- Milyen videókártyát?
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topic
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
válasz
dudika10 #20497 üzenetére
látom még mindig feszegeted...
például itt is olvashatsz tapasztalatot; link
van még több is, csak sajnos nem emlékszem mindegyik témára...
nézd meg az eszközkezelőt, a futó/induló folyamatokat...stb, amikor usb csatolású eszközt csatlakoztatsz a notihoz, és számolj az áttételesen kapcsolódó dolgokkal is! -
dudika10
veterán
Üdv!
Egy oylan kérdésem lenne, hogy egy USB-s fejhallgató vagy egy pendrive mennyiben változtathat az akkus üzemidőn?
Az USB max 5V 500mA-t képes leadni, 2,5W-ot, plusz még az USB minimálisan leterheli a processzort.
Egy 6 cellás 4400mAh-s akkunál lehetséges, hogy 2,5-3 óra általános használat mellett ez 20-30 percet jelentsen üzemidőben?
Jól gondolom, hogy nem?Előre is kösz a segítséget!
Üdv!
Dudika -
sagvary
aktív tag
válasz
nando0130 #20495 üzenetére
A notebook-oknak álltalában van u.n. gyorsgombja(i) is. Pontos tipus alapján a Neten találsz leírást. Pesze az is helet, hogy a Win hangerőszabályzó beállításai között elnémítás van bepipálva. (gyors két kattintás a hangerőszabályzóra). Esetleg ütközik a kártya valamilyen más hardverrel, frissített illesztő progi is segíthet.
-
lazlo8
tag
most kapcsoltam be a laptopomat, be bootolt rendesen majd amikor eljutottam a felhasználo váltó képernyőre kiírta hogy az iaas.exe hibát észlelt és leáll, ekkor magától kikapcsolt a masina vártam 3 percet és bekapcsoltam és most rendesen működik. mi lehet a baj?
-
válasz
AXisBOLD #20486 üzenetére
Ha alapból már megvolt a hiba akkor 3 napon belül visszaviszed kutya kötelessége kicserélni a boltnak,de ha már két hetes akkor a bolt nem tud lépni csak a szervíz az meg ugye nem fog és nem is tud gépet cserélni csak a hibás alkatrészt.
De próbáld meg felhívni az Asus ügyfélszolgálatát nagyon korrektek,és lehet el tudják intézni a szervízzel a csereutalványt
06 1 505 4561 itt tudod elérni -
Atos23
senior tag
válasz
HatakeKakasi #20480 üzenetére
Ez alapján nem biztos, hogy jól járnál.
Nincs gyakorlati tapasztalatom a 4570-el, de elég hátul kullog a 79XX sorozathoz képest.
Ha sokat játszanék, Én nem cserélném el, pedig erősen ACER párti vagyok. Ha inkább irodai munkáznék, meggondolnám.
Szerintem inkább a csere járulékos költségeiből (utazás, ráment idő, izgulás hogy összefossa-e magát a másik gép...?) fejleszd a géped. Plusz 2GB RAM, végszükség esetén pedig újabb MXM kari. Ha eladod a régit, és veszel itt PH-n egy újabb MXM karit, a különbséget rammal együtt 30K-ból megúszod, és marad a régi megbízható 17"-os DELL-ed...
És már vevőd is lenne a régi karira
-
mrcrnl
tag
Tisztelt kpzs!
BluEyes és pukkancska kolléga arra próbál utalni, hogy a C1320-as Fuji SATA HDD-vel van szerelve, és a te XP telepítőd nem tartalmaz SATA drivert. Vagy használj SATÁ-s XP-t, vagy állítsd át BIOS-ban a HDD-t IDE kompatibilisre. Az utóbbi lehetőség egyszerűbb, nagyon pici sebesség csökkenéssel jár.
-
BluEyes
őstag
A még fel se települt xp eszközkezelője hogy jön ide?
Sata driver köll annak. Olvasnivaló
-
AXisBOLD
addikt
Mitől gerinctelenség egy alaplapcsere egy 2 hetes gépnél? ami alapból rendelkezett ezzel a hibával. ezt komolyan kérdezed?
egyébként nem a szervizt szidom, örülök hogy ott korrektek. én a boltot szidom ahol vettem és az egész Asus-t, hogy kigurult egy ilyen gép a gyárból.
NEMO1968: jahh
, remélem nem szemétkednek majd.
-
Imco
őstag
-
süti5
őstag
Bnőm keres kicsi laptopot, amiben van dvd író is, újonnan, 200 alatt.
Most ezt néztem ki, kíváncsi lennék a véleményetekre:
[link]Megéri-e ár/érték arányban, minősége milyen stb.
-
HatakeKakasi
tag
Szerintetek jó csere ez?
Ezt:
Dell Inspiron 9400
Processzor: Intel Core2Duo T7200 2GHz/4MB/667MHz
Memeória: 2GB DDR2 667MHz (1*2GB Kingstone) RAM
Kijelző: 17˝ WXGA TL TFT (1440x900)
Merevlemez: 160GB 5400RPM WesternDigital HDD
Optikai meghajtó: DVD+/-RW DL
VGA kártya: NVIDIA 7900GS 256MB
Csatlakoztathatóság: Int.56k Modem&BlueTooth, Intel ProWLAN 3945 802.11a/b/g, Firewire/4xUSB/S-video/5-1 kártyaolv./ExpressCard
Egyéb: 6cell Li-Ion, Hun Keyboard
Karc és kopás mentes. Félév garivalErre:
Acer aspire 5536G tökéletes állapotban van, fél év gari (fél éves a gép)
Proc.: AMD Athlon QL65 (1 MB L2 cache) 2,1GHz
3GB DDR2 SDRAM
320GB 5400 RPM, SATA
15.6\"HD 1366 x 768 felbontású,TFT LCD,16:9 képarány,8 ms
8 X DVD-Super Multi duplarétegű író
AMD M780G Chipset
ATI Mobility Radeon 4570 512akár2304 MB HyperMemory
Mikrofon
5-az-1-ben kártyaolvasó
4x USB 2.0 1x HDMI™ port HDCP támogatással
Wi-Fi, Wake-on-LAN támogatás
webcam -
-
Atos23
senior tag
Én most cserélném le a notimat. Nem kellene túl sok extra, csak hogy néhány game fusson
Ezért azon vacilálok: Vegyek valami 1 év körüli, de még garos használt notit az akkori erősebb VGA-k valamelyikével, vagy vegyek mostani gépet középkategóriában? Amit rászánnék 100-200.000 Ft
Pl.
MSI GX620X 9600GT 512 DDR3 129.000 Ft Használt
Dell 9400 7900GS 512MB DDR3 105.000 Ft Használt (mellesleg 17")
Vagy legyen inkább egy új Asus vagy Acer gép GT310M v. GT 320M ; esetleg HD 5145 512 DDR3 kártyákkal kb. 160-180K-ért?
Szerintem az első MSI nagyon jó választás volna.
A CPU és a kijelzőméret nekem nem lényeg
A típusok fikázásában nem akarok részt venni, tehát csak és kizárólag VGA szempontjából kérném ki a véleményeteket.
-
kpzs
csendes tag
Hello!
Win xp-n eszközkezelőben kérdőjeles: háttértár vezérlő.
Emiatt nem tudom újratenni a rendszert, mert ahogy bootolok cdről kiírja,h nincs észlelhető merevlemez, kapcsoljam be stb.
Kérlem, aki találkozott már ezzel vagy ismeri a problémát írjon!
A gép: FS lifebook c1320
Köszi a segítséget!
És bocs az off miatt. -
Brekecs
senior tag
Sziasztok !
Van egy Acer aspire 5315-ös laptop, van hozzá egy vodafonos usb stick internet és ha benne hagyom az usb sticket és ujra inditom a gépet nem tölt be a win 7.
BIOS-ban a bootolási sorrend be van állitva ,első a vinyó.
Viszont ha pendrive -ot,vagy más Usb eszköz van a gépre dugva és újrainditom azokkal meg rendesen betölt a Win7 .
Mi lehet a probléma ?Üdv
-
nando0130
csendes tag
Sziasztok.
Nekem egy Toshiba GERICOM laptopom van és nem tudok hangot varázsolni rá.Fel van telepitve a megfelelö driver,nem ir semmi hibát és még sincs hang.Tudna nekem valaki segiteni,hogy mit csináljak vele.
Elöre is köszi. -
klambi
addikt
usb 3mas notik mikor jönnek már?
-
NEMO1968
őstag
válasz
AXisBOLD #20464 üzenetére
Hallod,ezt a nyavaja tudja.
Az biztos,hogy ha a boltba mész,ott lehet hogy adnak másik gépet,de a szervizben nem.
Ülhetsz otthon gép nélkül,és várhatod a javítást.
Ráadásul tényleg +van az esélye,hogy csak alaplapot cserélnek benne.
Én amit eddig gariztattam,az mind úgy történt,hogy a hibásat bevágták a raktár mélyére,adtak 1 másikat,és ennyi. -
Imco
őstag
válasz
BRIKLY #20467 üzenetére
Persze, csak a kérdést linkeld ide mert igy azt hiszik a kollégák, hogy nekem szólt és nem foglalkoznak veled.
Igy ránézésre akár szenzor hiba is lehet, de nem tartom valószinűnek. Nem vágom ennyire a notikat.
pl. a sentinel biztos kiirja a HDD hőmérsékletét.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
AXisBOLD #20464 üzenetére
A bolt nem foglalkozik veled.
Ide fognak irányitani.
Vagy a kiskönyvben van telefonszám.Szerintem...
-
Imco
őstag
Hi!
W7 topicból copyzom, talán Ti többet tudtok!
"Hi!
Valaki helpeljen már légyszi, mert hiába keresek megoldást, bár biztos hogy van.
HP Compaq 6720s noti. Vista volt rajta W7-et probálom feltenni.
Windows fájlkibontása pontnál 38-54% között megáll.
A telepitő fájlok forrása nem elérhető a hibaüzi. Majd kiléphetek a telepitőből.
2 féle W7 is probáltam, ami máshol felment. 1-2 gépet csináltam már, de még ilyet nem láttam.
Valakinek valami ötlet?
Mindennek tudok örülni.
Addig is megprobálom USB DVD-ROMról.
Köszi!"Külső dvd-ről sem megy és a vistát is ugyanezzel az üzivel szakitja meg.
A HDD jó! Ir olvas 100% kondijú.Köszi!
-
norbee2244
senior tag
Üdv
Mennyi tapasztalatotok van notebook hűtőkkel?Az érdekelne hogy ha beszerzek egy notebook hűtést mennyivel fog csökkenni a mostani hőmérsékletem 2 adatot tudok egyik szerintem a cpu 58 fok másik pedig a hdd 38 ezeket szeretném faragni valamilyen szinten
-
NEMO1968
őstag
válasz
AXisBOLD #20460 üzenetére
Nem valószínű,hogy driver,de +próbálhatod.
Akkor viszont több helyről érdemes leszedni ,mert találkoztam már hibás driverrel.
Tök ugyan az volt,de az 1ik oldalról leszedve ment,a másikról +nem.
A garit +a boltban érvényesítsd,tőlük vetted,intézzék ők.
Csak azért írtam a szervizt,mert ők tutibbra tudnának mondani valamit. -
AXisBOLD
addikt
válasz
blt.62 #20458 üzenetére
a Milyen notebookot vegyek? topikot
.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
NEMO1968 #20456 üzenetére
hát most szervizbe nem tudom elvinni sehova, se időm se ismeretségem errefelé. max a boltba viszem vissza ahol vettem. de ez nem egyértelmű? hogy valami nem stimmel?
de azért is vettük ezt a gépet, mert 2 év Asus háztól-házig garancia van rá. ami annyit tesz(ha valaki nem ismerné), hogy felhívom az asus magyarországi képviseletét vagy a központi szervizt, megbeszélem velük, hogy mikor és hova jöjjenek és viszik-hozzák a gépet ingyen. elméletileg, ha a vga rossz amit nem lehet cserélni(integrált), akkor kapok e helyett egy másik gépet nem? mert ezt javítani nem lehet. vagy vannak olyan gerinctelenek, hogy alaplapot cserélnek benne?
-
szabonagyur
félisten
Hali
Adott egy asus F5SL noti 3 giga rammal ami 667es....
A kérdésem az lenne, hogy a windows 7 ezt a ramot nem sokkal érzi erősebbnek mint az asztalinak az 1 giga 266osát...Valamint, lehetne e valamilyen módon más típusú BIOS-t felrakni rá mint ami van? Tehát nem frissíteni akarom, hanem azt hogy több beállítási lehetőségem legyen mint ami most van?
-
blt.62
őstag
Olcsó laptopot vennék,csak email-re kellene.Semmi meló vele csak netezés. Mit javasoltok?
-
NEMO1968
őstag
válasz
AXisBOLD #20446 üzenetére
Sztem is vidd el 1szervizbe(vagy valahova)ahol ingyenesen bevizsgálják.
De valószínű,hogy VGA hiba lesz,ha a 16bites szinkezelésnél nincsenek csíkok.
Utána visszasétálhatsz vele a boltba a szervíz véleményével felvértezve,és vagy a gépet cserélik,vagy(ha nem integrált)a videokarit.
Minél előbb,annál jobb.Látod,ítéletnapig is elmehet így,de lehet hogy már holnap feladja. -
törölt tag
elöször is üdvözlök mindenkit régi új felhasználó vagyok nem tudom hogy jó helyen járok e de lenne egy kérdésem:Albacomp m66s laptophoz szeretnék drivert windows 7 alá remélem tudtok segiteni előre is köszönöm
-
whited
addikt
ziasztok
max 300ig mi a ma elérhető legjobb játékos notebook?
akár használt is, én 1 asus g60j-re gondoltam -
-
BaGeBrain
tag
Sziasztok! Nemrégiben vásároltam egy notebookot és a régi hagyományos gépről szentném az adatokat átvarázsolni a notebookra kb. 55Gb adatról van szó. Hogy tudom átrakni rá a legkönnyebb módon? Lemezre kiírás stb... ezeket kizárnám, van hozzá valami adatkábel vagy hogyan csináljam? Köszi a segítségeteket előre is.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
NEMO1968 #20440 üzenetére
sorry
tagnap vettem észre a matricán a led feliratot.
na átraktam 16-bitre és így nincsenek csíkok. akkor vga?
(#20441) babicsbalu:
(#20442) NEMO1968: na faxa. én meg annyira értek hozzá, hogy azt hittem hogy a 220-as cső a notiban van(nem azt hogy az ami a plafonon, csak hogy ez a neve)
, ezt egy kicsit félreértettem.
-
NEMO1968
őstag
válasz
AXisBOLD #20436 üzenetére
Bocs,de nem tudtam fejből.
Azért segített volna,hogy mikor itt fénycsövet emlegettünk,Te kapásból rávágod,hogy neked olyan nincs.
Igen.
A sípolást tisztáztuk,az marad úgy.
A csíkozódás viszont már tényleg lehet VGA hiba,főleg ha csak bizonyos színeknél jön elő.
Ez lesz a rosszabb.
Estelg +próbálhatod a WINDOWS-ban a szinkezelésen állítani.
Kicsit lejjebb venni,azt hiszem 16 bitesre lehet. -
-
Bomc
aktív tag
Hálózatról használom a notimat, nem szoktam kikapcsolni csak alvás módba helyezem a gépet, akkor mennyit fogyaszt a tápja? Mert amikor megy a gép akkor picit melegszik a táp, de ha alvás módba van akkor hideg mintha nem is működne (pedig működik mert a ledek villognak a notin, akksi meg nincs benne)
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
korábban írtam a problémámról, miszerint az új laptopunkon átlósan halvány csíkok futnak(nem az egész képernyőn, csak bizonyos színeknél, színárnyalatoknál).
nos én nem értek hozzá, de mondtátok itt a fórumban, hogy a 220-as fénycső esetleges elöregedése/kiégése magyarázat erre illetve az a gyanús.
nos a kérdés az, hogy ez az Asus K51A szériánál(LED Backlit) is előfordulhat? úgy értem led-nél nincs fénycső nem?
-
scream
veterán
válasz
sziada5925 #20426 üzenetére
meg még procit is cserélek benne szerintem
-
NEMO1968
őstag
-
scream
veterán
válasz
sziada5925 #20416 üzenetére
Köszi az infót,de ha már veszek RAMot ,akkor 1 gigát ... 2 x 512, DC miatt
-
BRIKLY
veterán
válasz
NEMO1968 #20423 üzenetére
üdv mindenkinek.
van egy acer aspire 1800 notim. a problémám az lenne hogy semmilyen program nem jelzik ki a hőfokokat,és a ventik fordulatá sem. ez esetben van valami megoldás?érdekesnek tartanám ha nincs, mert a proci hőfokot mindenképp érzékeli a gép,hiszen az alapján szabályozza a ventiket.
előre is köszönöm a segitséget.
üdv: Péter -
whited
addikt
sziasztok
max 300ig mi a ma elérhető legjobb játékos notebook?
akár használt is, én 1 asus g60j-re gondoltam -
-
NEMO1968
őstag
válasz
sziada5925 #20416 üzenetére
Szia!
Neked is igazad van,most már döntse el Ő,mit bír a pénztárcája.
Ez is jó +oldás,de attól is függ,mire akarja használni a gépet.
Persze párban cserélni lenne a legideálisabb,ami kiugrik belőle,azt+ eltenni tartaléknak. -
sziada5925
aktív tag
válasz
scream #20415 üzenetére
Szia!
Nekem van egy ugyanilyen gépem, nekem is 256MB/333MHz es memória volt benne. Az xp betöltése is elég sok fejfájást okozott neki, vettem bele 2x256 ramot, észrevehetően gyorsabb lett nem csak a windows betöltődése, hanem használat közben is. Azt hiszem Samsung ram van benne, próbálj keresni egy hasonló típust, és akkor elég csak 256-ot venned. -
NEMO1968
őstag
válasz
scream #20413 üzenetére
Szia!
Egész biztos,hogy gyorsulna.Főleg ha sikerül olyan órajelűt szerezned,ami belevaló,és szinkronban megy az alaplapoddal.
Az a 256 Mb,az elég karcsú.
Azt nézd meg azért,hogy hány slot van benne,és ne 1db 1G,hanem 2db 512Mb tegyél bele ha lehet.
Árban és teljesítményben is jobban jársz.
JA!És most az EVEREST a barátod. -
scream
veterán
Sziasztok!
Szerintetek egy FS Amilo L7300-x en mennyit segítene 256MB RAM helyett 1 GB RAM ? Gyorsulna a dolog ?
Mellesleg milyen foglalatú a lap amiben van ? Esetleg procit lehet még bele kapni használtan ?
-
hossszú
őstag
HP mini 5101.es notimon spontán megszakad a wifi kapcsolat amit csak újraindítással lehet újraindítani. A legújabb win7-es driver van rajta.
-
-
-
hcsaba
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget a DVD újra írási problémám meg oldodott.
Az MSI CR500-on.
De semmi köze a virtuális DVD-hez, és nem lemezgond. -
válasz
body007 #20400 üzenetére
Tárgytalan, visszatettük rá az xp-t.
kis flém:
Még a vindózra mondják, h jól kompatibilis. Erre a 3 éves laposra 7-et a vga driver hiánya miatt nem lehet rakni, a 10 éves xp felmegy rá de nagyjából 2 óra mire minden driver felkerül rá. Mellé tettem egy ubuntu 10.04-et az érdekes módon gond nélkül felismert minden hw-t... -
PNP
őstag
Bár egyik kérdésemre se jött válasz, azért próbálkozom egy újabbal:
Dell Inspiron akkuja haldoklik, a töltés úgy néz ki, hogy időben kb a fele 3-7% között van, utána hirtelen felugrik 99-100%-ra, merülésnél ugyanez fordítva. Everest szerint a feltöltött kapacitás kb. egy nagyságrenddel meghaladja a tervezett kapacitást, ami ugye irreális, amúgy meg 0% elhasználódást ír ki rá, nyilván ez se stimmel,
Azt vettem észre, hogy kifejezetten forró az akku merülés közben is. Zárlatos cella?
Aktív témák
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest