Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz BomiBoogie #36199 üzenetére
A GPU-összekötő cókmókok pont akkorák, hogy két slotnyi távolságba íveljenek. A középső az.
Szerk: imádom, amikor majdnem 100 hsz-t kihagyok
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
IstvánLászló
senior tag
válasz BomiBoogie #36231 üzenetére
BomiBoogie
Most tudok válaszolni köszönöm az információt.
Köszönöm segitségedet.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz BomiBoogie #36224 üzenetére
Köszönöm válaszodat.
Késön vettem észre hogy rosszat irtam,mégegyszer elnézésedet kérem szépen ezuton is.
Mennyire stabil terhelés alatt rendesen gond nélkül müködik megbizható alaplap,nem fagy vagy hasónló jelenséget tapasztaltál esetlegesen.
A hűtése jó a csippeknek erre gondoltál szerintem jó hir.
Konfig váltáson gondolkodom ezért érdeklödtem.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
A PCIe 3.0/2.0 x16 oda van gyárilag irva slot mellé vga kártyádnak a heje.
A kis rövid slot PCIe x4 kártyákhoz való.
A másik ketö egymás mellet normál slot pci
Szép dizájnos elrendezézü alaplap.
Csak kérdezem hütései mennyire melegszenek,mijen stabill.
-
Balathruin
veterán
válasz BomiBoogie #36215 üzenetére
Nem, csak ki kellett jelentkezni és menni.
-
Teaway
veterán
-
vinibali
őstag
válasz BomiBoogie #36205 üzenetére
nem szokott elfogyni, még 2.0 x8-as kondigurálás esetén sem a sávszélesség. akármelyikbe rakhatod...
[link]BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
Balathruin
veterán
A legfölső 3.0/2.0 x16.
A másik 2 pedig x8. Középső 3.0/2.0, alsó pedig x4 módban tud üzemelni és csak 2.0.
Korlátozás nem sok helyen fordul elő, de láttam már játékot ami nagyon erősen sávigényes.[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Ha a világosban van egymagában egy VGA, akkor az x16.
A sötétbarna mindig csak x8, ha magában teszel bele VGA-t, akkor is. De ha a sötétben van VGA, akkor a felső is lekapcsol x8-ra. Látszik még a képről is, hogy csak a felében van érintkező, így fizikailag nem lehet több sosem, mint x8.
Az alsó (fekete) az a PCH-ból kap sávot, az mindig x4.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
vinibali
őstag
szerintem fentről lefelé csökkennek a sávok, x16-os méretű csatin belül
szerk.: 36.oldal[ Szerkesztve ]
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
04ahgy
nagyúr
válasz BomiBoogie #33733 üzenetére
Lehetséges, hogy a CPU hűtő (főleg, ha CoolerMaster) hátlapja beakad a kereszttartóba... Ekkor oldalirányú mozgatást enged, és kicsusszanhat. A legbiztosabb persze, ha leszereled.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
nindzsavagyo
tag
válasz BomiBoogie #31973 üzenetére
Én kérek elnézést mert túl gyorsan akartam választ kapni és rosszul tettem fel a kérdést.Nézegettem a bios beállításokat de nem tudom hogyan kell,ez a problémám
[ Szerkesztve ]
-
nindzsavagyo
tag
válasz BomiBoogie #31773 üzenetére
Igen már itt van a lap.
Tuningolni nem akarok így azt kihagynám nekem elég ha belekóstolhatok egy-két játékba.És hogy stabilan fusson az egész gép.
Hűtéssel lehet megbirkóznék egy Scythe Mugen 4 alá akarom tenni a leendő cpu-t.Köszönöm a villámgyors választ
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #31613 üzenetére
Ha egyszer ezt definiálták neki a szabványban. De igazán csajos színe a mikrofon bemenetnek van.
-
jim bcs
nagyúr
válasz BomiBoogie #31613 üzenetére
van annyi lehetőség hogy csak tudd eldönteni mit akarsz, a tárház óriási
bár én erre szavazok
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
tankal
tag
válasz BomiBoogie #31580 üzenetére
+1 neked Én is sokat filóztam egy a lényeg hogy fejleszthető legyen mert ha mellé is nyúl az ember tud majd később javítani!
-
Zoli54213
aktív tag
válasz BomiBoogie #31563 üzenetére
De, két kártyát vettem , hogy cf-be tegyem. Ez az alaplap olyan, hogy ha 1 kártyát teszek bele ebbe a pci-e foglalatba ajánlott tenni:
Viszont ha 2 van benne, akkor ebbe a kettőbe:
Felettük van egy molex csatlakozó, azt természetesen bedugtam. A 2db R9 290 cf előtt 2db HD7970 volt cf-ben ugyanebben a 2 sínben, semmi bajuk nem volt.
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
Zsocy155
őstag
válasz BomiBoogie #31334 üzenetére
Oké, köszi szépen!
-
Zsocy155
őstag
válasz BomiBoogie #31332 üzenetére
Pont a fele mint nekem, akkor valami nagyon nem oké.
-
Gasszi
csendes tag
válasz BomiBoogie #26927 üzenetére
Értem, köszönöm az infót!
-
Gasszi
csendes tag
válasz BomiBoogie #26923 üzenetére
De az újabb videokártyák már mind 3.0 támogatottságúak, és azáltal meg lekorlátozódik ha egy 2.0-ás lapba tesszük bele.
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
-
pcgamer01
senior tag
válasz BomiBoogie #25717 üzenetére
Egy Asus A8N SLI a vganak nem kell külön tápcsati
És van egy Msi P6N Platinum ami azt produkálja hogy:Összerakom műxik xp telepítés végén elmegy a kép és újraindításnál is ugyan ez de ha mindent kiszedek és és vissza akkor megint elindul de ugyan addig :S
Erre esetleg valami?Samsung Galaxy S10+
-
pcgamer01
senior tag
válasz BomiBoogie #25715 üzenetére
nem úgy gondoltam..
hanem a pci-e foglalatból nem kapja meg az áramot.Samsung Galaxy S10+
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz BomiBoogie #25709 üzenetére
De jó hogy mióta megjelent ez az "i" sorozat azóta nem tudok semmit az Intel-ről. Mert AMD-s lettem.
Smoke some weed nigga!
-
Nunder
őstag
válasz BomiBoogie #25707 üzenetére
Jól tudom, hogy a lap cserére szorul, ezért is írtam, hogy addig kellene valami alternatíva, amíg nem szerzem be a másikat.
Akkor egy Z77-es széria jó választás lenne?
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Atika_No1
csendes tag
válasz BomiBoogie #25340 üzenetére
Amikor a gép indul!
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Atika_no1
-
degu
senior tag
válasz BomiBoogie #25154 üzenetére
Ugyan nem az én felvetett kérdésem volt,de én is ezt sugalltam a kérdezőnek!
verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #25105 üzenetére
A teljes hidegindítás, azaz a kikapcsolt tápról való indulás nem ugyan olyan, mint a leállított gépről való indulás.
-
joccadoki
senior tag
válasz BomiBoogie #25102 üzenetére
hát a kolléga (nem megbántásból) nem jól mondja, ugyanis a tápnak nincs kötelességében áramtalanítás után áramot bisztosítani.... itt inkább alaplapi/ bios gondok vannak, ha vannak. ugyanis ha a tápot áramtalanítod akkor a gép teljesen leáll. (modemen jól megfigyelhető ha közvetlen kapcsolat van a géppel) hiába kap újra tápot, csak életfontosságú dolgokat kapcsol be ami az indításhoz szükségesek. de azért nézd meg hogy más beállítás nem veszik el, mert lehet elemet kell cserélni. De Így utólag... Miért jó ha spacera bekapcsol?
"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
Rico83
tag
válasz BomiBoogie #25100 üzenetére
Az ilyesmi eddigi észrevételem szerint nem bios hanem tápfüggő,próbáld meg egy másik (talán minőségibb??nem is tudom..)táppal.
Mivel a piros tablettákat is vényre adják már...így Neo-ra sem számíthatunk!
-
Dominiator
aktív tag
válasz BomiBoogie #24390 üzenetére
Csak a 2x2 gpu miatt nem fog reklomálni?
Who's the bigger hero who lives or who want to live?
-
Tarill
őstag
válasz BomiBoogie #24290 üzenetére
most is csak ennyit tudok hiába a z-s lap, a proci nem unlockolt de 3.4 helyett 4ghz-t még így is ki lehet hozni könnyen ami nekem elegendő bőven
-
petpalack
csendes tag
válasz BomiBoogie #24230 üzenetére
Melyik?
Várj több info:
Saját gépem: Gigabyte EP 45 extreme, Intel core duo E7500, 4GB ram, HD 6770 1gb vgaKollégám eladná a gépét és az előbb említett alaplap van benne és érdekelne a cserélve jól járok-e és és az ára is mert ha nem járok jól akkor nem magamnak venném meg?
Üdv -
Gaben92
őstag
válasz BomiBoogie #24218 üzenetére
Mert nem akartam hülyeséget mondani, szóval javítsatok ki ha tévedek.
Na szóval takarítottam itthon, és a 286-os, 486-os procik mellett előkerült egy komplett 386-os gép. Szétkaptam kicsit, és meglepődtem. Legalábbis Én még nem láttam olyan 386-os alaplapot amire közvetlenül csatlakozik rá az IDE HDD, meg az FDD is. A hátuljára meg rá van integrálva 2 soros, és egy párhuzamos port a VGA, és a billentyűzet csati mellett. Ellenben 1 darab bővítőkártyának (nem tudom a csatlakozó nevét ) van hely rajta csak, igaz abba van egy elosztó ami 5 felé osztja.
Eddig bármilyen 386-os alaplapot láttam az bővítőkártya helyekkel elég durván bővelkedett, viszont semmi se volt rajta. Én láttam keveset, vagy tényleg furcsa ez az egész?
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
baboss
őstag
válasz BomiBoogie #24143 üzenetére
Alaplap - ASUS CROSSHAIR FORMULA Z
CPU - AMD FX 8350
RAM - DDR3 KIGSTON HYPERX PREDATOR 2X 4 GB 2400 MHz
TÁP - CORSAIR GS 800
HDD - 3 DB Western Digital Caviar Green 2TB
SSD - OCZ RevoDrive 3 X4 PCI-Express SSD 240GB- OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 60GB
VGA - ZOTAC GeForce GTX 480 / ASUS GeForce GTX 480
VÍZHŰTÉS - CPU-VGA-MEMÓRIA-ALAPLAP
MORA 2 RADIÁTOR-LAING PUMPA TUNING TETŐVEL-PLEXI CSÖTARTÁLY
HÁZ - AEROCOOLSTRIKE X AIR
USB 3-AS KÁRTYA
ELŐLAPI VEZÉRLŐ - AEROCOOLSTRIKE X[ Szerkesztve ]
-
sakkay
aktív tag
válasz BomiBoogie #23956 üzenetére
Köszi. Ezen proci esetében kb. mennyire lehet számítani? Csak nagyságrendileg kérdezem-ezzel az alaplappal, meg mondjuk egy nagyon jóval.
-
pengegyerek
aktív tag
válasz BomiBoogie #23924 üzenetére
Igazából nem váltani akarok vagy ilyesmi csak érdekelt, mert a mai nap nosztalgiáztam kicsit és nem emlékeztem, hogy létezik e olyan LGA 775- ös lap ami tartalmazza az újabb szabványokat.
"Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."
-
tag
válasz BomiBoogie #23080 üzenetére
Gpu-z.
Eladó cuccok: https://tmy.hu/KmPTojx1 Megbízhatóság: https://tmy.hu/TQxq
-
mSchumi87
senior tag
válasz BomiBoogie #22953 üzenetére
Sziasztok Asus Fan Xpert2-be hogyan tudom kézileg álitani a CPU ventik fordulatát? Mivel elég hangosnak tunnek így automatán. Koszi
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #22839 üzenetére
"Alaplap neve Asus P8H61-M LX3 Plus R2.0"
Nem első eset, hogy ilyesmiről hallok Asus UEFI-s lapok esetén.
-
apeelme
addikt
válasz BomiBoogie #22827 üzenetére
Most tényleg 404...biztos karbantartás vagy mi...egyébként Thermaltake LitePower W0311RE 430W
[ Szerkesztve ]
-
apeelme
addikt
válasz BomiBoogie #22825 üzenetére
Köszönöm a gyors segítséget, és hogy megerősítetted a feltételezésemet. Természetesen tuning mellőzve.
Talán annyit még megkérdeznék így off-ban hogy mekkora tápot érdemes mellé venni. Csak integrált vga lesz használva, max. 2db 3,5"-es, 1db 2,5"-os hdd-vel. (esetleg olcsó megbízható márka) 400-450W elég?[ Szerkesztve ]
-
apeelme
addikt
válasz BomiBoogie #22823 üzenetére
Természetesen az eladó mondta hogy nem ajánlja, megy vele nyögvenyelősen de hamar meg fog halni mert izmosabb lap kellene alá. Kérdés hogy vki ténylegesen találkozott-e már ilyen kombinációval és/vagy hibával. 4100 csak kevesebb mag, magasabb órajel de ugyanakkora fogyasztású (max.95w) nemde? Akkor 6100nak is mennie kell(ene) simán.
Sztem le akar húzni...
[ Szerkesztve ]
-
KiSSuE
tag
válasz BomiBoogie #21925 üzenetére
Csak pusztán érdeklődtem. Mind2 alaplap rossz. Ill az egyiken csak az egyik kondi szált el a proci mellett. Ha azt kicserélem akkor még működhet az alaplap? Amúgy úgy szált el, hogy kiszakadt.
[ Szerkesztve ]
A szex olyan, mint egy számítógépes játék: A szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, a kevésbé szerencséseknek stratégiai, a pecheseknek meg szimulációs.
-
KiSSuE
tag
válasz BomiBoogie #21882 üzenetére
nLite-val csinálva.....
A szex olyan, mint egy számítógépes játék: A szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, a kevésbé szerencséseknek stratégiai, a pecheseknek meg szimulációs.
-
Apollo_21
addikt
válasz BomiBoogie #21882 üzenetére
Gondolom ilyen..xp szerkesztősdivel átvariált Xp lehet, milyen programokat szoktam használni cimű fabrikálás..ésakkor már azonnal felmennek az adott külső kis segédprogik..amik meg nemkellenek kivannak véve. Elsőkorbe erre gondolnék.
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Berguson
tag
válasz BomiBoogie #21570 üzenetére
Ok koszi a segitseget!
Van mas is,ami meg kicsit aggodalomra ad okot. A napokban vettem ezt a lapot egy sractol.
Mikor a lapert mentem,akkor szerelte ki a hazabol a lapot. Lattam,hogy ezek a kis ondarabok
mallottak le a laprol. O meg egy mozdulattal lefujta oket,ra a lapra,az elektronikara az alkatreszekre.
Gondolkodtam hogy szolok neki,de aztan nem tettem,hogy ez igy nem oke,mert azok a kis ondarabkak
vezetik az aramot,es nem hianyzik nekem egy rovidzarlat.
Mivel ma szeretnem beszerelni,suritett levegovel tudok rajta segiteni?Vagy ti ilyenkor mit csinalnatok? -
brown26
tag
válasz BomiBoogie #21552 üzenetére
Köszönöm
-
komika91
csendes tag
válasz BomiBoogie #21461 üzenetére
Köszi az ötletet... de ezt is probáltam már...és a hiba fent áll!
-
Rockland
tag
válasz BomiBoogie #21383 üzenetére
értem, köszi
-
aleister
veterán
válasz BomiBoogie #21370 üzenetére
Köszönöm a választ!
Kb erre számítottam az AM2-AM2+ kapcsán.Még annyi kérdésem lenne, hogy chipsetek terén a 970 és 990-es között van valami lényegi különbség? Itt úgy látom, hogy leginkább a CF lehetőségében tér el a kettő (a 980G-ben meg van igp).
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz BomiBoogie #21368 üzenetére
Nem bővíteni akar, csak -mint írtam- elhalálozott az mbo-ja.
Akkor -ha jól veszem ki a szavaidból- érdemes AM3+-ost venni, mert menni fog benne a jelenlegi cpu, és nyitva lesz az út egy esetleges fejlesztésre?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
msgt.fubar
senior tag
válasz BomiBoogie #21242 üzenetére
Windowsban még nem néztem, a bios lesokkolt teljesen. Este megnézem Windowsban is, de ott is ugyanazokból a szenzorokból dolgozik, nem?
gottagofast
-
Hardver Arc
senior tag
válasz BomiBoogie #20949 üzenetére
jah nem. én akarom eladni
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz BomiBoogie #20714 üzenetére
Az ASUS honlapokon lévő drivereken kívül semmi többet, alig 2 hetes ez a rendszer, még teleszemetelve sem lehet. Egyébként induláskor nekem sincs ott, csak később jelenik meg. Mindegy, most felraktam a frissebb verziót belőle az Intel oldaláról, azóta még nem csinálta.
joccadoki: Nem tudom
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
joccadoki
senior tag
válasz BomiBoogie #20707 üzenetére
át is nevezhetjük ezt a topicot Tanulj fórumozni topicnak
"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
Aryon87
félisten
válasz BomiBoogie #20702 üzenetére
Elnézést mobilról irok, es közben dolgozom... A helyesírással van a baj?
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Belako
tag
válasz BomiBoogie #20644 üzenetére
Nem volt reboot elindítottam ment kb 2percet és zúgott 10mp-ig abbahagyta és ment tovább. Nem produkált hibát, csak zajt semmi egyebet. De még az is lehet hogy a venti zörgött bár erre nem vennék mérget.
[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot! Zsírszalonna nincs a tepertő kincs! Mindenki a maga szerencséjének a pogácsa
-
jejike
tag
válasz BomiBoogie #20387 üzenetére
sajnos a gép nincs itt. de a neten amit lehet leszedni az asrock oldaláról használatit meg itt van a kézikönyve ezekben én nem találtam erre vonatkozóan semmit. mit kéne keresnem kicsit esetleg pontosítani tudja nekem valaki? sajnos nem magyar.
-
jejike
tag
válasz BomiBoogie #20385 üzenetére
köszönöm a segítséget megnézem.
-
draff
aktív tag
válasz BomiBoogie #20265 üzenetére
Nekem azért nem igazán főtt eddig a házam, mert a hátsó falán gyárilag 2 ventinek van kiképzett rácsos szerelőhelye, s az egyikben egy stabkockával 9 V-ra lefaragott tápfeszen lóg a 80x80-as venti, ami fújja szépen (és halkan) befelé a "hideget".
No meg ez egy eléggé nagy ház ám, ami félig sincsen megpakolva ... a lapkábelek pedig mind oldalra vannak eltolva-megszerelve, tehát nincsen még az sem, hogy a drótoktól nem menne jól a hűtés ...Bizony én már meg nem mondanám, hogy miféle tipusú ház ez, de kivitelére nézve eléggé gagyi, afféle noname, amilyet a Mistrál árult a 2000-es években
és (olyan nagyjából 5 ezerbe került akkoriban - a 400 W-os tápegységgel együtt).
Elől 4 nagyablaka van a nagy cuccoknak (CD; DVD; mobilrack, stb.) s más egyebeknek,
alatta meg 2 kisablak a floppy lejátszóknak (vagy a helyükre szerelhető akármiknek). Az egyik ablak is csak félig ablak - oda simán mögé kellene szerelni az előlap nélküli lemezmeghajtót. -
Иван
őstag
válasz BomiBoogie #20253 üzenetére
Nem.
katt777: áramtalanítás megvolt, ezt a cmos izé trükköt meg nem vágom, de majd megnézem.
Az a gond, hogy ugye használt, gari meg ilyesmi már nincs.
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
draff
aktív tag
válasz BomiBoogie #20243 üzenetére
Most 44 fok az alaplap és 49 a CPU (az Everest szerint) A gép pedig megy kb. 10 perce.
A konfig - egy 400 W-os táp Abit BD7II 478-as alaplappal, benne 2 GB DDR RAM, - 2,4 MHh-es P4 proci 2,8-ra felhúzva, a videokaresz ATI RAdeon 9600.
Van még benne egy Creative SB Live! hangkaresz, 3 db. vinyó (2 db. 80 GB és 1 db. 160 GB), alsó hűtőventikkel, egy TV tunerkártya kép-digitalizálóval, 1 CD iró olvasó és 1 DVD író-olvasó,
no meg 1 RAID kártya,
jaa és a hálókártya, mert az alaplapi mintha kissé beszart volna.
A ház valami teljesen gagyi komersz - a Visegrádi utcában vettem, még a Mistralnal vagy jó 10 éve ... -
csucsu21
aktív tag
válasz BomiBoogie #20248 üzenetére
igen ez a probléma ez az elavulás nagyon gyors szerintem azért ha ki adnak egy-egy úgy foglaltú cuccot 5-6 évig azért nem lenne rossz ha elérhető is maradna
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
draff
aktív tag
válasz BomiBoogie #20221 üzenetére
Hát nem tudoooom ...
Nem akarok tulontúl okoskodni, de nekem a bekapcsolás után (és az Everest szerint) 15 perccel az alaplapom 47 C, a processzor pedig (hőmérséklet utáni fordulatszámszabályzós ventivel) 55 C.
És még meg sincs hajtva komolyabban a gép, csak simán netezgetek vele.
Van olyan, amikor a proci majd 60-64 C, és én akkor se izgatom magamat miatta. -
sfefe
addikt
válasz BomiBoogie #20221 üzenetére
Oks, koszi.
Proci 30 fokos passzivan a venti nincs felrakva.[ Szerkesztve ]
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
baboss
őstag
válasz BomiBoogie #20072 üzenetére
Köszönöm szépen.
További szép estét. -
baboss
őstag
válasz BomiBoogie #20069 üzenetére
Megnézem.Köszönöm.
-
baboss
őstag
válasz BomiBoogie #20067 üzenetére
Bocsi, nem nagyon értek hozzá.Memória sebességre 1333MHz-et ír amikor a memóriám 2400MHz.
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
válasz BomiBoogie #20028 üzenetére
Csináltam ezzel a programmal egy rendszerleíró vizsgálatot, meg javítást, csinált valamit, kiírta, hogy készen van, de azóta is megvan a képremegés...
Tehát akkor egy másik táppal kellene kipróbálnom, csak honnan szedek másik tápot?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz BomiBoogie #20022 üzenetére
CPU frequency multiplier gyárilag a legmagasabbra van rakva / 3200Mhz/,ennyit is tud gyárilag a proci /4x 3200/,így semmit nem is tudok vele nyerni.
"HT Bus Speed" mit takar? Őt is felhúzhatom óvatosan,lehet tőle erősebb a proci?
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz BomiBoogie #20020 üzenetére
Biosban most ez a helyzet:
CPU Frequency Mulitplier x16.0 3200Mhz /alapból ezen van és ez is a max. ebben a beállításban/
NB Frequency Multiplier x10.0 2000Mhz /ez a max,én raktam ide fel 1600-ról, és csak 100Mhz-t nőt a processor sebbegése.Van alatta még olyan beállítás,hogy HT Bus Speed ami jelenleg auto-ra van állítva,de állíthatom 1x 200Mhz-tól 10x 2000Mhz-ig. Ehhez még nem nyúltam,ez is segíthet növelni a proci sebsebégét?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz BomiBoogie #20017 üzenetére
EZ az opció lenne csak? Nem akarok sokat rá adni,csak egy picit,ahhoz nem szükséges feszűltség emelés? Melyik a legelső lépés ?,nehogy véletlen először a legnagyobbra rakjam....
-
sunci_02
aktív tag
válasz BomiBoogie #19449 üzenetére
de gondolom az újak megint egy vagyonba fognak kerülni.
Kérdésem inkább, hogy egy 1155 lap + i7 proci gondolom elég a mai játék követelményeknek, nem?
Igazából nem vagyok nagy játékos, de ez az új UFO nagyon felcsigázott, imádtam a régi UFo2-t.
IC-7 alaplapon nincs LAN, ilyenről írok most is.
[ Szerkesztve ]
-
TommyNagz
senior tag
-
TommyNagz
senior tag
Ezek ugye nem lesznek egymással kompatibilisek? Vagy igen?
(#19448) sunci_02 v
Nekem i3-2100-m van, és totál meg vagyok vele elégedve 7200-at Geekbenchel.
[ Szerkesztve ]
encapsulation dot1q
-
sunci_02
aktív tag
megyek haza melóból otthonról folytatjuk!
-
sunci_02
aktív tag
válasz BomiBoogie #19443 üzenetére
Mert nem szeretnék úgy járni, hogy most beruházok egy 1155-ös gépre, majd 2 hónap múlva kijön egy új foglalattal egy másik és leesik az ára ezeknek a lapoknak. (2011-est nem akarok venni eszméletlen drága maikor néztem)
-
TommyNagz
senior tag
válasz BomiBoogie #19427 üzenetére
Ismerem, használom is, de gondoltam azért itt is megkérdezem, ha már témánál vagyunk
encapsulation dot1q
-
Predator2
addikt
válasz BomiBoogie #19348 üzenetére
Gondoltam vannak még olyan álltalános dolgok amiket ilyenkor ellenőrizni/állítani kell/érdemes
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
demars
addikt
válasz BomiBoogie #19324 üzenetére
Hát igen... megtaláltam a 9. púposat... A CPU fan connectortól kb 2 cm -re!
Ebből is kijött valami barna porszerű cucc!
Égésnyomokat nem látok egyiken sem, valószínű emiatt is döcög még a lap.
Már írtam sms-t a tulajnak, gratuláltam neki az új alaplaphoz...Itt lehet látni a cpu fan csatit... Lehet, h emiatt nem indult a gép a múltkor.
Én személy szerint nem bízom a cserélt kondis lapokban. Ez egy elég régi lap. Új állja a helyét!
[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
dragonfx
veterán
válasz BomiBoogie #19320 üzenetére
jajj várjál most nézem xar helyre írtam tényleg.sry..
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Shokkolo
addikt
válasz BomiBoogie #19294 üzenetére
Szerencsém van.
Anno jó régen ugyanezt a kérdést feltette egy PH-s kollega. Nem kapott rá választ így kipróbálta.
Ez konkrétan az ő screenshotja"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
dragonfx
veterán
válasz BomiBoogie #19277 üzenetére
persze másképp nem látná.
jajj ne már ennyire nem vok setét.
ja satan molexen."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
klgr
csendes tag
válasz BomiBoogie #19251 üzenetére
Nálam ilyen van, hogy "Load optimized defaults", erre rámegyek, akkor az alap értékeket írja, aminek lennie kell, de ha nyomok egy save&exit-et, újraindul a gép, rámegyek a cpuz-re, akkor ugyanúgy a húzott értékeket írja.
-
bigobert
tag
válasz BomiBoogie #19242 üzenetére
Köszönöm!
-
JoceeHunt
őstag
válasz BomiBoogie #19223 üzenetére
Cimborámnak vettünk egy ssd-t itt az apróban, ami Sata3-as, így lenne még benne craft. Viszont a lap nem az, de akkor jól tippeltem.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
aktív tag
válasz BomiBoogie #19173 üzenetére
elemnél lehet vagy hol?
tökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
-
demars
addikt
válasz BomiBoogie #19161 üzenetére
4 db hátsónál és a 2 db gépházra kivezetettnél igen! ( hátul összesen 6 db van, de csak a felső 4-t próbálgattam )
Ez nem állandó jelenség. Általában jól működnek.
Mikor a telefonomat majdnem kinyírtam ezzel... kértem egy notit kölcsön. Átakartam vinni pendrive-on a cuccokat, s mikor rádugtam megállt a gép! Monitor power s módba kapcsolt, resetelni kellett!@jim bs: fent vannak igen. Ez az egér mizéria volt már sokkal korábban is... azt hittem xar az egerem vettem egyet! de utána is volt gondom vele!
WIN7 van fent... akkor ez bukó ugye?[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Csaby25
őstag
válasz BomiBoogie #19132 üzenetére
Ertem, gondolom a Phenom II X4 945-el nem lesz baj.
Mondjuk ez a kod: hdx945wfgmbox kimondottan nincs a support listaban...A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
Titinho31
csendes tag
válasz BomiBoogie #19115 üzenetére
Bepróbálkozhatok ott is de mivel alaplapra gyanakszom megpróbáltam ide írni!
-
mézespálinka
senior tag
válasz BomiBoogie #19109 üzenetére
Hát kinézegettünk a segítségetekkel egy két lapot, és most vettem észre, hogy azon 4-es csatlakozó van. A kérdés, hogy ez jelent-e valamilyen érezhető hátrányt egy 8-as csatlakozóval rendelkező laphoz képest ( a lap egyéb tulajdonságait most figyelmen kívül hagyva)
-
bobokock
csendes tag
válasz BomiBoogie #19106 üzenetére
Köszönöm a sok segítséget!!!!
-
bobokock
csendes tag
válasz BomiBoogie #19103 üzenetére
Márhogy ez?
ASROCK Q77M vPro 29.896 Ft (23.540 Ft)
INTEL Core i5-3570 3.40GHz 1155 BOX 53.419 Ft (42.062 Ft) -
bobokock
csendes tag
válasz BomiBoogie #19099 üzenetére
Értem. Az igazat megvallva, sosem piszkáltam a gyári beállításokat.
Nem is értek hozzá, valószínűleg azért.
Viszont így gondolom nem kell a k-s proci meg a z-s alaplap ugye?
Egyébként Cad-re és photoshopra lenne a gép. -
bobokock
csendes tag
válasz BomiBoogie #19097 üzenetére
Sajnos már így is a keretem fölött vagyok egy huszassal.
Ezek serint az említett alaplapokhoz fölösleges egy ilyen proci?
Vagy a procit veszem lejebb, vagy az alaplapot feljebb? -
bobokock
csendes tag
válasz BomiBoogie #19095 üzenetére
Nem feltétel a mATX.
Ha van jobb kb. ennyiért akkor lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- MSI MEG Z590 UNIFY Alaplap WIFI-s
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest