapipadja. (Annak aki nem latta volna: nem a ''hagyomanyos'' tapipadja van, hanem a haz anyagabol van kialakitva, es a tapipad helyet egy apro lyukakbol allo racs jelzi) szoval en felnek, hogy a lyukak hosszab hasznalat soran lenyuzzak a bort az ujjamrol.
-
tkazmer
addikt
válasz
Aprósólyom #167 üzenetére
Nincsen semmi baj a thinkpadek minőségével, a lenovo nem rontotta el őket. Az eladó lehet, összekeveri a thinkpad r-t a lenovo saját fejlesztésű gépeivel. Én mindenképpen a thinkpadet ajánlom.
-
Aprósólyom
addikt
Sziasztok egy kis helping kellene, notebook 120e-ig sulinetben, természetesen suliba kelene tanuláshoz(HF, digitális jegyzetek, megbízhatóság jó lenne, akksi idő is fontos), meg mondjuk szívesen etölteném a vonatozást filmnézéssel.
a kölünbésgeket írom inkább csak le:
Hp 500 -119e ajándék táska-
[link]
2,2KG
14,1'' 1280*800
CeleronM 1,3GHz
intel 900
CD-RW/DVD combo
2200mAh
IBM R51E (Szegedi metróban több is van még készleten, bár szerintem ára miatt nem sokáig.) -120e-
15'' 1024*768
CeleronM 1,5
Radeon X200
DVD-RW
Wlan
valószínűsíthetően: 4400mAh
Én tudása miatt az IBM-et választanám, és ismeretem szerint az IBM is az igazán jó notebook gyártók között volt (nem tudom hogy ezt már a lenovo gyártotta-e, bár az volt a dobozon, hogy: Manufactured for Lenovo), de az eladó azt mondta, talán megbízhatóbbak a hp-k, vagy ezt az IBM-et is bátran lehetne nyüstölni?
Melyiket ajánlanátok? És miért? Mert ha azt nézzük, egyértelműen az IBM jobb, csak megbízhatóságban is hozza amit kell egy gépnek, vagy könnyen szervízbe kerülhetek vele?
Köszi előre is hogy segítetek az objektív döntéshozatalban. -
Darkness1
aktív tag
A BC kategóriájú gépek megcélzott felhasználói számára ez - legalábbis tőlünk nyugatabbra - a jóval magasabb ár nem gond. Ez egyszerűen termékpozícionálás. Mivel ezeket a gépeket munkára (értsd: pénzkeresésre, egy munkára használt gép mindenképp részt vesz a pénzkeresés folyamatában) használják, ez már önmagában is árnövelő tényező. Tipp: céges felhasználás. Ellenben olyasmit nyújtanak ezért a pénzért, amit ők igényelnek. Ha valaki nem igényli ezeket, akkor egyszerűen ne vegyen ilyet és pont. Ha mégis, de nincs pénze, akkor vegyen használtat.
A könnyűfém ötvözet ház esetében a puszta alapanyag is drága. Tudom, mert én már dolgoztam hasonló (pl. titánötvözetből) készült anyagokkal. Sok ilyen van még, pl. nagyon megnöveli az árat az igényes hűtés. Ugyanakkor ez a hosszú élettartam egyik előfeltétele. Soroljam még? -
Darkness1
aktív tag
Az én gépemnek 1400x1050-es 14.1''-os képernyője van, de mindent hibátlanul látni rajta. Igaz, a betűket és az ikonokat, meg egyáltalán mindent fel lehet nagyítani rajta. Én azon csodálkozom, hogy az asztali kategóriában még mindig ilyen alacsony felbontás a szokás, pedig ott aztán lenne hely a nagyobbra.
[Szerkesztve] -
xedos
addikt
válasz
jhony777 #137 üzenetére
Combo drival 260K körül DVD íróval 2ghz-es core duoval 300K körül.
Kell bele 2Giga RAM +60K.
Vagy megveszed az új core 2 duoval 300-360K
Például: http://www.macbolt.hu/macbook/
Fehér színű
2 GHz Intel Core 2 Duo processzor
13,3'' kijelző, 1280x800 felbontás
2x512 MB DDR2 667 MHz SODIMM memória
80 GB 5400 fpp S-ATA merevlemez
Dupla rétegű SuperDrive (DVD-RW, CD-RW)
Magyar billentyűzet. (Z0D5/MG)
[Szerkesztve] -
A felbontas az olyasmi, amire ra lehet kattani
En a magam reszerol SXGA+ ala szivesen mennek (tok jo dolog, ha egy csomo minden rafer a kepernyore), 14''-esben teljesen jol hasznalhato, de emvy eskuszik arra, hogy 12''-esben is az, amit teljesen hihetonek is tartok. A masik oldal meg persze az, hogy a nagyfelbontasu kijelzo mindig jol megdobja az arat is.
''egyszerűen jó érzés új gépet venni/próbálgatni/stb.''
Szerintem ez is ugy van, mint az autovasarlas: az elso nagy orom, a masodik rutin, a harmadik meg mar csak nyug
Szerk: a topikban elhangzott velemenyek szerint a Toshiba tud jo (Tecra, Portege) meg tud olcso (Satellite) laptopokat csinalni.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
valóban első notebook vásárló vagyok, emellett túl sok tapasztalatom nincs a hordozható gépekkel. (na jó, néha volt szerencsém notit használni.)
egyébként furcsa, hogy ennyire fontos egyeseknek a felbontás, egy 15-ös 1680-as felbontású hp-t volt alkalmam kipróbálni. addig oké, hogy tényleg minőségi fílingje van a gépnek, de egyszerűen nem láttam rendesen azokat a bolhaf*sz méretű betűket a képernyőn
a toshiba és az msi gépek kb. milyen kategóriába tartoznak (tartósság, stb. szempontjából..)
tudom, hogy egy 3 éves gép is remekül elláthatja a feladatát, de biztosan nem fogok 3 évnél tovább használni semmilyen gépet. egyszerűen jó érzés új gépet venni/próbálgatni/stb., meg szeretem, ha viszonylag gyors gépem van.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
A mostani gepem lassan ket eves lesz, de nem erzem ugy, hogy modernebbet akarnak es biztos vagyok benne, hogy meg par evig ez igy is marad. Max. kap egy uj aksit meg HDD-t, de ennyi. Szerintem egyre kevesebb dolog indokolja az allando upgrade-et.
Az en gepem is ket eves, bar ez ''csak egy AOpen'', de en azert meg vagyok elegedve vele. Tores nincs rajta, szervizben egy hetet toltott a nyaralas alatt, mert nem szoltak a hangszoroi, de a csuklotamasz sajnos nekem is kopik. Viszont en sem tervezem jobb gep vasarlasat. Nem erzem szukseget. Ha megjelnnek majd az 1440x900-as esetleg 1680x1050 es felbontasu 12''-os gepek majd akkor valtok.
Egyebent az elozo gepem egy IBM X600 volt. Azt kb 3-4 eves koraban vettem. Kicsit banom, hogy mikor megvettem ezt a gepet, nem lehetett az IBM-nel 12''-os wideos gepet kapni. (Bar akkor ugy altalaban a nagy markakbol nem lehetett szamomra megfizetheto aron ilyet kapni) Szoval ezert tanacsolom mindenkinek, hogy ne a ''felszereltseg'' legyen a fo szempont, amennyiert ezt a gepet anno vettem, ha engedek az elvarasaimbol, abbol valoszinuleg egy ''jobb'' gepet is ki tudtam volna hozni... -
''a fusi géped mennyi idő után kezdett el kopni/törni?''
Kopni ugye az elso perctol, de par honap utan mar lathato volt, egy ev utan meg a csuklotamaszon hatalmas foltok voltak a csuklom helyen. A tores taran egy ev utan volt, a szellozoracs intett bucsut a foldi arnyekvilagnak.
''az mit jelent, hogy tetű lassú a szervíz?''
Egy alaplapcserevel orvosoltak azt, hogy idonkent kikapcsolt a gep, pontos javitasi idot nem tudok (epp' elegge fel volt bolydulva az eletem), de az biztos, hogy tobb volt egy honapnal.
''számítógép vásárlásnál 2-3 évre tervezek, annál tovább egyszerűen fölösleges''
A mostani gepem lassan ket eves lesz, de nem erzem ugy, hogy modernebbet akarnak es biztos vagyok benne, hogy meg par evig ez igy is marad. Max. kap egy uj aksit meg HDD-t, de ennyi. Szerintem egyre kevesebb dolog indokolja az allando upgrade-et.
A hordozhatosag egyebkent nem csak ott szempont, hogy ha az ember allandoan notival van uton, hanem elobb-utobb radobben arra is, hogy otthon se mindig csak az asztalon akarja hasznalni a gepet, hanem mondjuk olbe veve is. -
cucka
addikt
köszi a korrekt választ.
nálam az a helyzet, hogy nem a legfontosabb szempont a hordozhatóság, akkuról pedig egész biztosan nem fogom használni a gépet. néha jól jönne, ha be tudnám vinni az egyetemre vagy a munkahelyre a gépet, vagy ha hazautazok (havonta 1x) akkor vihetem magammal, ha úgy adódik, hogy szükségem lesz otthon a gépre.
mindenképp elkerülném a 15'' alatti notikat, nekem az a képernyő egyszerűen túl kicsi. eredetileg 17-es notikban gondolkoztam, de egyrészt nem akarok sérvet kapni, ha néha hordozni akarom, másrészt elég szegényes a kínálat, és jóval drágábbak is, mint a 15-ös modellek. az ideális a 15.4-es wide képernyő, 1280x800as felbontással, a jelnlegi kínálat nagy részét ezek képviselik. használtam ilyen képernyőjű gépet és számomra megfelelő volt az a méret és minőség.
ezek fényében azért érthető, hogy nem kifejezetten a hordozhatósági szempontok alapján mérlegelek. a fentiek miatt nem tud az sem lenyűgözni, hogy egy ibm-ben 1.5 mm-el vékonyabb az odd, cserébe 4x annyiba kerül. hűtés problémáját pedig megoldom úgy, hogy veszek itthonra valami csendesebb notebook hűtőpadot, viszonylag olcsók. kompromisszumos megoldás, de legalább költséghatékony.
a fusi géped mennyi idő után kezdett el kopni/törni? az mit jelent, hogy tetű lassú a szervíz? (konkrétabban - mi romlott el és mennyit vártál a javításra?).
még valami: számítógép vásárlásnál 2-3 évre tervezek, annál tovább egyszerűen fölösleges, mert addig úgyis elavulnak a jelenleg jónak számító gépek. -
_Gyula_
csendes tag
Sziasztok,
kicsit visszaolvasgattam, kissé vitafórum lett...
Én viszont közben megvettem a HP nx7400 notit. Nagyon meg vagyok elégedve vele.
Ha valakit érdekel a véleményem nézzen el a HP topicba. Akinek alap gép kell (ami a játékon kívül _mindenre_ elég), sulinetben 100.000 Ft-ért, nem nagyon talál jobbat.
b -
shev7
veterán
nem csak az szamit, hogy milyen alkatreszeket raknak bele, hanem hogyan. Maganak a gepnek a felepitese. Pl ha egy FuSi-t felemelsz az egyik sarkanal fogva, akkor mar szinte uj korban is recseg ropog. Van egy Dell C400. Ugye nem egy mai darab. A billentyuzetet lecsereltem, mert a betuk le voltak rajta kopva, szoval volt hasznalva rendesen, de par karcolastol eltekintve olyan a burkolat mintha uj lenne. Ezt nem lehet elmondani a legtobb consumer kategorias geprol meg fele ennyi idosen sem. A Dell hazanak felepitese meg olyan massziv, hogy egyaltalan nem recseg-ropog. Ne haragudj, nem sertesnek szanom, de tipikus elso noti vasarlo vagy (sok ilyen ismerosom van) Eloszor azt nezi, hogy milyen alkatreszek vannak a gepben, aztan az arcedulat, de az, hogy ki a gyarto, es ezaltal milyen support jar a gephez, az mellekes.
Van egy kereted, amibol te is a leheto legjobban szeretnel kijonni. Hidd el, hogy hosszabb tavon jobban jarsz egy ibm/hp/dell notival mint fusi/acer/asus-szal, meg ha a specifikaciok szerint az is tunik jobbnak.
[Szerkesztve] -
Az a baj, hogy ez a tipikus asztali PC-s hozzaallas.
A laptopban nem az olyan hulyesegek a fontosak, hogy alaplap meg proci, meg ilyenekAzt tenyleg barki bele tudja rakni. Laptopnal olyanok szamitanak, hogy tomeg, meret, ergonomia, stapabirosag meg hasonlo. Es ezekre tenyleg rettenetesen sok penzt el lehet kolteni, hogy mondjuk a haz ne full froccsontott muanyagbol legyen, hanem titanotvozetbol, hogy mondjuk egy 14''-es notiban a gep minel inkabb a kepernyo meretere zsugorodjon (es ezzel egyutt se fojenek meg az alkatreszek), hogy a sulyat minel inkabb levigyek, ilyenek. Itt pedig viszonylag konnyu elerni olyan teruletre, ahol viszonylag kis elonyt viszonylag sok penzert mernek. Remek pelda erre pl a Thinkpad T-k ODD-je: ultraslim cucc, par mm-rel vekonyabb a ''hagyomanyos'' laptop ODD-knel, az ara viszony eleg elszallt (ezert is van az, hogy meg mindig nagyon sok T modellben alapbol kombo van, nem DVD iro).
Az a baj, hogy ezek mind olyan dolgok, amiket az embernek maganak kell megtapasztalnia. Az elso gepem egy 15''-os FuSi Lifebook volt, eloszor nem tunt nagynak meg neheznek (pedig majd' 3 kilo volt), de aztan volt szerencsem egy 14''-es markatarsahoz (~1,7 kg) es utana azert atertekeltem a dolgokatArra mondjuk magamtol is rajottem az egyutt eltoltott par ev alatt, hogy tobb FuSit nem akarok: a haz festese kopott, a muanyag torott, a tapipadja gepeles kozben bosszanto volt, a szerviz tetu lassu, az meg pluszban bosszantott, hogy pl a ventit egyaltalan nem lehetett szoftveresen szabalyozni.
Ezek utan, amikor mar magamnak kellett laptopot vennem (a FuSi-k cegesek voltak), korbeneztem, es egy (hasznalt) 14''-es IBM T-nel kotottem ki, es eros a gyanum, hogy a kovetkezo gepem meg egy 12''-es noti lesz, jo esellyel szinten Thinkpad. -
atosz
őstag
Nem csak az anyag, hanem az innováció, ergonómia, support. Ha ezeket nem fejlesztenék nagy költségekkel ki, akkor a comsumer modelleket sem lehetne ennyiért adni.
A T42p-m amúgy tényleg halk még terhelés alatt is, akár játék alatt is, nem melegszik úgy sem, még a VGA sem integrált, hanem ATI FireGL. -
cucka
addikt
mennyivel több anyag és mérnöki munka?
a fél millás ibm-ben is ugyanazok az alkatrészek vannak, mint a 200ezres asus-ban. alaplap, proci, memória, stb. ami tényleg különbözhet, az a képernyő és a ház. képernyőből nekem a már említett fusi 15.4'' wide minősége tökéletesen megfelel. a házak előállítási költségeiről nem tudok mondani semmit, de nyilván nincsenek olyan rettentő nagy, soktízezres különbségek..
egyébként nincs sok tapasztalatom notikkal, tehát ha tényleg van más, amiben kifejezetten jobb a ibm/hp/sony mint egy parasztos asus/fusi, akkor írd le, legalább okosodok. -
''oké, de szerintem indokolatlan az árkülönbség.''
Ez erdekes kerdes. Lehet, hogy te szemely szerint igy erzed, viszont nekem ugy tunik, hogy az kb jol tukrozik a koltsegeket, vagyis ezekben a laptopokban tenyleg ennyivel tobb (ill. inkabb dragabb) anyag meg mernoki munka van. -
cucka
addikt
egyébként mi az, ami márkás gépeknél indokolja a 70-80%-os felárat?
jobb minőségű a ház, ezt elismerem.
a gépeknek mondjuk nem 2%-a romlik el garanciaidőn belül, hanem 1%
ha elromlik a gép, akkor pár hét helyett pár nap alatt javítják
halkabb a hűtőjük? ismerős vett egy 2magos fusi gépet, integrált vga.. na hát kb. óránként kapcsol a ventillátora zúgó üzemmódra, akkor valóban hangos, de 1-2 perc után elhalkul. ennél tud jobbat egy márkás gép? integráltnál erősebb vga-val nyilván nem ilyen jó a helyzet, bár szerintem a mobil vga-k takarékos üzemmódban mennek, ha csak 2d-ben használod. vagy ebben tévedek?
egyéb érv, ami miatt megérné márkás gépet venni? -
cucka
addikt
oké, de szerintem indokolatlan az árkülönbség.
például nekem tetszenének az ibm/lenovo gépek. itt van a legolcsóbb, amiben nem integrált grafikus vezérlő van: [link]
ehhez ha hozzátennék még úgy 50 ezret, akkor vehetnék két hasonló felszereltségű asus/msi gépet, szóval az én zsebemhez képest nagyon drágán mérik ezeket a cuccokat.
egyébként olyan nettó 200-220 ezerből szeretném kihozni a gépvásárlást. ibm-ben ennyi pénzből mondjuk erre futna: [link] - egy magos proci, 512 ram, intel gma. szerintem ez így elég sovány..
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
- arról nem tehetek, hogy a sok agyondícsért gyártó emberi áron nem árul csak integrált videókártyás gépeket (jellemzően intel gma). lásd ibm - vannak jó áron celeronos gépeik, de ha picit jobbat szeretnél, akkor már 400ezer fölött jár az árcédula.
Ez sajnos így van, de nem véletlenül... -
cucka
addikt
egyrészt köszi a válaszokat, másrészt azért álljunk meg egy szóra.
valamennyire az én kérdéseim alapján indult itt el a flame, pedig azt hiszem, félreértelmeztetek. mindenki dobálózik itt olyanokkal, hogy szar márkájú gépben bivaly vga, stb.
- tudom, hogy sok szempontot kell figyelembe venni egy notebook vásárlásnál, viszont úgy vettem észre, hogy nincsenek bonyolult igényeim - ma rengeteg gépet árulnak 15.4-es szélesképernyővel, nekem ez a méret és súlykategória teljesen megfelel, ezért érdeklődtem kizárólag a grafikus teljesítményről, mert az volt számomra a szürke pont.
- nem kell bivaly vga, mert egy 64 bites geforce 7300 mindennek nevezhető csak bivalynak nem - és nekem annyi pontosan elég lenne. egy fokkal jobb csak, mint az integrált kártyák, pont.
- nem játszásra lesz a notebook, csak szeretnék néha játszani rajta. tudom, hogy játszani asztali gépen kell, de pont azért vennék ilyen kategóriájú notebook-ot, mert nincs asztali gépem. nem vagyok teljesen hülye, ha kifejezetten játékgépet szeretnék, akkor olcsóbban vehetnék egy erős asztali gépet. most komolyan, hogy lehet egy gef 7300-assal szerelt gépet játékgépnek nevezni?
- arról nem tehetek, hogy a sok agyondícsért gyártó emberi áron nem árul csak integrált videókártyás gépeket (jellemzően intel gma). lásd ibm - vannak jó áron celeronos gépeik, de ha picit jobbat szeretnél, akkor már 400ezer fölött jár az árcédula.
- direkt megnéztem két hasonló kiépítésű asus gépet, egyik sis alaplapi vga-val, másik 7300go-val, az árkülönbség nettó 15 ezer forint volt. ennyit elköltenék videókártyára egy asztali gépben is..
- tudom, hogy buta szempont, hogy civ4-hez veszek gépet, de mit csináljak, ha ez az egyetlen játék, ami leköt? civ3-at sosem tudtam megszeretniegyébként valóban nem kell komoly grafikus kártya a civ4-nek, de azért intel gma950-en pl. az intel bevallása szerint is játszhatatlanul lassú a játék.
- az asustól kicsit elrettentem, mert említettétek, hogy gyenge a szervízhálózatuk. msi, toshiba gépekről mit tudtok ilyen szempontból?
- használt gép kilőve, számla kell róla.. -
kekegsm
őstag
válasz
jhony777 #135 üzenetére
Enmeg azt mondom, hogy a gep alapban egy teljesen atlag gep, neked inkabb a hangra kell gyurni, arra pedig ajanlom, hogy PiCIMaCIs vagy USBs hangkartyat vegyel inkabb hozza. Ossze sem lehet hasonlitani az integralt hanggal, lehet az akar 7.1 is. Creative Audigy2, XFi, stb.
-
kekegsm
őstag
Nezd, ennekem fontos szempont volt a jatek is, beismerem. Kulfoldon dolgozom, es ha mennem kell mashova (Ami kulfoldi munkanal konnyen elofordul) vagy haza kell mennem, akkor nincs kedvem egy nagy borondot csak a szamitogeppel telepakolni. Nekem kellett egy szorakoztato kozpont, amin lehet dolgozni is. Semmi mas nem johetett szoba, mint egy eros noti.
-
Rossi! Akkor azt hiszem félreértettél engem, mert én is sehv7 második pontban leírt esetére gondoltam. Mikor a notebook kiválasztásánál - legyen az akár belépő szintű noti - a videokártya tudása az elsődleges szempont egyeseknek, ami szerintem nagy hiba!
Nem az a baj, hogy vesz valaki egy notebook-ot valamilyen nyomos indokból, ami mellesleg elbír egykét hardverigényes játékot, és néha-néha a tulajdonos ki is használja ezt, hanem hogy valaki eleve JÁTÉK-ra akar notebook-ot venni!
Tegyük fel, van 500ezer forintod, amiből egy asztali gépet és egy notebook-ot kell venned. oszd fel kérlek, melyikre mennyit szánnál??? 250-250? Vagy inkább 300-ból egy PC-t, 200-ból egy notebook-ot? Nos?
'' - Jó napot kívánok, szeretnék venni egy notebook-ot úgy kb. 250ezerért!
- Semmi akadálya. Milyenre gondolt? Mire szeretné elsősorban használni?
- Játszani...''
Szerk.:
Úgy gondolom tényleg ideje lenne hanyagolni a témát, bár ugye pont én hoztam fel. Csak hát jó lenne ha páran notebook vásárlás előtt átgondolnák, mire is akarják használni azt, illetve tényleg szükségük van-e rá!
[Szerkesztve] -
Xero
nagyúr
Hello!
Csak halkan javasolnék neked egy MacBookot. HD filmek röhögve mennek mini DVI port van rajta magyrán 1 5 centis eszközzel bármilyen DVI-os cumóra köthető 1.83-as CoreDuo-s procitól indul és most eléggé akciósak a régebbi modellek. Amugymeg OSX-en az általad felsorolt dolgok könnyedén elvégezhetőek és windows is futtatható ám az OSX kiválóan kihasználja a 2 procit. -
jhony777
tag
Szevesztok, egy kérdésem lenne szeretnék venni egy jó kis laptopot, kijelző nagyon szép legyen, nem játszom szinta soha, viszont hangszerelek, Cubase, Vegas 7,Sound Forge8, FX ek, midik,videózom stb
Valami elfogadható árú cucc kellene, csak nem ismerem a piacot, eddig nem tudtam volna venni, talán most.
Aminek lennie kellene: min 80GB HDD, jó hangkari, 128MB os videó kártya, (mondom nem játékhoz, csak dvd nézés, Photoshop, ilyenek,stb) min 512MB RAM inkább 1GB.
Lan, modem,USB2, Firewire!!!,
DVD Combo, szokványos dolgokMIt ajánlotok, hol nézzek szét? Nyugatinál lakom, szal tudnék nézelődni de nagyon sok pénzem nincs azért sajna
Stabil cucc kellene, viszonylag hosszú akku élettartammal.
Köszi előre is ha valakinek van valami ötlete -
Rossi
addikt
Ugyanmár! Ez tiszta demagógia... Végig sem olvastad a hsz-omat. Munka mellett
10 perc CODozás nyilván nem ér meg 250k-t, de sok programhoz kell az erős hardver, illetve a minőségi, időtálló notik sem olcsók. És ha már van az ember gépébe egy olyan VGA, amin neagyjisten elfut egy-egy újabb játék, akkor hadd ne szégyelljem már magam, hogy kikapcsolódásként játszom egykicsit.
Nekem pl egyenesen felüdülés volt a sokórányi számítógépes meló után/közben 3x végigvinni a Carbont, most pedig néha-néha 1-2 órát san andreasozni. -
shev7
veterán
nem az a baj, hogy elvezni szeretne a grafikat, hanem az, hogy egy jatekra valo konfig asztali gepeknel ugye nem ket filler. Ha jon valaki hogy ajanljunk 200k-ert olyan konfigot amin futnak a legujabb jatekok akkor mit lehet csinalni? Hat en ahelyett hogy egy FuSi-t vagy egy Acert ajanlanek neki, inkabb megprobalom lebeszelni rola. Ha az asztali gepeknel kb a legdragabb konfigok azok amivel ''elvezni lehet a grafikat'' akkor miert keressuk ugyan ezt a teljesitmenyt az also kategorias notebookoknal?
-
Igaz - nem kell a flame! Abba is hagyom, csak már csípi a szemem a sok vga-összehasonlítgatás, hisz egy notebookban nem éppen az a lényeg... De tényleg vége az OFF-nak! Sorry if bothered anyone...
[Szerkesztve] -
hát ha jáccok kb 1 valamit és miután nem otthon tanulok ezért fel kell utaznom ott élnem miért ne jáccak néha? most komolyan? nem az számít hanem az számítana hogy legyen benne normális vga pl linux miatt... és akkor máris nem lenne gond. van ilyen gép de az nem az én pénztárcámhoz mért.
-
Hát szvsz az itt ezidáig megszólalt, játékra is használható notebook-ot kereső emberek szinte mindegyikének TUTI van asztali gépe! Vagy eddig min játszottak??? És ha azon fut rendesen minden game, akkor meg minek nekik még egy szgép, ráadásul pont egy noti? Nem elég az az idő amit otthon a gép előtt töltenek???
-
Ácsi, gyerekek! Mi a francnak vesztek notebook-ot egyáltalán, ha az számít a kiválasztásnál elsődleges szempontnak, hogy milyen játék fut el rajta??? Ezt k**v&r@ nem értem...
-
Darkness1
aktív tag
Pár napja próbáltam ki a kiadás előtt álló Debian Etch-et a gépemen. Jelenlegi állapotában még nem támogat teljes körűen minden hardvert, ami egy notebookban benne szokott lenni. Ugyanakkor a KDE sokkal szebb és ergonómikusabb, mint pl. az XP. Nekem 14,1'', 1400x1050-es képernyőm van és látszik, hogy a Windowst sokkal kisebb felbontású képernyőhöz tervezték. A KDE ellenben fiatalabb és jobban néz ki rajta. De vannak más okok, ami miatt inkább maradtam a Windows-nál. A többi disztribúciót nem szeretem.
Nem mellesleg a weboldalak nagy részén is látszik, hogy nem erre a felbontásra számítottak...
Na, jó, OT vége...
[Szerkesztve] -
humax
senior tag
most szeretnek rendelni egy Lenovo 3000 N100 (TY06VHL).
de az olvastam a tesztekben hogy nincs bene dvd iro?az igaz?vagy nincs be driver huza?nem tudsz irni dvdt?valami ilyasmit?igaz? -
sziasztk!
kéne majd gép 14.1 (1280 felbontás) Core 2 Duo -s. Sajnos a VGA -ról lemondtammert nincsen elérhető árban. max (inteles!). br 300 e ig. Guild Wars jáccanék néha.
ebben kéne help.Köszi! -
shev7
veterán
errol is volt szo a topicban. Talan az ASUS szervize a ''leggyengebb'' ma Magyarorszagon. Relative sok gepet adnak el, amibe ugye becsuszik par hibas darab, es a szerviz nem birja a kapacitast. Tagabb barati koromben tobben is panaszkodtak, hogy ASUS szerviz (PDA-k, notebookok) neha egy honap alatt sem vegez...
Jatsz Civ3-mal az elfut a GMA950-en. Es igy mar sokkal nagyobb a mozgasteredPlane, hogy hetente 2-3 orat jatszanal igy meg kevesbe ertheto szamomra a ''jo'' videokartyahoz valo ragaszkodas...
-
Darkness1
aktív tag
Én különben azt vettem észre, hogy alkalmazástól is függ, hogy egy gép mennyire meleg. Pl. ha a Google Desktop fenn van, akkor elég szépen tud melegedni, mert az amikor csak teheti nekiáll indexelni, ami viszont járatja a HDD-t és az én gépemben pont a HDD a legmelegebb pont. Jobban kellene a programok íróinak figyelni az ilyesmire, szerintem.
-
Darkness1
aktív tag
Használt gép? Nem kell tőlük félni annyira (persze meg kell nézni, meg minden). Remek vételek vannak időnként, persze ki kell fogni.
Mellesleg épp az rontja le a koncepciódat, hogy ragaszkodsz a Civ4-hez. Emiatt javasoltam az asztali gépet. Mellesleg ahhoz a játékhoz inkább processzor és memória kell, az én régebbi asztali gépemen, amiben Geforce 6200LE kártya volt nem volt gond a grafikával, ellenben az 512 MByte RAM nagyon karcsú volt neki. Alig 1 óra után lelassult, mert hatalmas memóriszivárgás van benne.
[Szerkesztve] -
-
cucka
addikt
ah még egy apróságot elfelejtettem.
itthonra mindenképp vennék egy notebook hűtőpadot is alá, tehát azzal a túlzott melegedés problémája valamennyire megoldódik. asus-okra pedig emlékeim szerint 2 év garanciát adnak. a józan ész azt mondja, hogy ha be merik vállalni a 2 évet, akkor csak nem fog nagyon hamar szarrámenni az a gép, nem? -
cucka
addikt
ennek az ati x1150-nek utánanézek, köszi a tippet.
Notivasarlasnal nem az elso szempontok kozott kene lennie, annak, hogy milyen jatekok futnak rajta. - ezen a téren engem csak annyi érdekel, hogy fusson a civ4. nem kell tökéletesen hasítson, de valamennyire azért játszható legyen, ezért gondolkozok egy 7300-as geforceban, az talán kevéssé melegszik annyira, mint az x700, vagy a hozzá hasonló erősebb vga-k (pl. 7600go, x1600). hetente játszok olyan 2-3 órát, tehát nem játékgép lesz. ezek a notebook vga-k lekapcsolnak, ha nem használok 3d-t? -
shev7
veterán
ha semmikeppen nem jo az integralt vga, akkor talan megeri megnezni ezt [link] van benne egy ATI Radeon® Xpress 1150/128mb (foggalmam sincs mit tud)
De tovabbra is fenntartom, hogy az integralt videokartyakat nem kell annyira lesajnalni. Sokmindenre kepesek (mondjuk a 950-en pont nem fut a Civ4). Ez mar rengetegszer elhangzott ezekben a topicokban: Notivasarlasnal nem az elso szempontok kozott kene lennie, annak, hogy milyen jatekok futnak rajta. Ha egy gep nincs jol osszerakva (es az altalad valasztott markakrol ez azert elmondhato) meg egy integralt grafikus chip is nagyon felmelegiti a hazat, nem beszelve a rendes gpu-krol(Haver ACER-je X700as atival szinte eget ~20 perc fifa07 utan). Es akarhogy is van megtervezve egy alatresz, ha nincs rendes hutese, azert hosszu tavon nem tesz jot neki... -
cucka
addikt
na és az msi gépek tartósabbak? azok is egész jó árban vannak, és nem csak a fél millás gépeikbe szerelnek normális vga-t. (ellenpélda:ibm. tudom én, hogy überjó minőség, de ha a celeron-m procinál és az integrált vga-nál jobb kell, akkor esélyem sincs kihozni 400 alatt a gépet. )
egyébként tisztában vagyok azzal, hogy fontos a minőség egy laptopnál, de valamiféle kompromisszumos megoldást szeretnék, nincs ugyanis 400k-m számítógépre. gondolom egy asus, fusi, msi gép sem hullik szét 1-2 év használat után. -
troland26
őstag
sziasztok
ma voltam az electro world-be és olyan nevü notit láttam ,hogy ADVENT nem nagyon néztem meg mert siettem az ára 140k körül volt, most a pontos árra nem emlékszem valaki tud erről a márkáról valamit? -
tkazmer
addikt
-
tkazmer
addikt
Ezért írtam, h közel hasonló...nincs akkora ugrás telejsítményben, mint amekkorát én a kártyák megjelenése közötti idő mennyiságáből elvárnék...és azért pl egy 9600pro és egy sima gf 6600 között nincs hatalmas különbség, persze, nyilván a 6600nak jobb a szofteveres körítése, révén újabb kártya. Vagyis emiatt az x1400 és a 9700 között sincs olyan hatalmas különbség. Az x1400 és az x1600 viszont azért nem ua..
-
cucka
addikt
na, ez elég jónak tűnik, sajnos nem kétmagos, de azért gondolom elég erős. tényleg, egy ilyen 2.13-as pentium-m nagyjából milyen asztali procinak felel meg teljesítményben? jól saccolom, hogy olyan p4 3.0ghz körül?
ez a clevo egyébként mennyire jó minőségű cucc? nincsenek extra igényeim, de azért nem szeretném, ha pár hónap alatt elkezdene kopni a festés/nyikorogna/lötyögne. gondolom ennyi pénzért a képernyője sem valami extra minőségű.. -
cucka
addikt
(#72) Rossi - anyagi lehetőségekről annyit tudok mondani, hogy jelen pillanatban nincs ilyesmire pénzem, de a közeljövőben (január) valószínüleg lesz. nyilván ha ki tudnék köhögni 400ezret egy gépre, akkor nem itt kérdezősködnék, hanem megvenném azt, amelyikek nagyobb számot ír a grafikus kártyáján
. tudom, hogy ennyiből össze lehet dobni egy bivaly asztalit, de egyrészt nincs szükségem annyira bivaly teljesítményre (a két magot viszont ki tudnám használni, pl. vmware-el), ezen kívül jól jönne, ha vihetném magammal néha a gépet
(#73) tkazmer - igazából nem érdekel, hogy milyen márka. 350-400k-t biztosan nem fogok kiadni egy gépre, kétmagos asus-ok vannak 300ezer alatt, 7300-as videókártyával. olcsóbb fusi-n már dolgoztam, nekem teljesen megfelel az a minőség, gondolom az asus sem rosszabb annál. ezeket a dell-eket nézegettem, de csúnyák is meg drágák is szerintem.
ha az x1400 kb. az asztali 6600 teljesítményét hozza, akkor az nekem több, mint elégséges. igazából főleg munkára kell a gép, heti 2-3 óránál többet úgysem játszok, az is főleg civilization. (vagyis most az sem, mert csak kölcsöngépem van)
turion x2 és sima core duo között mekkora a különbség teljesítményben? amennyiben csak pár %, akkor nekem igazából mindegy, melyiket veszem, használat közben annyit úgysem lehet megérezni. -
Kagylo
tag
hi!
kinéztem magamnak a HP Compaq nx7400 notebook (EY508ES) gépét, easynote programon keresztül.
HP Compaq nx7400 notebook
(EY508ES)
Microsoft® Windows® XP Home operációs rendszer
Intel Core Duo T2250 (1,73Ghz/533 2MB) processzor
1024 MB DDR RAM
80 GB HDD
15.4 WXGA kijelző
DVD+/-RW, 802.11b/g, Bluetooth
1 év garanciával:
bruttó 248.099 Ft
3 év garanciával:
bruttó 293.099 Ft
van valakinek magával a géppel bármiféle tapsztalata? a Intel Core Duo T2250 már nem egy kicsit ''elavult''? csak mer más gépeknél T5000-es jelölést látok
és az easynottal valaki vett már gépet? nem easynote on keresztül kb 10-15e olcsobb az eredeti ára, nekem csak azért jönne szóba az easy, me csori egyetemista révén itt egyből odaadják hitelre -
AMD Power
titán
Jövőre átvehetik az uralmat a noteszgépek
[link] -
karesz501
senior tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok és igazából tanácstalan vagyok abban a tekintetben, hogy egy mobility x1600 (256 RAM) alá érdemes-e T2600-as (2,16Ghz) CoreDuo-t venni, vagy bőven elég egy kistestvére is...
A 'normál' használatra gondolom elég a kisebbik is, de ha játszani is szeretnék akkor nem tudom, hogy mennyire hajtja ki egy kisebb processzor ezt a videókártyát.
Illetve közelítésként kb. milyen 'asztali' VGA-nak felel meg a fentebb említett darab?
Előre is köszi,
k -
-
tkazmer
addikt
Hát játékra egyértelműen nem való a notebook. Olyan 9800pro szintű vga-val meg csak olyan 350-400k között találkozhatsz, ha számít vmennyit a notebook márkája is. Az említett x1400 egy olyan asztali gf6600-nak felel meg. Pontosan nem ismerem a civilization gépigényét, de az x1400-on már bőven fut az NFSMW 1024x768-ban, közepes grafikával, vagy a BF2142 szintén 1024x768 közepes grafikával, szerintem az is biztosan elég kell legyen
A sima core duo-nál azért erősebb az x2, ezt úgy általánosságban el lehet mondani, a legerősebb proci pedig a core 2 duo ugyebár.
A márkák közül alapvetően a hp-kat és a delleket nézegesd, azok között szokott lenni erősebb vga-val olcsóbb gép, viszont ezek még elég megbízható márkák. A dellen belül az inspiron 6400-asat ajánlom, szerintem nagyon jó kis gép, és szerelik x1400-as vga-val és core 2 duo-val is, viszont az ára talán annyira nem túl magas, igaz, ez meglátszik a minőségén(értsd: nem megszokott dell minőség, de bőven a fusik és acerek fölött van) -
ToRR3nt3
senior tag
Heló!
A cégemtől karácsonyra kaptam egy notesz, Acer Aspire 3692est. Én nem értek a notszgépekhez mer még sose volt nekem./1,6 Cerka M, 512 DDR2, 120 GB/
Az emlitett gépen faszán megy az ArchiCad 9 a Photoshop, meg a Heart osf Iron 2. Még a COD 2 őt szoktam sűrűn használni online de vsz az nem menne rajta olyan vidáman, mert sajna csak vmi integráli Intel GPU-ja van.
Az akksi 3 óráig bírja, 2 óra a tőtés, mindössze 3 kg. -
Darkness1
aktív tag
Szia!
Az méret, súly és akku idők nem fontosak? Mert akkor inkább egy másik asztali gépet kellene venned. Egy középkategóriás asztali gép remekül futtatja az említett játékot, ellenben notiban ezért a pénzért újonnan csak gyenge gépet kapsz. Az egyetlen hátrány, hogy az asztali gép jóval hangosabb.
Szerintem.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
szeretnék a közeljövőben számítógépet venni, és bizony felmerült a lehetőség, hogy notebook legyen asztali gép helyett.
nincsenek bonyolult igényeim, viszont nem értek túlzottan a notebook-okhoz, ezért mindenféle, témához tartozó hasznos infót megköszönnék.
a követelmények:
- lehetőség szerint minél olcsóbb legyen
- kétmagos processzor. ha jól tudom, a turion x2 és a core duo között nincs túl nagy különbség teljesítményben, tehát bármelyik megfelel, a lényeg, hogy két mag legyen.
- fusson rajta a civilization 4. notebook vga-k terén nagyon tájékozatlan vagyok, előző gépemen (amd 2500+, 9800pro) teljesen jól futott, de ennél gyengébb teljesítménnyel is kiegyeznék, végül is ennél a játéknál pont nem számít, ha néha megakad egy picit. diavetítést azért nem szeretnék. (összehasonlításként: asztali 128 bites fx5200 pl. nem elég ennek a játéknak, nagyon akadozik).
ötleteket, javaslatokat várok. -
hi'
a 6cell / 3200 mah os akksi mennyire kicsi? -
tkazmer
addikt
Igen, a compaq-ok is elég jók, egy barátomnak van egy '98-as, és eddig csak annyi baja van, hogy az öccse kitörte vhogy a tápcsatlakozóját, és a forrasztás úgy sikerült, hogy eléggé kell vigyáznia, jah, meg a Frankfurti reptéren elhagyta a tápkábelét, úgyh ha vki arra jár, és esetleg talál egy compaq armada e500-hoz való töltőt, akkor hozza már el legyen kedves..
-
Fred23
nagyúr
Úgy 50k-ból szeretnék venni egy használt notit vagy subnotit.Netre,filmnézésre,zenehallgatásra,főként pedig szövegszerkesztésre kéne,tehát tudja az 1024x768-at.A filmnézés miatt 800-as proci a minimum.Aproneten találtam is párat,de nem tudok dönteni,mert nem értek a notikhoz.Szerintetek melyik márkából érdemes használtat is venni,ami még ilyen árban is van,és a megadott tulajdonságokkal bír ? Max 55k-ból.
-
pomix
tag
Én is így gondolom. Nem bántam meg, hogy hp-t rendeltem csak hirtelen meglepett, hogy mennyi minden van ahhoz a géphez és milyen áron. Főleg, hogy pár hete még az msi felé hajlottam. Most így lehiggadva, átgondolva még jó, hogy nem előbb linkelte, mert hirtelen megrendeltem volna azt és lehet megbántam volna, hogy nem a hp-t rendeltem. Remélem a hp-nál nem fogom ezt érezni. Ha minden jól megy holnap hozzák és akkor kiderül.
-
kekegsm
őstag
válasz
Field User #56 üzenetére
Ugyanilyen FuSi-k voltak 120-130k korul is...
-
tkazmer
addikt
válasz
Field User #56 üzenetére
Kéremszépen ilyet ennyiért nem szabad venni. Ennnyiért már kapsz normál gépet
A fusi amilo sorozata ugye nem túl jó minőség, és ennyiért ez nagyon drága, hp nx-et kapsz hasonló hardverrel 3 k-val olcsóbban. Szerintem azokat nézegesd, meg még talán a dell inspiron 1300-is jó lehet. -
Field User
csendes tag
ciao
érdeklődnék h jó ez e a laptop vmire(letöltés, game,stb) és hogy mit bír nagyjából
S NOTE Fujitsu Amilo L1310G (Mobil C 1.6, 512Mb, WXGA, 60Gb HDD, XP)
Processzor : Mobil C 1.6
Memória 512Mb
Kijelző: WXGA
Merevlemez: 60Gb HDD
Optikai: DVD+/-RW,
Hálózat: WLAN
Videokártya: ATI X200
Opercációs Rendszer: XP Home
Súly: 2.8kg
ár:186650Ft.
előre is köszi -
pomix
tag
Linkelted volna pár órával előbb akkor lehet hogy ezt rendelem meg!
Na mindegy, most már marad a hp nx7400 core 2 duoval!
Szerintem ez nagyon jó vételnek tűnik annyiért! core duo, 1 GB ram, 15,4-es kijelző, meg minden sz@r, win Xp, 2 év garancia, táska, egér és mindez 167 ezer Ft!
Az msi topicban én eddig csak a kijelzőre olvastam panaszt, legalábbis így emlékszem! -
Warek
tag
Sziasztok
Vélemény a következő gépről? [link] -
pomix
tag
Picit off, de szerintetek milyen az a semptron proci?
Az albacomp oldalán kb 4-szer találkoztam vele!
[link] -
tkazmer
addikt
-
Warek
tag
Milyen notebookot vegyek? Ez a kérdés foglalkoztat 2 gép között gondolkodom egyenlőre. Az egyik az apple Macbook (CD 1,83, 512MB , 60GB ...) a másik a Dell Inspiron 6400 a configot még nem döntöttem el. Ha valakinek van más tippje annak is örülnék. Mindenképpen 2 magos gépet szeretnék bruttó 300 körül, értelem szerűen minnél jobbat, fontos a minőség is eddig egy (IBM T41) használtam. A dell gépet csak az alap kiépítésben lehet kérni vagy van e mód bővítésre [link]. Videókártya, processzor, memória?
[Szerkesztve] -
RudiG
tag
[Moderálva. Erre való az apróhirdetési rendszer. - peterkeT]
-
pomix
tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok és kíváncsi lennék a ti véleményetekre!
a jelöltek:
Lenovo 3000 N100:
core duo t2300E(1660 MHz), 80 GB hdd, 512 MB ram, 15,4-es kijelző, gma950, bluetooth, webcam, ujjlenyomat olvasó, win Xp home, 1 év garancia
[link]
mellette:
15.4-es kijelző, bluetooth, webcam, ujjlenyomat olvasó
ellene:
1év garancia, gma950, core duo processzor
Lenovo 3000 c200:
core 2 duo T5500(1660 MHz), 80 GB hdd, 512 MB ram, 15-ös kijelző, gma950, win Xp home, 1 év garancia
[link]
mellette:
core 2 duo processzor
ellene:
15-ös kijelző, gma950, 1 év garancia
Asus A6km Q157:
AMD Turion MT32 (512Kb L2 cache) 1800 MHz, 80GB hdd, 512MB DDR333 SDRAM, 15,4'' (1280x800) WXGA Color Shine, nVidia GO7300 64/256MB TurboCache, 2 év garancia
[link]
mellette:
go7300, 15,4-es kijelző, 2 év garancia
ellene:
333-as ram, asszem sis chipset van benne(valahol máshol olvastam), asus topicot átolvasva sok a panasz a szervízre és az optikai meghajtóra
Asus A6m Q024:
AMD Turion X2 TL50 1600 MHz, 80GB hdd, 512MB DDR2 533/667MHz SDRAM, 15,4'' WXGA ColorShine, nVIDIA GO6100, webcam, 2 év garancia
[link]
mellette:
turion x2, 15,4-es kijelző, webcam, 2 év garancia, go6100(valamivel jobb mint a gma950)
ellene:
optikai meghajtó, szervíz
HP NX7400:
Mobile Intel® Core2 Duo T5500, 80GB SATA 5400rpm, 512MB DDR2/533, 15.4'' WXGA 16:9, gma950, 1 év garancia
[link]
mellette:
core 2 duo, 15,4-es kijelző, mégiscsak Hp, kinézetre is bejön
ellene:
gma950, 1 év garancia, nincs tv out
Eléggé össze vagyok kavarodva, hogy milyet is akarnék! Egyik nap az egyik jön be másik nap a másik! Most a hp tetszett meg nagyon, kinézetre is meg minden, de az a bajom vele, hogy nincs rajta tv out és csak gma950 van benne. Nem játékra lesz a gép. Nekem inkább az a lényeg, hogy egy későbbi rambővítéssel a vista rendesen fusson rajta és hogy egy megbízható gépem legyen egy ideig! Azt tudom, hogy a gma950 elég a vistához, de azon kívül mit tud? pl.: photoshoppal mit tud kezdeni vagy egy 3d studo max-al vagy egy mayaval?
A másik probléma vele a tv out hiánya! Erre van valami megoldás? Mintha valahol valamikor olvastam volna, hogy a vga portra valahogy rálehet kötni a tv-t.
Bocs ha egy kicsit hosszúra sikeredett és kicsit össze-vissza van írva minden, de kész vagyok ettől a laptop vásárlástól!
A válaszokat előre is megköszönöm! -
villamos
őstag
Kérdésem: miféle notebookot vegyek? Húg számára kellene, leginkább netezne vele talán, meg esetleg néhány kissebb erőforrásigényű játékkal játszana. Jó lenne ha lenne legalább egy DVD olvasó. Egy gyors gép kellene, ami nem svappel állandóan, tehát memória sem ártana bele. Kijelzőnek valamiféle 15'' környéki cuccot gondoltam, mostanában sok gépet látok itt-ott aminek tetszetősek a paraméterei, de sajna szélesképernyős a nyomorult, és nem tudom hogy mekkorák lehetnek ezek tulajdonképpen, egyáltalán érdemes e a széleset venni, vagy inkább a hagyományos legyen.
Az is hasznos lenne, ha magyar billentyűzettel rendelkezne a drága...
Komoly bökkenő, hogy pénzem nagyon nincs a dologra, de 100-120k (szigorúan bruttó) körüli összeget talán fel tudok áldozni. Ebből a pénzből valamiféle megkímélt használt masinériára gondolnék...Mondjuk akad az aprók között itt a Ph-n is ilyesmi áron gép...
[Szerkesztve] -
Warek
tag
Van valakinek elképzelése(tapasztalata) h ez a gép mennyi időt megy akkuról ha használom a wifit is. [link]
-
válasz
parandroid #8 üzenetére
ez teccik! örök hála moderátor barátom
mindig énvok a fasz sry. pontosítok. mobilizált meállításokkal, max akksi és netezés c++ konzol eccerü progi fejlesztés mellet( + torrent meg msn )
-
tkazmer
addikt
Akkor hardver szempontjából megfelel a gép, bár le kell mondanod a hosszú akkus üzemidőről, és a gép is melegedni fog rendesen. Azonban mennyit hurcolásznád? Mert ez a gép azért olyan sokat nem bír ki, ha naponta többször cipeled, villamoson is használod stb...persze, autóból ki, asztalra le, az odáig még ok lehet, de ennél sokkal többre azért nem kell számítni.
-
Szabesz
őstag
Szeretnék egy olykor játékra is használható, erős procival megáldott laptopot (videó vágás, konvertálás.. stb). A mobilitás miatt szertnék átváltani (legalábbis egy időre) asztaliról notira. Elsőre ezt találtam aminek tűrhető a VGA-ja és kétmagos procija van, és az árfekése sem olyan szörnyű. (ráadásul sulinetes...)
-
Szabesz
őstag
Sziasztok!
Erről a notiról mik a vélemények (rossz tapasztalat, stb) [link] -
parandroid
félisten
''régen tényleg í]yvolt''
Hehe, te is altgr+j-vel írod a hosszú í-t?
Hogy on is legyek: a Sonynak most is vannak nagyon jó gépei, de azok méregdrágák, a gond pedig az, hogy a konszumer szutykaikat is drágán adják, ráadásul ebben az országban szervíz gyakorlatilag nem létezik hozzájuk.
p -
r0pi
tag
a dupla mag hasznos dolog,
en pl. egy kb erre optimalizalt linux kernelt hasznalok - core duoval,
azaz latszik mind a ket mag es ki is hasznalja, hat mit ne mondjak
brutalis, amit muvelni kepes.
video rendereles es hasonlok mennek, hogy orom rajuk nezni.
az egyetlen hatranya - az akkus uzemido erosen konvergal tole a nullahoz,
a kernel nem tudja lekapcsolni az egyik magot, ha nincs terheles.
a velemenyem mindenkeppen az, teljesitmenyben joval tobbet hoz a 2, mint az 1. -
Eperfa
tag
jó igen 4 jackel könnyű
másik kérdés: lg notik milyenek? pl itt a fórumon hirdetnek most egy ilyet [link] -
Eperfa
tag
az 5.1 (5.1ként) csak 3 jacken jön ki, ezt ntoebooknál főleg külső hangkártyával éred el. (viszont egy jacken kivezetett sztereo jelet is hallgathatsz 5.1es cuccon)
passzív hangszórót ne is keress. (nem tudom, esetleg olyat ami usbn kapja a géptől az áramot, de soha nem hallottam h ilyen létezne) -
Eperfa
tag
válasz
parandroid #18 üzenetére
régen tényleg í]yvolt
az ellentét azonban amire rá akartam mutatni az a szinuszhullám/digitális 0-1 és az emberközeliség között áll fenn -
Eperfa
tag
ha valóban passzív akkor nem, de mivel 2.0-t írtál valószínűnek tartom h két kicsi aktív hangfalról beszélünk, akkor természetesen igen. viszont akkor ugye kell a hangfalaknak biztosítani az ebédet hogy szóljanak. (igen a 230Vról beszélek). van amúgy notihoz való kis hangszórópár (van ami simán kcisi, van amit kifejezetten notihoz hirdetnek bár semmi különbség nicsn), de fejből nem tudnék mondani.
-
Eperfa
tag
ah már nicsn időm modolni de ezt muszáj megosztanom veletek
''A SONY-t mindenki ismeri. De mi az a VAIO? A VAIO a SONY számítástechnikai termékcsoportját elnevező Video, Audio Integrated Operation rövidítéséből származó márkanév.
A VAIO egy furcsa betűsző, mely a színuszgörbe hulláma által képzett V A valamint a digitális 1 és 0 számjegyekből képzett fantázianév. A SONY ezzel azt szeretné sugallni a vásárlók felé, hogy az általa gyártott digitális termékek emberközeliek. És ez valóban így is van; nincs még egy olyan gyártó, mely ennyire egyedi, ergonómikus és legfőképp emberbarát gépeket gyártana. ''
mod: azis jó ötlet, h a laptop.hu lefoglalta a notbook.hu-t (kéretik észrevenni az E betű hiányát a címben)
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
Notebook jack-jéről megoldható valami passzív hangszórók működtetése? (2.0) Van ilyen notihoz való kis méretű hangszóró-pár?
-
Eperfa
tag
köszönöm a hszeket, főleg a benchmark-linket (bár nem mindhol pontos, azért jó h az embernek van képe egy sorrendről a nélkül h végignézne 40 tesztet) meg az intel support (v inkább bug
) listát.
azt hiszem visszamegyek még piacolni aztán rágódok egy sort(amúgy arra jutottam h nekem bármi megteszi, ami nem integrált vga. najó még a gf6200at ejtsük ki.)
-
kekegsm
őstag
válasz
parandroid #10 üzenetére
Attol fugg melyik Sempron, ha S1 foglalatu, akkor 1.8GHz, ha a regebbi, akkor 2.0GHz.
Mindegy, a kerdes az, hogy szuksege van e a plusz erore 80ezerert.
Mondjuk en is a Turiont ajanlom jobban. -
parandroid
félisten
Azért, mert a dupla mag nincs optimálisan kihasználva, azért a kétmagos proci még mindig jóval gyorsabb, mint egy azonos órajelű egymagos. Ez egy ilyen fura iparág.
Másik észrevételem, hogy az általad látott Sempron processzor nevében a 3400 egy viszonyszám, és nem a működési frekvencia (az olyan 1800MHz körül lehet, mittudomén pontosan), és az 1,8GHz-es Turion bizony erősebb nála, ráadásul energiatakarékosabb is.
Mivel most indult a topik, nincs olyan messze még az első hozzászólás, érdemes a linkeket nézegetni benne...
p -
Rossi
addikt
válasz
parandroid #8 üzenetére
Akkor én bavállalom:
Igenis ki fog bírni annyit!
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Most írjam azt, hogy mindenképpen, biztosan, igen? Aztán ha sikerül mégis 2 óra alatt lemeríteni, akkor meg én leszek a balfasz.
Arról nem is beszélve, hogy úgyis jönne vagy 4 hozzászóló, aki beírná, hogy hát az egyáltalán nem biztos, mert ha az Archicad 3D-s változatának futtatása mellett SQL adatbázist frissít és kétórás filmet kódol, Mayával renderel, emellett meg még kernelt is fordít, akkor biztosan nem fogja kibírni addig, és hogy ez mekkora szar.
Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy nagy valószínűséggel igen.
p -
válasz
parandroid #5 üzenetére
nagy?
eztmeg hogyérted? nem tuti vagy az függ a használattól is?
-
Boolash
aktív tag
Sziasztok!
Kérdeznék 1-2 dolgot ha nem probléma:
Tehát:
Nekem a lényeg hogy HD filmeket akarok megjeleníteni tv-n, DVI porton keresztül. (a többi igényemet fedi ez--internet, szövegszerk..,fejlesztői környezetek pl netbeans, xilinx)
Én elkezdtem keresni laptopokat asszerint, hogy van e benne dvi port (nincs túl sok). Voltak a duplamagos 1.6GHZ-esek. Ezekkel az a baj,hogy csak 1 mag van kihasználva, (ezt nemrég mondtátok) 1.6ghz, akkor pedig lassú (a gyorsabb ~2GHZ meg drága kicsit, meg elég?).
Marad a sima. Én sajna a laptopokhoz nem értek, de találtam 3400MHZ (sempron) notit 200e -ért, meg 2ghz amd turion 280 körül, szóval elég nagy a szórás, és én ezekhezt nem értek. Tudnátok segíteni, hogy processzor tipusba melyiket érdemes számomra! választani? (gondolk itt még a 64bit előnyeire(gondolom ahhoz 64bites windows is kell), persze csak ha a kompatibilitási gondok miatt ez nem hátrány...) Persze gondolom van jó, meg jobb tipus is. Én nem akarok ''sok'' pénzt ebbe áldozni, de ne legyen semmiképp olyan gondom, hogy akad a film (se most se pár év mulva <1080p>, persze az előrelátható kódolási technikákra nézve).
Köszi előre is!
Balázs -
sziasztok!
van 1 gép az asus f3jc (15.4 core duo és gi 7300) kérdés, hogy az aksija 4800 mah tutira viszi a 2ó 30p -et proci fényerösség mindent levéve? álaszt köszi!ú j t o p i c
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Előzmények:
Milyen notebookot vegyek? - Archívum 1.: [link]
Milyen notebookot vegyek? - Archívum 2.: [link]
Milyen notebookot vegyek? - Archívum 3.: [link]
Milyen notebookot vegyek? - Archívum 4.: [link]
Kedves Érdeklődő,
Mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort:
Összefoglalásnak és általános iránymutatónak ajánljuk a következő cikkek átolvasását:
Notebook iránytű: [link],
Notebookot, de milyet: [link],
Érdemes lehet kihagyni a Napát?: [link]
Színpadon a Centrino Duo: [link] (Teszt is!)
Egyes összetevők teljesítményével kapcsolatban hasznos topik a notebook vga teszt eredményekről: [link], és a rendszertesztek eredményeiről: [link]. Notebook merevlemez teszteredmények: [link].
A notebookok fogyasztásáról itt olvashatsz: [link].
Az akkus üzemidővel kapcsolatban néhány tapasztalat: [link].
A notebook alkatrészek cseréjéről egy téma: [link].
Használt notebook vásárlással kapcsolatban a következő témákat ajánljuk:
[link] és [link].
Sulinetes notebook ajánlatok: [link]
Ha konkrét típusra vagy kíváncsi, ajánlom a következő témákat:
ACER: [link]
Albacomp: [link]
Apple: [link]
ASUS: [link]
Clevo: [link]
Dell: [link]
ECS: [link]
Fujitsu Siemens Amilo sorozat: [link]
HP: [link]
IBM/Lenovo ThinkPad R és Z sorozat: [link]
IBM/Lenovo ThinkPad T és X sorozat: [link]
Lenovo 3000 (Nem ThinkPad!): [link]
LG: [link]
MSI: [link]
Sony VAIO: [link]
Toshiba: [link]
További jó társalgást kívánunk.
Aktív témák
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- RAM topik
- Napelem
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Hp Laptop Alkatrészek Eladók!
- IGAZI ERŐMŰ! Lenovo Thinkpad P15s Gen 1, i7-10610U, 32GB/1TB, NVIDIA, FHD/IPS, garancia, számla!
- Hibátlan Apple MacBook Air 13" 2017 magyar !! 1 Hó Jótállás
- Dell Latitude 5430 i5-1245U / 16GB / 256GB SSD 143.990 Ft
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 500GB NVMe IR kam gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest