Aktív témák
-
FireShadow
senior tag
kinn ülök a teraszon árnyékban de mostlátom hogy 85 fokos a cpu.. ráraktam 4 csipeszre hogy alulról is fujja a szél mostmár 75.. aggódjak, vagy mi a max megengedett? (msi er710x)
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Ha van egy 1600 MHz-es banias-om, akkor az normális, hogy alapból 600MHz-en megy?
Kösz:piadex2
ps: arra gondolok, hogy volt valami olyan technológia, ami terheléstől függően szabályozta a cpu órajelét, nem tudom, ez az?
-
válasz
maxrad1580 #14196 üzenetére
Valószínü,hogy a géped csak a 100FSB-t támogatja
-
maxrad1580
aktív tag
Sziasztok
Arra tudna valaki orvosságot hogy mitől lehet olyan probléma egy Amilio 7300 notival hogy az eredeti Celeron M procit kicseréltem egy 1.6 centrino procira és nem hajlandó csak 600MHz-n
menni bármit indítok el a gépen -
válasz
superecneB #14193 üzenetére
-
superecneB
őstag
HP Compaq NX8220-ban valami kondenzátor elszállt elvileg típushiba. Néha be se kapcsol ha meg bekapcsol egyszer csak kikapcsol. Esetleg nem tudjátok hol lehetne megjavíttatni és hogy mennyiért?
-
válasz
balintproof #14181 üzenetére
Az invertered elszállt ez a jobbik eset,a rosszabbik,hogy az inverter vezérlése ment tönkre.
Ennek a javítása nem túl egyszerű,és nemigazán olcsó -
válasz
joe-ker #14183 üzenetére
Nagyon valószinü,hogy LCD hiba
Egy vékony fóliakábelsor csatlakozik a kijelzö elektronikájából,a Folyadékkristályt tartalmazó üveglapok közé,nos akkor van ilyen hiba ha a foliakábel megsérült néhány helyen,illetve ott ahol nincs képed
Javítani nem lehet csak a kijelzö csere jöhet szóba -
aqwer21
tag
válasz
joe-ker #14183 üzenetére
Szia! Ugyan ez a problémám csak egy lg lw20 al...! Ahogy bekapcsol a laptop (A BIOS-ban is )meg mindenhol alul van egy kb 10 cm es fehér sáv...! Nem tudom mitől de csak ugy lett...! Nem is tudom használni a laptopot mert nem látszik semmi sem alul csak ez a fehér sáv...! Ötlet erre? LCD csere? Vagy mi a penész lett vele?
Köszi előre is! Ja és részvétem...! Látom szétkaptad... kábelre gyanakodtam de én még szét sem tudom szedni!
-
la_cc
addikt
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem van, hogy valahogy nem lehet húzni a noti ventilátorokon, hogy többet vagy mindig pörögjenek? Gondolok itt arra, hogy néha felpörög, na azt szeretném mondjuk valahogy állandósítani, illetve ki-be kapcsolgatni, ha jónak látom.
Szerintetek ez lehetséges? Ja igen, ilyen FuSim van.
Köszönöm szépen a segítségeket!
-
Happy187
tag
Üdv mindenkinek! A mai napon már sokadszor kapom a windows indításakor ezt a hibaüzenetet:
stop: 0x0000008E (0xc0000005, 0x805BC1F9, 0xA7E96C7C, 0X00000000)Megnéztem az eszközkezelőben hogy nincs e valami felkiáltójellel megjelölve, de nem találtam semmit. viszont azt vettem észre hogy a videókártyám kétszeresen is megjelenik. Okozhatja ez a problémát? vagy valami más lehet az ok?
Az ötleteiteket, segítségeiteket előre is köszönöm. -
balintproof
aktív tag
1 hétig nem volt használva az asus laptopom és most mikor bekapcsoltam nincs kijelzővilágitás, de kép van, mikor elmentem, úgy kapcsoltam ki, hogy jó volt.
Mi lehet a gond? -
S-eye
senior tag
Sziasztok!Szerintetek mikor lesz a Lenovo Thinkpad T400/T500 ára 150e Ft újon?
-
pirata
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Amilo gépem töltöjén kábel szakadás történt ,de sajnos használnom kellet.
Aztán bekapcsoláskor üres monitoral találkoztam és minden 10 . vagy sokadik bekapcsolásra reagált csak ( a gép bekapcsolt csak nem volt észlelhetö a monitoron semmi ).Majd mikor bekapcsolt bizonyos idö után ujraindult vagy 1 kék elmosodó hátér jelent meg és kikapcsolt.Kölcség enyhitési szempontokbol megprobáltam blonkolni a kábelt de igy semmiféle töltést nem jelez a gépem .
Kérdésem a következö lenne ilyenkor a gépemben károsodhat valami?(vagy a megfelelö védelem miatt nem )vagy csak a töltö ment tropára és nem volt megfelelö a töltés ezért produkált ilyen tüneteket ? -
a lassan két éves toshiba l40-es notim keud kicsit furán viselkedni. pl energiatakarékos üzemmódban annó majdnem 2 óráig is bírta.. mostmeg 50 perc. elhalálozott az akksija, és vehetek újat? vagy létezik esetleg más megoldás is?
köszi a választ
-
Misi1979
őstag
válasz
tyutyu1983 #14170 üzenetére
Köszönöm, megnéztem.. bár csak a superpi 1M értékéből tudok kiindulni.. másnak, tapasztalat?
-
Misi1979
őstag
válasz
misirulez #14168 üzenetére
Nekem volt, melegedett.. T1350-es procis gép. Persze igénybevételtől függött csak.. energiatakarékos üzemmódban meg se nyikkant a venti
Most én is kérdeznék a többiektől, hiszen ezért néztem be ide:
Adva van ez a proci:
AMD TK-57 (64bit, 2x256KB L2 Cache) 1.9GHzez mennyire számít "gyengébbnek" (lassabbnak), mint egy T2400as intel? (1.83, 2MB)
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
"Intel core solo"
Mennyire számít melegedős notinak?
Van valakinek tuti linkje egy listáról, hogy a notikban található procik közül melyik mennyire "melegedős"? Illetve ugyanilyen lista alaplapi chipsetekről, és int. ill. különálló vidkarikról?
Egy nagyon (használt) HALK (hangtalan), és szinte semmit nem melegedő notit szeretnék gondolom kitaláltátok...:-)
Üdv.:
Misi -
banatila
csendes tag
üdv
travelmate 290-hez kéne valami service manual,vagy bármi segítség....a gép csak akksiról megy adapterről nem és nem is tölti az akkumlátort....ha csak az adaptert dugom rá csak a kis visszajelzők világítanak,de abnormálissan és enyhe búgó hangot is ad és nem indul.....ha benne van az aksi és az adaptere is rá van dugva akkor búgás nincs indul a gép,de nem tölt és az opérációs rendszer is azt jelzi,hogy csak az aksi van rajt.....
Előzmény:proc ventillátor behalt,mire észre vettem kikapcsolgatott a gép,majd teljesen elnémult(a szar ventillátor közel 0.8 ampert zabált és melegedett).....se akksiról se adapterről nem ment már,teljesen halott volt,még csak fel sem villant rajt semmi....mindent lehuztam,csak az alaplap volt így is ugyan az maradt...biztiket ellenőriztem bios aksit levettem...semmi.
Kínomban kivettem a procit és így indítottam,ekkor adott elösször életjelet felvillant és búgott az adapterről...proci vissza akksi bele és láss csodát indul de csak akksiról(akksiról tökéletes)....szóval itt tartok.
Lehet,hogy szoftveres hiba van törlődhetett vmi esetleg?energiamanagment??ehhez a részéhez nem értek,de ha service manual van az sokat segítene és bármi ötlet....az egész alaplapot átsasoltam semmi gyanúsat nem találtam...adapter jó,másikkal is próbáltam.
Biost nem tudok frissiteni mert kéri hozzá ,hogy csatlakoztassam az adaptert,amit persze nem lát...valaki kinlódott már ilyennel...nem akarom még kidobni,mert akksiról jó a gép.BL
-
mazsó
aktív tag
Üdvw
Öcsém barátnője laptopjából eltűnt a lemez meghajtó kis kör alakú műanyagja, amibe a cd, dvd lemez pattan bele. Valami rossz meghajtója nincs véletlen valakinek akinek nem kell már az a kis műanyag?
Nagyon Köszönjük! -
-
TakkerX
aktív tag
hali!
szerintetek a a 720/1080p-s filmeket miért játsza elég trógerül a laptopom? akad,csúszik stb.
főbb paraméterei: Turion64 X2 TK-55 (1.8GHz),3 Gbyte ram, hd 3450 256Mb. xp sp3 van rajta. próbáltam több féle lejátszóval is, van amelyik jobb, rosszabb, a cpu-t kb 50% on járatja. elvileg lehetne jobb,illetve akadásmentes, nem? vagy a ezek a filmek többet kérnek? -
Balli
őstag
válasz
Csabee. #14139 üzenetére
koszi szepen megvettem, eddig atment a teszteken
Kerdes: nem tudom csatlakoztatni a gepet a nethez wifin keresztul. A wifi megtalalja a routert es tudok is csatlakozni hozza. Viszont a netet nem tudom beallitani, mert amikor beirnam az Explorerbe a 192.168.2.1-t feljon egy hibauzenet hogy az Explorer nem tudja megnyitni a keresoprogramot. Halozatikapcsolatban routerhez csatlakozva van, allpapota: halozati cim lekerdezese. Helyi kapcsolat: engedelyezve, megfeleloen mukodik, viszont X-el jelzi hogy nem tud csatlakozni- ki van irva hogy halozati kabel nincs bedugva, jobb klikkel ra ki lehet valasztani hogy letiltas a javitas es allapotot viszont nem tudom kivalasztani.Bocsi a hosszu szovegert
Valakinek 5let, hogy tudnam a netet beallitani
Koszi -
csaba54
tag
vettem az elektroworld-ben egy saját termékként árusított ADVENT 8312HU notebbook-ot de megolvadt az alja és mivel saját termék, nem tudom hol kaphatnék hozzá másik dobozt, mert az elektroworld-nél nem tudnak segíteni
még azt sem tudják mi lenne az eredeti neve ,mert akkor talán egyszerűbb lenne a keresés
köszi előre is -
mazsó
aktív tag
Mivel szokták, szoktátok leragasztani a laptop touch pad melletti részét hogy ne kopjon ki a műanyag? Tiszta új még, és nem szeretném hogy kifényesedjen.
Köszi!! -
tserrof77
őstag
Sziasztok !
Egy HP 550 notival szenvedek. XP Home alatt marad egy ismeretlen eszköz: Microsoft ACPI szabványnak megfelelő eszköz... Sem a HP. sem pl az intel oldaláról nem találok hozzá illesztő programot
A notesz kódja NA947EAMinden oké rajta, LAN, VGA, hang, wifi, kártyaolvasó... de ez mi? Valakinek van 5lete?
köszönettel: András
-
mazsó
aktív tag
Hátha valaki tud segíteni:
Fujitsu Siemens D9500-am van.
A billentyűzet legfelső sorában az f1, f2 stb stb melett ikonok is vannak rajt pl hangerőé, hogyan tudom azokat használni?
Köszönöm! -
orbano
félisten
1-2 szaki kifejthetné a véleményét: mennyir elvetemült, felejtős ötlet érintőpanelt varázsolni egy thinkpad T400-ba?
előre is köszi a segítséget!
-
SamPez
csendes tag
Sziasztok!
Vetem anno egy ilyen Kingston HyperX 4GB (2x2Gb) 667Mhz DDR2 notebook memória KIT CL4 (KHX5300S2LLK2/4G) Na most az a problémám volt hogy egy Hp 6720s laptopban a kettő nem akar menni csak külön-külön ,de egy Msi ex610 ben vigan müzsikál!Ez miért van?!
Most van egy Hp dv9083ea lapim és szeretnék ebbe is tenni ilyet,de félek hogy ebe is szarakodni fog!Valaki? -
Csabee.
nagyúr
cpu-z , és gpu-z ezekkel a processzort meg a videókártyát tudod ellenőrizni!
a memtest egy hirens boot cd-vel kb 4-5percet vesz igénybe, és egy hdd-test az 15öt.. nem feltétlen kell a helyszínen leellenőrizned, kérsz rá 1 nap garanciát (ha nem ad rá valamennyit)ha 1 napot sem akar rá adni akkor meg NE vedd meg mert cinkes lehet..
1 napot biztos fog rá adni, ha jó a készülék.
-
Balli
őstag
válasz
Csabee. #14130 üzenetére
koszi szepen, holnap megyek is gepet nezni
VGA benchmarknak mit ajanlotok?
Memtest-el az a baj hogy iszonyat sok ido igy azt atvetelnel nem tudom vegig futtatni- de ez amugy csak a gépben lévő ramokat ellenőrzi? Mert meg az legyen a legnagyobb veszteseg ha az rossz (512MB), ugyanez a HDD eseten is (80GB).
Alaplap, procit (CoreDuo) mivel tudom ellenorizni egyaltalan lehet valahogy/erdemes? -
brutaka
tag
Na megint:
és mégegy! Be tudom állítani, hogy kikapcsolás után az USB ne kapjon feszültséget? Össze van dugva a notebook a hűtőpaddal (USB-n keresztül kap áramot, +switch is), de ha kikapcsolom a notebookomat akkor a hűtés még megy tovább...
Ez azért nemjó, mert kék led-es másrészt meg mivel szinte mindig időzítővel kapcsoltatom ki a gépemet, addig megy a venti amég vissza nem jövök :/ -
Jarod1
veterán
Hali, BSplayer 2.41 mindig online feliratot akar keresni , hogy lehet beállítani hogy ne keresse?
-
mazsó
aktív tag
Üdvw mindenkinek!
Milyen programmal tudom megnézni hogy a laptop kijelzője pixelhibás-e?
Tud ebben vki segíteni?
Nagyon megköszönném!! -
Csabee.
nagyúr
vga benchmark progit lefuttathatsz, egy hdd sentinelt, egy hd tunet és egy memtestet!
ezekkel a hardwarereket mmegtudod nézninézd meg hogy a bluetoot wifi, működik-e illetve az akksija mennyire jó? a kijelző? ha bedugod a tápkábelt tölt-e rendesen? nem csíkozza-e be a monitort? kb ennyi
-
Barett 50cal
senior tag
Hali
Valahol,biztos forrásból lehet szerezni,egy noti CPU-t,illetve GPU-t??:S
Köszi előreis. -
Balli
őstag
Hasznalt notebookot tervezek venni eloszor, a kerdesem mikre kell odafigyelni a vasarlaskor: pixel hiba tesztet futtani, lejatszot kiprobalni hogy olvas-e, hangot kiprobalni... masra oda kell figyelni esetleg vmi tesztprogramot futtatni?
-
Cadal
őstag
Hi!
Ha egy notebookot telepített linuxal forgalmaznak, okozhat bármi nehézséget windows-t (Xp) telepíteni rá? Mintha régebben hallottam volna ilyen rémhírt. Egy barátomnak pedig sikerült egy ilyen eszközre szert tennie.
Köszi -
Seikai
aktív tag
válasz
brutaka #14119 üzenetére
én tapasztalatból mondom neked, hogy egy asus f8tr és egy acer 6920g tulaja vagyok előbbi puma platformos és ontja magából a forróságot ami a kezedet s megfőzi a hűtőrács közelében de lévén amd ez neki normális én semmi lassulást nem tapasztaltam játékok közben sem ha meg nagy baj van lekapcsolja magát (mondjuk én egy cm notepal-t teszek alájuk így 10 fokkal hűsebbek)
a másik az acer 6920g aminek a procija még sosem ment nekem 50-60 fok fölé de minden játéknál belassult 10 perc után, hosszas keresgélés után rájötem a proci "túlhevül" (tom nevetséges 50 fokkal de ez van) ezután letöltöttem egy RMclock nevű progit amivel csökkentettem a feszt amit a proci kap így azt értem el, hogy nem fagy többé, sokkal hűsebb és kevesebbet fogyaszt én ezt tudom ajánlani a hűtőcsere helyett
-
pc-user
senior tag
Sziasztok!
Javítottatok már házilag billentyűzetet? Azért kérdem, mert két billentyű "felszabadult" és nemigen akarnak visszatalálni a helyükre...
Töröm valami megoldáson a fejem, hogy az egyébként jó billentyűzetet ne kelljen lecserélni.
-
brutaka
tag
és mégegy! Be tudom állítani, hogy kikapcsolás után az USB ne kapjon feszültséget? Össze van dugva a notebook a hűtőpaddal (USB-n keresztül kap áramot, +switch is), de ha kikapcsolom a notebookomat akkor a hűtés még megy tovább...
Ez azért nemjó, mert kék led-es másrészt meg mivel szinte mindig időzítővel kapcsoltatom ki a gépemet, addig megy a venti amég vissza nem jövök :/ -
brutaka
tag
hány fokig egészséges ha hevül a notesz? Ha simán beviszem valahova, ott tudnak beletenni erősebb hűtést?
Kicsit aggasztó, hogy játék közben túllépi a 80°C -t, ha rajta van a háttámla, akkor pedig lapból 65-68 fok körül mozog a CPU (most leszedtem és alatta megy a noteszhűtő, így 49 fokon megy) -
lacko81
tag
Van egy Compaq notebookom, ami hibás. A jelenség: a kijelzőn csak sötéten jelenik meg a kép, tehát nincs világítás. Ez inverterhiba vagy valami más is lehet?
-
mazsó
aktív tag
Kali, Tyutyu 1983!
Köszönjük a táblázatot, nagyon jó!!
-
Balli
őstag
Koszi sracok!
A sorrendet jol felraktam novekves szerint- 234, 207, 204 azaz otobbi ketto kozott gondolom minimalis nem erezheto kulombseg van - azert kar hogy nincs valami eredmeny mihez egymashoz viszonyitani az erejuket -3DMArk nem mindenhol van meg ugy latom nem ez a mervedo, de akkor mi alapjan allitottak fel ezt a listat? -
Balli
őstag
Rossz helyre irtam meg be delelott, de csakmeg talaltam a megfelelo topicot remelem itt tudtok segiteni
lszi segitsetek novekvo sorrendben melyik processzor a gyorsabb es kb mennyivel:
- Pentium IV 1500mhzes (ha minden igaz: Intel Mobile Pentium M)
- Intel® Celeron® M Processor 390 400 MHz FSB 1.70Ghz (L2: 1024.0)
- Intel Pentium M 725 1,6GhzEgyszeruen nem tudok ezeken mar kiigazodni...
-
geckowize
őstag
Hali. Lehet, hogy ez egy hülye kérdés, de ha egy webshopban így van írva, hogy Notebook Táska 15,4'' Lenovo 40Y8598, az ugye nem csak azt jelenti, hogy a 15,4"-os kijelzőjű notik közül csak a Lenovo márkájú illik bele? Pl HP Pavilion dv5-1190eh is hordozható benne biztonságosan ugye?
-
icerock77
csendes tag
Na még 1x
sziasztok remélem valaki tud nekem segiteni van egy msi gx701x-289hu laptopom 9600m gt vga val szerelve windows 7 build 7100 van fent rajta és akármilyen drivert próbálok felrakni a vga-hoz hibaüzenetet kapok"Az NVIDIA telepítőprogram nem talált olyan illesztőprogramokat amelyek kompatibilisek a jelenlegi hardverral.A telepítő most kilép"(csak a cd-jén lévő driverrel működik)
-
válasz
blueMerle #14096 üzenetére
semmi gond azzal, hogy tévedtél! beismerted a hibát, és nem dőlt össze a világ, ugye?
mindenki tévedhet, szerintem nem is nagyon van olyan ember, aki sosem tévedett...
én nem kötekedtem, nem kötöttem beléd - másba sem -, csupán leírom néha, ha valaki nagyon eltér az igazságtól/valóságtól/tényektől/valós adatoktól.
eztán is nyugodtan kérhetsz segítséget, nem kell ezen a kis összekoccanásotokon balhézni! semmi értelme...
szerintem brutaka sem kötekedni akart, ami irreális, az nem lehet kötekedés tárgya; 20 gb memória nem csak notis videókarinak sok, hanem egyenlőre még noti rendszermemóriának is.
mellesleg a gyártók leírásai sem mindig mérvadóak, mesélhetnék érdekes dolgokat ezzel kapcsolatban; elég egy gyártói elírás, az elírt gyártói leírást (pont notebbok) néhány nagyker lemásolja, azt az üzletek...stb, és már kész is a baj... volt már rá példa! -
brutaka
tag
válasz
blueMerle #14100 üzenetére
nem fogok veled vitatkozni, vagy az igazamat bizonygatni, ha tetszik elfogadod, ha nem akkor azt teszel amit akarsz... nem belekötés volt, egyszerűen kíváncsi voltam, hogy mivan ezzel a dologgal, meg nekem nagyontúlzásnak tűnt a dolog, énsem gondoltam komolyan, hogy annyi lehet... Ha ez téged megsért akkor elnézést, nem sértő szándékkal írtam. - Olyat pedig nem mondtam, hogy semmihez sincs jogod. Természetesen jogod van hozzászólni a fórumhoz, arra akartam hangsúlyt tenni, hogy nekem is ugyanúgy van témanyitási jogom, mint neked.
Egyébként nem ismerjük egymást, ha sértésnek szántam volna sem kellene vele törődj, egy ismeretlen véleményére neadj, pláne ne idegesítsd fel magad
Nem ér annyit..
Ha sértésnek vetted, akkor elnézést, nem azon volt a hangsúly, hogy kimondta, mi mondta, hanem hogy elég furán hangzik a dolog.
Téma szerintem lezárva
Aktív témák
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest