- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyick
őstag
Hali!
Nem tudja valaki annak játéknak a nevét ami a középkorban vagy valamikor régen i játszidok és kitör valami vírus és egy nő ettől a vírustól probálja megmenteni a lányát.Valahol olvastam egy cikket róla és nagyon dícsérték.Eben az évben jelent meg ha jól tudom. -
Age of Wonders III (de az egész sorozat szenzációs szerintem)
Endless Legend
Endless Space 1-2
Alpha Centauri (nagyon régi, de a legjobbak között van)
Civilization Beyond Earth (kb Alpha Centauri remake, de az eredeti jobb szerintem)
Europa Universalis sorozat
Galactic Civilization sorozat
Sins of a Solar Empire sorozat
Warlock Master of the ArcaneAmúgy itt egy jó lista: [link]
Ja, nem néztem meg, hogy mi van magyarul ezek közül, de azon a területen valszeg nem lesz nagy szerencséd, mert általában sok szöveg van bennük.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
De4d
őstag
Tud valaki ajánlani valami jó menedzselős nem live times stratégiai játékot?
(Nem olyan mint a Settlers sorozat, vagy Age of empires) Inkább olyan nagy világtérképen területfoglalós, egység kiképzős, nyersanyaggyűjtűs. fejlesztgetős. (Talán a civilizations sorozat ilyen?)
Ami fontos lenne, hogy legyen hozzá magyarítás.Minden jó, ha a vége jó!
-
MageRG
addikt
Sziasztok!
Olyan játékokat keresek ami kifejezetten figyelemfejlesztő kisebb (6-8 éves) gyerekeknek.
Tehát Fortnite-ot vagy Dark Souls-t, plz. Szerintem egy bullet hell játék se ennek a korosztálynak való...
Bónusz ha nincs nagy gépigénye."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #14192 üzenetére
Már találtam
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Van valami megbízható forrás ahonnan le lehet tölteni CS 1.6-nak olyan valtozatat amiz nem kell installalni tehát rendszergazda jelszó nélkül játszható ? -
CragON
aktív tag
Sziasztok!
Commandos 2 felújított változatához tud valaki magyarítást?
-
válasz BLUE TORNADO #14188 üzenetére
Elvileg azt automatikusan kellett volna telepítenie a játéknak. Ha steam-es, nyomj egy verify integrity of game cache-t, ha nem, egyszerűen csak telepítsd újra.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
A cod 2 elindítása után azt írja a gép, hogy az mss32.dll nem található. Ilyenkor mi a teendő?
Töltöttem le hozzá másik ilyen dll fájlt, be is másoltam a játék gyökérkönyvtárába, de semmiAz egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
válasz schulc99 #14186 üzenetére
Próbáld ebben a topikban kérdezni: Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
-
schulc99
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem témába vágó, de azért van itt olyan fórum tag aki Debreceni és tudna segíteni egy sérül személynek játék program telepítésében?
Természetesen nem ingyen.
Vettem az illetőtől egy sz.gép asztalt és ez ügy kapcsán került ez szóba.
Ha valakit érdekel pár Ft megkeresése és egy kis segítség nyújtása , akkor megadom az elérhetőséget.
Köszönöm.
Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
RiftBreakerben tudna valaki segíteni?:
(3. hsz:)
[link] -
KISDUCK
addikt
Mivel a tropico topik halott inkább beírom ide a kérdésem.
Meg van a Tropico 5 alapjáték epic games-en és ha jól láttam ma még akciósak a dlc-k, a mindent bele csomag ~2,5k HUF és gondolkodok rajta, de őszintén megvallva nem nagyon nyüstöltem eddig az alapjátékot. Szóval a kérdésem az lenne hogy a dlc-k adnak olyan pluszt amiért érdemes beruházni rájuk?
-
-
wrongduke
aktív tag
Szia!
- Ha együtt szeretnétek játszani:
Gang Beasts
Stick Fight: The Game
Human: Fall Flat
Overcooked 1, 2
Sonic and Sega All Stars Racing (és Transformed)
Trine 1, 2, 3, 4
Worms (mondjuk a W.M.D)- Ha egyedül akar játszani:
Stardew Valley
Cat Quest 1, 2
Spore
I Am Bread
I Am Fish
Goat Simulator
Starlink: Battle For Atlas
Viscera Cleanup Detail
Fall Guys: Ultimate KnockoutHa jól emlékszem, mindegyikben van német felirat, de szinkron is előfordul. Van amelyikben magyar is van... talán...
[ Szerkesztve ]
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
sike!
tag
Sziasztok!
Egy nagyon fontos és sürgős ( ) kérdés kapcsán kérnék segítséget: a párom szeretne PC-n játszani, de tipikus csajos játékokat nem igazán ismerek. Jöhet SIMS-hez hasonló, esetleg valami nyugisabb platform / logikai (Tomb Raider szintű kizárva). Angol nyelvtudás ne legyen feltétel, német az jöhet.
Szóval ilyen helyzetben vagyok pár napja, azé' sajnáljatok kicsit plz., de elsősorban segítsetek!!!
-
hito
nagyúr
Sziasztok! PC-n szeretnék Golf játékot játszani Wii/Switch irányítással, tehát amikor hadonászni kell a levegőben a kontrollerrel
Van erre valami megoldás? A Kinect nem jön be, mert üres az ember keze, iszonyú suta érzés lehet. Esetleg PS Move összehozható valahogy PC-vel? Vagy valami más megoldás? Joy-Cont már összebarátkoztattam PC-vel, de a sima kontrollerként való használat sem zökkenőmentes, gondolom a mozgásérzékelés még annyira sem, vagy egyáltalán nem működik.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
De4d
őstag
Biztos van aki ismeri esetleg az sg.hu-n lévő magyarításokkal foglalkozó fórumát, de már hetek óta csak error üzenetet ad. Mi történt a topikkal?
Minden jó, ha a vége jó!
-
atee_13
őstag
válasz wrongduke #14165 üzenetére
Konkrét cél még nem nagyon van, olyan játékokban gondolkoznék ami kontrollerrel jó játszani, autós kaland ilyesmi.
Majd igazodnék a lehetőségekhez amit elbír, de ha pl a 420m mitt úgyse nagyon bírna sok mindent akkor lehet az olcsóbb megoldást választanám.
A gépigény.hu n nézegettem 2010 körüliekből azért még bírna párat, de többnyire a 8 gb ram mellé már komolyabb vga teljesítményt írt mint a 420m.
Nem tudom, h a 2*4 dual chanel mennyire bővítené ki a játszható játékok listáját a sima 6gb al szemben.Van itthon egy dell g5 is ha komolyabb kellene. -Bár mióta megvan csak a Heros3 és az AOE2 ment rajta, asszony játszott valamelyik legoval- Csak én olyan retro feeling vagyok amikor újabbakkal próbálkoztam nem tudtak megfogni
-
wrongduke
aktív tag
válasz atee_13 #14164 üzenetére
Szia!
Mi a cél, mivel szeretnél játszani?
Ha a játék minimum rendszer követelménye nagyobb mint a géped hardverei, akkor felesleges a bővítés.
Ha retro gaming a cél, emulátorok (NES, SNES, N64, Atari, C64, Sega...stb), vagy ilyen 2000 környéke és korábbi játékok akkor szerintem ugyan úgy felesleges bővíteni, nyerni nem nyersz többet.[ Szerkesztve ]
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
atee_13
őstag
Sziasztok!
Bocsi, ha rossz a topik!
Van egy Acer Aspire 5742G-5463G32MN laposom. Korábban meghalt benne a HDD és most egy amolyan TV okosítóként használnám. Kijelzőt le is szedtem, h beférjen a tv alá és tetted bele SSD-t.
CPU: i5-460M
VGA: NVIDIA GeForce GT420M 1GB
SSD: Samsung 870 EVO
RAM: 1 + 2 GB DDR3-1066Amolyan játékkozol szerepkört is szánnék neki, mert van egy kontrollerem is korábbról. Amin vacillálok, hogy érdemes e 4+4 dual chanel RAM al bővíteni vagy elég csak pl egy mezei 4 gb és legyen benne 4+2.
Gépigényeket nézegettem, nyilván nem teljesen átfogóan csak amolyan szúrópróbaszerűen és ahogy nézegetem az a játék ami igényli a 8 gb RAM ot az jobbára a 420m nél komolyabb kártyát is igényel.
Árban nem lenne drasztikus éppen a különbség kb 5500 vs 14000, de ha % ban nem ad hozzá annyi pluszt vagy csak elenyészőt, mert akkor lehet maradnék az olcsóbb megoldásnál.Azt olvastam, h leginkább az integrált kártsánál van jelentősége a dual chanel megoldásnak.
Az én szituációmban szerintetek mit lenne érdemes alkalmazni?
-
De4d
őstag
Üdv. Nem rég kezdtem el a Preyt és valami iszonyat király és egyben nehéz is.
Nagyon kusza labirintus szerű a pálya, rengeteg titkos helységgel zárt ajtókkal. Lenne egy ami még viszonylag az elején van amin nem tudok bejutni, hátha tudja valaki aki jobban ismeri a játékot.
Viszonylag az elején a Psichotronika részlegen vagyok ahol egy bezárt ember sorsa felett ítélkezhetünk, vagy kieengedjük vagy a mimicek eledelévé tesszük. Nos itt pont van egy ajtó ami mögött egy kopogó szellem van meg pár "kincs" Na oda hogy lehet bejutni? Néztem pár videót de azokon már nyitva volt. Nem találok megoldást rá.Minden jó, ha a vége jó!
-
-
-
válasz peter889 #14156 üzenetére
Jól meg leget lenni HDD-ről, én a legtöbb játékomat arról futtatom, ráadásul 5400-asról, vagyis az átlag HDD-nél még lassabb. Csak olyan játékokat teszek SSD-re, melynél óriási különbség van töltési időben a HDD-hez képest.
-
wrongduke
aktív tag
válasz peter889 #14156 üzenetére
Szia!
10-120 Gb között, vagy több. Ma már az SSD ajánlott, viszont játéka válogatja, hogy megéri-e. Én csak HDD-t használok. Ahol el tudom képzelni, hogy előny az SSD, azok az egyszemélyes kampányos játékok vagy olyan egyebek, ahol sok a töltőképernyő.
Véleményem szerint csak játéra 1 Tb HDD-t ami gyorsabb, vagy minimum 500 Gb de abból is inkább 1 Tb SSD -t ajánlanék.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy a kb. 2-5 évvel ezelőtti játékok kb. mekkora helyet foglalnak el a háttértárolón?
És hogy ezeket általában lehet HDD-ről futtatni, vagy inkább SSD-re érdemes telepíteni?
Köszönettel várom a választ.
-
capulet75
addikt
Mindenhol ilyen, valahogyan ki kellene kapcsolni a godrays-t a fórumok szerint.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
wrongduke
aktív tag
válasz beyruth82 #14152 üzenetére
A srácok lehet mellé patch-eltek kicsit egy mosolygós szünet után, aztán jó lesz az úgy. Far Cry az egyik, Far Cry a másik is. Lehet tennék vele egy próbát én is, ha jönne egy videó, hogy a megszelídített farkas előbújik egy P90-nel. Tom Clancy's arcok is besegítenek a foltozásba. Esetleg lapul egy Pip-Boy valahol a fűben.
Mondjuk egy Primal Blood Dragon ötvözésEgyébként szerintem valami évszak követő cucc lehet. Inkább tűnik ősziesnek. Nem játszottam vele. Mondjuk ennyire nem mondanám kreatívnak őket, hogy ilyet bele merjenek rakni...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz capulet75 #14150 üzenetére
A far cry rajongoknak a new dawnnal az volt a bajuk, hogy az atomrobbanás utáni hope megye virágzott, tele volt elettel, gyönyörű szép színes világ alakult a romjain. Szerintem pont ez volt benne a jó.Nem egy a csontig lerágott posztapokaliptokus szürke kietlen világban lehetett kalandozni hanem egy egeszen meseszerű, rózsaszínes csodában.Pont ez volt a zsenialis.Aki meg atomhaborús tájat akar annak itt van a primal 😂😂😂
[ Szerkesztve ]
-
Trackmania-hoz hasonlóan billentyűzettel jól irányítható arcade autóst keresek win 10 alá. Van ilyen?
-
sensejke
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek!
Oriic: meló mellett huss és december van
ID: sensejkehun / steam: http://steamcommunity.com/id/Eeeyore
-
sensejke
aktív tag
Sziasztok!
Látom mostanság fog megjelenni a Halo: infinite és emiatt kérdeznem, hogy most mi a Halo multi amit sokan játszanak? Gondoltam előtte bemelegítésként játszanék vele, de nem találtam meg melyik lenne.
ID: sensejkehun / steam: http://steamcommunity.com/id/Eeeyore
-
wrongduke
aktív tag
válasz Yodafon #14128 üzenetére
Brink ?
Hogy ne csak kötözködés legyen benne, ami hasonló volt nálam az Sanctum 2 és TRON játékok. Az efféle futurisztikus letisztult világban játszódó játékot nem nagyon láttam, open world stílusban meg egyetlen egyet sem. Azért még gondolkodom, de nem hiszem, hogy van ilyen. A legközelebbi szerintem is a Mirror's Edge, valamint néhány részlet az Assassin's Creed-ekből.
[ Szerkesztve ]
-
Wlac
Ármester
válasz Yodafon #14139 üzenetére
Esetleg még "fényes jövő városos" kategóriába esik még:
- Remember me
- The Longest Journey trilógia (csak az első point and click, a többi "sétálós")
- Detroit: Become Human
- Deus Ex sorozat
- Mass Effect sorozat (bár ez csak részben városos, inkább űr/idegen bolygók)
- Beyond Good and EvilÍgy kapásból ennyi jut eszembe.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
őstag
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Van két lányom akik már megörjitenek valami robax vagy mivel , ami valami robloxhoz kell Azt szeretném megkérdezni hol tudok én olyat venni? Továbbá fontos lenne hogy biztonságos legyen. Olvastam olyat hogy valaki egyszer vett, és havonta vont le a játék a kártyájáról pénzt stb.. Elnézést de semmi sem értek hozzá, csak szereténk venni megbízható helyről 2x800robaxot vagy mit. Köszönöm szépen
-
Yodafon
senior tag
Van olyan jatek ami nyilt vilagu es ilyen csillivilli, utopisztikus jovoben jatszodik? Tehat nem olyan getto mint a Cyberpunk.
Olyasmi mint a Tomorrowlandben levo varos (31:10-tol):
https://videa.hu/videok/film-animacio/holnapolisz-2015.mp4-12-even-aluliak-szamara-a-megt-1No3TIed2smXUvu5
Vagy esetleg tud valaki olyanrol hogy tervben van?I'm gangsta!
-
Lews_Therin
friss újonc
Köszönöm szépen a válaszokat! Hasznosnak érzem őket, ezekre a játékokra nem gondoltam volna magamtól.
-
Wlac
Ármester
válasz Lews_Therin #14124 üzenetére
Én a Remnant: From the Ashes-t randomokkal játszottam sokáig. Ennek már másfél éve mondjuk, nem tudom, hogy mekkora az aktív játékosbázis, de tekintve hogy az elmúlt 2 hónapban az Anthemben és a Mass Effect: Andromeda multiban is simán találtam játékosokat, nem hiszem hogy gond lenne.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Golden9
veterán
-
Lews_Therin
friss újonc
Sziasztok!
Szerintetek van mostanában olyan Diablo vagy Borderlands stílusú, pár fős csapattal együtt játszható játék, amihez viszonylag könnyen lehet csapattársakat találni? Internetes fórumokon szeretnék hasonló játékok iránt érdeklődő embereket keresni, de az esetek 99 százalékában CS: GO, Fortnite, Valorant és ilyesmik vannak, ezekhez pedig már nincs kedvem.
-
morfondőr
őstag
válasz Heimdallr75 #14122 üzenetére
Én is Kart játékot ajánlanék, aminél az etalon a Mario Kart, de az csak Nintendo platformon érhető el. PC-n:
Team Sonic Racing
Sonic & All-Stars Racing TransformedSteam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Golden9
veterán
válasz Heimdallr75 #14111 üzenetére
Szia!
Három éves kor felett ajánlottak.
MudRunner. Most 80%-os leárazással adja a Humble.24.99€4.99€
SnowRunner[ Szeretkezve ]
-
válasz Heimdallr75 #14117 üzenetére
Épp meg lehet venni olcsón bundle-ben: https://www.fanatical.com/en/bundle/indie-legends-bundle-xi [link]
-
VinoRosso
veterán
válasz beyruth82 #14115 üzenetére
Ha a topic témáját nézem biztos, hogy nem volt helyén való a válasz.
Ha viszont azt nézem, hogy holnap reggel is tükörbe akarok nézni akkor nagyon is helyén való volt.
Én ugyanis nem tudom nyugodt szívvel ajánlani, hogy egy 4 éves gyerek nyáron a gép előtt kockuljon. Erre lehet azt mondani, hogy az én hülyeségem, de ha megkérdezel egy gyerekorvost vagy még inkább egy gyerekpszichiátert arról, hogy mennyi az ideális képernyő előtt töltött egy 6 év alatti gyereknek, akkor ne lepődj meg, ha azt fogja mondani, hogy nulla...
Én nem vagyok a videójátékok ellen, imádok játszani, napi több órát játszom nagyon nagyon rég óta, de pontosan ezért ismerem a veszélyeit is . Még azt sem mondom, hogy egy 4 éves gyerek ne játsszon egyáltalán. De ne nyáron, amikor aktív mozgással is könnyen le lehet kötni.
Persze sokkal egyszerűbb letenni a gép vagy a telefon elé, hogy azt nyomkodja mert akkor nem kell foglalkozni vele, elvan magában. Csak aztán akkor ne csodálkozzunk, hogy miért van ennyi elhízott, rossz tartású, motiválatlan, dopaminfüggő, érzelmileg sivár szociális és mentális problémákkal küzdő, életre alkalmatlan hópihe mindenütt, akikkel szemben nem lehet még egy csak némileg kritikus véleményt sem megfogalmazni, mert rögtön a személyes támadásnak veszik a segítő szándékot is... -
veterán
válasz VinoRosso #14112 üzenetére
🤣🤣🤣
Nem semmi vagy hogy másnak osztogatsz tanácsokat, hogyan nevelje a gyerekeit.Van biztos ilyen jellegű fórum is itt a lapcsaládnál, vagy nyiss te egy "Hogyan neveljétek a gyerekeiteket VinoRosso életvezetési tanácsadó szerint" címmel.Ebben topicban a feltett kérdésnek megfelelő témájú válasz a helyénvaló.
Agyam eldobom 😂😂😂 -
VinoRosso
veterán
válasz Heimdallr75 #14113 üzenetére
Jótanács volt. De ha nem, hát nem.
-
-
VinoRosso
veterán
válasz Heimdallr75 #14111 üzenetére
Mostanában leginkább ne a kormányt tekergesse, hanem menj ki vele a szabadba labdázni, úszni, fogócskázni.
Kormányt tekergetni ráér majd akkor amikor nem lehet kimenni az időjárás miatt, vagy mert lezártak megint mindent...
-
Heimdallr75
őstag
Sziasztok,
biztos nem a jó topicot választottam, de jobb helyet nem találtam.
Segítséget kérnék, mivel elég ritkán játszom már. Kérdésem amiben segítséget kérnék a következő lenne.
Pici fiú imádja az autókat, 4 éves, előkapartam a kormányt a szekrény mélyéről, és nem tudom milyen játékot tegyek fel. a lényeg hogy számára is átlátható legyen, leginkább csak a kormányt keljen tekergetniالغريبة في هذا الكوكب
-
VinoRosso
veterán
Köszönöm a válaszokat!
-
wrongduke
aktív tag
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok!
Egy ismerőssel aki tőlem távol lakik szeretnénk dyna blastert/bombermant játszani. Nem tudja valaki, hogy van-e erre lehetőség online valahol (böngésző vagy mobil app)?
-
Apollo_21
addikt
válasz esezmiez #14104 üzenetére
Igen, ez rendben is van.
Általános hasznos/hasztalan grafikai opciók után kutatok hogy valahol van-e leírás hogy mi az ami csak + erőforrást használ de képi élményt nem ad.
Ezektől az opcióktól vállnék meg hogy optimálisabb legyen a használat.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
válasz Apollo_21 #14101 üzenetére
De pont azt írom, hogy sok játék teleírja a memóriát akármennyi van. ettől még nem fogja jobban hajtani a vga-t. Ez olyan, mint az android. Minél töb ramod van, annál többet használ belőle.
GTA5-ből meg ne indulj ki, szar az egész úgy, ahogy van. Még a tiednél többször erősebb gépeken is visszaesik sokszor a teljesítménye.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Ezt most vagy nemértem vagy akkor rosszul irtam
Tehát nem az a baj hogy 100% kivan használva, hanem hogy kis fing játék és 11g-t majdnem lerabol a semmire, közbe egy Doom Ethernal vagy FH4 simán elvan 7-8al ha, szénné állitom akkor is.
Vsync nem kell mert az elég ótvarul megy. Ha limitálom is ugrál mintha nem birná a gép.
GtaV mint jelenleg fájó pont szeret beesni 40fps-re is 1-1pillanatra, pedig a hw simán elviszi.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest