Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- Autóhifi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Aktív témák
-
törölt tag
Helló!
Hogy tudom kideríteni az alaplap típusát?
Everest azt írja, hogy az alaplap neve ismeretlen.
De az azonosítója:
63-151-0000010-00101111-040209-INTEL$AS153151_G31M-S BIOS P1.60 -
moha21
veterán
válasz
Daniel Alves #1595 üzenetére
Virtual Dub-nál Full Processing mode van beállítva?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Daniel Alves #1595 üzenetére
Konkrétan mi is a fail? Milyen hibaüzenet?
-
Lenry
félisten
válasz
Daniel Alves #1591 üzenetére
ja tényleg, ez videófájl.... de hülye vagyok... az audacity hangszerkesztő
akkor esetleg próbáld meg a VirtualDub-ot -
törölt tag
válasz
Daniel Alves #1591 üzenetére
Az pedig h.264-ben vesz fel, szóval olyan videoszerkesztőre lesz szükséged, ami elboldogul vele. Például: [link]
[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
hali!
gépem mindig kékhalált kap 30 percenként.
húzva semmi sincs...
Ötletek? -
Lenry
félisten
válasz
Daniel Alves #1586 üzenetére
audacity?
-
törölt tag
válasz
Daniel Alves #1586 üzenetére
MP4-ről MP!-re úgy tudod konvertálni, hogy nem nyomod le a Shift-et, mikor leírod a formátum nevét...
-
Daniel Alves
őstag
sziasztok! MP4-et mivel tudok átkonvertálni MP!-re? Lekellene a méretét csökkenteni de sehogy nem megy!
-
dvd_R+
őstag
sziasztok lenne egy olyan problémám hogy van egy
ASUS WL-138G (sima G ez a neve nem v2 ) és win7 van a gépemen és nem ismeri fel drivert nem találok hozá valaki help hogy tudnám üzembe helyezni win7 alatt ?
-
GrandeP
addikt
-
ToBeY
nagyúr
A videokártyának mekkora szerepe van full hd filmnézés és egyébb dolgokban ekkora felbontásnál? (játékot kivéve)
Csak mert van egy 7900GS vga-m, és ha beletekerek egy full hd filmben,akadozik.
Ha vennék egy modernebb több feuture-el rendelkező vga-t ez megoldódna?
Mondjuk GTS250 vagy ilyesmit..... -
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Az eszközkezelőben van egy ismeretlen eszközöm, ami sárga kérdőjellel van megjelölve. Ha ránézek a tulajdonságokra, akkor ezt írja: Microsoft ACPI szabványnak megfelelő rendszer. Ez meg mifene akar lenni, mert a gép megy rendesen...
-
-
Veyron
tag
Üdv!
Volna egy olyan gondom bajom, h szeretném gépemet teljes mértékben letiltani más felhasználók elöl, oly módon, h a gépet be se lehessen kapcsolni. Milyen lehetőségeim vannak? Én tőzsdei kereskedő vagyok és számos tőzsdei stratégiát futtatok különböző indikátor beállítások mellett, és ezeknek a beállításoknak ill. az indikátorok „forráskódja” megtalálható a gépemen és mivel 10 éves munkám van benne így eléggé magas az értéke és nem szeretném, h más kollega kezébe kerüljön. Tehát a cél a legmagasabb adatvédelem.
Persze ezen probléma megoldása egyszerű lenne egy notbook-al. Nálam nem, mert 6 monitort nem tudok rákötni. A hdd-rack is megoldás lehetne, de félek, h megsérülne a hdd-n tárolt adat. Amit én találtam az a Returnstar usb-s terméke PC E-lock, Hdd-lock bár nem tudom, h mennyire érnék célt vele. Várom az ötleteket! Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
FRENK1988 #1571 üzenetére
Köszi szépen.
Hát SSD-m nincsen, de egy darabig nem is lesz, amíg nem lesz elfogadható méret elfogadható áron... de ezt szerintem hagyuk...És most van egy oloyan dolog, hogy felkéne tenni XP-t is és Linuxot is ugyan arra a merevlemezre.
Ezt tudom hogy meg lehet oldani particionálással, és a rendszer bekapcsolása után ki lehet választani, hogy melyik rendszer akarom indítani.De ilyet még nem csináltam. Ennél mire figyeljek oda?
-
FRENK1988
veterán
válasz
#62853120 #1570 üzenetére
hát én mikor XP-t telepítettem csak a legfontosabbak voltak bedugva a gépbe. (bill+egér+VGA) Ha a telepítéssel nincs gond akkor utána mehetnek a külső hardver elemek ha vannak (USB-s egér bill, hang) utána VGA és Chipset driver. Onnantól meg szabad kezed van
Gyorsítást meg egy SSD-ből meg lehet oldani onnantól meg már nem kell az autorun progikkal foglalkozni[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Helló!
Olyan kérdésem, lenne, hogy Windows XP telepítésekor mire kell nagyon odafigyelni, milyen beállításokat kell a telepítés közben elvégezni, vagy a telepítés után beállítani, hogy a rendszer és a gép rendesen működjön?Nem először telepítek, de eddig mindég mentem a saját fejem után, és nem vagyok benne biztos, hogy jó az amit csináltam.
Másik kérdés, hogy hogyan lehet gyorsítani a rendszeren?
Tudom, hogy le lehet tiltani a rendszerrel együtt induló alkalmazásokat, eddig ezt az msconfig-gon belül csináltam, aztán átálltam a CCleaneres megoldásra.
Van más tippetek a gyorsításra?? -
samu126
csendes tag
kipróbáltam a 9.12-es hotfixet . Nem oldotta meg a hibát de tovább bírta a játék
még valamit esetleg?
-
FRENK1988
veterán
válasz
Csabee. #1563 üzenetére
Szerintem elég korrekt ár olyan hűtéssel
(amúgy neten mindenütt fekete alapon van fehér szöveg és az mind Barton)
-conrad-: Semmi gond nincs a driverekkel csak ami gépközeliVGA-Chipset Vírusirtó ezeknek érdemes 64bitesnek lennie amiből persze elég sok van. Megéri feltenni
[ Szerkesztve ]
-
-conrad-
addikt
válasz
joe2005 #1555 üzenetére
Köszönöm, mindjárt kipróbálom.
Másik kérdés - a követzekő gépem van:
phenom II x4 965
hd5770 1gb
4gb ddr3érdemes felrakni 64bites win7 oprendszert, vagy jó a 32 bit is? (elveszik 500mb memória)
Ismerősöm szerint sok gond van a 64bites driverekkel stb ezért egyelőre 32 bites van feltéve, de még le tudom könnyen cserélni. -
Csabee.
nagyúr
Ez ugye barton magos proci?
Mert a fekete amd logo nál athlont ír! Erősítsetek meg hogy barton magos! nézzétek meg a képeket! [link] -
-
FRENK1988
veterán
Hogyan tudok Wi7x64 alatt biost frissiteni?
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
új gépet szereltem össze, és a következő a probléma.
Egy sata-s merevlemez lett a rendszer, azzal minden ok. A régi ide-s merevlemezeimet (kettő van)rádugtam slave-master jumperelve rendesen stb, de a slave-t nem ismeri fel, azt írja formázzam a lemezt pedig vannak rajta adatok. Ha kicserélem őket a kábelen akkor is ez van, mindig a slave-t írja. Ha nem merevlemez hanem ide-s dvd író van a master helyén akkor sem megy a slave-vinyó, ellenben ha master a vinyó és slave a dvd akkor megy.
A cél az lenne, hogy egy kábelen mindegyik lemez elérhető legyen. Van valami ötletetek a hibára?
Egyik hdd sem vészesen öreg, egy 250gb-os és egy 180gb-os samsung.
Alaplap: gigabyte 770t usb3köszi a segítséget előre is
-
Tompo92
senior tag
Hali..
Valaki nemtudja mikor érkeznek a dx11es Nvidiák?
-
RootRulez
félisten
válasz
superecneB #1550 üzenetére
Szerintem a lényeg, hogy mozgassa a levegőt. Fontosabba meleg levegő elfújása. Valahonnan/valahogyan úgyis megy oda levegő... Szóval megpróbálni meglehet, max nézz hőfokokat.
Hasonló okból kifolyólag kellett megválnom a TV-Tuneremtől, mert igaz 2 PCI-E slot van benne, de csak az alsó a 16x-os
Ahhoz, meg közel volt a Dual Slotos 4850...
Nem is értem, miért így van, de biztos van rá magyarázat...
[ Szerkesztve ]
-
Knilee
tag
hy
egy MSI Windre szeretnék telepíteni win7-et. van egy régi 3.5-ös hdd külső rackem amiből kiszedtem az elektronikát és rádugtam a dvd íróra. de valamiért sem a wind sem az asztali pc nem ismeri fel de áramot kap és a lemezt is pörgeti. pioneer 111 íróról van szó. valami megoldás van rá mert nem szeretnék ezért venni egy külső olvasót. (tudom hogy win7-et lehet usb-ről telepíteni de nincs akkora pendrive-om) -
superecneB
őstag
Gátolná esetleg a vga hűtését egy pci os hangkártya beszerelése egy Asus P5B alaplapban 4850+accelero+12cm es venti itt a lap a pci-ex től balra a 2. pci slotra még rálóg. Lenne elégy helye levegőt beszívni ha oda beraknék egy hangkarit?
-
samu126
csendes tag
Probléma eredetével kapcsolatos kérdés:
van egy ACER AL 1711-es monitorom
ATI HD4670-em legújabb catakystel
Gigabyte Superb 550W (többi nem lényeges)Probléma : Néhány játék közben mindig ugyan ott no signalt dob a monitor pl Borderlands zombi szigete Napoleon Total Wars 2. csata olasz hadjárat után. Táp elég neki 100%. Memóriákat teszteltem nem az a hiba. Kártya nem melegszik túl (55 fok max). Külföldi oldalakon láttam hasonló problémákat de nem nagyon tudtak konkrét javaslatot adni
http://en.kioskea.net/forum/affich-3185-the-monitor-displlay-no-signal-input
http://www.vistax64.com/gaming/259907-monitor-no-signal.htmlEgyik se vezetett ésszerű megoldáshoz
-
ssolitude
őstag
A "10/100 Mbps" jelölésben mire vonatkozik a 10 és mire a 100? Magyarul mekkora sebességű netre jó még egy ilyen router?
-
meone
tag
Sziasztok.
Szakdolgozatomat írom, és elakadtam egy kicsit, egy kis segítséget szeretnék kérni.
Lehet, hogy annyira nem fog idevágni a kérdés, de hátha tud valaki segíteni.A helyzet a következő:
Terveznem kell egy mezőgazdasági parcella monitoring rendszert elméletben.
A táblán elhelyezkedő mintavételi állomások és a gyűjtőközpont Zigbee szabványon alapuló vezeték nélküli kapcsolatot használó eszközökkel lenne össze kapcsolva. Majd a központ az összegyűjtött adatokat már valamilyen más vezeték nélküli szabványon alapuló kommunikáción küldi tovább a fő központba ami több mint tíz kilométerre van a gyűjtőközpontól.A konkrét problémám a következő:
A rendszer egyes állomásain lévő eszközöknek a beszerzési költségét is fel kell tüntetnem.
Eddig találtam szélsebességmérőt, hőmérséklet és nedvességmérőt, ezekre találtam árakat is.Viszont sajnos nem találtam talaj nedvességmérőt, és talaj PH mérőt.
Ezeknek csak a szenzoros része kellene, tehát amit fel tudok csatlakoztatnia ZigBee eszközre.
Olyan kelleme amihez tartozik ár is mert az a költség kalkulációhoz kell.A segítséget előre is megköszönöm.
Üdv: meone
-
Zoli1222
őstag
válasz
gyáliSanyi #1539 üzenetére
DLC = Downloadable content, azaz letölthető kiegészítők/részek.
-
joecontra
addikt
Hali,
RCA switch-et szeretnék venni, valami hasonlót mint ez.
Google-t természetesen használtam, de Mo-n nem olyan boltot ahol ilyesmit lehetne kapni.Valakinek nem tudja véletlenül, hogy hol kaphatok ilyet?
Üdv,
J
-
gyáliSanyi
őstag
Mi az a DLC?
Csak 1-2 mondatban.Új multiplayer pályák egy játékhoz vagy mi?
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok!
Egy vezeték nélküli routeren kéne beállítanom a WPA titkosítást. Az a baj, hogy akárhogyan próbáltam eddig, vagy azt írta ki a win, hogy nem tud csatlakozni, mert nem kompatibilisek a beállított kapcsolatok, vagy ha úgy lőttem be a varázslóval, hogy eljutottam a jeleszó kérésig, akkor a jelszó beírása után újból jelszót kéretett velem. Ezeket tudom beállítani a routeren:
A jobb oldali sávban olvasható, hogy mi van még a legördülő listákban.
Valaki tudna segíteni, hogy mit hogyan állítsak be?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
agemate #1530 üzenetére
x82-t semmi képpen x86ot esetleg, de erre a konfigra én nem hinném hogy érdemes lenne feltenni, inkább xp-zz. mert a vga-d gyenge benne , és a win7nél az aeros felület is elég sokat nyom a latba.. amit alapból nem tudnál kihasználni. Illetve win7el nem lenne gyorsabb jobb a rendszered szerintem.
-
agemate
addikt
Hali!
Adott egy régi Acer notebook Celeron M 370-es processzorral, ami 1.5GHz-es, 400MHz-es FSB-vel és 1MB másodszintű gyorsítótárral rendelkezik, valamin 1.2GB DDR2 800-as rammal
Érdemes erre Win7 x82-t telepíteni? vagy maradjon az XP?
Iroadi felhasználás a cél.
-
aero.
veterán
Milyen videótömörítőt ajánlatok? Frapsos felvételekhez kellene.
-
moha21
veterán
Üdv!
Csináltam egy fotót a BGA chip helye megvan, de ezen nincs chip ( nem tudom milyen funkció láthat el? ), de a lábkiosztást legalább láthatod, mert a helye megvan:kingmax DDR I 400 Mhz
-
GrandeP
addikt
Üdv!
Ez szerzői jogdíj nélküli "adatot", (honlap képekkel és szöveggel.) vagy legalábbis erre semmilyen rámutató hozzászólás/link nincsen...
Akkor azt elvileg szabadon terjeszthetem (pénzért) és/vagy közösség elött bemutathatom?! -
ToBeY
nagyúr
Milyen progival tudom belőni a TFT monitorom színhelyességét?
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok Bajtársak!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy:
megismerve a windows 7-et láttam, hogy a hangerőszabályozó megújult. Értem ezalatt, hogy a Windows 7alatt lehetséges az alkalmazások hangjának külön-külön kezelése.
A kérdésem a következő lenne: Hogyan lehet ezt valahogy megvalósítani is a Windows Xp-ben? Az XP-ben ugye, minden hangot egyszrre lehet állítani a fő hangerő csúszkával, és alkalmazásonként nem lehetséges.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Szép Napot!
-
Csabee.
nagyúr
válasz
kutyulí #1513 üzenetére
Igazándiból ha webshopokból rendelsz, akkor trükközni még az árfolyamokkal tudsz, hogy mikor olcsóbb az euró mikor nem!
Mindig akkor lesz olcsóbb egy adott termékből egy széria, ha kiadnak egy újat, és rá 1-2hónapra már egyből viszik le az egyel régebbi szériák árát ahogy megfigyeltem.
Persze vannak mindig boltok, amik egyéni akciókat hirdetnek bizonyos termékekből, tehát ha résen vagy akkor 1-1 alkatrészt elég jó áron betudsz szerezni! (meg ha van időd nézelődni, és várni)
[ Szerkesztve ]
-
kutyulí
csendes tag
Sziasztok mikor leesznek legalacsonyabbak a hardver árak?
-
Csaba105
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő:
- Toshiba Satelite laptop először wista, utána win7 oprendszer. Vettem egy Vodafone 3G mobil internetet, hazavittem és feltelepítettem a fent említett gépre (wista op.rendsz), használtam működött. Később lekapcsoltam, gép leáll.
- Egy óra múlva ismét használatba akartam helyezni, de nem kapcsolódott!
- Program letöröl, újraindít, újratelepít, de továbbra sem üzemel!
- Laptop újratelepít win7 32bit, eszköz feltelepül működik! Rendszer újraindít, többet nem csatlakozik, hibát a rendszer nem hoz, minden megfelelően működik, az illesztőprogram a legfrissebb!
- Méregbegurultam, másik laptop elő oprendszer XP. Eszköz feltelepít, működik. Újraindít és voálá működik. 4-szer újraindítottam és mindíg működött!Aki tapasztalta ezt a hibát kérem írjon.
Üdv:
Csaba -
mrThomi
addikt
500w-os FEEL tápom van,. ketyeg már egy ideje. 2ésfél éve van meg kb. fél éve csinálgat ijeneket h kékhalál. az elején még 1 héten eccer. mostmeg napi szinten. 4x 512 MB ram van benne, csináltam h kiveszem öket és párat hagyok bent, de ugyis csinálta. azért gondoltam h vagy melegszik vagy a vinyora ráment vmi csunya virus, de mostanába vagy 20x ujratettem. A rendszer tehát stabil jol möüködik csak ne kapna kékhalált folyamat.
Még annyit hogyha játszok utána meghal egyből, ezért lehet a melegedés is, de nincs fönt a ház oldala, szal én már nemtudomui:sztem akkor azlesz hogy elviszem ide szegeden a bestbyte-ba azt majd ök megnézik. ha ennyi féle baja lehet nem baszakszok...
-
moha21
veterán
-
Jarod1
veterán
ha van valakinek kingmax 512 es ddr-es RAMja fényképezze már le ahogy ezen a képen
van folyton kékhalált csinál random időközönként.
[link][ Szerkesztve ]
-
mrThomi
addikt
sziasztok. A gépem folyamatosan kékhalált kap. most a vinyóra gyanakszom. kértem havertól egy USB-s 250GB vinyót, de arra nem engedi a vindózt telepiteni. igy ugye kiszürhettem volna h a vinyó e a hibás. mitévö legyek?? help
-
Rockybro
tag
Üdv! A HP 550-es gépemen előkészített oprendszer volt, bekapcsoláskor egyből tudtam telepíteni az oprendszert mindenféle cd nélkül, de kaptam hozzá oprendszer és driver telepítő cd-t is. A gépen van egy hp recovery partíció is. Most viszont eladásra került a sor, és formáznom kéne a gépet. Ez hogy történjen? A recovery partícióhoz ne nyúljak csak a rendszer partíciót formázzam? Azt el lehet érni, hogy olyan állapotba hozzam, mint amikor először telepítettem, tehát hogy csak be kelljen kapcsolni, és egyből felajánlja a telepítést?
-
04
tag
Hahó!!!
Gépem újraindul többször, Win 7 van rajta, csak zene, film, nincs terhelve, hőmérséklet 30 fok max.
Mi lehet vele?
Lehet tápegység?
Aktív témák
Hirdetés
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával