- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
félisten
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
zibo73
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémán van,hogy a gépem mikor ki kapcsolja a monitort töbször nem tudom visza kapcsolni hiába mozgatom meg az egeret.Csak újra indítás segít.A HDD led is kialszik ilyenkor.A gép az adatlapomon.
Köszi! -
dobobazsy
őstag
sziasztok!
adott egy ASRock H61M-GS-B3 alaplap.
kb 2 hónapja BIOS-t frissítettem, mert láttam, hogy van újabb verzió.
sikerült is, azonban azóta instabillá vált a gép.
először azt hittem az oprendszerem rakoncátlankodik, nemrég sort kerítettem egy teljes újratelepítésre.
egy darabig jóvolt, azonban megint visszatértek a kékhalálok.
BIOS frissítés előtt belefért némi alulfesz is a procinak, már aztis visszavettem mégis kékhalálozik random időközönként.
a kérdés: visszafele is működik a BIOS frissítés? ugyanazzal a módszerrel vissza tudom rakni a régebbi BIOS verziót?köszönöm szépen előre is!
-
dobobazsy
őstag
válasz Balathruin #33910 üzenetére
köszi!
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Frissítettem a Gigabyte H87-HD3 alaplapom bios-át, ( hogy miért azt ne kérdezzétek, mert nincs rá ésszerű válasz, unatkoztam ) F6-ról F8-ra. Csak az új Grid-el játszom ,de mióta frissítettem a biost állandóan behal a játék. A játékot, és a VGA drivert már újraraktam, de nincs változás.
Megpróbáltam visszatenni az F6-os biost, de ezt írja :
Vissza lehet valahogy tenni ? Egyáltalán lehet köze a bioshoz a gondomnak ?Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
BlackSoft
addikt
válasz rostiron #33916 üzenetére
Ott írja szépen, hogy milyen módokon lehet flashelni az adott verziót. Mondjuk win-ből megcsinálod és kész. Én gagyibájt lapoknál mindig win-ből csináltam, és jó volt, szedd le az oldalukról a bios flashelős progijukat.
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
BlackSoft
addikt
-
Szatesz.
aktív tag
Sziasztok!
4 napja nem ültem gép elött erre jövök haza bekapcsolom de semmi nem történik!
Szétszedtem az egész gépet asztalon össze de még a ledek sem kapcsolnak fel az alaplapon. Probáltam , hogy nem e a táp rosz és amikor a pwr on- t összezártam akkor felpörgött 1 másodpercre a ventije aztán leállt.
Lehet hogy azért mert nem volt rádugva semmi más a tápomra! Az alaplap olyan mintha semmi áramot sem kapna!
Mit próbáljak még meg illetve így biztos hogy a lap rosz? Mert sajnos nem tudok szerezni kölcsön semilyen alkatreszt!
Előre is köszi a segitseget! -
senzaj
senior tag
Hali!
Feltettem a win 8.1 prot és ha feltelepítem a soundmax drivert, akkor nincs hang, ha meg az alap windowsos van csak fent, akkor fos a hang, nincs mélynyomó és rendes 5.1 hatás. Alaplap: asus p5q deluxe.
Need help!!! -
félisten
válasz Szatesz. #33926 üzenetére
Azt kell kipróbálni, hogy a zöld (ha nincs zöld, akkor esetleg lehet szürke is) és egy fekete tüskét csipesszel, vagy bármi fémmel összezász, amikor minden le van húzva a tápról. Folyamatosan összezárva kell tartani.
Így pörög a táp? Esetleg egy ventit rádukhatsz ha van ilyen átalakítód.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz Szatesz. #33932 üzenetére
Okés, csak azért írtam, hogy próbáld meg így, mert nem tudtam, hogy csak egy pillanatra érintetted össze a pólusokat, vagy folyamatosan.
Elvileg a legtöbb táp valami alap sebességen forog akkor is, ha nincs terhelés, de elképzelhető olyan táp is, ami nek megáll a ventije, terhelés nélkül.
Így nehéz lesz. Winyót nem biztos, hogy mernék kötni rá, ha drága vagy fontos adatok vannak rajta, de ha van olyanod, ami nem értékes, akkor kipróbálhatod, esetleg valami optikai meghajtó, vagy venti is segíthet beindítani, ha tényleg ilyen a táp, hogy terhelés nélkül teljesen leáll a ventije.Mérőműszered van? Esetleg megnézheted, hogy bekapcsolva van-e 5V, vagy 12V pl. egy molex csatin.
Ha nincs, akkor muszáj lesz valamit rákötni, hogy kiderüljön, hogy jó-e. Enélkül nincs tippem, hogy mi alapján lehetne biztosan megállapítani.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Szatesz. #33935 üzenetére
Ebből én egyértelműen táp hibára gyanakszom.
Milyen márkájú?
Gyenge minőségű táp esetén annak is komoly az esélye, hogy valamelyik alkatrészt magával vitte.
Reménykedjünk, hogy Nálad, nem történt ilyen.[ Szerkesztve ]
-
cynric
tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyre írok, de valami gáz van a géppel.
Ha 5 percig nem történik semmi a gépen, ami hanggal járna (zene, facebook hang, vagy csak simán hangerő állítás) akkor úgy néz ki, mintha ideiglenesen lekapcsolná a gép a hangkártya részét és a gépre kötött házimozi mélynyomója elkezd monoton zúgni, pont úgy, mint amikor bootol a gép. Ha elindítok valamit, ami zenével jár, vagy módosítom a hangerőt vagy csak bemegyek vezérlőpultba és rányomok a hangra, megszűnik a zúgás.
Másik érdekesség, hogy érintőpaneles billentyűzetem van, aminek a panel része hasonlóan nem működik néha, de ha módosítom a hangerőt, újra életre kel.
Rendszer: Windows 8.1
Alaplap: P7P55-LX
Bill: MadCatz Cyborg V.7Bármi ötlet?
Előre is köszi!
7lövetű konyhakés
-
spanglee001
addikt
kihalt az alaplapom valszeg. sabertooth fx 990 r2.
a játék kifagyott, reset segített csak, az alaplap cpu hibát jelez, a cpu-nak semmi baja néztem másik gépben.
cmos reset volt, áram ki be stb, de semmi nem pupos törött repedt sehol
egyéb 5let valakinek?
gari van rá viszem vissza holnap, egy éves a lap gondolom mivel elhúzódik a dolog ezért vennem kell egy ugyanilyen lapot, mert erre csináltam vizes blokkot.netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szűkségem, szert tettem egy 500GB-s vinyóra, de a gépem nem akarja felismerni, Az létezik, hogy azért, mert öreg az alaplap és esetlegesen csak a sima SATA-t kezeli, a II-t már nem? Ilyen alaplapom van jelenleg, felpörög, de nem ismeri fel a gép. Köszönöm válaszotok előre is!
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz Balathruin #33942 üzenetére
Sajnos csütörtöknél előbb semmiképp, ezt az új vasba terveztem. Csak gondoltam azért kipróbálom. Elvileg a mostani is Sata 2, csak az 80Gb-s.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
spanglee001
addikt
válasz spanglee001 #33939 üzenetére
Evvel a lappal van valakinek tapasztalata?
A saber 990-em kihalt, ez váltja, aztán ha kijött agariból eladom a sabert ha ez beválik.
Mennyire melehszik ennél a vrm? Mert az asussnál nem ártott rá a víz, mert a procitól 15-20 fokkal melegebb volt a vrm.
A tápegységen ha felkapcsolom a kapcsolót lenyomja abiztosítékot a lakasban, de utánna fenyomom a biztit és üzemel rendesen a táp, csak ha a hátulján kapcsolom akor van ez esetleg ez vághatta tönkre a lapot? Kb 1 éve ilyen a táp, mondjuk csak vizfeltöltéskor tünt fel, hogy a biztit lenyomja 1200w chieftek táp.netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
spanglee001
addikt
válasz spanglee001 #33944 üzenetére
Az is a lényeg, higy elfelejtettem aktívra tenni a ventiket ajáték alatt, és felment a víz 50 fokra ami hűtötte az alaplapot is, amikor lefagyott a gép inkább ez a baja mint a táp
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Visszatérve a tegnapi problémára: Elképzelhető, hogy a BIOS miatt nem ismeri fel a vinyót a gép? Mert akkoriban azt hiszem nagyon nem voltak 500GB-s vinyók és nem is biztos, hogy a gyártó felkészítette a deszkát ezekre.
Sic Parvis Magna
-
04ahgy
nagyúr
válasz 30z.Samu #33941 üzenetére
Sajna lehetséges, hogy túl új a HDD a laphoz. Keresztpróba kellene: a HDD-t újabb lappal, a lapot régebbi HDD-vel kellene megnézni.
(#33944) spanglee001: Itt a fórumon bizonyára ismernek annyira, hogy tudják rólam, nem jövök zavarba, ha tuningról van szó. De ezeket a tévhiteket, miszerint vizet a VRM-re, és minden meg van oldva, nem tudom megérteni. A VRM tranzisztorai rá vannak forrasztva a lapra. A lap réz(tartalmú, többrétegű), a FET alja is réz. Ezek jól vezetik a hőt, az alaplap NYÁK-ja pedig szétteríti. A FET-ek teteje pedig mű
gyanta, fekete. Azaz műanyag: [link]. Még ha a jobbik hővezetésű fajta is, akkor is jócskán lemarad a fém mögött. Logikus következtetés tehát, hogy az alaplapot magát kell hűteni, és nem rápakolni XYZ dolgot a tranzisztorok tetejére. Légáram kell. A házhűtés nem elég, főleg, hogy a felpakolt vizesblokk még tovább gátolja a megfelelő, NYÁK szinten jelen levő légáramlást.Summa summarum: a fémkupakos tranzisztorokat felvonultató VRM ([link]) esetében látom csak realitását a Vizet a VRM-re! koncepciónak, de ez alaplapok esetén meglehetősen ritka. Más esetben többet árt, mint használ, és még a vízkörben is felesleges ellenállást jelent. Oda kell támasztani egy ventit, és kész.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
spanglee001
addikt
válasz 04ahgy #33947 üzenetére
Lehet higy igazad van, több fórumon is ventivel toldották meg, de volt ahol vízzel.
Viszont vízzel sokkal jobbak ahőfokok hővezetés ide vagy oda, a hőmérő nem viccel.
Az is igaz, hogy nemakartam a lapot hűteni, de amikor a proci vizezve lett, és nem fújtventi közvetlen a vrmre bejelzett a lap hogy melege van pedig a házban elől hátul volt venti, tipushiba ez a saber 990 nél, emiatt jött a víz rá. Ma veszek új lapot, asrock 990 extreme9 mivel ez megeszi a kis 8350 em vacsira, szerintem nem is fog melegedni, és nem kell külön hűteni, a lapot. Viszont a vízblok kitakarja a vrm-et és nem tud hülni , akkor a gyári passzív kerámia borda az jobb kenne mint egy aktív hűsítő fémdarab nemértek hozzá nem szoktam tuningolni, a lényeg minden 50 fok alatt legyen ne legyen porszívó hangja, alapjaraton had menjen az eleg mindenre[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz MiklosSaS #33898 üzenetére
Vegul nem Crucialt rendeltem mert nem volt belole hanem Samsung EVO 120-ast.
Az alaplap nem tetszik....olyan helyen vannak a csatlakoztatok hogy siralmas...a hang az eleg gyenge rajta...jobban melegszik benne minden mint a jo kis gigabyte lapban.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
04ahgy
nagyúr
válasz spanglee001 #33948 üzenetére
Igen, nem véletlenül oldották meg plusz ventivel. A CPU hőfok jobb, a VRM hőfokot meg nem tudod mérni. A szoftveres kiolvasás meg nem hőmérő.
HGYu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- Renault, Dacia topik
- Energiaital topic
- Spórolós topik
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest