Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Melyikkel járok jobban? Árban ugyanannyi.
1.: ECS G31T-M2
2.: MS-7366
-
04ahgy
nagyúr
válasz potyi23 #33291 üzenetére
Mi a RAM pontos típusa? Az alaplap BIOS cjipjén van egy fehér matrica, az mit ír?
(#33289) Eno: Ha ugyanaz a RAM beállítás, időzítés, frekvencia, akkor azonosan (nincs 1% differencia sem) teljesít a RAM egy i7-4771 mellett H81-ben is és Z87-ben is.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Ruszki
senior tag
válasz potyi23 #33291 üzenetére
CPU?
Ha az is tuti akkor megint marad a lap sajnos!Egyéb ötletem nincs!
Szerintem dobj egy pihit holnap pihent és letisztult fejjel állj neki megint mindent nézzél meg kétszer,hogy jó e úgy ahogy akarod aztán ha úgyse akkor marad megint a garancia!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
potyi23
senior tag
válasz Ruszki #33290 üzenetére
Monitor mukodik. ram tutira jo,uj azis. Csipogas nincs. Pci s vga val is leprobalva,de azzal is ugyanaz. Bios reset igen jolcsinalva. de ha nemrakok bele ramot,meg azt sem jelzi. Tap is uj,es mindket pin beszurva. Meg ilyennel nem talkoztm h ket uj lap kozul egyik semjo..
-
Ruszki
senior tag
válasz potyi23 #33288 üzenetére
Nyugodj először is!
Aztán most ellenőriz mindent!Monitor működik!?Ram biztos jó?Gépet jól raktad össze!?Speaker van rajta,csipogás van!?Ha van akkor az már fél siker!Esetleg még probáld ki egy PCI-os VGA-val hátha azzal elindul!A BIOS resetet biztos jól csinálod!?Még akár egy PCIe-es VGA is jöhet!Ha így sem akkor ott valami más baj lesz!Amúgy mind a két tápcsatlakozót megkapja a lap!?Táp jó!?Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Tharkoul
tag
válasz 04ahgy #33120 üzenetére
Ez elég nyilvánvaló volt. Én az olyan tesztekre gondoltam, ahol minden memória azonos órajelen üzemel, sőt, ugyanaz a memória van kipróbálva az összes lap alatt, megegyezik a chipkészletük is, mégis eltérő eredmények születnek. (szóval pl. mind Z87, csak egyik Asus, másik Gigabyte, harmadik pedig MSI, stb.)
Az én kérdésem meg az volt, hogy van-e szignifikáns különbség H81 és Z87 között. Szóval az rendben van, hogy van 5-8% differencia egyes alaplapok közt még azonos chipseten is, de H81 alatt lassabb ugyanaz a memória, mint Z87 alatt, vagy ugyanúgy ezen az említett határétéken belül mozog?
(Azért tettem fel eredetileg a kérdést, mert felmerült az eshetősége annak, hogy hibás a lapom, és ha venni kellene újat, menjek -e H87/Z87 felé, mert van érdemi különbség, vagy ugyanúgy vegyem meg a kis olcsó H81-et, amit használok most is. Mert nekem előlapi USB3 port, valamint extra USB3-ak nem számítanak, SATA3-ból is elég kettő, így hacsak memória nem gyorsabb egy kicsit egy olcsóbb Z87 alatt a H81-hez képest, akkor részemről pénzkidobásnak érzem, hiszen oc-t sem tervezek. Így tényleg csupán a memória érdekelt, mert az már régóta foglalkoztat, hogy ugyanaz a modul mennyivel teljesít másképp két külön chipset alatt. De aztán végül nem kellett venni újat, mert mégsem hibás, így ez mindegy is, de az alap kérdés még továbbra is foglalkoztat, hogy egy pl kifejezetten tuningra tervezett lap, aminek jobb a teljesítőképessége többet hoz-e ki ugyanabból a modulból azonos körülmények között, tehát tuning nélkül.)
-
potyi23
senior tag
hellotok. Van egy hatalmas problemam. Van egy Asrrock g41M -Vs3 alaplapom. Tiszta uj,bekapcsolasnal nemad kepet,Kint van a foldon osszerakva,csak tap,ram,proci,es monitor van rakotve.Procit ki be probaltam, ramot is,bios reset is. Mielott valaki azt mondana h rossz, egy hete kuldtem vissza eppen ilyet,mert azt hittem rossz. ma jott meg az uj ,eppen azt csinalja amirol azt hittem rossz. Core 2 duo e 4500 2,20 procit tettem bele,es ddr 3 ramot.A tamogatasi listaban a processor benne van. Mit csinaljak ? mi lehet a rossz ?
-
04ahgy
nagyúr
válasz nonsen5e #33278 üzenetére
85-95 fokig kibírja gond nélkül, utána sem vészes még.
(#33284) malware: ha jelentene problémát, már tapasztaltad volna működési anomália formájában.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Melyikkel járok jobban? Árban ugyanannyi.
1.: ECS G31T-M2
2.: MS-7366
Egyébként Intel E5200 proci és 2 GB DDR2 RAM lesz belerakva.
-
törölt tag
Sziasztok. Az alábbi kérdéssel fordulok hozzátok.Adott az alábbi alaplap [link] a gépben egy SSD és egy HDD van mindkettő SATA3-as.Jelenleg az SSD-n van a rendszer viszont az alaplapon a 2 egymás mellett lévő fehér SATA3-as csatlakozónál a számozás szerinti ELSŐ csatlakozóba sata 6G-1-be van dugva a HDD és a MÁSODIK sata 6G-2-be van dugva az SSD.Ez,hogy nem az elsődleges portba van dugva az ssd ez jelent-e bármi hátrányt vagy problémát bármilyen téren?Sajnos az ssd-hez használt sata kábelemnek mindkét vége "L" alakú 90°-os ezért nem tudom az ssd-t az első sata3 portba dugni.
[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
válasz nonsen5e #33281 üzenetére
Ha van olyan borda aminek nagyobb a hűtőfelülete, és elfér akkor cseréld persze biztos, hogy dob egy pár fokot az is és a paszta is.
Ha meg nagyon zavar a "magas" hőmérséklet akkor még dobhatsz rá egy ventilátort is.Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
válasz nonsen5e #33278 üzenetére
Érdemes lenne újra pasztázni a hűtő alatt!
Aztán utána nézni egy hőfokot, de nem lesz nagy változás, szerintem annyira nem gáz.Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
nonsen5e
veterán
Üdv!
A Southbridge hőmérséklete meddig mehet fel? Adott egy Gigabyte GA-B75M-HD3 alaplap (parányi bordával rajta), ehhez jön rá 2 sata hdd, 3 usbs egér/bill/webkamera, 4gb cl9 1600-as ram és egy i5-3330. Integrált grafika használva, minden alap órajelen, bios is alapbeállításokkal, gép CSAK netre/officera van használva. Ez az Istenverte déli híd pedig olyan forró, hogy hozzá sem bírok érni, 1mp alatt elkapom az ujjamat mert éget.
Másik ASrock B75M r2.0 alapú gépen, ami agyon van terhelve, konvertálok, renderelek, másolgatok ide-oda eszközök között, napi sok órát megy rajta játék is meg meg sem érzem, szobahőmérsékletű marad végig.
HWmonitor nem ír semmire sem 35 foknál melegebbet, ez pedig biztos az. Előkaptam egy hőmérőt, fém vége hozzá a bordához, már 60-nál jár és kúszik fölfele.
Ez a magas hőmérséklet teljesen normális, vagy beavatkozást igényel?
D4: hunPH, nonsense#2596
-
04ahgy
nagyúr
válasz Hunter2 #33274 üzenetére
Nana! Az, hogy nem támogatja, meg az, hogy nem működik benne, nem ugyanaz. Azzal, hogy azt mondták, hogy nem támogatja, és azzal, hogy nem tették bele a support listába, azt is mondták, hogy ha bármi rendellenes, szokatlan történik, akkor hozzájuk nem fordulhatsz supportért, és nem teheted őket felelőssé, hogy "dehiszen azt mondták, megy vele..."
Remélem már érted a nem támogatja és a nem megy benne közti különbséget...
Ha meg megy, akkor próba, cseresznye, bejött, örülsz.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
Ez itt inkább szakmai topic.
Adj fel egy hirdetést itt a ph-n a neked szükséges kritériumokkal aztán csak jelentkezik valaki akinek van és eladja!Ruszki!
Hunter2
Akkor dobj egy üzenet Asus-éknak, hogy írják át egy kicsit a CPU support list-et!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
04ahgy
nagyúr
-
LámaZ
addikt
Sziasztok!
Van az Intel NM70 mini PC-s (X3700, 1037U CPU-val) alaplapomon két csatoló, amivel egyelőre nem tudok mit kezdeni:
1. 2 tűs GPIO port
2. 5 tűs IR (infra) port. (IRDa esetleg...)Igazából, ami érdekelne, például egy hőmérséklet szenzor, amit rákötnék valamelyik portra (GPIO), és a képernyőmön látnám a hőmérsékletet.
Ötletek?
Legyen minden jó!
-
-
baludanny
csendes tag
Udv uraim
Adott egy Asus M4A77TD Pro lap amin a halokartya megszunt letezni . Ezzen a jelensegen lehetne valahogy segiteni , amit jobban szeretnek , vagy dugjak bele 1 kartyat ?
koszonom valaszotokat -
pifu76
tag
válasz GZoli7 #33255 üzenetére
megpróbáltam mindennel, daemon tools-al is, ez az iso fájl nem tartalmaz semmit
a daemon tools lefagy tőle...
ha tudjátok töltsétek le azt az iso-t nálatok is üres? próbáltam már mindennel semmivel nem lehet kiírni, mert olyan mintha semmi sem lenne bent.
a win 7 usb progi meg azt írja not valid iso...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
pifu76
tag
sziasztok, lenne egy óriási problémám, van egy ilyen lapom: asus a8ne fm
az istennek nem találok hozzá sehol bios frissítést, se flash progit, valaki ismeri talán tudna segíteni?
-
törölt tag
p4p800e deluxe lap. 3 pines 12v-os venti csatolókkal....
Kérdésem az lenne, ha itt engedélyezem a cpu venti sebesség-szabályozást (pl.12/16) akkor az a venti ami a cpu ezen 3pines csatijára van feldugva az beáll a megfelelő sebességre. De akkor, ha pl. a házventit állítom be így és magasabb hőmérséklet esetén nem kellene gyorsabban mennie, azaz jobban mozgatni a levegőt ?
Vagy állítsam be pl. a speedfan-ban az egészet ?
-
thunder1991
tag
Tudna nekem valaki segíteni??
Van egy Asus P5G41T-M LX alaplapom,és mellé G-Skill F3-12800CL9-4GBRL 1600Mhz-es RAM párom,és ha beleteszem a gépbe mind a 2 RAM-ot a gép vagy újraindúl vagy leáll vagy kék halált kapok.
Ha csak 1 RAM van benne teljesen stabilan működik,a RAM-okat megnéztük másik gépben és abban normálisan mennek,ebbe a gépbe is néztünk másik RAM párt igaz nem 1600Mhz hanem 1333Mhz RAM párt....az lehet esetleg a gond hogy a RAM frekvenciája túl nagy? Aki tudja nekem erre a választ és írna is nagyon hálás lennék köszönöm!! -
Ruszki
senior tag
válasz Hunter2 #33239 üzenetére
Ez teljesen jogos!
De ezért írtam, hogy aki tud!
Én egy Solomon pákával cserélem és saját építésű forrasztó állomással.
Régen volt egy hálózati páka ami folyamatosan fűtött, azzal is jó volt mert ugye nem lágy forrasztással vannak forrasztva, illetve csak magas hőmérsékleten sikerül megolvasztani annyira, hogy ki lehessen cserélni.De egy szó mint száz legyen szép és jó a forrasztás. Meg persze ha utána elindul a lap vagy a táp akkor az már siker!
-
Ruszki
senior tag
-
zeusz55
senior tag
válasz teleahocipöm #33236 üzenetére
Hát pisztoly pákával ne állj neki, mert egy lábat akarsz forrasztani és a mellette lévő 47et is összeforrasztod.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
Ruszki
senior tag
válasz teleahocipöm #33234 üzenetére
Persze erre gondoltam.
Ha nem púpos a kondenzátor akkor is lehet rossz.Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
teleahocipöm
senior tag
Szia!
Nekem is az a gond, hogy nem bootol usb-ről a gépem, de kipróbáltam a PLOT BOOT MANAGER -t
LiveCD-n és a SETUP menüjében némi állítgatás után elindította a pendrájvot, a Fedora 16 Live-t próbáltam így ki. Most egy másikat ..
Itt a link: http://www.plop.at/en/bootmanager/plpbt.bin.html -
Goblin12
őstag
Sziasztok,
azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy egy Asus P5QC képes SSD-vel működni, tudja az AHCI-t?
Google nem igazán segít.Köszi.
-
04ahgy
nagyúr
válasz Paulo81 #33226 üzenetére
Szerintem frissíts BIOS-t, és a win alatt is a drivereket. Ha kell, a megfelelő gyártók oldaláról / Windows Update-tel.
HGyu
-
Ruszki
senior tag
válasz teleahocipöm #33227 üzenetére
Hátha van kedved, energiád, időd, kis pénzed és szeretsz illetve tudsz barkácsolni akkor csináld meg.
Én ezeket megpróbálnám.
Ha így se meg akkor kuka.Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Paulo81
aktív tag
Hát elég furcsa dolgokat produkál ez az MSI Z87I ...
Hosszas kísérletezés árán tudtam csak rájöni, hogy CSAK AKKOR működnek az usb portok 2/3-as még windows alól is!! ha rádugok egy ps/2-es billentyűzetet - amit rögtön feliser - belépek a BIOS-ba és nyomok egy restore defaults-ot... De az ugye nem a legjobb, pl. boot sorrendet állandóan állíthatom utána...
Most kipróbáltam azt, hogy elmentettem a profilt, és a restore defaults után betöltöttem, úgy is működik...Lap hiba lenne?
-
Ruszki
senior tag
BIOS-ban azonkívül,hogy állítottad a boot sorrendet engedélyezve van a külső illetve egyéb hardverről való bootolás!?
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Csak sima USB-n fog neked bootolni USB3-on nem oda kell a Windows plusz driver!
teleahocipöm
Az akár kondenzátor hiba is lehet. Elem körül, illetve a gyenge indulás okozója lehet a processzor körüli is.
Ruszki!
[ Szerkesztve ]
-
PAN
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan lehet a Gigabyte H57M-USB3 USB portról bootolni? Nekem nem megy sehogyan sem. Windows op. rendszert akarok így telepíteni, egy Pendrive-n van. Szinte minden más gép esetén ugyanezzel a Pendrive-al megy a telepítés, csak az én gépemen nem. Már nagyon idegesít. Bármit választok a boot menüben (USB, USB-HDD, USB-Zip, stb.) nem indul a telepítő. Nem volt olcsó ez az alaplap annak idején, ezért különösen bosszant. Várom a segítőkész válaszokat.
Köszönöm: István
panczel@tolna.net -
teleahocipöm
senior tag
Van egy gépem ASUS p4p8X alappal, amit eredetileg kiakartak dobni, mert csak pörögtek a ventillátorok, égett a zöld és a piros led a ház elején, de az op-rendszer nem indult. Kipakoltam minden, alaplapi elem ki, jumperelés, majd és egyesével visszapkolva indítottam a gépet, előte BIOS-beállítás. Előfordult, hogy az újraindítások a vebtillátor pörgetésig jutottak és utánna többször már be sem indult, csak ha kiszedtem az elemet és jumpereltem, volt amikor elég volt 5 perc volt, hogy fél óra kellett, de állt így egy napot is mire hajlandó volt beindulni rendesen. Pár nap után, már működött rendesen.
2-3 napja kezdett el szórakozni megint, magától megváltozott a boot sorrend, vagy/és át áll a BIOS-ban az "IDE Configuration"-ban PATA-ról SATA-ára, kétszer, háromszor kell beállítanom, újraindítani mire az általam beállítottak megmaradnak.
Végül is az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e vele tovább foglalkozni esetleg BIOS frissítés, vagy kuka, mert komolyabb gondja lehet? A kondik kívülről jónak tünnek, más elváltozást sem látok. -
baboss
őstag
válasz 04ahgy #33197 üzenetére
Megvan a hiba.
Elég hülye megoldás a gyártó részéről,a csatlakozón nincs jelölve a bekötés,nekem egyértelmű volt,hogy az üres csati találkozik az üres csatival.Ezzel szemben fordítva kell bekötni.Még szerencse,hogy nem égett le.
Viszont van egy másik gondom,a Bluetooth égér egér elég sűrűn lefagy,belassul,illetve hiába mozgatom nem reagál semmire.Sima vezetékessel jó.
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz #90933760 #33213 üzenetére
Nem megy bele (csak fizikai erőszakot alkalmazva, de ekkor a CPU és/vagy a foglalat károsodik). Úgy, hogy működőképes is legyen, nem lehet sehogy megoldani.
FM1 CPU-hoz csak FM1 lap a megfelelő.
HGyu
-
törölt tag
Gyors kérdés. FM1 Llano APU belemegy FM2 vagy FM2+ alaplapba? Mert FM1 lapot alig találok, remélem belemegy FM2-be is.
-
Csabnett
tag
Sziasztok!
Egy kis infót szeretnék kapni! Adott egy HP dc5850 típusú asztali gép AMD Phenom 9600B Quad-Core processzorral, Amd 780V chipset! AM2+ foglalat! Szóval lehetséges, hogy támogatja a Phenom II X6-os procik közül bármelyiket? Mivel ezek AM3 foglalatba valóak nem tudom, hogy az AM2+-os lap lekezeli e ezt (ezeket)...?? Ezért fordultam hozzátok! Hátha valaki közületek jártasabb ilyenekben, mint én! Előre is köszönöm a válaszokat!!"Minden cél útba esik!"
-
04ahgy
nagyúr
válasz kenny596 #33208 üzenetére
Persze. Csak bugos a kiolvasás, nem kell vele foglalkozni. TErmészetesen a mag, tehát a szilícium belseje a legmelegebb, annál hidegebb a kupak, annál hidegebb a bordázat, és annál hidegebb a hűtőközeg, tehát a levegő.
(#33210) kovacsen222: Simán fel tudod dugni, egyféleképp lehet csak.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Vettem 1 ventit (pwm-es) ergó 4 pines csatis....
Tudtam és tudom, hogy a lapon nincs ilyen csatoló, ezért a wpm-et nem tudom használni, de azt szeretném tudni, hogy hogyan lehet feldugni a lapra a 3 pines csatlakozóra ? Kell átalakító, vagy simán fel lehet dugni és fixen marad ?
Csupán a szállított levegőmennyiség az, amiért megvettem.
Sürgősen valaki...légyszi.... -
spanyesz
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, hátha valaki találkozott már hasonlóval. Asus A88XM-Plus alaplap...a HDMI kimeneten keresztül nem tudok hangot varázsolni. A win7 vezérlőpult hangbeállításainál olyan, mintha fel sem ismerné azt a kimenetet (legújabb drivert telepítettem), semmiféle beállítást nem lehet változtatni. Lejátszásnál úgy tűnik, hogy megy ki hang azon az eszközön keresztül (ugrál a zöld sáv), de gyakorlatilag mégsem. 7végén beraktam egy videókártyát, de ennek a HDMI kimenetén keresztül sem sikerült hangot varázsolni. Ugyanaz a jelenség mutatkozott. Többféle kábellel próbáltam, azt kizárnám, hogy kábelhiba...
Valakinek valami ötlete esetleg?
Köszi előre is, üdv
spanyesz -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Delta Force (2024)
- World of Tanks - MMO
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GTA: San Andreas
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI alaplap
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest