- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
Jarod1
veterán
válasz
veilside03 #13398 üzenetére
Milyen hangkáerta van benne, kattints duplán a tálcán a hangerőre-- beállítások--- tulajdonságok,
-
DarPet
tag
Üdv!
ASUS A6M laptobba lehet tenni nagyobb vga-t? most egy 6100go van integrálva... de az everest írja, hogy van egy üres 16x-es pci-e foglalat...
-
veilside03
csendes tag
sziasztok. nemrég vettem egy a300-1no toshibát. minden remekül működikm kivéve a mikrofont. nagyon halk és alig értik amit mondok. már felvettem a hangerejét 100%ra, az erősítést 20dB-re de még mindig halk. ha 30dB-re állítom akkor se sokkal hangosabb, de már a háttérzaj is megjelenik. nem tudom mit lehetne tenni vele, ha külső mikrofont csatlakoztatok, akkor jól hallatszódik. de ha már van benne egy mikrofon, akkor az miért nem működik megfelelően?
-
vepe
őstag
sziasztok!
Egy kis segítség kellene:
Adott egy noti, amiben a dvd-író firmware frissítve lett (a frissítés végig ment).
Újraindítás után viszont cd olvasónak látja a rendszer-teljesen más típusnak-, más gyári firmware-t meg nem enged felrakni.
Ilyenkor mi a teendő?, hogyan lehet más firmware-t felrakni?..., illetve visszarakni a régit?köszi előre a segítséget, és elég sos lenne...
-
lean
aktív tag
Sziasztok,
Egy kérdésem lenne, most telepítettem egy xp sp3-at, ASUS F5r-re, nincs is semmi probléma, csak a meghajtó betűjelek nem tetszenek:
kártyaolvasó C:
CD-DVD D:
1. partició E
2. partició Fén pont fordítva szeretném, tehát merevlemez C, D, stb, hogy tudnám ezt megoldani?vagy ez így természetes?
előre is köszi.
-
vargapter
csendes tag
nah a számításba jövők elsőre ránézésre:
TOSHIBA Satellite A300-1PK
TOSHIBA Satellite A200-23J
hp dv5 1140
esetleg valami renew -
vargapter
csendes tag
hali!
notebookstore on avgy notebook.hu esetleg px, vagy iponról kéne notebook
ára 190k max megbízható legyen játék max heroes III warcraft III
gari 2 év min és 15 col +hordozni is fogom mire gondoltok ill setleg renew is jó lenne?
előre is nagy köszönettel Peti -
Csak egy példát mondtam, úgy értettem nem szedik le rólam a gatyámat is egy 2 óra plusz szétszedés plusz összerakásért. Amit mondtasz tápáramkör az kb mennyibe fájna? Nekem számla, semmi nem kell, csak jó legyen. Nem tudom mennyit segít a becslésben, egy FS Esprimo v5535-ről volna szó, gondoltam hátha vannak típushibái melyeket ismersz. Köszönöm a segítséget!
Ja és mg valami, mikor rádugták a hozzá való töltőt pár pillanatig pislákolt a töltésjelző.
-
vargapter
csendes tag
nah!
kéne egy notebook egyetemre
eddig könnyű adolog nah szavl 15-17 es kijelzővel egy kétmagos tűrhető procival és egy oylan vga val ami nem eszik sokat de mondjuk heroes III szintet viszi (nemtudom elég e az integrált szutyok: x3100 4500mhd) aztán nézzen ki egész jól és megbízható legyen árban egy olyan 170 körül
előre is nagyon köszi -
Sickboy25
addikt
válasz
ZeUS2140 #13383 üzenetére
Sziasztok!
Ma vettem egy acer laptopot!
Na most az lenne a gondom,hogy néha (összefüggés nélkül) elfeketedik a képernyő és csak újraindítás után áll vissza minden!Délután óta kb 5x csinálta!
Mitől lehet ez?Vkinek vmi ötlete?
KösziBocs nem neked ment a válasz csak félrenyomtam
-
válasz
T0mBd1gg3R #13378 üzenetére
Nagyon valószínű,hogy a komplett töltöáramkör(2-3 FET elszállt) cserére szorul.
Mi most nagyon el vagyunk havazva 3-4 hétre vállalunk melót,de amit te írtál az 1000 forintos órabér,hát azért senki sem fogja bevállalni,szerintem
Keresd meg a fórumon KillHates (Bánki Attila)kollégát és próbálj vele egyezkedni. -
Andreas
tag
Sziasztok!
Van egy 5.25" slim bluray íróm (notebookba való), de a notebookom belső csatija sima ATA. Rendeltem egy külső házat a neten, de 2 hét mire megjön.
És az 1 millió dolláros kérdés: meg merjem-e próbálni, hogy egy 2.5" HDD-hez készített külső ház paneljét rádugom a bluray meghajtóra, hogy ki tudjam próbálni? Működni fog? Nem fordulhat elő, hogy beszarik?
Köszi!
-
xedos
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #13378 üzenetére
1000Ft-os óradíj??? Ja....
Autószervízbe meg 3-10.000Ft között van...
Drága a felszerelés. -
HolyDay
tag
Tiszteletem!
a problémám a következő:
Van egy firewire eszközöm, melyet a laptopomhoz szeretnék csatlakoztatni.
A laptopon nincs firewire port és egyéb bővítési lehetőség sincs (PCMCIA ? nem szeretnék nagy marhaságot írni).
kérdés: létezik-e valamilyen mód / eszköz, mely segítségével csatlakoztatni tudom a laptophoz a firewire motyómat?Előre is köszönöm!
-
Rendben, elnézést kérek, ne haragudj, ezzel bizonyára sértettem a szevizesek önérzetét, csakhát tudod milyen az ember, ahol tud ott lekanyarint egy szeletet magának. Szerintem érted mire gondolok. És egyúttal megkérdezném, hogy hol és kb mennyiért tudnál rajtam segíteni?
Valaki olyat keresnék, remélem te ilyen vagy, aki nem mondja egy elengedett forrasztása hogy alaplapcsere, hanem megforrasztja és elkér mondjuk alapanyagár plusz óránként egy ezres munkadíjat. Mert ezt így korrektnek találom. Mert ezt szívesen ajánlom másnak is. Mert az ember ezt oda-vissza elvárná.
-
válasz
T0mBd1gg3R #13374 üzenetére
Már ne haragudj,de ne sértegess senkit,mert nem hazudtak
Ha hozzánk hozod be gyakorlatilag ugyanazt mondtam volna.
A gépet lapra kell szerelni,kimérni és megtalálni a hibás alkatrészt,felületszereltchippeket cserélni,nem eggyszerü,ráadásul ha a lap azért nem tölt mert azon a környéken fóliaszakadás van esetleg rétegzárlat,akkor csak lapcsere jöhet szóba.
Érdeklödj nyugodtan máshol is egy új lap ára 60-120 ezer forint között van.
Nem hiszem,hogy bárki olcsóbban megcsinálná,legalábbis garanciával és jól -
xedos
addikt
válasz
ZeUS2140 #13373 üzenetére
Mitől menne?
A belső, amira az USB kötve van az meghallt...
Attól, hogy belerakod a PCMCIA-t, a billentyűzet nem kötödik át arra...
MAX abba tudsz bedugni külső billenytyűzet+ egeret...
Esetleg lehetsz olyan perverz mint én:
Nekem a hangkártya halt meg. Vettem egy USB-set, szétszedtem, beraktam a PCMCIA slotba+ rákötöttem az eredeti belső hangszorókat... -
válasz
T0mBd1gg3R #13371 üzenetére
Na, előrehaladás az ügyben, bementem egy helyre ahol laptopokat csinálnak, szervízelnek, megnézték, hálózatról nem megy, nem is tölt, egy akksit beletettek amiben volt szufla és azzal elindult! A bibi, hogy azt mondták, ha tápáramkör 15-25, ha alaplap akkor 40-50 sőt akár 60ezer forint míg megcsinálják. Szerintem irreálisat hazudtak, főleg mikor megkérdeztem mennyiért vennék akkor be így a gépet és 15-20at mondtak. A kérdés adott, tudtok-e valami olcsó de jól dolgozó garázsszervizet ajánlani?
-
ZeUS2140
aktív tag
Sziasztok.
Nemrég belefutottam egy notiba, amiben lehalt az az USB vezérlő.
Mindene működik, csak sem az USB sem a (feltehetően) belső usb billentyűzete es tapi-pad-ja.
Egy Acer 3103-ról lenne szó, amihez egy új lap 54e, szal' nem érdekel nagyon a javíttatása, de azon gondolkoztam, hogy ha PCMCIA portba beledugok egy USB vezérlőt, akkor az alapból működik?
Magyarul, ha beledugok egy ilyet pl és bekapcsolom, akkor már bios szinten élni fog a billentyűzet?
Sajna nem volt még ilyenem és potyára nem akarok venni.
Előre is köszi! -
breed30
tag
Hello cseréltem a t22-öt egy t23-ra olyan gondom van hogy a neten a yutubot ha teljes kijelzöre teszem akad az egész mintha diavetités lenne.
1000 tulatin proc 768mb 133mhz ram 20 gb vinyo vidkari S3 super savage 16 mb.
A t22-vel teljes kijelzön nem volt gondom ha valaki tudja miért csinálhatja.
A válaszokat elöre is köszönöm. -
válasz
polonic #13370 üzenetére
Köszi, meglehet, az asus töltő 19v, 3.42A, azaz 65W, a FS meg 20V 3.25A-t kér, az is 65W csak tényleg több az áramerősség bár ez névleges, annyi megy át amennyi kell nem? túl hasonlóak ezek az értékek ahhoz hogy ez legyen a baj, nem? kb 5% mindkét irányban, annyi ingadozás bőőőven van a 220ban is. Azért köszi, hátha van valakinek job ötlete...
-
polonic
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #13369 üzenetére
Szia!
Szerintem nem az az 1 volt a baj, hanem az áramerősség. Esetleg ha tényleg van védelem benne, emiatt nem indul. De ez csak TIPP! -
Sziasztök!
Olyan létezik, hogy FS laptop, aminek eredetileg 20V-os töltője van nem tölt a 19 voltos asus töltővel? Sajnos most ez volt csak kéznél, a gép nem volt egy ideje használva, attól félek hogy sz*r, de lehet, hogy csak van benne valami védelem, ha nem 20V-ról töltöm? Akksi 0-n lehet, gép egyáltalán nem indul.
-
Jarod1
veterán
válasz
aproember22 #13362 üzenetére
Valami hasonló volt a havernak is a gépével bár az Thosiba volt 20 gigásnak látta a 160 as winyót, Biosban SATA kezelésen kellet állítani, utána felment az XP csak néha belassult ezért Biost is frissített azóta ok.
-
xcbiker
addikt
válasz
ez olyan mint mikor az hdd vezérlő driverét nem találná, vagy nem kezelné.
Érdemes lenne a biosban körbenézni a sata beállításoknál, vagy beleintegrálni egy drivert a telepítőbe, esetleg F6-al a telepítéskor beadni neki. -
polonic
félisten
válasz
Ezt nézted már? [link] Google első találat.
Olvasd el hátha írnak valamit. Ha itt sincs megoldás, akkor vidd vissza. -
Studiossrác
aktív tag
válasz
aproember22 #13363 üzenetére
Ha a memtest nem dob ki semmit, akkor szerintem hibás lesz a vinyó! Bátyám (furcsa egybeesés
) új asus laptopja ugyanezt a jelenséget produkálta. Szerintem vigyétek vissza a gépet. Gondolom garanciális
-
aproember22
csendes tag
itt van a hiba kódja :
***stop: 0x0000007B (0x778D663C , 0xC00000034,0x00000000, 0x00000000) -
aproember22
csendes tag
Elvtársak gyors segitség kéne!
Báttyám most vett egy vadonat uj HP 6735s notit és ez a tünet :
gép bekapcs
képernyő kijön hiogy válasszak nyelvet(angol,német,spanyol stb magyar nincs de a bill az )
valamit elkezd telepiteni de kiirja nem találja
win cd berak(eredeti) resi
elkezdi rakni mikor ott alul lefuttattam a kék képernyőn a vezérlők drivereit vagy miket,
mielött kiválasztom meik particiora rakjam fekete kép kurzor villgo _ ilyen jellel aztán kékhalál
aztirja hogy valami a merevlemez vezérlővel van vagy virusos(ami lehetetlen net nemvolt benne se OP rendszer)
mi lehet a gond?
a Hp nak a biosnál lehet merevlemez testet meg ramtestet de semmit nem talál rossznak
Légyszi help!
laptop.hu rol rendelte vadonat uj , minden
Előre is kösziÉlj a mának , Ne a mamának !
-
plaschil
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13356 üzenetére
Egy Acer eMachines E720 Nekem nem játékra kell, csak koliba netezni, filmet nézni, doksikat kezelni, általános használatra. Fontos a nagy vinyó, egy jó kis proci, meg a 2 GB RAM. Ennyi követelményem van, és ez pont kielégíti. Árban is megfelelő lenne, főleg az ez óccsobbik fajta
Ez boltban olyan 125-130 ezer forintért van, és tudnék egyet 80-ért. Teljesen új, dobozában, mindenféle papírokkal (pl. használati utasítás
) csak gari nincs rá.
Az meg nekem fontos, mert ki is szeretném bővíttetni, még legalább 1 évvel.
-
válasz
plaschil #13355 üzenetére
LOL..
Akkor megmondod, h apróhirdetésben vetted a "Bazár"-ból a notit, és nem értesz hozzá, úgyhogy Te nem vagy orrgazda, és különben is kikéred Magadnak a meggyanúsítást... vagy valami hasonlóan frappáns magyarázattal élsz.
Arról olvasnánk IT-Cafén, ha nagy tételű noti tűnne el egy gyártótól.Am milyen noti, és mennyiért van?
100ezerért adnak egy félmilliós gépet, és Te a garancia miatt aggódsz? -
plaschil
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13354 üzenetére
És ha esetleg nagyobb tétel tűnt el? Nyomozni fog a rendőrség... Ez semmiképp sem jó vétel. A magyarországi forgalmazót meg ha megkeresem egy lopott laptoppal az meg olyan mintha én mennék a rendőrségre. (serial)
-
válasz
plaschil #13352 üzenetére
Talán leesett egy kamionról?
Elvileg a noti saját széria száma alapján a gyártó weboldalán a megfelelő helyet kiválasztva ha gond van, akkor saját költségen beszállítva válallnak a termékre garanciát.
Legalábbis nekem pl. a WD Raptor HDD-met így sikerült legariztatnom, mert a WD nem kérte a kereskedős számlát, csak a serialt. (És ráadásul Velociraptort kaptam cserébe.)
Gondolom ez sok más termék esetében is így van. Számla csak akkor kellene, ha egy konkrét kereskedőnél akarod gariztatni.
Úgyhogy ha megveszed a notit, és nem lesz baja, akkor nem kell foglalkozni a garival, ha meg elromlik, akkor felkeresed a gyártót, vagy a magyarországi forgalmazót, h jóindulattal segítsen gariztatni.De ezekben nem vagyok biztos, majd jön valaki más, aki ezt jobban tudja, ez csak az én véleményem/tapasztalatom volt.
-
hunlaci
csendes tag
Sziasztok,
Van egy dv5ös HP laptopom, és a következő problémám van vele mostanában:
Wireless routerrel osztom meg itthon a netet, és néha hagyom a laptopomat magában mondjuk letölteni vagy csak úgy lecsukva, és eközben ő lekapcsolódik a netről, és vissza sem tudok csatlakozni egy routerre sem (szomszédét is próbáltam).. A megoldás ilyenkjor az szokott lenni, hogy leszedem a wifi eszköz illesztőprogramját eszközkezelőből, majd egyből vissza is teszem, és ilyenkor újra működik simán.
Utóbbi napokban egyre sűrűbben csinálja ezt, víruskereső most megy rajta, hátha talál valamit..
Esetleg valami ötletetek, tapasztalatotok van ilyen problémában?
Előre is köszi,
Laci -
Na, meglett a program.
NOTEBOOK HARDVARE CONTROL. Nem a Fu-Si adja a géphez, csak a noti előző tulajának volt fent, számomra meg logikus volt, h a noti tartozéka.
-
speed89
csendes tag
jaj és igen egy Toshiba Satellite A75-ről lenne szó
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok! Garanciával kapcsolatos kérdésem lenne. Ha veszek egy laptopot, mondjuk használtan, de érvényes garival, akkor én azt ki tudom bővíttetni?
-
speed89
csendes tag
Helló!
Most vettem 1 használt laptopot és valami gond van vele:Van olyan h rádugom a töltőre, és nem tölti, a töltést jelző led világit, amikor rádugom akkor 1 kis ideig jelzi a tálcán h tölt, de utána elmegy. tuti nem kontakt hiba, és nem is a töltő a rossz, vagy az aksi. Van amikor hibátlanul tölt meg minden. Amikor be van dugva és mégse tölt, olyankor kivett aksival se müködik hálózatról; bekapcsolom, megy 3mp-t és leáll.
szerintetek mi lehet a baja, és hogyan javitható?
Várom mihamarabbi válaszotokat
üdv:
speed89 -
Jajaa, én is gondoltam a Fu-Si topicra, csak elég kihaltnak tűnt.
Sajnos a program neve a legnagyobb akadályom nekem is, nem tudom mit keressek, akármilyen keresőszóval egy halom energiatakarékos technológiára rátalál a kereső, már az összes márka hasonló alkalmazásait ismerem, zsong a fejem, de a Fu-Sit csak nem találom.
Asszem megnézem a hirdetéseket, hátha lesz köztük eladó Fujitsu noti, csak segít egy hirdető majd. -
Zanik
addikt
válasz
Thunderzolee #13345 üzenetére
Helyedben megpróbálnám kideríteni a progi nevét, úgy már könnyebb lesz keresni, esetleg érdeklődjél utána a Fujitsu Amilo topikban!
-
Érdeklődnék, honnét lehet letölteni Fujitsu Siemens Amilo M3438G notebookhoz azt, vagy azokat a gyári programocskákat, amiket a notihoz adnak mikor valaki megveszi.
Nem a driverekre gondolok, hanem az energiatakarékos üzemmódot menedzselő alkalmazásra (elsősorban).
Asszem a gyáró oldalán nem találtam.ASUS-nál ez a Power4 Gear, vagy valami hasonló lenne, de Fu-Si-nél azt sem tudom hogyan hívják a progit. Újra lett rakva a rendszer, és természetesen egy ilyen régi notihoz már nincsenek meg a lemezek, meg nem is gondoltam rá, h a gyártó weblapjáról nem lehet majd letöltnei.
-
jubilleum
senior tag
hello!
tegnap kaptam egy lenovo thinkpad sl400 op rendszer nélkül
felraktam rá egy vistat(ami fujitsu-simens notihoz járt), de így igazából semmit netudok rajta elérni (ujjlenyomat-olvasó, wifi, és a nem billentyűzet gombok....) mit kéne tennem hogy "lenovosítsam" az oprendszert? -
la_cc
addikt
Sziasztok!
Van egy, kis problémám a FuSi Amilo Pi 3540-es notimmal: nem tudom elmenteni az egér/tapipad érzékenységét. Synaptics Pointing Device-t használok, hogy legyen "görgő", de se azzal, se anélkül nem tudom maradásra bírni az érzékenységet. Minden restart után újra be kell állítanom a csúszkát a kívánt pozícióba.
Amúgy asztalon használok mellé egy logitech mx510-et, a hozzá illő progival és azt viszont el tudom menteni, de az a tapipadra ugyebár nincs hatással...
Még egy: nektek nem szokott, olyan előfordulni Amilo-val, hogy, amikor gyorsan gépeltek a notin néha egyszerűen nem vesz be egy-egy karaktert? Pedig nagyon-nem vagyok gyorsgépelő! Vagy ez egy, ilyen Fusi-féle "okosság"?
-
javie
csendes tag
válasz
Blackraven #13340 üzenetére
akkor körbenézek a neten, köszi a választ
-
javie
csendes tag
Nekem egy elég érdekes kérdésem volna. Egyenlőre még nincs laptop-om, de már filózok egy HP Pavilion dv5 megvételén, de most nem ez a lényeg. Az a kérdésem, hogy megoldható e notebook-oknál hogy 5.1-et tudjak rájuk kapcsolni. ugyanis számomra napközben melóra fontos, esténként meg rákötném a nagy monitorra a gépet, mint egy dvd lejátszót viszont valahogy hang is kéne a képhez. A válaszokat előre is köszönöm
( Amugy tudom hogy van pár olyan laptop ami tud 5.1 illetve 7.1et, de nem 500k-ért akarok laptop-ot venni, ezért érdekelne valami reális megoldás, hogy egy 150ezres laptop-ra rá lehet e kötni egy rendszer. )
-
válasz
Piotre87 #13335 üzenetére
Hát gondolom nem erre gondoltál..
Azoknak azért olyan "furcsa" a méretük, mert nem 16:10-es a képarány, hanem 16:9-es. Tehát "szélesebb" szélesvásznú. Olyan a képaránya, mint egy széles képernyős LCD/plazma TV-nek; (többnyire) ezek is 16:9-esek.
Eddig inkább a 16:10 volt elterjedve, mostanában kezdenek megjelenni a 16:9-es képarányok főleg a HD Ready (1280x720), ill. a Full HD (1920×1080) felbontások miatt.
Ha sok filmet nézel, érdemes ilyet választani, lévén a fimek nagy része is 16:9-es képarányú.Az, h mekkora felbontással tudsz majd játszani, nem attól függ, milyen a monitor natív felbontása (natív = eredeti felbontás), ha újabb játékot futtatsz, úgyis vissza kell majd venni a felbontásból, bár ez jócskán függ attól, milyen VGA lesz a notebookban. Természetesen érdemes a natív felbontáson használni a gépet játékok alatt is, de ez valószínűleg szaggatás nélkül úgysem fog menni.
Az LCD technológiának van egy oylan hátránya, h ha nem a maximális (natív) felbontáson használod a monitort, akkor "csúnyább", pixelesebb lesz a kép.Ezért jó pl. az MSI GX600-as notija, mert abban a 8600M GT VGA mellett csak 1280×800-s a felbontás, amit az a VGA + CPU páros ami abban a notiban van, általában szaggatás mentesen képes meghajtani.
Nemrég jelent meg egy írás itt Logouton, a kommentek közt elég sok foglalkozik a képarányokkal, olvasd el, ha ráérsz:
http://logout.hu/iras/samsung_2333sw_fullhd.htmlEz meg egy MSI-s 16:9-es noti:
http://prohardver.hu/teszt/notebook_16_9-en/kulso.html -
Piotre87
csendes tag
válasz
Blackraven #13336 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, hasonlóra tippeltem volna én is de gondoltam megkérdezem. Amúgy Toshiba Satellite A350-13A ról lenne szó. Eddig Asus-om volt F3M széria ez is szuper volt, megbízható de nem akarok külön asztali gépet venni játkokhoz. Remélem Toshiba tényleg olyan jó lesz mint amilyennek mondják!
üdv, Peti
-
Blackraven
csendes tag
válasz
Piotre87 #13335 üzenetére
Játékoknál nem hátrány, be lehet állítani hogy pl. a képernyő közepén menjen a játék 800*600-ban, a megmaradt helyen pedig fekete csík legyen, vagy rakjon ki bármilyen felbontást teljes képernyőre, ekkor torzulhat, vagy nyújtsa a képet amekkorára csak lehet torzulás nélkül, így általában csak alul és felül van fekete csík pl. 16:9-es játéknál, de egy kicsit életlenebb a kép. Legszebb azért natív felbontásban lesz minden, de meg lehet szokni.
-
Piotre87
csendes tag
Sziasztok.
olyan kérdésem lenne hogy 16"os notebook-ot mennyire éri meg venni, van-e valami hátránya 15,4"-el szemben???pl felbontásokban, látványban jelentkezik-e? pl játékoknál nem tud 1280x800as( pl játékál ez a max választható)felbontást?? ehhez a részhez nagyon nem értek, sorry a tudatlanságom miatt..
Köszönöm előre is a választ. Üdv, Peti
-
Blackraven
csendes tag
Üdv! Van egy acer travelmate 4270es gépem, ami pár hónapja elég szépen beázott. Azóta nem volt az lcdnek háttérvilágítása, csak néha visszajött pár percre, külső monitorról ment a noti. Eszembe jutott valamelyik nap, hogy majd rákötöm külső áramforrásra, és jó lesz. Ennek neki is láttam ma, a monitor kábele mellett van egy kisebb csatlakozó, amiben csak egy piros és fekete vékony kábel van, azt hittem az adja az áramot a háttérvilágításhoz. Kihúztam az alaplapból, és bekapcsoltam a gépet, hogy biztos az-e, erre minden gond nélkül ment a noti, jó volt a háttérvilágítás, wifi, hang, hűtés, ment minden jól. ha visszadugom a kábelt, a háttérvilágítás újra elmegy. Ha nyomogatom vagy mozgatom egy kicsit a csatlakozónál működés közben, néha bevillan egy picit a képernyő, de általában sötét. Na az a kérdésem, hogy mi lehet az a kábel? A bekapcsoló gomb és az akku között megy le az alaplap alá, itt a dvi és a lan csatlakozó található. Én ezek közül tippelek valamelyikre. Nem tudja valaki pontosan hogy mi az?
-
válasz
#82189568 #13329 üzenetére
Ennek a natív felbontása nem 1680×1050?
Mert akkor célszerű azon használni filmre, netezni, egyéb más nem VGA igényes alkalmazások közben; de játékok alatt valószínűleg majd vissza kell venni a felbontást, ahogy KillHates is írta. A 9600M GT elég jó VGA, mármint notebook fronton, de ez a felbontás túl nagy ahhoz, h gamelni szaggatás mentesen lehessen vele.
De majd úgyis észreveszed, h melyik játéknál hol van az a felbontás/grafikai részletesség, aminél még nem szaggat.Jó noti, grat hozzá!
Én GX600-at használtam párszor, abban még "csak" 8600M GT volt, és 1280×800-as felbontása volt, gyakorlatilag minden játékot elvitt az is.
KillHates:
Köszi, így már értem. -
válasz
Thunderzolee #13330 üzenetére
Hali!
Az AC97 és a HDA két szabványt jelent.
AZ AC97 a jack dugón csak analóg erősített sztereó "hangot" tud kiadni, vagy 2.1-es digitális (SPDIF szabványnak megfelelő) jelet
A HDA ugyanezen dugón az analóg fülesbe való erősített "hangon" kívül tudja az 5.1-es Dolby Digital illetve a THX hangszabványokat is ás ezt úgy is tudja, hogy a gép hangszóróit nem némítja el közben.
Ha van valami procc erősítőd vagy van a gépeden HDMI kimenet akkor érdemes a HDA drivert feltenned, különben meg tökmindegy. (én azért a HDA drivert tenném fel mindenképp) -
Érdeklődnék.
Adott egy régebbi noti, Everest szerint ez a hangchip van rajt:
Realtek ALC880(D) @ Intel 82801FBM ICH6-M - High Definition Audio Controller [B-2] PCINamost, ez használt noti, még sosem volt újrarakva a rendszer. Most viszont egyéb okok miatt muszáj lesz. Néztem a noti oldalát, többféle driver is van fent hozzá értelem szerűen a legfrissebbet kellene felrakni. (5.10.0.5122)
Aztán ellátogattam a Realtek oldalára is, ahol találtam egy még frissebbet, mint ami a noti saját oldalán fent van. (5.10.0.6300)Nem is ez a kérdésem, hanem az, h mit jelent az, h kétféle drivert lehet találni?
A noti saját oldalán is e két féle driver több verziója van fent.
AC '97 audio codecs
illetve a másik:
High Definition audio codecsMik ezek?
Melyiket kell választani, az AC '97-et, vagy a High Definion-t? -
törölt tag
Hali!Friss notebook tulaj vagyok és arra lennék kíváncsi, h ki milyen felbontáson használja a gépét ??
( MSI GX-620 15,4" )
-
Findzs
addikt
sziasztok
gondban vagyok
kaptam egy lenovo N 500 ast javításra, belefolyt egy kis víz a billentyűbe és most nem müxik a bill, a gép megy
nem szeretném szétbarmolni mert egy vadiúj notirol van szó (1 hónapos sincs) ezért kérnék tőletek segítséget hogy hogy lehet a billentyűjét kivenni
kerestem rajta kis pillen pátyukat a bill körül ill. a noti hátoldaláról kivettem a csavarokat de semmi
a bill meg se mozdul
kerestem neten valami robbantott ábrát a notirol vagy hasonlót de nem találtam (még biztos túl friss model)előre is köszi a segitséget
-
PNP
őstag
Üdv!
Van egy Lenovo notebookom, amihez nincs meg az XP telepítő lemez, szerintem sosem volt, de nem zavart, most viszont el szeretném adni. A gép alján ott a Microsoft matrica, license key-el. Bármilyen (nyilván verzióazonos) netről letöltött XP megeszi ezt a kulcsot (csak ezen a gépen?) ?
-
flash-
veterán
Sziasztok!
Egy laptop teljesítménye érdekelne hogy ez a mai világban mely olyan népszerű játékokra elég amit az elmúlt néhány évben gyártottak?:
az adatok:
Proci:
T5800 (elülső busz : 800 MHz, Másodszintű gyorsítótár : 2 MB) 2.0 GHzMemória:
3072 (2048 + 1024) MB DDR2 RAM (800 MHz), felső határa : 8GBVideóvezérlő:
ATI Mobility Radeon™ HD 3470, HyperMemory™-támogatással
memória mennyisége : 256 MB különálló VRAM (legfeljebb 2046 MB teljes rendelkezésre álló grafikus memória HyperMemory™ technológiával, 4 GB rendszermemória esetén)
memória típusa : GDDR2 (500 MHz) Video RAM (illetve Video RAM és rendszermemória kombinálva)
csatlakoztatott busz : 16x PCI Expressilletve még egy kérdés:
a két proci között mekkora az eltérés teljesítményben:
T7500 (4MB L2cache/FSB800) 2.2 GHz és T5800 (elülső busz : 800 MHz, Másodszintű gyorsítótár : 2 MB) 2.0 GHz -
-
-
Xmodule
őstag
Sziasztok. Adott: E220 as modem(mobilnet), egy wifis notebook, és egy wifis telo(vagy egy másik wifis notebook), WIN7. Olyat szeretnék csinálni, hogy egyik gépen ugye van ez a mobilnet és wifivel szeretném megosztani a netet. Azt már sikerült, hogy ADHOC a két wifis gép látja egymást hálozatba csak a net nem megy igy. Valaki tudna valami ötletet adni, hogy lehetne megcsinálni?
Köszi. -
mulika2
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy Compaq Armada 7400-as notim, és az a baja, hogy egy kicsit sötét (homályos?) a képe a kijelzőnek. Konkrétan nappal alig látni belőle vmit, este még türhető. Fényerő állítható de nem sokat javít rajta. Mi lehet a baja? Ill tud valaki egy jó szerelőt vagy szervízt ilyen problémára?
-
-
válasz
dReFiX #13308 üzenetére
Azért mert még meleg a géped. Valószínűleg valami hajszálrepedés lehet az egyik BGA IC alatt, amit néhány másodperc alatt fűt fel az IC. Próbáld ki, hogy bezárod a kocsidba amivel kiállsz a napra (persze, csak ha kertes házatok van és az udvaron állsz, mert különben a laptopnak és a kocsi ablakának is annyi) és úgy indítod. El fog indulni azonnal valszeg.
A csere a kézhezvételtől számított 3 munkanapra vonatkozik, de bolti vásárlás esetén. Az Interneten rendelt termékek vásárlása esetén 8 naptári napon belül BÁRMILYEN indokkal elállhatsz, kötelesek a TELJES VÉTELÁRAT (a szállítási költséget NEM!!) visszafizetni. -
Bentley
csendes tag
válasz
Marwell #13309 üzenetére
Hali!
Nem tudom, hogy az ismerősöd hogyan oldotta meg 3 nap alatt, de ez lehetetlen.
Én egy hétfői nap délután, bevittem ahol vettem (Media Markt Westend), onnan elhajtottak a pics@ba, a kezembe nyomtak egy cetlit, rajta az Asus telefonszámával, hogy azt hívjam fel. Felhívtam, beszéltem egy pacákkal, ő meg azt mondta hogy neten kell megrendelni az elszállítást. Oké, kedden meg is rendeltem, kb. 10 óra körül. Másnap jött a futár, közölte velem hogy legalább 1 hét. Egyébként a 3 nap azért sem lehetséges, mert ezt a csehekhez vitték, ott van a szervizközpont. Kb. ennyi a történet... Kicserélték a vinyót a gépben, semmi nem változott, csak minden elveszett ami rajta volt.Amúgy egyik haveromnak is ilyen van, csak picit gyengébb, de neki csinált hasonlót, persze a gari lejárta után 1 hónappal. Nála a memóriát kellett kicserélni. Lehet hogy nálam is az szarik be?
-
karakpecze21
senior tag
Sziasztok.
Nemrégiben cseréltem laptopomban vinyót, kb.3 hónapja.
Samsung 160gb-os, néha elég érdekes hangot ad ki, van hogy csak úgy magától egy nagyot csattan, mintha a fejet visszaejtené.
Nem tudom hogy ez a nagy kattyogó hang nem típus hiba e, mert a haverom gépében is ugyanolyan van és az övé is csattog.
Nem is az az érdekes, hanem nemrég vettem észre hogy a Hard Disk Sentinel 2 rossz sektort lát.
Ezt írja a vinyóra:
"A lemez felületén található 2 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra."
Szerintetek, ez miatt kicserélik a boltban, vagy meg kell várjam amíg több bibi lesz?
Vagy egyáltalán, érdemes emiatt még kicseréltetni? -
Marwell
csendes tag
válasz
dReFiX #13308 üzenetére
Hi Én úgy tudom , hogy kézhez vételtől mivel ellötte nem is láttad, hogy mit vettél de a fogyasztó védelmisek honlapján pontosan leírnak mindent . Ha netes vásárlás akkor a vásárló javára sokkal szigorúbban szabájoznak mint egy sima boltban ahol akár ki is próbálhatod...
-
Marwell
csendes tag
válasz
Bentley #13284 üzenetére
Hali egyik ismerős mondott olyat hogy 3 napon bellül javítják. elméletileg amit kaptál hozzá valami assist card gyári asushoz jár el kell küldeni nekik és ha 3 napon belül nem javítják meg, kérheted a cseréjét . Nem oda kell vinni ahol vetted hanem valami fő márka szervíz . Semmi mással nem is foglalkoznak csak asus és még garis lappikkal. A kártyán rajta van a címük is . Bár bővebb infót nem tudok mondani, de ismerős elküldte nekik pénteken, hogy hibás benne a dvd és hétfőn reggel 8 kor ott volt elötte a futár hogy hozta vissza a kész notit és vegye át... Na most, hogy mennyire hihető ez a sztori azt nem tudom nekem még asussal nem volt bajom a hp viszont 3om hétig volt bennt winyó cserével 2 hétig töltő cserével... Gold szervízben.
-
dReFiX
senior tag
válasz
KillHates #13306 üzenetére
Csak azt nem értem h oké hogy meghibásodott benne a vga vagy valami hozzá közel álló komponens de akkor restart után viszont miért mennek kifogástalanul a játékok filmek stb. És miért van az hogy ha kikapcsolom és rögtön vissza vagy 10 percet várok és azután kapcsolom vissza akkor meg nincs ilyen probléma ? de ha vagy 2 óra telik el akkor meg sípol mint a sz*r
Pedig én bíztam a toshiba-ban de úgy latszik nagy hiba voltA 3 napos csere garancia, 3 munkanapra vonatkozik ? illetve mivel én futárral kaptam így a
kézhezvételtől kell ezt számolni, vagy a számla keltétől ?köszönöm a segítségedet !
-
lakisoft
veterán
Van 3 mobilprocim szerintetek mennyit érhetnek?
M530
M410
M360
mindegyik tesztelt és működik.
Előre is köszi a segítséget. -
válasz
dReFiX #13304 üzenetére
Azt hittem a három nyikkanás mem hiba, de akkor megint visszatárt a Toshiba a főnix BIOS-hoz.
Akkor sajna a VGA inicializáció nem fut le rendesen. Magyarán a VGA-t nem kapcsolja be a gép.
Ez lehet:
1, beszorult lecsukásérzékelő pöcök, vagy tönkrement reed relé ami ugyanzet a feladatot látja el.
2, dögledező felvezető kábel az LCD-hez
3, dögledező LCD panel
4, dögledező VGA rendszer komponens : GPU, LVDS, VGA RAMIgen, kötelesek és cseréltesd is ki!!! A problémától függ.
Nincs mit!
-
dReFiX
senior tag
válasz
KillHates #13299 üzenetére
annyi észrevétel még hogy miután megtörtént ez a sípolás és írtam h ledek villognak h "dolgozik" a gép, betölti a Windowst és lehet hallani a tipikus Windows hangokat de a képernyő sötét marad továbbra is ... Biztos hogy a memóriával van gond ? Mellesleg nincs 3 napja hogy vettem a gépet, e miatt is kötelesek kicserélni ? Mennyire komoly ez a probléma ?
köszi a helpet -
Mymelody
aktív tag
Sziasztok lenne egy amatőr kérdés.
Laptopomat VGA-val kötöm TV-re. Első bekötésnél kiadott egy panelt amin nem állítottam be azt, hogy egyszerre a notin és a TV kijelzőn is megjelenjen a kép(pedig ezt szeretném). Úgy emlékszem vmi tükör mód lett volna. Ezt a beállítást hogy tudom előhozni? Vistám van
Előre is
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- The First Berserker: Khazan
- Motoros topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest