- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
válasz
KillHates #49222 üzenetére
Próbáltam a gyári modullal először az első slotban, aztán a másodikban, hibátlan.
Próbáltam az új modullal ugyanezzel a módszerrel, hibátlan.
A két ram együtt is hibátlan. A Sentinel tesztnél a 202 hiba nem növekszik. Van amikor hibátlanul megy a másolás, van amikor előjön a hiba. Stabilitásteszt is megy szépen, 65 fok körül van max a proci, szerintem az normálisnak mondható. Kérdésem az, hogy wtf -
válasz
Dell XPS #49219 üzenetére
Mutatom a pontos adatokat :
CPU
eredeti_modul
uj_modul
ketto_egymas_mellett -
Sziasztok!
Adott egy ASUS X58C laptop Windows 7-tel. Tökéletesen működött évekig. Kb 2 hónapja +2GB ram lett belerakva. Ekkor lefutott egy memtest hibátlanul, megint tökéletesen ment. Most azonban azzal a panasszal adták nekem hogy kékhalál mellett néha újraindul, lefagy, illetve volt, hogy állítólag a képernyő is becsíkozódott.
3 napig vizsgáltam, semmi. Hibátlanul ment minden, memtest ment órákig, netezni lehetett rajta. A HD Sentinel még a ram bővítés előtt is ezt írta: [link]
Most sikerült egy kékhalált előidéznem, úgy, hogy a gép vinyójáról egy pendrive-ra kezdtem másolni. A tulaj elmondása szerint neki is ekkor volt kékhalál, illetve DVD lemez beolvasásakor.
Most azonban megint órák óta hibátlanul másolok pendrive-ra is, hol előjön a probléma, hol nem.
Mi lehet ez? Hardveres vagy szoftveres hibára gyanakodnátok inkább?
A tulaj újonan vette itthon, tehát nem buherált gép, csak a ram lett rajta bővítve.Köszi
-
Sziasztok!
Egy HP NC8000 típusú öregpajtást használok már hónapok óta hibátlanul. Amikor megvettem kb egy fél éve az akksija már totál halott volt, töltőről volt használva végig. Tegnap először csinált egy olyat hogy sima netezés közben egyszercsak fogta magát és minden előjel nélkül kikapcsolt. Visszakapcsoltam, akkor megint ment órákat hibátlanul. Ma megint kikapcsolt netezés közben. Visszakapcsolás után ma a képernyő is fura dolgokat művelt, hol alacsonyabb hol magasabb volt a fényerő, mintha valami kontakt hibája lett volna, pedig ez is hibátlan volt eddig, és mire bebootolt, bejött az asztal ez a jelenség is eltűnt.
HD Sentinel szerint a vinyó hibátlan, részletes öntesztet is futtattam, a hőmérséklet értékek is rendben voltak. Futtatam memtest-et is, első próbálkozásál 15 perc után megint kikapcsolt, most meg már 1,5 órája megy hiba nélkül, 2 pass. A töltője gyári, nincs megtörve, teljesen hibátlan.Vajon mi lehet?
-
Hi all!
Van egy notebook nálam, foszforeszkál védőmatrica van a billentyűzetén, ami annyit jelent, hogy minden betűre rá van ragasztva egy matrica ugyanazzal a betűvel. A célja, hogy ne kopjon a gyári billentyűzet. Az idő elteltével eléggé lekoptak a védőmatricák. Szeretném őket levenni de alatta a normál billentyű és a matrica között valami ragasztó van. A kérdés, hogy milyen anyaggal tüntessem el a ragasztót úgy hogy a gyári matricázás ne kopjon le, ne sérüljön.
Köszi -
válasz
8nemesis8 #15688 üzenetére
Hali!
Annyit szopok ezzel a laptoppal már hogy azt el sem hiszem
Jelenlegi gond: Most akarom bekapcsolni, semmit nem csináltam vele, áll egy helyben. Szóval bekapcs, képernyőn semmi. Egyszer csak xp hangja, mondom ez mi? Ha jobban megnézem iszonyatosan halványon bejött az xp, de 0 tényleg 0 fényerő
Pár restart után annyit csinált hogy az xp boot képernyő még teljesen jól látszott aztán amikor bejött az asztal megint 0 fényerő. Csak azt nem mondjátok hogy kuka a kijelző és buktam egy rakás pénztUgye csak érintkezési hiba? Mit tudok tenni? Szétszedjem óvatosan? Eddig életemben egyszer már szedtem szét laptopot, de az egy P3as volt 128rammal és gyakorlatilag mindegy volt már neki!
Külső monitorral teljesen jó a kép.
A gép amúgy egy Toshiba 2mag 2gb ram -
válasz
8nemesis8 #15668 üzenetére
Driverekkel még szenvedek, a vezetékes hálókártyához még nincs driver, most wifiről vagyok, ezen kívül van egy ismeretlen eszköz ami nem tudom mi, de szerintem az SD kártya olvasó. Lehet a billentyűzet kombináció driver miatt nem megy? Mégis milyen driver kellene akkor hozzá?
A wifivel kapcsolatban: Nem tudom mi a probléma, de korábban azt csinálta, hogy iszonyat sokáig töltött. Most az előző kérdésemet a laptopon tettem fel, tehát bement a gyorsítótárba. Most amikor megnéztem mit írtál mégis iszonyat lassú volt, sőt frissíteni kellett hogy behozza. Az újratelepítés sem segített megint ez a probléma. Egyes oldalakat nem akar megjeleníteni, csak megy hogy betöltés, állapotjelző csík meg üres.
Ezt a hsz-t megint csak úgy tudom elküldeni hogy leállítás, frissítés és csak akkor küldi el. -
válasz
8nemesis8 #15668 üzenetére
Driverekkel még szenvedek, a vezetékes hálókártyához még nincs driver, most wifiről vagyok, ezen kívül van egy ismeretlen eszköz ami nem tudom mi, de szerintem az SD kártya olvasó. Lehet a billentyűzet kombináció driver miatt nem megy? Mégis milyen driver kellene akkor hozzá?
A wifivel kapcsolatban: Nem tudom mi a probléma, de korábban azt csinálta, hogy iszonyat sokáig töltött. Most az előző kérdésemet a laptopon tettem fel, tehát bement a gyorsítótárba. Most amikor megnéztem mit írtál mégis iszonyat lassú volt, sőt frissíteni kellett hogy behozza. Az újratelepítés sem segített megint ez a probléma. Egyes oldalakat nem akar megjeleníteni, csak megy hogy betöltés, állapotjelző csík meg üres. -
Hi all!
Eddig a laptopomon az FN+F6 F7 billentyűkkel lehetett a fényerőt szabályozni. Ma újratelepítettem az xp-t azóta nem tudom módosítani a fényerőt, pedig most így alapból elég gyenge. Hogyan tudom ezt megoldani?
A másik probléma ami eddig is volt, hogy a beépített wifi furán működik. Van hogy teljesen jó, de ha például PH!n belül egy topicra kattintok van hogy 1 percig tölt és csak utána jön be. Google mindig azonnal berepül. Miért van ez? Lehet hogy csak azt hozza be ami már benne van a gyorsítótárban? Esetleg fizikailag rossz hol jó hol nem?
Köszi -
Értem, ez nem hangzik túl jól és ezzel mit lehet kezdeni? Ki tudják nekem cserélni csak a ram foglalatot vagy csere nélkül meg lehet ezt csinálni? Esetleg ilyenkor nincs mit tenni és az egész alaplap kuka? Következő kérdés, hogy ki tudod egy jó szervízt ahol nem húznak le, korrektek és ha esetleg bevizsgálják és azt mondják nem érdemes foglalkozni vele nem kérnek pénzt?
-
válasz
kisninja #14666 üzenetére
Igen én is ettől féltem, de amikor megláttam a linkelt fórumot kicsit megnyugodtam, hogy nem alaplapos. Ha megnézed kb 10-15 embernek volt ilyen problémája ezzel a típussal. Valami ram csatlakozási gondokat említenek. Próbáltam a ramot másik slotba rakni, de semmi. CMOS reset is volt, nem tudom mi tévő legyek.
-
1db 256os ram van benne, próbáltam másik slot-ba, de semmi. Közben külföldi fórumokon rákerestem és 2005 körül elég sok embernek volt ilyen problémája ezzel a típussal, volt aki azt írta a memória nem csatlakozik rendesen, volt aki szerint a hirtelen áramtalanítás miatt (ugye amikor befagyott szabálytalanul állítottam le) a bios letiltott. Egy csávó azt írja vegyem ki az alaplapi elemet, pontosabban húzzam le a kábelét, aztán rakjam át a ramot egy másik slotba, és jó lesz. Lehetséges ez? Ha esetleg valakinek van ideje és tud tanácsot adni itt a fórum, 6 oldalon keresztül erről van szó: [link]
-
válasz
dave93 #14661 üzenetére
Most kivettem a HDD-t, nagyon valami zörög benne ha megfordítom, mintha le lenne törve valami és az járkálna az egyik végéből a másikra. Arra gondoltam, hogy az szállt el, de ha bekapcsolom vinyó nélkül ugyanúgy nincs kép, pedig kéne lennie nem? A biosba be kellene hogy tudjak lépni nem?
-
Hi all!
Elég nagy sz@rban vagyok, remélem tudtok segíteni. Szóval ismerős elhozta nekem a laptopját, hogy adjam el. Nem ért hozzá azt sem tudta mi van benne. Nála tökéletesen működött. Akksija hallott, azt tudta ő is. Felraktam töltőre, xp bootolt, net volt, le akartam futattni egy CPU-z, de lefagyott. Gondoltam sebaj, reset. Mivel ugye külön reset nincs mint az asztaliknál hosszan tartottam a bekapcsológombot, ki is kapcsolt. Amikor pár perc múlva be akartam kapcsolni kellemetlen meglepetés fogadott: Nem ad képet, HDD led nem ég, csak a power on, meg az, hogy tölti.
Mi az a jó büdös... történhetett? Mit tudok tenni?
Köszi -
Hi all!
Kaptam egy Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3505-ös notit, hogy tegyek rá lövöldözős játékot. Gondoltam felrakom a Call of Duty 2-t, aminek min. 64mbos VGA kell, ezen pedig ugye 128as van, tehát mennie kéne.Ha valaki nem tudná ebben egy Intel mobile 945GM VGA van. Feltelepítettem a game-et, de amikor elindítom valami hibát ír ki, a DX-el kapcsolatban. Everest szerint a Hardware Transform & Lightning nincs támogatva, amit a modernebb 3D-s játékok igényelhetnek. Ezek szerint ezen a notin semmilyen játék nem fog futni? Vagy csak valamit állítanom kéne? Ha igen, mit és hogyan? Köszi
Aktív témák
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Motoros topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest