Aktív témák
-
johntheface
csendes tag
Üdv.
Tegnap történt egy kis baleset a gépembel.Szerelés közbe sikeülr elpukkantanom a tápomat
Amig vártam a másikat kivittem az ég alá,hogy kitakaritsam.Hirtelen elkezdett esni egy kis eső és bele is esett a gépbe.Gyorsan ki vettem mindent belőle és alaposan kiszárítottam.
Később összeraktam hogy müködik-e még.Szerencsére müködik minden tőkéletesen,viszont egy folyamatos bugo(nem sipoló) hangot ad ki.A speaker nincs bekötve.Meglestem a ramokat,a vga-t,a cpu-t.Minden tökéletesen müködik.Utánna jártam mit jelethet.Semmi konkérumot nem találtam róla.Amugy az alaplap egy Gigabyte 965p DS3.Ha valakinek van valami 5lete,kérem jelezze.Előre is köszönöm
U.i:Ha nem jó topikba irtam,ne haragudjatok érte
-
janos80
senior tag
válasz
netmesterke #19384 üzenetére
akkor nem tudom miert nem kapsz kepet a monitoron. talan probald ki egy regi pci-os (nem pci express) videokartyaval,hogy ugy mukodik e minden! ha ott kapsz képet,akkor valami a vga-val tortent.ha ugy sem kapsz kepet,akkor vagy lap,vagy proci,vagy ram. sipolni nem sipol? vagy van neki valami kis visszjelzo ledjei vagy esetleg a lapon valami kis lcd,amire kodokat irkal ki?
a lapod tipusat megirhatnad,és utana neznenk akkor hogy vannak e valamilyen hibajelzései a lapnak. akkor egybol okosabbak lennénk.udv
JAnos -
-
szacsee
nagyúr
válasz
fireproof #19391 üzenetére
Azok a ramok lehet CL6-os időzítésűek, ha mindenképp olcsón akarsz venni, akkor az apróba nézz körül, ha pedig nem bízol az apróban, akkor valami jóféle tuningram szerüséget.
A jobb tuningramok 2Gb-os kiszerelésben 8500Ft körül kezdődnek, ez azokhoz képest jó vétel... lehet hogy Cl6-os, de CL5-ben jobb mint a 800-as kingmax.. és CL6-ban 1066-ot megy garantáltan.
Nálad úgyis a visszaosztás miatt kell, hogy tudja tuningnál a nagy mhz-t, így ez megoldva.
Ha viszont cl5 kell, akkor válassz márkás ramot viszont az drágább már ... 2db esetén 5-6000Ft-al számolhatsz. -
fireproof
őstag
Ebbeől a ramból 2db ( ram ) jó teljesítményú lenne egy Gigabyte P31-ES3G alaplapon?ÉS a Win 7 tudja kezelni a 4 gigát?
-
janos80
senior tag
válasz
rigo88 #19379 üzenetére
remeljuk.
gondolj bele: a rossz proci elrontotta a lapokat. utana beletetted a rossz lapba a procidat,majd a proci is elromlott. aztan beleteszed a te lapodba a procidat,hogy kiprobald jo e? aztan a rossz proci elrontja a jo lapodat. majd kicsereled a procit,mert gondolod elrontotta a lap. de addigra a jo lapod is rossz mar és beleteszed a rossz lapba.... ugras vissza a hsz-em elejeremekkora szivas lenne már?!!! na jo ezzel ne hulyeskedjunk ,mert nem kene,hogy igy legyen
egyebkent volt mar nekem rossz procim,es az erdekes modon nem tette tonkre a lapot. haverom nem jart ekkora szerencsevel -
janos80
senior tag
válasz
netmesterke #19380 üzenetére
erzel valamelyik alkatreszen egett szagot? vagy lathato eges? szepen vedd ki a cuccokat és szagolgatsd végig. bar ilyenkor minden budos szokott lenni,de a legbudosebbett keresd meg
udv
Janos -
netmesterke
aktív tag
Valakinek ötlete? Honnan tudom hogy egy gépben mi ment tönkre? A betett dvd-rw égett szagú lett, kiszedtem restartoltam és minden megy látszólag, csak nincs jel a monitoron.... a vga szállt el?
-
rigo88
aktív tag
még valami..
akkor a hibássá vált alaplap ugye nem rontotta el a jó processzorom? még nem tudom megnézni amíg nincs új lap.. -
viktorov
csendes tag
Sziasztok!
Éredmes az alaplapi hangkarit Realtek ALC883/ALC888 használni vagy dobjam bele a sb live 24-bit est? -
666Apollo
csendes tag
válasz
janos80 #19371 üzenetére
üdv.
Bocsi aszt nem írtam hogy usb-és mobilreckbe van.
De amúgy nagyon köszönöm hogy foglalkoztál a kérdésemmel de közbe már megoldottam a problémát az öcsém egy sorral elnézte a jumperelést és a minimalizált 32 gb üzemmódba rakata a vinyót és válószinüleg régebben is ez volt a baj de már a helyére raktam és mostmár megvan mind a 80 paci.
Mégegyszer köszönöm a segítséget minden jót. Jó fórumozást. -
rukh
senior tag
Hi Qru!
Írod, hogy ...A FET (Field-effect transistor) szintén töltés tároló, kondenzátorok egy típusa de a hagyományos kondiktól eltérő/fejlettebb felépítésű, szokás unipoláris tranzisztornak is nevezni.
Apróbb pontosítás: a FET nem kondenzátor, hanem tranzisztor, nem töltéstárolásra használják, hanem (lkapcsolóüzemű) tápegységekben, erősítőkben, mivel -szemben a hagyományos áramvezérlésű bipoláris tranzisztorral- a vezérléséhez szinte nulla áram (energia) kell, illetve kevesebb a rajta hővé alakuló energia, ezért jobb hatásfokot biztosít.Üdv, Rukh
-
utolsolevel
tag
sziasztok
egy kis segitség kellne:
van egy gigabyte ep35 alaplapom amiben tunningolva mennek a dolgok, és az lenne a problémám hogyha a XP-t vagy a win 7-t restartolom akkor nullázodik a bios és visszaáll alap orajelre minden, ha leállitom a windózt és ujra bekapcoslom akkor nem áll vissza az orajel megy rendesen, szoval csak restartnál indul nullárol...
van valakinek 5lete hogy ez mitől van?ja az alaplapon a legfrissebb BIOS van .
üdv
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
A következő a problémám: egy asztali gépbe beleraktam egy plussz dvd írót és 2 db ramot. Bekapcs után elég büdös lett, kb olyan mint mikor flexxel kettévágsz egy db vasat...pár másodpercig ment csak, azonnal kikapcsoltam. dvd írót kiszedtük meg a plussz ramokat is. De a gép annak ellenére hogy működik, nem küld jelet a monitornak....Most nincs szaga, látszólag megy rendesen, sztem ugyanaz a hangja is....szerintetek? -
Dozbik
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy milyen DDR3-as alaplapot ajánlotok 30-35 k környékén! Lehetőleg ne a legrosszabb audio legyen benne!
Köszönöm a helpet!
-
666Apollo
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám amit meg kellene oldani a következő a helyzet van egy ( Abit NF7-S2(G) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN) ) alaplapu gépen ha kell még adat róla akkor adok még meg.
A következő a probléma a 80 gb vincsesztereket csak olyan 35-40 gb körülinek ismeri fel eddig 2 különböző 80 vinyóval csinálta ezt de ha a vinyót reckbe rakom akkor nincs vele gond akkor meg van mind a 80.
Most 60 as rendzser vinyó van benne aszt rendesen felismeri. Mi okozhatja ezt?
És hogy lehetne megoldani?
A segítségeteket előre is köszönöm. -
Ataxia
tag
üdv
adott egy AMD 2500+ os barton (socket A) amit az abit nf7 lapomban simán tudtam használni 11x200 on 3200+ órajelén feszültségemelés nélkül.Viszont mivel az nf7-et eladtam és ezt a régi konfigot nem akartam eldobni szereztem hozzá egy epox 8k3a lapot ami még nem támogatja a 400mhz-es ramokat így nem is tudom a procit felhúzni úgy ahogyan azt az előző alaplapommal sikerült.Csak 11x191-et bír.Az lenne a kérdésem hogy ha szereznék egy szorzólock mentes mobile bartont és tudnám állítani nem csak az fsb-t hanem a szorzót is el tudnám e érni a 2200 mhz-et az epox 8k3a-val (via kt333)
-
rigo88
aktív tag
válasz
janos80 #19364 üzenetére
azért nem gyanakodtam, mert az első - a régi - alaplap még most is működik, és ahogy írtam, annál az integrált vga-ra gyanakodtam. a második használt volt, az lehetett alapból hibás. a 3. lap amibe betettem az a saját lapom volt. ott vált nyilvánvalóvá a probléma..
ha zárlat miatt ment szét a lap, akkor mi mehetett tönkre? gyakorlatilag bármi gondolom. tehát - sztem - valószínűleg valamelyik ic.. az pedig kuka -
janos80
senior tag
válasz
rigo88 #19362 üzenetére
már az elso utan gyanakodni kellett volna,ha elotte minden mukodott a masik lapban, és ha beteszed a procit akkor meg nem mukodik,az nem lehet veletlen.
vigyazni kell az ilyen dolgokkal. de ugyanez mukodhet forditva is. hibas alaplapba jo proci. ugyanugy tonkremehet a proci is benne.az hogy azok a lapok javithatoak e azt nem tudom. megkellene valakivel nezetni.
udv
Janos -
rigo88
aktív tag
válasz
janos80 #19361 üzenetére
"hibás cpu amit beraktam 2-3 alaplaba amire kiderült, hogy valóban a cpu a hibás"
tehát 3 alaplap halt le.
az első mikor szétment azt hittem, hogy az integrált vga ment tönkre, mert csíkozott a bios is már. ehhez képest azzal a lappal még mindig beindul a rossz proc. ezért nem gondoltam cpu hibára..
hát ez van. vigyázzatok -
janos80
senior tag
válasz
rigo88 #19357 üzenetére
ez biztos,hogy megtortenhet,mert már én is jártam igy haverommal.
hozott volna hozzam egy procit,hogy probaljuk ki. én nem rajongtam. mondtam vigye mashova. aztan ott mashol meg szetb***ta az alaplapot.
viszont ha ilyen draga alaplapod van,akkor garancia is van valahol nem?udv
Janos -
fireproof
őstag
Nem tudjátok hogy az Everest mért jelzi csak néha ki az alaplap hőfokát?
-
rigo88
aktív tag
hibás cpu kiütheti az alaplapot?
A kérdés adott.. van egy hibás cpu amit beraktam 2-3 alaplaba amire kiderült, hogy valóban a cpu a hibás. de addigra az összes használt alaplap meghalt. bekapcsol, ventik pörögnek, de nem jön kép. csipogni sem csipog már.
Ilyen van? Illetve létezhet? Intel nem kártérít? Tán álomvilágban élek? -
janos80
senior tag
válasz
spider505 #19353 üzenetére
igy van. a 965 szerintem is jobb. a g31 az egy ilyen koztes kis lap. egy p35-nél gyengébb,de a 965-nél ujabb és hiaba ujabb sokszor rosszabb
pl egy 965-os lap is lehet sokkal jobb mint egy p35.
nekem volt egy x38-as abitom. csak az a baj. az biztos,hogy soha tobbet nem kell.
mindig giga parti voltam. egyedul asus lapom nem volt még,de nalam a kozeljovoben lesz egy kis csere és vagy giga vagy asus lap lesz. de lehet ,hogy most majd megprobalom az asus-t.
szoval hidd el,hogy jobban jarsz az asus-al. legalabbis szerintem. ha neked jobban tetszik az abit,akkor vedd meg azt. megkovezni nem fogunk erteudv
Janos -
válasz
Hinnyehunya! #19352 üzenetére
ha nincs, tegyél fel egy hd sentinelt, és nézdd meg hogy áll a merevlemezed.
-
InVino86
aktív tag
965 chipset jobb
-
Lenry
félisten
válasz
Hinnyehunya! #19350 üzenetére
tuningolva van a gép?
clearCMOS-t próbáld meg -
válasz
Hinnyehunya! #19348 üzenetére
bios-ig eljut minden bekapcsoláskor? (fekete-fehér betűs rész
)
-
Hinnyehunya!
csendes tag
Sziasztok! Van egy "kis" problémám,hátha tapasztalt valaki hasonlót és tud valami jó tanácsot adni.Gép bekapcs,bootolás nuku.Az alaplapom p5q pro,tehát az ExpressGate képernyőnek kéne bejönnie.Ez csak felirat formájában jelenik meg fekete képernyőn.Ha pedig nagyritkán (20-ból 1x) elindul az oprendszer kb 3 perc után teljesen lefagy,semmilyen progit nem nyit meg,talán az explorert kivéve. Szerintetek vírus vagy esetleg memória,alaplap hiba vagy maga a sátán jelent meg a gépemen?!?
-
Cufter
tag
Gyorskérdés:
3,06 NW P4+7600gt+2*1GB DDR400-hoz:
1: IS7-E2 8e
2: IC-7 10e
és miért? -
fenyoman
csendes tag
Szép napot mindenkinek!Okozhat valamilyen problémát,ha éjszakára mindig lekapcsolom a tápegység kapcsolóját?
-
spider505
csendes tag
Üdv. Kis segitség kellene. Alaplap vásárlást tervezek, és nem tucok dönteni.
Egy régi jól bevált Abit AB9 QuadGT, vagy egy uj asus p5b premiumközt...
Elöre is kösz a meglátásokat....jelenlegi konfig:
asus p5kpl-c alaplap
kingston hiper x ram 2*1g
Intel E4600 cpu 2.4Ghz
csak a lap cserélödne egyelöre....
thx -
InVino86
aktív tag
janos80 a memok nincsenek huzva 1333-ra vissza vannak osztva
-
janos80
senior tag
válasz
Zotya984 #19335 üzenetére
na ja. lehet hogy ez az 5200 valami vizvalaszto lehet,mert nem tamogatja a g31. [link] azert attol fuggetlenul a quadokat is hajtja elvileg.
meg amikor giga lapra gondolok,akkor nem a g31 , p43 meg ilyesmi lebutitott lapokra gondoltam,hanem p35,p45, x48, de még a 965P is anno nagyon jo volt. ott sem kellett nezelodni,hogy most beletehetem e a procit vagy sem -
-
janos80
senior tag
válasz
MPowerPH #19318 üzenetére
ha nekem kellene a 2 lap kozott valasztani,akkor annak ellenere ,hogy giga parti vagyok ,valoszinuleg a rampage extreme-et valasztanam. mert volt x48-am DQ6,de a tuningrol halvany lila goze sem volt. mondjuk az ddr2-es volt,de nem tudom az mennyire befolyasolta az eredmenyt. 500fsb fole nem nagyon volt hajlando menni. és mellesleg eléggé melegedett lap...
udv
Janos -
Zotya984
senior tag
-
janos80
senior tag
válasz
Ace Ventura #19327 üzenetére
uristen ,csak MSI-t ne!! p45 msi-m volt 2 is. méghozza mindegyik platinum volt. az elso akkor amikor bejottek a p45-ok(1 nap alatt megadta magat) a masodik meg kb januarban. az is egy retek volt. szoval a p45 msi-ben nagyot csalodtam.
én mindenképpen a giga-t javasolnam
udv
Janos -
Ace Ventura
addikt
Milyen P45-ös deszkát ajánlanátok?Gigabyte P45 DS3, vagy ez? [link]
-
azazul
csendes tag
Sziasztok
Ez az eredeti (Athlon XP 2500+ ) a bios és sisandra szerint 3200+ tudja valaki ...miért?
THX -
Zotya984
senior tag
válasz
kételkedem #19322 üzenetére
Ok
Ez is működik. THX -
Zotya984
senior tag
válasz
kételkedem #19322 üzenetére
Még egyszer KÖSZÖNÖM a segítő készségedet.
-
Zotya984
senior tag
Hali egy P7N SLi Platinum bios-ában C1E-t nem találtam de van ilyen "EIST" .
Ezt kell engedélyezni hogy vissza vegye a szorzót ha nem kell a teljesítmény? -
azazul
csendes tag
Szasztok
Tud vki abban segíteni, hogy ehhez a paripához (Athlon XP 2500+ ) létezik pci-e foglalatos alaplap!
Ha igen, melyik a legjobb választás?
THX -
Zotya984
senior tag
Szeretnék köszönetet mondani : "kételkedem" és "janos80" számára a segítségért.
Meglett a hunyó. MSI nem csinált olyan BIOS-t ami támogatja az új R0-ás E5000 szériát.
El kellett cserélnem a CPU-t egy boltban előttem bontott E5200-ra ami M0-ás. (sajna ez nekem +4k vont maga után)
Pici öröm: a VID 1,1875V everest szerint, CPU-Z 1,176V
Viszont FPO az nem tetszik : 3844A762 -
MPowerPH
félisten
Szerintetek árban mekkora különbség van egy Gigabyte X48T-DQ6 és egy Asus Rampage Extreme között? Mindegyik használt, mindegyikre kb. 2 év gari van.
Tudásban tudom, hogy ég és föld, de érdekelne a másik oldal is. -
InVino86
aktív tag
C1E meg a tobbi energiagazdalkodasi ize is ki van kapcsolva
-
beci
őstag
Sziasztok.
Abit AV8 / AV8-3rd Eye / RocketBoy AV8-as alaplapom van.Vettem egy vezeték nélküli usb egeret dokkolóval.Kikapcsolt állapotban tudja tölteni az egeret usb-n keresztül?Vagy csak bekapcsolt állapotban kap áramot a dokkoló az usb-től?
Köszi -
janos80
senior tag
válasz
Zotya984 #19309 üzenetére
el kellene hogy induljon vele,masnem azt irja ki,hogy a proci tipusa ismeretlen.
mondjuk msi-vel már jartam igy en is. egyik pillanatrol a masikra elkezdett leepulni a lap.1-2 ora alatt meg sem nyikkant. kiderult valami vezerlo ment benne tonkre. mondom koszi. zsir uj p45 lap volt. aztan kaptam egy masik p45 msi-t. az sem egy egetrengeto volt. volt nekem anno par msi-m,de mostmar nem olyanok mint anno. ha teheted csereld le valami asus-ra,vagy a legjobb lenne szerintem egy giga lap -
Zotya984
senior tag
válasz
janos80 #19308 üzenetére
A lap meg memó kivételével minden zsír újj. Ma jöttek meg. Táp consair cx400. kábelek a helyükön. Vagy valami kiszúrja a szemem vagy nem tom de 4x rakta ma össze de csak rosszabbodott a helyzet.
Lehet hogy olyannyira háklis a lap biosa hogy el sem indul olyan cpu-val amit nem támogat? -
Zotya984
senior tag
válasz
kételkedem #19300 üzenetére
Szétszedtem csontra. Kivettem az elemet összeérintettem az érintkezőket.
újra össze raktam, de most már el sem indul a lap.
Egyre rosszabb. (de most már tuti bios gond, utána jártam MSI oldalán és a majdnem a leg fisseb biosz szükséges az E5200 hoz , viszont az E2140 megy régebbi biossal is.) -
Rómeó
aktív tag
válasz
kételkedem #19300 üzenetére
Igen,a számszerű adatok is sokat segítenek,nagyjából mindent ki lehet hámozni belőle,a legfontosabb a számomra az lenne,hogy milyen adapter(táp) lenne a megfelelő hozzá,igy kaptam a lapot teljesen oem,és a próba előtt keresgélem az adatokat de hiába,a próba még odébb lessz mert egyenlőre semmim sincs hozzá.
Úgy néz ki sikerült kifognom egy ritka lapot,vagy csak rossz helyen keresgélek
azért köszi,és üdv -
MattX
tag
Hali! Asus p5e3 deluxe lapom van! És van rajta ugye egy zöld kis led ami ha áram alatt van a lap világit! Valahogy kitudom azt iktatni?
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- Robot fűnyírók
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hobby elektronika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Eredeti játékok OFF topik
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- További aktív témák...
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest