- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
fo_di
őstag
sziasztok!
van egy több éves chaintech alaplapom (elvileg 7njl6 és kb 8 éves) és az vele a probléma, hogy hiába vettem bele zsírúj elemet, valamirt az órája rakoncátlankodik és rendszeresen elállítódik (sajnos nem én használom, és azóta biosba nem volt lehetőségem belesni, mikor beállítottam a helyes időt elemcserekor, de a windows rendszeresen pontatlan időre áll be, aztán windows szinkronizáció után jó lesz)
ez mitől lehet? persze holnap azért igyekszek belenézni, hogy ott is rossz-e az idő -
Tomate
veterán
-
GabN73
addikt
Üdv!
Egy Ep45-DS3Rnek kellene egy új bios,hátha azzal elindul.Nos mivel még nem csináltam ilyet,csak olvasgattam róla,valaki írhatna egy pontosabb "fogalmazást" a dolog meneteléről.
-
Mian
aktív tag
Hello!
A kérdésem a következő lenne az urakhoz (magfeloldás): Azt tudom, hogy a magfeloldáshoz kell egy megfelelő alaplap, amd sb710es vagy sb750es chipsettel...de azt olvastam nemrég, hogy ezek nélkül a chipsetek nélkül is lehet magot feloldani amd overdrive-al [link] ... na most ez a magfeloldás az overdrive segítségével minden lapnál működik, és ha igen, esetleg rosszabb mintha sb710es vagy 750es chipsettel csinálnám vagy nem?
[link] konkrétan ez az a lap, ami a magfeloldás tárgya lenne, de ő csak sb600as déli híddal rendelkezikA válaszokat előre is köszönöm,
Mian. -
FIFPRO_10
tag
válasz
sziada5925 #33391 üzenetére
Gigabyte lap Dos boot gondra valaki megoldás?
-
Doblós
aktív tag
http://pcsef.com/webshop/index.php
Aki olcsó és jó minőségű cuccokat szeretne a gépéhez,utt érdemes körbenéznie
-
SZIGI01
csendes tag
válasz
sziada5925 #33387 üzenetére
LC POWER PFC
Megpróbáltam, kivettem a ramokat, rátettem a csipogót de egy mukkot sem szól.
Gyere skype-ra légyszi mert ez így nagyon lassú.
-
SZIGI01
csendes tag
válasz
sziada5925 #33379 üzenetére
Sziasztok! Szia Szaida!
Igen működött gond nélkül. Tegnap este kikapcsoltam, és reggel szerettem volna elindítani de semmi. Nem tudom hogy jól gondolom e, hogy csinálhat olyat a ventilátor ami a proccon van hogy valami jeladó elmegy benne és e miatt nem engedi a lap a többi funkciót sem?
4 mazzag jön ki a ventiből.
a proccot meg engedi a lap dolgozni mert melegszik.
szóval nem értem.BIOS reset megvolt elem kivétellel.
HELP!!!!!!!!
-
Heffi
őstag
-
SZKEBE75
senior tag
Szevasztok !
Asus P5Q-E lapomnál a memoria slotokból csak az első kettőt engedi használni,ha a 3-4. be
rakok ramot nem bootol be .mi lehet a probléma?
ha a biosban minden auton van is ezt produkálja....
-
SZIGI01
csendes tag
Sziasztok!
Hatalmas nagy sz@rban vagyok.
Van egy Asus M2N-E SLI alaplap benne 4gb ram, Dual 2,26 proci.
Gyári hűtőventik 530W -os táp.A következő történik: Bekapcsolnám a gépet, DE csak a vinyó, a táp indul el, a procc hűtő venti felpörög aztán leáll. Se kép, se hang. a többi cucc meg pörög, megy tovább rendesen.
A monitor még be sem kapcsol. Ramokat egyenként kiszedtem, semmi nem változik.
Videokari: 8600GTSajnos semmit nem tudok tesztelni másik gépben.
Mi a szent Sz@rt csináljak? Tud valaki valami S.O.S megoldást? PLS
NAGYON SÜRGŐS LENNE!!!!! THX!!! -
atti_2010
nagyúr
válasz
Benyaking #33371 üzenetére
Mi a fenének emészted magad ezen mikor a 16x és a 8x között akár milyen játék tesztben nem jön ki úgy 5-7% nagyobb különbség. Biztos megér ez egy nagyon drága alaplapot?De erről már nagyon sokat beszéltünk és rengeteg link is van róla, keress utána "googli", hacsak nem PCI-E SSD-t akarsz betenni.
-
Benyaking
aktív tag
Hello! Olya. Kerdesem lenne hogy van mar olyan i7 es lap 1156os foglalattal ami tamogatja a 2x16 pcie? Cf be lenne amugy!
-
Hoffer
őstag
Tegnap ugy írtam, hogy nem tudom mi baja lehet a lapnak amit kaptam! Ma végignéztem többször is, és nem látok hibás kondit vagy bármit is! Ha proci nélkül kapcsolom be akkor is kell csipognia a lapnak? Vagy proci nélkül nem csinál semmit? Mert így procival semmi csipogás, mostmár erősen gondolkozom, hogy nem e a proci a rossz???
-
Heffi
őstag
válasz
rroolleerr #33366 üzenetére
Vannak olyan házak, amin a frontaudio szálanként van felcimkézve, és egyesével kell feldugdosnod a csatira, a másik, amikor rendezett csatiban van az összes kábel, azt csak egyféleképpen tudod feldugni az alaplapra (erre céloztam).
-
rroolleerr
csendes tag
válasz
rroolleerr #33364 üzenetére
Na közbe észrevettem melyik jumpereket írtad. Amúgy az alaplap használtan lett véve és a jumperek nem voltak rajta.
Ezt nem értem: "A háznak nem a "szabvány" csatlakozója van (9 lyukú dugasz)?"
A JAUD1 -re egy 9 lyukú dugasz ráfér. Remélem erre gondoltál...
-
Heffi
őstag
válasz
rroolleerr #33364 üzenetére
A Gnd a 2-s, a másik szálat az 1-re.
-
rroolleerr
csendes tag
Sajnos a gép nincs nálam, mivel az egyik rokoné. Amint tudom kipróbálom.
Bár nekem nem tiszta ez az egész még:s A JAUD1 nél az 1-2-3 láb alatt én tutira a hangszóró részt értem. Hisz bal, jobb csatorna ill. föld. A panelról jövő vezetékek is ezt támasztják alá. (EARL-EARR-GND). A gond az, hogy a mikrofon részről meg kettő jön: MIC és GND. Na most ez GND hova menne??Csak egy GND -t tudok bekötni, mert egy tüske van csak, ami gnd. Elég gáncs ez az alaplap ilyen téren....
-
Reorx
tag
Üdv,
Igazából nem vagyok biztos benne, hogy jó helyre írom de nem találtam általános kérdéseknek topic-ot szóval ide került.
A specem:
Gigabyte P35- DS3P
Intel Q6600
4GB ddr2 1066-os CSX RAM
PowerColor 4870 1GB
Corsair 450W2 kérdésem lenne amikre nem találok választ sehol sem...
1, Miért nem fut rendesen a Win7 a gépen? Már a vista is szarakodott de az olyan volt amilyen így hát nem is erőltettem, kipróbáltam, nem volt jó, visszaálltam XP-re.. A hiba ugyanaz a Win7 alatt is mint a vista alatt volt. Videó kártya terhelésnél kifagy a gép (atikmdag error, volt még vista alatt win7 alatt már nem konkretizál csak kifagy.. ) A frissítések ritkítják a fagyások számát de meg nem oldják a problémát...
2, A gépem lassul és nem igazán értem, hogy miért. Már 2 éves a vas de ennek nem nagyon lenne szabad "elhasználódnia" nem? Szóljatok ha tévedek, a hardware részhez eléggé noob vagyok
Egy példa: COD4-ben amikor megvettem átlag 130-150 fps-el játszottam(1680x1050, 4xes élsimítással meg mindennel maxon) XP alatt aktuális driverrel (na jó... asszem CATA 9.6-al) most ugyanazzal a driverrel (1400x900 és 0 élsimítás mellett) küzdök a 60 FPS-ért. Az átlag ugye map függő de 40-70 között van. Win7 (már amikor nem fagy ki) átlag +30 fps-t jelent.. Mi a gond?
Előre is köszi a válaszokat, nyugodtan írjatok PM-et vagy zaklassatok ahogy tudtok
ÉS ha rossz helyre írtam még egyszer bocsánat!
-
Heffi
őstag
válasz
rroolleerr #33360 üzenetére
Van itt egy kép, ami a frontaudio csatijának kiosztását mutatja a HD és az AC97 módban.
A BIOS-ban nem lehet állítani a frontaudio fajtáját?
-
Heffi
őstag
válasz
rroolleerr #33360 üzenetére
Nem viszik túlzásban a csatlakozó leírását a manualban. Próbáltam bogozni, azt írják, hogy a JAUD1 (front panel audio) csatlakozója megfelel az Intel szabványnak, ez alapján azt mondanám, hogy az 1-2 láb a mikrofoné.
Ha jól láttam a képet, gyárilag 2 jumperral a fejhallgató kimenet össze van kötve, ezeket ne felejtsd el levenni.A háznak nem a "szabvány" csatlakozója van (9 lyukú dugasz)?
-
rroolleerr
csendes tag
A kérdésem továbbra is az, hogy az MSI RS482M4-FD/ ILD/ IL/ L alaplapon (http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=215) hova kell rákötni a front side -n levő mikrofont?
Korábbi leírásom:
" Az előlapi panelon levő fejhallgató és mikrofon csatlakozót kéne működésre bírni. Skype -hoz kéne. A fejhallgatóhoz egy mikrofon is hozzá van építve. Nem tudom, hogy az előlapi panelt hova kell bekötni az alaplapon. Az alaplap manualjában nem volt erre semmi konkrétum. A hangszóró rész elvileg meg van, de a mikrofoné nincs."
Ötleteket várom. Adatlapból egy kis részlet:
A manual csak ezt irja:
"PIN SIGNAL DESCRIPTION
1 PORT 1L - Analog Port 1 - Left channel
2 GND - Ground
3 PORT 1R - Analog Port 1 - Right channel
4 PRESENCE# - Active low signal - signals BIOS that a High Definition Audio dongle is connected to the analog header.PRESENCE# = 0 when a High Definition Audio dongle is connected.
5 PORT 2R - Analog Port 2 - Right channel
6 SENSE1_RETIRN - Jack detection return from frontpanel JACK1
7 SENSE_SEND - Jack detectionsenselinefrom theHighDefinitionAudioCODEC jackdetection resistor network
8 KEY - ConnectorKey
9 PORT 2L - Analog Port 2 - Left channel
10 SENSE2_RETIRN - Jack detection return from frontpanel JACK2 JCD1 R GND L Chassis Intrusion" -
Dudu67
tag
-
KAMELOT
titán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy ebbe [link] alaplapba belé e lehet tenni PHENOM X4 esetleg X6-os procit????
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv.
KAMELOT -
Exom
tag
Sziasztok
Az MSI H55M-ED55 alappal kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Bele lehet -e tenni egy videókártyát úgy, hogy az alaplapi videó kimeneteket ne kapcsolja le közben? (pl: ASROCK H55M Pro esetében ez lehetséges)
Köszönöm -
-
RootRulez
félisten
válasz
lacika0926 #33347 üzenetére
Alaplap User Manual-jában le van írva, miket szeret és miket nem.
-
Tomate
veterán
válasz
NÉMÓ510 #33346 üzenetére
-A Command Rate egy órajelciklusokban kifejezett késleltetés a chipkiválasztás (a RAM kiválasztása) és a megfelelő parancsok végrehajtása között. 1T vagy 2T értékeket vehet fel, ez 1 vagy 2 órajelciklust jelent.
-A Command Rate = utasítássebesség. Értéke 1T és 2T lehet. Ez határozza meg, hogy hány órajelciklus szükséges az adatot tartalmazó memóriamodul és chip kijelöléséhez. Az 1T beállítás gyorsabb, de sajnos csak általában egy, illetve két memóriamodul használata mellett működik stabilan – ennél több egység esetében 2T-re kell átállnunk, ami viszont mérhető lassulást eredményez. Bizonyos nagy órajelen és/vagy alacsony késleltetéssel működő modulok esetében a gyártó egy- vagy két modul esetében is előírja a 2T használatát.
-
NÉMÓ510
tag
Hali!
Az alaplapom bioszában a memóriabeállításoknál van egy olyan opció :
Command rate (CR).Az értéke most 2T.Ez a funkció mit változtat?
Érdemes átállítanom 1T-re? -
RootRulez
félisten
válasz
lacika0926 #33344 üzenetére
A hybrid cross fire csak kisebb karikkal működhet. 3550, 4350, ilyesmikkel, szóval nem igazán fogsz teljesítményt profitálni belőle, max anyni az előnye, hogy kisebb léesz a fogyasztás, mert 2D-ben nem megy tán a VGA is. Én nem erőltetném és inkább egy erősebb kártyát vennék neki...
-
lacika0926
tag
Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem alaplappal kapcsolatban méghozzá : gigabyte ga-ma785gm-us2h
alaplapi videkari: 4200
és nemtudom milyen videokártyát vegyek,hogy hybrid cross-ba hasznaljam.
ha valaki tudna valami linket vagy tud rá megoldást akkor irjonköszi
-
nanizo
csendes tag
Sziasztok! Van egy Intel DG35EC alaplapom, aminek ugye nem túl izmosak a grafikus képességei, viszont munka miatt szükségem lenne valami nagyobb teljesítményű videokártyára (egy komplex szimulációs program miatt).
A kérdésem az lenne, hogy használható egy ilyen alaplaphoz az integrált kártyán kívül valami más is?
Köszi! -
s0rT3d
tag
Hali!
Egy olyan problémám lenne, hogy egyik napról a másikra egyszer csak megbolondult a ventilátor. Eddig automatikusan állította a fordulatszámot. De most folyamatosan maxon pörög. A biosban a CPU FAN SPEED = N/A -t ír. A bios legfrisebb rajta, próbáltam már frissíteni. Megnéztem a csatlakozásokat és más ventilátorral is, de a hiba megmaradt. A csatlakozó és a venti is 4 pines. Van esetleg valakinek valami tippje?
-
maláj
addikt
estét
abit bd7 II alaplap bekapcs után kb. 3mp-ig megy (cpu venti pörög, stb.) majd leáll és utána "x" ideig nem is lehet bekapcsolni a power gombbal ...
speaker nem vinnyog, ezek szerint az alaplap qka -
SZKEBE75
senior tag
Szevasztok !
Asus P5Q-E lapomon nem tudok cpu feszt szabályozni,megadom az alp videt fesznek,majd mikor bekapcsolom a cpuz-t látom hogy a lap kitalált magának egy értéket /1,32 v/ ,ami megegyezik azzal mintha auton hagytam volna a biosban.Mit kell átállítanom hogy működjön?
szorzó és fsb állítást engedi a lap.
-
törölt tag
válasz
sziada5925 #33328 üzenetére
Egyszerre kettőt nem is. Viszont van egy eszközfelismerési sorrend, az elsőnél aminél elakad már jelez.
-
Mika1227
őstag
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy lapot, egy ismerősömtől! Mi lehet a probléma, hogy ha bekötöm, nem akar képet behozni? Mivel lehet a probléma? ha nincs benne ram akkor sem csinál semmit, ha nincs benne proci akkor sem! Mi mehetett tönkre benne??
-
creed30
aktív tag
válasz
Thunderzolee #33322 üzenetére
Hálás köszönet a kielégítő válaszért!
Isten tartsa meg jó szokásod (segítőkészségedet)! -
válasz
creed30 #33320 üzenetére
Nos, az a MOLEX csatlakozó ami eddig neked volt.
Az újhoz másmilyen kell majd.
Itt egy kép a kettőről: [link]Ez is az:
A SATA HDD-k másféle táp- és jelkábelt igényelnek.
Ahol a merevlemezt veszed, valószínűleg árulnak Molex-->SATA átalakítót is:
Meg SATA kábelt is, ha az alaplapodhoz nem adtak anno.
-
-
creed30
aktív tag
válasz
Thunderzolee #33316 üzenetére
-
Sztem mindegyik jó, esetleg kérdezd meg itt:
http://itcafe.hu/tema/milyen_alaplapot_ilyen_arban/friss.html -
válasz
mar1boroman #33315 üzenetére
Hányas rev. az alaplap?
Am a Giga oldalán nem találtam a támogatott memóriatípusok közt, de ettől még lehet (valószínűleg), h megy benne.
-
válasz
creed30 #33313 üzenetére
A kézikönyve alapján van rajt két SATA csatlakozó.
Vehetsz hozzá SATA300-ast is, mielőtt megkérdeznéd.
-
mar1boroman
tag
Sziasztok,
GIGABYTE p55-ud3l támogatja a 2133mhz-s geil evo one ramokat?
Üdv -
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok.
Adott egy ilyen lap, van benne egy Sempron 140-es proci, 2*1GB 800mhz-s rammal. Auton alapból a HT órajelét 1000mhz-re, az NB-t pedig 1600-ra állította be, ez így jó, vagy mások az "alap" órajelek?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
creed30
aktív tag
Sziasztok!
intel Bay Field D865GBF lapom van,most IDE Ultra-ATA/66-os HDD van rá csatlakoztatva.
Szeretnék egy jobb vinyót venni,mi az amit még érdemes lenne belevenni?Gondolom SATA-t nem lehet rá csatlakoztatni. -
mar1boroman
tag
Sziasztok,
GIGABYTE p55-ud3l támogatja a 2133mhz-s geil evo one ramokat?
Üdv -
BadGe
aktív tag
Sziasztok,
MSI 770-C45-ös lap északi hídja tűzforrónak tűnik. Legalábbis a kezemnek nagyon meleg (pár másodpercig tudom megérinteni). Ez normális? teljesen be lesz dobozolva javul a helyzet? egyáltalán amit én melegnek érzek az az alaplapnak is rossz?
thx
ge.(épp most üzemeljük be, új, athlon II x3 440 fut benne, 460 táp, ősrégi passzív vga)
-
DV
senior tag
válasz
rroolleerr #33302 üzenetére
A manual csak ezt irja:
"PIN SIGNAL DESCRIPTION
1 PORT 1L - Analog Port 1 - Left channel
2 GND - Ground
3 PORT 1R - Analog Port 1 - Right channel
4 PRESENCE# - Active low signal - signals BIOS that a High Definition Audio dongle is connected to the analog header.PRESENCE# = 0 when a High Definition Audio dongle is connected.
5 PORT 2R - Analog Port 2 - Right channel
6 SENSE1_RETIRN - Jack detection return from frontpanel JACK1
7 SENSE_SEND - Jack detectionsenselinefrom theHighDefinitionAudioCODEC jackdetection resistor network
8 KEY - ConnectorKey
9 PORT 2L - Analog Port 2 - Left channel
10 SENSE2_RETIRN - Jack detection return from frontpanel JACK2 JCD1 R GND L Chassis Intrusion"Ezt csak azert linkeltem be, mert nem talaltam mikrofon bemenetet, hacsak a PORT 2R/2L nem az. Remelem valaki mas tobbet ki tud hamozni ebbol.
-
SpZ
senior tag
Sajnos meghalt a Gigabyte EP35-DS3 rev 2.1 F2 lapom és e helyett kéne nekem valami hasonló stabil alaplap ami szolgál még 1-2 évig
ehez a konfighoz menne a lap:Artic Cooling Fusion 550R
Intel C2D E8400
Asus EAH5750 FORMULA 1GB
4x1 Gb Geil Black Dragon 1066mhz
WD 750GB Green WD7500AADS & Samsung SpinPoint F1 500GB (HD502IJ)ötleteket várok
-
rroolleerr
csendes tag
Nem. Félre értettél
Az előlapi panelon levő fejhallgató és mikrofon csatlakozót kéne működésre bírni. Skype -hoz kéne. A fejhallgatóhoz egy mikrofon is hozzá van építve. Nem tudom, hogy az előlapi panelt hova kell bekötni az alaplapon. Az alaplap manualjában nem volt erre semmi konkrétum. A hangszóró rész elvileg meg van, de a mikrofoné nincs.
Hangszórót szerintem ide kell kötni( bár ezzel sem működik a hang, elképzelhető, hogy a realtek progijában kéne valamit állítani még):
1 PORT 1L Analog Port 1 - Left channel
2 GND Ground
3 PORT 1R Analog Port 1 - Right channel -
Zunex
tag
Helló!
Van egy Gigabyte GA-M61PME-S2 alaplapom. Arra rájöttem hogy hogy BIOS-ban F1-et kell nyomba és akkor előjön a varázsfül. A procit felhúztam addig ameddig akartam, jól is müködik , de amikor a ramot is felhúztam 800-ról 1066-ra akkor újraindult a gép és elkezdett pittyegni, Kivettem az elemet és vártam 1 percet, vissza az elem újra bekapcs, müködött is tovább. Valaki megtudná mondani hogy kell illetve megtudja mutatni hol irnak a RAM tuningról? 1066MHZ-el nem is próbálkozom mert az látom hogy nem birja. Hanem a RAM időzitést hogy kell helyesen beállitani? RAM-jaim: AXEGA 800 mhz ddr2 és Kingmax 800mhz ddr2. Szóval hogy kell ezen a lapon az idöziést illetve ha lehet,akkor hogy tudom a ramokat felhuzni 1066-ra? Válaszokat előre is kösziÜdv
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Milyen egeret válasszak?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest