Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
törölt tag
Azt hiszem ez lesz itt az utolsó bejegyzésem.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz dgyuri0123 #7095 üzenetére
Na ezért kapsz most egy ilyet [link]
(Gyöngyszem a Luciferből)[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
törölt tag
Egy kis fricska az öntömjénnek. Semmi több. A kétértelműség is szándékos. Tudom, hogy elég jó hangú ampot csinálsz, azt is látom, hogy emberséges vagy, de ez a öntömjén....
A véleményem meg az, hogy nem kell ide egy olyan írás, ami csak teszi alá a lovat. Ilyen jó, olyan jó. Nem éppen a legtapasztaltabbak egyike járt nálad, és már is érzek rajta/tuk egy kis nyomást. Arról nem is beszélek, hogy ampot tesztelni, idegenben, rövid idő alatt, ismeretlen részegységekkel, kvázi lehetetlen. Úgyhogy a születendő írást olvasva kérem azt kezelje mindenki a helyén.
Tudom, hogy szívesen látnál, én meg mennék is, írnék is róla, de csak benyomásokat, és félek őszinte lennék. Ami szülhetne jót is, meg közepeset is, meg trét is. Ami nem valószínű, deezt lehetőséget sem kell kizárni.
Továbbá, biztos van élet a nagy PP-eken túl is. Mert kinek a pap kinek meg a neje.
Ismétlem, valószínűen jó hangot tudsz csinálni erősítőben, de az is biztos, hogy nem a legjobbat.
-
törölt tag
Ha megengeded majd én.
Kezdjük is a pink floydal, jól hozza az amp a floyd sötétségét, borongós hangulatú mélyekkel operálva. Picit 89-ben is éreztem magam, konkrétan a fal alatt, nyomott volt minden, hideg eső eset, ködös volt az nap, a lány nem jött és meg ott álltam bőrig ázva, a legjobb lódenemben. Mindezt nyakon öntve egy savankás mindet betöltő basszussal, de hát, nincs mit tenni, az egy ilyen nap volt.
Aztán hál isten váltás volt a zenében, más emlékek jöttek elő, nem éppen finom, de legalább erős. Modern Talking, hát qrva jó, nyávogott a két lidérc rendesen, erős szinti kísérettel, ami nem volt épp a legjobb, de legalább a dobgép szólt nagyot. Ennek az élethűsége, már majdnem remek, eltekintve pár alsó modustól, meg a szerteszét szaladó ritmikától, eredeti, na. Még mindig itt a fülemben a két bájgúnár hangja, szemem előtt a nyakláncon logó medállal. Kértem egy kávét, meg valami mást, olyat ami nem ilyen emlékeket ébreszt, és tényleg derüljön már ki az amp tudása. - Mit kérek? Hát cocojambot, öcsém, nincs is más rendes zene ebben az univerzumban, ha csak nem a sketmen. Jött is mindkettő szépen sorban, a coco-ra beugrott a legjobb déli parti diszkó, ráztam is lélekben, mint az ördög. Jó vót ez. Hiába a régi szép idők, de nem nosztalgia volt ez fiúk, nem, igazán megfiatalított ez az arc, igaz kicsit csálé volt a kórus, de csaj hangja mindenért kárpótolt. Sketmen csak cd-n volt, röviden, kurva jó, minden szavát érteni a gyorstűzelőnek, itt a ritmus kapott el, meg a jelenlét. Erre már együtt csápoltunk. Bucsura maradt a király, Z. Imi, apám ez is tudja a 8 oktávot. Kiggyütt ez is. Elmenőben, már kifelé menet még visszalépte, mert ismerős volt az itáliadiszkó 3 válogatás. Semmi művi itt sem, igazi zene szólt, külön a bal és jobb oldalon, csoda.Elég vagy folytassam?
Eladó a pp?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha tavaszra nem jőőőő,
búzapirulásraaa,
ha még akkor sem jőőőő,
szőlőlágyulásraaaa.
Haaa még akkooor sem jőőőő,
tudd meeeg soha seeem jőőőő... -
törölt tag
Nem marad el az írás, de most sajnos nem érek rá
-
törölt tag
Hihihihihi, már engem is privátban zaklatnak, akik várják tapaizo beszámolóját, hogy hol marad.
(Engem meg már a hazaútja közben felhívott bibibíííí! NEKTEK MEG COKI! ) -
dyscus
tag
Mindenki alszik, aki ma ARC M60 DST csöves erősítőt hallgatott?
-
törölt tag
válasz Dißnäëß #7078 üzenetére
Ha nem vettek még el, én elvennélek Kb, 10-15 éve ezt gondolom, még is itt ragadtunk, pedig mennék balra el én is.
A gondok meg hozzáállás, alkat, érzékenység, etc. kérdése. Mert, ha a személyes dolgokban nincs is gond, de nagyobban már jócskán, fullasztó az ország légköre, és nem is igen látok okot a derűre, vagy csak hébe hóba. Mondjuk rohadtul nem tartozik ide, de mindegy, ide írom, rövid távon nem látok reményt.Dorian: 300h a minimum, a végleges hang meg 5-600h a hf-nek.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz #01758976 #7075 üzenetére
Nem vagyok, IT-sként 100% home office van már és a jövőben ahogy kinyílt ez a dolog jogilag és a cégeknél is, már így is marad igencsak. (Én szeretem).
Éltem 1 évet Hannover alatt és 4 évet Bécsben. Kitelelek a mostani helyemen, aztán meglátom. Messze nem mennék, de a Kárpát medence szélén, határtól balra vannak gyönyörű kis falvak, el tudnám képzelni ott az életet. Onnan közel Bp, Balcsi, és délre a kedvenc Olasz, dél-tiroli, egyéb célpontok, na meg a friccek is (München és környéke, nagy favorit).
Hifit bárhol lehet építeni, igaz Most a magassugárzókhoz kísérletezek épp két betongömbbel, közepeknek marad a fa, mélynek valszeg szintén, hacsak ki nem öntöm azt is betonból, csak míg a hangszóró nincs meg, nem tudom a méreteket. Nagy hangszóró nagy láda, az meg betonnal necc.. (Külön ládákban minden út).
@Dorian: gondom nekem sincs, de 100x meggondolom most, hol vegyek telket. De majd meglátjuk, nem lettem magyarellenes , egyszerűen csak vonz a régió. Én nagyon otthon éreztem magam a germánok között (DACH régió egészére értem, bárhol jártam benne). Meg nem kéne néha azon agyalnom, vajon kibírta-e a felni és a lengőkarom a kátyút, amibe 130-al belerongyoltam pár másodperce. Egyébként inkább az ingatlan árak .. keservesen drága Bp, és bár még nincs egy nyugati árszínvonalon, soknak már eléggé sok ahhoz, hogy egy külföldi, cuki, élhető agglomeráción elagyaljak. Na majd hozza az élet, pár hónapom van dönteni.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz #01758976 #7073 üzenetére
Jahh... fáj a hátam, jaj a csontjaim, ó menni kéne CT-re, az orvos amit felírt nem jó, jajj ma is elfelejtettem bevenni...
Lehet ezért fogok külföldre dobbantani. Nincs 20+ évem megvárni, míg a mát kiheveri az ország (ha egyáltalán) és most nem 1 pártról beszélek, hanem az általánosan, rendszerváltás óta szisztematikus leépülésről.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Miért kell a cinizmus az audio-ba ? Mást savaznak szomszéd topic-ban, nem engem, de sosem értem, hogy aki tud, vagy azt gondolják róla többen is legalábbis, hogy már nem szédül a betonon, miért nem tud egy kis alázatot, csendes nyugit lelkébe erőltetni ? Ez az önjelölt próféta effekt... tisztára mint a politikában ... "gyere... én megmentelek..." vagy "neeem Te szerencsétlen hülye, Te hülyeséget beszélsz, inkább ülj vissza a padba és tanulj tovább, ahelyett, hogy másokat okítanál, eggyes". Mintha a szabad vélemény (és tapasztalat-) formálás mint olyan, már nem lenne oké, vagy megkívánt.
Mindenki, aki kinyitja száját (vagy billentyűzetet ragad), miközben szól, önmagáról is állít ki minden egyes alkalommal egy bizit. Sokaknak nagyon nehéz ezt belátni, felismerni..
És az miért van, hogy geolokáció-függő ez a történet ? Van más fórum is, kűfődön. Nincs kolbászból ott sem. De az odajárók számosságát nézve ők alsóhangon 100x annyian lehetnek, mint a ph audio topikokba írogató népe, a bolondok száma mégis kevesebb, abszolút értékben is (ergo arányaiban pláne).
Bocs, ha negatív, ebben a fos időben, nem ez volt a célom.. csak kilendült az empátia szenzorom
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
No, classic 20 beszámoló.
Nagyon csinos, igen jó összerakás, magas minőségű alkatrészek, ilyeneket olvasni. Volt bennem egy félsz, hogy a filigránsága miatt majd kevés lesz, tömegben. Meg néztünk róla pár tesztet, amin mérések is láthatók, pl. ilyenek 80db 4-5% mélytorzítás „cserébe” magas emelés 10k fölött. Bennem még több félsz.
Élőben: Kurva szép. Nagyon magas építési minőség, remek alkatrészekkel párosítva. Kopogtatásra semmi hang, sehol, iszonyat masszív, felsőház, tagadhatatlanul. Igaz lehet a sok rezonanciás marketing duma, de mivel alsó reflexes, így mégis sokat javítanak rajta a Tiglon papucsok.
Hangra is ilyen, minden rendben, tiszta közép, szép tiszta magas, jó mélyek jellemzik. Nagyon egyenes és tiszta megszólalás, semmi nem tapasztalható a mérések szar eredményeiből. Ennek fényében igen jó hangszerhangok és éneket hallani, tényleg eléggé realisztikus. Szép kontúros a tér, és van fantom center hatás is, nem jön igazán zavarba nagyzenekaroknál sem, reális térbe reális a megszólalás. Helyes hangszín, jó tónus. Teste is van bármilyen hangszernek, zenekaroknak is. Ezekhez nem is igazán kell, beszédhangerő fölé menni. A tömeget ugyan egy picit keveslem, de főleg a dinamikát. Ez egy igazi felső osztálybéli német, művelt, okos, udvarias, mindent jól művelő (építés, hang) darab, de valakinek, semmi extra. Sima, (túl) kulturált, egyenes, tiszta hang, nagyon szerethető, mert mindent jól csinál, a magas, közép, mély, tartományok külön-külön is jók, de itt még jól össze is dolgoznak, nem lóg ki semmi, kellő a felbontás, reális tér és még jól is zenél, de nem remek. Legalább is az én fülemnek. (És mielőtt valaki azt mondaná kevés neki az Ant (igaz), ám van már Ant mk II, az 4 ohmon 20 w, a Xinadkom 200 w, meg még ott a Krell a 2x300-al, ezek be bizonyították, nincsen benne több. Pedig nagy energia vámpírnak gondoltuk a bonyolult keresztváltó miatt, ám nem az.)
Szóval, minden téren precíz és tiszta doboz, minőségi munka, egyféle iskola, annak is a felső szegmenséből, de valahogy nem érzem benne a zene szabadságát. Ha megtudna indulni, ha többet mutatna az eredeti atmoszférából, ha értené a zene szellemét, (ahogy pl. az Ant érti) nálam csillagos ötös, de lehet a felsoroltak mellett ez csak az Avanti kiváltsága. Mindenestre én kalapot emelek neki, jár az elismerés.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Dißnäëß #7069 üzenetére
Bírom, amikor házimozi és sztereó között különbséget tesznek. Mintha ennek is gyengébben illene szólnia egy sokponteggyen (ellentétben egy sztereóval). [link] Azt hiszem, elég nekem a 2.0 mozira is.
-
Dißnäëß
nagyúr
Nem tudom, ki néz sorozatot, én a Luciferből hozok egy nagyon huh.. szomorú jelenethez sötét-fényes számot. [link]
-
Dorian
félisten
Megjött a Zu Mission IC-m is, kìváncsi vagyok.
Azt hittem vastagabb, bár mèg mindig 10-szer olyan vastag, mint amit most használokKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dyscus
tag
válasz #03969024 #7054 üzenetére
A mélyről annyit, hogy nincs -3dB-s határa az erősítőnek alul, a hangfal meg 25 Hz -3dB, amit egy 25 centis Scan Speak nyomat ezerrel. De tud nőies is lenni. Teljesen mindegy milyen műsorral szól, mindent lejátszik, bár Lakodalmas Lajos, meg a hasonlókat nem szereti. Azt még a macskám sem tűri.
[ Szerkesztve ]
-
dyscus
tag
Ja! Omegával kezdünk! Az sem demo felvétel.
-
dyscus
tag
"Amit eddig hallottam szólni, az elég soványka volt"
Na ez nem sovány. Néha majd megkell, hogy kapaszkod j például a Yamamoto Trio Midnight Sugar című jazz felvételénél, vagy Miles Davis 1962-es Neewport-i koncertjénél, de mondhatom a paksi atomerőmű kultúrházában rögzített amerikai kiadású Cris Farlow koncertet is. Ez nem finomkodó SE rendszerű torzításgenerátor, hanem PP erősítő valós hangzással.Meglehetősen tranyó gyilkos, s csak annyit mondok, hogy ilyen rendszerű csöves miatt adta el az egyik haverom az Accuphase 210-sét, mert az meglehetősen ványadt hangú volt a csövesemhez képest. -
dyscus
tag
válasz #71562240 #7042 üzenetére
https://altrockproductions.bandcamp.com/album/moonberry
Nagy formátumú alternatív progresszív zene izgalmas hangszereléssel, sok akusztikus hangszerrel, folk beütéssel, kiváló hangmérnöki munka, rendkívül jó hangú stúdióban. Csak Marúszja ne énekelne néha.
https://youtu.be/SQeuvyjkSTM
A kedvencek között van. -
törölt tag
válasz #03969024 #7043 üzenetére
Nincs bajom a csövikkel, szélesítem a látóköröm.
Amit eddig hallottam szólni, az elég soványka volt, pl. anno mikor hangdobozt kerestem, voltam meghallgatni egy Szegedi embernél valamilyen MA dobozokat, neki csöves rendszere volt, hááát mit mondjak, úgy voltam vele mint a Zsiráffal... szép-szép, de otthonra nem kéne -
törölt tag
Csak hogy nehogy véletlen hibásan terjedjen, és Moszkva-téries bonyodalom keletkezzék a zörökésmegbonthatatlan druzsbában:
krasznojarszki[ Szerkesztve ]
-
dyscus
tag
Ó Istenem! Csak ezt ne. Kivágom a fűzfát a kerítésem mellől.
-
törölt tag
Leragadtatok az ablakoknál... A bal oldali ívelt fal lesz a ludas!
-
Dorian
félisten
Nálam full szimmetrikus az elhelyezés. Mégis van 1dB hangnyomás-különbség mélyben, igaz ez csak méréskor derült ki. Elég ehhez annyi, hogy egyik oldalon válaszfal határol, a másikon főfal.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #03969024 #7031 üzenetére
Nálam is aszimmetrikus az elrendezés. Téglalap szoba hosszabb falain vannak a dobozok. Jobbra kb. 2m-re tele ablak + erkély ajtó + függöny, balra 2m-re fal, közepén üveges ajtóval, ami leginkább csukva van. Hátam mögött végig fal, kivéve bal oldalon, ahol van egy ajtó a sarokban. Nincs semmiféle, általam hallható hangnyomás/hangerő különbség.
"csak a zene van"
-
törölt tag
Ez a kis szösszenet leginkább kammerernek szól, miért is nem akarok ablakot a zenekriptára...
Járatom a rendszert, újak az erősítők, az USB és hangDOBOZkábelek. (Elsőre elég siralmas volt, de már szépen kinyílt a hang.)
Szóval, hallgatom a zenéket, s feltűnt, mintha a bal oldal hangosabb lenne... Már kezdtem bánni, hogy nem kértem potikat, de ugye minek plusz hangzásrontó? Először arra gondoltam, öregszem, nem egy formán hallok a két fülemre. Már háttal füleltem, de akkor is az az oldal hangosabb! Megcseréltem az RCA-kat, a végfokokat, még a hangdobozokat is, semmi változás... Elő a telefon, s tudom, nem a legjobb megoldás azzal hangnyomást méricskélni, de most nem arra voltam kíváncsi, hogy a 89 dB tényleg 89-e, hanem a szimmetriára. Igen, a bal oldal (szinusszal mérve) kb. 2 dB-el hangosabb az üléspozícióban! Mértem a hangszórók előtt is pár centire, ott minden rendben, néhány frekvencián volt talán 1 dB eltérés, ez belefér a dobozok szórásába. (Zenén próbáltam, 1 dB különbséget nem igazán hallottam meg.)
Maradt a szoba. Mivel szombatra a lehető legjobban be kéne járatni, ezért a leggyorsabb megoldást választva, úgy lettek elhelyezve a dobozok, hogy a bal oldalon nem egyenes, hanem ívelt a fal, s van benne három ablak is. (Úriember nem csibész, egy ablak nem ablak... )
Nos, az aszimmetria rossz, nagyon rossz![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Pedig lehet ezt okosabban is.
„...Továbbá huszonnegyedikén fájdaloműző, frissítő és áztató klistér, uraságod becses belei föláztatása, átpuhítása és fölüdítése végett. Uraságod becses belei, harminc garas. Továbbá ugyanazon a napon egy jó hashajtó beöntés, dupla catholikon, rebarbara, rózsaméz és egyéb keverékből, rendelés szerint, uraságod alhasi tájainak működésbe hozása, kiöblítése és megtisztítása okából, harminc garas. Továbbá fentírt napon este egy adag májfájdalom elleni zsongító és altató, harmincöt garas. Továbbá huszonötödikén friss keserűfűből keleti szennalevélből és egyéb főzetből készült különleges bélmozdító és vérerősítő doktor Purgó rendelése szerint, uraságod epéjének meghajtása és kiürítése okából, négy frank. Nemkülönben fentírt napon egy üvegecske hasmenést megállító, valamint altató szer uraságod elnyugasztalására, harminc garas. Továbbá huszonhatodikán fúvódást-lappasztó beöntés, uraságod szeleinek kihajtására, harminc garas. Továbbá ugyanaznap este beöntés megismételve, mint föntebb, harminc garas. Továbbá huszonhetedikén különleges vegyítésű keverék, uraságod rossz nedveinek gyorsabb kiválasztása és eltávolítása céljából, három frank. Továbbá huszonnyolcadikán egy adag édesre erjesztett, lefejtett tejsavó, uraságod vérösszetételének megújítása, temperálása, felüdítése és megcsitítása végett, húsz garas. Továbbá fájdalommegelőző szívcseppek, tizenkét szemer bezoár-kő, citrom és gránátalma stb. levében feloldva, rendelés szerint, öt frank..."
-
törölt tag
Ezt érdemes leszedni, kibontani, hallgatni.
Ajánlom mindenkinek, lehet lesz akinek teszik
Egyébként ez a komment fűződik hozzá, lehet találkoztatok is vele a facén.,,Egy kis tér tesztelés:3 zenész (Weinstein (hegedű), Matt Munisteri (gitár), Tom Hubbard (basszus)) egy templomban, egy nap alatt 3 x vette fel ugyan azokat a számokat, de más-más mikrofonozással.Nos, ki milyen különbségeket hall?"
[ Szerkesztve ]
-
p76
senior tag
Audio science/tudomány szerint ha valakinek az egyik kábel jobban szól mint a másik akkor azt csak beképzeli az illető.
Ezt a tudományt már megpróbálták alkalmazni az orvosoknál is.
Svejkben várakozik 50 katona a katonaorvosnál. Megjön az orvos, végignéz rajtuk és elkezd ordítani: Mind szimuláns, mindnek egy beöntést! -
törölt tag
válasz fehér_ember #7018 üzenetére
Csak aztán nehogy a T+A-t mókoljam meg, hogy még Youtube-ról is hallgatva is sorbaálljanak érte az autójukba szubbasszust keresők, aztán nem marad hangdobozod.
-
fehér_ember
addikt
válasz #01758976 #7012 üzenetére
Majd kammerer megmókolja a váltóját; visszavesz magasakból és a közepekből is ; utána tán az is szeretni fogja akinek nem csak a nagyon világos hangzás jön be.
Amúgy pl. ezek igen jól szólnak, csak hát nálunk vandersteen-t beszerezni ... -
törölt tag
válasz fehér_ember #7016 üzenetére
NER Gaard?!
-
fehér_ember
addikt
válasz #71562240 #7015 üzenetére
Már megvannak a dobozaim; csupán érdekelt hogy mi is lenne ez, amit az AR-es csávó árul (bár a fene se tudja hogy azok a gyári mélyközepek-e, vagy sem).
Pedig milyen jó is volt az, amikor kicsi gyerekkoromban a mikulás nagybátám bepakolta az ablakba az édességeket (csak hát sajna elég hamar lebuktattam ).
Estike? : [link1]; [link2]; [link3][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #7014 üzenetére
Nem B&W. Házi zagyvalék. Azt észrevehetted a keresgélésed alapján, hogy a doboztest viszonylagos sikerrel utánozza a CDM 7NT-t, a magassugárzó is viszonylag hasonlító utánérzése (egyéb utánérzésekkel is), a többi teljesen másnak az utánérzése.
(Ennyi idősen még hiszel a Mikulásban?! ) -
törölt tag
válasz dgyuri0123 #7010 üzenetére
Nagyon képlékeny még minden, milyen ampal, milyen elcsatin, hová tegyem stb., nehezen indult, de alakul. Idövel majd megejtek egy irományt csak még sok minden hátra van.
-
migabi24
nagyúr
válasz dgyuri0123 #7010 üzenetére
Nem hinném, hogy jobb lenne a tiedtől.
-
törölt tag
Ha valakit érdekel, Audio Physic classic 20, még 3 vagy 4 év jótállással, piros színben, az tőlem viheti 410k-ért, szerdáig. Makulátlan darabok.
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #7005 üzenetére
Azt mèg nem kaptam meg. De filmre marad a VDC Silver IC, zenèhez megy majd a Mission.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S