- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Dell notebook topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Aktív témák
-
pukkancska
tag
Hali
Van egy FSC Amilo-s laptopom. Úgy szoktam használni, hogy kiveszem az akkut, rádugom töltőre, és úgy kapcsolom be& használom.
Ez károsíthat vmit? Mennyivel rosszabb mint ha akkuval használnám? -
varsam
őstag
Erre valaki? Jó lenne kis segítség.
-
varsam
őstag
válasz
szabika83 #14688 üzenetére
Igazából az a 128Mb RAM elég kevés ahhoz, hogy XP+böngésző+msn menjen rajta. Magának az xp-nek sem árt minimum 512, hogy mellette még progik is menjenek.
Mennyibe kerül a gép? Nem tudsz egy kicsit többet rákölteni, hogy egy normálisabb gépet vegyél? Én azt mondom, ha tudsz még rá költeni, akkor ne ezt vedd meg.
Hordozva lenne egyébként a gép? Mármint mindenképp notebook-ot akarsz, nem jó az asztali gép, mert ott találsz már normálisat olcsón.
Elég régi gép, gondolom a monitorja is valami elég gyenge, kis felbontású darab. -
szabika83
csendes tag
válasz
Csabee. #14682 üzenetére
Hát jah, elég régi, 8 éves.
Én még a 133ason is néztem filmet nemrég 1 csávónál
Akkor csak viszi...
Csak jó lenne vmi részletes leírás a gépről...
Bővíteni nem fogom tényleg nem éri meg... Csak kellett hirtelen egy gép ami netre jó meg netán filmezésre és kis helyen elfér.
Leírást nem tudsz vhonnan nekem? -
-
szabika83
csendes tag
Hy!
Csak netezésre vettem az alábbi gépet:
Gericom Hydro /K6-2 400
Semmi másra nem használnám. Valami infót adjatok légyszi! -
Értem, ez nem hangzik túl jól és ezzel mit lehet kezdeni? Ki tudják nekem cserélni csak a ram foglalatot vagy csere nélkül meg lehet ezt csinálni? Esetleg ilyenkor nincs mit tenni és az egész alaplap kuka? Következő kérdés, hogy ki tudod egy jó szervízt ahol nem húznak le, korrektek és ha esetleg bevizsgálják és azt mondják nem érdemes foglalkozni vele nem kérnek pénzt?
-
scabi78
senior tag
Hali!
A notebook 4 usb-jéből kettőnél letört a fekete műanyag ami az egeret tartja, hogy ne lötyögjön. Ezeket lehet cserélni, vagy javítani? Köszi. -
válasz
kisninja #14666 üzenetére
Igen én is ettől féltem, de amikor megláttam a linkelt fórumot kicsit megnyugodtam, hogy nem alaplapos. Ha megnézed kb 10-15 embernek volt ilyen problémája ezzel a típussal. Valami ram csatlakozási gondokat említenek. Próbáltam a ramot másik slotba rakni, de semmi. CMOS reset is volt, nem tudom mi tévő legyek.
-
-
cserry193
tag
Laptopba lehet cserélni a belső WLAN modult? Mert ugye van az Amilo-m,amiben nem lehet életre kelteni a WiFi-t,de van egy másik laptopom,ami állítólag alaplapos,lényeg az hogy teljesen nem működik. Szóval hogy abból kiszedném azt a kis kártyát,és átraknám az Amiloba. Olyat lehet? (mind2 noti ugyanolyan idős kb. 1.5-2éves)
Nekem azt mondta egy "számítógépes" emberke,hogy ez a WLAN a gépbe egy nagyon kicsi chip,ami az alaplapra van forrasztva,és nem lehet cserélni(max alaplappal,mindennel együtt)
-
1db 256os ram van benne, próbáltam másik slot-ba, de semmi. Közben külföldi fórumokon rákerestem és 2005 körül elég sok embernek volt ilyen problémája ezzel a típussal, volt aki azt írta a memória nem csatlakozik rendesen, volt aki szerint a hirtelen áramtalanítás miatt (ugye amikor befagyott szabálytalanul állítottam le) a bios letiltott. Egy csávó azt írja vegyem ki az alaplapi elemet, pontosabban húzzam le a kábelét, aztán rakjam át a ramot egy másik slotba, és jó lesz. Lehetséges ez? Ha esetleg valakinek van ideje és tud tanácsot adni itt a fórum, 6 oldalon keresztül erről van szó: [link]
-
válasz
dave93 #14661 üzenetére
Most kivettem a HDD-t, nagyon valami zörög benne ha megfordítom, mintha le lenne törve valami és az járkálna az egyik végéből a másikra. Arra gondoltam, hogy az szállt el, de ha bekapcsolom vinyó nélkül ugyanúgy nincs kép, pedig kéne lennie nem? A biosba be kellene hogy tudjak lépni nem?
-
Hi all!
Elég nagy sz@rban vagyok, remélem tudtok segíteni. Szóval ismerős elhozta nekem a laptopját, hogy adjam el. Nem ért hozzá azt sem tudta mi van benne. Nála tökéletesen működött. Akksija hallott, azt tudta ő is. Felraktam töltőre, xp bootolt, net volt, le akartam futattni egy CPU-z, de lefagyott. Gondoltam sebaj, reset. Mivel ugye külön reset nincs mint az asztaliknál hosszan tartottam a bekapcsológombot, ki is kapcsolt. Amikor pár perc múlva be akartam kapcsolni kellemetlen meglepetés fogadott: Nem ad képet, HDD led nem ég, csak a power on, meg az, hogy tölti.
Mi az a jó büdös... történhetett? Mit tudok tenni?
Köszi -
Gabis
őstag
válasz
Kicsizso #14655 üzenetére
tegnapelőtt vettünk ilyet faternak és nagyon korrekt kis gép
szolid megjelenésű, nem recseg-ropog, jó paraméterek (persze ez attól függ mire akarod használni) telepítettem a gépre a progikat közben ment a wifi-s net egy kisebb szünetben húgom megnézte valamelyik sorozat egyik részét (kb. 20-30 perc) majd kikapcsoltam 2 óra után és még 23%-os volt az aksi
billentyűzete kényelmes, jól használható
szal nekem bejött -
Kicsizso
tag
Hy!
Egy kérdésem lenne,szeretnék venni egy laptopot és én erre gondoltam!
Ha van ár/teljesítménykategóriában jobb akkor egy linket megköszönnékhttp://www.ipon.hu/webshop/product/lenovo_3000_g530_nsh28hv_noos/117242
Thx előre is bb
-
zib
csendes tag
Szerintem is a GetDataBack vissza tudja hozni az adatokat.
Én még Xp alatt használtam és az adatokat mindig visszanyerte a következő esetekben:- fizikailag ne legyen sérült a vinyó
- a vinyó többször is formázva lehetett ( nem gyorsformázás = csak tábla törlése ) -nekem- még akkor is visszahozta az adatokat
- formázás után ne írd felül más egyéb adattal
- a BIOS felismerje a pontos kapacitásátFontos h a recovey prg. másik vinyón legyen!!!
-
zib
csendes tag
válasz
wandor0930 #14628 üzenetére
Hello,
Nekem 1 Acer notim van 4 partícióval. A mentett(amiről telepít a gép) oprendszernek 2 partíciót csináltak(10GB és 3 GB) és 2 ntfs partíció az oprendszernek.
Meg tudod nézni windows alatt a számítógép/kezelés/lemezkezelés utvonalon.A "C"/ "D" formázás nem tesz kárt az előtelepített oprendszerben mivel másik partíción kell hogy tárolva legyen pont azért h újratelepítéskor ne sérüljön.
Nálam az alt+f10 lehet újratelepíteni bekapcsolás után. Minden automatikus és a C-n az összes adatot felülírja tehát előtte arról az adatokat menteni kell.
Gondolom hasonló a helyzet nálad is. Remélem tudtam segíteni.
Ja
, ha újratelepítetted a gépet érdemes utána mentést csináltatni a géppel az előre telepített oprendszerről, ha sérül nem tudod majd újratelepíteni. Nekem 3 lemezre backupolt.
-
cserry193
tag
A beállításokat elmentettem,úgy léptem ki. De amikor nem működött,visszamentem,és Enableden volt.
Nemvolt még szétszedve. Na mindegy,akkor marad a PCMCIA
-
pumatom
aktív tag
-
cserry193
tag
Na,megnéztem a BIOS-t,és a Wireless default settings vagy mi disableden volt,átnyomtam enabledre,gombot megnyomtam nem égett a lámpa. Felraktam a drivert ugyse. Szóval nemtom mi baja lehet a wifinek. De van a vezérlőpultban egy wlan kereső program ami a driverrel ment fel,abban meg azt irja hogy nincs adapter. :/
-
cserry193
tag
Na,megnéztem a BIOS-t,és a Wireless default settings vagy mi disableden volt,átnyomtam enabledre,gombot megnyomtam nem égett a lámpa. Felraktam a drivert ugyse. Szóval nemtom mi baja lehet a wifinek. De van a vezérlőpultban egy wlan kereső program ami a driverrel ment fel,abban meg azt irja hogy nincs adapter. :/
-
-
Bandi18
tag
válasz
Turbobacsi #14639 üzenetére
Az mind1 belerakni nem akarom. Én úgy gondoltam hogy külső tápról megtáplálnám a vinyót, és egy hosszú szalagkábellel meg rákötném a notinak az ide csatijára. Ez így megoldható?
-
premete
veterán
válasz
cserry193 #14637 üzenetére
Elöször is nézd meg, hogy be van-e kapcsolva a wlan fizikailag/BIOS-ban engedélyezve van-e. A hardveraprón belsőket kapsz pár ezer forintért, azok jobbak szoktak lenni, mint a külsők (jobb antenna miatt) és feleslegesen nem lóg ki semmi a laptopból/nem veszi el a helyet mástól.
-
cserry193
tag
Hello!
Van egy Amilo notebook-om,és vettem hozzá egy WLAN Routert. Késöbb kiderült,hogy alaptopba nem működik a WiFi. Újraraktam a Windowst,WLAN drivert is,de nemjó! Azt szeretném kérdezni hogy milyen WLAN vevőt vegyek notihoz? USB-set,vagy PCMCIA -t?
-
Bandi18
tag
Hellosztok.
Van egy nagyon buta kérdésem. Miként lehetne megoldani hogy a notiba 3.5-es vinyó működjön a 2.5-es helyett. Vagy egyáltalán lehetséges ez?
Üdv Bandi
-
Jarod1
veterán
hali van 1 atas külső rackem, van valami, vagy akármi ami kikapcsolja a hddfejet ha nem használom?
-
válasz
Általában a Recovery egy rejtett particion van,ezt csak akkor tudod törölni,ha az egész vinyót törlöd.
ha csak a c kerül formázásra,attól még a Recovery marad.
A legtisztább ha a recovery particiót kiirod a dvd lemezre,ezt meg tudod tenni ha a windows feltelepült és el is indult -
Gabis
őstag
del
-
Gabis
őstag
válasz
nem hinném, hogy a get data back nem bírkózna meg vele, szal nagy valószínűséggel vissza tudod hozni a cuccaid
-
pumatom
aktív tag
válasz
Ha formázol egy particiót, arról "látszólag" minden eltűnik, de te azt nem fogod tudni előhozni...
Ha formáztál egy vinyót és töröltél fontosnak vélt adatokat, azt csak különleges eljárással lehet visszahozni, amit erre specializálódott cégek csinálnak...
-
wandor0930
aktív tag
Helló!
Egy kis segítsége kellene.
FUSI notimon előtelepített oprendszer van.A 250GB-os vinyó 2 részre van osztva "C" és "D" particióra.A "C"-n van az oprendszer és az lenne a kérdésem hogy ha én formázom ezt a patríciót akkor az előtelepített oprendszert még helyre tudom-e rakni vagy az is eltűnik?Előre is köszi!
Zoli
-
prZ
csendes tag
Ebbe a notebookba le lehet cserélni a lan csatlakozót? Meg hol lehet kapni hozzá?
-
tomcsi23
veterán
válasz
kisninja #14620 üzenetére
Köszi. Nem saját, csak itt jár.
1 napja megy stresszeléssel. Még szét kellett szedni, mert valami nem volt okés, és újratakarítás, majd rendesen pasztázással még jobb lett. Most a max az 77 fok. Sima asztalon van, így van kis hely neki hűlni. Ha csak a vindóz pötyörög 55-65 fok körül mocorog a hő. Ezt így már elfogadhatónak gondolom én is.
Köszi, még egyszer Neked is. -
pumatom
aktív tag
hát elvileg, ha jól kezeli a laptop, akkor a formázást(ált.->kalibrálás) kiirja, hogy szükség van kalibrálásra, vagy nincs...ha viszont írja, hogy kell akkor sem lesz baja, ha mégegyszer formázod, ha már volt--> a kalibrálás annyit tesz, hogy először maxra feltölti, majd lemeríti, és újra fel...
A töltő behelyezéséről nem tudok, hogy számítana a sorrend, de előbb szerintem érdemes a konnektorba dugni a töltőt, majd a laptopba, jóesetben a telefonnal is így kell...
A töltöttséget a laptop úgy is kiírja, hogy dugd be a töltőt, mert lassan lemerül...
Ha hálózatról megy se szedd ki az akksit, ha csak abból indulunk ki, hogy véletlenűl kicsúszik a töltő és azonnal kikapcsol, károsodhat a laptop, és adatvesztés is lehet...
-
Gabis
őstag
válasz
pumatom #14621 üzenetére
azt meg lehet valahogyan nézni, hogy formázva volt e?
olyanokra gondolok, hogy mindegy e
először a laptopba aztán a hálózatba kell az aksitöltőt dugni vagy éppen fordítva esetleg tök mindegy
van e valami érték ami alá nem érdemes menni töltöttség szempontjából
ha leginkább hálózatról megy a gép akkor érdemes e kivenni az aksit, ha igen milyen töltöttségi szinten ajánlott tárolni stb.
-
kisninja
őstag
válasz
piadex2 #14613 üzenetére
Újra lehet chipelni de ekkor már a cellák is elhasználódottak szoktak lenni. Én Angliából rendeltem egy eredetit az itthoni utángyárott áron.
tomcsi23:
Ez az érték soknak tűnik ám elfogadható, notik mindig jobban melegedtek mint az asztalik.
Ráadásul tied AMD azok az intel-nél picit jobban melegednek. Plusz a chipset is a cpu hűtőn van.
Ha lehet mikor a noti az asztalon van akkor emeld meg két kupakkal így jobban hűl. Illetve RMclock al vedd lejjebb a cpu feszültségét. -
Gabis
őstag
Hello
érdeklődni szeretnék, hogy vannak e valamilyen praktikák egy új notebook aksi élettartamának növelésére? -
Örni76
tag
Köszi a tippeket, elvittem végül a Toshiba szervizbe. Először billentyűzet hibára gondoltak, de aztán kiderült, hogy valószínüleg vírus okozta, még a szervizes sem tapasztalt ilyet. Újratelepítettem az XP-t és minden ok.
-
vlcsko82
senior tag
S.O.S.olyan gondom van,hogy barátomnak van egy HP Omnibook XE4100 "P3 notia"Probálok keresi leirást rola,hogy tuningoljam (ram+proci+HDD) de sajna nem találok rola semmit,csak azt tudom,hogy valoszinüleg SDram kell bele.Megkérek egy hozzá értöt ,hogy rakjon nekem valami linket
elöre is köszönöm
-
piadex2
senior tag
válasz
kisninja #14584 üzenetére
Hello!
Írtad, hogy "1000 töltés után kikapcsola az elekronika", ezt nem lehet egy szakival pár ezerért megbuheráltatni, hogy tovább tudjam használni?
Kösz:piadex2
ps: egy baniasom van (1,4-es P-M), az ilyen korú gépekkel hogyan kell bánni? (mármint aksi ügyileg) Az aksi eltávolításos megoldás nem játszik, mert akkor minden egyes használat elején meg kell várnom a bootolást. Vagyis: melyik a jobb megoldás: ha munka közben merítem, vagy, ha munka közben állandóan a töltőn van?
-
XtoRR
tag
varsam: ket orat es 20 percet kihuzza ha megy az torrent (persze csak ingyenes, nem jogvédett tartalmak miatt
) es olvasok valami eBookot, vagy C-zek. 30%-os fenyeronel.ú
kali: akkor ne sz.rjak be ugye? birja meg az akku. eppen tegnap este feltoltottem 100%-ra, es kivette,, lám'sze, úgy mi lesz vele...
-
XtoRR
tag
sziasztok. ha nem baj, ide is beteszem a kerdesem, hatha itt megtalalom ra a valaszt:
Van egy Dell Inspiron 1525 lapittóm, majd' egy éve, 6 cellás akkuval. Mostanság ha pár napig kikapcsolva hagyom, akkor az akku ne marad 100%-on. Volt ugy, hogy egy hetig nem volt bekapcsolva, és 60%on volt utána. Ez normális jelenség?
Attol felek, hogy kezd szarra menni az akku. Ez a jele annak?
-
Örni76
tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba Satellite l40-es notebookom, ma reggel bekapcsoltam és folyamatos, szaggatott sípolást hallat és nem megy tovább a boot. Van valami tipp, hogy mi lehet a hiba? Köszi!
Aktív témák
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Drón topik
- Diablo IV
- Nők, nőügyek (18+)
- PlayStation 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest