- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nisida
aktív tag
Most találtam kis program gyűjteményt: www.lee-mac.com nagyon szupi kis rutinok vannak benne.
-
Nisida
aktív tag
A helyzet - röhejes de ilyen amikor meg akarja mutatni az ember a problémát de nem tudja
bocsi de nem tudom mert most a hibás fileokban is minden működik - a stílusok rendben mivel minden rajz 1 elrendezés fülön van, és az egy kész rajz és kivágat másolata. Megnéztem ezzel nincs probléma. Vagyis nincs egyik sem fagyasztva, egyik layer sincs letiltva a nyomtatásból.
A probléma kettős természetű:
1.) van úgy, hogy a képernyőn tűnik el a kivágatban lévő rajz (ez az esetek többségében egy újraindítással orvosolható, általában hosszú munka után szokott előjönni vagy akkor ha egy elrendezésben 10-12 rajznál több van. )2.) a gépen látható de nyomtatásban már nem jön le. (ez az igazán idegesítő mert nem tudom miért van, és nem tudom megoldani sem
)
2/B.) az agyam eldobom amikor nem jön le a nyomtatón a rajz egy egész napi munka után és mindent átnézve nem találok semmi eltérést ilyenkor kinyomtatóm a kis A4-esen ahol minden látszik de a terv nyomtatón már megint nem látszik.
Az egyik egy Canon Laserjet, a tervnyomtató meg egy OCE 320-as.Ebben az esetben a nyomtatással csak a papírtérben lévő elemek jelenek meg a modellteret mutató kivágat üres semmi nincs benne, mind ha egy üres rajzlapot nyomtatnék moszkockával.
Egyetlen dolog amire gondolok - most, hogy feszegetem a kérdést az az lehet, hogy a C-n megtelik vagy minimálisra csökken a HDD szabad helye és nem tud swapot gyártani ezért csinálja ezt a "hibát" de ez is csak megérzés nem bizonyosság.
-
rgqjx
aktív tag
válasz
kriszpontaz #3835 üzenetére
Ha viewporton keresztül lépsz modelltérbe és ott cserélsz UCS-t, akkor csak a viewportban forgatja meg a rajzot a plan parancs után. Erre gondolok. Ha jól sejtem te is erre gondolsz.
Egyébként igen, ez (is) képes megtréfálni az embert.Az UCSFOLLOW nekem hasznos, mert jobb szeretem, ha a szálkereszt párhuzamos a szemeim síkjára.
Az engem is zavar, hogy amíg 1-es a változó értéke, addig rendszeresen kizoomol, bár zoom-->previous megoldja.
@Nisida: Ha jól emlékszem, akkor kb a 2013-as Autocadtől viewportonként lehet szabályozni, hogy milyen fóliák látszódjanak rajta. Tehát ha duplaklikkel belelépsz a nézetablakba és ott nézed a fóliákat (LAYER), akkor jobb oldalon látni fogod, hogy nézetablakonként egyedileg tudod állítgatni a fóliák tulajdonságait. Esetleg érdemes lecsekkolni, hogy nyomtatható-e a fólia, ami nem jelenik meg.
Nyomtatási stílusok rendben vannak?Talán az lenne a legjobb, ha egy kis példát fel tudnál valahova tölteni, mert nem vagyok benne biztos, hogy jól értem a problémát, illetve egyszerűbb lenne ha látnám is.
-
Nisida
aktív tag
válasz
kriszpontaz #3835 üzenetére
Nem én kicsit fapados módszerrel megfogom és elforgatom az adott kivágatott - elrendezés keretet - majd a fogó pontokat hozzá illesztem tárgyraszterrel a papírtérben megrajzolt rajzlap keretéhez. Max utána a modelltérbe belépve eltolom a nézetett és úgy pontosítok.
-
kriszpontaz
veterán
Milyen paranccsal forgatod el a rajzokat a papírtér nézetablakokban? UCS Z tengely forgatással vagy máshogy?
Nálam az UCSFOLLOW system variable szokott olyat csinálni hogy automatikusan elcseszi a beállításokat. Ezt minden esetben ki szoktam kapcsolni (1-ről 0-ra). Ilyenkor ha dupla kattintással papírtérből belépsz a rajztérbe azonnal visszaáll a rajztér UCS beállítására az egész rajz, és elcseszi a forgatást, valamint ki is zoomol. -
Nisida
aktív tag
Egy kis segítséget kérnék hátha találkozott valaki már a problémával és van vagy volt rá megoldása.
A legtöbbször az elkészült terveket az elrendezésben készített kivágatokból nyomtatom ki. Ilyenkor van, hogy 20-30 kivágat is készül. Én általában elkészítem a moszkockát és a lapkeretet valamint az elrendezés ablakot majd ha minden rendben akkor átmásolom és az adott rajzon javítom. A javítás során néha el kell forgatni vagy át kell méretezni az elrendezés ablakot, ezt minden esetben egyenként végzem. Ilyenkor néha előfordul, hogy egyes rajzok elkészített és jól működő kivágatai eltűnnek vagy nem nyomtatódnak ki.
Nem tudtam rájönni, hogy mi lehet a baja. Néhány dolgot észrevettem de nem tudom ezek okozzák-e?
- Csak az eredetihez képest elforgatott rajzoknál fordul elő a probléma.
- Ha "elromlott" a kivágat "ablaka" akkor már nem lehet vele mit csinálni nem javul meg újra,
- Rendszeresen előfordul, hogy én az autocadben látom a kivágatott de a nyomtató már nem nyomtatja ki.Ha valaki tud pls segítsen mert néha már az őrületbe kerget a probléma.
-
escsé
tag
válasz
kriszpontaz #3831 üzenetére
Köszi.
Pont erre volt szükségem. -
stupid user
tag
Szia,
azon a gépen, amin a screenshotot csináltam tényleg van Firenet, de a többiről már leszedtem, mert rohadt idegesítő. A probléma az összes gépnél jelentkezik, azoknál is, amit pár napja újratelepítettünk.
Úgy tűnik viszont, hogy megvan a megoldás. Külföldi fórumokon többen küzdöttek ilyesmivel és egy (a neve alapján) indiai félisten írt egy alkalmazást kifejezetten a hasonló problémákra.
https://sites.google.com/site/avcadapps/
Az általam maximálisan 7,5 Mbyte-ig legyalult rajzból kitörölte az összes szemetet és 60 Kbyte maradt.
Egyéb "fertőzött" rajzaink közül volt olyan, amit 25 Mbyte-al könnyített meg.Nagyon bízom benne, hogy ezzel megoldódott a problémánk.
-
kriszpontaz
veterán
Ha a szalagmenü helyett a régi lebegő eszköztárak kellenek, akkor a szalagmenüt bármely szalagmenü eszköztár fülére való dupla kattintással az igényeidnek megfelelően össze tudod csukni (addig kattintasz duplán, amíg neked meg nem felel). Ha a régi Autocad eszköztárak kellenek, akkor pedig bal vagy jobb oldalra teljes képernyős módban ütközésig tolod az egeret, és kattintasz egyet jobb gombbal (a lényeg hogy dokkolt eszköztárak ne legyenek a rajzterület szélén ahová az egeret kitolod), és az AUTOCAD menüből kipakolod az úszó eszköztárakat ami neked kell és elhelyezed, rögzíted a menüben ahová szeretnéd. Ha ezzel megvagy, a jobb alsó sarokban a munkaterületeknél a jelenlegi állapotot elmented más néven és készen vagy, majd azt beállítod alapértelmezettként.
A másik megoldás a CUI szerkesztés, ahonnan teljesen ki tudod irtani a szalagmenüt ha akarod, hogy meg se jelenjen.
-
JanoXP
aktív tag
Sziasztok!
Nem találom a neten sehol a következőre a választ: hol lehet átállítani a CAD 2016 verzióban azt, hogy a felhasználói felület ne ez az új, modern kinézetű legyen, hanem olyan, mint pl. a 2007-ben? Egyáltalán be lehet-e valahol ezt állítani?
Köszi!
-
Nisida
aktív tag
válasz
stupid user #3827 üzenetére
Bocs egy kérdés nem lehet, hogy a problémát a nálatok használt LPG Firenet CAD-s héj okozza ?
Mert megakadt a szemem a menün és ott látam ezt, vagyis ti sem szimpa autocadet használtok hanem héjjal "megtámogatottat".És a kapott dwg + a ti fejelt autocadetek akad össze?
-
stupid user
tag
válasz
kriszpontaz #3826 üzenetére
Köszönöm,
ezeket próbálgatom majd.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
stupid user #3824 üzenetére
Eszerint a beállítás szerint újra lefuttattam az 1,2MB-os rajzon a purge parancsot és 512KB lett a rajzméret.
A beágyazott elemek tisztítása kiirtotta az összes blokkot.
1 blokk maradt, de az nem törölhető mert elrendezést ábrázol (????
).
Parancs: _AUDIT
Javítani kívánja a felderített hibákat? [Igen/Nem] <N>: iFejléc ellenőrzése
Táblázatok ellenőrzése
Rajzelemek ellenőrzése: 1. menet
1. menet - 5400 objektum megvizsgálva
Rajzelemek ellenőrzése: 2. menet2. menet - 5400 objektum megvizsgálva
Blokkok ellenőrzése1 blokk megvizsgálva
Az AcDsRecords ellenőrzése
Talált összes hiba 0, kijavítva 0
0 objektum törölve
Még mindig van 5400 objektum.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
stupid user #3824 üzenetére
Basszus ez keményebb dió mint gondoltam. -purge után nyomj egy mentést. Akkor csökken a rajzméret, de a blokkok honnan maradnak benne meg a többi, nem értem. Olyan mintha valami Xref beleégett volna.
A recover visszaállítja a kitörölt cuccot, és helyreállítja az xrefeket. Lehet az a baj. A C3D-ben van egy
mapclean
parancs ami az alap AutoCADben nincs benne (MAP parancs), ami jobban tud tisztítani, de az nem talál egy objektumot sem.Nálam picit több opció van az alap
tisztít
ablakban:Beágyazott elemek és elárvult elemek is van. Viszont a nem tisztítható elemekhez ha bemész, tele van blokkal, ami valószínűleg blokkba ágyazott blokk, vagy külső referencia blokkja. Ezért nem tisztítható. Valószínűleg ezt cibálja magával, de az Xref-et sehol nem találom.
-
stupid user
tag
válasz
kriszpontaz #3821 üzenetére
Szia,
nagyon köszönöm,
lefuttattam a -purge-t, kb.: ugyanazokat találta, amit írtál, de a rajzom nem lett kisebb.
AutoCAD-ben csináltad, vagy Civil 3D-ben? Lehet, hogy a Civil 3D "többet lát", mint a sima AutoCAD?Lefuttattam egy recovert a purge-zott rajzon és még mindig van benne 194200 object és 6717 block.
és ha másolok belőle továbbra is viszi magával azokat az elemeket, amik nem is voltak ott. -
akos3
addikt
válasz
kriszpontaz #3820 üzenetére
-
kriszpontaz
veterán
Lehet fel kellett volna telepíteni az Object Enablert az AutoCAD alá, ami a régebbi típusú objektumokat, vagy VBA cuccokat szerkeszthetővé teszi, de ez sem 100% hogy működik.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
stupid user #3816 üzenetére
A parancs végén ezt kell látnod:
Nem találhatók hivatkozás nélküli alakfájl.
Nem találhatók hivatkozás nélküli méretstílusok.
Nem találhatók hivatkozás nélküli tvonal-stílus.
Nem találhatók hivatkozás nélküli nyomtatási stílus.
Nem találhatók hivatkozás nélküli táblázatstílusok.
Nem találhatók hivatkozás nélküli anyagok.
Nem találhatók hivatkozás nélküli látványstílusok.
Nem találhatók hivatkozás nélküli többszörösmutató-stílusok.
Nem találhatók hivatkozás nélküli csoportok.
Nem találhatók hivatkozás nélküli Részletnézetstílusok.
Nem találhatók hivatkozás nélküli Metszetinézet-stílusok.
Utána ments rá a rajzra, remélhetőleg megjavul. Látni fogod a méretkülönbséget.
Bocs hogy nem szerkesztettem az előző HSZ-t.
Még annyi, hogy lehet én voltam a béna, de olyan ablakot nem találtam ami kilistázza az objektumokat. A rajz ellenőrzés ~145000 objektumot talált és vagy ~400 blokkot, amik a rajzban sehol nem voltak, tehát vagy Xref maradék, vagy Shape objektum volt, amit az AutoCAD nem igazán szeret.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Diablo 3 Collector's Edition
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Starcraft 2 Collector's Edition
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest