- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
kcs73
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen gépem:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/product?lc=en&dlc=hu&cc=hu&lang=hu&product=4000367&
Ez ugye tudja azt,hogy a tv antenna kábelét bedugom és nézem rajta a tv-t.
Na ezt most nem csinálja.
Volt előtte ennek a nagyobbik testvére (HDX 9130),és az gondolkodás nélkül tudta.
Ezze mi lehet a gond?
Gondoltam arra,hogy Vistához tervezték,és nekem most Win7-em van,de a másikat is Vistára tervezték ,és azon is ment Win 7 alatt!
Szóval nem értem. -
-
job-
tag
válasz
Kolondrum #18489 üzenetére
Szia!
Tápegység és eszköz vállogatja, hogy a polarítás a dugon vagy az aljzaton hol helyezkedik el.
Nem ritkák az olyan eszközök, ahól külső perem a "+".Különben, fogalmam sincsen van-e olyan noti, ahol a külső perem lenne a "+", szerintem nem nagyon, pár töltővel már volt dolgom, ott belső "+"
-
-
-
-
-
törölt tag
Még azt kérdezném, hogy az energiagazdálkodási lehetőségek/processzor energiagazdálkodása/minimális processzorteljesítmény-nél ha mondjuk 5%-ra van állítva akksinál, 100%-ra meg a hálózatnál, akkor az mit jelent? 5%-on megy a proci akksinál, 100%-on meg hálózat esetében vagy mi?
-
Figyeljetek már, nekem HIPRO tápom van, 19V 3.42A-es, sok Liteon és más márkába látom, asus tápként hirdetve, meg h jó acer-ekhez is, de szó nincs az enyémről. Én úgy szemlélem h ha egyezik a fesz és az amper akkor nem lehet baj, jól gondolom? Mind ugyan úgy néz ki csak más a márka és a feliratok elrendezése, természetesen a csatlakozójuk is egyforma.
-
-
-
-
törölt tag
Azt kérdezném, hogy fontos-e a Catalyst-ot felrakni (van e valami nélkülözhetetlen funkciója, szerepe?), vagy elég hogy a w7 felismeri a vidkarit?
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha már akkus téma...
Egy 26%-os elhasználódás mértékű Li-Ion akksit lehet esetleg "javítani" valahogy? -
nagyjojo
csendes tag
Valaki irjon lécci, hogy hol tudom állítani az asus k52jr biosában a memória sebességét, mert az 1066os mem. 667en ketyeg valami miatt. köszi
-
válasz
Kolondrum #18459 üzenetére
a li-xx akkumulátorokat nem tudod 12 órán át tölteni, amikor feltöltött állapotba kerül, akkor az elektronika lakpcsolja a töltést! csepptöltés sincs már olyan formában, mint a korábbi típusú ni-cd és ni-mh akkumulátorok esetében!
a hirtelen kikapcsolás abból adódik, hogy a védelem nem engedi teljesen lemeríteni az akkumulátort!
néhány hasznos olvasmány; link ; link ; link -
BigG.(nnnnn)
tag
Hello!
Segítségre lennem szükségem tőletek!
Van egy Acer Extensa 5635G laptop, felraktam a Win7 Ultimate-t de a touch padot nem érzékeli
a laptophoz mellékelt cd-n lévő drivereket felraktam, azt is ami a touchpadhoz volt, újraindítottam, de semmi változás...
Újratelepítettem az egészet, majd ugyanugy felraktam a drivereket, se semmi
Esetleg valakinek valami tipp, hogy mitől lehet, meg valami megoldást tudnátok javasolni?Maga a touchpad biztosan jó mert telepítés beállításainál működik, de az op. rendszer telepítése után nem működik...:/
Kérlek segítsetek!!! -
ung.mario
tag
válasz
ung.mario #18458 üzenetére
Bocsi rossz képet linkeltem be
Ez az enyém: Everest mérése -
Maradjunk az akku témánál! Én nem mozgok akkuk körül, de régen a nimh korszakban tudtam, hogy formázni kötelező (meg is tettem) nem szabadott rátölteni hanem le kellett meríteni tökig majd full feltölteni és ezt ismételni! Eljött a litium korszak és ezek kezdtek elfelejtődni. Notim soha nem volt eddig, de alapból 12 órát töltöttem mert bármilyen is az akku ezt kötelezőnek tartom, sőt azt is tudtam h nem elsőre éri el az akku a full kapacitását. Telefonoknál nekem évek óta van egy olyan jelenségem amit magyarázzatok meg ti mint szakértők! 1-2 év (kb) után az akkum szinte semmivel sem bír kevesebbet, DE ha merülés alatt hívnak akku bamm kikapcsol. Azt tudni kell h rengeteget sms-ezek és nyomkodom a telót szépen, de alig telefonálok. Idővel előjön ez a jelenség és ezután következik, hogy látványosan elkezd az akku készenléti ideje is csökkenni majd megyek és leadom ahol le lehet. Kérdem én tőletek miért van ez, amikor más akár 4 évig elmegy egy olyan akkuval amit én max 2 év alatt lenullázok.
Mindenki mást mond, nem tudom mi az igaz. Sok sok kósza hír van más akkukról amik már ilyen olyan formában léteznek már csak fiókban pihennek vagy éppen nem üzembiztosak pl melegedés miatt. Pár éve olvastam a metroba az üzemanyagcellás akkukról notikhoz, de ahogy jött a hír úgy is eltűnt. Sztem belátható h elavultak a nimh-litium akkuk, valaki azt mondta, hogy még a teknika 1000-el fejlődik addig az akkuk alig. -
ung.mario
tag
Sziasztok
Nem tudom mi szerint érzékeli, de egy olyan aksit kalibráltam újra aminek már 90%os elhasználódása volt, leválasztás után 2 perc és filmszakadás. Meghülyítette az adatait. Kicseréltem a cellákat, kalibráltam (biosban) de nem hozta helyre.
Everestel készül: [link]
Most az itt lévő "Kapacitás teljesen feltöltve" után kb 55Wh-nak kellene lennie. Ehelyett ő 738-nak látja. Eléri az 55-öt és utána pillanatokon belül felugrik a nagyobb értékre. Át lehet ezt valahogyan írni, mert így ha 1%-ra állítom a hibernálást az is korai, mert sokkal tovább bírná. Ha visszakapcsolom, még bírja, de töltöttséget nem jelzi ki,csak hogy 0%.
(Többi program is ugyanezeket az értékeket mutatja.)Válaszokat előre Köszönöm
-
nagyjojo
csendes tag
nálam is van ilyen probléma a catalyst-tal, mobility 5470em van... jó lenne ha irna rá valaki.
A másik amiben szeretném a segitségeteket kérni, hogy az asus k52jr típusú laptopommal olyan gáz vann, hogy már több everesttel is megnéztem, biost is frissitettem, de azt irják az everestek, hogy a 4gb 1066os ddr3 memóriám 667-en ketyeg. Probáltam nézni a biosban, már másik gépnél is volt ilyen problémám, és ott be szoktam állitani fix 1066re, nem automatára a kezelést, de itt nem találok beállitási lehetőséget, ott a bioson belül meg kellett nyomni egy gombot, ami nem volt feltüntetve, hogy tudjak álllitgatni.
Valaki esetleg ismer valami kombot?a lényeg hogy tudjam állítani a biosban a ramok sebességét.
Köszi:
jojo -
-
Tomekk.
aktív tag
Hello.
Észrevettem catalystban, hogy a HD4570-es kártyám memóriája 500mhz-en megy a gyári 800mhz helyett, gondolom ez nem kis teljesítménykülönbség lehet játékok közben, az lenne a kérdésem hogy lehet ezt 800mhz re rakni? -
GodHeart
senior tag
Tune Up futtatás előtt 30 percenkét 3x fagyott le.. Tune Up talált 133 hibát a registriben (természetesen win 7 kompatibilisről van szó) és azóta lecsökkent kb napi 1 re a fagyások száma. Amúgy a win7 nem legális, mert hirtelen nem volt kéznél, és én is erre gyanakszok, hogy ez lehet az ok.. De meg akartam várni, hogy itt mondanak rá valamit, ami esetleg másnál is megoldotta a hibát. De ha nem változik a helyzet, akkor felteszek rá egy original win7-et.
Eventlogos kérdést nem igazán értem.. Az mi pontosan?
-
-
-
igen, csak sok esetben már az új noti/akkumulátor esetében is van néhány %-os elhasználódás, sőt volt, hogy én bontottam ki az új notit, és már abban az állapotában 1x - 2x%-os elhasználódással bírt az akkumulátor!
mondanom sem kell, hogy - bármit is csináltam vele - onnan is fokozatosan romlott az állapota, garanciális időn belül cserélni kellett, mert volt, hogy 6 hónap alatt 40% feletti lett az elhasználódás értéke, amely romlás üzemidőben is jelentkezett!
-
job-
tag
Talán 8 cellásnál nagyobb akku, nem is nagyon van, elég bika akku.
Egy jól működő akkut, nem is kell "formázgatni" hogy ezt a szót használjam, én is csak fáradó akkuknál javaslom. (ill. az első hosszú csepptöltést)
Egy jó minőségű cella ki kéne bírjon 5 évet, kb. 10-15% teljesítmény romlással. Persze, ezt is ki kell fogni.
-
GodHeart
senior tag
Sziasztok
Barátnőmnek vettem egy Lenovo G550G típusú notebookot, és olyan problémám van, hogy a windows 7 professional jópárszor lefagy. Nem igazán értem miért. Nem csinál rajta semmi extrát, msn, word, képnézegetés.. 3 napos rajta a windows és semmi extrát nem tettem fel neki és ő sem tett rá, office, tune up, msn meg 1-2 alapcucc. Valakinek ötlete, hogy mitől lehet ez? Driverre gondolok alapesetben, de lenovo honlapon pl chipsethez nincsen windows 7 driver.. ilyenkor mehet rá a vista driver? Vagy?
ui: egészen biztosan nem memória hiba, mert a memtest86+ program hiba nélkül futott le.
-
az egyik legkellemesebb csalódásom; msi pr200x-026hu ya db noti, amit 2008. júniusában vettem, simán feltöltöttem az akkumulátorát, és azóta használom, nem formázgattam, sosem vettem ki az akkumulátort a notiból - pedig elég sokat használom hálózati táplálásról is -, és íme, a 21 hónapos (li-ion, 8 cella, 5200 mah) akkumulátor, ami még most is annyit bír, mint újabb korában - amit ~ 4 feltöltés után elért;
-
én nem hallomásból, meg ilyen vagy olyan írásokból vettem amit írtam, hanem sok - sok akkumulátor gyűrése alapján! én addig az elméletben sem hiszek, még gyakorlati tapasztaltom sincs - pláne nem, mert több gyártó több típusú leírást ad azonos termékekhez... van néhány két év körüli akkumulátorom, amit a magam módján használtam, ezek még ennyi idő után is 0%-os elhasználódással bírnak, de van azonos korú és típusú akkumulátor is, amit a tulajdonos kérésére az általad is leírt módon formázgattam és használtattam, na annak a teljesítmény és az állapota a közelében sincs a korábban említettnek! ha csak néhány akkumulátor esetében tapasztaltam volna a leírtakat, akkor mondhatnám, hogy gyártója válogatja, de mivel a legtöbb notis gyártó akkumulátorával van/volt dolgom, ezért nem hiszek a formázgatásban, legalább is nekem csak rossz tapasztalataim vannak vele! de én is azt szoktam mondani, amit te is; mindenki használja belátása szerint!
-
BNArmin
csendes tag
Sziasztok!
Ősszel vettem egy Toshiba L500-14z laptopot. Általában megfelelően működik, kivéve, ha játszok vele, akkor játéközben véletlenszerűen újraindul. Van amikor több órát is tudok játszani ugyanazzal a játékkal, van mikor csak néhány percet.
Windows 7 32 bites változata van fent.
Szerintetek mi lehet? Hűtés? Memória?
-
ehhhh! Te vagy akit mi úgy hívunk a riasztós kolléga!
Berakunk neked minden vezetéket (6*0.22) te csak rákötöd az érzékelőidet és a tasztatúrákat. A kaputelefonnal én is találkozok, ha valami nem oké akkor engem tesznek ki nézzek rá, pedig nem a feladatom csak bevállaljuk mert olyan kva jó fejek vagyunk, mindig a szopás megy mert kevés az erem, néha a 6*0.22 is, ugatom h duplázzunk meg a kapunyitás-mágneszár miatt vastagabbal nyomjuk, de nem sokat ér, ennek ellenére mindig megoldjuk, DE én nem javítok, nem programozok át, csak kaputelót rakok fel és ránézek mi lehet a baja ha beteg. Egy leégett tápot én is kiszúrok pl.
-
job-
tag
válasz
zsolt19900 #18430 üzenetére
A " recovery "visszaszerzés - visszaállítást jelent. (gondolom a jelenlegi megsérűl op. rendszert innen tudnád visszaállítani)
Nem hinném, hogy szükséged lenne rá. -
zsolt19900
őstag
Okés mert most látom hogy van itt nekem valami hp recovery partició azt akkor a telepítésnél egyszerűen sutty dilit
és kész is? ennyi volt azon csak a rendszer van különben semmi más? Vagy azt nem lehet ilyen egyszerűen kitörölni kell valami mást is csinálni vele.
Köszi hello
-
job-
tag
válasz
zsolt19900 #18426 üzenetére
Nekem sosem kellett bűvészkednem.
-
akkun ez van: 10.8V 4.15Ah
4%-nál nem volt ideje kilépni lekapcsolt. EZ párom gép övé nem volt még formázva, most csinálom.Elindult a kilépés, elment a kép és a töltő led pirosan villogott, bekapcsoltam ekkor gyorsan villogott és újra kialudt, tehát az akku lekapcsolt. Ugye most van h nem engedi magát kisütni full? rádugom 12órára töltőre.
-
job-
tag
válasz
zsolt19900 #18423 üzenetére
A WIN telepítésének folyamata ugyanaz.
-
zsolt19900
őstag
Sziasztok!
Keresőbe beírtam és nem találok forumot hozzá, ezért teszem itt fel
Itt van előttem egy Hp pavilon dv5000 gépegység, és az lenne a kérdésem, win ujrarakás lenne, hogy csak simán beteszem a cd-t dvd-t és megy is a telepítés mint a gépemnél vagy, a laptopoknál kicsit más a helyzet?
Annyit még hozzáteszek hogy eredeti spanyol xp van rajta és most win 7 et szeretnék rátenni, remélem ezzel így nem lesz gond. Hello
-
job-
tag
válasz
Kolondrum #18420 üzenetére
Gépkönyved nincsen meg ?
Az akku teljesítményét az( A= amper) határozza meg. Általában mA-ben adják meg az értéket.
pl. 2200mA.
Egy biztos, minél nagyobb számmal találkozol, annál tovább bírja majd a géped.(egy feltöltéssel)
(hogy nagyon egyszerűen fogalmazzak)A gép adatlapján fel szokták tüntetni.
-
Nem tudom, de egy nagyon hasonló típushoz ezt írja. (erősebb a gépem mint amihez ezt írja)
* ACPI 3.0 CPU energiagazdálkodás: készenlét (standby) és hibernálás (hibernation) energiatakarékos üzemmódok
* 48.8 W 6-cellás Li-ion akkumulátor
* Akár 2-óra üzemidő 6 cellás akkumulátorral
* 65 W-os hálózati tápegység
* ENERGY STAR® 5.0 -
-
job-
tag
Éppen ezért írtam, hogy páran cáfolják.
És amiért nem álja meg a helyét? Mert mindegyik típus rendelkezik még töltési memoriával !!
Az új generációs cellák, mik még egy darabig nem lesznek "nagy" kereskedelmi forgalomban, már elötöltve jönnek majd, így azokat már formázni sem kell, hisz minimális az állási időből bekövetkező teljesítmény esés. (ami a felsorolt 4 típusra egyáltalán nem igaz)Természetesen mindenki úgy használja az akkuját ahogy jól esik neki.
Pont ezért írtam ezt le, mert sokan úgy itélik (halják innen - onnan), hogy ezt nem kell.
(ha nem lennék ebben biztos, nem írtam volna le)Tesztel, lehet igazoni ezt a pár mondatot, ha nem esik nehezetekre, javaslom probáljátok ki.
-
Darth_Revan
veterán
ah bocsi, rossz topik
-
ez igaz a régebbi ni-cd és ni-mh akkaumulátorok esetében, de már nem igaz az újabb típusú li-ion és li-pol akkumulátoroknál! azoknál az első néhány feltöltést követő teljes lemerítéssel csak rontani lehet az állapotukon! utóbbi akkumulátorokat az első töltés alkalmával feltölteni a noti kikapcsolt állapotában, majd használni rendesen, és kész a mutatvány!
-
job-
tag
válasz
Kolondrum #18410 üzenetére
Sokan nem is tudják azt, hogy minden új akkut formázni kell, (bár páran cáfolják ezt, én bizony fontosnak tartanám)
A "formázás"-t a végfelhasználónak kell megtenni, az első töltés alkalmával, ami semmi mást nem jelent, mint megszakítás nélkül 12-16 órát tölteni, a gép kikapcsolt állapotában( de ez nem feltétlen fontos, hogy kikapcsolva legyen) A gyártók nem teszik ezt meg helyettünk, hisz csak tesztelik pillanatok erejéig.
A "formázás" alatt alakulnak ki az akku alsó és felső határai, élettartam és teljesítmény szempontból.
Amennyiben te sem tetted ezt, így javaslom, még nem késtél el semmivel, mivel vadi új.
Folyamat egyszerű:
2 alkalommal lassú merítéssel (egymás után) töltsd és merítsd a gépet, min. és max. határon.
A 2. lemerülés után (érdemes minél jobban meríteni, hogy lekapcsoljon az akku) rakd fel tölteni kb. 12-16 órára, a gép kikapcsolt állapotába.Így fogod az akkuból kihozni a legnagyobb teljesítményt - élettartamot - futamidőt.
Jelenleg van viszonyítási alapod, mit az everest-el mértél, formázás után mérd újra, vaszleg jobb eredményeket kapsz majd. (ha esetleg nem, akkor legalább biztos lehetsz benne, hogy az akku 100%-os teljesítményt nyújt)
-
KosaSz
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Toshiba Satellite L500-1Q7 laptopot, feltelepítettem az XPt, de nem találok hozzá való drivereket. Mi a teendő? -
-
Az everest honnan olvassa ki az akku elhasználódását és mennyire megbízható (ha éppen a win7 bug miatt nem írja ki h cserélje ki)?
-
plaszy
őstag
válasz
runner 125 #18402 üzenetére
Szia!
Acer 7720G-ban tuti 2 hely van, mert olyanom volt már.
-
runner 125
nagyúr
Szeva all!
Egy kérdésem volna,
Minden 17"-os notiban 2 winyó hely van? Vagy csak adott típusokban? Ha igen kérnék szépen 1-2 típust, amiben tuti 2 hely van.
Köszönöm.
Aktív témák
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest