Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Szilikát

őstag

válasz Dr. Szilikát #8983 üzenetére

Úgy néz ki, hogy megoldódott. A nyíllal jelölt kis gyűrűt eddig nem cseréltem, mert nem volt ilyen méret, nem is tűnt elhasználtnak, esetleg kicsit keményebbnek a kelleténél.

De mint kiderült, belapult 1,2 mm-re, ami már kevés, mert a középső kis dugója síkban fekszik fel az elosztószelep felületére, így az erős rugó rányomja és szorosan tud zárni, majd amikor jön a nyomás, az egész dugattyút határozottan belöki.

Az elvékonyodott gumi miatt viszont kicsit ereszt az első tizedmásodpercekben, csak utána dugul el a nyomás hatására (önzáró effekt), ezért tudott egyébként normálisan működni a gép.

De a tisztítás rövid impulzusai már kifogtak rajta, ez a kis késleltetés pont meghiúsította a víz sikeres feltolását a kimenetre.

Pont az eredetihez hasonló méretet most sem találtam, de beraktam egy 2 mm vastag (8x4) puha gumigyűrűt, így nem csak működni kezdett, de egy tisztítási ciklus alatt még be is lapult a helyére, így most már nagyon jól fekszik síkba, de abból kicsit kiemelkedve.

Az eredeti lehet talán 7,5 x 4,5 x 1,5 vagy valami hasonló.

A nagyobbik fehér párost pedig visszaraktam az eredetit, mert azok nagyon jó minőségű, puha, kávéolajnak is ellenálló gumigyűrűk, míg én egyszerű fekete gépészeti O-gyűrűt raktam be, próbára.

A csepptálcába most már nem folyik víz az impulzusos szakaszban egyáltalán, csak előtte és utána.

Új hozzászólás Aktív témák