- Töretlen a szilícium-karbid chipek népszerűsége
- Musk megerősítette, újabb országban indult be a Starlink
- Ígéretet tett a Microsoft, az EU szabályai szerint játszik
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyomtató topik
- OLED TV topic
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
freewaer
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus X50Z típusú notebook amire feltelepítettem az xp-t sp3-al.
Az asus honlapjáról leszedtem hozzá mindent és fel is raktam, de a hálózati kártya nem működik, a windows kiírja h a hálózati eszközt nem lehet elindítani (hibakód 10), ezen felül van valami hálózati vezérlő is amit szintén felkellene telepíteni, de nem találtam egy programot se hozzá. Lehetséges, hogy ha a hálózati vezérló felmenne akkor a hálókártya is menne nemtom... A másik, hogy az everest nem ismeri fel az alaplapot és a processort se csak annyit ír h: unknown (pedit Athlon X2 QL-60 2GHz a proci)Van valami ötletetek milyen program kéne még rá, vagy mit felejtettem ki véletlenül?
Válaszaitok előre is köszönöm.FW
-
Findzs
addikt
sziasztok
adott egy fujitsu pa 3515 noti amire xp-t kellett telepítenem
mindenhez találtam drivert csak a webcamerához nem
a winfos felismeri de nem jó a képe meg nem lehet semmit állítgatni, gagyimeg az az érdekes hogy néztem a fujitsu supportot hogy a vista drivert megnézzem de ott sincs vistás driver
tudnátok ehhez segítséget nyújtani ?
köszi
-
_ak_
addikt
Melyik programmal tudnék letesztelni egy intel gma 4500mhd-t? Ill olyasmi is kéne amivel lehet mérni a vram fogyasztást is. A helyzet az, h egyszer az egyik film lejátszása közbe szétesett a kép és azóta néha-néha foltokban előjön magától, de sajnos elég ritkán, ahhoz a szervizbe is reprodukáljam. Egyedül az, ha az mpc-hc-val nyitom meg a filmeket, ha netán a beindul DXVA támogatás is, akkor viszont 100%, h szétesik, de ez így önmagában driveres probléma is lehetne, holott eddig is ugyan azt a drivert használtam. Ami trükkös még, h viszont először a pont a kmplayertől esett szét a kép.
-
rabko
csendes tag
1-2 óra után kikapcsol a gépem, újraindítás után ismét és ismét 5-10 percenként
vírusom elvileg nincs, túlmelegedve sincs a gép.
milyen hardver problémám lehet? -
tgulyas
senior tag
kérdésem lene, van egy laptopom amin vista ultimated van valamitöl a média player behalt nem tudom el inditani eltünt az egész indito fájl .hogy tudom ujra inditani incs cd ahonat ujra tudom telepiteni.
-
válasz
Seikai #13789 üzenetére
Álltalában a vga gyártók a mobil támogatást rábízzák a gyártókra.
Tehát elméletileg csak az asus honlapján található amivel nem lessz gond
itt próbálkozhatsz ezek a gyári driverek finomított elviekben jobb változata,kicsit megpiszkálták.
Nézd meg hátha találsz megfelelöt -
Seikai
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulnék hozzátok amit már napok óta nem sikerül megoldanom
A laptomom egy Asus F8TR AMD-Ql62-es proci és AMD 780G chipset 3470-es videókari @ 3470 hybrid crossfire!A gond a driverrel lenne: Az asus honlapján egy régi kövület driver van ...
Letöltöttem az új 9.5 catalystet (tom ati nem támogatja a mobylitit) de csak a chipsettet ismerte fel a HD 3200-asat a HD3470-es viszont az eszközkezelőben is telepítetlenül maradt!Amikor ráerőltettem a 3470-esre külön a drivert akkor a control center felismerte a crossfiret és a 2 gpu-n is volt driver de pl a 3d-s alkalmazások összeomlottak
Nem tudom mi tévő legyek, hogy új drivereket varázsoljak a 2 kártyára jó crossfire működéssel ha vki tudna segíteni nagyon háls lennék
-
lazlo8
tag
van egy régi laptopom aminek haldoklik a merevlemeze. rendelkezek egy 16gb. pendrive al,
uj winchestert nem akarok (nincs rá dellám) venni
tudnám e használni a 16gb usb,s pendriveomat hogy az legyen a fő merevlemez?Arra telepíteném xp.t ami max 2gb driverekkel szoval még maradna akkor 14gb a cuccoknak, ami nemsok de nekem elég..
hol és mit kell ehhet átállítanom??? -
Charybdis
csendes tag
Helló!
Mennyivel jobb egy 15"-os, 1680x1050 felbontású notebook képernyő, mint egy 1280x800-as? Ilyenkor közelebb vannak egymáshoz a pixelek, igaz?
-
dragonboy
csendes tag
az mitől van hogy amikor terhelem (grid) a gépet (acer aspire 6930g 644g32N) akkor mikor a proci felmegy 70 fok környékire (amit máshol normálisank mondtak) akkor elkezd rázni az összes port meg a tápkábel vége is???? sőt most már akkor is ráz ha csak rádugom vmi szétment benn vagy mi?
-
aqwer21
tag
Hali! Adott egy 9700m gt 512mb DDR3, húztam 750/1015/1812 re és terhelésnél felmegy a hőfok 95C -re akár! Az sok vagy rendes...! Köszi a választ!
-
_ak_
addikt
Belefutottam egy számomra eddig megoldhatatlan problémába. A részletekkel nem nyaggatnálak Titeket, tömören: vista és win7 az os, intel gma x4500MHD az integrált vga és azt szeretném elérni, h a üres járatban ne 92 mega (32+64) legyen, hanem legalább 128mb (32+96).
...Mint kiderült a vga a megfelelő driverrel együtt 'Dynamic Video Memory Technology (DVMT)'-t használ, tehát amikor több vramra van szükség, akkor dinamikusan növeli a annak méretét.
Ezt hogy tudnám felülbírálni, ill ( bevallom magam is egy kicsit képtelen ötletnek tartom) nem lehet valahogy fals terheléssel növelni izzasztani ezt a DVMT-t? Csak azért merem egyáltalán megkérdezni ezt, mert nem teljesen egyértelmű, h akkor növeli a memóriát, amikor a jelenlegi elér egy értéket (pl 90%), vagy x program adja ki, h most ennyi memóriára lesz szükség ezek beállításához? Szerintetek?
-
Krystal_s
addikt
nekem is akksi problémám lenne. 3 éves sony-m van. és már 1-2éve 40percet bírt az akksi. ritkán használom a notit, de akkor is csak hálózatról. néha lemerítettem ,h megnézzem mennyit bír. egyik este bekapcsoltam töltöttség 100% os, másnap bekapcs. és látom az akksi 0%os, fullra lemerült és nem is volt bekapcsolva. 2 napig töltöttem a led is villog h töli ,de a valóságban 0%. lehetséges h csak úgy a semmitől meghalt az egész ? úgy tudom cellánként öregednek stb, de h csak így minden jel nélkül ? olvastam vhol ,h létezik olyan program vagy műszer ,ami képes újra kalibrálni vagy "megbikázni"...
valóban létezik ilyen program ? nekem elég lenne, ha 1-2 percet bírna...áramingadozás ellen. -
(Bundás)
addikt
Egy öreg IBM 1161-92G notebook működés közbe le lett húzva a hálózati kábelről (gép felőli részen), majd leállt. Azóta nem hajlandó beindulni akkumulátorral, csak ha a hálózati tápfesz is rajta van. Az akkumulátor állapot LED-je folyamatos töltést mutat (hosszú órákon át), ám ez nem melegszik.
Valami ötlet?
-
_core
aktív tag
Fuji notinal (V5515) Windows betoltes utan Fn+F10 lehetosegek
-Notebook kijelzo
-Csak kulso monitor
-egyidejuleg Noti+Monitormegj: Nalam Acer notebooknal ha kulso monitort erzekel a gep akkor egybol megjelenik a kep a monitoron is igy valoszinu nem lesz jo ez a megoldas de egy probat meger.
-
thug
tag
Szép napot Kollégák!
Adva van cimborámnak egy Fusi Esprimo V5515-ös notija.
Sajnos beleakadt a zsinórjába és lerántotta az asztalról.
A kijelző az rommá tört.
Olyan nagy külsérelmi nyomai nincsenek az esetnek, bekapcsolás után ugyanúgy betölt működik, legalábbis látszólag!
Gondoltam sebaj, mert külső monitorral megoldom neki, hogy legalább otthon tudja használni!
De ha rádugok egy külső tft-t sajnos se kép se hang! Ez mitől lehet?
Lehet, hogy mégis csak sérült erősen a gép?Köszi előre is!
-
sczholl
tag
Ez a masina mennyire alkalmas arra, hogy élvezhető minőségbe játsszak, pl. mindannyiunk régi nagy kedvencével a COD2-vel?
[link] -
Alex123
senior tag
Sziasztok!
A leírtak alapján (régebbi hozzászólások, ...) sikerült is feltelepítenem a win xp-t az amilo pi 3525-re....
De: az internet folyamatosan megszakad....
Már kikapcsoltam, hogy kikapcsolhassa az energiagazdálkodás a kártyát de semmi...
Kb. 1 percig jó, aztán meg csak ha bontom és újracsatlakozok...
(asztali gépen semmi gond).
Mi lehet a probléma?
Másik kérdésem: a beépített kamerát mivel tudom kipróbálni?
- Alex -
(integráltam a winbe asata drivet, telepítettem, majd a letöltött 6 db divert is telepítettem..., nincs sárga ikon....)
-
pubos
tag
Sziasztok. Segítség kellene. Van egy Thosiba satellite 4090xcdt notim.Win 98 volt rajt.
Win 2000 vagy Xp akarok felrakni és nem engedi. Mikor elkezdené telepíteni kékhalál.
Miért?????Láttam ugyanilyen gépen hogy xp van. Nekem mért nem jó?
Segítsetek légyszi. -
Csacsa75
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Kinéztem magamnak a következő notit.
http://www.notebook.hu/notebook/acer/aspire/aspire_6930/acer-aspire-6930g-644g32mn
Valakinek van tapasztalata róla?
Köszi
-
Moneo
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérésem lenne, h szeretnék laptopot venni (150-170e Ft-ért), kb arra kell, h tudjak rajta netezni, dolgozni (word, exel, ppt...), illetve filmet nézni (HD filmek - monitor élvezhető nagyságú), és az aksi sokáig bírja, winchi mind1 mekkora...Ötlet?
Előre is köszi! -
roti86
őstag
válasz
sczholl #13759 üzenetére
Szia.
Ezen az oldalon megtalálod a notebook-videókártyák rangsorát: Link
Ezek szerint a 3470-es kicsit jobban teljesít mint a 3450.
A videókártyának van egy bizonyos mennyiségű saját memóriája, és ha az alkalmazásokhoz nem elég ez a memóriamennyiség akkor a rendszermemóriából veszi el amire szükség van. /Ez nem mindegyik notinál van így/.
Üdv.
-
^Clown
addikt
Sziasztok! Ha valaki azt írja a hirdetésében a notijára, hogy a VGA-ja Intel 965 256Mb, akkor az azt jelenti, hogy egy X3100-as van benne, igaz? Köszi a választ
-
dethroner
veterán
Üdv mindenkinek!
Tudna valaki infókat a Packard Bell EasyNote MH36-U masináról, pl a memóriák sebességéről, chipset típusáról? -
Tom57
csendes tag
sziasztok!
Nem tom jó helyen járok-e, de a laptopom kezdi bemondani az unalmast...szal elég surun ,ha erolkodnije kell a gepnek, akkor ezt a hiba uzenetet kapom meg!
Mit kell bennekicserélni jól sejtem h. a memoriaja ment tonkre? elégrégi gép am (2,4ghz 30gigasvinyo dell tipusu elvileg 256 mb Ram ) régebben 2szer 256 voltbenne, de nem igazén akart mukodni ugyse ... ( mindig sipolt) ...
vkinek vmi otlete h. mi hibasodot meg?
elore is koszonom a valaszokat... ha esetleg rossz topicba irtam akkor bocs .. -
huntenseN
tag
Üdv.
Lenne egy "kisebb" problémám, gondoltam hátha tudtok segiteni.
Szóval adott egy Fujitsu-Siemens V5515, benne egy noname SiS hálókártya.
Próbáltam rajta netezni, itthoni nettel, (t-offline) fel is csatlakozott rendesen, de amikor igénybe venné a netet, (böngésző, letöltés, msn stb) rögtön szakad a kapcsolat. Próbáltam driver frissitést, win reinstall is volt, fogalmam sincs mi lehet a hiba. Lehet hogy rossz a hálókártya a gépben? Remélem tudtok segiteni, fontos lenne. -
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
ArrayOfLilly #13752 üzenetére
Na, ez megoldódott:
NRC, vagyis Netbook Resolution Customizer nevű progival nagyon egyszerűen kezelhető.
NRC letöltés,
NRC leírás.A szokásos helyen, az asztal tulajdonságai között jelennek meg a felbontások, nem az NRC setupját kell bújni.
-
hektor24
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy Fujitsu-Siemens Amilo Pro v3515 notebookom 120GB-os SATA1 merevlemezzel. Szeretnék venni hozzá egy új, nagyobb winyót. Ez tudja kezelni a SATA2-t?
Előre is köszönöm a segítséget!!!!!
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Sziasztok,
a két nappal ezelőtti problémám immáron gyakorlatilag biztos, hogy szervizben végződik, sajnos nem hiszi azt, hogy be van dugva egy füles, ez tényleg megkukult. :-)
Nade, akkor ezzel most nem foglalkozom hétfőig, mert minek, úgyse tudunk mit csinálni, hanem addig szeretnék rájönni, hogy hogyan lehetne netbookon egyszerűen és ingyen elérni egy görgethető, 1024x768-as desktopot, aminek az aktív területe logikusan a létező. natív felbontás, vagyis az 1024x600.
Sok helyen olvastam utána, de ehhez képest USB-ről telepíteni nem is értem, miért mondták, hogy bonyolult.
Eddig nem ismertem, de felraktam PowerStripet. Aminek klassz tipjei vannak, de ócska/hiányzó helpje, és fogalmam sincsen, hogy onnan hogyan tovább...
Segítsetek, kérlek szépen. Beteszem a milyen netbookot vegyekbe is a kérdést, de talán általánosabb, azért hozakodom vele elő itt is... (Meg mert itt szoktam választ kapni. :-)
Szóval valami olyan segédfonalat kérek szépen, amerre elindulhatok és akkor is érteni fogom, ha a képernyők és grafikus kártya driverek részletei eleddig majdnem teljesen rejtve maradtak előttem...
Hajlandó vagyok utánaolvasni sokat, ha valahol le van írva rendesen, de órák óta csak utalásokat találok, és egy befejezett mondatot sem, úgyhogy aki tud egy jó tutorialt vagy valamit, az ne kíméljen.
Kösz szépen,
AoL -
Kokkantas
senior tag
-
kulfoldi
aktív tag
Sziasztok, ujfent feltennem a rendkivul izgalmatos kerdest, mely a kovetkezo:
Az miert van, hogy PM45-os lapban a T7700/T7500-am (vagy lehet hogy az osszes T7000?) csak 1.2ghz-n megy Prime95-ben? Kellene valami driver? Tudom, hogy elvileg 965GME/GM/PM lapban kellene probalnom, de a PM45 is socket P-s, szoval nem ertem. Mit tehetek, hogy az eredeti orajelen fusson? A PM45 az intel szerint kompatibilis lefele a 800, 667 es fsb-ju procikkal.
Ami az erdekes, hogy a Vezerlopult/Rendszer-ben az eredti orajelet mutatja, igazabol a CpuID mutatja az 1.2 ghz-t mialatt futtatom a Prime95-ot. Melyiknek kene hinnem?
Koszi a valaszt!
-
válasz
(Darkwood) #13731 üzenetére
Ha jelszót kér akkor biztos be lett állítva,lehet valaki viccelt veled
Kisötni a Boiszt csak úgy lehet,hogy akksi ki,bioszelem ki,és az elemtartó két polusát rövidre kell zárni vagy 2 órára
Ekkor mindent elfelejt,de álltalában a bioszjelszót azt nem
Valószínü,hogy az Asus is úgy gyártja gépeit,hogy ilyen módon a jelszöt nem lehessen megszüntetni.
Be kell vinni egy Asus szervízbe Pl(ide és egy speciális programmal kiszedik. -
troly
tag
Sziasztok!
Laptop hankártyához keresek driver-t.
Már 6 félét probáltam és nem fogadja el!
TravelMate252LC_DT a laptop Acer.Cirrus Logic CS4299 @ Intel 82801DBM ICH4-M - AC'97 Audio Controller [B-1
Ez meg a hangkártya tipusa az Everst szerint!
Ha van valakinekmilyen vagy ötlete szivesen venném!
Előre is köszi!
-
lacko81
tag
Van egy compaq n1020v-s notebookom, amit szeretnék rákötni egy 22colos tftre. A gond az, hogy a notebook nem tudja a szélesvásznú felbontásokat így elég torz a kép. A legújabb driver sem segít. Mit lehetne tenni?
Nekem az is jó lenne ha tft-n 1280 x 1024 felbontásban középre rakná a képet.
van valakinek ötlete?
Előre is köszi. -
xedos
addikt
válasz
joe-ker #13732 üzenetére
Elég felrakni a hálókártya driverét és az IBM update progiját. Utána leszed mindent magának!
kulfoldi:
Szerintem nem mehet jó órajelen! A 7500-ös proci 800-as FSB-s nem???
A 945-ös meg csak 667-et tud... Ráadásul nem is ismerheti a procit...
Induláskor, vagy Biosban milyen procit ír ki? -
kulfoldi
aktív tag
Az miert va, hogy PM45-os lapban a T7700/T7500-am csak 1.2ghz-n megy Prime95-ben? Kellene valami driver? Tudom, hogy elvileg 965GME/GM/PM lapban kellene probalnom, de a PM45 is socket P-s, szoval nem ertem. Mit tehetek, hogy az eredeti orajelen fusson?
Ami az erdekes, hogy a Vezerlopult/Rendszer-ben az eredti orajelet mutatja, igazabol a CpuID mutatja az 1.2 ghz-t mialatt futtatom a Prime95-ot. Melyiknek kene hinnem?
Koszi a valaszt!
-
joe-ker
senior tag
Xp-t újratelepítettem,driver felment látszólag minden rendben, a hardver kipróbálást meglehet csinálni a hangot visszajátsza, de mégsincs hang.Telepítés előtt volt hang (Xp volt rajta) Valakinek van tippje?
-
kopi.dll
tag
sziasztok!
Az elképzelhető h azért fagy le a notim mert melegszik? mi a megoldás? Régebben nem fagyott le ilyen sürün.
THX -
joe-ker
senior tag
Sziastok!
Szívok egy IBM Think Pad T20-al,XP újratelepítés után nincs hang és nincs hálókari.
Mondom nemgond keresek, de amiket találtam egyik sem jó,pl a Crystal SoundFusion(tm) hang driver telepítés után sincs hang. Tudna valaki nekem segíteni driver ügyben amikkel elboldogulok. Aki esetleg mostanában telepített Win-t.
Előre is thx! -
(Darkwood)
őstag
Üdvözletem!
Adott egy Asus X51R notebook. Az a problémám, hogyha bekapcsolom ezt az üzenetet kapom: Hard Drive Locked Enter Password. A bios-ba belépni esélyem sincs.
Miután kiveszem a HDD-t és utána akarok belépni a bios-ba, akkor is jelszót kér! Ennél is úgy kell kisütni a bios-t, mint a PC-nél vagy esetleg van más lehetőségem? Nem értem ezt a jelszós dolgot, mert nem lett neki megadva semmi és mégis kéri!Válaszokat előre is köszönöm!
(Darkwood)
-
xedos
addikt
válasz
ArrayOfLilly #13714 üzenetére
Hülye dolog... nem szorult be a fejhallgató csatlakozó érintkezője???
Dugd be, mozgasd meg, majd vedd ki párszor :-)
Sok notin segített!!! -
lazlo8
tag
Gondom van a laptopommal. hp compaq nx 6110 nem egy mai darad. Szóval mostanában elöjött az a probléma hogyha letöltök valamit (video avi, tömöritett állomány, telepítő, zene) utána nem tudok vele semmit se csinálni, másolni se, mert ezt irja ki hogy : a file vagy könyvtár sérult nem olvasható (van amikor a letöltés felénél irja ki és ekkor természetesen letölteni nemtudom csak törölni.)
Lefuttatam már virusirtot avg,nod meg spyware keresőt adware de eredmény semmi.
néha mikor bekapcsolom sárga buborékban megjelenik hogy futtasam le a chkdsk-et (meg a chkdsk /f javítás). lefuttatom ellenőriz file rendszer aztán kiír ilyeneket h x file csonkolva lett , meg kereszthivatkozás feloldva másolással.
Ez van amikor megoldja a problémát is minden ok, de van mikor csak 1 oráig vagy 1 napig működik rendesen.Haverjaim azt mondták hogy kezdjek archiválni mer kezdi megadni magát a masina. Kb. 5éves még csak,
net, office, film nézésre tökéletes mint egy mai netbook. Egy rendszer ujra telepítés megoldhatja a problémám? win xp sp3 -
Geza26
senior tag
Hello!
A GF 9400 vagy a AMD HD3410 "jobb"? (Photosopra melyiket?)
Köszönöm!
-
sonykor
tag
Internetes videó nézése közben nagyon megemelkedik a laptop ventilátor fordulata és hangja. Ha ilyen laptopalátétet használnék az halkítana a laptopon: [link]? Talán nem melegedne a laptop alja. Van valakinek tapasztalata?
Asus F5Z-AP009 laptopról van szó.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
Sipi16 #13722 üzenetére
Egyrészt igazából nem vagyok benne biztos, mert első nap nem csináltam olyasmit, ami zajjal járt volna.
Tesztelgettem a gépet egyéb szempontokból, amikkel szokott zűr lenni.
Ilyen primitív hibára nem számítottam. :-)
Másrészt a 2. nap már direkt nem vittem vissza, mert megkérdeztem, és cserélték volna egy olyanra, amit nem szerettem volna. (Szerintük ugyanolyan, mert ugyanaz a tartalma, szerintem meg más a típusazonosítója és egyébként is fosszíne (ők halványaranynak nevezik) van. Amúgy igazuk van, én is pontosan ugyanezt mondanám.)
De akkor inkább a szerviz.
Az enyém szép ezüst, és nem látszik rajta a praclinyom. :-)
(Tudod, mindig háttértbeszorítottam a megjelenést a belbeccsel szemben, lásd T61, bár én azt is szépnek látom. Most az egyszer ragaszkodom a hülye ezüstömhöz.) -
Sipi16
őstag
válasz
ArrayOfLilly #13721 üzenetére
Már az első nap is rossz volt és nem vitted vissza?
Láttam az adatlapodon, hogy NŐ vagy. Milyen színűt vettél?
Azért egy mp3-mal kipróbálhattad volna... -
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
Sipi16 #13720 üzenetére
Új.
De ott már nem volt több ilyen, csak nagyon hasonló (nevetni fogsz: színében eltérő), amit nem szerettem volna elfogadni helyette, úgyhogy nem akartam 3 napon belül visszavinni, annál inkább márkaszerviz.
Mindenesetre szervizt vélek kiolvasni a válaszból: drivereket végigpróbáltam már egytől-egyig: 1) recovery disk, 2) gyártó honlapja, 3) beszállító honlapja, 4) microsoft update 5) driveragent alapján a nem tökéletes driverekre ad hoc google keresés alapján talált driverek, 6) felhasználók gyűjtései.
-
Sipi16
őstag
válasz
ArrayOfLilly #13719 üzenetére
Új a noti? Most vetted? Ha elérhető próbálj meg régebbi drivereket felrakni. Ha az nem segít és garis akkor szervíz.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
Alex123 #13715 üzenetére
Amióta több helyen feltettem a kérdésem, azóta 2 másik fórum, közte a Toshiba terméktámogatási oldal mini series alfóruma, teljesen behalt: értsd több, mint 24 órája nem volt hozzászólás - immár más témában sem. :-)
Itt tudom, hogy lassabb egy kérdés átfutási ideje, de sztem itt se lesznek sokan, akiknek van saját ilyen tapasztalatuk.
Ha a konkrét esetre nem is tudtok mit mondani, de ti mit próbálnátok ki még?
Adjam fel és szerviz?
Előre is kösz az ötleteket,
AoL -
Alex123
senior tag
Szép estét, sziasztok!
1. adott egy Amilo notebook PI 3525
(ismerősömék vették ballagásra a kislányuknak de ők nem egy nagy számtech. guruk...)
2. elmondásuk szerint "valamilyen" Dos volt rajta...
3. azonnal nekiálltak rátolni egy 32-es win xp-t, természetesen nem sikerült Nekik...
Már telepítettem pár asztali gépet, ezért elhozták hozzám, hogy ugyan kezdjek már vele valamit...
Namármost laptopot eddig nem telepítettem, ezért szeretném kikérni a hozzáértők segítségét, hogy aztán már fel tudjam telepíteni a gépet...
Úgy tudom a gyár win vistát támogat, ez igaz?
Nekik elég lenne egy xp is (gondoltam itt egy 32-es sp3-asra).
Hogyan fogjak hozzá és mik a buktatók?
Hol találok (ha van) telepítőlemezt hozzá (gyárit) v. letölthető valahonnant?Lehetőleg részletes leírást és segítséget szeretnék kérni.
Előre is köszönöm (a türelmet is).
- Alex -
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Sziasztok,
ez most egy netbookos kérdés lesz, de felteszem itt is, mert technikai jellegű.
Van nálam egy Toshiba nb100-10y (vagyis XP-s verzió, tehát a problémám nem a közismert linux+audio vs. biosfrissítés).
Szóval van a gép, de nincsen hang.
Ill. ez nem pontos, mert fülessel van, csak a speaker nem szól.
Nem szólt a gyári telepítéssel sem, újrahúztam a következőképp:
BIOS 1.90, frissítve.
Oprendszer XP PRO SP3, legfrissebb gyári driverek, minden alapbeállításokkal.
High Definition Audio Bus Driver is van.Device manager szerint semmi se sárga felkiáltójeles, vagyis ott minden rendben. Amire ugye bizonyíték az is, hogy fülhallgatóval hallani.
Én ezekre tudok gondolni:
A) Valamit mégis elcsesztem. (És mégcsak rá se jövök, mi az...)
B) Ők szúrtak el valamit és vigyem azonnal szervizbe.
C) Nincs is benne speaker, mi a f...t akarok ennyiért. (Csak nem.)Nos? Van valakinek valami ötlete?
Üdv,
AoLps. C) a manual tanúsága szerint nem lehetséges, ne azt válasszátok.
-
legiaap
félisten
Halihó!
Keresem a notebookom sorozatszámát.
Ez a gyári szám akar lenni, mert akkor megtaláltam. -
vargapter
csendes tag
Hello!
vettem egy toshiba a300 1no tipusú notebookot
ott van problémám, hogy az xp sp2 vel 3 perc amíg betölt
illetve vistát nem tudom feltelepíteni rá...
pedig raid vezérlőt is átállítottm és minden települ rendesen, de a compliting installionnál nem megy tovább Nem fagy le, mert megy az a 3pötty de nem mega tovább. Help pls. -
Oszkár26
tag
Hello mindenkinek!
Laptopot akarok venni de milyen VGA-sat vegyek ami játszva viszi a HD filmeket???? -
04
tag
Sziasztok srácok!
Ismerősömnek van egy Philips notebook-ja csíkoz, aztán szépen eltünik a kép, majd visszajön és újra csíkoz!
Mitől lehet ez???
Aktív témák
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS érintő Ultra 7 165H RTX 2050 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 PRO 8540U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ZBook Firefly 14 G10 14" FHD+ IPS i5-1335U RTX A500 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Dell Latitude 5421 - i5 11500H/16GB/256GB SSD/Windows 11 ÁFÁ-s TOUCH
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest