Hirdetés
- OLED TV topic
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS notebook topic
- ZIDOO médialejátszók
- HP notebook topic
Aktív témák
-
Csabee.
nagyúr
Hol lehet nagyon olcsón renew notebookokat venni amik tényleg jók? (Budapesten)
-
mezis
félisten
Megnéztem egy vezeték nélküli telefont, ami eléggé hasonlít a mobilokra. Ennél közönséges kondenzátormikrofon van. Ha kiabálásból hallatszik még valami a másik oldalon (nem az utca másik oldalán
), akkor nem reménytelen leoldani a bioanyagot a mikrofont takaró szövetről.
A mai telefonárak mellett egy szerviz könnyen többe kerülhet egy új telefonnál... -
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Barátnőm telefonja egy 1éves kisgyerek áldozatául esett, belefolyt a nyála és azóta nem lehet használni a mikrofonját.
Érdeklődnék, hogy házilag lehet e valamit tenni!?
Vagy valaki mondjon neked Szegeden egy megbízható szervizet.
Sony Ericsson telefonról van szó. -
Tompo92
senior tag
Hali...
kell valamit program ahhoz hogy 2 monitoron játszak?..
így gondoltam
Csak azért kérdezem hogy kb mindenholezaz ATI eyefinity-van
nekemmeg nVidiám van..meg hogy kell-e ehhez valami progi vagy hogy ohgy müködikez az egész.. -
guiness
csendes tag
válasz
szakalistvan #794 üzenetére
Oké, de a printes is fontos, mert bizonyos dolgokat olyan lemezre irok/irnék ki, és mivel a verba az nyomtathatosok közül a verba talán a legjobb minőség szempontjabol, szoval a kérdésem az lett volna hogy hiba az hogy kattog vagy nem fontos azzal foglalkozni.
-
guiness
csendes tag
Sziasztok!
Egyszerű kérdésem van, beszerelnék egy új SATA-s írot, simán beteszem bedugom a sata kábelt alaplap meg adok neki feszkábelt, nah és ezek után a biosban vagy bárhol máshol kell még valamit beállítani. Valami pio meg nemtudom milyen módokról olvastam,de nem igazan értettem, akkor most hol milyen beállítás kell a rendszerbe, hogy tökéletesen működjön a dolog?
Még valami, van egy Pioneer 215-ös írom,ami a Verbatim printes lemeznél kattogo hangot ad ki amikor pörgeti a lemezt, olyan mintha ide-oda vergődne a lemez vagy nem tudom, nem értek hozza. Ezt mi okozhatja, egyáltalán hiba vagy nem kell törődni vele? A sima Verba lemezeimnél nem kattog.
Előre is köszönöm a segítséget.
üdv.
-
Speeedfire
félisten
valaki be tud jelentkezni az imageshack.us-re?
nálam valami miatt nem fogadja el, próbáltam az elfelejtett jelszót is de azzal sem megy -
Gyufaaa
veterán
válasz
fastleslie #784 üzenetére
Egy sima helyi hálózatot akartam összehozni haverokkal LAN party-n és ugyan ez volt a gondom. Mindent engedélyeztem, letiltottam a jelszókérést is, a-tól z-ig átnéztem és belőttem mindent és nem tudtak bejutni a gépemre. Én mindenkinek bele tudtam lépni a cuccaiba de ők az enyémbe nem. Engem is érdekel mit lehetne még belőni, mert állandóan a hozzáférési nyűggel jött, vagy is tagadott.
Ezt a Vista-ban és a win7-ben egyaránt jól szétbonyolították.
Zsolti000: Nah ez kemény. memóriákat próbáltad már kiszedni és másikkal vagy csak 1-el indítani?? Bár szerintem a deszka döglött meg.
[ Szerkesztve ]
-
fastleslie
senior tag
válasz
fastleslie #784 üzenetére
pedig mindent így csináltam: [link]
-
Zsolti000
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy problémám a géppel én azthittem hogy egy bios frissítéssel megoldom de mégse. Amikor léptem volna be egy játékba bedarált a hang és megállt a kép. Ezután reseteltem és addig amíg el nem kezdte tölteni a wint addig mindenhol felkiáltójelek vannak az alaplap tipusánál pedig pöttyös a kép ezt videóra is vettem. Amikor beléptem a biosba ott is alig tudtam kivenni mi micsoda mert egy csomó betű helyén felkiáltó jel volt. A windows pedig csak csökkentett módban indul el. Itt a videó.
[link] -
fastleslie
senior tag
Hali!
Egy olyannal szenvedek, hogy Win7-es asztali géphez szeretném csatlakoztatni a netbookomat, és az asztali gép optikai mehajtóját megosztva telepítsek egy adott programot. Addig minden megy, hogy azonos munkacsoport stb. de bár az XP (ez van a netbookon) látja a másik gépet, azt állítja nincs jogom a hálózati erőforrást használni, lépjek kapcsolatba a rendszergazdával.
Sehogy sem boldogulok, pedig mindkét gépben van pl. WIFI adapter is, de mindkét esetben ugyanez a probléma. -
asdddsa
tag
Hali
sb5100e modemem van SB5100.Sigma.x2.142.by.FERCSA firmware-val.
A beállító oldalt(192.168.100.1:1337 /:1338) nem tudom behozni. Illetve egyszer sikerült de átírtam a mac címet és azóta nem jön be. Próbáltam reflashelni(több féle fw-vel is), a hálózat tulajdonságaiba is állítgatni az ip címeket ahogy sbhacker-en is írták de semmi.
Ha valaki tud segíteni nagyon megköszönném.Üdv.
-
Szab02
aktív tag
válasz
szakalistvan #765 üzenetére
Hali!
[link]Lenne egy kérdésem, mennyi ram van abban a gépben?
-
-
fokukac
nagyúr
a microsoft-os egér problémához egy kis bővebb info : [link]
hihetetlen ez a rugalmatlan, tesze-tosza, semmirekellő cég, ami arra nem képes, hogy olyan drivert írjon, ami képes arra, hogy 5 gombot jól vezéreljen a saját maga által gyártott harveren, a saját maga által gyártott szoftverrel...
-
RootRulez
félisten
válasz
^^|CC|^^ #776 üzenetére
Áramot kap? Nem kicsusszant a szerelés közben a tápcsatija? Indításnál fogd meg, hogy felpörög-e. Vagy lehet az alaplap RAID-elni akarná a vinyókat, és ezért látsz csak egyet... Ennek pedig a BIOS-ban tudsz utána járni.
Milyen lap, milyenek a vinyók, SATA, IDE?
[ Szerkesztve ]
-
^^|CC|^^
tag
Csáóóó!
Az lenne a kérdésem: hogy miért nem látja a gépem a másik vinyómat...?
Azóta nem látja mióta lap+proci+ram, egyszóval kicseréltem mindent és utána összeraktam őket... xp nem volt újra rakva.. (lehet, hogy ez a probléma
...)
Ha nem muszáj nem raknám újra az xp-t...!A segítséget előre is köszönöm...
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
Hi!
Egereknél a Cordless is vezeték nélkülit jelöl?
-
Mach5
aktív tag
Az, hogy most már qrvára unom, hogy egy ilyen géppel egy öt éves játékkal nem tudok normálisan játszani mert beakad ez a kula, le töröltem minden szir-szart ami nem kellett nekem azt még mindig akadozik ez a kula és szerintem virusírtó is kicsit befolyásolja, plusz azért is szeretnék más vírusirtót mert már négy és fél éve csak nod32 van a gépen
-
Mach5
aktív tag
válasz
szakalistvan #765 üzenetére
Azt is már lehet?
-
szakalistvan
senior tag
Üdv!
Nem tudja valaki hogyan kell négymagosítani egy Athlon x3 procit?
Egy leírás jó lenne -
Mach5
aktív tag
Tudnátok nekem ajánlani valami jó vírusirtót? már a nod32öt le szeretném cserélni.
-
pofa
tag
Thx.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
gabipaci #760 üzenetére
Értem mire gondolsz. Ezt nem tudom. Valami oka biztos lehet, már mint, hogy cikkeket külömböztetik így meg a csatolófelületek megnevezéseitől.
Vagy nemtom.
pofa: Az kemény. Ami a álókártyát illeti, szerintem jó az olcsó is. Ha csak nem gigabites LAN-t akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
pofa
tag
Sziasztok hálókártya- hálókártya közt van kulönbség, lakáson belül kellene 2 szobával arrébb a net, Megvehetem a legolcsóbbat(Tp-link) Vagy vegyek beszarós márkásat?
( A 15000k-s Logitech bill. nem komunikál az usb-s vevő egységgel, ill, csak a készenléti holdacska reagál a többi bill. nem zsír új holnap viszem vissza) -
Cicero
őstag
Skypeban konferenciahívásnál hogy lehet hangot és videót is? :S
-
Matt-OPT
aktív tag
Sziasztok!
Tömörítéssel kapcsolatban van problémám. Adott 10 file, összesen 150MB, betömörítem winrar-al vagy winzip-el feltöltöm valahova, letöltik mások és crc hibát jelez nekik, nem mindenkinek de sokaknak igen. Ez miért van? Mi a trükk? Próbáltam zip-et rar-t, darabolva/egyben mindig volt valaki aki sipákolt, hogy nem jó.
-
Mach5
aktív tag
válasz
Derrick_hu #749 üzenetére
Úgy csináltam, de nem jó.
-
senki11
aktív tag
Igen működnie kéne ahogy mondod. De ha nem stabil a táp vagy kevés kakaót ad a lap akkor íráskor nem kellene behalnia?
Tegnap egyébként összejött egy olyan hogy sikerült filmet indítani a pendriveról, még simán bele is tudtam tekerni, a 3ik próbálkozásra viszont már összeomlott a VLC. Csak azért írom le mert olvasás terén ez a maximum amit ki tudtam facsarni belőle az asztali gépen az utóbbi néhány napban.
Egyébként köszi hogy próbálsz segíteni. Megpróbálom megcsekkolni a tápot, meg tovább túrok még inglish fórumokon is.
[ Szerkesztve ]
-
zso2113
csendes tag
Hello mindenkinek!
Egy olyan problémában szeretnék segítséget kérni, hogy van egy asus p5kc alaplapom benne egy intel q9550,nv9800gt,4gb-ddr2,400 samsung vinyo, alap dvd író,550w nem túl minőségi táp !
A probléma az lenne hogy eddig egy hónapban 1x a windows xp képernyő betöltése közben megfagyott, a reset mindig segített rajta. Nem nagyon foglalkoztam vele gondoltam előfordul az ilyen..Csakhogy most heti 2-3x megfagy xp boottnál ráadásul most már olyan is előfordult hogy bios -nál megált mikor kiirja hogy milyen proci,ram stb. van benne.
Ez után csak 2reset után sikerült bejutnom az xp -be ahol szintén lefagyott .
Alaplapra még van egy év garanciám de nem vagyok biztos benne hogy az a hiba okozója gondoltam a tápra is de lehúztam a dvd-írót és minden nem létfontóságú dolgot de a jelenség továbbra is fenn áll!Valaki találkozott már ilyennel? vagy tud rá megoldást?
Előre is kösz: Zsolt -
Imco
őstag
válasz
Derrick_hu #740 üzenetére
Első felére HDsentinel és a topic.
A második fele esélytelen.Szerintem...
-
Imco
őstag
Több százan véreznek el a "nekem tuti tápom van" feelingen. Hiteles scoppal kiméred akkor tuti. Addig vélhető, és mint olyan potenciális hiba forrás. /Saját tapasztalat. 3 vinyóm bánja a tuti tápot./ Arról nem beszélek hogy ha jó a tápod, de pl az alaplap nem megfelelő feszkot ad neki. Ha jó a táp és jó a lap és jó a pendrive akkor müködnie is kéne nem?
Szerintem...
-
Mach5
aktív tag
Előbb beállítottam a testreszabásnál, hogy miket nem akarom, hogy megjelenjen amikor bekapcsolom a gépet, azt sosem látszikra állítottam, okra mentem újra indítottam a gépet és úgyan úgy látszanak a cuccok amiket nem szeretnék, most mit csináljak? Mit állítottam rosszul be?
-
Derrick_hu
csendes tag
Sziasztok!
Két kérdésem volna.
Egy Vista-s gépben használok 3 HDD-t. Egy IDE vinyón van a rendszer és van még egy 160 és egy 320 GB-os SATA is benne. Nemrég a nagyobbik SATA vinyó "eltűnt" a rendszerből, holott BIOS-ban látom, a Windows lemezkezelésben szintén látszik, de itt már nincs meghajtó betűjele, és nem online, hanem érvénytelen. Újraaktiválni nem engedi, alaplemezzé konvertálni pedig nem merem, mert az adatvesztéssel járna. Mit lehet itt tenni?
A másik gondom az, hogy alaplapot cseréltem egy gépben, ezt követően újratelepítettem a Windowst egy új vinyóra (a régi megvan, de arról értelemszerűen nem bootol az új lap miatt). A régi vinyóra fel van telepítve egy fizetős program (Studio 12 Ultimate + rengeteg szintén fizetős extra), aminek elveszett a telepítője. Át lehet-e bárhogy műteni ezt a progit az új rendszerbe? Próbáltam az Application Mover-t, de az sz*rt sem ért, support meg nem válaszol.
Előre is köszi a segítséget!
-
senki11
aktív tag
550 wattos tápom van. Szerintem ez nem lehet gond. Ami viszont érdekes, hogy eleinte ment az írás-olvasás simán a kérdéses gépen is. Volt 1-2 leválasztás, de nem nagyon foglalkoztam vele vele mert akkor még nem volt állandó a jelenség.
Egyébként a VIA chipet sem mondanám ludasnak, mert egy kőkorszaki HP notin ment gond nélkül. Persze az én konfigom sem a legújabb de azért ahhoz a notihoz képest bőven nem kellene alul maradnia.
Valahol olvastam hasonló problémát, de ott asszem csak nagyon belassult a pendrive, miután a vista vagy win 7 benyögte hogy nem jól lett eltávolítva és felajánlotta a javítást. Miután elvégezte kiírta hogy minden ok, de a pen belassult. Ilyen javítást én is csináltam mert nem mindig távolítom el helyesen az ilyen dolgokat de eddig nem okozott problémát és ez sem magyarázza azt hogy minden más gépen fut.
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
Testvérem laptop kijelzője betört.Egy toshiba L30.
Ebbe csak L30as 15'4-es monitort lehet tenni?VAgy mást is? -
Mach5
aktív tag
Hát ez nem jó, letöltöttem azt valami cool mp3 converter jött le, megnéztem mi az azt nem is hasonlít arra amit szeretnék, régebben futtatásba kellett beírnom valami parancsot és ott utána belehetett állítani, hogy név alapján melyik legyen óra mellett, azt szeretném megtudni, hogy hol van ahol be lehet állítani, vagy ha van valami program az is jó, de amit előbb letöltöttem az nem volt jó.
-
Mach5
aktív tag
Hellotok! Hol lehet beállítani, hogy bekapcsoláskor mik jelenjenek meg a tálcán? Widnows Xp-m van. óra mellett?
-
whited
addikt
Sziasztok
Mit tudtok a vista to win7 upgrade-ről?
mert nekem van vistam és azt uppolhatom win7-re neten? -
Maci73
csendes tag
Sziasztok !
Nekem senki sem segít aki tud kérem válaszoljon nekem köszönöm !
Sziasztok !
Azt szeretném kérdezni hogy ha ezt aszöveget dobja fel a gép mikor Windowst rá akarom tenni mi lehet a gond. Egyébként rendesen elindul a telepítés végigfut elfogadom az F8 al és az ENTER is amit kell majd miután dolgozan tovább feldobja ezt a szöveget:
Hogy a rendszer problémát talált és a Windows a számítógép károsodása érdekében leállt.
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ( ezt is kiírta alatta és még a következőket is. )
Ha először látja ezt a hibaképernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:
Ellenőrizze hogy minden hardver és szoftver megfelelően van-e telepítve. Ha újonnan telepített rendszerről van szó, akkor esetleg szükséges Windows frissítések ügyében forduljon a hardver és szoftver gyártójához. Ha továbbra is problémai vannak. kapcsoljon ki és távolítson el minden újonnan telepített hardver és szoftver elemet. Kapcsolja ki a BIOS-ban lévő memóriabeállításokat , pl a gyorstárcsázást és az árnyékolást. Ha csökkentett módra van szüksége a komponensnek eltávolításához, nyomja meg az F8 billentyűt a speciális indítás lehetőségek kiválasztáshoz majd válassza a csökkentett módot. És még ezt írta ki Technikai információ: xxx STOP:0X0000000A ( 0X020A0013;0X00000002;0X00000000;0X8081C63C )Szerintetek mi lehet a gond mert próbáltam csak a "J " javítani a hibát de akkor is feldobta ezt a szöveget. Várom válaszaitokat !
Sziasztok ! -
jpisti
senior tag
én amíg használtam külön letöltő gépet akkor eldugtam egy bútorba és valani távirányító progival használtam. nem volt rajta semmi, csak egy bill "szimulátor" meg egy mobil rack mert a wifi túl lassú volt a letöltött anyagok mozgatásához. Az egész be volt építve egy komód aljába, fölötte egy polcon meg az ADSL modem + a wifi router. Nagyon zsír volt, hogy semmi nem látszott az egészből. amikor le akartam tölteni valamit akkor ajtó kinyit és a gép bekapcs, azután be a dolgozószobába, nagygép is bekapcs letöltés elindít és a végén automatikusan kikapcs.
-
djpoti
aktív tag
Sziasztok!
Mivel a monitoros topic -ban nem igazán kapok rá választ, megpróbálom itt is feltenni a kérdést!
Olyan problémával álnék szemben, hogy volna egy Smsung 940B tipusú monitorom, ami nek ugyebár van 2 bemenete, DVI és D-SUB. A DVI -re van az asztai gépem kötve és az volna a kérdésem, mivel vásárolni szándékozok egy mini pc -t letöltésre, amin csak D-Sub van, ráköthetem -e mellé gond nélkül? A monitoron van bemenet választó gomb, de eddig oké is, de nem tesz -e kárt egymásban a két gép, vagy esetleg a monitorban némi feszültség vagy akármi a két gép között.
Elnézést, ha tök hülyeséget írtam, de a kérdés maga röviden annyi lenne, hogy megvalósítható -e, az egy monitorra két gép ily módon való felcsatlakoztatása, vagy sem.
Válaszotok előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Kovács Péter -
agemate
addikt
Tudnátok ajánlani olyan programot 32bites OS alá, amivel lehet szabályozni a procihűtő ventillátorát hasonlóan, mint az EasyTune6-ban?
-
Csabee.
nagyúr
Egy AMD Athlon 64 X2 QL-64 (2,1 GHz, 1 MB) Notebook cpu milyen intel-es notebook procival egyezik meg tudásban? T4200?
-
senki11
aktív tag
Tegnap felraktam az összes Win update-et, de nem segített a gondon. Ma pedig reinstall volt de ez sem változtatott a problémán. HD Tune a PCmen minden szektort hibásnak ismer fel a pendriveon. Ugyanez lefuttatva egy 1000 éves HP laptopon: minden szektor korrekt.
Angol fórumokon találtam hasonló panaszokat pld. külső HD-kkel vagy fényképezőgéppel és pendrivokkal. Természetesen mindben az a közös hogy USB-n kapcsolódtak a PC-hez. Pár dolgot már én is kipróbáltam azokból amiket ilyen helyeken leírtak de egy sem jött be.
Reinstall előtt frissítettem a drivereket is többek közt a VIA USB host controllert, de a verziószám ugyan az maradt. Revo uninstaller viszont listázta hogy feltelepült az új controller. Mondjuk ezt sem értettem.
-
senki11
aktív tag
Üdv!
A problémám miatt rengeteget google-ztem de nem találtam meg az ellenszert.Amikor csatlakoztatom a pendrive-omat (Flash Voyager GT 16 Gb) a gépemre a simán felismeri és a gépről tudok is rá másolni, viszont fordítva már nem működik. Ha a pendrive-ról akarok gépbe másolni akkor magától leválik, majd újra felismeri a gép.
Ilyen alkalmakkor a feladatkezelőben megjelenik a következő üzenet:
Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk1\D) a lapozási művelet közben.
Disc 51 hiba,Más fórumokon is írtak hasonló problémákat, de megoldást eddig nem találtam.
Ahogy észrevettem ASUS lapoknál jelentkezik Athlon procikkal és csak bizonyos eszközöknél, míg ugyan azon a konfigon más eszközök gond nélkül futnak.Egyébként más eszközökkel amik szintén USB-n csatlakoznak a PC-hez eddig semmi gondom nem volt csak az említett Voyagerrel.
Kössz előre is minden tanácsot!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
petifromvega #704 üzenetére
Röhögve.
-
moha21
veterán
válasz
petifromvega #704 üzenetére
Elbírja a táp a "cuccot", az " ezüst " paszta 1-2 C különbséget jelent, döntsd el megéri -e neked.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
petifromvega #700 üzenetére
Szépen fogalmazva, bővenelégannakaprocinakazahűtő és nemérimegmegvenniaztapasztát (asztapaszta
) csakazértmertvan10dollárod és elakarodköltenivagycsakszereted hangoztatni és, igen, elégjóakártyahűtéseis.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Új 4K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)