- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
at11
aktív tag
Nem jó a powerbank sajnos, de más kamerához sem, mert sok csak akkor indítja a feszültséget, ha megnyomsz rajta egy gombot, valamint nem tudod tölteni a kocsiban - 4-6-8 óra alatt tölt fel maximumra, az sok idő -, valamint akkor 12V-ról tölthetővé is kell tenni, plusz egyszerre töltődni és tápot adni sem tud az akkubank.
Vagy a gyári parkoló mód kábel a megoldás, vagy a kamera akksi, de az nem olcsó, a legolcsóbb talán a B112 Blackvue, az 1 óra alatt feltölt, de az sem fogja a Viofo-t parkoló módba kapcsolni, azt csak a B124X Blackvue akksi tudná, az három eres kivezetéses és 40 perc alatt feltölti magát.
Drága mulatság, én maradnék a gyári parkoló mód kábelnél, az a legolcsóbb megoldás, fel lehet tenni 12,4 Voltra a lekapcsolási feszültséget, nem fárasztja a kocsi akksiját. (Cserében 1-2-3 óra a parkoló mód időtartama kb. Kocsi akksitól függ.) Van vagy 7000Ft, manapság már sajnos nem pénz.
-
sb
veterán
-
Upo
addikt
válasz
t_godfather #25896 üzenetére
Ahogy nézem a táblázatban, ezekben gyengébb az A400:
-GalaxyCore kínai képérzékelő van benne, nem Sony.
-kisebb fényerejű, gyengébb az optikája
-kisebb a felbontása
-nincs benne beépített GPS, így pl. ADAS sem.
-Novatek chipset van benne, de a többitől gyengébb, NT96570
-timelapse sincs benneDe fiatalos, több színben létezik.
-
Ciccuka
veterán
70Mai A800S Firmware 1.0.12ww
1-2 hete már megjelent. Tegnap felraktam.
-
t_godfather
csendes tag
Sziasztok!
Mi a lényegi különbség az A500S és a A400+ között?
Felbontás kb. ugyanaz (2592x1440 vs 2560x1440). -
Peter.Kalasz
tag
Sziasztok, segítséget kérek. Megvettem a 70MAI A500 S-t, és minden nagyjából tiszta, és jól működik, csak nem igazán értem a videó felbontás 3 értékét.
2592x1944
2560x1920
1920x1440
Van fogalmam róla, de nem 100%. Aki ilyet használ, kérem segítsen, melyik a legjobb beállítás?
Köszönöm szépen előre is a segítségeket! -
sysrq
őstag
Ezt nem tudom mire írtad, ha megy az autó akkor az akkujáról megy a kamera és tölti a másodlagos akkut, ha leáll akkor a parkoló mód megy a másodlagos akkuról. A parkoló mód nem tudom menyit eszik de egy jobb fajta yuasa csak elmegy egy hétig vele.
-
sysrq
őstag
válasz
sambenez #25880 üzenetére
Most már biztos.
Samsung EVO Select 256 felismerte, megformázta. Mondjuk nem mentem ma sehova, de csak jó lesz.
[CrystalDiskMark] [CrystalDiskMark 0Fill] -
sb
veterán
Sziasztok!
Van egy Viofo A119 v2-őm. Látva a jobb képminőségű v3-at mennyire lenne hülyeség venni egyet, a v2-őt pedig áttenni hátra. Ez ugye nem oda készült, nincs wifi, stb... de mivel csak "eseménynél" kellene hozzányúlni így szerintem nem lenne gázos a használata.
A v3 kisebb fov mennyire gáz elől?Ill. még egy kérdés: olvastam itt valahol, hogy külön powerbankról nem lehet megoldani a parkoló mód használatot de indokot nem láttam. Ez valóban nem lenne működőképes?
Nem biztos, hogy megoldható a szervizes hw kit bekötés (céges), ill. nem is annyira szimpi, hogy az autó akksiját szívhatja le.Köszönöm!
-
Upo
addikt
válasz
steve_p #25883 üzenetére
Nem tudom az ilyen kamera alatt mit értesz. Ha a ddpai, akkor nem tudok segíteni, mert nem olyanom van. Bár időnként előkacsint a kisördög, hogy le kéne cserélni Z40-re. De szerintem videó minőségben nem sokat jelentene, kb. egyformák lehetnek. Meg szuperkondi van benne, nem akku. Meg ott a belső emmc backupnak ha valami gond van az sd kártyával (automatikusan csinálja). Meg állítólag nem olyan finnyás az sd kártyákra.
De: át kéne vezetékezni az autót a hátsó kamerához, a csomagtér ajtó átvezető is nagyon szűkös, meg a tetőkárpitot se szeretem bontogatni. Úgyhogy marad. Ha fél évvel előbb elérhető lett volna itthon, akkor nincs kérdés hogy mit veszek, de így marad az A500s.
Azon amúgy lehet külön állítani a menet közbeni érzékenységet, és a parkolás közbenit is külön menüpontban.
A parkoló mód fogyasztást nem tudom, az én autómban 45Ah akku van (még a gyári, közel 9 éves akku), nem volt gondom három és fél év alatt se a 70mai pro, se az A500s kamera parkoló módjával.
Ráadásul az A500s-ben két féle mód is van.
Egyrészt a háttérben rezgést figyelős, ami a rezgés után felébred, és ahogy tud, csinál egy rövid videót, aztán alszik tovább. Ennek elég minimális a fogyasztása.
Másrészt a timelapse mód, ami leállítás után másodpercenként 1 képkockát vesz fel, és lementi 1 perces gyorsított videóknak. Azaz egy videóba belesűrít fél óra történést. Ennek már nagyobb a fogyasztása az előzőnél.
Mind a két félét egyenként lehet engedélyezni vagy tiltani, nekem mind a kettő be van kapcsolva. Tehát parkoláskor megy a folyamatos timelapse, ha rezgés van akkor csinál egy videót, és utána folytatódik a timelapse.
Ha gondolod lemérhetem neked, csak ne felejtsem el ha mérő közelébe kerülök. -
steve_p
csendes tag
-
Upo
addikt
válasz
steve_p #25879 üzenetére
Nekem sincs szükségem kijelzőre, de normális árban mindegyik kijelzős, aminek megfelelő a tudása. Beállítottam, hogy minél előbb kapcsoljon ki a kijelző, és nem foglalkozok vele.
Most A500s dual van fent. A ddpai-t is néztem amikor vettem, de azt még nem lehetett akkor kapni. Ha most kellene, akkor ezt venném: DDPai Z40 Duo -
bul07
nagyúr
70mai Dash Cam M500 menetrögzítő kamera bemutató
Magyar bemutató -
sysrq
őstag
Ha már kártyák, az A800 felismeri a 256-ost?
-
steve_p
csendes tag
Sziasztok!
Átrágtam magam a témákon és megfogalmazódott, hogy milyen kamera lenne az ideális számomra.
A tapasztaltabbanat kérdezném, hogy van-e olyan ami mindent teljesít?
- kijelző mentes verzió
- hátsó kamera csatlakoztatható hozzá
- 24 órás járművédelemÚgy vettem észre, hogy a két 70mai (1S vagy M300) nem támogatja a dual camerát. Persze megoldás két eszköz, csak egyszerűbb lenne egyben (és talán fogyasztásban is).
Illetve a G szenzor érzékenysége módosítható parkoló módban?
(pl. menet közben egy kátyú ne aktiválja, de ha parkolásnál egy pici lökés van, akkor már vegyen)Arról sem találtam adatot, hogy mennyi a nyugalmi áramfogyasztása parkoló módban egy ilyen kamera párnak.
És végül a hátsó kamera hogy csatlakozik a főkamerához? 1 vagy két kábelen?
Köszönöm a válaszokat,
Istváb -
Upo
addikt
válasz
pakfong #25869 üzenetére
Írtam már egy párszor, hogy a 70mai kamerák nagyon válogatósak az sd kártyák ügyében. Az oroszoknál lista van hogy mik a működő kártyák, és mik a nem ajánlottak. Érdekes, hogy pl. ott azt írják, hogy ne vegyél bele endurance kártyát, mert beszaggatnak vele a videók, minták is vannak fent a 4pda-n. Sandisk kártyák is viszonylag felejtősek, bár van olyan ami állítólag jó (valami U3 canvas rémlik hogy jó, de nálam inkább kerülendő a sandisk amúgy is, pendrive javítás ügyből kifolyólag tudom hogy elég alja banda a gagyi/szándékosan kriplizett megoldásaik miatt).
Mikor utoljára néztem (talán tavaly?), akkor a samsung evo ajánlott volt, és persze bármelyikből minimum U3 sebesség. Persze mindig van pár okos ott is, aki próbálkozik C10-el, de előbb-utóbb befürdés a vége, még ha újonnan működőnek is látszik. -
dethroner
veterán
válasz
pakfong #25869 üzenetére
A hibásnak vélt kártya a hiba felismerése napján átkerült az A800-ból az A500S-be és köszöni szépen, azóta is minden felvétel megvan. Kártya jó, pipa.
Ami kártya korábban az A500S-ben hivátlanul ment, akkor átkerült az A800-ba és ott elkezdtek hiányozni a felvételek. Mindkét kártya jó, a hw kittet valóban nem teszteltem. Csajom kocsijában van az A800, és nem tűrné a lógó zsinórokat, sajnos ez a teszt kimarad -
pakfong
tag
válasz
dethroner #25868 üzenetére
Az A500s-nél ha más youtube videón is látod a hibát, akkor ez a kérdés asszem letudva.
A800-nál korábban mondtam, hogy szivargyújtóról is használni kéne próbaképpen. Nem fél órára, hanem mondjuk 1 héten át arról használni. Megcsináltad? Ha jól emlékszem itt a topicban is volt olyan, akinek megdöglött a hw-kit. A kihagyott felvételeknek ez is lehet az oka.
Miért mondjuk mindig, hogy kártyahiba? Mert amikor először letesztelted, egyértelműen hibásnak mutatta a program, és a szükséges sebességek sincsenek meg. Viszont ha azzal a kártyaolvasóval tesztelted, amit mutattál, akkor el is hiszem, hogy rosszul mért a program. A szgépnek tudnia kell az usb 3-t, meg a kártyaolvasónak is.
Ugyanaz a 128 gigás Sandisk Extreme sd kártya tesztelve 2 különböző kártyaolvasóval:
Noname kártyaolvasó
Transcend kártyaolvasó
Az alsó képen a felső sorban lévő értékekhez közeli számokat kéne neked is kapnod. -
dethroner
veterán
válasz
sambenez #25867 üzenetére
Miért erőltetem? Kb csak azért, mert ha beleírták a fejlesztők a 30fps-et, akkor legyen tiszta hogy ez csak kb parasztvakítás és valóban nem tud annyit, vagy nálam van valami egyedi hiba.
Én is gondoltam már a melegre az A800 esetében, ami sok esetre igaz is lehet. Napon parkol az autó napközben, majd a hazaút során voltak olyanok hogy a kezdő felvétel megvolt, de utána a többi hiányzott. De ezen a héten feltűnt egy reggeli eset is. Itthon fedél alatt vannak az autók, és az említett esetben nem volt meg semmi, csak a leállítás pillanatában készült felvétel. Reggel 7-kor nem hiszem hogy fedél alatt annyira meleg lett volna. Utána kb fél órával később indulás tovább és ott már végig megvolt minden a leállásig.
Csinálok egy resetet és beállítok 3 perc helyett 2 perces felvételt. Mást nem nagyon tudok.
Az A500S pedig marad 25fps-en, de ez csak belenyugvás részemről, nem látok lehetőséget hogy ezért kicserélnék a MM-ban. -
dethroner
veterán
válasz
sambenez #25864 üzenetére
Továbbra se ad választ arra a kérdésre, hogy az A800 miért csinál folyamatos, röcögés nélküli felvételt 30fps 4K-ban, amikor az A500S alacsonyabb felbontásban nem tudja ezt.
Lényeg, én lassan zárom ezt a kérdést, mert ahogy látom szinte mindenki értetlen, egyszerűen nem jön más válasz mint hogy hibás a kártya. De a kérdésem, melyik kártya hibás, mert 2 db van. És miben mutatkozik meg a kártya hiba?A800 néha elfelejt rögzíteni, de akár 4K felbontásban is folyamatos képet ad 30fps-el.
A500S minden útszakasz megvan, nincs hiányzó fájl, de 30fps-en apró rángások láthatók.Amúgy A500S-ről youtube-ra feltöltött videókban is ott a sok apró rángás. Kb ez ilyen, ennyit tud
-
sambenez
Topikgazda
-
dethroner
veterán
válasz
Bogyó bá' #25862 üzenetére
Azért választottam ezt a felvételt, mert itt talán azok is meglátják a röcögést, akiknek a szeme nehezebben venné észre. Amúgy nagy többségében ennél kevésbe látványos szokott lenni, de ilyen is előfordul.
Igen, ha 50Hz-re állítom, akkor minden okéHolnap kíváncsiságból lehúzom róla a hátsó kamerát, kíváncsi vagyok jobb lesz-e.
Ami még érdekes, hogy ha az A500S 25fps-el rögzít, akkor az első kamera képén kívül a hátsó kamera is szép folyamatos. Ha emelem az első kamera képkockáit, akkor a hátsó szintén rángatni kezd, pedig annak nem változik a képkocka száma, az minden beállításon fix 25fps. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
dethroner #25861 üzenetére
Igen, nagyon jól látszik és nagyon zavaró. Az enyém is csinálja (ugyanilyen beállításokkal használom), de talán nem ennyire. Jó és drága kártyával használom. Hátsó kamerát nem is merek venni hozzá, mert akkor azzal együtt pláne nagyon gyenge lesz a kamera hardvere....
szerk: a 25 fps nálad jó, mert nálam ott is megdöccen néha? Azzal az fps-sel még nem próbáltam....
-
dethroner
veterán
[link] A500S 30fps a kamera által kínált maximum felbontáson. Végig ott vannak az apró rángások, remélem jól lehet látni.
-
dethroner
veterán
válasz
pakfong #25858 üzenetére
Nem értem hogy miért nem értem amit ti írtok és nem értem miért nem értitek amit én írok
Itt pc-n mérve vannak azok az értékek, amit a tesztben látni. Viszont a videókat mediainfo programmal megnéztem, és minden videó több mint 23MB/s sebességgel készült.
A800-ban 4K 30fps sebességgel mindkét kártya hibátlan, folyamatos videót rögzít. Csak néhány naponta kimarad a felvétel. Ami elkészül az viszont rendben van.
A500S a saját max felbontásán csak 25fps a röcögés mentes, ha ennél feljebb rakom a képkockák számát, akkor vannak az alig észrevehető rángások. Erről mindjárt rakok fel videót, csak keresne kell egyet, amin nem beszélek vagy dúdolok magambanPont [ilyen] kék kártyaolvasóm van. Valami 1dollár alatti áron vettem aliról, kb sok éve.
-
pakfong
tag
válasz
dethroner #25857 üzenetére
Hányszor írjuk még le, hogy a 4k-hoz kevés az az érték, amit teszteléskor kaptál?
Itt egy 9 éves link, 20-30 MB/s kell a 4K-hoz, te meg 20 alatt mértél. És ez 9 éve volt, azóta még feljebb mentek ezek az értékek. Ha meg növeled az fps-t, még nagyobb lesz az adatsebesség. Nem tudom milyen kártyaolvasóval teszteltél, de usb 2.0-val is majdnem 60 MB/s értéket kellett volna kapnod (usb2.0-nak ez a max sebessége). Usb 3-al meg 60 MB/s körüli lenne az írási érték, az olvasási meg 80.
Papíron hiába van meg a sebesség a kártyádhoz, ha valójában meg hibás. És akkor még mindig ott van az, hogy egy dashcam-ben a kártya extrém meleget kap, amit nem mindegyik visel jól. -
dethroner
veterán
válasz
pakfong #25845 üzenetére
Nem követed elég figyelmesen a kálváriám
Két autóm van, egyikben A500S a másikban A800 kamerával. Az A500S műveli azt, hogy csak 25fps-el folyamatos a kép, de megvan minden felvétel. A800 szép folyamatos 30fps-en, de kimaradnak a felvételek.
Mondanám hogy szar valamelyik (akár mindkét kártya is), de mindkét kártya tud 30fps-t, de csak az A800-ban. Szóval így kizárnám hogy lassú valamelyik kártya. Ha az eltűnő felvétel kártya hiba lenne, akkor miért van meg minden felvétel ha az A500S-ben van?
Holnap töltök fel videót.
Az idő beállítással már megbirkóztam, az UTC volt rosszul beállítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Asztalos klub
- Spórolós topik
- Automata kávégépek
- iPad topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen program, ami...?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 3900X / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 RAM / 500GB SSD + 1TB HDD konfig eladó jó áron
- LENOVO LEGION 5! GARANCIA! 165HZ RTX 3050TI RYZEN 5 6.GEN! DDR5! 94% AKKU!
- Inno3D GeForce RTX 4090 24GB iChill X3 eladó
- Lenovo ThinkPad T440s - Intel Core i5-4300U - 8 GB DDR3 RAM - 120 GB SSD - 14" Full HD
- Dreame Z10 Pro robotporszívó
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest