Aktív témák
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Üdv!
Gigabyte sAM3 GA-870A-UD3 vagy
AsRock sAM3 870 extreme 3
melyik lenne a jobb?
Felszereltségben és árba kb ugyanaz, a gigára 3 év, az asrockra 2 év gari van.
Tapasztalat, érvek ellenérvek tanácsok minden jöhet! Megbízhatóság, stb..
Előre is thx! -
Sixty21
aktív tag
senkinek nem gyűlt meg a baja egy ilyen ECS alaplappal?
-
XP NINJA
őstag
valaki tudna egy alaplapot ajánlani max 15K-ért?
AM3 foglalat, 2 pcie fogalat, memória mindegy
-
banderasz77
addikt
Hali!
Egy i3-540 alá keresnék valami megbízható ASUS v. Giga lapot, ami tuningban jó, de nem felsőkategóriás. Ár/érték arányban a legjobb USB3.0-val.
-
Epiph
tag
Van egy gigabyte 770t-d3l alaplapom és a cool and quiet részéről szeretnék érdeklődni. Biosba: auto -ként van beállítva de valamiért alaphelyzetben sem veszi vissza a cpu órajelét. Ez mitől lehet? jah és nemtudom jó az alaplapnak ha alapjáraton 40 fok körüli ha pedig meghajtom egy játékkal vagy valamivel 60 fok körüli lesz?
-
steewcv65
őstag
válasz
Butcher-HUN #35791 üzenetére
Jaja ha ezt nézzük akkor csak 3fokkal emelkedett a hőmérséklet ami nem is olyan rossz akkor nem?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
steewcv65 #35790 üzenetére
akkor meg rá kell feküdni a tuningra. Amit írtam előző bejegyzésben. HT és NB mindig tartsd egy szintent ha jól emlékszem itt 1000Mhz? Aztán mehet a Prime95 teszt blend és a smallFFt 30 percig menjen a teszt ha nem ír error-t vagy kék halál reboot akkor stabil akkor lehet feljebb menni lépésekben szerintem 300Mhz nyugodtan mehet neki alap feszen csak itt a memóriák a kérdésesek mennyire bírják a húzást.
-
-
steewcv65
őstag
válasz
Butcher-HUN #35788 üzenetére
Megnéztem a coretempel is és az ugyan azt írja mint az Aida!
De nem hiszem h gond lene a procival 2éve így megy gamek alatt éscsak behalt volna nem?
-
steewcv65
őstag
válasz
Butcher-HUN #35786 üzenetére
Na akkor azt mond meg h miért ennyi minden normálisan van felrakva jól illeszkedik ezüst paszta stb mondjuk ez 20perc 100%terhelés mind2 magnak,max fordulaton a proci venti!Ja és kérdem én milyen lenne akkor a gyári ventivel!
?Amúgy elsőnek azzal ment alapjáraton 46-48 fok volt ezzel 40-41,és soha nem volt húzva és nincs is baja semmi mert fagynék
!
Sztem amit megadnak az AMD oldalán az nem a valóságot tükrözi!
Ja és egy jól szellőző házban vannak a cuccok =thermaltake soprano -
steewcv65
őstag
válasz
Butcher-HUN #35782 üzenetére
-
Sixty21
aktív tag
Sziasztok nem találok megoldást a ECS G13T-LM bios frissítéséről és miért nem tudom állítani a biosban a cpu beállításait? minden alapon van! segítsetek pls már tanácstalan vagyok teljesen.
-
steewcv65
őstag
válasz
Butcher-HUN #35782 üzenetére
Ennyi akkor lófasztse bír
Pedig a hűtése sztem nem szar!Most visszarakom alapra kivi avgyok meddig meg fel!
-
steewcv65
őstag
válasz
Butcher-HUN #35779 üzenetére
Nekem nem ez a procim van!Húzás elött max 50-51 c
http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=451&f1=AMD+Athlon%E2%84%A2+X2&f2=6000%2b&f3=3100&f4=512&f5=AM2&f6=G2&f7=65nm+SOI&f8=89+W&f9=2000&f10=False&f11=False&f12=True -
steewcv65
őstag
válasz
Butcher-HUN #35779 üzenetére
Gondoltam ezt magonként írta!
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
steewcv65 #35778 üzenetére
AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core Details
Processor AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core
Model 6000+
Ordering P/N (Tray) ADX6000IAA6CZ
Ordering P/N (PIB) ADX6000CZBOX
Operating Mode 32/64
Stepping F3
Frequency 3000Mhz
HT Speed 2000
Voltage 1.35-1.40V
Max Temp 55-63°C
Thermal Power 125W
L1 Cache 128KB x2
L2 Cache 2MB
CMOS Technology 90nm SOI
Socket Socket AM2nagyon sok az a hőfok!!!
-
steewcv65
őstag
Na most mértem egyet 67-70 fokra mentek fel!Azért jócskán feljebb ment
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
steewcv65 #35776 üzenetére
azokon ugye alapból nincs is hűtőborda? Kingmaxok voltak nekem is hát tuningban nem a legjobbak. DDR2 topikban biztos írják meddig lehet őket húzni + fesz adni. elvileg ha emeltél + 150Mhz Aida64 írja hogy mennyin mennek a ramok. Amúgy mindig a feszt aidánál a hőmérsékletnél kell nézni a ram esetében a ' DIMM '
-
steewcv65
őstag
válasz
Butcher-HUN #35775 üzenetére
3db Kingmax nem valami jók(800mhz 5-5-5-18)3x1gb
Egy csx 1gb800mhz(5-5-5-18)
A modulok feszültségére ezt írja:sstl 1.8
Bios :1.80v -
Butcher-HUN
senior tag
válasz
steewcv65 #35774 üzenetére
Ezt a progit nem ismerem mert nincs DX11 es vga-m. Az a + 21 pont mennyire jó nem tudom itt az arányokat. Biztos van topikja a proginak. Amit írtam előtte azt olvasd el figyelmesen és úgy jársz el. Ja és kíváncsi lennék milyen ramjaid vannak órajel, időzítés, hány Volton mennek stb... AIDA64 mindent kidob.
-
steewcv65
őstag
Uniengine heaven 2.1 tesztett futattam!21pont a növekedés 3255Mhz DX11,shader= high tesselation=normal;anistropy=4;antialiasin=off és 1980x1080!
Így kaptam 721 pontot egyébként ez jónak számít?
Hát a magok a teszt után :46 és a másik 47 volt a hőmérsékletük!
perc múlva meg a mag 1:36 a másik meg 41 -
Butcher-HUN
senior tag
válasz
steewcv65 #35772 üzenetére
A Hyper tx2 bőven jó. Nem igazán tudom mert én mindig 3,2Ghz használtam egy Geforce 9600GT vel még anno. Csak most kezdtem el foglalkozni a tuninggal mióta egy jó deszkám és 4 magos procim + másik vga. Köztudott nagyon melegszenek szval figyeld a hőmérsékletet! Nézd meg Aida64 el terhelés alatt mit mutat engedj rá egy prime95 smallFFt egyszer tuning nélkül mennyi a max hő. A magokat nézd mert az a mérvadó. Aztán nézd meg a +150Mhz el mennyit nőtt bár szerintem nem fog egyáltalán. Itt az a kérdés hogy mit bír a lap és ramok. Aztán mikor emeled az órajeleket figyelni kellene minimum 30 percet menjen a pirme95 memória tesztnek ott van a ' BLEND ' procinak a ' smallFFt ' az is menjen minimum 30 percet ha nincs újraindulás kék halál stb akkor stabilak. Összegezve a tuning nem egy egyszerű dolog.
-
steewcv65
őstag
válasz
Butcher-HUN #35771 üzenetére
Ez nem black de már húztam rajta 150mhz.Amúgy Cooler master Hyper tx2 van rajta egész jól hűt!Neked meddig ment fel a procid hőmérséklete húzva?
Abit ax-78 am2+ crossfire alaplapom van!CSak már nem nagyon van hozzá új bios találtam neten egy forumba béta biost hozzá csak nem vagyok angolosNémet az megy nekem így nem nagyon tudom h miket írtak
!2008 ba csináltak hozzá új biost mert az abit kilépett az alaplapokból pedig ez egy nagyon jó deszka!!!!Elméletileg az új biossal a Phenom II Kezelné persze ddr2vel mert nincs ddr3 ezen a lapom ami evidens sztem
!
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
steewcv65 #35768 üzenetére
Hát egy nagyon jó hűtővel olyan 3,6Ghz is persze feszt kell emelni. Fesz nélkül szintén kell a jó hűtő olyan 3,3~3,4Ghz szerintem. De tudni kellene azt is hogy Black Edition proci e? Mert azokat jobban lehet húzni. De szerintem így tuningba sem fogsz max pár fps talán mivel mint írtam el járt felette az idő. MIlyen tokozású lapod van? Mert ha AM2+ os lenne akkor egy Athlon II X4 640 lenne a választás. 4 magos 45nm egy nagyon jó hűtővel 4Ghz cirka és nem melegszik a fogyasztás is kicsi. Olyan 24.000Ft az ára és lényegesen nagyobb teljesítmény növekedés lenne.
-
steewcv65
őstag
válasz
gasparv #35767 üzenetére
Ja h nem lép be a biosba se már hmm!Az finom biost reseteltél meg ilyesfélék akkorse tudsz belépni?Procidra is ránézhetnél vagy a ram(ramokra)!Ezekből próbálj épitkezni , kimatekozni h mi lehet a baja!Ha ez sem akkor lehet alaplap a problémás!(Egyébként én asusba már nem veszek soha semmitse)
-
gasparv
csendes tag
Sziasztok!
Asus P7P55D-E LX alaplapom van ez már a második ami megdöglik.
Telepítés után (Win7) 1 nap és bios boot alatt ciklusosan újraindul. Még azelőtt mielőtt beléphetnék abba.
Holnap viszem vissza....
Szerintetek mi lehet a baj? Ennyire peches vagyok? -
steewcv65
őstag
Megnézemn amúgy phenom 9950-et vennék ha lenne érteleme amit még nem tudom!Az elöbb elírtam neked!
-
hajnalbros
tag
Helló! Olyan kérdésem lenne hogy miért fagy meg a rendszerem, ezen beállítások alatt:
Alaplap: Evga p55 ftw
Cpu: i5 750 (3800Mhz)
Ram: Gskill Trident 2x2G 1600Mhz (9-9-9-24)
Cpu Vcore :1.35v
D.ram : 1.6v
Cpu VTT:1.25
Pch:1.05v
Prime95 alatt 2.-dik tesztnél olyan fagyás van hogy csak a táppal tudom kikapcsolni a gépet!!Lehet rossz az alaplapom?
-
steewcv65
őstag
válasz
Butcher-HUN #35762 üzenetére
Aha azt mondod h kevés!Én is erre gondoltam.Phenom elsőszériások szarok amúgy?Már mint a Phenom I?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
steewcv65 #35761 üzenetére
hát én tudom hogy a 90nm 6000+ és 6400+ 128W osak. Ja hogy te a Phenom első szériára gondolsz azt hittem hogy a második. Én azt olvastam anno hogy ott valami mizéria volt az első generációs Phenomokkal kapcsolatosan az Intel oldalról lévő Core 2 Duo-s procik el verték a száját de nem akarok hülyeséget írni. De az biztos aki használni akarja többszállúságot az 4 től felfele vesz procit. Cod 7 tény hogy 2 magot használ próbáld meg húzni a procit és úgy nézd meg mennyi fps produkál. De az tény hogy a procid kevés ahozz a kártyához főleg FullHD ban.
-
steewcv65
őstag
válasz
Butcher-HUN #35760 üzenetére
Hát kiváncsi lennék rá de nem merek érte kidobni pénzt mert nem olyan új technika már az se!És nem tudom h sokkal jobb lenne e!Meg ahogy mondtad 2magot kér a cod7!Amúgy az én procim 60 v 80w tdp-s a 9550 meg 120 ha jól tudom
-
steewcv65
őstag
válasz
Butcher-HUN #35758 üzenetére
Ezt értem de azért a phenom ennyivel gyorsabb lenne a 2magja 2.6ghz mint ez 3.1en?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
steewcv65 #35757 üzenetére
hát tudtommal a COD7 2 magot használ. Inkább arra gyanakszom sőt biztos hogy ekkora felbontás mellett a már igen eljárt az idő felette lévő 6000+ os proci nem hajta meg rendesen a kártyát. Én mindenféleképpen most hogy tudom milyen vga-van váltanék Phenomra mivel ha még meg is húzod a procit + fesz emelés és raksz rá egy nagyon erős léghűtés még akkor is befűti az egész szobát tudom saját tapasztalat én egy 6400+ nyúztam anno de én is váltottam. Hiába 90nm vs 45nm azért nem mindegy. Melegedés, tuningpotenciál stb...
-
steewcv65
őstag
válasz
Butcher-HUN #35756 üzenetére
Hd 6850 oc cod7-el szoktam játszani!És olyan szokott lenni h van 120fps de van h lemegy 38-ra most ezt nem tudom h a Procim miatt vagy a vga a kevés!?
1980x1080 -
Butcher-HUN
senior tag
válasz
steewcv65 #35755 üzenetére
amelyik játék kedveli a többszállúságot ott igen illetve ha filmet konvertálsz vagy vágsz stb... jövőre tekintve meg jobban megéri. Az L3 cache megint csak a fent leírtaknál érvényes mert van olyan játék ami szereti ha minél több cache van de van amelyik inkább az órajelet. Ugyan ez van a programoknál is. Ddr3 mal kapcsolatban nem tudom mit akartál.
U.I: tudni kellene azért azt is hogy milyen VGA-t hajtana meg a proci illetve hogy játszol e vagy csak a fent leírt alkalmazások közül használsz e valamit?
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!Már párszor írtam!
A kérdés az lenne ,hogy az éppen aktuális amd 6000+ procimat (2x3.1ghz) lecserélném egy Phenom 9550-re lenne sok változás?Illetve h az L3 cache-t kihasználá e a gép vagy azt nem csak ddr3-al lehet?
Előre is köszönöm!!! -
Sixty21
aktív tag
Sziasztok. Lenne egy ECS G31T-LM alaplapom. biost szeretném frissíteni de nem jutok dülőre. azért akarom frissíteni mert húzni szeretnék a procin és a frissítéssel hátha engedi ezt az opciót mert így minden alapon megy sajna. minden tanácsot elfogadok. előre is köszönöm.
-
törölt tag
Amióta a memóriavezérlő a processzorba költözött, az alaplapi chipset a gép teljesítményét szinte egyáltalán nem befolyásolja.
Egy gép valós alkalmazásokban várható teljesítményéről semmilyen szintetikus teszt (Everest/AIDA, mindenféle markok) nem szolgáltat érdemi információval.
A memória alrendszer hosszú ideje a gép teljesítményét legkevésbé befolyásoló alrendszerek egyike. Persze el lehet költeni akár 100k-t is 4-6GiB RAM-ra, de attól nem lesz gyorsabb a géped, összevetve ugyan annyi, de 14-20k-ba kerülő RAM-mal. Szép és jó az esetleges 2-3x-os mért memória sávszélesség, csak ez a valós teljesítményben jó esetben jelent 3-5% többletet. Van egy-két filetömörítő (pl Winrar), ami képes belőle jobban profitálni, de csak és kizárólag becsomagoláskor, és akkor is csak ~15-20% maximum az előny, nem 2-300%. És pláne nem 5-6x-os, mint az árak aránya. Kicsomagoláskor meg semmit nem jelent, ott mindig a vinyó a szűk keresztmetszet.
-
SirKero
őstag
Üdv.
Gigabyte GA-73PVM-S2H alaplap kikapcsolás helyett újra indul.
Mi lehet a gond.
Biosból a legfrissebb / F9E / van fenn de próbáltam az utolsó nem Beta verzióval / F8 / is.
Köszi a segítséget előre is. -
PishT
tag
Sziasztok!
Gigabyte P43-ES3G alaplapom van. Ez a lap rendelkezik 1bizonyos "On/Off Charge" USB-funkcióval,amivel akár kikapcsolt állapotban is lehet USB-töltővel tölteni bármilyen készüléket..
Ezt szeretném kikapcsolni,de nem találom,hogy hol lehetne. Tudna vki segíteni,hogy hol? Köszönöm!
Külső HDD-m van,amit most a gép kikapcsolása után kénytelen vagyok kihúzni,amit nem csinálnék hosszútávon.. :/ -
Doris Lune
tag
válasz
sziada5925 #35676 üzenetére
Köszönöm szépen - kicsit megkésve ugyan - a segítséget!
-
surgyi
senior tag
Helló Fórumozók!
Egy MSI P55-GD65 alaplaphoz vásároltam G.Skill 1600MHz-es 2x2GB RAM-ot. Egy nap után behalt a rendszer (fekete képernyő...aztán Bios Recovery-t kért, megcsinálta, de restart után csak 4 sípolás).
Az alaplapot visszküldve, a bolt azt közölte, a lap kifogástalan, tehát RAM inkompatibilitási hiba léphetett fel! Helyette Kingmax 1333MHz-et javasolnak, mivel állításuk szerint az stabil!
Ez megfelelő, vagy mit tudnátok ajánlani? Mert a későbbiekben szeretném tuningolni az i5-760-at!
Előre is köszönöm a válaszokat! -
csillagkomp
tag
Ezt írja a GPU-Z: PCI-E 2.0 X16 @X4 2.0, ezek szerint 4x-esen megy csak a vga? Konfig: p55gd65, sapphire hd5870 vapor-x 2gb gddr5, i7-860. A procihoz közelebb eső PCIe 16x van foglalatban természetesen a kártya. Milyen más egyéb progit tudtok javasolni, ami látja a buszt is?
-
khazmeer
csendes tag
üdv !
alaplap adott , este kikapcs , ma reggel el sem indul ... :S
az alaplapi piros led csak villog , de nem kap áramot semmi , power gombra nem reagál semmit .
ilyenkor mi a szitu ???
kázmér
ui: már elvittem szerelőhöz , de érdekel , hogy mégis érdekel a dolog ...
Abit AN78GS / GeForce 8800 GT 512Mb TurboForce Edition + Arctic Cooling Accelero S1 / AMD AM2 Athlon64 X2 7750 2.7ghz + Ekl Cold Tower Tunning Cooler / 3x1Gb DDR2 1066Mhz / 250Gb Sata2 Seagate Barracuda / 320gb Sata WD Caviar Blue / HEC(Tagan) 480W Pm-480Pb -
steewcv65
őstag
Sziasztok!Olyan kérdésem lenne ,hogy sokat számít a prociknál az L3 cache?
-
Immy
őstag
Üdv
Mekkora különbség van intel h55 és p55 chipset között? Memória elérésben?
i7-860 alá keresek deszkát és nemtudom, hogy elég az olcsóbb vagy nem.
Immy
-
Воланд
titán
válasz
steewcv65 #35731 üzenetére
Forrás: What Is ATI CrossFireX™
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Tudjátok van, hogy a régi nForce csipszetek (nForce3, nForce4) nem szerették az újabb ATI kártyát. Na most arra lennék kíváncsi, hogy ez még benne lehet az újabb nForce csipszetekben is (5,6,7), vagy ezzel már nincs ilyen jellegű kompatibilítási probléma?
Köszi: RR
-
steewcv65
őstag
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem h Abit ax78-al meg hd 6850+3850 tudna menni crossfire-be(Alaplap tudja a crossfire-t)?
-
TechnoCole
csendes tag
Sziasztok!
HELP!
Gigabyte M720-US3, Face Wizard bios indítókép alkalmazás:
Lecseréltem a gyári képet egy 640x480 256 sajátra, BIOS-ba felírta a kis progi, aztán OK, restrart és azóta semmi.
1. Vártam, hogy a backup bios-ból visszetöltse (ha már "dualbios"), de nem
2. clear cmos 30 percig, konnektorból ki, semmi
3. elem ki, tápcsatlakozó lehúz, semmi
4. main EPROM gnd és clk lábait rövidrezár, semminem csipog, nincs kép, ledek, villanymotorok pörögnek
speakerből: katt-katt, ventik belehúznak, lelassítanak, katt-katt.. ez megy újra és újra -
Doris Lune
tag
válasz
sziada5925 #35676 üzenetére
sziada5925
Köszönöm szépen a segítséget! -
Tapor
csendes tag
szervusztok,
kérdés, vásárlás előtt, adott egy alaplap és egy táp, kérdés, hogy kompatibilis-e a kettő egymással, mert táp azt írja van 24tűs ATX-es és egy 4 tűs 12V-s csatlakozója, az alaplap azt írja, vany 24-es ATX és 8-as 12V-s csatlakozója.
Ha nem kompatibilis, akkor tudtok ajánlani egy másik tápot?
alap:
http://www.giga-byte.hu/products/mb/specs/ga-h57m-usb3_20.html
táp:
http://www.edigital.hu/Aktiv/Chieftec_CTG_45080PB_450W_tapegyseg-p60717.html -
steewcv65
őstag
válasz
sziada5925 #35724 üzenetére
Windowsba csináltad?
-
steewcv65
őstag
Üdv! Lenne egy olyan kérdésem h valaki windowsba frissített már biost?Az én alaplapomhoz van progi amivel lehet elméletileg(Abit)valakinek valami tapasztalat:?
Előre is köszönöm!!!4 -
dfdfdf
őstag
válasz
Butcher-HUN #35718 üzenetére
Nem nagyon terheli pluszban a procit legalábbis 1,8as cerkánál nem vettem észre semmit amikor hang minőséget állítottam de a hangban sem....
Elvileg adnak ilyen "piros" bakelit alátéteket de tökre felesleges használni szerintem.
A ház úgyis "földön" van és a csavarok helye vagy szigetelve van a laptól vagy szintén "földön" van.
A hagyományos az kiválló de van többfajta menetemelkedésű távtartó ha újat veszel akkor adnak a házhoz csavarokat. -
Butcher-HUN
senior tag
Nem az előző témába kapcsolódó kérdésem lenne hozzátok. Mikor mi saját magunk szereljük be a házunkba az alaplapunkat akkor a csavarokat mennyire szabad meghúzni? Milyen típusú csavart használjunk? Vagy mennyire sérülékeny a nyák felület? jó e a hagyományos réz távtartó ami a házban található vagy más megoldással próbálkozzon az ember?
-
dfdfdf
őstag
válasz
Butcher-HUN #35708 üzenetére
Ha a minőségen akarsz javítani be kell ruháznod egy értelmes hangkeltő cuccra!
Az alaplapi hangkeltők is fejlődtek már majdnem elfogadható szinten vannak de ha ettől többre vágy akkor érdemes venni egy minőségi hangkeltőt.nemk :
Az ASROCK alaplapok nagyon sokat fejlődtek mind minőségben mind megbízhatóságban nyugodt szívvel vásárolhatsz szerintem.
-
nemk
csendes tag
válasz
multigamer #35713 üzenetére
Próbáld meg a Windows 7 vagy a Vista-don átállítani az energiagazdálkodási sémát -> Teljesítménycentrikusra!
-
Воланд
titán
válasz
multigamer #35713 üzenetére
C1E és EIST a funkciók nevei amit a bios-ban keresned kell, viszont játék alatt nem lenne szabad ezeknek működésbe lépniük, ott valami gubanc lesz. Ha minden alapon van, nincs tuning akkor is csinálja?
-
multigamer
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy olyan problémám hogy az alaplapom váltogatja a processzorom teljesítményét, amitől játék alatt laggolok mivel fel-le ugrál az fps-em. Egyedül akkor stabil a teljesítmény ha renderelek. A proccesszorom E8500as, 3,6Ghz-en van járatva, ami mint már említettem lemegy 2,3Ghz-re majd vissza a gyárira és így ugrál fel-le. Elvileg ez egy gyári energiatakarékossági funkció, amit valahol ki lehet kapcsolni, de nem találtam se BIOS-ban, sem driverekben. Ha bárki tudja hogy lehetne megoldani ezt a dolgot írjon! Előre is köszi! -
csillagkomp
tag
Ezt írja a GPU-Z: PCI-E 2.0 X16 @X4 2.0, ezek szerint 4x-esen megy csak a vga? Konfig: p55gd65, sapphire hd5870 vapor-x 2gb gddr5, i7-860. A procihoz közelebb eső PCIe 16x van foglalatban természetesen a kártya. Másik kártyám, amivel tesztelhetem nincs, próbáljam a másik 16x-os sinen?
-
nemk
csendes tag
válasz
sziada5925 #35709 üzenetére
Újat veszek mindenképpen.Maximum 1000ft az árkülönbség köztük, csak az a gond, hogy a Giga alaplapra már 1 hónapja várok és nem tudom, hogy lesz e még..
-
sziada5925
aktív tag
Szerintem ha stabil gépet szeretnél akkor a Giga lapot vedd. MSI-t én nem vennék, az ASRock-ról pedig azt mondják az új lapjaik egész jól mennek (ezek között pedig talán a p45 miatt lenne jó választás), Én nem is gondolkoznék másban, mint a Gigabyte, persze nem tudom újan veszed-e, mennyi az árkülönbség...stb.
-
Butcher-HUN
senior tag
Üdv! Lenne egy érdekes kérdésem. Alaplapi hangkártyát használok~hangchipet. Lehet állítani hogy milyen hangminőséget adjon. Pl: nekem a legmagasabb érték amit be tudok állítani az: 24bit 192000 Hz ( stúdióminőség ) ha ezt beállítom mennyiben fogja vissza majd a procit? Állítsam kisebbre vagy vegyek külön CPU val el látott hangkártyát?
-
nemk
csendes tag
Üdv
Alaplap vásárlása előtt álok és 3 alaplap között vacillálok, vki tudna segíteni, melyiket vegyem közülük vagy ha vkinek van tapasztalata az is érdekelne:
- MSI P43-C51
ink: http://global.msi.eu/index.php?func=prodmbspec&maincat_no=1&cat2_no=170&cat3_no=&prod_no=1836- ASRock P45DE3
link: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P45DE3- Gigabyte GA-P43T-ES3G
link: http://www.giga-byte.hu/products/mb/bios/ga-p43t-es3g_10.htmlElőre is köszönöm a válaszokat!
-
naturlac
csendes tag
Helló, sziasztok.
Nem tudom, hogy hova kellene ezzel a gondommal fordulnom, ezért megpróbálom itt.
Szóval, van egy A8R-MVP alaplapom.Nem egy új darab, de a legfrissebb bios van rajta.
A lényeg, ha az alaplapon engedélyezem a hálókártyát illetve a firewire eszközöket lefagy az alaplap.A biosig sem enged be, csak 3-4 órányi ki-be kapcsolgatás után, ha mákom van.Illetve a memóriakezelés a másik problémám.4 slot van az alaplapon , ha ebből két slotot használok, a memória 400mhz en fut, ha viszont mellékelek még ramot, csak 333mhz fut. Végignéztem a beállításokat, és nem engedi a húzást.Az alaplap illetve a gépben lévő dolgok:
A8R-MVP alaplap (nem delux)
AMD Athlon 64 939 3500+
Memória Kingston 512/400
Vga:Geeforce 8400 gs
Pinnacle pctv tuner kártya
Sweex wirelws lan
Táp 300w
Aktív témák
Hirdetés
- MSI PRO B760-P DDR4 II Alaplap
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest