Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- OLED monitor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyomtató topik
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
gg72
veterán
Sziasztok!
A következő, szerintem alaplapos problémám lenne:
Az unokahúgom 4 éves konfigjába (Asus P5L-VM 1394 775-ös alaplap, Intel e2180 CPU, 2GB RAM) tettem ma be egy HDMI-s VGA kártyát (Sapphire Ati HD4670) és egy új tápegységet (Corsair CX400), a gép el is indult, majd miközben a Bios-ban azt próbáltam beállítani, hogy az integrált VGA helyett az új menjen, kikapcsolt gép, amit azóta aztán vissza se tudok kapcsolni... Bekapcsoláskor a ventik megmozdulnak ugyan, de ennyi is volt a történet. Visszakötöttem a régi tápot, de azzal ugyanez a helyzet. Ha kiveszem a Sapphire kárytát, az sem segít.
Szerintetek elszállt valami az alaplapban, de micsoda és miért? -
gg72
veterán
Sziasztok!
Az lehet, hogy egy 350W-os FSP350-60APN táp nem bír el egy Nvidia 9500 GT videókártyát?!
Ma cseréltem tápot egy gépben, amiben eddig egy ratyi Codegen 350-es volt és a csere óta minden hidegindításkor kékhalál van a win indulásakor. Ezután restartol a rendszer, de ilyenkor már minden okés, valamint minden rendszerújraindításkor is. A hiba csak leállítás után jelentkezik.
A konfig egy T7300 Intel CPU, két vinyó, két DVD-RW és a Gigabyte Nvidia 9500GT videókari.
Én egyértelműen a videókarira gyanakszom, mert egyszer ugyan elindult a rendszer hidegen is, de az asztal alacsony felbontásban jelent meg és az Eszközkezelőben nem látszódott a VGA.
Mondjuk ezt már amúgy is le akartam cserélni, mert ennek már hangos a ventije, de azt azért nem gondoltam, hogy az FSP táp gyenge lenne hozzá. Vajon egy Ati HD5450 kártyát elbír?
-
gg72
veterán
Sziasztok!
Mindent kivettem az alaplapból és hiába kapcsolom be ram, cpu és vga nélkül, nem sípol, semmi, néma... Akkor ez már egyértelműen alaplap-hiba?
Ez erre akart válasz lenni: [link][ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz
pincehely #13982 üzenetére
Köszi és ricsi99-nek is, ma délután megpróbálom.
Amúgy a fura kattogó hang indításkor az alaplap hangszórójából jön.
Ha az alaplapon lévő "Power On" gombot megnyomom, akkor elindulnak a ventik, de más nem történik. Lehúztam minden HDD-t és optikait, úgy sem ment, a VGA és RAM-ok nélkül akkor majd délután próbálom.
A procit mindenképpem muszáj leszedni? Már csak azért kérdezem, mert nem összeszerelés után nem működött a gép, hanem stabil, több hónapnyi működés után egyszer csak leállt, semmi kékhalál, csak mintha elment volna az áram. Nem hiszem, hogy a proci meglazult volna, vagy rosszul lenne betéve, stb.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz
DJ WOKKY #13975 üzenetére
Az a baj, hogy a gép ma reggel használat közben állt le, vagyis nem hiszem, hogy meglazult volna a CPU, vagy a ramok és ez okozná a hibát. Aztán amióta leállt, nem tudok vele mit kezdeni, felpörögnek a meghajtók/ventillátorok, de semmi... Az alaplap kis piros ledje világít, de semmi más életjelet nem látok. A reset-et már megpróbáltam, de semmi. Lehúztam az összes optikia meghajtót és a vinyókat is (csak a rendszervinyót hagytam meg), az eredmény ugyanaz.
-
gg72
veterán
válasz
waithEard #13939 üzenetére
Hogy az a .... !
Tényleg az alaplap lesz, mert vettem egy új tápot és ezzel sem indul a gép, csak felpörögnek a meghajtók, ill. a ventillátorok, majd újból leállnak, majd megint felpörögnek és leállnak... Gondolom ezek után más tényleg nem lehet hibás, csak az alaplap, szerintetek? CPU-meghibásodás okozhat is jelenséget? Vagy valami más? Légyszi segítsetek, mert nem akarok további 10ezreket kidobni feleslegesen...
-
gg72
veterán
Sziasztok! Úgy néz ki, hog bedöglött a Seasonic S12II-430 tápom, ui. bekapcsolás után fel-felvillanak az optikai meghajtók ledjei, ill. a ventik is elindulnak, aztán leállnak, a gép nem indul. Ez gondolom egyértelműen táphiba ugye?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gitáros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...